Fatim Diarra – hyvänpuhuja?

Sydämen kyllyydestä suu puhuu. Näinhän se Iso Kirja kertoo. 

Helsinkiläinen Fatim DIarra puhui "vitsinä", "leikillään", "ihän läpällä" ja "lappilaisella hjuumorilla" sanoinkuvaamattomia. Hän leimasi maalla asuvat siten, että se leimaa ja tahrii sen poliittisen puolueen, jonka jäsen hän on.

On selvä, että jokainen vastaa itsestään. Mutta nyt nousee selvästi epäilys siitä, että VIhreät – De Grönä ei sittenkään oikein haluaisi puuttua tähän juttuun. Se ei sovi trendikkään ja hipsterimäisen ihmisjoukon ulkokuvaan. Ei julkisesti puhuta tätä – ei siis julkisesti.

Pekka – sanoudu irti!

Nyt olisi todella rohkeata ja viisasta, jos ja mikäli Pekka Haavisto – presidenttiehdokas – tuomitsisi Fatiman puheet ja samalla sanoutuisi irti tällaisesta puheenparresta. Se olisi miltei presidentillistä.

Se osoittaisi, että Pekka on tosissaan.

Ei suomalaiset oikeasti halua loukata toisiaan haukkumalla ketään insestistä tai kehottamalla syömään ulostetta. Se ei kuulu meille. Meillä on tapana ajatella, että jokaista tarvitaan – lopulta. Kaikki suomalaiset ansaitsevat arvokasta puhetta. Humalapuheet ovat humalapuheita – ja niiden puhuja ei vain pahoittele sanomisiaan vaan pyytää reilusti anteeksi. Julkisesti. Ottaa vastuun.

Sitä on tässä tilanteessa vaikea odottaa. Sitä vastuunottamista.

Ville olisi ollut rohkea

Olen varma että Ville Niinistö sanoutuisi irti tästä mutta ehkä Touko on vielä niin kokematon, että hän ei ymmärrä tällaisen puhunnan ikävyyttä. Joten annetaan Toukon olla.

Vielä kerran: politiikassa pitää ja voi sanoa suoraan, haastavasti ja römäkästi mutta ei henkilöön puuttuen, ei halventasti eikä niin, että samalla leimaa ihmisryhmää tai vähemmistöä.

Pitää olla niitä hyviä tapoja – eikä kuten eräs toimittaja kerran sanoi – sitä katupoikamaisuutta.

Nettipoliisi Hokkanen ei varmaan koske tähän puoluetoverinsa pulautukseen. Hänellä on toista riistaa mielessään…mutta olen varma, että monet vihreät haluavat vaikka tweettikampanjalle #neverme sanoutua irti tästä ala-arvoisesta puheesta.

Eihän me ikinä koskaan tällaista sanota – eihän)))

ps. Touko sanoi, että se oli "mustaa huumoria". Eli millään sanomisilla ja herjoilla ei ole väliä – kunhan se on huumoria??

pps. lopetan tästä asiasta tähän. Totean vain, että en usko tämän Fatiman jutun kuvastavan vihreiden ihmisten suuren joukon todellisia ajatuksia – ainoastaan pienen ja militantin joukon ajatuksia – jotka varmaan muuttavat kantansa kun saavat asiallista informaatiota. Ne vihreät, jotka minä tunnen ovat "tolokun immeisiä".  Uskon, että Toukokin viisastuu aikanaan.

 

 

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu