Arto Luukkanen

Pakolaisbisneksen rahanjakoautomaatti

Tänään esitetty MOT-ohjelma oli karua kertomaa. "Punaisen Ristin pohjaton lipas" kertoi ahneudesta ja tilanteen tuomasta mahdollisuuksien hyväksikäytöstä. Huvittavinta oli Punaisen Ristin komissaarien luimistelu ja selittely. Lopulta he eivät voineet sanoa muuta kuin että hallitus on hyväksynyt tämän. Ääni vähän vapisi ja katse harhalili.

Katsokaa ohjelma!! Ensimmäistä kertaa vuoden 2015 jälkeen media uskalsi puhua asiasta, josta on vain kuiskittu ja huhuiltu.

On toivottavaa, että ohjelma kannustaa päättäjiä tekemään perusteellisen tutkimuksen siitä miten Punainen Risti on rahastanut tällä pakolaisbisneksellä.

Itse ohjelma kertoo järkyttävän ja riipaisevan kertomuksen edunsaajien ketjuista, joiden takana oli Migri ja lopulta Suomen hallitus ja ennen kaikkea sen sisäministeri.

Ilman sen lupaa Migri ei olisi voinut toimia.

Kokoomuksen edunsaaja-pajatsot?

Ohjelman perustella näyttää epäilyttävästi siltä, että on synnytetty edunsaaja automaatteja, joiden kautta silloinen sisäministeri kykeni kanavoimaan helppoa rahaa sopiville maakunnallisille vaikuttajille. Sopimukset ovat niin ruhtinallisia, että epäilys on oikeutettu.

Kenelle rahat menivät? Omille? Kavereille?

On epäiltävä, että näin on syntynyt ns. "kiitollisuuden" suhde, joka näkyy myöhemmin kokoomukselle menevissä vaaliavustuksissa ja lahjoituksissa.  Emme me mitään vaalirahavalvontaa enää tarvitse! Tämä on nyt täysi viidakko. Ennustanpa että kokoomuksen fyrkka ei lopu. Ei tarvitse edes tehdä tieteellisiä seminaareja.

Petteri - poliittiseen vastuuseen?

Muualla maailmalla tätä kutsutaan korruptioksi. Meillä se on maan tapa.

Kuten olen todennut, Suomi on parlamentarismin slummi. Ei tällaista voisi tehdä muualla. Muualla tästä toiminnasta vastaava ministeri joutuisi ns. poliittiseen vastuuseen.

Sen aikainen sisäministeri oli Petteri Orpo.

Mikäli eläisimme jossain länsimaassa parlamentti nimittäisi tutkintakomission, joka tutkisi tapahtuneen loppuun saakka. Petterin olisi vastattava asiasta.

Mutta kun emme elä. Me elämme Suomessa.

Meillä on Juha ja Petteri. He eivät vastaa.

Arto Luukkanen

Järvenpää

ps. kun tässä murehdin suomalaisten päättäjien kadonnutta moraalista kompassia niin mieleen juolahti loistava ja rakentava idea!

Nyt kun Punaisen Ristin massit ovat täynnä niin he voivat hoitaa suomalaisten asunnottomien ongelman kerralla kuntoon! Laitetaan Suomi kuntoon! Kiitos rakkaat punaisen ristin rikkaat sedät ja tädit! Nyt me voimme majoittaa ne 7000 koditonta ja hoitaa heitä 100 euroa vuorokaudessa plus tietysti kuukausiraha.

Kiitos Punainen Risti!

pps. Miksi piti odottaa kaksi vuotta, että tästä asiasta olisi voinut puhua? Miksi media vaikeni? Ja suomalaisia hysssyteltiin ja vaadittiin pitämään suut kiinni. Ettei tule vihapuhetta?

ppps. Eräs henkilö kertoi, että osataan se rahanteko pienessäkin mittakaavassa. Hän esitti mielenkiintoisen ja pöyristyttävän väitteen siitä, että "suomalainen kaveri kuskaa "provisiopalkkaisena" neljää paperitonta eri paikkauntien, varsinkin kaupunkien sosiaalitoimistoihin. Nämä kaverit esiintyvät eri kansallisuuksilla ja henkilöllisyyksillä nostaen rahaa eri paikkaunnilta. Saavat kuulemma 300-400 € kukin. 4x400 € = 1600 €, josta kuljettajalle maksavat 20 % = 320 €!" Tietysti tähän pitää suhtautua epäilyksin. Olisiko tällainen edes mahdollista? Eivätkö nämä ihmiset joudu antamaan sormenjäljet tai jonkin todisteen? Olisiko tämä vain vihapuhetta? Parjausta? Turhaa huhua? Toisaalta, ovathan ihmiset kekseliäitä ja kun ylhäällä näytetään esimerkkiä niin moraalinen kompassi katoaa kokonaan. En olisi edes laittanu tätä tähän mutta se MOT avasi silmät. Ehkä ihminen on näin kekseliäs? 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

32Suosittele

32 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (77 kommenttia)

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Minulta ei edes palanutta puupenniä tuolle järjestölle mene.

Marko Parkkola

Ei minultakaan ja onneksi en voi luovuttaa vertakaan verenimijöille.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Helppoa kuin heinänteko hallitukselle on laatia aina lisäbudjettia toisen perään ja kyllähän veronmaksajat kaiken maksavat. Näinhän Sipilän hallitus on toiminut koko ajan. Taitaapa olla eduskunnan käsittelyssä jälleen uutta maahanmuuttoon kohdistuvaa lisäbudjettia päätettävänä.

On käsittämätöntä että vuokrasopimuksia hyväksyttiin liian pitkille ajoille vaikka kyllähän migrin piti tietää hakemusten käsittelyajat ja sitä myöten majoitustarvemäärä. Ohjelmasta kävi ilmi, että Keuruun vastaanottokeskuskeen olisi mahtunut paljon enemmän majoitettavia. Miksi ei tiloja käytetty hyväksi kokonaan? Ei riitä perusteluksi järjestyshäiriöt.

http://budjetti.vm.fi/indox/tae/frame_year.jsp?yea...

Juhani Piri

Niinku tällä tavalla

***Työttömyyden alentuminen

Valtion osuutta työttömyysturvan ansiopäivärahoista ehdotetaan alennettavaksi 35 milj. eurolla. Määrärahatarve alenee työttömyysennusteen parantumisen seurauksena.

***Maahanmuuttoon liittyvät menot

Vastaanottotoiminnan asiakkaille maksettaviin tukiin ehdotetaan lisäystä 11,2 milj. euroa ennakoitua suuremman käyttäjämäärän johdosta. Lisäksi yksityisille oikeusavustajille maksettaviin korvauksiin ehdotetaan 1,6 milj. euron lisämäärärahaa mm. turvapaikanhakijoiden oikeusturvamenoihin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Muun muassa juurikin noin hallitus toimii. Ei paljon kysellä voisiko ko. palveluja tuottaa halvemmalla. Voiko migrin toimintaa tutkia ministeriön toimesta kriittisemmin, eikä hyväksyä kaikkea migrin vaatimaa muitta mutkitta.

Ennen kaikkea hallitus itse voi ryhtyä tutkiskelemaan itse omia maahanmuuttoon liittyviä toimiaan. Onko toimittu kansalaisten edun mukaisesti? Kansalaiset varmaankin perustellusti arvostelevat hallituksen toimia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #4

Muistin virkistäjänä pikku uutinen Iltalehdestä

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015092020382471_u...

Hankintalain noudattamiselle ei todellakaan ollut mitään kiirettä. Koska hätätila.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #42

Voi kysyä, mikä ihmeen hätätila? Kas kun kaikki tulijat (ainakin näin pitää arvioida) ovat matkanneet useiden maiden läpi Suomeen päästessääm, niin missähän ovat majoittuneet tuona kulkemisen aikana? Oliko järjetetty majoitus jonkun maan taholta? Tuohon en usko joten minkäänlaisesta hätätilasta ei pitänyt olla kyse myöskään täällä. Majoitus tyhjinä oleviin halleihin siskonpetille (sermein eristetty alue) piti olla ensi alkuun riittävä hätätilamajoitus.

Tällöin olisi ollut aikaa etsiä ja kilpailuttaa myös majoitustilat. Miksihän esim. Saksa on majoittanut suuriin hallitiloihin turvapaikanhakijoita. Yksityisyyttä varten on sijoitettu vain sermit pienelle alalle. Meillä on etsitty ja maksettu jopa hotellitason majoituksta. Omat kodittomat kuljksivat ja yöpyvät missä milloinkin. Hyvin vieraanvaraista toimintaa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #45

Niin, kyseessä olivat turvapaikkaa hakevat apua tarvitsevat ja EU n alueelle eksymeet ressukat. Perusasioiden kuntoon saattaminen olisi ollut ykkösjuttu, niin logistisesti kuin kustannustenkin kannalta. Ja tietty tehokkain tapa myös näiden eksyneden osalta.

Suomessa varuskuntia taannoin lakkautettiin ja tilathan jäivät osin tyhjiksi. Tyhjinä ne myös pääosin pysyivätkin. Olis toki luullut, että kaikki nuo tyhjät ja toimivat valtion omistamat tilat olisi ensimmäisinä 100 % hyödynnetty, ennen kalliita hotelli tms. Majoituksia. Tarjolla kun oli valmiita ja oikeasti testattuja majoitustiloja kalusteineen, isoine laitoskeittiöineen, lisäksi hyvien yhteyksien päässä. PV ltä olisi varmasti saatu osaavaa ja auttavaa henkilökuntaa toimintaa pyörittämään tilapäisesti.

Siis sen pahimman kiireen ajaksi, joka loppui vasta monen kuukauden jälkeen.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #4

"Hallitus itse voi ryhtyä tutkiskelemaan itse omia maahanmuuttoon liittyviä toimiaan".

Ja yksi niistä selvitettävistä on asumistukimenojen räjähdysmäisen kasvun ja maahanmuuton välisten yhteyksien selvittäminen. Hallituksellahan on käytettävissään sellainen Valtiontalouden tarkastusvirasto juuri tällaisia selvityksiä varten. Vai käykö tässäkin niin, että muut toimijat joutuvat tämänkin asian selvittämään.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tähän sopii pikku detalji Helsingistä

(copy/paste)

Helsingin budjetti 2018
"Helsinki on 90-luvulta asti maksanut positiivisen diskriminaation määrärahaa eli PD-rahaa osalle kouluista. Tätä rahaa saavat koulut ovat ihan tavallisia peruskouluja, jotka toimivat haastavissa olosuhteissa. Tällaisiksi lasketaan esimerkiksi alueen aikuisten matala koulutustaso tai köyhyys tai vieraskielisten oppilaiden suuri osuus. "
Ok. Entä sitten?
"Yksi lisärahoissa muillakin toimialoilla [2018 siis] näkyvä painotus on aiemmin positiiviseksi diskriminaatioksi kutsuttu tuki, jota on jaettu vaikeiden alueiden kouluille. Sitä laajennetaan nyt suomenkielisten peruskoulujen lisäksi ruotsinkielisiin kouluihin, ammattikoulutukseen, varhaiskasvatukseen, neuvoloihin sekä kulttuuripalveluihin."
PD - tuki kulttuuripalveluihin kutkuttaa ajatuksena eniten. Mitähän kaikkea kivaa sillä tullaan tekemään?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #6
Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Pitää olla rakentava ja ajatella, että Punaisen ristin valmiudet hoitaa suomalaisia hädänalaisia ja kodittomia ovat nyt hyvät. Uskon, että he hoitavat tämän ongelman pois pikavauhtia! On telttojakin - ne voidaan pystyttää pihalle - vaikka niitä ei tarvita ja purkaa pois.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Nythän SPR voi ottaa käyttöön tilinpäätöksen ylijäämän joka kertynyt migrin maksamasta lisästä vuokran lisäksi pystyttämällä niitä telttoja nyt kantasuomalaisille kodittomille, kun ne on kerran jo maksettukin ilman käyttötarvetta. Tulisivat ainakin tarpeeseen. Vai kuuluneeko SPR:n toimintaperiaatteeseen tällainen?

Juhani Piri

Kyllä pisti niin vihaksi katsoa tuo ylen ohjelma että ihan sylettää. Kuinka voi ollakkaan toistaitoisia tolloja isolla rahalla virkamieskoneistossa ja kuinka helvetin ahneita "hyväntekijä" järjestöjä meillä on... Hyi hitto!

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Raskasta todellisuutta! Näyttää rahastukselta. Kilpailutuksen puutetta perusteltiin kiireellä. Ei kaikkea kannata uskoa. Edes kiirettä.

Nyt olisi hyväntekeväisyysjärjestöllä miljoonia käytettävänä suomalaislasten hyvinvoinnin palauttamiseksi. Lastensuojelun tarve on noussut viimeisten kahden vuoden aikana mittoihin, jota työntekijät eivät enää kykene hallitsemaan.

Eikö tämä kosketa mitenkään?

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Hei, jos katsot, että SPR:n toiminta on huonosti koordinoitua ja uskot kykeneväsi kehittämään toimintaa paremmaksi, ehdottomasti suosittelen liittymään SPR:ään ja osallistumaan toimintaan!

Kyseessä taisi olla Suomen rauhan ajan suurin hätäoperaatio ja varmastikaan SPR:n organisaatio ei ollut täysin valmistautunut tilanteeseen pitkän kokemuksen pohjalta, koska siis oli ensimmäinen kerta. Tilanne oli suuri ja monimutkainen ja kaikkea ei tiedetty etukäteen. Ehkä Arto Luukkastakin oltaisiin tarvittu toimintaan mukaan.

Voit toki historioitsijana käydä läpi vaikka sodanjohdon päätökset Talvisodassa ja Jatkosodassa ja kertoa, mitä oltaisiin voitu tehdä paremmin, mutta sellaista on tietenkin jälkikäteen helppo heittää.

Pakolaiskriisistäkin voisi tehdä vertailuja, miten se hoidettiin eri maissa Punaisen ristin tai muiden toimitsijoiden puolesta. Faktapohjaiset vertailut olisivat tietenkin tervetulleita, muuten kaikenlaiset syytökset ovat sananhelinää.

Niitä, jotka rohkeasti tekivät isoja päätöksiä tietäen, että osa on varmasti huonoja, on helppo syyttää jälkikäteen, mutta heidän saappaisiinsa harva uskaltaisi astua ennen kun kriisi on ohi.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Eiköhän siellä SPR:ssä oltu ennemminkin hyvin valmistauduttu tilanteeseen. Sen verran lahjakkaasti siellä on heti alusta saakka osattu kahmia massit omiin ja kavereiden taskuihin.

Samasta syystä ei varmaan kannata yrittää lähteä mukaan. Hillotolpat taitaa olla jo jaettu.

Joku voisi vaikka erehtyä luulemaan, että tuolla kahmimisella on tehty isoa vahinkoa järjestön tulevaisuutta ajatellen, kun maine on paskottu ahneudella. Mutta onneksi on Grönroosin kaltaisia hyödyllisiä idiootteja, joiden mielestä jatkossakin rahat ovat tehokkaimmassa mahdollisessa käytössä, kun SPR:n ylipalkatut tontut kahmivat niitä.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
  «on heti alusta saakka osattu kahmia massit omiin ja kavereiden taskuihin.»

Jos kykenisit heittämään jotain todisteita nähtävästi tuulesta temmatuille arvailuillesi, uskottavuutesi kasvaisi heti ropisten nollasta ylöspäin. Jostain syystä et sellaisiin kommentissasi viitannut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #32

Vahva ideologiasi estää tunnustamasta todellisuutta.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #32

Jaa, ja minä kun kuvittelin että keskustelun aiheena on MOT:n ohjelma, jossa on puolen tunnin ajan ansiokkaasti esitelty sitä, kuinka tehokkaasti rahaa on kupattu SPR:lle ja sen yhteistyökumppaneille.

Marko Parkkola

Minäkin osaan tehdä rohkeasti isoja päätöksiä. Maksatko?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

SPR:n toiminta on erittäin hyvin koordinoitua. Nimittäin tuottamaan SPR:n johtoportaalle mahdollisimman paljon rahaa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Marko! Hienoa että uskallat puolustaa SPR:äää. Hatunnosto. Minä muistan kun juttelin, erään SPR:n työntekijän kanssa, joka 2015 ihmetteli, että "eivät nämä ole sellaisia, jota olen 30 vuotisen urani aikani nähnyt...nuoria miehiä...ei kuolemanhätää..." Siellä on hyviä ihmisiä - perustoiminnassa.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Sanoisin varmasti samaa. Turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttö epäilemättä aiheuttaa monissa SPR:n vapaaehtoisissakin turhautumista. Se ei tarkoita, etteikö turvapaikkajärjestelmä olisi olemassa aivan oikeaa tarvetta varten. Hyväksikäyttö täytyy pyrkiä löytämään ja kohdistaa järjestelmä niihin, joiden tarve on todellinen.

Jos itselläsi on hyviä konkreettisia ajatuksia, miten erottaa avun todelliset tarvitsijat järjestelmän hyväksikäyttäjistä, esitä toki ajatuksesi.

Kaikkia järjestelmiä hyväksikäytetään: turvapaikkajärjestelmää, työttömyysturvaa, vakuutusyhtiöitä, poliisia, kaikkea. Hyväksikäyttö ei tarkoita, etteikö niitä järjestelmiä tarvittaisi.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

SPR:n nälkäpäivä-keräys ei näyttänyt menevän aivan putkeen, muutamissa kunnissa en nähnyt yhtään SPR:n lipasta kaupoissa, saati lipaskerääjiä kauppojen ulkopuolella.

Ilmeisesti kuntalaiset olivat nähneet näissä kunnissa ja ymmärtäneet SPR:n suuren vedätyksen maahanmuuton kustannuksilla.

Mielestäni SPR:n veripalvelun toiminnat voitaisiin korvata. Yliopisto ja
keskussairaalat voisivat otta veripalvelun toiminnan haltuunsa, samalla heidän omat taseensa vahvistuvat. Tuskin SPR tekee veripalvelua hyväntekeväisyytenä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minä ainakin olen ollut erittäin tyytyväinen SPR:n toimintaan ja tulen luovuttamaan vertani niin pitkään kuin se kelpaa. Hiutaleluovutukseen en valitettavasti enää kelpaa kuin poikkeustapauksessa, jolloin jostain syystä halutaan vastaanottaa myös 'vajaita' yksikkömääriä.

Luulisin, että jokainen, joka itse tai jonka läheinen on joutunut turvautumaan verensiirtoon, on erittäin tyytyväinen, että saatavilla on ollut verta, joka on taatusti luotettavasta lähteestä.

Mille yliopistolle veripalvelun toiminta annettaisiin? Vai saisivatko kaikki lääketieteellisen tiedekunnan omaavat yliopistot oman veripalvelunsa ja siis jokainen rakentaisi myös kaikki asian ympärille kuuluvat luovutus-, käsittely-, tutkimus- ja logistiikkatoiminnot? SPR ymmärtääkseni pystyy antamaan kaiken sen palvelun, mitä Suomessa sairaalat tarvitsevat. Kaiken lisäksi heillä on uskollisia luovuttajia, jotka seuraavat verimäärien kehitystä ja tulevat luovuttamaan, mikäli määrät laskevat, tai vaihtoehtoisesti he tulevat pyydettäessä.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
  «SPR:n nälkäpäivä-keräys ei näyttänyt menevän aivan putkeen, muutamissa kunnissa en nähnyt yhtään SPR:n lipasta kaupoissa, saati lipaskerääjiä kauppojen ulkopuolella.»

En aivan ymmärtänyt tämän pointtia. Ehkä kunnassasi ei ole ollut riittävästi SPR:n vapaaehtoisia lipaskeräykseen tai on keskitytty muihin keräystapoihin. Jos pidät puutetta harmittavana, osallistu toki paikalliseen SPR:n toimintaan.

  «Mielestäni SPR:n veripalvelun toiminnat voitaisiin korvata. Yliopisto ja
  keskussairaalat voisivat otta veripalvelun toiminnan haltuunsa, samalla heidän omat taseensa vahvistuvat. Tuskin SPR tekee veripalvelua hyväntekeväisyytenä.»

SPR on nyt ollut taho, joka sitä on hoitanut. Kyllä mikä tahansa taho varmaan saa ottaa sen hoitaakseen ja tuskin on estettä kaupallisillekaan tahoille. SPR:n tavoitteiden kannalta on vain hyvä asia, jos jokin muu taho sen ottaa hoitaakseen!

SPR on voittoa tuottamaton organisaatio, joka kuitenkin perii veripalvelusta toimintakulunsa. Mahdollinen voitto käytetään palvelun jatkuvuuden turvaamiseen ja kehittämiseen. Ei mikään organisaatio voi elää vain kädestä suuhun ja samalla kehittää resurssejaan. Se kehitys on SPR:n kohdalla varmastikin on hyvä juttu. Eikö?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ainakin Järvenpäässä oli hieman aggressiivisia kerääjiä. En tiedä minkälaisia ohjeita he saavat mutta pitäisi kunnioittaa ohikulkijoita.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
  «Ainakin Järvenpäässä oli hieman aggressiivisia kerääjiä. En tiedä minkälaisia ohjeita he saavat mutta pitäisi kunnioittaa ohikulkijoita.»

Olen aivan samaa mieltä, että kaikenlaiset SPR:n, sotaveteraanien tai muiden keräilijät ja muut feissaajat ovat tosi ärsyttäviä. Yritän aina vältellä heitä kaupoissa. Pelkkä katsekontakti on oikeastaan aika "aggressiivista".

Lipaskeräys on kuitenkin keräystapa, joka on perinteisesti toiminut, vähän kuin kolehti vielä varhaisemmin. Joillekin se sopii. Tämän päivän eristäytyneille ihmisille jokin toinen tapa olisi ehkä parempi. Onko parempia ehdotuksia?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Maan sisäinen turvallisuus pitäisi olla koko ajan kunnossa siten että vaikka tulisi liikekannallepano etelä- Suomeen, niin olisi kyettävä kuljettamaan, ruokkimaan ja asuttamaan satoja tuhansia ihmisiä, tilanteesta riippuen nopeastikin. Lapset, vanhukset, perheet , sairaat ja terveet mukaan lukien.

Nyt oli kyse muutamasta tuhannesta. Organisaatiot eivät toimineet.
Tilanne oli ennen kokematon . Hurjimmillaan bussilastillinen varvastossuin varustautuneita maahanmuuttajia istutettiin bussiin talvisessa Torniossa. Se sai lähtökäskyn etelä- Suomeen tietämättä mihin muukalaiset piti viedä. Asia selvitettiin vasta matkan aikana.

Ruoan laitossa armeijan soppatykit ovat kova sana, ellei muuten selvitä. Parhaimmillaan ne toimivat klapeilla. Ei käytetty. Ollaan onnellisia, että sotaväen kasarmeja on tyhjillään. Sopu sijaa antoi. Ei niitä rähinöitä ylenpalttisesti ollut. Leveäharteisia poliiseja on melkein joka kunnassa tarvittaessa.

Suomalaisten heikko itsetuntoko panee meidät kohtelemaan tulijoita kuin kuninkaita. Ei se niin pidä mennä. Hädänalaisille pitää antaa turvaa, ruokaa, katto pään päälle ja terveydenhoitoa. Sadan euron lasku yhdestä yöpymisestä on virhe.

Tuskin tässä tapauksessa Punainen Risti tai mikään muukaan organisatio tahallaan veti välistä. Tilanne oli uusi, outo. Teoriasta tuli yhtäkkiä käytäntöä. Rahaa kului liikaa kun haluttiin olla varovaisia, pelättiin arvostelua niin kuin aina.

Suomi selvisi ja selviää hyvin. Sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden rahat vaan on jaettava oikeudenmukaisesti, koska taloudellisen kriisin ja maahanmuuton aiheuttama uhka on suurempi kuin sotilaallisen.

Tykkien sijasta soppatykkejä; hernesoppaa, vanikkaa ja pannaria. Siitä se lähtee alkuun.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

MOT-ohjelman haastattelemat SPR:n vastuuhenkilöt vetosivat hirvittävään kiireeseen yllättävässä tilanteessa. Kuitenkin jo ennestään tiedetään, että SPR oli jo vuonna 2013 tehnyt valmisteluja jopa 100 000:n pakolaisen vastaanottamiseen. Ilmeisen hyvät ennakkotiedot tulevasta omaten.

Tällä väliajalla on hyvin voitu sopia yhteistyökuvioiden järjestelyistä Migrin ja yhteistyökumppaneiden kanssa, joka tuo hyvät voitot myös SPR:lle.

Silmiinpistävä puute on toimintatavassa on ollut, että parin kiinteistöihin ja laitostoimintaan erikoistuneen ammattilaisen palkalla olisi tehnyt miljoonien - kymmenien miljoonien säästöt.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Muistini mukaan 2013 EUssa vahvistetiin direktiivi pakolaisten taakkan jakamisesta, jo silloin oli tiedossa mitä tuleman pitää.

En löytänyt tai lähtenyt hakemaan Dublinin sopimuta, mielestäni tässä on kaikki tarvittava tieto.

http://www.pakolaisneuvonta.fi/?lid=103&lang=suo

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

jo vuoden 2013 alkupuolella sisäministeriö ohjeisti kuntia tulevasta turvapaikanhakijatulvasta.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Syksyn 2015 tilanne oli uusi ja haastava. Mielestäni SPR toimi vastuullisesti ja tehokkaasti. Kovin pitkiin kilpailutusruljansseihin ei ollut aikaa ja varmasti rahaa kului jonkin verran enemmän, kuin pidempään organisoidussa toiminnassa. SPR:n toiminta perustuu lakiin ja se on Suomen valtion tunnustama julkisoikeudellinen yhdistys. Sen toimenkuva on varsin kattava ja mittava lähtien sodissa haavoittuneiden aseman turvaamisesta veripalvelutoiminnan ylläpitämiseen. Se julkaisee vuosikertomuksen ja taloustiedot, joten sen toiminta on läpinäkyvää.
Tuen aina mielelläni SPR:n toimintaa. Mielestäni se on hieno järjestö.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

SPR on mielestäni tällähetkellä paras toimija vastaanotto pisneksessä, vaikka pisnes sinänsä on vastenmielistä.

SPR tulouttaa kaiken tuloksensa (85%) hyväntekeväisyyteen, erillaisten katastrofi rahastojen kautta, niin kotimaahan kuin ulkomaillekkin.
SPR ei maksa kenellekkään osinkoja, bonuksia ei mitään rahallisia korvauksia yksityisille tahoille/henkilöille.

Toinen, se huonompi vaihtoehto vastaanottobisneksen pyörittämiseen, mistä MOT ohjelma ei maininnut sanaakaan on yksityiset toimijat, esim. Luona Oy.

Luonan muut hallituksen jäsenet ovat Baronan toimitusjohtaja Markus Oksa, kansanedustaja Sanna Lauslahti (kok), ex-kansanedustaja Ulpu Iivari (sd) ja ydinvoimayhtiö Fennovoiman entinen yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Pasi Natri (kok). Natri on europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin (sd) puoliso.

Luona maksaa osinkoja sekä bonuksia yksityisille omistajille sekä poliittisille toimijoille, jotka tekevät pakolaispolitiikka siten että pakolaisia riittää.

Niin kauan kuin politikot tekevät nykyisenkaltaista pakolaispolitiikkaa, on parempi että vastaanottokeskuksia pyörittää jokin yhdyskuntaa palveleva laitos, joka tulostaa tuoton yhteiskunnan hyväksi, eikä yksityisten taskuun veroparatiiseihin.

Ehkä Luona Oy.n kaltaisten yritysten vuoksi haluttiinkin niin kovasti hallintarekisteriä aikaiseksi.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015092020382471_u...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kyllä SPR:nkin toimintaa pitää tietenkin seurata. Mutta asemansa takia SPR on myös aika tarkka maineestaan, joten itsekorjaus toimii. Muutama vuosi sittenhän oli tämä veripalvelun toimitusjohtajan tapaus, jossa hän joutui lähtemään, vaikka hän sai kuitenkin myöhemmin eri oikeusasteissa vapauttavan tuomion syytteistään.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vastaanottotoiminnan kustannukset olivat yhteensä 510 720 216 euroa vuonna 2016. SPR on hyvin edustettuna oheisessa linkissä.

http://www.trooli.fi/vastaanottotoiminnan_kustannu...

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Ehkä aiheen sivusta, mutta läheltä kuitenkin.

Vajaa kaksikuukautta sitten lauantain vastaisena yönä heräsin pelastuslaitoksen autojen hälytysääniin, makuuhuoneeni täytti sininen valo.

50m päässä sijaitseva kolmevuotta vanha kahdeksankerroksinen osaketalo oli liekeissä. liekit ylsivät korkealle, yli kaksikymmentämetriä talonkaton yläpuolelle, kaksi ylintä kerrosta paloi täysin, alimmat kuusikerrosta tuhoituivat sammutusvedestä sekä talonkatolla olevien klygoli aurinkokennojen tuhoutumisesta, niistä valuvien nesteiden vuoksi.

Talossa oli 51 asuntoa, niissä asui yli 200 ihmistä jotka pelastuslaitos evakuoi kadun toisellapuolella olevaan peruskouluun.

Alle tunnissa oli paikalla SPR.n katastrofi yksikkö sekä ensiapu yksikkö antamassa apua.

Lauantaipävänä katastrofi yksikön vapaaehtois työntekiät kävivät hankkimassa tulipalon uhreille vaatteita, petivaatteita, astioita ym. henkilökohtaisia välttämättömiä tarvikkeita.

Sitämukaa mitä uhreille löytyi asuntoja, niin sinne he hommasivat välttämättömiä tarvikkeita. Sekä uhreille joilla oli kova tarve he saivat myös rahallista apua.
Avun rahallinen arvo nousee useisiin kymmeniin tuhansiin.

Vakuutusyhtiöstä asukkaat saavat korvauksia vasta monen kuukauden päästä.

SPR.n lisäksi apua antoi kaupungin sosiaali toimisto, seurakunta sekä muutama vapaaehtois järjestö, jotka toimivat SPR.n tuella.

Ilman SPR.n kaltaista järjestöä, olisi apu ollut mitätöntä.

Marko Parkkola

Halvinta olisi ollut pistää rajat kiinni. Tämä ei kelvannut, koska Hyvien Veljien ja Siskojen bisnekset eivät olisi lähteneet lentoon. On taas niin perkeleen mukavaa maksaa veroja.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#28

>Halvinta olisi ollut pistää rajat kiinni.

ooo

Hyvä ystävä. Ei se käy. Lait ja kansainväliset sopimukset estävät sen.
Lisäksi olemme ihmisiä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä ystävä.

Halvinta olisi ollut noudataa yhteisiä, siis yhdessä sovittuja, sopimuksia.

Marko Parkkola

Nimenomaan kansainväliset sopimukset olisivat sallineet sen. Ei Ruotsissa tai Venäjällä mitään sotaa ole, joten ei sieltä tarvitse ketään ottaa turvapaikkaa hakemaankaan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#35:
Eihän tuo väite pidä paikkaansa, vaikka sitä toistellaan kuin mitäkin mantraa. Se "rajat kiinni" tarkoittaa toimivaa rajavalvontaa ja useilla Euroopan mailla, Ruotsi, Tanska ja Itävalta mukaan lukien, on sellainen käytössä tälläkin hetkellä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #53

#35

...... mutta apua on annettava jokaiselle ihmiselle, joka sitä tarvitsee.

(Tämä mm siksi, että jos me itse joudumme apua tarvitsevaan tilaan meillä on toivoa saada apua. Vois uskoa että tältä pohjalta kv sopimukset lähtevät.)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #74

Tämäkin on toistettu vaikka kuinka moneen kertaan. Apua tarvitsevat löytyvät siltä konfliktin lähialueelta ja pakolaisleireiltä. Sinne se apu on vietävä ja sieltä na apua tarvitsevat haettava silloin kun se on tarkoituksenmukaista.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #75

#75

Kyllä, kyllä ...... sinne apua on vietävä, missä on hätä. Parin viime vuoden ajan hätä on ollut Suomen rajoilla. Kehitysapua on vähennetty ja mm aseiden ostoa lisätty. ???

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
  "Lisäksi olemme ihmisiä."

Ja jotkut meistä tilaisuuden tullen saalistavia ihmisiä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

#35
Hyvä ystävä. Lait ja kansainväliset sopimukset eivät estä meitä valvomasta, minkälaisia nuoriamiehiä tänne tulee sotaakäyvistä maista, missä terrorismi on arkipäivää. Tällä hetkellä kaikki ISIS:in (ja muiden järjestöjen) soturit otetaan ilolla vastaan, he saavat asunnot ohi jonon ja täyden ylöspidon. Ei sellaisessa ole tolkun hiventäkään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Valtiolla oli kova kiire päästä eroon kiinteistöistään jotka sopivat pakolaisibisneksen asuntoloiksi ja taisi sopivan hyvät veljet päästä apajille jonka tiesivät tulevan.

"Vahtera vuonna 2012: Miljoonia Konnunsuon kankkulan kaivoon
Senaatti-kiinteistöt myi Konnunsuon vankilan kiinteistösijoittaja Royal Houselle marraskuussa 2010 1,8 miljoonalla. Jo silloin YLE uutisoi, että ”Vankila-alueen myynyt Senaatti-kiinteistö haluaa myötävaikuttaa siihen, että vankila-alue vuokrataan eteenpäin vastaanottokeskukseksi.”

Kaupanteon varmistamiseksi Senaatti-kiinteistöt ja Royal House Oy tapasivat yhdessä Maahanmuuttoviraston edustajat.

Alle vuoden kuluttua valtio päätti vuokrata osan vankilasta vastaanottokeskuksen käyttöön 660.000 euron vuosivuokralla. Sijoittaja kuolettaa ostohinnan alle kolmessa vuodessa. Lisäksi sijoittaja sai vankilan maan myynnistä 2,2 miljoonaa euroa in golden cash. Senaatin edustaja piti kauppaa valtion kannalta ”erittäin hyvänä”.

Miten tyhminä virkamiehet meitä veronmaksajia oikein pitävät? Niin onnetonta tunaria ei Suomessa ole, joka ei olisi myynyt maita ja rakennuksia erikseen ja saanut näin valtion kassaan 4 miljoonaa euroa. Ja maahanmuutto on lypsylehmä, jossa kaikenlainen tuhlaus on sallittua ja jopa suotavaa.
http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2012/03/2... "

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Joidenkin on mahdoton ymmärtää, että on loistavaa bisnestä rahastaa 'hädällä'. Historia opettaa ei siitä kauaa ole kun hätä oli todellinen, nälänhätä sellainen, jolla tienasi tolkuttomasti ja jonka seuraamus oli miljoonienkin kuolemat.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Olisi viimeinkin syytä tehdä organisaatioselvitys, selvittää hyvävelisuhteet ja muut linkitykset ympärillähääriviin rahastajiin. Ulkomaanmatkat etc etc. Liian suuret saavutukset ovat valumassapesuveden mukana viemäriin ja siihen ei olemitään syytä. Jos ei osaa säällistä tarjouspyyntöä laatia,ei ole oikea ihminen virassaan. Hyeenat ovat kärkkymässä juuri tällaisia heikkoja organisaatioita 7/24,luvut puhuvat puolestaan.

Juuri tästä syystä nyt on helpompi kulkea lippaan ohi panematta rahaa yleistarkoitukselliseen keräykseen. Täsmäkeräys kuten veteraanikeräys sen sijaan saa sen minimi 5 E jokavuosi.

ps Keskikoulussa olimenneisyydessä taksvärkkikeräys,jonka tuotto meni jollekin sissi järjestölle Afrikkaan,taksvärkkäsin vapaapäivän kotona ja saamani suositellun markkamäärän liitin omiin varoihin täysin hyvillä mielin. Paljastin vielä maksajalle tämän kieron teon perustellen suunnilleen näin, minäkö rahoittaisin kommunisteja ikänä ja vielä kaukomailla? Sain pitää rahat,20 spadduu.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Jos se näyttää ankalta, ui niin kuin ankka ja vaakkuu kuin ankka, niin se on todennäköisesti ankka.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Olen lukenut kaikki sota-aikojen Helsingin Sanomat Hesarin Aikakoneesta. Silloin kansa puhalsi ”yhteiseen hiileen” ja säilyi hengissä. Silloin oli vallalla sanonta ”kaveria ei jätetä”. Se on nyt muuttunut muotoon ”kaverille ei jätetä.” Kaveri on tässä tapauksessa suomalainen veronmaksaja.

On todella ikävää, että tällä ”vokkitoiminnalla” on pilattu SPR:n mainetta. Kerjuukirjeitä tulee säännöllisesti postissa. Olen sanonut jo aikoja sitten vaimolleni havaitessani kupletin juonen ”ei enää euron euroa siihen yhdistykseen."

Vokkikustannukset jopa 100 euroa/vrk/asiakas eivät ole tästä maailmasta. Se tekee 3 000 euroa/kk/asiakas ja 36 000 euroa vuodessa/asiakas.

Appivanhempani tulivat aikanaan evakkona Karjalasta Hämeeseen ja heille lohkaistiin maata kartanon mailta. Aluksi asuttiin pellolla olevassa riihessä siten, että ihmiset asuivat riihen toisessa päässä ja eläimet toisessa päässä ennen kuin saatiin rakennettua omin käsin itse tehdyistä tiilistä katto pään päälle. Karjalaan oli jäänyt iso maatila mm. omalla sähkölaitoksella ryssän jalkoihin.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tämä on osa laajaa ilmiötä enkä saa kuollaksenikaan mieleen missä (klassikko) kirjassa se on jo ajat sitten kuvattu. Tunnetuin esimerkki on vanhojen patruunoiden häviäminen. Ennen oltiin omistajasta duunariin osa tiimiä ja katsottiin eteenpäin, firmaa viilattiin sellaiseen kuntoon, että se jäisi lapsille. Ei tämäkään kokonaan kadonnut ole, mutta melkein, maksimaalinen bitti-jono-raha omaan taskuun tai tilille mahdollisimman nopeasti kertoo tästä muutoksesta yhteisöllisyydestä minä-minä aikaan ...

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#44

>Olen lukenut kaikki sota-aikojen Helsingin Sanomat Hesarin Aikakoneesta. Silloin kansa puhalsi ”yhteiseen hiileen” ja säilyi hengissä. Silloin oli vallalla sanonta ”kaveria ei jätetä”. ....

ooo

Tuo on hienoa, kadehdittavaa. Minullakin on muistikuvia tuosta sodan jälkeisestä ilmapiiristä. Tuolloin välitettiin paitsi itsestä myös toisista (olisiko oikein sanoa lähimmäisistä). Sota, yhteinen vaara yhdisti.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨

On aivan varma, että Spr: ssa on väärinkäytöksiä. Sitähän sanotaan, että siellä missä on paljon rahaa, siellä on väärinkäytöksiäkin.

Suomessa ja koko maailmassakin on vallalla kielteinen ajattelutapa. Kiinnitetään huomio vain väärinkäytöksiin. Tiedotusvälineet tekevät tässä esimerkillistä työtä.

Eikö tähänastisesta maahanmuuttoaallosta voida kuitenkin todeta, että hyvin se meni. Rahaa paloi, varmasti osaksi sen vuoksi, että kokemusta vastaavasta ei ollut. Nyt on.

Juhani Piri

Miten ihmeessä kukaan täysjärkinen voi maahanmuuttoaallosta sanoa, että hyvin meni vaikka rahaa paloi ja palaa edelleen järjettömiä summia. Se raha on aina jostain pois. Leikkauslistoista varmaan jo osaksi on nähty mistä se on pois. Miljardit eivät ole pikkusummia. Vokki bisnes on imaissut puolimiljardia.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #50

#50

Hyvin meni, koska hädänalaiset saivat suojan.
Jos jonkun mielestä suojan saivat sellaisetkin ihmiset, jotka eivät sitä välttämättä tarvinneet, voidaan sanoa, että hädässä hekin olivat, koska joutuivat valehtelemaan.

Juhani Piri Vastaus kommenttiin #68

Suojaksi olisi varmasti riittänyt muitakin majoitusvaihtoehtoja kuin hotellitasoiset majoitukset. Se millainen epäluottamus kansan keskuudessa aiheutetaan jatkuvalla asioiden piilottelemisella, valehtelulla, positiivisella syrjinnällä yms niin se tulee näkymään todella pitkää keskuudessamme. Näidenkin ja isomman HUOMATTAVASTI isomman määrän ihmisiä ja oikeasti hädänalaisia olisi voitu hoitaa HUOMATTAVASTI pienemmällä rahalla eikä täällä olisi ollut massainvaasiota eikä meillä olisi tarvinnut leikata omien kansalaisten hyvinvoinnista ja eikä meillä olisi tarvinut ottaa lisää valtionvelkaa niin paljoa.

Että ei tämä kyllä millään tasolla hyvin mennyt vaikka miten päin koittaisi käännellä.

Marko Parkkola

Rahaa paloi ja immenkalvoja meni rikki yllättäen ja pyytämättä. Hyvin se meni.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#44

>.....Vokkikustannukset jopa 100 euroa/vrk/asiakas eivät ole tästä maailmasta. Se tekee 3 000 euroa/kk/asiakas ja 36 000 euroa vuodessa/asiakas.....

ooo

Kyllähän tuo kuulostaa mahdottomalta. Halvemmalla olisi pitänyt selvitä. Helsingissä nukuttiin pommisuojissa vuosikymmeniä vielä sodan jälkeenkin.

Pakolaiset yllättivät Suomen, tehtiin kiireessä hätiköityjä päätöksiä. Mm Suomen lähetystöjen ympäri Eurooppaa olisi pitänyt tiedottaa kotimaahan mitä oli tekeillä. Se on niiden tehtävä.
Toivottavasti coctailkutsut eivät olleet juuri meneillään.

Käsittääkseni Virosta maahanmuuttajat vähenivät nopeasti kun näkivät, että täällä olot olivat vaatimattomat.

Siis hädänalaisille turva pitää antaa, mutta ei ylellisyyttä.

Käyttäjän PeterLindberg kuva
Peter Lindberg

Niin sattuu ja tapahtuu, kun Orpo ja kumppanit luovat uutta uljasta liiketoimintaa. Väestöbisnes voi kuitenkin näyttää irvokkaalta ja Kelan edessä patsastelevat siirtolaismiehet ärsyttävät kansalaista. Onneksi on Sote. Terveydenhuollossa bisnes haisee kivasti vain käsidesille ja lopputulemakin voi näyttää äänestäjästä paremmalta. Tyhmää ja tyytymätöntä suomalaista tarvittaessa sitten ojentaa poliittisesti valveutunut nettipoliisi. Tämäkin on uutta ja jännää. Ehkä nettikyttäämisen jatkossa voisi kaupallistaa, ja läänittää tehtäväksi jonkun politrukkikamun sukulaisen firmalle. Vielä ei ole poliisitoimi kuitenkaan vain raakaa bisnestä, vaikka valvonnan ulkoistuksilla ja aliresurssoinnilla siihen ehkä pyritäänkin.

Poliitikkojen kahlitsematon ahneus ja tyhmyys rapauttavat luottamusta Punaista Ristiä, poliisia ja lääkäreitä kohtaan. Ihmisten mielissä nämä instituutiot merkitsevät paljon enemmän kuin niiden varsinainen tarkoitus ja toiminta antaisi suoraan ymmärtää. Ainakin pääministerin pitäisi nyt tajuta, että kun luottamus menee niin sitä ei saa takaisin. Ei vaikka lentäisi lentokoneella kuuhun ja takaisin poliittisen tulevaisuutensa perässä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

ELy keskuksen suunnittelevat toista kierrosta....

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Hassua, että vasta syyskuussa huhuilin täällä Puheenvuorossa MOT:ia tekemään raporttia vastaanottokeskusten aatteellisesta korruptiosta.

Kävin tuolloin läpi vastaanottokeskusten kustannuksia 2016. Hurjimpia hintoja näkyi Helsingin diakonissalaitoksen alaikäisten paikoissa, jopa 118 000 euroa per paikka vuodessa eli 10 000 euroa kuukaudessa, 323 €/päivä.

Vertailuna, että tuossa eilisessä MOT:ssä mainittiin SPR:n kohteiden hinnoista aina 37 €/päivä "korkeaan" 93 €/päivä. Toki yksiköiden vertailu on hankalaa, koska yksikkö ei välttämättä ollut auki yhtämittaisesti, asuneet alaikäiset olivat ehkä eri ikäisiä, jne.

Tästä olen kirjoittanut aiemminkin, että uskonnolliset laitokset saavat oudon hyviä diilejä. Esimerkiksi juuri samaiselle Helsingin diakonissalaitokselle järjesti herkullisia diilejä laitoksen entinen johtaja Paavo Voutilainen, joka sittemmin siirtyi Helsingin kaupungin leipiin sosiaalijohtajaksi ja sieltä käsin sitten järjesteli noita diilejä aatteelliselle järjestölleen. Suomessa saattaa olla paljonkin tällaista aatteellista korruptiota. Jostain syystä lehdistö ei ole kiinnostunut.

Missä MOT luuraa? Eilinen MOT ei maininnut näistä sanallakaan. Puhuttiin vain SPR:stä ja ohimennen yksityisestä Luona Oy:stä.

Vaan hepskeikkaa, juuri samainen Paavo Voutilainen on sittemmin astunut samaisen Luona Oy:n hallituksen puheenjohtajan tehtävään, joka siis on suurin yksityinen vastaanottokeskusten järjestäjä. Ja nyt sitten hänen ex-työnantajansa Helsingin kaupungin sosiaalipalveluissa ostavat palveluja tuolta firmalta. Kilpailuttamatta? Näemmä tuosta outoudesta on kirjoitettu vähän laajemminkin (mm. Kauppalehti). Pyörä pyörii aika jännästi.

Samainen Voutilainen ehti tehdä tuon kilpailuttamatta tehdyn tilauksen ennen siirtymistään Luona Oy:n: "Ennen siirtymistään Barona-konsernin palvelukseen, hän tilasi Helsingin kaupungin puolesta miljoonilla euroilla asunnottomien majoitusta Baronaan kuuluvalta Forenom Oy:ltä ilman kilpailutusta." (Barona omistaa Luona Oy:n)

Miten tuohon samaan tyyppiin törmää tavan takaa erilaisissa epämääräisissä korruptiovivahteisissa diileissä? Onko Suomessa vastaavaa porukkaa paljonkin, mutta tämä onnistui törttöilemään itsensä uutisiin?

Mikä MOT:ssa mättää, kun se vaikuttaa kohdistavan huomionsa juuri viattomimpiin toimitsijoihin? Mikä olisi se MOT, joka tekee paljastukset MOT:sta?

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta

Kuka se valvoikaan ministerien toimintaa? Ai niin, Oikeuskansleri! Valitettavasti oikeuskansleri Jaakko Jonkka jäi lomalle jo helmikuussa ja sen jälkeen suoraan eläkkeelle. Eli Suomessa ei ole tälläkään hetkellä virassa olevaa oikeuskansleria. Onko tämä tarkoitushakuista Sipilän hallitukselta vai mistä tässä on kysymys? Haiskahtaa melko pahalta näin kansalaisen näkökulmasta. Vai tarttisko jotain ehkä tehdä pääministeri Juha Sipilä ja presidentti Sauli Niinistö?!!!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Tarkoitatko että eletään kuin siat pellossa kun kukaan ei valvo laillisuutta? Mutta onhan siellä se organisaatio...joka odottaa, että joku nimittää jonkun...tottelevaisuus on nyt kovaa valuuttaa.

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta

Sipilän hallituksella ja presidentti Sauli Niinistöllä ei ehkä ole käsitystä siitä, mikä valtiovallan ylimmän johdon tehtävä Suomessa on. Se on Suomen ja Suomen kansan etujen ja hyvinvoinnin vaaliminen. Tarvitsemmeko me tällaisia johtajia, jotka eivät tätä ehkä ymmärrä?...... Tuskin!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ihmiset ovat ruvenneet soittamaan ja kertomaan hurjia juttuja tästä bisneksestä; tarjouskilpailuiden rukkaamisesta ja nepotismista. Hurjia juttuja. On tämä aika soppa!

Juhani Piri
Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

En anna ihmisten nimiä ja käytän ns. yleistä tietoa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #64

Nuorena poikana oppikoulussa käytiin välitunnilla koulun ulkopuolella tupakalla, minäkin mukana, vaikka en polttanutkaan

Päivänä muutama sitten joku päätti käräyttää meidät ja soitti opettajanhuoneeseen. Vastaamaan sattui kuitenkin kuvaamataidonopettaja, joka teki sitten myös kysymyksen 'Kuka soittaa?'.
- Sillä ei ole väliä.
- Sitten ei koko asialla ole väliä.
Jälkeenpäin opettaja sitten kertoi tämän meille kuin myös kehotti välttämään tupakalla käyntiä...

Voin sanoa, että minullakin olisi hyviä juttuja. Mutta en kerro toisen käden juttuja, ellen voi kertoa myös kertojan nimeä. Vaikka olisin kuinka vakuuttunut siitä, että tarina on tosi.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Ihmiset ovat ruvenneet soittamaan ja kertomaan hurjia juttuja Järvenpään tynkäpersuista. Hurjia juttuja. On siinä aika soppa!

En anna nimiä julkisuuteen. Käytän ns. yleistä tietoa!

Marko Parkkola

Persujen vika että SPR kuppaa verorahoja? Vai mitä helvettiä yritit sanoa?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

asiat pitää kuitenkin tuoda julkisuuteen, että media tarttuisi niihin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Näin tapahtuukin. Siitä saakka kun tulit mukaan, Arto, on näyttänyt siltä että tämä blogisi on aivan ylivoimainen, jos haluaa sanomansa "kalustettuihin huoneisiin joissa osataan käyttää veistä ja haarukkaa".

Lauantaina trollit toivat ennekointiverkostonsa Venäjä-kauhut julki HS:ssä? Täällä blogissasi kommentoin supertrolli Putkosen toimia pari päivää aikaisemmin. Ihmisen kädestä jää jälki. Hyvä niin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset