Arto Luukkanen

Poliisille nauretaan päin naamaa?

Poliiseille nauretaan päin naamaa – huono juttu

Vallanpitäjille nauraminen on huono juttu. He eivät pidä siitä.

Vallan on ollut kuitenkin vaikea taistella naurua vastaan. Huumori voitti jopa stalinistisen yhteiskunnan tiukan kurin sillä vitsien varjolla oli mahdollista esittää varovaista ja kätkettyä kritiikkiä jopa ”ihmiskunnan suurta neroa” ja ”puutteen poikaa” Josif Stalinia kohtaan. Myöhemmin neuvostoliittolainen nauru voitti kommunismin 100 –0.  

”Nauru voittaa aina”

Italialainen näyttelijä ja kirjailija Dario Fo painotti omissa näytelmissään juuri edellä mainittua näkökulmaa. Hän korosti sitä, että vallanpitäjien ”pyhyyttä” riisutaan vain satiirilla.

Mielenkiintoista kyllä Dario Fo’n tyyli ei ollut nostaa katsojissaan ensisijaisesti vihaa tai suuttumusta. Hän vain nauratti ja parodisoi mahdotonta järjestelmää.  

Suomen poliisit parodioivat itsensä

Suomessa valta on kuitenkin päättänyt tehdä toisin. Se parodioi nykyään itsensä.

Tämä tuli mieleen kun lukee somepoliisien ja heitä jäljittelevien ”somettaja-poliisien” kommentteja sosiaalisessa mediassa. Ensin hämmästyy, sitten pöyristyy ja lopulta hohottaa leuka vääränä. Eihän tällaista voi keksiä vaan tämän täytyy olla totta!

Ensin nämä jutut naurattavat mutta pian nauru vaihtuu suruun. Kansan nauru vie kunnioitetulta suomalaiselta poliisilta arvovallan ja kunnioituksen, jota se on pitkään nauttinut.

Ongelman ydin on siinä, että nettipoliisit on pistetty mahdottoman urakkaan. Esivallan miekan vartijat on usutettu ja käsketty mahdottomaan poliittiseen tehtävään – kaitsemaan vapaata sanaa ja metsästämään löysien määritelmien mukaisia ”vihapuhujia”.

Mielestäni nämä poliisimiehet ja naiset olisi heti -  esivallan maineen ja suomalaisen poliisin kunnioituksen takia – nostettava tietokoneen äärestä miettimään sitä mitä he oikein tekevät.

Tilanne on mahdoton ja johtaa siihen, että naurunalainen poliisi menettää kaikkein tärkeimmän valttinsa: arvovallan.

Poliitikkojen ristiretki sananvapautta vastaan

Miksi poliisi sitten on alkanut politisoitua?

Poliisit tekevät sitä mitä vallanpitäjät haluavat. Ja nyt vallanpitäjät haluavat epätoivoisesti sitä, että heitä ei arvosteltaisi. Epätoivoinen poliitikkoparvi on siksi sysännyt poliisille tehtäväksi pitää kurissa ne, jotka arvostelevat. Kun ei muuta keksitä, niin laitetaan poliisit asialle.

Tuloksena on erilaisten sekalaisten poliittisten ”hyväätarkoittajien” ristiretki, jonka päällimmäinen tarkoitus on nitistää vapaata sanaa puolustavat. Jotkut onnettomat ja harvat puolustavat vapaata sanaa, dialogia ja ilmaisunvapautta ja painottavat että ne kuuluvat kaikille. Oppositiolle, erimielisille  - kaikille.  

Asian voisi hahmottaa tutkimalla Voima lehden pääkirjoituksessa (8/2017) esiintynyttä purkausta ”liberaaleja” vastaan. Tämän vuodatuksen mukaan ”dialogi on kuollut ja liberaalit tappoivat sen”. Lainaan tässä tekstiä:

liberaalien ylläpitämä sössötys dialogista on tyhjentänyt sanan merkityksestä täysin. Minä en halua ”dialogia” , joka tarkoittaa puhetilan antamista vihamielisille ja vaarallisille tahoille.”

Kommentti on paljastava. Tämän logiikkaa seuraten väärämieliset on tuhottava! Valon lasten on hallittava ja pimeyden voimien on väistyttävä. Kaikkien on alistuttava suuren totuuden edessä. Sitten alkaa ”yhteys” (??).  

Mitä pitäisi tehdä?

Toivoisin, että jokainen – aina toimittaja Markku Huuskosta viimeiseen “öyhöttäjään” saakka - näkisi miten vaarallisella tiellä me olemme. Ei lähdetä tähän ristiretkeen mukaan. Annetaan kansalaisten vapaasti puhua ja kirjoittaa. Keskustellaan ja pidetään tätä dialogia auki viimeiseen saakka. Se on suomalainen tapa.

Mikäli joku rikkoo lakia, herjaa tai loukkaa jonkun kunniaa niin tutkittakoon se. Huonoa makua ja huonoja tapoja osoittavat ovat tuominneet itsensä. Muuten vallitkoon Suomen perustuslaki.

Vielä kerran: poliisit eivät ole syyllisiä tähän järjettömään farssiin. Poliitikot ovat. Heidät on vain vaihdettava. Vaaleissa.

Arto Luukkanen

Järvenpää

Laitanpa tässä vielä lainauksen Umberto Ecolta. "Perhaps the mission of those who love mankind is to make people laugh at the truth, to make truth laugh, because the only truth lies in learning to free ourselves from insane passion for the truth."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

28Suosittele

28 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (72 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ajattelin ehdottaa vuoden turhakkeeksi #Polpo- pöyristelyä. Ei paljon huonommin perustelua vouhotusta löydä.

Yksikään poliisiparodiatili Twitterissä ei ole erityisen hauska. Yksikin alkoi tänään minulle selittämään huumoriaan mikä on ihan vimppa juttu jos haluaa perehtyä huumorin ja komiikan maailmaan.

Sen sijaan poliisin ammattitaito Suomessa on rautainen, ottaa vastaan niin kritiikkiä kuin on yhteydessä kansalaisiin paremmin ehkä kuin missään muussa maassa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Uudensuomen keskustelujen parhaaksi kommentiksi ajattelin ehdottaa tätä:

"Tietysti paikalle pärähtää lauma ukkoja olemaan niin helkkarin huolissaan siitä että saako vielä vapaasti fantasioida ihmisten raiskaamisesta ja keittämisestä elävältä. Huomaa, miten paljon tunteita tämä herättää."

Kuten eräs suuri ajattelija vihapuhetta koskevassa blogissa kommentoi.

Samaa mieltä, että poliisin ammattitaito on suomessa rautainen. Tiesit varmaan että perussuomalaisissa on eniten poliiseja? Nytkin tapetilla olevassa Imatran tapauksessa poliisi sai 650 ääntä ja toiseksi eniten kaupungissa, ja eräs siniseksi julistautunut Erkki 100.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tietenkin tiesin. Sehän tässä huvittavaa onkin, että PS-Halla-aho levittää Polpo-salaliittoteorioita!

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #6

Jaa, mikä on polpo-salaliittoteoria?

Huhtela ja Tapola tekevät kyllä twitterissä politiikkaa poliisivärien ja tilien takaa. Mielestäni se on väärin. Yksityistili ja virkatili erikseen, varsinkin jos ei ole virassa mutta käyttää poliisivärejä ja tunnuksia. Täysin samalla viivalla on parodioiden kanssa silloin.

EDIT:
Usko pois, Huhtelalle ja Tapolalle nauretaan poliisissa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #8

Suositushan oli, että iltasella ja vapaa-ajalla ei käytettäisi univormuja, etenkään kadulla liikuttaessa. Se saattaa kuulemma provosoida joitakin agressiviseen käytökseen. :-)

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #8

"Huhtela ja Tapola tekevät kyllä twitterissä politiikkaa poliisivärien ja tilien takaa."

Maan lainsäädännössä on ainakin toistaiseksi kaikenlaisia syrjinnän vastaisia pykäliä, ja poliisin tehtäviin varmaankin kuuluu lain noudattamisen vahtiminen. No, Kokolla onkin perussuhtautuminen faktoihin, kun kahdesta nimestä toinen on väärin, ja tätä väärää nimeä varmuuden vuoksi toistellaan. Hän kulkee blogistin viitoittamaa tietä - vai onko "Laura Risikko" jollain tavalla maininnan arvoinen henkilö tässä yhteydessä?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #6

mikä salaliittoteoria...kerro Petra. En tiedä kun en tiiraa HA:ta koko ajan. Sinä tiedät.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #11

Tää Petra on kyllä jännä. Rientää siellä täällä tietämässä sitä sun tätä, ja twitterissä Huhtelaa ja Tapolaa komppaa, mutta sitten ei kuitenkaan lähde keskusteluun kuin viljelemällä hämäriä väitteitä ja heittoja.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #12

Ei millään pahalla, mutta mielestäni sinä ja Arto olette lähinnä jänniä.. ettekä valitettavasti hyvällä tavalla, etenkään sinä. Sinulla erityisesti on paha tapa tulla esille hyökkämään henkilöitä kohtaan ilman oikeastaan mitään syytä. Ihmettelen suuresti, minkä takia. Mieti joskus, minkälaisen kuvan annat edustamastasi puolueestasi ja etenkin kansanedustajan avustajana.

Mutta, mutta, mutta: tietenkin olet aina kaikkien asioiden asiantuntija!!! (emmekö joskus sopineet kolmesta huutomerkistä?)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mutta nämä kaksi twitterin poliisia ovat häpeäksi poliiseille. Veljekset Tapola ja Huhtela. Toinen toki ei ole edes just nyt poliisin virkaa tekevä, vaan ikäänkuin olettaa olevansa, kun on virkavapaalla.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist
Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #7

Pois argumentit, esiin iskulauseet ja vähättelyt!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #7
Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #10

Heideggeria mukaellen kaikki mitä voidaan sanoa, voidaan sanoa selvästi. Siitä mitä ei voida sanoa, pitää vaieta. (paitsi jos on opetettu kirjoittamaan propellipäille)

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #7

#7 Petra, tykkäämisistä päätellen Mikon läppä on kuitenkin hyvää läppää toisin ku sun. Ei mulla muuta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #52

Ihmiset ajatelkoot moraalinsa ja omantuntonsa kautta eikä tykkäämisten.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #59

Juu, Sinillä on parempimoraaliset ja suuremman omantunnon omaavat tykkääjät. Sellaisia kuten hän itse on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #62

Juu samaistu vaan raakaan valtaan ja jatka vaan henkilöön menevää kommentointiasi.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #64

ihan kuin Sini sinulle ei olisi ollut hyvä päivä; vaistoanpa hitusen vihapuhetta??=))))

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #67

Minä kommentoin sitä että tykkäämisten määrä olisi joku argumentti. Saan sitten herroilta vallan huipun tuntumassa näitä ad-kommentteja.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #69

No kai se tykkäilykin jotain kertoo? Etenkin kun juuri kukaan ei ole noihin juttuihisikaan vastannut mitenkään ylistäen tai kannustaen! Mutta sellasta se on ku elää siinä kuuluisassa kuplassa. Luulee olevansa aina oikeessa ja parempi ku muut ja muuta sellasta.

Käyttäjän JussiLaine kuva
Jussi Laine

Jälleen ei saa sotkea kahta asiaa. Suomen poliisin rikostutkijat ja tavalliset poliisit ovat huippuluokkaa mutta sitten meille on tullut täysin uusi ja käsittämätön ilmiö eli poliittinen poliisi = Polpo. Sen tehtävänä on juuri vahtia ns. vihapuhetta, estää kansallismielisten toimintaa ja kaikin keinoin edistää maahanmuuttajien toimintaa katsomalla rikoksia sormien läpi.

https://www.youtube.com/watch?v=2nAO0U5llg4

Polpo pidättää ihmisiä kadulta ilman syytä vain pönkittääkseen omaa arvovaltaansa.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Puhutko nyt kansallismielisistä vai näistä uudenlaisista "kansanmielisitä", joiden mukaan on ihan ok lähettää raiskausuhkauksia vaikka?

Pitiskö ennemmin keskittyä siihen, että nää "kansallismieliset" halla-aholaiset osaisivat käyttäytyä, eikä syyttää poliisia siitä, että tekvät vain työtänsä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

#1
Eivät ne varmaankaan ole kovin hauskoja, koska pitkälle vietyä parodiaa ei enää pysty parodioimaan.

May Nyqvist

#1 Se mikä sinun mielestä ei ole hauskaa voi monen muun mielestä olla! Roviolle moiset?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Petra. Sinulla on oikeus mielipiteeseesi)))) se on muuten kummallista kun diktatuureissa on niin paljon huumorintajuttomia...siitä oli eräs artikkelikin julkaistu...minun täytyy tarkistaa se...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

sitten se sopii faktapaariin)))

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tai sylttytehtaalle. Vai onko ne sama juttu?

Enivei, ei vakuuta toimijat ei.

Pekka Iiskonmaki

Suomen nomenklatuura on muuttunut vanhoiksi SF -filmeiksi, joka on tahatonta komiikkaa yli näyteltynä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Persut puhuvat paljon sananvapaudesta ja siitä miten sitä pyritään rajoittamaan. Ehdottaisin, että kansanedustaja ja arvoisa puolueensa varapuheenjohtaja Teuvo Hakkarainen ryhtyisi sananvapauden airueeksi ja vaatisi islamilaisille moskeijoita sananvapauden harjoittamiseksi. Ei kait sananvapaus ole uhattuna? Kriittistä puhettahan persut kaipaavat, vallanpitäjät toimivat kuulemma sananvapautta vastaan. On ensiarvoisen tärkeää, että kaikkien sananvapaudesta huolestuneiden ja kaikenlaisista totuuksista kiinnostuneet persut ottavat huolekseen muidenkin kuin valtakulttuuria edustavien sananvapauden.

Vihapuhe on sitten erikseen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Liittyipä taas aiheeseen todella lisäarvoa tuottavasti. Huh heijaa, en yhtään kummastele että täysjärkiset yhä enemmän vierastavat uuttasuomea.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Et varmaan tarkoita itseäsi?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #20

Myönnän että kummastelu ei tuota lisäarvoa, ei varsinkaan omani. Mutta soisi enemmän asiaan ja blogiin itseensä kommentointia.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #22

Jos otetaan nelikenttään entinen persu puolueena. Siellä ovat rasistisuus-konservatismi-akselilla soini ja halla-aho oikealla ja vasemmalla. Alemmissa kulmissa ovat voimakas valtiollinen konservatismi ja rasistinen radikalismi.

On aivan selvää, että konservatiivinen valtiollisuus ei voi olla nykypersun ohjelma, koska se nykyjohdolla edustaa vallankumouksen edellytystä, mikä pyrkii tuhoamaan vallitsevia poliittisia rakenteita. Tämä on toki politiikan perimmäinen sisältö, valta.

May Nyqvist

#18"On ensiarvoisen tärkeää, että kaikkien sananvapaudesta huolestuneiden ja kaikenlaisista totuuksista kiinnostuneet persut ottavat huolekseen muidenkin kuin valtakulttuuria edustavien sananvapauden." Miksi ei vaan anneta kaikkien puhua ilman kategorioita?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Hyvin tärkeä kysymys, johon blogin avaaja voisi antaa vähän eväitä.

May Nyqvist Vastaus kommenttiin #23
May Nyqvist Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Teilpäi on noin 3000 'alan virkamiestä' ! 'Siis kokkari etc ja PS - rasistia' Tais olla IHAN useammassa uutislähteessä... ...Suomesta. En halua haukkua heitä, koska mä diggaan zydeemistä, vaikka Aapio, Paatero ja Liukkonen sais tutustua taloon ihan niinku 'Aarnio ei ollut yksin' periaatteella. Eli Frijid Pink:

https://www.youtube.com/watch?v=t40INnb6DnY

Marko Parkkola

Huomasin että Taponen on alkanut käyttämään twitterissä samoja termejä kuin pahimmat Rasmuksen öyhöttäjät ja tietyt nimeltä mainitsemattomat usarin kommentoijatkin, jotka toki päivystävät Rasmuksessa. Taponen viljeli myös vasemmistoanarkistien propagandaa Voimassa. On siis aivan turha puhua salaliittoteoriasta, kun asia on täysin päivänvalossa jo.

May Nyqvist

Tämä ei tuu Marko ikävä kyllä ilosesti päättyyn =( Mutta ei voi sanoa että varotettu ei ole!

May Nyqvist

Kun olen lukenu näitä juttuja täällä niin ensin Petra oli vastaan persuja siitä hän kehittyi pakolaisten vankkumattomaksi puolusteliaks ja luontainen kehitys vei hänet maalituksen mestariksi! Sallikaa mun nauraa?

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

10/10 tästä valkopesusta. Olisikohan tekstisi ollut samanlainen, jos nämä poliisia halveksuvat tilit olisi vihervasemmistolaisten hallussa? Ei mutta pitäähän se omista kannattajistaan huolta pitää ja selitellä heidän tekemisiään parhain päin. Seuraavaksi kai valkopeset kannattajienne uhkailut yms.

Itseäni kiinnostaa, että jos perussuomalaiset oikeasti haluaisivat yhteiskuntarauhaa, niin eikö teidän tulisi vedota teidän kannattajiinne, että opettelisivat käytöstapoja ja tiputtaisivat uhkailut ym. pois. Ai niin, mutta sehän on vaan kritiikkiä, kuten tässäkin: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016092822385431_u...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Iiro. Suomen laki. )))) parasta päivää sinulle!))

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Onko joku persuista vaatinut laittoman uhkauksen poistamista rikoslaista? Miksi persujen pitäisi vedota Vasemmistoliiton kannattajan kielenkäyttöön?

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Ennemmin kuin valitat täällä siitä, että poliisi tekee työnsä, niin mitä jos vetoaisit kannattajiinne, että lopettaisivat sen vihapuheen ym. epäsopivan käytöksen?

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

HALOO ! Just tämän ***** takia muutin pois Suomesta. Eli täyttä turhake shhtt ä ja se jatkuu vaan. Olkaa ylpeitä tästä eipäs juupas paskasta ! Eipä kiinnosta YKSI JA AINOA OIKEA TOTUUS... Koska totuutta on monta ja ei missään tapauksessa YHTÄ totuutta. Ja vaan teillä on vain populaation kontrolliin liittyvä YKSI FANITUS NAZIUS TOTUUS, joka on TOTALITARISMIA !!!!

Kiitos.

Elkää bannatko !

Marko Parkkola

Miksi vihapuhe ym. epäsopiva käytös pitäisi lopettaa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Miksi on terveydenhoito? Miksi on liikennesäännöt? Miksi on rikosseuraamuslaitos? Miksi on Aleksis Kivenpäivä? Miksi on laulut? Miksi on lehdistö? Miksi on Eduskunta? Miksi on Poliisilaitos? Miksi on kirjastot? Miksi oli sotasankarit? Miksi oli jälleenrakennus. Miksi oli raittiustyö? Miksi on kansansivistys? Miksi on Puheenvuoron Keskustelupalsta?
Siksi että hyvään pyrkiminen on tapa saada hyvä yhteiskunta.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Poliisi ei ole Suomessa tottunut siihen, että sille naureskellaan. Odotan mielenkiinnolla, milloin PolPo siirtyy seuraavaan vaiheeseen, ja alkaa harjoittaa avointa väkivaltaa niitä kansalaisia vastaan, jotka eivät suostu uskomaan satuun keisarin uusista vaatteista.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Mika. En usko että ryhtyy. Järki voittaa ja kohtuullisuus.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

No en minäkään tottapuhuen tuohon usko. Suomalaisilla poliitikoilla ei sentään ole rohkeutta antaa poliisille tuollaisia toimintaohjeita.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Itäblokin satiiriin kuului mm. aforismi:
"Ihannevaltio on se, jossa puolet kansasta istuu vankilassa ja toinen puoli on salaisen poliisin palveluksessa."
Aika lähelle ne tuota pääsivät, ennen kuin enemmistö sai tarpeekseen. Toivottavasti se oli järki, joka voitti. :-)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Oiva blogi ja muistutus.
Pieni etäännytys voisi olla paikallaan, jotta voisimme henkisen GPS:mme avulla löytää sijaintimme. Se löytyy 1950-luvun Puolasta, joten lainaan Stanislaw Lec'iä:
"Satiiri ei koskaan selviä kokeesta. Kohteet istuvat lautakunnassa."

Tämä on hyvä muistaa, jos perspektiivi omaan aikaan on katoamassa. Nyt on muuten Aleksis Kiven päivä. :-)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Aivan! Hyvää Aleksis Kiven päivää! Suomalainen kirjallisuus rulaa!

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tämäkin on oikea paradoksien kokoelma.

Kahdesta ei voi vielä yleistää, jos kaksi poliisia on Sekaisin Somesta ei voi sanoa että kaikki ovat, poliisit yleisesti olisivat tai edes että poliisit keskimäärin olisivat. Jos jotain aihe kiinnostaa niin siitä vaan poliisille anonyymiä kyselyä väsäämään.

Se että Rasmus - Rölli on poliisina ei ole mitenkään kummallista kyllä joukkoon, varsinkin Helsingissä, mahtuu pari moistakin. Heidän kummallisia mielipiteitään tulee suvaita, mutta se, että Taposesta väsätään julkkista (siirtynee politiikkaan puolueen voi arvata) ja häntä Hesarissa hehkutetaan saa kaikki vähänkin neutraalit ihmiset sekä myötähäpeämään että jälleen kerran etääntymään yhä kauemmas viherkuplasta.

Poliisin pitäisi olla neutraali instanssi, ainakin ja varsinkin työasioissa, joten Rasmus - Rölli olisi jonkun SE - poliisin vastine, josta tosin jälkimmäinen saisi kenkää kun taas ensimmäistä suitsutetaan.

Näinä aikoina luottamus poliisia kohtaan on muutenkin kovilla ja nämä kaksi sankaria ovat iskeneet sen pohjamutiin. Kai keskiverto kansalainen yhä uskoo, että on se kenttä/rivipoliisi yhä jämpti tyyppi johon voi luottaa, homma kusee poliisijohdossa ja Helsingin sikariportaassa, mutta ei moinen ajatus enää ihan itsestään päähän putkahda, täytyy miettiä kahdesti ja toivoa että näin on.

Jussi Halla-aho
19 t ·
Helsingin Sanomat HS
·
"Yhtä konkreettista muutosta Taponen silti toivoo sosiaalisessa mediassa. Hänen mukaansa poliisiparodiatilit pitäisi sulkea Twitteristä.
- Siinä on mielestäni kyse samasta kuin siinä, että joku kävelee kadulla poliisiksi naamioituneena. Siinä pyritään selvästi poliisin uskottavuuden murentamiseen."
Varsinainen ongelma poliisin uskottavuuden kannalta on se, että Taposen kaltaiset vihapuhepoliisit ovat ylittäneet ns. parodiahorisontin. Tämä tarkoittaa sitä, että vihapuhepoliisin aitoa toimintaa ja siitä tehtyä parodiaa on mahdotonta erottaa toisistaan.
Esimerkiksi parodiapoliisi Keijo Kaarisateen twitter-päivitykset ovat Pahkasika-tasoista huumoria. Silti tiliä on luultu aidoksi. Mitä tämä kertoo aidoista vihapuhepoliisitileistä, siis esimerkiksi Jari Taposen ja Jussi Huhtelan tileistä?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

pitäisikö Pahkasiat poltaa? Huumorikirjat hävittää?

Marko Parkkola

Natseilla oli kirjaroviot, kulttuurimarxisteilla twitter-roviot.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onko Sanna Ukkola kulttuurimarxisti?

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #60

Mitä sinä minulta asiaa kysyt. Kysy häneltä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #63

Niin monen mielestä twitterviesteistä pauhaaminen on kulttuurimarxilaista. Mutta Ukkolalla on varmaan sitä parempaa interventiota.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #66

No onhan se kieltämättä mielenkiintoista, jos ei jopa huvittavaa, että Ukkola toimii täsmälleen samalla tavalla, kuin jota on itse aiemmin kritisoinut. Toisaalta, ihan yhtä huvittavaa on se, että joillekin Ukkolan kohtaama käytös näyttää muuttuneen kummasti hyväksyttäväksi, kun kohde on oikea.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #68

Ukkolan kohtaama viesti oli twitterpila. Ei mitään vainoamista. Mitään Ukkolan osoitetietoja ei jaettu, ketään ei yllytetty mihinkään kunhan vaan jatkettiin Ukkolan itse aloittamaa leikittelyä päähineteemalla.
Voi olla että Ukkola on saanut rankempaakin palautetta mutta nyt hän valitsi ikäänkuin umpimähkään uhrin varoitukseksi meille kaikille jotka voisimme hyvinkin pilailla hieman hänen ulostuloistaan.
Koko kysymys on kyllä huippumielenkiintoinen. Itse mietin Ukkolaa myös sen kautta että hän avoimesti on liputtanut sukupuoliessentialismin puolesta. Nyt hän kuitenkin veti miespuolisen intiaanipäälikön päähinettä esittävän tekeleen päähänsä eikä valinnut naispäähinettä. Kuva Ukkolasta äärioikeistokorrektisti pukeutuneena ja intiaanimiespäällikköpäähinefeikki päässä on jäävä historiaan kuvaamaan oikeiston mediavaltaa. Se myös asettuu jonoon kekkoskuvan kanssa sama päähine päässä. Myös Kekkonen osasi raivata valtakunnasta kriittisiä tahoja pois.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #70

tehkää toisille sitä mitä haluaistte että teille tehdään...entä jos sinulle tehtäisiin tällainen pila?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kun Keijo Kaarisade julkaisee listan mikrovihapuheen tunnistamiseksi, niin onko lista aito? Onko Keijo aito? Miten erotan parodiavihapuhepoliisin aidosta vihapuhepoliisista? Onko se edes tarpeen?
Ja ennen muuta: voiko poliisi pamputtaa oikeat vastaukset väärinkysyneen päähän?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset