Arto Luukkanen

Peräkonttigate kasvaa: linnanneito Juha ja ritari Antti

Keskiaikana ritariaatteeseen liittyi romanttinen idea siitä, että ritari kantaa sydämensä valitun värejä viimeiseen saakka.

Kuten romaanissa Ivanhoe todetaan: "et tunne sitä ylevää tunnetta, joka kohottaa jalon neidon rintaa, kun hänen armaansa on suorittanut uljaan työn ja sillä pyhittänyt lempensä".

Lyhyesti: ritarin tuli  jumaloida oman armaansa kunniaa palvoen ja koko ajan valmiina heittämään henkensä valittunsa puolesta. Näin sitten runoilijat laulaisivat tästä puhtaasta tunteesta ja neito taas sykkyröisi onnea siitä valitusta kunniasta, että jalo ritari nuhteeton taistelee armainpansa puolesta. 

Näistä arvokkaista tunteista voi lukea keskiaikaisesta kirjallisuudesta (Chrétien de Troyes: Lancelot ja Guillaume de Lorris: Le Roman de la Rose).

Kannattaa lukea. Siinäpä mieli ylevöityy.

Ritari Antti - ratsastaa neito Juhan puolesta?

Eduskunnassa näyttää olevan menossa jonkinlainen ritariromanttinen-juttu, jossa kansanedustaja Antti Kaikkonen puolustaa Juha Sipilän kunniaa.

Ritari Antti ei heiluta miekkaa vaan sanansäilää.

Hänen mukaansa peräkonttigatessa ei ole valehdeltu vaan kyse on "kokonaisuudesta".

"Sipilän puheet eduskunnassa 19. kesäkuuta pitää katsoa kokonaisuudessaan, Kaikkonen korostaa." (http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711132200527470_pi.shtml).

Minä luulin toisin ja tietenkin olen väärässä. Luulin, että totuus on totuus ja valhe on valhe. Mutta että kyse onkin "kokonaisuudesta".

Tämä kannattaa muistaa tulevaisuudessa. Kyse on siis "kokonaisuudesta".

Toivotan onnea urhealle ritari Antille hänen taistelussaan puhtaan linnanneito Juhan puolesta!

 

 

 

 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kaikkonenhan on keskustan ryhmyri ja tekee vain työtään.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Nuorisosäätiöjutussa itsensä ryvettäneellä Antti Kaikkosella on kokemusta miten livahtaa puun takaa rangaistuskynnyksen yli rimaa hipoen. Taisi muuten saada 6 kk ehdonalaista, mikäli oikein muistan.
Hän on sopiva puolustamaan vähän näissä asioissa"kokematonta" Juha Sipilää. Yhdessä syntyy varmaankin kunnon keitos. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla mitä perästä kuuluu. Vai olisiko parempi sanoa mitä peräkontista kuuluu.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Muistat väärin, sai vain 5 kuukautta, kuudellakuukaudella olisi ollut mahdollisuus erottaa valtuustosta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Muistat väärin, sai vain 5 kuukautta, kuudellakuukaudella olisi ollut mahdollisuus erottaa valtuustosta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

ny nyt hän on ritari)))) nuhteeton))

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Olipa tunkkainen tuulahdus, kostean kellarityrmän homeisia arvoja. Voiko vuonna 2017 enää nolompaa tapaa keksiä toisen vähättelyyn, kuin esittää hänet heikkona ja suojelua kaipaavana naisena?

Käyttäjän ViliLustman kuva
Vili Lustman

Kyllä nyt kaikki Suomen linnanneidot loukkaantuivat :)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Max. Eihän tässä vähätellä. Olet väärässä. On hienoa, että totuus-valhe akselilla syntyy uusia paradigmaattisia käsityksiä. Yritin tuoda tässä nämä nyanssit esille - kysymys on kielikuvasta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kielikuva oli hyvin selkeä, eikä se jättänyt nyansseja epäselväksi.

Valhehan todennettiin jo perjantaina, joten siltä osin ei tarvinne enää väitellä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Max hyvä ihme. Minusta tämä oli kaunis vertaus, jossa oli lyyrisyyttä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tämä lienee asioita, jotka joko näyttäytyvät kirkkaina, tai sitten niille on sokea. Toki se kirkaskin kuva voi tietysti olla vainoharhaisen mielen kuvitelmaa. Sitä olen itse jäävi arvioimaan.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jaaha...Max. Ethän vain ole Kismet-heteronormatiivinen? Nyt pitää olla intersektionaalinen...tai jotain.

Hannu Töyri

Kyllä Sipilä vaan valehteli.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Edellisen postauksen kommentissaan Eero Mattila kiteytti hyvin tarpeen poistaa politiikasta viestintätoimistot, koska kaikki on perusteltavissa ihmisjärjellä ja siihen nojaavien tieteiden saavutuksilla.

Mutta Suomessa, ns. parlamentarismin slummissa, sotketaan mukaan yhä läntistä ns. überteologiaa ja itäistä laitospsykiatriaa.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Piireissä missä Juha Sipilä liikkuu " Totuus on totuus ja valhe on valhe " tällä ei ole mitään tekemistä valehtelun kanssa, tämä kuuluu kokonaisuuteen.

Näistä SOS kirjaimesta tulee mieleen kolme muskettisoturia, yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta!.

Tosin näiden kolmen herran seikkailut tuskin nousevat yhtä suosituksi, kuin Alexandre Dumas'n romaani Kolme muskettisoturia, vaikka hovijuonittelusta nytkin on kyse.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Pääministeri Sipilän totuuden voi nähdä Raha - nimisen Jumaluuden suojeluksessa, papistoineen ja alamaisineen.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Jos aihetta lähestytään maailmankirjallisuuden klassikoiden näkökulmasta, niin ottaisin vertailukohdaksi paroni von Münchhausenin seikkailut.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Edustaja Kaikkosen kertoma kokonaisuus Sipilän eduskuntapuheista pitäisi ilmeisesti koota "salaisuuden verhoon" kätketyistä lauseista. Sana sieltä toinen tääktä ja muodostaa niistä Sipilän totuus. Miksi tuota ei voinut esittää selvällä suomen kielellä heti. Ei kai kukaan uskonut etteikö hallituspuolueissa kokoomus ja keskusta olisi käyty jo viikkoja aiemmin erilaisia suunnitelmia. Oliko Sipilä ainoa? Tuskinpa vaan ei voinut suoraan kertoa varautumisista eri vaihtoehdoin, jopa kokoomuksen kanssa.

Kokoomuksella olis myös omia suunnitelmia mahdollisen keskustan vallan lisääntymisestä hallituksessa PS:stä eronneilla ministereillä ja mahdollisesti muilla edustajilla. http://www.iltalehti.fi/politiikka/201711132200527...

"Kokoomuslähteen mukaan "jokainen ymmärtää, että se, mitä Sipilä sanoi, ei voi olla totta".

- Tai sitten se olisi tosi epäammattimaista, että ei ollenkaan mietitä, mitä (puoluekokouksen lopputuloksista) seuraa. Sipilä ilmaisi itseään huolimattomasti ja sananmukaisesti tulkittuna virheellisesti."

Hallituspuolue kokoomuksen piirissä ei myöskään taida luottamus olla kovin korkealla Sipilää ja keskustaa kohtaan?

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Kyllähän sinä Arto Luukkanen olisit voinut opastaa Jussia Halla-Ahoa hyvään neuvottelutaitoon neuvotellessa Sipilän ja Orpon kansa Hallituksen jatkosta. Taitoa teiltä Polittisen historian Dosenttina kyllä löytyy. Tämä katkera kalkki olisi turhaa ja depatit olisi muissa aiheissa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Seppo Simonen, et ilmeisesti ole lukenut/kuullut kokoomuksen kantaa Haööa-ahon johtaman puolueen kanssa hallitusyhteistyössä? Kokoomus oli muodostanut kantansa jo tämän vuoden tammikuun alusta lukien. Kokoomus ei missään nimessä halunnut PS:n kanssa olla hallitusyhteistyössä Halla-ahon valinnan jälkeen. Näinpä minkäänlaiset opastukset eivät olleet tarpeen /tuskinpa muutenkaan) neuvottelutaidoissa. Kuskusta ja Sipilä olivat tavallaan pakoitettu toimimaan kokoomuksen ja Soinin pyytämällä tavalla jotta sai pidettyä hallituksen kasassa.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Sirpa Abdallah olet sitten oikeassa. Olenkin etsinyt sitä suurta sylttytehdasta jäljet johtanevat Kokoomuksen puoluetoimistoon ja sieltä Helsingin pormestarin huoneseen. Juha Sipilä onkin sijaiskärsijä kun ei ole polittisen historian taitoja takana, on vain suorat fysiikan särmät.
Tämä hallitus onkin sitten Hätätilahallitus kuten SOS merkkikin tarkoittaa.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Eniten tästä koko jupakasta tulee mieleen lastenlaulu, näytelmästä
Kolme iloista rosvoa, Kasper, Jesper ja Joonatan

https://www.youtube.com/watch?v=LGWVOTqeoeI

Hiljaa, hiljaa hiivitään kesärannanyössä......

Juha, Timo ja Petteri..

Timo Tuovinen

Minulle ei ole edes mitään väliä onko nää peräkontti jutut laillisia vai ei. Ihan uskomatonta näytelmää, missä jos tosiaan ulkoministerin valtiosihteeri näkee huumorin asiassa matkustella peräkontissa, Sipilä näkee lentokoneineen esittää huonoa kallista tatteria, niin kyse on uskottavuudesta koko politiikkaan. Niin kuvottavaa että hyi hitto. Itselleni ei koko maasta löydy puoluetta jota voisin kannattaa. Aivan jokaisesta puolueesta on tullut toistensa kaltaisia selkään puukottajija.
Jos mikäkin asia kuitataan huumorilla ja jos mikäkin asia voidaan erottaa asiasta hitonmoiseksi someraivoksi. Yhtä kyttäämistä ja esitystä ihan läpeensä.
Juuri niin että kokonaisuutta on katsottava, ja kokonaisuus kertoo että maamme politiikka on aivan hitonmoisessa kriisissä.
Huvittavaa oli että perussuomalaiset Soinilaisten johtaessa vaaleissa asettuvilta ehdokkailta allekirjotutti jos minkämoisia vakuutuksia puoluekuriin, sit tekevät tän kyseisen temppunsa. Eihän nämä jonninjoutavat liipalaapat ketään sido.
Tällä menolla tulee kyl tän maan asiat menemään niin huonolle tolalle, et ne seuraukset tulee olemaan kivuliaita koko kansalle. Olisi kyllä ihan joka politiikon, ihan joka puolueen paikka miettiä että millä kyseinen kehitys saadaan pysäytettyä. Alkaa niin monelta mennä luottamus koko politiikkaan että, kansan jakautuminen tulee eteen ja sit voimme toistaa 100 vuotta tapahtuneet.

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen

Valhe ja totuus? Tätä ongelmaa valaisee Vladimir Vysotskin laulu ko. aiheesta. Ansiokkaan suomennuksen takana on Turkka Mali. https://www.youtube.com/watch?v=EGYJH_QXIbE

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

”Valtioneuvostoon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia.”

FINLEX 60 § , Valtioneuvosto

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei nyt sentään pidä kirjaimellisesti tuollaista tekstiä tulkita.

Kokonaisuus ratkaisee tässäkin.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Yksinkertaisena maalaismiehenä ihmettelen suuresti, onko dosentti Luukkaselle jäänyt sama levy pyörimään päähän, kun viikosta toiseen jauhaa yhtä ja samaa totuutta. Luulisi korkean oppiarvon omaavan Luukkasen vihdoin ja viimein vaihtavan levyä vaikkapa Venäjän suuntaan. Sitä jään odottamaan ja ehkä joku muukin.

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta

Juha Sipilän hallitus ja "Siniset Siipiveikot" voivat perustaa ihan oman ritarikunnan - "Peräkylän poijjaat". Mottona voi olla: "Kansa kyykkyyn".

Käyttäjän saraskari kuva
Marja Saraskari

Kuinkahan moni persu näitä lukee, ranskaksi?
Chrétien de Troyes: Lancelot ja Guillaume de Lorris: Le Roman de la Rose.

Kiintoisa kysymys on, miksi et kirjoita Venäjästä. Ja yhtä kiintoisaa on se, että teitä tohtoreita ja Venäjä-tutkijoita on persuissa useampikin.
En ymmärrä sitä.

Hannu Töyri

Lentävä lohikäärme ei laskeutunutkaan, vaan kääntyi takaisin ymmärtäessään kokonaisuuden.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Breaking News:

Entinen kulttuuriministeri, kirjailijapsykiatri Claes Andersson palaa pitkältä tauolta poliittiselle areenalle Helsingin yliopiston yhdessä HS:n kanssa järjestämässä "Siunattu hulluus" VOX- tilaisuudessa huomenna keskiviikkona 15.11.

Jos läntinen über-teologia ei yksin saa Sinua vapisemaan ja tutisemaan, niin yhdistyneenä itäiseen laitospsykiatriaan varmasti toimii!

Taustaksi voit lukaista blogitekstini "Vapaaehtoisten hullujenhuoneelta 17.6."

http://ronkko.blogspot.fi/2017/06/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset