Arto Luukkanen

Pelkoa Suomen herraan ja lomarahat takaisin!

Onneksi olkoon hallitukselle!

Hiven järkeä ja massiivinen määrä pelkoa auttoi hallitusta peruuttamaan kiinteistöveron noston.

Pari viikkoa budjetin laatimisen jälkeen hallituksen pyöriminen ja päätösten pyörtäminen kertoo siitä, että tässä tilanteessa metelin nostaminen kannattaa.

Kuten kirjoitin 5. lokakuuta, jolloin hallitus oli vielä päättävästi nostamassa sitä - kyseessä on järjetön vero (http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243964-jarjeton-kiinteisto...) joka iskee keskiluokkaan ja palkansaajaan kipeästi - vuokralaisiin ja omistajiin (pankin torppareihin). 

Siitä tuli yleinen vaatimus ja yhä suurempi osa ihmisiä ihmetteli tätä veron nostoa - tässä tilanteessa kun valtion tulot kasvavat.

MIelenkiintoista tässä näytelmässä oli se, että demarit ja vasemmistoliitto saivat Ylen haastattelussa raakkua kiinteistöveron nostamisen haaskalla ja kertoa että "mitä minä sanoin" mutta todellisuudessa he olivat jo nostaneet kätensä ylös.

Onneksi kansalaisten iso joukko nousi kiinteistöveroa vastaan ja siksi epäröivä, epävarma ja omasta tulevaisuudesta pelkäävä hallitus voinut tehdä muuta kuin perua päätöksensä. Sillä on nyt viimeinen taisto))

Uudet vaatimukset

Nyt kun hallitus on alkanut ryömimään arvokkaasti ja päättävästi taaksepäin, on kansalaisten aika vaatia uusia järjen välähdyksiä. Hallitus on sisäisesti hajanainen ja on valmis myöntyilemään sopivasti.  

Siksi tärkein vaatimus on nyt palkansaajilta riistettyjen kesälomarahojen palauttaminen.

Pelko on hallituksen hyvä kasvattaja

Useissa muissa maissa työntekijöille maksetaan ns. 13 kuukauden palkka joulukuussa. Tämä bonus on työnantajien tunnustus siitä työstä mitä on vuoden aikana tehty. Se on työtekijöiden vahva motivaattori ja voimakas yllytin työntekoon. Se myös kertoo siitä, että työnantaja välittää ja arvostaa sitä työtä mitä on tehty vuoden aikana.

Meillä se saatiin aikoinaan 1970-luvulla työtaistelujen yhteydessä, ensin metalliteollisuudelle mutta myöhemmin myös muille aloille. Suomi pääsi näin pohjoismaiden kanssa samalle viivalle mutta tämänkin saavutus tapahtui pelkästään siksi, että suomalainen teollisuus pelkäsi, että suomalaiset lomaviettäjät jäisivät lomiensa jälkeen Ruotsiin parempien palkkojen luokse.

Pelko kasvatti Suomen herraa sopivalla tavalla.  Ja kasvattaa vielä...

Tavallisille perheille lomaraha on merkinnyt mahdollisuutta viettää oikeata lomaa perheen kanssa. Tunnustusta siitä, oli ahkerasti käyty töissä ja kerran vuodessa oli mahdollista kuluttaa hieman enemmän. Nuukat perheet viettävät lomansa Suomessa ja näin tämä raha jää kiertoon.

Talous kasvaa ja siksi: lomarahat takaisin!

Pallo on nyt ammattiliitoilla. Niiden on lopetettava lullustelu.

On selvää, että liittoneuvottelujen tärkein vaatimus pitää koskea jollain lailla lomarahojen takaisin maksamista. Solidaarisuus työntekijöiden kanssa voisi vihdoin nousta ay-kalifien omistatunnoista vaatimuspöytään. Oikeasti.

Mitä järkeä on saada jollekkin aristokraattiliitolle pari prossaa enemmän ja jättää muut nuolemaan näppejään? Eikö olisi parempi iskeä nyrkkiä pöytään ja vaatia näiden pakon edessä tehtyjen lomarahojen palauttamista?

Hallitus on sen verran hermona ja sekaisin, että se kyllä myöntyy mihin vain. Sipilän lompsa on auki ja käsi on jo ojentunyt maksajan asentoon. Insinöörin piirustuspöytä on nyt sekaisin ja laskutikku nojossa.

Päättäväisyys ja yhteisen edun ajaminen palauttaa palkansaajille takaisin menetetyt edut ja auttaa tavallista ihmistä elämään ihmisiksi. 

Tämä lama voitettiin käymällä köyhän, kurjan ja keskiluokan kukkarolla. Rikkaat livahtivat karkuun. 

Siksi - terästä selkärankaan liitot! Puolustakaa nyt sitä palkansaajan asiaa!

Arto Luukkanen

Järvenpää

ps. kaikille nettipoliiseille - onkos tämä vihapuhetta? Lomarahat takaisin? Eikö se teillekkin kelpaisi kun istutte vuoden naama kiinni näyttöruudussa?

pps. Asunnottomien elämä ei ole heleppoa. Voisiko sen Evitskogin antaa niille vaikka asuinpaikaksi - puoleksi vuodeksi. Nimitetään niitä vaikka "köyhyyspakolaisiksi"?

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Keiltä ne lomarahat on oikein viety? Yleensähän tälläkin palstalla persut kirkuvat kitarisat punaisina, että "julkinen sektori pitää ajaa alas".

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Eero on tietysti miljunääri eikä tartte hiluja?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Unohtuiko jo oppositiossa ketkä ne lomarahat leikkasi-16? Ps 39,Kepu 49,kok 38 .

Pääomatulosta ei makseta kunnallisveroa !
1.11.2016
IS
Pääomatuloistakin pitäisi maksaa kunnallisveroa, kirjoittaa toimituspäällikkö Timo Paunonen.
-Jotenkin tuntuisi luontevalta, että pääomatuloistakin kunnat saisivat jotain.
Henkilö, jolla on pelkkiä pääomatuloja, hän ei osallistu kunnan palvelurakenteen rahoittamiseen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Joka ei palaa työhönsä julkiselle sektorille lomaltapaluurahan poiston jälkeen, niin katsotaan irtisanoutuneekseksi , tilalle on kyllä jonossa tilalle tulijoita.

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta

Jotkut meistä suomalaisista haluavat elää elämänsä polvillaan ja jotkut toiset eivät halua. Onneksi Arto Luukkanen kuuluu tähän jälkimmäiseen. Kiitos Artolle siitä!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Persujen näytöt jäi aika hepposiksi .Eikä PS 1-199 muut kansanedustajat paljon muuteta mitään.
Pitäisi saada enemmistö taakseen. Myös persupuolueenkin. Mitkähän niistä olisi samaa mieltä? Kepu,kok,Rkp?

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

"Lomarahat takaisin?"

Mikäs siinä, pitää myös muistaa että samassa yhteydessä tehdyt veronalennukset mitätöidään myös.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mikä se olikaan julkisen talouden tila v. 2017 ? Valtio ja kunnat velkaantuvat edelleen vauhdilla huolimatta orastavasta talouskasvusta syvän kuopan pohjalta.

Tänäkin vuonna julkinen velka kasvaa n. 6 miljardilla eurolla, joten tulisi sitä varmasti persujenkin ( kuin myös muidenkin vasemmistopuolueiden ) olla vastuullisempi omissa höyhötyksissään todellisuuden sijaan. Kuudella miljardilla eurolla maksetaan kuitenkin palkka n. 300.000 julkisen sektorin työntekijälle.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Miten yht. 48 vasuria voi olla vastuussa 152 porvarienemmistön päätöksistä?

Metkaa kun -03-19 kepu,kok aikanaa vasurit aina syntipukkina.Jo Lipposen ajoista lähtien.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Miksipä kenenkään siis kannattaa äänestää yhtäkään vasuria eduskuntaan jatkossa? Jos sattuvatkin hallitukseen pääsemään, niin mistään eivät ole vastuussa eivätkä mitään saa aikaiseksi, koska porvareita (keitä ne ikinä sitten ovatkaan) on aina enemmän...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #10

Eikö persujen pitänyt korvata demarit? Keräsihän se duunareita ja työttömiä jäsenikseen.
Miten mielestäsi ne ajoi edm.etuja esim.Kikyssä ja työttömien 9e/pv töissä yrityksille? "Palkka"_Kelasta verovaroista.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas Vastaus kommenttiin #11

Ai persutkin on turhakepuolue? No olemmehan me sentään jostain samaa mieltä. Hallitusovi on pysyvästi suljettu, mutta toimivathan he terapiapuolueena änkyrärajakeille...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tässä vedetään vain henkeä. 2020 mennään kansan kukkarolle. Silloin systeemi uudistetaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset