Arto Luukkanen

Kulttuurin "omijan" tunnustus

Haluan tunnustaa! 

Motiivi tähän tunnustukseen nousee siitä kuin tutustuin ”Suuren tunnustusten teoreetikonAndrei Januaryvitš Vishinskyn ajatuksiin siitä, että ”tunnustus on todisteitten tsaaritar”. Erityisesti hänen puheensa kansanvihollisia Zinovjeviä ja Kamenevia vuodelta 1936 vastaan äilähdytti sydäntäni niin. Siinä on jotain samaa entusiasmia, hervotonta vihaa ja älyttömyyttä, jota liikkuu nyky-ajassa. Siteeraan tätä tekstiä, jota voi miltei sanasta sanaan lukea erilaisista somevuodatuksista:

Ampukaa nuo raivotautiset koirat! Kuolema tälle joukkiolle, joka piilottelee vihamielisiä hampaitaan ja kotkankynsiään ihmisiltä. Alas korppikotka Trotski, jonka suusta tippuu verisiä myrkkypisaroita…alas nämä eläimet, tehkäämme loppu näistä kettujen ja sikojen sekoituksista, näistä haisevista ruumiista!”

Vielä kerran. En voi enää salailla rikostani: kulttuurista omimista.

Olen syyllistynyt siihen ja olen myös sallinut sitä ilmoittamatta vastaaville orgaaneille. Nyt siis tunnustan kaiken. Minun on siten laskettava aseeni puolueen ja kansan edessä.

Olen kulttuurinen omija!

Kulttuurinen omiminen alkoi jo 9 vuoden iässä, jolloin sain sisareltani intiaanipäähineen, sekä ns. ”lännenmiehen” varusteet. Niihin kuuluivat seuraavat esineet: länkkärihattu, seriffintähti (muovinen, teksti; US Marshal), korkkipistooli, hampsuinen vyö (tekonahkaa).

Leikimme niillä Savonlinnan Hernemäessä naapurin Pietun kanssa. Mikäli hän lukee tämän, niin hän voi vahvistaa rikoksemme. Linnamurron Sakun kanssa leikin itsetehdyillä puupyssyillä, jotka oli veistetty Thompson-konepistoolin muotoon. Näitä rikoksia riittää tämänkin jälkeen: kun kävimme Espanjassa, sain sombreron lahjaksi. Se suojeli auringolta. Tämän kulttuurisen omimisen lisäksi olen pitänyt päässäni 4-tuulen hattua, kazakkipipoa ja Darth-Vader naamiota.   

Haluan siis pyytää anteeksi kulttuurista omimista seuraavilta tahoilta: : intiaanit, lännenmiehet, US seriffit, USA:n aseteollisuus, Espanjan kansa (Andalucia), saamelaiset, kazakit, ja suuri paha lordi Darth Vader, jota erityisesti en halua loukata, koskapa hän osaa tukahduttaa sithivoimillaan taviksia.

Toisaalta, hänhän on elossa ”hyviksenä” siinä toisessa ulottuvuudessa Anakin Skywalkerina. Joten ehkä hän ei suutukkaan?

Olen sallinut!

Pahinta on se, että olen sallinut itseni katsoa HS NYT-liitteessä (hiljaa ja protestoimatta) professori Hämeenanttilaa, joka oli – mikäli oikein muistan -  sonnustettu traditionaaliseen arabialaiseen pukuun.

Onpa tapahtunut myös niin, että HS:n toimittaja sai minut poseeraamaan balalaikan kanssa.

Samoin olen äänettömästi ja vähän hyväksyen kuullut, että eräs kolleega näpäytti kerran Pohjan Hovissa (Rovaniemi) traditionaalista shamaaninrumpua ja toivoi isoa lohta Tenosta. Lohi tulikin – oli 9 kiloa.

Joten minun on pyydettävä anteeksi seuraavilta tahoilta. Helsingin Sanomien toimittajien puolesta (kun nämä eivät itse muista eivätkä osaa pyytää anteeksi), venäläisiltä balalaikansoittajilta, ja taas uudestaan saamelaisilta sekä Tenon lohilta.  

Erityissynnit

Erityisesti haluaisin pahoitella sitä, että olen epäillyt että Suomen vallannut hötinä ”kulttuurisesta omimisesta” on itseasiassa peräisin USA:sta ja noin 20 vanha juttu. Olen epäillyt, että johtuen kulttuurisesta jähmästämme ja primitiivisyydestämme (sekä huonosta englanninkielen taidosta) me saamme niskaamme kaikista huonoimman osan USA:sta tulevasta kulttuurisesta hölynpölystä.

Haluan myös harmitella joltain sopivalta taholta sitä että Suomeen on tämän vuoden aikana syntynyt ilmiantokulttuuri ja kyyläysmentaliteetti.

Toistaalta, on tietenkin oltava onnellinen siitä, että maanmieheni ovat viimein tutustuneet urkinnan ja nimettömän ilmi-annon iloihin.

Neuvostoliitossa siitä saatiin paljon kokemusta...ilmiantajat saivat pieniä palkintoja ja roppakaupalla hyvää mieltä.

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tunnustuskirjat saavat aivan uuden merkityksen, jahka kaikki kootaan samoihin kansiin.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Nyt Arto veit urkkijoita niskasta..

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

nyt vaan kaikki tunnustamaan! antaa tulla...what happen at USari - stays at Usari!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto hyvä, nyt vain odottelemaan kuinka nämä tunnustuksesi tullaan ottamaan vastaan ja ennen kaikkea minkälaista kaikua saavat aikaan.
:D :D

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Mä monesti hyökkään ryssiä päin, tai oikiasti puolustan maatamme asein.
Kylläkin unessa..

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Pidän tuota Darth Vader -naamion omimista erityisen raskaana rikoksena, koskapa siinä et harrasta vain kulttuurista vaan suorastaan monikulttuurista omimista, jolla loukkaat kaiken maailman ihmisiä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

En usko Darth Vaderin pahastuvan maskinsa lainaamisesta, vaikka se hänen tietoonsa tulisikin. Saattaisi jopa kutsua sithiksi, pimeän puolenhan tunnetkin jo läheisesti.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Nämä ovat puhtaasti puolestaloukkaantujien markkinat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ensin ajattelin jättää R2-D2:n kommentin huomiotta, mutta kun nyt kerran C-3PO:kin tuli komppaamaan, pitänee vastata. Arto on täysin kykenevä vastaamaan jotain nokkelaa jos arvostaa huumorintajuani, tai puolustautumaan mikäli ei arvosta. Nyt hoiti vielä asian tuossa alla tylikkäästi selättämällä minut omassa pelissäni.

Toimikoon tuo vainoharhainen kommentti osoituksena siitä, miten haastavaa luetun ymmärtäminen saattaa olla. Huumori on vaikea laji, puhumattakaan satiirista alalajina. Olisi luullut Luukkasen blogitekstin sarkastisen satiirin kuitenkin tasoittaneen tietä. Erityisen yllättävää ymmärtämättömyys oli kuitenkin edellisen kommentin sarkasmin valossa. No, kaikkia ei voi hurmata.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #16

Huonon huumorin vielä ymmärrän, itsessäni ja muissa, ja satiaiset alalajina, mutta sofistiseen kverulaatioon en jaksa lähteä mukaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #17

Kiitos ponnistuksestasi. Arvostan että kuitenkin panostit tuon verran, vaikka et oikeastaan olisikaan jaksanut.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Max -- et tunne saagaa. Anakin on nyt kiva. Parantui pahasta))))

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Hitsi, olisi pitänyt viitata Darth Sidioukseen. Myönnän erheeni.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Kunhan ei nyt vaan kävisi niin, että vetäisi tästä herneet nenäänsä ja lähtisi jälleen valloittamaan galaksia.

Niko Sillanpää

Odottelen "innolla", koska Antti Rinne pannaan puhumaan turvapaikanhakijoiden kokemista mikroaggressioista ja naisten kohtaamasta stereotyyppiuhasta.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Itsehän olen pahoillani kreikkalaisille, että menimme kulttuurivarastamaan heiltä demokratian. Asia on korjattava hetimmiten.

Voisimme katsoa kuka keksi fasismin, tarkistaa Tikkurilan värikartalta onko hänen ihonsa tarpeeksi samansävyinen ja jos on, siirtyä siihen. Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi Suomen Suurmarsalkaksi.

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

Toisaalta, eikös nämä Hyvät Ihmiset® ole sanoneet ettei mitään suomalaista kulttuuria ole vaan kaikki on lainattu jostain!

Mutta voihan toki olla niin, että on tullut lainailtua vääristä kulttuureista ilman Hyvien Ihmisten® hyväksymistä. Sehän on sitten anteeksi antamatonta vääryyttä!

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Sen sijaan mikään muu kulttuuri ei ole koskaan lainannut keneltäkään mitään, sillä he metsästävät keihäillä mammutteja, joiden lihaa syövät raakana.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ei pidä unohtaa, että esi-isien kulttuurivarastelu on myös syntinä harteilla. Niissäkin kohdissa, että heidät on aseella uhaten pakotetu varastamaan. Sitä velkaa ei pysty koskaan maksamaan pois.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Onko tämä "kulttuurinen omiminen" taas näitä niin-tai-näin-aina-väärinpäin -juttuja. Jos otat kulttuurisia vaikutteita, se on kulttuurista omimista, ellei suoranaista varastamista. Jos taas pitäydyt tiukasti omaan paikalliseen kulttuuriisi, se on ummehtunutta impivaaralaisuutta. Vai olisiko tässä sittenkin kyse siitä, että nämä älähtelijät haluavat Staliniksi Stalinin paikalle määräämään minkälainen kulttuuri on sallittua, ellei suorastaan pakollista ja minkälaiset kulttuurilainat ovat kiellettyjä ja suorastaan rikollisia.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ei näissä ole mistään muusta kyse kuin vallasta. Ei ole mitään totuutta tai järkeä missään - on vain valtaa ja sen (uus)jakoa.

On löydetty taas uusi ihmisryhmä, jonka vika kaikki paha on ja jolta voi viedä oikeuksia ja lopulta vaatia joko alistumista tai kuolemaa.

Sama eri muodoissaan ilmennyt pelkuruusralli kuin viime vuosisadalla, mutta ihan helvetin paljon heikommalla haballa.

Niko Sillanpää

Tismalleen. Argumentti tai siis se haban korvike on muotoa: "sinun pitää luovuttaa valtasi, koska olet paha".

Ostaa, kuka haluaa. Minä en osta edes siinä tilanteessa, että se pitäisi paikkansa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #23

Habaa edustaa väkivalta ja pakkokeinot. USA:ssa se on jo nähtävissä jo jossain määrin.

Muutama isompikin lehti on jo - ilmeisen äärioikeiston lisäksi - alkanut kiinnittää huomiota antifan menoon. Siihen päälle vielä blm ja mitä muuta siellä vielä onkaan muhimassa.

Olen nähnyt jopa videoita, missä antifa tappelee blm:n kanssa.

Muuttuu se miksi muuttuu, siltä puuttuu se järjestys, kyky ja tahto, mikä kommunisteilla ja fasisteilla oli. Ihmiset, jotka eivät saa edes omaa elämäänsä hallintaansa eivät kykene hallitsemaan ketään muitakaan saatika sitten isoja, monimutkaisia kokonaisuuksia, jotka koostuvat muista ihmisistä.

Saavat kyllä kaikki suututettua, riitaa kylvettyä ja kaiken sotkettua ja siitä saattaa sitten syntyä jotain aidosti vaarallistakin.

Suomessa saamme varmaankin tyytyä käymään sitä samaa keskustelua ja kertaamaan niitä samoja syitä ja seurauksia, mutta muutaman vuoden viiveellä vaan. Kun tämä "kulttuurinen omiminen" muuttui keskustelun aiheeksi täällä vähän aikaa sitten, sitä keskustelua on käyty rapakon toisella puolella jo ainakin vuoden päivät, ellei enemmänkin.

Minua jotenkin turhauttaa katsella sitä. Jos joku yksittäinen ihminen tulee vaatimaan sinua mukaan psykoosiinsa, siitä voi aina kieltäytyä. Mutta entä joukkopsykoosi? Voiko sellaisen kanssa olla tekemisissä sairastumatta itse?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #26

"Mutta entä joukkopsykoosi? Voiko sellaisen kanssa olla tekemisissä sairastumatta itse?"

Joku epidemiologi voisi tuohon vastata. Tietynlaisesta kulkutaudista tässä nimittäin näyttää olevan kysymys. Se tuntuu toistuvan jaksottain kuten aikoinaan rutto. Kaikkiin se ei tartu mutta kun tartuntoja on riittävästi, se ryöpsähtää pandemiaksi. Tuhonsa tehtyään se katoaa ja jättää useimpiin ihmisiin immuniteetin. Aikoinaan sitten kasvaa uusi sukupolvi, jolla tätä immuniteettia ei ole ja pandemia toistuu. On toistunut eri nimillä alkaen Ranskan vallankumouksen jakobinismista ja tehnyt erityisen pahoja tuhoja bolshevismin nimisenä. Ja aivan samat oireet siinä natsismissakin oli näkyvissä.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #26

Osa Julkkiksista vielä omalla "arvovallallaan" lähtevät mukaan näihin satuihin. Siellä on miljoonia faneja (ainakin amerikoissa) jotka on helposti aivopestävissä. Viimeksi eminem osoitti mieltään trumppia vastaan. Olisko Eminem mielummin hallunnut Hilaryn? En oikein usko. Tai jos niin on, niin olen yliarvioinut miehen älykkyysosamäärän todella pahasti.

On kiva olla monikulttuurillisia ja näyttää kuvia ja kertoa tarinoita kuinka monikulttuurillisuus on must juttu tänään. Jätetään sitten vaan kertomatta se kolikon toinen puoli mikä on sysimusta. Lapset ja nuoret ja jopa osa aikuisista aivopestään täydellä höpönlöpöllä. Samat ihmiset (luultavasti) marsii sateenkaarilipun alla ja maahanmuuton puolesta vaikka osalla ei ole hajuakaan minkä takia marssii, mutta kunhan vaan on kivaa kuulua johonkin ryhmään. Moni marssioista ei ymmärrä sitä että tiettyyn kulttuuriin sateenkaaren värit ei sovi. Mitä enemmän tätä sakkia otetaan tänne, jotka eivät hyväksy homoutta, niin on pian tukalat oltavat hyvää tarkoittavilla ryhmittymillä. Btw, en ole homovastainen.

Alan pelätä pahoin että oman aivokapasiteetin käyttö käy hyvin vähiin kun ammennetaan kaikkea polittista jargonia pian ala-asteelta lähtien. Se jargoni on kovempaa ylä-asteella ja korkeakouluissa se vasta onkin kovaa.

Tulet nopeasti syrjityksi jos annat ilmi omat ajatuksesi joka poikkeaa valtavirrasta. Sitähän nämä kaiken suvaitsevat ihmiset haluaa. Todellisia koulukiusaajia sanan varsinaisessa merkityksessä.

Petri Muinonen

Li Andersson soveltaa suoraan herruustekniikkaa, ks. kohta 4 sivulla 23 seuraavassa julkaisussa:

http://vasemmistonuoret.fi/vaswp/wp-content/upload...

Tärmäsin tähän vahingossa YLEllä, ja heti hoksasin tuon Li'nkin puheissa:
https://areena.yle.fi/1-3827219

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Henkilökohtaisesti en ole koskaan ominut muiden kulttuureja vaan pysynyt aina supisuomalaisena.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Miksi sinä tämä tänne kirjoitit, etkä suoraan työnantajallesi?

Petri Muinonen

Varokaa noiden saagan mielikuvitusolentojen sijasta ennemmin takavasemmalta kulttuuriomijien kimppuun syöksähtävää lordess Li'thiä!

Petteri Hiienkoski

YLE Teema lähetti Mediakomppanian ohjelman ekoterrorismista vuodelta 1990. Ohjelmassa haastateltu edesmennyt Greenpeace-juristi Matti Wuori osoitti ymmärrystä väkivaltaan turvautumiselle ympäristönsuojelun nimissä. Kysymykseen siitä tulisiko epäiltyjä ilmiantaa hän suhtautui jyrkän kielteisesti: silloin menetettäisiin jotain olennaista yhteiskunnassa ja ihmisten välissä suhteissa!

Juhani Piri

Kuulostaa ihan samalta kun nykyisin anarkistit (miksi poliisit antaa niiden olla huppu päässä, siihen asti kun sattuu jotain???), vasemmisto ja muut höperöt. Vasemmiston puolelta on varmaan tilastoissa enemmän väkivaltaa kun normi perheväkivaltaa suomalaisen känni-isännän toimesta. Valitettavasti ideologian puolesta ihmiset tekevät tyhmiä ratkaisuja, mutta ei pitäis yhtää armahtaa vaikka kuin sekaisin olis. Suurin osa tietää mihin ryhtyy, mutta se ryhmäpaine on toki suuri. Koulukiusaajat isolla K-kirjaimella

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kyse taitaa olla ihan vanhanaikaisesta kunnon "poliittisesta hurahtamisesta" - toki korrekstista sellaisesta? Sitä lienee aina ollut liikkeellä, joskus latenttina, nyttemmin taas näkyvämpänä.
Ryhmäilmiönä se hakeutuu tiettyihin osajoukkoihin kuin isotoopit magneettikuvauksissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset