Arto Luukkanen

Fatim Diarra - hyvänpuhuja?

Sydämen kyllyydestä suu puhuu. Näinhän se Iso Kirja kertoo. 

Helsinkiläinen Fatim DIarra puhui "vitsinä", "leikillään", "ihän läpällä" ja "lappilaisella hjuumorilla" sanoinkuvaamattomia. Hän leimasi maalla asuvat siten, että se leimaa ja tahrii sen poliittisen puolueen, jonka jäsen hän on.

On selvä, että jokainen vastaa itsestään. Mutta nyt nousee selvästi epäilys siitä, että VIhreät - De Grönä ei sittenkään oikein haluaisi puuttua tähän juttuun. Se ei sovi trendikkään ja hipsterimäisen ihmisjoukon ulkokuvaan. Ei julkisesti puhuta tätä - ei siis julkisesti.

Pekka - sanoudu irti!

Nyt olisi todella rohkeata ja viisasta, jos ja mikäli Pekka Haavisto - presidenttiehdokas - tuomitsisi Fatiman puheet ja samalla sanoutuisi irti tällaisesta puheenparresta. Se olisi miltei presidentillistä.

Se osoittaisi, että Pekka on tosissaan.

Ei suomalaiset oikeasti halua loukata toisiaan haukkumalla ketään insestistä tai kehottamalla syömään ulostetta. Se ei kuulu meille. Meillä on tapana ajatella, että jokaista tarvitaan - lopulta. Kaikki suomalaiset ansaitsevat arvokasta puhetta. Humalapuheet ovat humalapuheita - ja niiden puhuja ei vain pahoittele sanomisiaan vaan pyytää reilusti anteeksi. Julkisesti. Ottaa vastuun.

Sitä on tässä tilanteessa vaikea odottaa. Sitä vastuunottamista.

Ville olisi ollut rohkea

Olen varma että Ville Niinistö sanoutuisi irti tästä mutta ehkä Touko on vielä niin kokematon, että hän ei ymmärrä tällaisen puhunnan ikävyyttä. Joten annetaan Toukon olla.

Vielä kerran: politiikassa pitää ja voi sanoa suoraan, haastavasti ja römäkästi mutta ei henkilöön puuttuen, ei halventasti eikä niin, että samalla leimaa ihmisryhmää tai vähemmistöä.

Pitää olla niitä hyviä tapoja - eikä kuten eräs toimittaja kerran sanoi - sitä katupoikamaisuutta.

Nettipoliisi Hokkanen ei varmaan koske tähän puoluetoverinsa pulautukseen. Hänellä on toista riistaa mielessään...mutta olen varma, että monet vihreät haluavat vaikka tweettikampanjalle #neverme sanoutua irti tästä ala-arvoisesta puheesta.

Eihän me ikinä koskaan tällaista sanota - eihän)))

ps. Touko sanoi, että se oli "mustaa huumoria". Eli millään sanomisilla ja herjoilla ei ole väliä - kunhan se on huumoria??

pps. lopetan tästä asiasta tähän. Totean vain, että en usko tämän Fatiman jutun kuvastavan vihreiden ihmisten suuren joukon todellisia ajatuksia - ainoastaan pienen ja militantin joukon ajatuksia - jotka varmaan muuttavat kantansa kun saavat asiallista informaatiota. Ne vihreät, jotka minä tunnen ovat "tolokun immeisiä".  Uskon, että Toukokin viisastuu aikanaan.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (72 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ihan varmasti Pekka sanoutuu irti tästä. Vai miksi ei sanoudu...???? Entä Touko...Ville kyllä sanoutuisi mutta ei ole puheenjohtaja.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

ei ole vieläkään sanoutunut irti?? Milloin sanoutuu?? siis irti...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Joo olihan se melko suoraan sanottu. Minua ei kyllä loukannut ne sanat vaikka olenkin syvästi maalla asumisen puolella.

Tässä Diarran kommentissa näkyy hyvin se todellinen jakolinja jota Vihreät ajavat ja demarithan sitä ovat kannattaneet vuosikymmeniä.
Eli ainoa oikeat ihmisarvoista elävät ihmiset asuvat näitte intellektuellien mielestä kaupungeissa. Tällainen ajattelu kyllä näkyy Vihreitten puheissa lähes aina mutta se on useimmiten peitelty korulauseisiin luonnon hienoudesta ja monimuotoisuuden vaalimisesta.

Ihan vaan tavan vuoksi voisi odottaa että nämä vihreän eliitin edustajat sanoutuisivat jyrkästi eroon tällaisista.

Juhani Piri

Itseänikään ei tuollainen ulostulo voisi vähempää kiinnostaa, mutta kun miettii tasa-arvoisesti asiaa niin tiettyjen sanojen muuttaminen vähemmistön suuntaiseksi esim olis aiheuttanut sydänkohtauksen monelle puolueelle ja oikeudessa asiaa puitaisiin ja media huutaisi hoosianna viikkotolkulla.

Itseäni tympii eniten se, että miten toisia ihmisiä kohdellaan verrattuna toisiin. Tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta ei ole tietoakaan jos väärä ihminen esittää samaa huumoria. Vaikka joku persu kansanedustaja olisi kirjoittanut tasan saman tekstin, niin se olisi etusivun juttu useamman viikon ja siihen puututtaisiin presidentin ja eduskunnankin taholta.

Vaikka en persuja äänestä niin kyllä mulla vähän nyppii tämä miten tiettyjä ihmisiä kohdellaan ja pätkitään halolla päähän. Pelkästään sen takia että uskallat kannattaa jotain puoluetta tai olla ehdokas. Huomaa kyllä hiton hyvin kuinka tämä suvaitsevaiston aivopesu on toiminut kun jokainen edustaja ja ehdokas haluaa olla parempi kun onkaan. Hyi hitto että sylettää kun aivot on heitetty narikkaan jo vuosia sitten ja uhriutumisen kulttuuri on ottanut vallan.

Olin btw vihreiden kunnallisehdokas aikoinaan ja äänestin vihreitä eduskuntavaaleissa. En luultavasti tule koskaan olemaan vihreiden ehdokas tai kannattaja enään. Liiallinen aivot narikkaan mailman halaaminen ei ole mun juttu, eikä se toimi.

Juhani Piri

Mulle erittäin tärkeitä asioita ovat ympäristö- maahanmuutto- talous- ja energiapolitiikka. Mikään puolue ei tarjoa järkevää mahdollisuutta äänestää.

Halla-ahokaan ei vastaile viesteihin kun kerron mitä perussuomalaisilla kannattaisi tehdä kannatuksen kasvun eteen. Vastaa kyllä silloin kun on jotain negatiivista sanottavaa (kuten muidenin puolueiden pj:t). Heti mennään puolustuskannalle, mutta jotenkin tuntuu ylitsepääsemättömältä harkita asioita tietopohjalta (joka on omituista halla-ahon kohdalla koska hänelle luusi faktinen informaatio kelpaavan).

Olen siis harkinnut persujen äänestämistä, mutta sitten heräsin ja päästin kissani ulos.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Jos vihreän eliitin edustajat eivät irtisanoudu Diarran kirjoituksista, jää vain ajatus, Diarran kirjoitukset edustavat myös heidän mielipiteitään?.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

ei irtisanoutunut...totesi vain että on mustaa huumoria. !!!!!!

Juha Hämäläinen

Minä olen samalla linjalla. Maalaisten pilkka mahtuu huumorini rajoihin hyvin, koska pidän hävyttömästä huumorista. Mutta vihreiltä odotettujen arvojen pilkkaaminen ei. Tämä Fatim onneksi paljasti oikean vihreyden ytimen.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

eikö olisi hyvä, että Kruunuhaka heräisi? ihan vaan esimerkin vuoksi?? tai edes Pekka, joka haluaa olla myös näiden maalaisalueiden presidentti??? vai onko hän samaa mieltä???

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

IL:ssä kirjoitetaan "Kaupunginvaltuutettua kehotetaan myös selvittämään millä oikeudella kansanedustaja Kärnä on jakanut hänen kirjoituksensa."

Ilmeisesti puoluetoverit ovat ihmeissään kun yksityisellä seinällään ollutta kirjottelua on edustaja Kärnä levittänyt edelleen. ;iten minulla on sellainen muistikuva jotta netissä ei yksityisyyttä olisi laisinkaan. Näin muistelen asiantuntijoiden taholta selvitetyn. Olenko väärässä muistikuvani kanssa? Ainakin IS:ssa oleva kirjoitus tukee muistikuvaani.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711042200511230...

https://www.is.fi/digitoday/art-2000000990141.html...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Ilmeisesti puoluetoverit ovat ihmeissään kun yksityisellä seinällään ollutta kirjottelua on edustaja Kärnä levittänyt edelleen"

FB-seinä on täysin yksityinen, kun määrittelet, että vain itse voit lukea sitä.
Ja silloin herää kysymys, miksi kirjoittaa sinne, kun ostoslistatkin voi kirjoittaa paikalliseen muistioon?

Sinä hetkenä, kun sallit jonkun muun lukea naamakirjaasi, tulvaportit ovat auki.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

eli uhriutumista ja vastasyytöksiä? outoa...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Eikös tämä ole pikemminkin klassinen kuvio. Ensin tullaan sanoneeksi se, mitä todella ajattelee. Kun siitä nousee hälyä, yritetään selitellä. Tässä tapauksessa selittelyllä leimattiin sitten lappilaiset, eli tuttu kuvio - add an insult to injury. Kun tämä herätti myös ne, joilta tuo ensimmäinen höläys meni ohitse, vuorossa oli uhriutuminen ja syyttely. Tuttuakin tutumpaa.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Metsässä on turvallista olla,, siellä ei ole vihreitä.

Turha kuvitella että Haavisto tai Aalto sanoutuis irti tällaisista jutuista, sehän niiden omakin ajatus.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

jaaha...näyttää siltä, että vihreät aikovat tehdä tämän jutun kanssa samalla tavalla kuin Palturi-Juha omien sanomisiensa kanssa. Ei reagoida. Eli tämän neidin ajatus kuvastaa Vihreät - De Grönä - idelogiaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Korppikotka laskeutui raadolle. Blogistanissa tästä on jo pari tekstiä jossa kirjoittaja on kunnolla harjattu, siinä vaiheessa kun Luukkanen näki mahdollisuutensa tulleen on jo kaikki sanottu ja on pelkästään noloa toistaa hänen itsestäänselvyyksiään.

Mutta kukin tyylillään, persuilla ei koskaan ole ongelmia alittaa rima vielä siinä vaiheessa kun se on jo pudotettu.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Janne. Ihana kun löytyi joku Fatimin puolustaja. Hyvää viikonloppua Sinulle; rakkautta, välittämistä ja suvaintaa tähän päivään.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Huh. Jos olisit lukenut aikaisempia blogeja ja niiden keskusteluketjuja olisit saattanut huomata ettei herra Salonen todellakaan kyseisen naisen lausuntoa puolustele.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #18

"Huh. Jos olisit lukenut aikaisempia blogeja ja niiden keskusteluketjuja olisit saattanut huomata ettei herra Salonen todellakaan kyseisen naisen lausuntoa puolustele."

Eli herra Salonen tuli vain nälvimään blogistia lauantai-illan ratoksi? Voihan sitä lauantai-illan toki noinkin viettää.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Kesällä tapahtui "jotain", minkä jälkeen Luukkanen heitti uskottavuutensa ja harkinnan kahleet niskastaan ja pisti vaihteen hakkaraiselle. Ensi alkuun seurasin tilanteen kehittymistä hämmentyneenä; sittemmin kiinnostuneena. Aluksi pidin sitä radikalisoitumisena mutta kyllä kyse on sittenkin pelkästä opportunistisoitumisesta.

Luukkanen on osoittanut selkeää selkärangan notkistumista, mikä on yksi menestyvän poliitikon ainesosa. Hän on myös haistanut tilaisuuden pian koittavan, mikä myös on yksi menestyvän poliitikon perusvalmiuksia. Hän on lyönyt rahansa oikean tamman puolesta ja menee tämän reessä vielä ainakin eduskuntaan - ehkäpä puoluetoimistoonkin. Ja katso: käy niin että Mestari joutuu Tsaarittaren syrjäyttämäksi, ja Dosentti kerää samalla kolehtinsa.

Sinällään se että, Luukkanen menee minkä tahansa muun Persun sijasta eduskuntaan, on Suomen kannalta positiivinen asia. Mutta entäpä sitten? Pystyykö Luukkanen pitämään piilossa integriteettinsä ja jatkamaan eduskunnassa ruplaselkärankaisena?

Aika näyttää - itse uskon Luukkasen soinistuvan eduskuntaan päästyään.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Samat ajatukset. Luukkasella ei liene jäljellä uskottavuutta enää kuin perussuomalaisten joukossa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Muuten vaan Janne: sanoudutko sinä irti Fatimasta? onko se sinusta ok?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Voit lukea ne pari muuta samanaiheista blogia ja miettiä, irtisanoudunko tai puolustanko.

"Jos tämä mimmi on vielä maanantain jälkeen Hesan vihreiden valtuustoryhmän varapuheenjohtaja niin sitten asia on aika selvä, ei hetkauta heikäläisiä. Minulla on vaikea kuvitella mitään muuta puoluetta joka katsoisi tällaista omiltaan. Ei edes persuja."

Käyttäjän MikaVenlinen kuva
Mika Venäläinen

Mistä voin lukea näitä blogeja, joihin viittaat? Henkilökohtaisesti irtisanoudun kaikesta mitä Fatim Diarra on sanonut. Meidän kunnassa teimme valtavan työn ja vihreiden valtuutettujen määrä nousi 400%. Sitten statista kaadetaan saavillinen kylmää vettä niskaan. Ee naarata...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #36

Koitas vaikka puheenvuoro.uusisuomi.fi.
Sympatiseeraan kyllä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

ole rohkea ja sano nyt mitä mieltä olet...kuten kunnon suomalainen)))) anna tulla....

Käyttäjän amgs kuva

Arto, sanoudutko irti Teuvo Hakkaraisen sanomisista. Myös hän kertoo vitsejä! :)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Meinaatko Nizzan tapahtumia, jossa muslimiterroristi tappoi ihmisiä?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Vihreältä harkitsematonta puhetta, vaikka tosiasiassa nuoriso pakenee pääsääntöisesti ankealta böndeltä heti kun ikä ja resurssit sallivat. "Puna-vihreä kupla" ei tätäkään kirjoitusta ole hanakasti kommentoinut, mutta on myös sanottava persujen olleen melko hiljaa viimeisimmästä gallupista, missä kannatuksesta näyttää lähteneen kolmannes. Eikö "Uppoavan Lännen" vastustajien argumentit enää pure lähiöissä ja perämetsissä?

Pekka Pylkkönen

Helsinki on korkeakoulutettujen sekä keski- ja hyvätuloisten suhteen muuttotappiollinen. Porukka pakenee stadista kunhan ikä ja resurssit sallivat.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Vai niin. Juuri tuoreen tutkimuksen mukaan Helsingissä on enemmän lapsia sitten 1970-luvun alun, eivätkä korkeakoulusta valmistuneet halua muuttaa pois kantakaupungista edes kehyskuntiin. Jommalla kummalla meistä on väärää tietoa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #23

"eivätkä korkeakoulusta valmistuneet halua muuttaa pois kantakaupungista edes kehyskuntiin."

Milläpä työttöminä muuttaisivat, Kela maksaa asumistuen ja elämisen, eipä siinä lähdetä rakentamaan omakotitaloa kehyskuntiin.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #30

Kyseessä on mielipide toivottavasta asumisesta. Omakotitalo voi vieläkin olla nuorelle parille toiveissa, mutta sen pitää olla kaupungissa. Ja jos jossain on työtä korkeakoulusta valmistumisen jälkeen, sitä on suuressa suomalaisessa kaupungissa. Sori tästä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #31

"Omakotitalo voi vieläkin olla nuorelle parille toiveissa, mutta sen pitää olla kaupungissa."

Lähiöihin omakotitaloja rakennetaan, työttömälle tämä on vain haave. Nykyiset nuoret ovat huomattavasti huonommissa asetelmissa kuin vanhempansa koska työpaikka voi lähteä alta koska tahansa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #39

No anna Nyt ihmeessä se viisvuotis-suunnitelma, millä asiat oikenevat!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #41

"No anna Nyt ihmeessä se viisvuotis-suunnitelma, millä asiat oikenevat!"

Eroon yhteisvaluutasta ja jättämällä komission käskyt multikultista huomioimatta.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #23

Hypo huomasi syyskuussa että lapsiperheiden määrä keskustassa on kasvanut. Ylivoimainen enemmistö silti preferoi pientaloa ja muuttaa sinne jos siihen on varaa. Toki Helsingin pientaloalueet ovat kasvattaneet suosiotaan. Keskustan kymppiin taas ei ole asiaa kuin ökyrikkailla ja suurperheellisillä sossun asiakkailla.

En minäkään asuisi muksuineni Helsingissä ellei se olisi taloudellisesti niin kannattavaa. Subventoitua vuokra-asumista. Pientaloille ei käytännössä ole vuokramarkkinoita joten niistä voi vain haaveilla.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #23

Kaipa Helsingissä lapsiluku kovin lisääntyy, kun siellä on matuista valtaosa. Kuinka hyvä asia se on, on toinen juttu. Islamilaisista maahanmuuttajista tiettävästi toinen ja kolmas sukupolvi ovat tilastojen mukaan vaarallisempia yhteiskuntarauhalle kuin maahan tulleet vanhempansa.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Eiköhän se kommentti, "Salla on siinä Pellon vieressä" kuvasta tuon Vihreän tietämyksestä kaiken. Pello länsirajalla ja Salla itärajalla. Tuli Lapin maakunnasta kerralla kapea.

Juha Hämäläinen

Kyseessä nainen. He eivät ymmärrä kartoista ja maantieteestä yleensä mitään.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juha, Juha, en sanoisi noin jyrkästi. Olen nimittäin nainen ja tiedän missä on Salla ja missä on Pello. Ei lähellekään viereisiä kuntia. :D

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #29

Minä en osaisi panna kumpaakaan kartalle mutta joo samaa mieltä, ei ole sukupuolikysymys tämä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #32

Johtuneeko siitä ettet ole käynyt kummassakaan kunnassa? Itse kun olen käynyt molemmissa. Jossain mielessä myös Suomen kartta on hallussa. Noin pääpiirteissään. ;)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #35

Punkaharju on helppo mutta se pitää muistaa, että Punkalaidun on Pirkanmaalla Satakunnan rajalla.

Mutta on niitä itse kullekin vaikeasti sijoitettavia kuntia, joten harvoin kannattaa heittää ensimmäistä kiveä ainakaan tosissaan. Diarra tosin kyllä ansaitsee kaiken saamansa lukuunottamatta suoraan häneen itseensä kohdistuvaa häirintää. Sitä ei voi hyväksyä missään olosuhteissa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #62

Juho, valitan mutten ymmärrä vertauksia noiden kahden paikan välillä kun puhe oli aivan erilaisista kuntien nimistä. Pello ja Salla ei ole lähimainkaan sekoitettavissa keskenään. Toki Suomessa on kummallisiakin paikkojen nimiä kuten esim. Pöljä. https://fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%B6lj%C3%A4

Mitä sitten tulee tuohon häiritsemiseen ko. henkilöön niin kaiketi ei poikkea aiemmistakaan tapauksista. Typerää ja tyhmäähän se on lähteä henkilölle soittelemaan tai lähettelemään henk.kohtaista vihapostia. Suomessa vain valitettavasti näyttää mennyn tuohon suuntaan. Syyllistä tähän voi mielestäni hakea vain hyvin läheltä poliittista ilmapiiriä ja siitä että on lähdetty stalinistiseen nettijahtaamiseen jopa virkavallan taholta. Kunnianloukkaus ja muu rikoslaissa mainittu lienee asianomistajarikoksia joten ei tarvitsisi olla poliisien kyttäysarmeijaa netissäkään.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #63

Sirpa, onhan molempien kuntien nimessä kaksi ällää. Mietin pääni puhki onko jotakin muuta yhteistä. Kun murrekin on täysin erilainen.
Vanhat korpikommunismin juuret. Molemmissa on äänestetty Esko-Juhania (Tennilä). Ja ovathan molemmat rajakuntia. Rajanaapuri nyt sattuu vain olemaan eri. Kelloseljässä (Salla) ei mennä rajan yli kättä heilauttamalla.

Olen kerran ostanut veneen Pellosta. Pitkä tarina, venähtää jos kerron miten se lopulta varastettiinkin minulta kahdesti. Ei sentään Pellossa, ei Kolarissa. Ei Nuuskakairassa lainkaan.
Sallassa olen ollut töissä ensi kertaa v. 1972, silloin kirkonkylässä oli ravintola Sallansuu (Ylähuuli). Portsari keräsi alakerrassa asiakkailta puukot pois tupesta ja talletti ne erityiselle hyllylle mistä sitten sai omansa lähtiessä tunnistaa. Viinaa Ylähuulessa maisteltiin vain hillitysti, muistaakseni. Myöhemmin elämänmeno on Sallassakin muuttunut. Stadilainen saattaisi jopa yllättyä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #67
    "Sirpa, onhan molempien kuntien nimessä kaksi ällää. Mietin pääni puhki onko jotakin muuta yhteistä."

Fatimhan tiesi niiden olevan eri kuntia. Niiden välimatka vain ei ole 0 km vaan useita satoja.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #63

Huonosti esittetty ja menee siis puhtaasti minun piikkiini. Tarkoitus oli todeta, että ei se paikkakuntien sijoittelu Suomen kartalle aina onnistu itse kultakaan.

Mutta tietenkin, jos alkaa selittelemään jo valmiiksi suossa ollessaan, niin kannattaisi yrittää edes silloin pysyä kartalla. Sananmukaisesti.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Minua kiukuttaa eniten tuon tyttösen tietämättömyys ja tyhmyys. Saattaa olla jopa sukua, ainakin jos äidin puoli on ahkerasti kulkenut Sallan ja Pellon väliä.

Nyt Arto Luukkanenkin tuntuu aivan mukiin menevältä hepulta.
Taidan olla tulossa höperöksi.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Muuta jos se olikin kirjoitusvirhe, eli piti hänen sanoa Sallan olevan pellon vieressä. Tosin ei tuokaan kovin hyvä sanonta olisi ollut, paitsi minun sanomanani jokusia vuosia taaksepäin, edesmennyt koirani oli nimeltään Salla ja oli hän monastikin pellon vieressä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tervetuloa huomenna sunnuntaina Porvoon vanhaan pappilaan kysymään tätä Pekka Haavistolta itseltään. Olen itse sen verran kiukkuinen tästä pressanvaalityötä pilaavasta diarré-turauksesta, että meinaan kyllä kysyä itsekin.

https://www.facebook.com/events/1334344366691594/?...

Käyttäjän VinKuukka kuva
Väinö Kuukka

Pitääkö Fatima harjata? Kuka harjaa? Piileekö kiihkeys ja vihamielisyys vihreiden kellareissa? Nouseeko kuplasta viimeinkin paha haju, jota persut ovat olleet nokassaan huomaavinaan ennenkin?

Tämä kaikki Kuplan seuraavassa jaksossa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kaikkihan täällä ovat samaa mieltä. Yksimielisyys on kuin politburoossa. Mutta nyt vielä se ponnistus, että Pekan suu saadaan tästä puhumaan. Tahi Toukon. Kyllä tämä tästä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Nuori nainen pyörittää mennen tullen ikääntyviä mielensäpahoittavia tätejä ja setiä. Voin vain kuvitella kuinka nauru raikuu Fatimin lähipiirissä. Paljon melua tyhjästä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Paljon melua tyhjästä."

Kahdet standardit, jos Halla-aho olisi sanonut vastaavaa niin media olisi pöyristynyt viikkokausiksi ja somessa perussuomalaisia olisi haukuttu rasisteiksi, fasisteiksi ja nuiviksi.

Marko Parkkola

En henk.koht. vaatisi ketään sanoutumaan irti mistään, mutta koska yhtä osapuolta, eli persuja, vaaditaan sanoutumaan aina irti ihan kaikesta, vaadin myös vihreitä sanoutumaan irti tästä asiasta. Jokaiselle samat velvollisuudet, ketään ei saa syrjiä.

Mutta näinhäb ei käy, koska Suomi on mädätetty kaupunkeja myöten. Maaseutua uhkaa sama kohtalo.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Touko Aalto on todennut , että kyseessä oli musta huumori.

Nyt meni puheenjohtaja Aallon lausunto rasismin puolelle että heilahti. Fatim Diarra ei ole ansainnut tällaista kohtelua syntyperänsä ja ihonvärinsä vuoksi.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Ainoa virhe on, että lähti selittelemään. Vastaavia heittoja nyt kuulee päivittäin, eikä niitä kannata jäädä selittelemään jos joku (väkisin) mielensä pahottaa.

Juha Kuittinen

Minulla on Sallan suunnalta sukua eikä minua jotkut vihreiden arvot hetkauta piut paskaakaan- Sananvapaus kunniaan..

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

"Musta huumori"? Touko ei sitten osannut muuta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

lopetan tästä asiasta tähän. Totean vain, että en usko tämän Fatiman jutun kuvastavan vihreiden ihmisten suuren joukon todellisia ajatuksia - ainoastaan pienen ja militantin joukon ajatuksia - jotka varmaan muuttavat kantansa kun saavat asiallista informaatiota. Ne vihreät, jotka minä tunnen ovat "tolokun immeisiä". Uskon, että Toukokin viisastuu aikanaan.

Käyttäjän TapioKoskinen kuva
Tapio Koskinen

Juuri kun olin sanonut toiselle että vedät hyvää puheohjelmaa, niin sitten sorrut tällaiseen. Äläkä kysy millaiseen, kyllä yön yli nukuttua tiedät millaiseen.Tässä toimit kuin Jekyll and Hyde, TV:ssä olet jakamassa asiapitoista tietoa ja kun pääset vapaalle niin sinussa paljastuu 7Lehden toimittajan piirteitä. Vaatimus Vihreiden puheenjohtajalle että nyt pitää antaa jonkinlainen julistus ja raipparangaistus, hänen kanssa samassa puolueessa olevan ihmisen yksityisestä puheesta jonkun ryhmän keskellä. Ei yksikään puolue lähde sensuroimaan tai suitsemaan julkisesti jäsenistönsä vapaa-ajalla käytyjä keskusteluja. Lisäksi Puhe paljasti ainoastaan yhden ihmisen mielipiteen ja oli väritetty/kärjistetty keskustelun henkeen. Sinänsä sääli jos ihminen ajattelee maaseutuväestöstä tuolla tavalla, mutta ei hän ole ainoa Suomessa kuka värittää keskustelujaan, tässä kohtaa jokainen muukin niin sinä kuin minä miettiä että näin on ja tulee olemaan. Se että sanoja on valtuutettu niin on hänen valitsijoidensa häpeä myös tämän lausunnon osalta, niin puolueen joka hänet pani ehdolle kuin myös häntä äänestäneiden.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711042200511...

Synninpäästön tietysti Aalto antoi.. :-)

Mutta mikä tässä mättää? Fatim väittää että Salla ja Pello on lähekkäin :)

Onko muuten "Mustahuumori" jatkossa sellainen josta saa facebookissa ja Puheenvuorossa bannit?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Onko muuten "Mustahuumori" jatkossa sellainen josta saa facebookissa ja Puheenvuorossa bannit?"

Ei saa, koska ei koskenut islamia tai muslimeja.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Koko tarinan tärkein anti taitaa olla se että Vihreiden ja heitä puolustavien vasemmistolaisittain ajattelevien todellinen luonne ja pyrkimys tulee kirkkaana esille.
Tässähän ei muutoin ole paljon jutun juurta kuin vaatia Vihreitä ohjelmissaan myös tunnustamaan suuntauksensa, se olisi reilua meitä maalla asuvia kohtaan joilla paras muisto kaupungista on Darra.

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen

Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että tyyppi kannibalisoi vihreiden kannatausta. Huono juttu heille.

Tässä on mallia muille, miten vihreissä reagoitiinn. Kylmän rauhallinen hiljaisuus ensin ja sitten ympäripyöreää vähättelyä. Hallitsevat viestinnän.

Ns. hihamerkkikohuun on joitakin eroja. Yksi on se, että hihamerkit olivat oikeasti vitsi. Tämä tyyppi on oikeasti tuota mieltä, mitä kirjoittaa. Teksitissä näkyy maaseudun, sen asukkaiden ja erityisesti miesten mustamaalaaminen (vaimon hakkaaminen). Ei toki yllättävää cityvihreältä naiselta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

juuri näin. Kylmän viileä ja miltei röyhkeä hiljaisuus. Jos viestintä olisi elämä niin hyöhä pärjäis hyvi.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

"Ns. hihamerkkikohuun on joitakin eroja. Yksi on se, että hihamerkit olivat oikeasti vitsi. Tämä tyyppi on oikeasti tuota mieltä, mitä kirjoittaa."

Jep! Merkittävä ero, mutta valtamedia ei eroa ole huomannut! Vieläkään!
Toisen sanomana päivänselvä vitsi otetaan tosissaan ja toisen päivänselvä tosiasia vitsinä!
Pöyristyttävää, mutta totta tämän päivän vastuullisen valtavalemedia tarkoitushakuista uutisointia!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset