Arto Luukkanen

Valtuutetut - aikamme salaperäiset ajatuspoliisit?

 

Jokaisella ajalla on omat hullutuksensa. Mutta nyt hullutus näyttää nousevan ihan uudelle tasolle, jossa laillisuus ja Suomen laki jäävät alakynteen?

Uusi Suomi kertoi eilen epämääräisestä ja mahdollisesti lainvastaisesta toiminnasta, jossa yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä liikkuu erinäisten tahojen kanssa hyvin hämärin motiivein ja merkillisin tarkoitusperin.  (https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/232646-sebastian-tynkkysesta-poliisitutkinta-yhdenvertaisuusvaltuutettu-vaalikampanja-osin).

Artikkeli kertoi yhdenvertaisuusvaltuutusta, joka näyttää harjoittavan poliittista vaikuttamista ja manipulaatiota.

Uusi Suomi antaa kuvan, jonka mukaan Kirsi Pimiä tekee tutkintapyyntöjä eräästä poliittisesta puolueesta. Syy siihen on Uuden Suomen mukaan artikkelissa se, että ko.  taho on yksiselitteisesti rasistinen ja ”vastakkainasettelua hakeva.

Extraplenipotentiaari Pimiä ei toimi yksin. Hänen mukanaan puuhaa ns. Ihmisoikeusliitto ja erityinen ”Etnisten Asioiden Neuvottelukunta”.  Tämä konsortio harjoittaa Uuden Suomen artikkelin mukaan omaa salapoliisitoimintaa. Kuka on antanut tälle vapaajoukolle tämän tehtävän?

Artikkeli antaa ymmärtää, että erään puolueen sosiaalisen median toiminnan tarkkailu on kuulemma sovittu ”puolueiden kanssa” ennen vaaleja. Olisi hyvä tietää minkä puolueiden ja mihin lakiin tämän tarkkailu perustuu? Milloin tämä sopimus on tehty ja onko siitä kirjallista todistusaineistoa? Kuka ja mikä poliitikko antoi Pimiälle tehtäväksi urkkia Perussuomalaisia? Kuka sanoi ”puskii!”?

Epämääräisyyden huippu saavutettiin siinä, että tämä salaperäinen konsortio moitti sitä että eräs puolue ei ollut reagoinut heidän kirjelmiinsä ennen vaaleja ja samassa hengenvedossa että vaalien jälkeen he ”eivät kunnioita” jotain ”peruskirjaa” vapaan yhteiskunnan puolesta.

Ehkä se johtui siitä, että tämä vapaajoukko ei edusta virkavaltaa - vielä.

Algoritmillä (!) päin sortajaa!

Asia on perin hämärä ja viranomaisten pitäisi tutkia tämän toiminnan laillisuutta.  

Suomen laki ei tunne tällaisia tutkintakonsortioita. Sillä on myös sanktionsa niitä vastaan, jotka omivat itselleen viranomaistehtäviä.  

Vielä kerran: mikä tämä kohukonsortio on? Edustaako tämä ilmeisesti itse itsensä nimittänyt ”paheiden vastustamisryhmä” tuomiovaltaa? Onko sen tehtävänä ottaa itselleen poliisin tutkintavaltaa? Onko yhdenvertaisuusvaltuutetun työnkuvassa määräystä siitä, että sen pitää alkaa vainoamaan laillisia poliittisia puolueita?

Uuden Suomen mukaan kaikki perustui ”tutkimustyöhön”.

Kuka sitä teki ja miten se tehtiin, ei kerrota.

Mukana on kuulemma kuitenkin ihan omia rytmejä – algoritmejä.

”Vihapuhetta sisältävien viestien etsinnässä hyödynnettiin myös tekoälyä. Aalto-yliopiston tutkijoiden kehittämä vihapuhealgoritmi tarttui kuntavaaliehdokkaiden noin tuhanteen viestiin, jotka välitettiin edelleen yhdenvertaisuusvaltuutetulle.”

Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston tarkastuksessa vihapuhetta löytyi lopulta noin 20 viestistä. Kuitenkin Pimiä kertoo, että Tynkkysen viestit eivät tulleet vastaan algoritmin kautta. Ne ilmeisesti löydettiin siksi, että Tynkkystä haluttiin tutkia muuten vain.  Se on ilmeisesti niin ärsyttävä tyyppi?  Onko tässä konsortiossa mukana oululaisia ihmisiä? Johtuuko se siitä että joku ei tykkää Sepistä?

Ennen kaikkea: kannattaa kysyä seuraavaa: kuka antoi tämän tehtävän Aalto-yliopistolle?

Tieteen perusmääritelmän mukaan tieteen pitää olla avointa kritiikille. Metodien pitää olla tutkittavissa.

Pimiä kuitenkin kertoo, että koko prosessi oli selektiivinen. ”Saimme tuhansia viestejä ja niistä löytyi parikymmentä viestiä, jotka meidän mielestämme olivat vihapuhetta. Mutta se on hyvä ajatus ja idea jatkon kannalta. Tässä vaiheessa ne viestit, joiden tiimoilta olimme yhteydessä, tulivat osin vastaan muutenkin, Pimiä sanoo.”

Aalto-yliopisto – politruk-opisto?

Kaiken edellä mainitun perusteella voisi epäillä, että Aalto yliopistosta näyttää sukeutuneen jonkinlainen politruk-opisto. Ei korkeatasoinen ja valtion tukea saava yliopisto voi alkaa toimimaan näin epämääräisessä seurassa.

Mutta ilmeisesti voi.

Uuden Suomen artikkeli kuitenkin kertoo tutkija Nelimarkasta, joka paljastaa, että he seurasivat ”tutkimuksessaan” 1000-tiliä. Kuka antoi heille tämän tehtävän ja miksi? Miten valinta tehtiin? Onko tästä tehty tutkijasopimus jonkin instanssin kanssa vai onko tämä vain vapaa-aika aktiviteettia? Mihin projektiin se liittyy? Onko sitä projektia rahoitettu Suomen Akatemian tai jonkun muun julkisen kanavan kautta? Mitään selvää tietoa ei Uuden Suomen artikkeli anna. Ainoastaan se, että tiedot ovat peräisin arvovaltaiselta”Suomi24-palstalta”. (Katsoin projektin tietoja muualta - täytyy sanoa, että en tunnistanut sitä samaksi US:n artikkelin perusteella).

Niinpä niin. Tämä kanava onkin tunnettu korkeatasoisista ja koko Suomen väestön mielialoja heijastavasta mielipiteenvaihdosta, jossa viljellään kukkaiskieltä! Sielläpä ne meidän uudet einoleinomme runoilevat!

Mainittakoon vielä, että Suomen laki ei vielä tunne poliisin ulkopuolisia ”vigilante” tutkimusryhmiä. Se ei myös tunne vihapuheen määritelmää. Vielä kerran - sitä ei ole määritelty lakikirjassa.  

Siitä huolimatta Aalto-yliopiston ”tutkija”; nämä kelpo don-quijotemme kertoivat että he käyttävät ”Ethical Journalism Networkin ja Euroopan neuvoston määritelmiä vihapuheesta.”. Tällä salaperäisellä tutkimuskonsortiolla näyttää olevan jotain pienoisia epäilyksiä metodien heikkouksien suhteen ja siksi he vahvistavatkin:  

”Luokittelu on erittäin vahva, sillä kävimme läpi viestejä niin kauan, kunnes olimme yksimielisiä siitä, mitkä viestit olivat vihapuhetta, Nelimarkka kertoo.”.

Liikuttavaa!

Mitä poliisin ja virkavallan pitäisi tehdä?

Edellisten kysymysten lisäksi muutamia aprikointeja päättäjille.

*Onko viisasta rohkaista tällaista toimintaa, joka muistuttaa kovasti Lapuan liikkeen laittomia muilutuksia? Nämä ajatuspoliisikonsortiot voivat olla näppäriä kun vainotaan tätä ikävää puoluetta joka vei paikkoja mutta…se voi tulla myös teidän ovenne taakse…poliittisen taistelun pitää perustua korkeisiin aatteisiin ja ihanteisiin. Ei likaisiin temppuihin!

*Toimiiko kelpo valtuutettumme virkansa puitteissa?

*Onko Aalto-yliopisto mukana poliittisessa manipuloinnissa tutkijoittensa kautta? Ovatkohan metodit ja ”algoritmit” ihan kunnossa? Kuka tämän maksaa? Valtioko?

*Sitten kysymys Uudelle Suomelle – onko se mukana tässä epämääräisessä projektissa? Diggaako se ”ajatuspoliisitoimintaa”? Toimiiko se journalistien ohjeiden ja Suomen lain mukaan?

Markku – vaikka on miten jotain ihanaa suuntaan niin journalistin pitää olla reilu!

Arto Luukkanen

Järvenpää

ps. tutustuin tähän hankkeeseen tai siihen mitä kertoivat netissä. "Vihapuhekone" ei ehkä vielä ihan toimi. ))))

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

31Suosittele

31 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

”On alettava irtautua porvarivaltion ja porvarimedian asettamista raameista, ja osoitettava valmiutta rikkoa porvarillista laillisuutta ja hyväksyttävyyttä vastaan. Fasisminvastainen taistelu on alusta lähtien konkreettisesti luokkataistelua. Natsien elintilaa on alettava rajoittamaan työväenluokan naapurustoista lähtien, kortteli korttelilta. Tärkeitä taistelukenttiä ovat myös työpaikat ja oppilaitokset.”

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kun tuo teksti suomennetaan, sanat "fasismi" ja "natsi" kuuluu korvata sanalla "demokratia". Ehkä myös sana "työväenluokka" olisi syytä korvata ilmauksella "työtä vieroksuva luokka"

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Näiden kysymysten yhteydessä törmätään välittömästi käsitteellistämisen -- lähtökohtaisen käsitteistön -- ongelmiin. Poliittiseksi mielipidevainoksi muuttuva käsitesekaannus on mahdollinen, koska selviä rajoja ei pystytä vetämään sen suhteen missä ihmisoikeuskysymykset loppuvat ja poliittinen inkvisitio alkaa.

Olen sitä mieltä että rajanvedon pitäisi olla vesiselvä: siitä, että kaikilla on 'ihmisarvo', ei mitenkään seuraa se, että kaikki kulttuurit sopeutuisivat keskenään.

Siitä, ettei ihmisyksilöiden kaltoinkohteluun sorruta, ei mitenkään -- toistan: ei mitenkään -- seuraa se, että "monikultturismi" muuttuisi moraaliarvoksi tai normiksi.

"Monikultturismi" on vain ideologia, poliittista propagandaa. Se ei ole moraalinormi tai edes mitenkään yleisesti perusteltavissa oleva suositus tai suunnananto. "Monikultturismi" voi päinvastoin olla sosiologisesti täysin väärä ja kaikille osapuolille vahingollinen reaktio yhteensopimattomien kulttuurien kohtaamisongelmiin ja kulttuurisiin hylkimisreaktioihin.

Niko Sillanpää

Huolestuttavaa, että viranomaiset tekevät yhteistyötä näiden suomalaisten Expo-Hope not hate-SPLC-ADL -wannabe-tahojen kanssa.

Vielä huolestuttavampaa on tämä:

"–Siinä pyydettiin esimerkiksi ihmisiä ilmoittamaan, miten maahanmuutto vaikutti heidän turvallisuuteensa. Sitten hän julkaisi erilaisia kertomuksia ilman tarkempia lähdetietoja. Kukaan ei voinut tietää, ovatko ne keksittyjä vai pitävätkö ne paikkansa. Mielestäni siinä haettiin selvää vastakkainasettelua, Pimiä moittii."

Ero suhtautumisessa turvapaikanhakijoiden, uhrivähemmistöjen ja näiden edunvalvojien tarinointiin on tasan 180 astetta: Siinä, missä toisten julkituonti on rikos ja uskominen moraalitonta, toisten julkituonti on korkeakoulujen ja viranomaisten tehtävä tai velvollisuus ja kyseenalaistaminen vähintään moraalitonta, ehkä rikos.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Joka ajalla on omat hulluutensa. Ohessa yhden sortin hulluutta ihan lähihistoriasta, pitäis olla myös tuoreessa muistissa.

" Neuvostoliitossa omien kansalaisten neuvostovastaisiksi (antisovjetskij) luokitellut toimet olivat laissa (artikla 58) kielletty rikos, ja termiä käytettiin vasta­vallan­kumouksellisten toimien synonyyminä. Neuvosto­vastaisina pidetyistä henkilöistä käytettiin myös nimitystä kansanvihollinen. Neuvostoliitossa poliittisesti toisin­ajattelevia syytettiin neuvostovastaisuudesta. Toisinajattelijoita olivat muun muassa monet kirjailijat ja tiedemiehet, esim. Andrei Saharov. Neuvostovastaisesta toiminnasta tuomittiin toisinajattelijoita vankiloihin ja rankaisevan psykiatrian keinoin mielisairaaloihin." /// Wikip.

- Koskahan Suomessa ryhdytään myös käyttämään ' Kansanvihollinen ' - termiä kaikista niistä, jotka eivät katsele maisemia väritettyjen lasien läpi ? Natsi, rasisti, fasistikortit on jo tukevasti käytössä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Useat ihmiset onnittelevat minua fb:n kautta ja sanovat, että eivät pääse kommentoimaan USarin kautta. Tämä on ilmeisesti US:n uusi linja. Erimieliset pois.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

On ollut jo jonkin aikaa ja sehän näkyy kirjoitusten aiheissa ja niissä esitetyissä mielipiteissä.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Onkohan US ottanut käyttöön oman vihapuhe koneen?

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Vihapuhetta vastaan vielä suuremmalla vihalla -siitähän tässä on kyse. Kun normaali naapureiden kyyläys ja paheksunta ei riitä, niin tietty tekopyhien naapurikyylääjien veljes-/sisaruskunta järjestäytyy valtakunnallisesti ja alkaa toteuttaa ihan omaa poliisivaltiotaan ja pseudo-humaania ja virallisen vakuuttavaa jargonia suoltaen toivoo pystyvänsä vetämään yhteiskunnan virallisen koneiston mukaan omaan vainoharhaiseen projektiinsa. Ja homma hoituu helposti, sillä viranomaisistamme tuota kyttäysmentaliteettia löytyy ihan omasta takaa runsaasti ja he ovat innoissaan, kun luulevat voivansa edistää sillä arvokasta "humaania" asiaa. Näin saadaan Suomi yhä kauemmas siitä laajojen kansalaisvapauksien ja suuren keskinäisen luottamuksen ihannevaltiomallista, jota lähelle se viime vuosisadan loppupuolella saatiin.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Koska vihapuhetta ei pystytä määrittelemään niin eikö ole parempi antaa sen elää omaa elämäänsä?

Komisario Palmu esimerkiksi heittää sellaista läppää jonka voi helposti tulkita vihapuheeksi.

"Älkää melutko niin kuin mustalaiset" kuulostaa monien korviin vihapuheeksi mutta suomalaiset ovat kuitenkin äänestäneet Komisario Palmun erehdyksen kaikkien aikojen parhaaksi kotimaiseksi elokuvaksi eikä se ketään näin ollen ole koskaan häirinnyt.

Clint Eastwood puolestaan on aikamoinen vihapuhuja elokuvissaan ja varsinkin Cran Torinossa vihapuhe suorastaan pulppuaa.

Vihapuhe on olennainen osa meitä ihmisiä eikä sitä voi poispyyhkiä millään tavalla.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ajatuspoliisien syötteistä ja algoritmeistä:
"Tietojenkäsittelyn terminä Brookshearin määritelmä algoritmille tarkoittaa sitä, että on mahdollista rakentaa algoritmia vastaava Turingin kone, joka pysähtyy kaikilla syötteillä." (Wiki)
---
Ehkä tarkoitus onkin se, että ns. kone (=suomalaisten ajattelu) pysähtyy (=saadaan loppumaan) kaikilla syötteillä (=ajatuspoliisien, Kirsi Pimiän, etnisten asoiden neuvottelukunnan, pedagogisen journalismin jne. antamilla fatwoilla)?
Hyvän kasvatuksen saaneena en aio kuvata tarkemmin, millaisilla syötteillä konetta tukitaan.

Pimiän ajattelu ko. aiheesta on niin pimeää, että jos sitä yrittää ymmärtää, niin silloin kaikki järjen valo - myös Orwellin 1984 - sammuu ja pimeys on kanssamme. Sen pimeyden ydintä voi verrata enää P. Lipposen mielikuvaan "Aamulehden toimituksesta" tai Tolkienin kuvaukseen Sauronin Mordorista.(s) :-)

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Kiitos Arto ja muut kommentoijat! Tällaiselle totalitarismille on sanottava ei äänekkäästi. Kiitos teille, jotka jaksatte tämän edessä kirjoittaa asioita selkeästi ruudulle. Itse en siihin pysty. Voin vain niin pahoin.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Anne. Uskon suomalaiseen demokratiaan ja sananvapauteen. Se korjaa itsensä. Emme vaivu Pohjois-Koreaksi.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Toivottavasti... en ole varma kylläkään. Kirjoitit (sinäkö se olit?) taannoin aika pysäyttävästi siitä, miten vaikkapa Venäjällä kansa vaan on hiljaa ja hoitaa omat asiansa. Minusta Suomessa on hyvin paljon samanlaista. Harva välittää. Harva jaksaa ja haluaa riskeerata elämänsä, työpaikkansa ja maineensa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Anne. Siihen se menee...ihmiset pelkäävät ja vetäytyvät.

Niko Sillanpää

Tekoälyllä suodattaminen ja kustomointi ei muuten ole mikään uusi asia. Kaikki, mitä näette Googlen hakutuloksista YouTuben suositeltuihin videoihin ja Facebookin feediin on tekoälyn teille suodattamaa ja räätälöimää sisältäen siis myös päätöksen siitä, mitä te saatte nähdä ja mitä ei. Kamppailua käydään koko ajan siitä, miten noita tekoälyjä ohjataan ts. millä parametreilla ne toimivat.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tuo vihapuhealgoritmi pitäisi tuotteistaa ja brändätä ja tehdä siitä uusi nokia.

Maailmassa on varmasti valtavasti maita joille olisi moiselle tuotteelle tai sen sovellutukselle käyttöä. Esimeksi sellainen sovellus joka etsii hallituksenvastaisia kommentteja tms.

Käyttäjän PeterLindberg kuva
Peter Lindberg

Ei tuo "algoritmi" ole sähköpiiskaa kummempi innovaatio. Tylsämielisen ja moraalisesti dementoituneen porukan hallussa kummallakin on tietenkin pelotevaikutus. Ei pidä pelätä jos haluaa olla vapaa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tähän taitaa kerrankin sopia suorastaan poikkeuksellisen hyvin se mantran lailla toistettu hokema "Ei saa antaa pelolle valtaa".

Niko Sillanpää

Huolestumisesta puheen ollen, olen harvoin lukenut mitään näin hullua noin korkealta taholta:

https://yle.fi/uutiset/3-9882769

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Nimenomaan. Miten tässä voisi olla huolestumatta...

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""olen harvoin lukenut mitään näin hullua noin korkealta taholta""

Tässä maassa voi presidenttinä, ministerinä, kansanedustajana, korkean viran haltijana, suuren lehden päätoimittajana ja jopa yhteiskuntatutkijana toimia henkilö, joka ei ymmärrä durkheimilaisen sosiologian perusasetuksia -- eli sitä, että on olemassa yhteisövoimia, yhteisöominaisuuksia ja yhteisöilmiöitä, jotka eivät ole palautettavissa yksilöiden ominaisuuksiin ja pyrkimyksiin.

Oikeuden miekkakaan ei ole vain sokea, se on myös tietämätön ja täysin ymmärtämätön.

Niko Sillanpää

Tuohan on myös melkoinen oikeusfilosofinen neutronipommi, joka asettaa "ihmisarvo"-pohjaisen evaluaation induktiolla korkeimmaksi periaatteeksi, itsessäänhän "ihmisarvo" ei ole varsinainen oikeushyvä. Toiviainen näyttää päättelevän tuon perusteella "ihmisarvosta" ainakin tasa-arvon ja multikulturalismin, varmasti kaikenlaista muutakin kansalaisvapauksille kohtalokasta voidaan päätellä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#20:
Tuollainen syö tavattoman tehokkaasti oikeusjärjestelmään kohdistuvaa luottamusta. Ymmärtääköhän valtakunnansyyttäjä lainkaan, mitä hän tekee.

Marko Parkkola

No minä olen puhunut jo pitkään siitä kuinka Hyvät Ihmiset levittävät fasismia Suomeen. Tässä on malliesimerkki poliittisfasistisesta vainosta.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"Raija Toiviaisen mielestä kaikkein vastenmielisimpiä verkossa tehtäviä rasismirikoksia... uskonrauhan rikkominen."

Seppo O. ehtikin ensin.

Laajennettu rasismikäsite (aik. etnistä taustaa koskeva), on tuonut kestämättömiä ongelmia tullessaan. Tietämättömiä ja sokeita ollaan nykyisiä ihmisoikeuksia, uskontoja ja kulttuureja koskevissa asioissa.

https://yle.fi/uutiset/3-9882769

Käyttäjän SeppoKoski kuva
Seppo Koski

Onko nykyihminen täysin unohtanut itse elämän? Tuntuu kuin olisi syntynyt ihmisryhmä jolla kaikki ulkoiset asiat ovat erinomaisen hyvin mutta, jokin henkinen tyhjyys vaivaa.
Henkisyys ei tarkoita hengellisyyttä!

Ehkä on yritetty saavuttaa Maslow’n tarvehierarkian 6. tasoa, itsensä ylittämisen (self-transcendence) tarpeet ja kapasiteetin loppuessa ”mennään metsään”?

Onko sitten tuo ihmistä kiusaava tiedostamaton tarve olla jotakin – tulla joksikin niin voimakas, että se saa aikaiseksi tuollaisia merkillisiä aivopieruja?

Miksi historiasta ei koskaan opita mitään? Kai se on joku ”luonnonlaki”, kun saavutetaan tietty hyvinvoinnin taso, seuraa nopea taantuminen.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Anteeksi, etten perehtynyt kyllin huolella yllä olevaan keskusteluun.
Mutta blogistilta haluaisin kysyä :
Missä tässä yhteydessä on kyse s a l a poliisityöstä?

Ja keskustelijoilta :
Missä kohtaa tässä vihatussa toiminnassa on kyse v i h a s t a ?

Eikö julkisen keskustelun analysointi ole jokaisen vastuullisen ihmisen velvollisuus ?
Ja jossain määrin ehkä myös siihen osallistuminen,
Ilman rasismia, fasistista asennetta ja vihaa.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Tulee heti mieleen Laura Huhtasaaren vaalislogan: "Suomi takaisin!"...Mitä tälle maalle on tapahtunut? -Uskomatonta suhmurointia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mikä tahansa organisaatio joka kirjoittaa nimensä kaikki sanat isolla alkukirjaimella, vaikka se ei ole erillisnimi, on luopunut uskottavuudestaan. Yhdenvertaisuusvaltuutettu vaikuttaisi olevan totaalisen pihalla, mutta silloin lienee rakentavaa kertoa se kyseiselle taholle.

Petteri Hiienkoski

Viitteitä siitä mihin sanan- ja mielipiteenvapaudesta luopuminen on johtamassa. Se mikä vaino mikä tänään kohdistetaan oikeistolaiseen voidaan huomenna kohdistaa vasemmistolainen.

Kysymys demokratian pelisäännöistä: ”YLE ja STT vastuussa mielipidevainoista”
(http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset