Arto Luukkanen

Kaksi Juhaa kaapissa?

Kiltti-Juha ja Pahis-Juha

Hyvä Juha! Suomen poliittinen tilanne on poikkeuksellisen vakava. Siksi koen velvollisuudekseni ottaa myös uusia viestintätapoja käyttöön ja lähestyä Sinua suoraan. Kiitos sosiaaliselle medialle tästä mahdollisuudesta. Aloitan palaneiden poliittisten kotien tilanteesta mutta muuten keskityn Paavo Väyrysen karuun kuvaan ja kepun uudistamisen tarpeeseen.

Hyvä Juha! Poliittisten pakolaisten tulva uusiin poliittisiin koteihin on kiihtynyt kesän aikana. Pari ministeriä ja muutama hassu kansanedustaja on liikkeellä. Ihmiset pakenevat poliittista vastuuta, omaatuntoa, äänestäjiä ja mediaa. Sinulla on kuitenkin riittänyt sydäntä kaikille. Olet ollut kiltti-Juha.

**

Nyt olen kuitenkin kuullut, että sinä Juha ajat nyt Paavo Väyrysen poliittiseksi pakolaiseksi. Että sinä haluat Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavon ulos kepusta.

Minä en tiedä mihin Juha Sipilään enää uskoa ja epäilen, että teitä on kaapissa yhteensä kaksi Juhaa. Se kiltti ja jappasteleva Juha lupasi kotinsa oikeille pakolaisille. Sitten tuli se paha-Juha ja otti kodin pois. Moni tulija pettyi. Ei suuri johtaja saa sillä lailla vatuloida!

Kesällä taas kiltti-Juha lupasi ministeripaikat ihmisille, joiden poliittinen koti oli palanut. Se oli ihanasti tehty. Nyt sitten se paha-Juha haluaa polttaa Paavon poliittisen kodin vaikka Paavo ei halua.

Etkö sinä Juha usko, että Paavo halusi vaan, että leikit sen kanssa etkä enää vierasta sen kavereita: Juhantaloa, Pekkarista tahi Anttilaa. Paavo teki itsellensä leikkimökin kun näki että sinä leikit enää sinun uskonystäviesi ja siti-lipilaarien kanssa. Leiki hyvä Juha kaikkien kanssa niin tällaista ei pääse sattumaan!

**

Hyvä Juha. Toivon, että kaikki on sinulla ok. Minulla on ok. On niin hyvä olla.

Paljastan sinulle kuitenkin, että kaikki ovat nyt ihmeissään. Kaikki luulivat, että sinä olet se kiltti-Juha, joka otti siniset hallitukseensa vaikka heillä ei ollut enää puoluetta eikä yhtään kannattajaa. Demokratiassahan sellainen on vähän ikävä juttu. Mutta sitten tuli pahis-Juha, joka haluaa poltella Paavon oman yhdistyksen pois. Kumpaan Juhaan me voimme enää uskoa?

Näin emme voi jatkaa. Rahat loppuvat. Nyt on korkea aika miettiä missä mennään. Emme pääse pakoon tosiasioita. Kansainvälinen talous on kasvanut viimeiset vuodet, mutta emme ole päässeet tuohon kyytiin mukaan. Emmekä pääse, ellemme tosissamme tahdo ja tee sen mukaisia toimia. Hankalat päätökset eivät lopu näihin viikkoihin. Lähivuodet ovat vaikeita. Joudumme tekemään kesällä sarjan kivuliaita päätöksiä, joiden avulla yhteiskuntamme rahoitus saatetaan kestävälle pohjalle.

Ymmärrän, että muutos on vaikeaa. Kahviteltuani kepulaisten ystävieni kanssa olen vakuuttunut siitä, että muutos tapahtuu kesällä.

Siihen asti – hyvää paria kuukautta Sinulle Juha.

Ystäväsi Arto

H.V.

TUUMS!

Pidä se tuhma-Juha siellä kaapissa. Se varmaan on se, joka loukkaantuu medialle, kirjoittelee kymmeniä viestejä ja huutelee ilkeästi risteilyillä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Arto. En tuomitse sitä jos tässä nyt julkisesti tunnustat olevasi jotain. Suvaitsen sen.

Ehkä oletkin vain tavallinen itäsuomalainen, harhautettu mutta oppivainen, oikeassa olemisen opettajan julma taakka painaa harteillasi?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Uskoisin että Pahis-Juha sai huonoja vaikutteita erään toisen puolueen vastavalitun puoluejohtajan käynnistämästä ajojahdista oman puolueensa joukossa olevia muita puolueita ja erityisesti Situa tukevien jäsenten löytämiseksi.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Eiiiii...sinä et nyt ymmärrä. Hyvis-Juha hallitsee ja Pahis-Juha pääsee - kuin barabbas - joskus irti.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hahaahah.....ehkä. Sinä Heikki pääsit nyt pitkälle analyyyssihhssä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Haetannoko tuo mittään, jos oekeen älyää?

Nimenomaan, tästä on kysymys: läntisen ajattelun suuret myytit -pelastaja, suojelija, millä nimellä kukin kutsuukin, ovat tehtävissä ihmisjärjellä ymmärrettävksi, toinen asia on aivan muista kulttuureista tulevat, huntupäät etc.

Ihminen ennen kaikkea, persone oltre le cose.

Marko Parkkola

Onkohan kepussa nyt juntattu. Toivottavasti mitään kurkunleikkauseleitä ei ole sentään tehty. Dödöä ainakin käyttävät kovasti, ettei tarvitse kainaloa tuuletella.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Saako perussuomalainen kuulua toiseenkin puolueeseen samaan aikaan kuin persuihin?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mikäli tiedotusvälineiden uutisiin on luottamusta niin Halla-aho on ottanu persuihin käyttöön DDR:ä tutun toimintavan, urkkimisen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Miten oikeassa, Arto, oletkaan poliittisen tilanteen vakavuudesta!

Mielelläni lukisin käsityksesi presidenttiehdokas Petri Hirvimäestä.

Minä kirjoitan blogissani 17.6. "Vapaaehtoisten hullujenhuoneelta", että Petri Hirvimäki ei ole kuka hyvänsä kylähullu, vaan Sveitsissä asuvan kuvanveistäjä Veikko Hirvimäen poika. Ketkä hänen kuiskuttelijoina toimivat, sitä en tiedä. Ainakin vuosikymmenen ajan olen lähetellyt presidenttiainesmies - emailia, ilman palautetta mm. Risto E J Penttilälle, everstin pojalle.

Olin joskus viitannut somessa sotien jälkeisen läntisen itsekritiikin löytäneen Sveitsin hallintomallin tuhkasta nostettavan Euroopan malliksi: mitä kevyemmät ideologiset hallintorakenteet kansalaisilla on yläpuolellaan, sitä tyytyväisempiä he ovat elämäänsä. Sitten pyöräytettiin Sveitsin mallin maininnut James Hirvisaari eduskunnan parvella ja nostettiin tukasta pystyyn “sveitsiläinen” Anne Berner.

PS. jostakin sait vinkin haastatella Petriä Alfa-tv:ssä. Sinulla on Arto tilaisuus tehdä poliittista historiaa!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Niklas Herlin ansaitsee kaikkien kiitokset esikuvallisena ihmisarvotaistelijana. Ilman häntä US-blogeja ei olisi olemassa.

Hänenkaltaisensa ovat muokanneet läntistä ajattelua. Epäilykset fyysiseen olemukseen perustuneista ihmisarvon loukkauksista kaikkein salatuimmissakin perinnönjaoissa tulevat lopulta julki. Ihmistä ei oltu pidetty kykenevänä ajattelemaan.

Puhutaan ihmisluonteen paljastumisesta. Usein se vaatii uupumatonta työtä ja luottamusta ihmisyksilön kykyyn oppia ja muuttua - kirjanoppineiden kumarrellessa ylemmilleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset