Pelkoa Suomen herraan ja lomarahat takaisin!

Onneksi olkoon hallitukselle!

Hiven järkeä ja massiivinen määrä pelkoa auttoi hallitusta peruuttamaan kiinteistöveron noston.

Pari viikkoa budjetin laatimisen jälkeen hallituksen pyöriminen ja päätösten pyörtäminen kertoo siitä, että tässä tilanteessa metelin nostaminen kannattaa.

Kuten kirjoitin 5. lokakuuta, jolloin hallitus oli vielä päättävästi nostamassa sitä – kyseessä on järjetön vero (http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243964-jarjeton-kiinteisto…) joka iskee keskiluokkaan ja palkansaajaan kipeästi – vuokralaisiin ja omistajiin (pankin torppareihin). 

Siitä tuli yleinen vaatimus ja yhä suurempi osa ihmisiä ihmetteli tätä veron nostoa – tässä tilanteessa kun valtion tulot kasvavat.

MIelenkiintoista tässä näytelmässä oli se, että demarit ja vasemmistoliitto saivat Ylen haastattelussa raakkua kiinteistöveron nostamisen haaskalla ja kertoa että "mitä minä sanoin" mutta todellisuudessa he olivat jo nostaneet kätensä ylös.

Onneksi kansalaisten iso joukko nousi kiinteistöveroa vastaan ja siksi epäröivä, epävarma ja omasta tulevaisuudesta pelkäävä hallitus voinut tehdä muuta kuin perua päätöksensä. Sillä on nyt viimeinen taisto))

Uudet vaatimukset

Nyt kun hallitus on alkanut ryömimään arvokkaasti ja päättävästi taaksepäin, on kansalaisten aika vaatia uusia järjen välähdyksiä. Hallitus on sisäisesti hajanainen ja on valmis myöntyilemään sopivasti.  

Siksi tärkein vaatimus on nyt palkansaajilta riistettyjen kesälomarahojen palauttaminen.

Pelko on hallituksen hyvä kasvattaja

Useissa muissa maissa työntekijöille maksetaan ns. 13 kuukauden palkka joulukuussa. Tämä bonus on työnantajien tunnustus siitä työstä mitä on vuoden aikana tehty. Se on työtekijöiden vahva motivaattori ja voimakas yllytin työntekoon. Se myös kertoo siitä, että työnantaja välittää ja arvostaa sitä työtä mitä on tehty vuoden aikana.

Meillä se saatiin aikoinaan 1970-luvulla työtaistelujen yhteydessä, ensin metalliteollisuudelle mutta myöhemmin myös muille aloille. Suomi pääsi näin pohjoismaiden kanssa samalle viivalle mutta tämänkin saavutus tapahtui pelkästään siksi, että suomalainen teollisuus pelkäsi, että suomalaiset lomaviettäjät jäisivät lomiensa jälkeen Ruotsiin parempien palkkojen luokse.

Pelko kasvatti Suomen herraa sopivalla tavalla.  Ja kasvattaa vielä…

Tavallisille perheille lomaraha on merkinnyt mahdollisuutta viettää oikeata lomaa perheen kanssa. Tunnustusta siitä, oli ahkerasti käyty töissä ja kerran vuodessa oli mahdollista kuluttaa hieman enemmän. Nuukat perheet viettävät lomansa Suomessa ja näin tämä raha jää kiertoon.

Talous kasvaa ja siksi: lomarahat takaisin!

Pallo on nyt ammattiliitoilla. Niiden on lopetettava lullustelu.

On selvää, että liittoneuvottelujen tärkein vaatimus pitää koskea jollain lailla lomarahojen takaisin maksamista. Solidaarisuus työntekijöiden kanssa voisi vihdoin nousta ay-kalifien omistatunnoista vaatimuspöytään. Oikeasti.

Mitä järkeä on saada jollekkin aristokraattiliitolle pari prossaa enemmän ja jättää muut nuolemaan näppejään? Eikö olisi parempi iskeä nyrkkiä pöytään ja vaatia näiden pakon edessä tehtyjen lomarahojen palauttamista?

Hallitus on sen verran hermona ja sekaisin, että se kyllä myöntyy mihin vain. Sipilän lompsa on auki ja käsi on jo ojentunyt maksajan asentoon. Insinöörin piirustuspöytä on nyt sekaisin ja laskutikku nojossa.

Päättäväisyys ja yhteisen edun ajaminen palauttaa palkansaajille takaisin menetetyt edut ja auttaa tavallista ihmistä elämään ihmisiksi. 

Tämä lama voitettiin käymällä köyhän, kurjan ja keskiluokan kukkarolla. Rikkaat livahtivat karkuun. 

Siksi – terästä selkärankaan liitot! Puolustakaa nyt sitä palkansaajan asiaa!

Arto Luukkanen

Järvenpää

ps. kaikille nettipoliiseille – onkos tämä vihapuhetta? Lomarahat takaisin? Eikö se teillekkin kelpaisi kun istutte vuoden naama kiinni näyttöruudussa?

pps. Asunnottomien elämä ei ole heleppoa. Voisiko sen Evitskogin antaa niille vaikka asuinpaikaksi – puoleksi vuodeksi. Nimitetään niitä vaikka "köyhyyspakolaisiksi"?

 

 

 

 

 

 

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu