Arto Luukkanen

EU merkeleellistyy - tuloksena "Touko-Petterin koalitio"?

Katselenpa tässä uutisia Saksan liittopäivävaaleista. Kauhistelen – kuten Ylen toimittaja olettaa meidän kaikkien nyt tekevän – sosiaalidemokraattien sortumista ja vihreiden surkeaa tulosta.

Vaalikommentoinnin kruunaa meidän oman pääministerimme lauseilu siitä miten ”tulos oli ennakoitavissa-kin mutta siinä oli myös odottamatonta-kin”.  Tämä latteus kuitenkin sopii, sillä odotetun vaalituloksen myötä EU:n ”merkeellistyminen” etenee pian täydellä vauhdilla.

Suomi seuraa tätä kehitystä nöyrästi kuin aasi, jota talutetaan uuteen talliin.

Entä mikä hallitus sopisi Merkelille ja Macronille?

Blogin kysymys kuuluu kuitenkin seuraavasti: entä jos Suomen seuraavissa eduskuntavaaleissa voittajiksi tulisivat nykyisten kannatusmittausten kuninkaat: Kokoomus, SDP ja ennen kaikkea vihreät?  

Syy tähän aprikointiin löytyi vihreiden tänä syksynä antamista merkillisistä kommenteista: pari päivää sitten presidenttiehdokas Haavisto vaati vihapuheitten ankarampaa kriminalisoimista ja tätä ennen vihreiden puheenjohtaja halusi painottaa sitä, että lakeja kannattaa noudattaa ”omaa harkintaa käyttäen”.

Siis minkälainen olisi vihreiden – nykyisten hyvisten hallitus?

Historia antaa meille mielenkiintoisia esimerkkejä siitä mitä tapahtuu kun vallan ottaa ”vapauden ystävien hallitusmuoto”.

Hyveisiin ja ennaltatiedetyn totuuden omistaminen vie aina hirmuvaltaan, jossa hyvisten joukko kiihottaa itsensä sentimentaaliseen kiihkoon pahiksia ja vastustajia vastaan.

Tämä vihreä populismi olisi sitäkin vaarallisempaa koska se perustuisi fariseamaiseen vainoharhaisuuteen ja uskoon omasta rikkiviisaudesta.

Järkihallitus: kokoomus ja vihreät?

On hyvä muistaa, että tällainen hallitus olisi äärimmäinen tehokas. Vihreät hallitsisivat ”realistisesti”.  

VIher-kokoomushallituksen aikana olisi mahdollista pykätä tusinoittain ydinvoimaloita, raiskata Talvivaaran järviä rikillä ja lahjoittaa kaivosoikeuksia tai rautateitä ulkomaalaisille. Avioliitto kokkareiden kanssa merkitsi sitä, että he olisivat ”järkeviä” ja pitäisivät näppinsä erossa taloudesta ”ekologisen ja sosiaalisen kestävän kasvun” nimissä.

Suurin sorto tulisikin kohtaamaan taviksia ja rivikansalaisia, joiden elämästä tulisi sietämätöntä hyveiden vahtimista ja arkielämän kurjuutta.

Vihreät saisivat mieluusti valtakunnan ajatuspoliisin vanhurskaan osan ja he tekisivät siitä taidetta.

Hallituksen arvosteleminen olisi sen jälkeen kriminalisoitua vihapuhetta: epäiltäviä olisi joka puolella niin netissä kuin sen ulkopuolella.

Kunnon ihmisten viha olisi sitten hyvä suunnata väärinajattelijoita vastaan. Vanhurskas viha olisi silloin sallittua ja jopa toivottavaa: väärinajattelijat olisivat pökäleitä, mätisäkkejä ja sikoja (kuten nyt somekeskustelussa erästä kansanryhmää nimitellään). 

Tavisten arkielämän tuhoaminen tapahtuisi vähitellen mutta päättäväisesti. Hyvänä esimerkkinä siitä on se, että Touko Aalto ilmoitti haluavansa keritä kilometrikorvaukset ja diesel-autot.

On myös luultavaa, että Touko-Petterin akselin aikana sähkölaskut monikertaistuisivat. Sähkölaskun maksamisesta tulisi elämän tarkoitus – syy siihen miksi synnyimme.

Vihreiden ahkeruus näkyisi siinä, että se lisäisi ”tovereiden valtaa” ja ympäristöveroja.

Ympäristöhallinto paisuisi; uudet toverit eivät epäröisi tästäpommittaisi omia jeesnaisiaan ja miehiään joka taholle.

Me saisimme myös paljon - hyvin paljon enemmän Toukon "ystäviä" maahamme.

**

Tällainen järjestely olisi uuden EU:n voimakaksikon ihannehallitus Suomeen. 

Euroopan merkeleellistyminen etenisi.  Ja kiilapoikana hytkyisi ”Touko-Petterin koalitio”. 

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

"Historia antaa meille mielenkiintoisia esimerkkejä siitä mitä tapahtuu kun vallan ottaa ”vapauden ystävien hallitusmuoto”.

Hyveisiin ja ennaltatiedetyn totuuden omistaminen vie aina hirmuvaltaan, jossa hyvisten joukko kiihottaa itsensä sentimentaaliseen kiihkoon pahiksia ja vastustajia vastaan."

Pystytkö antamaan niitä mielenkiintoisia esimerkkejä?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Anton: Ranskan suuri vallankumous - Robespierre et consortiones.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

No joo, mutta liekköhän monikaan vallankumouksista on mitenkään ihanteellisesti mennyt läpi. Ja tuon vallankumouksen myötä Eurooppa meni, ainakin arvojen suhteen, aika paljon eteenpäin. Siinä mielessä tuo vallankumous ei ollut ihan niitä ihmiskunnan historian kamalimpia, vaikka tietysti joku Ludvig XVI saattanee olla asiasta eri mieltä.

Joka tapauksessa en itse ainakaan ennakoisi mahdollisia Kokoomus-Vihreät hallituksen seurauksia siltä pohjalta, mitä Ranskassa tapahtui 1700-luvun lopulla.

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen

Bolshevikkien masinoima vallankumous. Siitä ei mitään hyvää seurannut!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

seuratkaapa muuten ylen aivan luokatonta, ala-arvoista ja kummallista uutisointia)))) hahahahah...kertokaa joku näille vaalituloksesta. Se että häviää 8-9% ei ole voitto....mistä näitä senttejä tulee???

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi
Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Pyrhoksen voitto?

Erinomainen blogi Artolta. Olen itse samaa mieltä, jos Kokoomus ja Vihreät... :D

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Saksa on EU:n veturi , mutta nyt veturin perään on saksalaisten mielestä liitetty liikaa tavaravaunuja, jotka on lastattu täyteen turvapaikanhakijoita.

Jaakko Paasonen

Jostakin kumman syystä tulee aina hyvä fiilis,kun joku asettaa kyseenalaiseksi,pOrpon/Sipilän ja persUuvatti Soinin hallituspolitiikan.
Se kun Menee laput silmillä, eikä piitata muusta kuin EUn komission ,todellakin,merkkellisestä nuolemisesta.

Leikkaa pienituloisilta ja köyhiltä ,antaen ne niille joilla jo ennestäänkin on.. liikaakin
Samalla kun se härskisti asettaa maahan päästetyt muslimit,mm.Helsingin moskeijahankkeineen,etuoikeutettuun asemaan...ja
Merkkelliseksi asian tekee se,että oppositiopuolueet,nämä vähäväkisten ja sorrettujen puolustajat ja ystävät eduskunnassa,laidasta laitaan,,
kannattavat tätä hallituksen politiikkaa.

Poikkeuksena kuitenkin on onneksi perusSomalaiset,jotka sitä vastustavat.

Mielenkiintoista.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä kirjoitus kyllä.

Pitkään muuten saksalaisten häpeänruntelema käämi kesti. Kehityssuunta on nyt vähitellen muuttunut ja tuskin se muutos tähän jää. Muutosvoimana toimi Merkel, hänelle siis iso kiitos ! Suomessakin on tuulten suunta muuttunut, huolimatta hallituksen epätoivoisista ja liikuttavista ponnisteluista.

Ja mitä Toukon johtamiin Vhreisiin tulee, niin politiikkansa kuuluu ihan samaan joutavaan kastiin k. kommunismi. Höpöpuheita, vailla taloudellista katetta ja tulevaisuutta. Johan se on nähty.

Marko Parkkola

Korjaus/täsmennys: Haavisto vaati sellaisten puheiden kieltämistä, joissa kielletään puheita.

Odotan hänen tuomitsevan itse itsensä tässä ihan minä hetkenä tahansa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tästä joukosta löytyy tulevan hallituksen runko:Kokoomus, Vihreät ja SDP.

Jos Toukon noste kantaa, niin hallituksen muodostavat: Kokoomus, Vihreät, RKP, KD ja Siniset (jos ovat ylipäätään eduskuntapuolue). Tällöin Toukolla olisi valtiovarainministeriö johdettavanaan.

Toukon nosteen pettäessä hallitukseen täytynee houkutella myös SDP ja Vas. Tällöin voitaneen RKP, KD ja Siniset jättää oppositioon.

Arto Jääskeläinen

Vain taloutta arvioiden: Loppuu ajan mittaan viimeinenkin leipä Suomesta jos Vihreät säätävät täällä vielä enemmän. Oliko pahasti sanottu? :)
Perusteet: Energiapolitiikka, ympäristöpolitiikka ja rasitteet niin elinkeinoelämälle kuin yksityisillekin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Sääkin pitänee huolen, että viljavuoret purkaantuvat ja alkaa ostoviljan aika. Kolmasosa viljasta jäänee maahan. Rukiin suhteen ostoa ainakin. Hyvinvointivaltio-Suomen loppu, jos idealisti-vihreät toverit nousevat hallitukseen jallittamaan energia- ympäristö ja elinkeino- ym.juttuja.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Suomen elintarvikeomavaraisuus on aika tiukoilla muutenkin. Varmuusvarastoja on vähennetty, meillä on kuohittu media, ja kun ulkopoliittinen liikkumavara on eliminoitu käymättä kauppaa (aina kun menettää "liikkumavaraa", pitäisi saada vastineeksi jotain), Suomi on valmiiksi teuraspenkissä. Silmämunatkaan eivät enää muljahtele.

Alunperin olimme vahvoilla. Tarvitaankin parinkymmenen vuoden sarja vaihtoehdottomien aivokuolleiden hallituksia.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mielestäni kaikkein merkittävin asia Saksan vaaleissa oli se, että hallituspuolueet romahtivat ja äänetysprosentti nousi merkittävästi. Kun äänestysprosentti on 77% niin voidaan jo melkein puhua aidosta demokratiasta.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Maailman vaarallisimmat ihmiset ovata "hyviä ihmisiä". Taannoin nuoruuden ystäväni, sairaanhoitajaopiskelija kertoi yöhoitajana olleesta vanhemmasta sairaanhoitajasta, uskovaisesta hyvästä ihmisestä, joka kieltäytyi antamasta syöpäpotilaalle kipulääkettä koska "jumalaa ei saa kohdata huumattuna".

Touko-Petterin koalitio ottaa valtaan päästyään varmaan minutkin käsittelyynsä. Kaataa sulaa lyijyä korvaani ja kertoo hymyillen, että tämä on vaan sinun parhaaksesi. Kiellä nuo kerettiläiset ajatuksesi ja puheesi, luovu asuntokohtaisesta sähkösaunastasi, pyykki- ja astianpesukoneestasi, mersustasi, vaimosi tojotasta, tietokoneestasi, aivan liian prameista musiikkilaitteistasi, ulkomaanmatkoistasi ja konjakkipulloistasi. Alapa harrastaa hyötyliikuntaa kuten sienien, marjojen ja risujen keräämistä, joista saadut tulot lähetetään aidosti köyhille Ugandan ja Burkina Fason asukkaille.

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen

Olen aina arvostanut Hernemäen miestä, Arto Luukkasta. Hän on esittänyt kohtuullisia kannanottoja, vaikka patapersu onkin mutta näin matalamielistä analyysia saksan vaalien lopputuloksesta en olisi odottanut.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Heikki hyvä. Matalaa tai ei....näinhän siinä käy!!

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Pelottavaa, todella pelottavaa.

Ja kun tuo on todella mahdollista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset