Arto Luukkanen

Hybridikeskus MEK:in alaisuuteen!

Olen seuraillut alati huvittuneena uutta hallintoihmisten kehittämää muotia Venäjän uhan torjumiseksi.

Kyseessä on ns. hybridiosaamiskeskuksen perustaminen ja sitten sen päälle merkittävien suomalaisten asiantuntijoiden kehittelemä uhka siitä, että Venäjä sekaantuisi Suomen presidentinvaaleihin (https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005426871.html?share=639a48cc69f27b...).

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur!

Venäjän uhka

Kenellekkään todelliselle historioitsijalle ei ole yllätys, että Venäjä on halunnut sekaantua Suomen asioihin. Tottakai se tekee sitä. Kylmän sodan aikana on kyse hiljaisesta painista, jossa todella mittailtiin hallinnollisia ja poliittisia taitoja. Siellä oli omat sankarinsa, jotka tekivät yhtä merkittäviä toimia kuin Antero Rokka sodan aikana. Kaikki kunnia heille!

Toisaalta Suomen sisäisiin asioihin oli vaikea sekaantua - maa oli pieni, kielialue rajattu ja kaikki merkittävät tekijät tunsivat toisensa. Paasikivi osasi luovimisen taidon ja toisaalta Kekkonen osasi tässä taistelussa väistää ja iskeä - aina tarpeiden mukaan. Maa suomettui, sen eliitti rappeutui mutta kansa pelasti kaiken.

Kun Neuvostoliitto tuhoutui, paine hellitti hetkeksi. Se alkoi kuitenkin uudelleen noin vuoden 1997 vaiheilla ja ote tiivistyi vuonna 2000 lähtien. Nykyisen hybridisodan suurasiantuntijat eivät silloin harrastaneet Venäjää - heillä oli muita ongelmia, jotka liittyivät lähinnä teini-ikään. 

Suomen herrat paniikissa 2000-luvun alussa

Kun Suomen hybridivyörytys alkoi - ensin primitiivisesti ja partiopoika-keinoilla - olivat meidän päättäjämme paniikissa. Ulkoministeriö oli jähmettynyt. Suomea johtava kipakka emäntä ei halunnut tietääkkään mitään siitä, että tätä vaikutusta vastaan toimittaisiin. Sen vihjaaminen, että kysymyksessä oli ystävällismielisen maan yritys vaikuttaa Suomeen, ei ollut muodikas mielipide. Se oli russofobiaa.

Silloiset kenraalit vapisivat ja ymmärsivät sen mikä heille oli parasta. Hesari ei oikein tiennyt mitä tehdä; pitäisikö uutisoida vai jättää ikävästi tahrivat skandaalit uutisoimatta? Vähän ehkä pelotti? Jos tästä puhui niin se oli russofobiaa! Ei saa eristää Venäjää eikä kajota sen integriteettiin. Venäjää pitää ymmärtää! Oli perustettava transitiokeskus ja muita keskuksia! Venäjä oli suuri ja sekava. Aamen!

Asiat muuttuivat vuoden 2012 jälkeen. Nyt oli mahdollista toimia! Mutta miten? Ja kuten kaikki hallinnolliset suuruudet ja vuosisataisnerot tekevät - he keksivät perustaa instituutin tahi tällä kertaa "hybridisosaamiskeskuksen". Oli sopivia asiantuntijoita. Juttua syntyi. Ehkä muutama alaviitekin.

Ils n'ont rien appris, ni rien oublié

HIstoriasta ei ole opittu oikeastaan mitään. Jännittävä hybridiosaamiskeskus tarjoaa Venäjällä toimiville erilaisille  hämärätahoille ja erilaisille ulkopolitiikkaa harrasteleville tahoille oivan vihollisen. Jihuu! Entiset partiopoikatiedustelijat ovat saaneet nyt isompia laitteita ja apua; tällaisen ihmekeskuksen kehittely on heille onnenpotku. Suomi on siis todellinen uhka. Se on perustanut maaperälleen vaarallisen Nato-keskuksen!

Nyt meillä on siis keskus, joka ei ole osa akateemista tutkimusta. Se ei tutki mitään eikä sillä ole siihen edellytyksiä. Se ei toimi myöskään Suojelupoliisin ammattitaidon tai sotilasitedustelun osaavien ihmisten ohjauksessa vaan se jonkinlainen harrastekeskus, joka kirjoittelee villejä "tilulii" raportteja, joiden lähteet ovat englanninkielisiä. Mainiota!

En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa? Että Venäjä haluaisi vaikuttaa presidentinvaaleihin?? Haloo! TIetenkin haluaa mutta ei tässä maassa kyetä ohjailemaan äänestäjiä edes jonkinlaisilla nettikampanjoilla. Likakampanjointi ei kannata ja "piaarit" eivät toimi meillä. Nyt sitten puolueille kerrotaan erilaisista vakavista uhista ikäänkuin isänmaa olisi todellisessa vaarassa?

Ehdotan nykyisen karnevalistisen buumin mukaisesti sitä, että tämä keskus ja sen tutkijat yhdistettäisiin sen ainoaan luonnolliseen affiliaatioon: Matkailun edistämiskeskukseen! Se sopisi tälle keskukselle kuin nenä päähän.

Me tarvitsemme matkailuun todellista buustia! Kiinalaiset turistit haluavat jotain eksoottista ja tämä keskus sopivasti esiteltynä voisi olla todellinen vetonaula.

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Väite, että suomalaisia äänestäjiä ei muka pystyttäisi ohjailemaan Venäjältä käsin on tyypillistä suomalaista sinisilmäisyyttä, juuri sellaista millaisena venäläiset ovat aina vähän yksinkertaiset tsuhnat nähneet. Esimerkiksi Luukkasen oman puolueen kannattajien EU-vastaisuutta, kansallismielisyyttä ja arvokonservatismia lietsotaan taitavasti itänaapurista käsin ja kaikki ne pelaavat länttä ja läntisiä arvoja vastustavan Venäjän pussiin. Termit "itsenäisyys" ja "itsenäinen puolustus" ovat juuri sitä, mitä Kreml haluaakin täältä kuulla, koska "itsenäisyys" tarkoittaa, että Suomi on yksin, vailla selkänojaa, Venäjää vastassa ja "itsenäinen puolustus" tarkoittaa, että Suomi on konfliktin sattuessa täysin alivoimainen. Hybridikeskus on tärkeä, onneksi maassamme on sentään voimia, jotka eivät anna Putinin hallinnon pelin hämätä itseään. Nykyisissä perussuomalaisissa puheenjohtaja Halla-aho on harvoja länsimielisiä, suurin osa on presidenttiehdokas Huhtasaarta myöten pahasti Venäjän vaikutuspiirissä. Nyt näyttäisi Luukkanenkin siirtyneen tuohon joukkoon.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Pekka. Ei sitä vaikuttamista tällaiset keskukset lopeta. Venäjän ystävät istuvat kuin tatit ja se lustraatio pitäisi aloittaa lähihistoriasta.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Kyllä minuun ei ainakaan Kremlin herrat vaikuta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Suomen kansa on rokotettu sitä vastaan. Valhe ei vetele)))

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #8

Arto, olet ansiokkaasti tutkinut Venäjän historiaa sen verran, että luulisi sinun tietävän tuon väitteesi epätodeksi. Suomen sinisilmäisestä kansasta melko suuri osa uskoo minkä tahansa idästä tulevan valheen.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Tapani Pollari, ovat jo vaikuttaneet, et vain tajua sitä ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Pekka on oikeassa.
Artolle sanoisin että tälläkin areenalla on monta Venäjän ystävää, joitakin voi kutsua jopa putinisteiksi.

Tätäkään informaatiosotaa ei voiteta sillä että perustetaan komeita esikuntia. Tarvitaan miehiä jotka seisovat poterossa ja ampuvat heti kun näkevät vihollisen lähettyvillä. Jokainen vihamielinen ja valheellinen viesti pitää ampua alas heti kun se ilmestyy näkyville.

Valitettavasti persujenkin luodit lentelevät enempi omia kohti.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Leo. Aivan. Esikunnilla ja vipstaakeilla ei tätä kamppailua hoideta. Suomen turva on virkamiehissä ja sen kansalaisissa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jorma Mellerin US-blogissa on erään uutuuskirjan pohjalta kysytty mitä jos Suomelle olisi historian kulussa käynyt toisin?

Entä jos katolilainen ripittäytyminen kopissa istuvalle sielunpaimenelle olisi säilynyt Suomessa? Silloin ei olisi tarvinnut kehittää kybervaikuttamista välineeksi ohjata luottamuksellinen viesti suoraan puoluekokousedustajalle vedoten hänen isänmaallisiin tunteisiin etc.

Kun Matti Putkosen ihmisen käsi ohjasi salaisen kyberviestin persuaktiivin nettiosoitteeseen, vastaanottaja ymmärsi sen luottamukselliseksi ja meni puoluekokouksessa äänestämään sen mukaisesti.

Vuosisatainen yritys tehdä yhteisten asioiden hoitamisesta julkista, olisi ollut turhaa.

Kaikkea ne suomalaiset keksii.

Demokraatti-lehdessä Antti Rinne on kommentoinut päätoimittaja Mikko Salmen - Oulun piispan poika - alustamaa keskustelua sanoen jokaisen työn olevan yhtä arvokasta.

Väkisin palaa mieleen Roomasta aikanaan kotiin palatessani kotiläksyksi saamani tehtävä pohtia miksi länsieurooppalaisen ajattelun suuri murros sotien jälkeen liittyy sosialidemokratiaan. Olivathan natsien likaisen työn käytännössä tehneet tavallisia työläisiä jotka "vain suorittivat annettua tehtävää "
Persujen "työmies" Matti Putkonen tunnettiin aiemmin valtakunnantason nuordemarina, sittemmin ay-demarina

Petteri Hiienkoski

Hah hah hah... Onneksi tämä salainen "Verkosto" - jolla on salaista tietoa kaikista salaisista informaatiovaikuttamisen yrityksistä - paljastaa meille tyhmille suomalaisille mitä käsityksiä meidän pitää sen takia välttää ja mitä mieltä asioista olla. Kuulostaako tutulta? - Kyllä vain. Trollijahti liikkeelle ja putinisti-kortti viuhumaan... =)

"Verkostolle" - joka tietenkin toimii demokraattisessa viranomaisvalvonnassa - varmaankin myönnetään Suomen PENin sananvapauspalkinto tai ainakin Valtion tiedonjulkistamispalkinto. Sehän vain pyyteettömästi ilman omaa poliittista agendaa tai informaatiovaikuttamisen yrityksiä edistää moniarvoista länsimaista demokratiaa, avoimuutta ja läpinäkyvyyttä sekä ennen muuta kunnioittaa kansalaisten perusoikeutta muodostaa poliittiset kantansa ilman ohjailua ja luottaa demokratian periaatteiden mukaisesti heidän arvostelukykyynsä... =)

Democracy overrated! R.I.P.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Eniten minua huvitti se, että Venäjä on ajamassa Venäjä-myönteistä presidenttiä Suomeen. Ketä muuta tämä voisi tarkoittaa kuin Niinistöä?

Tässä kybersota-vouhotuksessa unohdetaan tietoisesti se, että maailman ylivoimaisesti vahvin kybervaikuttaja on USA, jolla on varsin pitkät perinteet hallitusten kaatamisyrityksissä ja sekasorron lietsomisessa. Euroopassa ja varsinkin Suomessa se on jo saanut tavoitteensa toteutettua!

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Monenko kodin USA on polttanut, montako tuhatta suomalaista tappanut sodissa, montako suomalaista ajanut evakkoon kaksi kertaa?

Kaksi ei jää kolmannetta?

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

"Kaksi ei jää kolmannetta?"
Ei niin, jos täällä tarpeeksi ärsytetään. Erkon dynastia jatkaa Eljas Erkon perinteitä! Viimeisiä sotia Paasikivikin kutsui Erkon sodiksi.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Raimo Ylinen, jos siis kumarramme kaksin kerroin Venäjän edessä ja nuolemme sitä kieli ruskeana, niin meillä voi, siis voi olla pieni mahdollisuus, että se ei hyökkääkään kolmatta kertaa ...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Raimo, onkos teilläpäin tapana käväistä tappamassa kelju ja ärsyttävä naapuri? Ja muuttaa hänen mailleen asumaan?

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen Vastaus kommenttiin #19

Taitaa kuulua suomalaisiin tapoihin, että ollaan naapurin kanssa jatkuvasti vihoissa. Aikaisempaan kommenttiisi siitä, että amerikkalaiset eivät ole koskaan hyökänneet Suomeen, sanoisin, että amerikkalaisilla onkin tapana panna toiset sotimaan puolestaan. Kybersodan yksi keino on kylvää epäsopua kahden osapuolen välille ja tämä saattaa johtaa lopulta sotaan ja joskus jopa amerikkalaisten toivomaan tulokseen. Usein se on kuitenkin epäonnistunut kuten Koreassa, Kiinassa, Vietnamissa, Afganistanissa, Libyassa, Irakissa, Syyriassa jne.

Olisikohan Leo lopulta aika nousta viime sotien poteroista? On minullakin juuret Kannaksella ja olen jopa käynyt siellä katsomassa sukuni vanhoja metsittyneitä asuinsijoja. Niitä katsellessa tuli mieleen, että monella Karjalan palautusta toivovalla on aika kullannut muistot.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ei kovinmontaa, mutta on toiminut ryssien avustavana takapiruna, siis jopa talvisodassa poliittisita palopuheista huolimatta. Business as usual.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ennakointi verkosto unelmoi voivansa lukea Ilta-Sanomien etusivulta Tellervo Koiviston mielipiteen, että "miehelläni ei ollut enää muuta mahdollisuutta" sovellettuna Venäjään.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Luulen ainakin Näräsen Pekan ja Miralan Leon lukevan suurella kiinnostuksella blogistani miksi Rongan sonni ei olekaan ehdolla presidentiksi.

http://ronkko.blogspot.fi/2017/06/vapaaehtoisten-h...

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Miten Venäjä voi vaikuttaa Suomen presitentin vaaleihin kun Niinistön
kannatus on Putiniakin suurempi

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Putinisteja palveleva lapsellinen kysymys.
Ei ole kysymys presidentin valinnasta, vaan varsinainen asia näillä "keskusteluilla" on vastustaa eeuuta koska se on Venäjän päävihollinen. Lisäksi pyritään aiheuttaaa hämminkiä ja riitoja suomalaisten kesken jne.

Petteri Hiienkoski

Mistä päättelet että EU olisi Venäjän päävihollinen? - Mielestäni väite on jonkun mutua... Puppua mielestäni.

Venäjän sotilaallisten doktriinien mukaan se pitää pääuhkanaan Naton sotilaallisen infrastruktuurin lähentymistä rajojensa tuntumaan. Tämän on maan poliittinen johto toistanut eri muodoissaan vuosien ajan useassa yhteydessä. Mielestäni Venäjä on toimissaan ollut johdonmukainen ja osoittanut olevansa tosissaan tämän käsityksensä suhteen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #23

Venäjän johto tietää vallan hyvin että rauhanliitto Nato ei hyökkää. Entiset satelliittimaat kerjäsivät oman turvallisuutensa takia pääsyä Natoon.

Mutta oranssivallankumouksen EU-bakteerit jo muhivat Kremlin muurissa. Se voi levitä epidemiaksi. Se on todella vaarallinen vihollinen.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kuuntelinpa tässä radiossa. On käytetty Delfoi-menetelmää. On asiantuntijoita. Herranen aika! Tällaiset älypierut pitäisi pitää visusti salassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset