Arto Luukkanen

Alpakkagate

Itsenäinen Suomi täyttää 100-vuotta. Sitä kelpaakin juhlia. Me jokainen voimme kunnioittaa tätä juhlaa omalla tavallamme. Arvokkaasti ja riehakkaasti. Kuitenkin niin, että lähimmäistä ja toista suomalaista kunnioitetaan.

Valitettavasti tämän juhlan ympärille on alkanut kokoontua pimeitä voimia, jotka haluavat provosoida, käyttää väkivaltaa ja inspiroida itselleen julkisuutta.

Huomasin suureksi hämmästyksekseni että tätä soppaa on ollut kiehuttamassa myös maamme suurin päivälehti, joka ihmetteli sitä, että lapset eivät pääse juhlimaan ”alpakoiden” kanssa kun Töölöntorille on kuulemma tulossa ”äärioikeistolaisia” (https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005469264.html). Tähän ovat jotkut poliitikot innoissaan tarttuneet.

Hierotaanko tässä provokaatiota ja mellakoita? Näyttää siltä, että kuin lehti olisi tarkoituksella kiehuttamassa tilannetta omalla uutisoinnillaan. Samaan aikaan Antifa ja muut vasemmistoräyhäkkäät ovat tuomassa paikalle maakunnista omia aktiivejaan – kuulemma tirsauttamaan fasisteja. Somessa kiihotetaan, vouhotetaan ja valmistaudutaan toimintaan.

Todettakoon, että Suomi on sen verran hyvä maa, että sen puolesta voi marssia – ihan kuka vaan. Perustuslaki takaa sen oikeuden kaikille. Marssia voi - rauhallisesti ja hyvällä mielellä. Itse olin opiskeluaikana aina ylioppilaiden soihtukulkueessa. Se oli hieno kokemus ja sillä on oma symboliikkansa: tiedon ja kulttuurin soihtua viedään eteenpäin – uusille sukupolville ja uusille isänmaan rakentajille. Ylioppilaslakki kärsi noesta ja savusta mutta lyyran kulta jäi kimmeltämään.

Kuka tässä kiehuttaa?

Tämä uutissoppa herättää monenlaisia kysymyksiä.

YLE:n sivuilla jo pohditaan onko tämä lastenjuhla vain silmälumetta ja provokaatio, jonka tarkoituksena on tuoda ihmisiä Helsinkiin ”puolustamaan lapsia”? (https://yle.fi/uutiset/3-9962605). Kuka puolestaan on tilannut ja suunnitellut nämä vastakkainasetteluun kiihottavat jutut? Entä kuka maksaa Helsinkiin mahdollisesti tuotavien hulinoitsijoiden bussikyydit?  Onko takana ulkomaalaisia tahoja tai jonkinlaisia hybridisodan osapuolia? Kuka organisoi mellakoitsijoita Helsinkiin? Miksi ihmisiä kiihotetaan toisiaan vastaan?

Ottaako Helsingin Sanomat täyden vastuun tulevasta väkivallasta?  Lopuksi: ketä tämä inhottava hulinankiehnääminen ja väkivalta oikein hyödyttää? Miksi tietyt Helsingin Sanomien toimittajat ovat tässä näin aktiivisia? Taputtaako joku tälle hulinalle salassa käsiään? Toivotaanko näistä ”hesarimellakoista” jonkinlaista kimmoketta omalle poliittiselle agendalle?

Väkivallan kokit esille

Eräs kansalaissodan vaietuista syistä oli se, että sen aikainen SDP oli hyvissä ajoin kouluttanut itselleen satoja kiertäviä ”rakuraattoreita” kiihottamaan kansalaisia (Sanan vallassa, vihan voimalla, Sosialistiset vallankumousopit ja niiden vaikutus Suomen työväenliikkeessä 1905-1914. Tekijä Jari Ehrnrooth. 1992). Kirja sai aikoinaan tahmean vastaanoton, sillä se kiisti Väinö Linnan luoman myytin oikeutetusta ”torpparikapinasta”.  Kirjan perussanoman mukaan ilman näiden ”vihapuhujien” aktiivista toimintaa punaista terroria ja kansalaissotaa ei voi ymmärtää.

Tämän ”alpakkagaten” merkitystä pohtiessa on hyvä miettiä, onko Hesari nyt ottamassa itselleen aktiivista roolia paremman yhteiskunnan luomisessa? Toimiiko se nykyajan ”rakuraattorina”? Haluaako joku itselleen sankarillista roolia äärioikeiston hiljentämisessä? Ja ketä tämä hyödyttää siellä politiikan kulisseissa?

Suomen laki on jokaisen turva  

Suomen 100-vuotisjuhlat ovat sen verran tärkeät, että niitä ei saa eikä kannata pilata väkivallalla ja hulinalla. Suomalaisen järjestelmän parhaita piirteitä on ollut se, että laki on mahdollistanut sen, että niin heikot kuin vahvat ovat voineet elää rinnakkain.

Laki on myös mahdollistanut sen, että erilaiset poliittiset puolueet ovat voineet toimia niin rauhassa ja omalla tavallaan. Sitä perinnettä kannattaa pitää voimassa.

Hyvää tulevaa itsenäisyyspäivää jokaiselle ja kaikille – puolueesta ja kannasta riippumatta!  

Arto Luukkanen

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

38Suosittele

38 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

HS on nimittänyt senioritoimittaja Heikki Aittokosken omaksi tulevaisuussuurlähettilääkseen.

Jo on aikakin. Kirjoitin Timo Vihavaisen blogissa 23.11. näin:

"Meillä HS:n toimittajat juttelevat Musta Laatikko- sarjassaan Kansallisteatterin lavalla sellaisista tosiasioista, joista ei joko viitsitä kirjoittaa tai ovat liian kovia aiheita painettavaksi. Siis eräänlainen Esson baari.

Tuntuisikin oudolta lukea päätoimittaja Kaius Niemen lehtikolumnista hänen heränneen toimittajantyöhön silloin kun oli reilun 10-vuoden ikäisenä lapsinäyttelijänä samaisessa Kansallisteatterissa tutustunut erään virolaisen kirjailijan kautta toisinajattelijoiden karuun kohtaloon Neuvosto-Virossa.

Silloin hän omaksui enemmistötyrannian vastustamisen omaksi elämäntehtäväkseen.

Mitä ei voi kirjoittaa, sen hän on voinut tarinoida Mustassa Laatikossa."

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Hyvää Itsenäisyyspäivää Artolle sekä kaikille täällä "asioiville"!

Käyttäjän JussiLaine kuva
Jussi Laine

Koko Alpakkatilaisuus oli taitavaaa mediapeliä. Nyt on vuorossa uhriutuminen lapset vs. natsit

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Oli taas aihe, josta uutisointia oli paljon, mielipiteitä ihan tolkuttomasti ja faktojen löytäminen työn takana. Seulomisen jälkeen käteen jäi suunnilleen se, että 612-yhdistyksen marssille on haettu lupa jo vuosi sitten, kun taas lapsi-alpakka-tapahtumaa on ruvettu suunnittelemaan viikko sitten.

Alpakka-tapahtuman järjestäjiksi on kerrottu puolen tusinaa Töölössä asuvaa vanhempaa, joista yksi on rasismin vastaisia tapahtumia järjestänyt Aleksi Pahkala. Hänen mukaansa ei pidä ollenkaan paikkaansa, että tarkoitus olisi ollut järjestää vastamielenosoitus 612-tapahtumalle. Hänen mukaansa "Kaupungilta kerrottiin, että Töölöntori on vapaa. Ei käynyt ilmi, että siellä olisi järjestetty samaan aikaan 612-tapahtuma". Pahkalan uskottavuutta himmentää se, että 612-tapahtuma on lähtenyt Töölön torilta jo useampana vuotena.

Some-myrskystä päätellen sellaisen järjestämiseen oli paneuduttu paljon perusteellisemmin kuin tuohon improvisoituun pupu-ja-alpakka -tapahtuman, josta ei tuolla aikataululla kyllä olisi ehditty tiedottamaan väitetylle kohdeyleisölle

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

# 3

612-marssi ainakin sai mahtavan paljon ilmaista mainostilaa. Onnea voittajille!

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Dosentilla näkyy olevan kuusi suosittelijaa heti alkuunsa. Jos suosittelijoiden määrä nousee toiselle kymmenelle, määrä voi olla vaikka 12 suosittelijaa. Eikö olekin ihmellistä? Monella suomalaisella on yli 10 serkkua tai yli 100 kirjaa.

Jostain syystä monet, jopa akateemisen sivistyksen saaneet, ovat alkaneet käyttämään vuosien määrää ilmaistessaan tavu- eli yhdysviivaa numeroiden ja vuotta ilmaisevan muodon välissä.

Dosentti Luukkanen ei ole ollenkaan ainoa, joka kirjoittaa, että "Itsenäinen Suomi täyttää 100-vuotta".
Voitaisiinko juhlan kunniaksi palata oikeaan muotoon: 100 vuotta!

Emmehän kirjoita muissakaan vastaavissa tilanteissa niin. Emme kai kirjoita näin: joulukuussa on 31-päivää.

Pitäydyn tarttumasta itse blogin aiheeseen, koska sitä käsitellään ihan kaikkialla, missä kaksi tai useampi keskustelija sattuu yhteen.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kiitos Markku! Ortografia kunniaan!

Käyttäjän TapioUkkola kuva
Tapio Ukkola

Samaa ajattelin minäkin kun lueskelin alpakkauutisointia. Eikö lehdistölle ole parempaa kirjoitettavaa? Ilmeisesti ei.

Eikö tässä käynyt vain niin, että alpakkatilaisuuden järjestäjät nukkuivat paikkaa vastatessaan. No, mitään vahinkoa tuskin tapahtui sillä onhan noita muita paikkoja vaikka millä mitalla. Pitääkö kaikki asiat hoitaa vaikeimman kautta!

Ilkka Huotari

"HJK & TELIA tarjoavat Telia 5G Areenaa Lasten itsenäisyyspäiväjuhlaan."

https://twitter.com/hjkhelsinki/status/93778542919...

Joten jos vain alpakat löytyvät, niin kyllä tilaa juhlalle on.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Näinpä! Vaan jostain syystä ei taida näille anarko"lapsille" paikka kelvata...! ;)

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Eihän se sovi, ne näkisi asiallista ja epäasiallista käytöstä, kun vihervasemmistonatsit hyökkää kohti rauhallista kulkuetta! Lapset ymmärtäisi, että ketkä ne riehujat olikaan! Huomasivat, että äikkä ja iskä hakuukin väärää puuta!

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

https://yle.fi/uutiset/3-9963142

Äärioikeistolaiseksi profiloitunut 612-mielenosoitus saa toteutua ihan turvallisesti nyt. Ei ole lapsia, alpakoita eikä pupuja pelottelemassa äärioikeistolaisiksi profiloituneita mielenosoittajia siis...

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Surulliset on ajat kun isänmaallisuus on "äärioikeistolaista".

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #21

Yle:n uutisista lainasin :

"Äärioikeistolaiseksi profiloitunut 612-mielenosoitus on järjestetty samalla paikalla useina vuosina aiemminkin. Poliisin mukaan 612:n kokoontumisesta oli ilmoitettu asianmukaisesti ja aiemmin kuin lastentapahtumasta."

Joku voi tietenkin olla eri mieltä tuosta "äärioikeistolaiseksi profiloitumisesta", mutta kai sille määritelmälle on olemassa hyvätkin perusteensa?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #22

En sillä sinua suoraan meinannut, ihmettelin itsekin mitä yle meinaa "äärioikeistolaiseksi profiloitumisella".

Käsitin että SVL oli omien väittämiensä mukaan alussa mukana järjestämässä 612-marssia, mutta on mahdollista että natsit vain haluavat ottaa kunnian suositusta tapahtumasta, yrittäen näin todistaa että heillä olisi kannatusta. Ei ole.

Oman käsitykseni mukaan tällä hetkellä 612 rekisteröimättömän yhdistyksen jäseninä ei ole SVLn jäseniä ja se erittäin hanakasti pitää kiinni neutraaliudestaan ja poliittisten tunnusten kiellosta. Se on minusta tarpeeksi todistetta, ettei kyseessä ole natsien tapahtuma.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #21

Sano yksikin piirre, miten tuo on isänmaallista?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #23

Suomalainen menee soihtukulkueeseen kunnioittamaan sodissa ollutta isoisäänsä, laulaa maammelaulua sekä asettaa seppeleitä ja kynttilöitä haudoille. Siispä hän on natsi?

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #26

Paskat nuo mitään veteraaneja kunnioita. Haukkuivat "väärää" mieltä olevat veteraanit ja lotata. Häiriköivät ja uhkailevat "väärin" ajattelevia. Marssivat natsien kanssa. Paitsi eihän natseja saa natseiksi enää sanoa. Nää sylkee perustuslain ja niiden arvojen päälle, joilla Suomi on rakannettu. Se ei ole isänmaallista, eikä maammelaulun laulaminen ja netissä oman isänmaallisuuden kiljuminen tee sinusta isänmaallista.

http://iiroorava.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247151-m...

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava Vastaus kommenttiin #26

Plus viime vuonna sotkivat sankarihautausmaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #21

Siihenhän nämä äärioikeistolaiset pyrkivätkin. ”Isänmaallisuudella” saavat ns. hyödylliset idiootit liittymään marssiinsa.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #36

Miksi he kieltäisivät omasta marssistaan iskulauseet, propagandan ja SVLn liput? Jos kyseessä olisi natsien marssi, luulisi siellä olevan avointa natsismia.

Se, että Suomessa on noin 30 natsia ei tee Suomesta fasistista maata eikä 30 natsia 3000 hengen marssissa tee siitä natsimarssia.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #37

Moniko kehtaisi osallistu marssiin jossa hakaristiliput liehuvat? Mutta kansallissosialistien rauhankulkueeseen hölmöt menevät mukaan.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #38

Argumentaatiovirhe. Et voi väittää sitä natsimarssiksi jos siellä ei tehdä natsijuttuja. Jotain tolkkua nyt.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Syyllistäminen_assosiaatiolla

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #36

//////////////////////////////////////////////////////////////
"Siihenhän nämä äärioikeistolaiset pyrkivätkin. ”Isänmaallisuudella” saavat ns. hyödylliset idiootit liittymään marssiinsa."
//////////////////////////////////////////////////////////////

Varmasti pyrkivät ei siinä mitään. Mutta katselin tosiaan netin kautta live-stream lähetyksiä viime vuoden kulkueesta enkä nähnyt mitään väkivaltaista (ainakaan marssijoiden joukossa...). Ja siellä oli perheitä lapsineen ja 2000-3000 ihmistä. On älytöntä leimata koko joukkoa, kun Suomessa on uusnatseja koko maassa kai ... (?) sata, kaksi (?) ...
Ainakaan niistä viime vuoden marssijoista ylivoimaisesti suurin osa ei täyttänyt kuvausta.

*************************************************

Eri asiahan voisi olla mikäli koko porukka tai edes 5% olisi jotain "viikinki-valtiota" haluavia vastarintaliikeläisiä, mutta näinhän ei tosiaankaan ole (ruotsalaiskomennossa olevaa yhteis-pohjoismaista -valtiota kannattaa Suomessa reilusti alle 100 henkilöä... siitä on IMHO isänmaallisuus kaukana, mutta eri lahkoissa realistisuus tunnetusti muuttuu).
************************************************************

Vastarintaliikehän sun muut älypäät ovat vain saman kolikon toinen puoli vaikkapa antifa-porukoille. Mutta milläs kiellät moisten marginaalien osallistumisen jonnekin on sitten ihan eri asia... Nämä kaiken lisäksi ruokkivat toisiaan. Oksettavaa touhua..

Selvästikin jotkut haluavat vastakkainasetteluja omien pyrkimystensä takia..... mutta ne ovat hullut puolet kummaltakin ääripuolelta. Ja valitettavasti ne hyväntahtoiset hölmöt, jotka sitten moisia uskovat seuraavat mukana ja ovat omasta mielestään niitä järkeviä/oikeudenmukaisia. Näitähän näkee loputtomiin, jos somea katsoo. Herkkäuskoisuutta kannattaisi välttää...

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

"Äärioikeistolaiseksi profiloitunut 612-mielenosoitus"
Tässä ilmaisussa on pari pikku virhettä:
* 612 - soihtukulkue ei ole mielenosoitus.
* Se ei ole profiloitunut vasemmalle eikä oikealle muuten kuin joidenkin ylivilkkaassa mielikuvituksessa.

Loput ilmaisusta pitääkin suurinpiirtein paikkansa.

Toni Rintala

Ensin media eilen mainosti itsenäisyyspäivän olevan äärioikeiston riehumispäivä, vaikka hyvin tiedämme vasemmiston hoitaneen riehumisen viimeiset 10 vuotta, mitä minä muistan.

Sitten perään keksitään lastentapahtuma illaksi ja aletaan ulvoa. Media keksii otsikon, kuinka lapset muka "joutuvat väistymään". Media ulvoo, kuinka rauhanmarssin takia ei lapsetkaan uskalla ulos illalla.

Ainoa uhka siellä tälläkin kertaa on vasemmiston naamioituneet kansainväliset taistelujoukot, jotka ovat valmiita kivittämään lapsia ja hakkaamaan alpakatin.

Kyllä taas HS, Yle ja muu "valtamedia" sai kerättyä itselleen valemedialeimoja ;)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Pääsitte Komsin kanssa sitten närkästymään närkästymisestä...

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

En Arton närkästyksestä tiedä mutta minulla on tapana närkästyä valehtelusta. Tässä tapauksessa närkästymiseen on myös eläinsuojelulliset syyt. Vasemmistoanarkistit meinasivat käyttää alpakoita väärin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Mitäs valehtelua esimerkiksi HS:n uutisessa oli? Kyllähän lapsille tarkoitettu tilaisuus joutui väistymään Töölöntorilta juuri tuon soihtukulkueen takia. Vai mikä oli sitten syynä?

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso Vastaus kommenttiin #31

Nii jos koko tilaisuutta oli edes tarkoitus järjestää. Ja poliisin mielipide on, ettei se itse kulkue ole se turvallisuusuhka, vaan sitä vastaanosoittava ääriporukka.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #45

Niin, onhan tuo tietenkin mielenkiintoista. Ainakin käydyn kohun jälkeen on aikamoinen paine järjestää tuo tilaisuus, kun sille saatiin paikkakin. Eikä jalkapallostadionia ainakaan huonompana paikkana voi pitää kuin toria. Eivätkä etäisyydetkään päätä huimaavia ole.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen
Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Joku juttu on menossa. Arton vanha kamu Timo Soini on repäissyt pelihousunsa ettei häntä luultaisi murhamieheksi!

Hän ei hyväksy kuolemaa, ei varsinkaan armokuolemaa.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Kokoontumislaki 22.4.1999/530
10 §
Kokouspaikkaa koskevat rajoitukset

Jos samassa paikassa ilmoitetaan järjestettäväksi samanaikaisesti useita yleisiä kokouksia eikä niiden samanaikainen järjestäminen ole mahdollista, etusija on kokousilmoituksen ensimmäisenä tehneellä järjestäjällä, jollei kokouspaikan perinteisestä tai sopimukseen perustuvasta käytöstä muuta johdu. Poliisi voi tällöin osoittaa yhteyshenkilöiden kanssa neuvoteltuaan muut kokoukset siirrettäviksi toiseen ajankohtaan tai toiseen, kokouksen tarkoituksen kannalta sopivaan paikkaan.

Jos yleisen kokouksen järjestäminen ilmoitetussa paikassa vaarantaa ihmisten turvallisuutta, aiheuttaa huomattavaa haittaa ympäristölle tai vahinkoa omaisuudelle, häiritsee kohtuuttomasti sivullisia tai liikennettä taikka valtiovierailuun tai julkisyhteisön järjestämään kansainväliseen kokoukseen kuuluvaa tai suojelun tarpeeltaan niihin rinnastettavaa tilaisuutta, poliisi voi yhteyshenkilön kanssa neuvoteltuaan osoittaa kokouksen siirrettäväksi toiseen, kokouksen tarkoituksen kannalta sopivaan paikkaan.

Poliisi voi lisäksi liikenteen sujuvuuden sitä vaatiessa ja yhteyshenkilön kanssa neuvoteltuaan määrätä kulkueen reittiä muutettavaksi ottaen kuitenkin huomioon, ettei reitin muutoksella vaaranneta kulkueen tarkoitusta.

Poliisi voi ryhtyä tässä pykälässä mainittuihin toimenpiteisiin ilman neuvottelua yhteyshenkilön kanssa, jos yhteyshenkilö ei ole tavoitettavissa.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990530

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Poliisi on näköjään perustellut vielä tarkemmin 612-kulkueen jäämistä Töölöntorille. Tästä uutisoi ainakin kp24-lehti.

"Ylikomisario Seppo Kujala sanoi STT:lle, että 612:n kokoontumisesta on tehty asianmukainen ilmoitus, johon ei tarvita maanomistajan lupaa. Kujalan mukaan lastentapahtuma taas on yleisötilaisuus, johon tarvitaan maanomistajan eli tässä tapauksessa Helsingin Tukkutorin lupa."
https://kp24.fi/uutiset/522693/helsingin-poliisi-l...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Artolta erinomainen blogi.

Tästähän tässä on jo muutamia vuosia ollut kyse, kansakunnan vastakkainasettelusta. Suomi muisti edellisen kerran runsaat sata vuotta. Nyt on taas tämä nykyinen hallitus Kokoomus-Keskusta-Siniset osin tahallaan laskeneet tilanteen tällaiseksi. Ja "valtamedia" tukee tätä omilla keinoillaan. Valetta ja vastakkainasettelua.

Näyttää, että kuljemme väistämättä "Grand Finalea" kohti. Valitettavasti.

Käyttäjän HarriKuusela kuva
Harri Kuusela

Mielenkiintoista ja hyvää on että nyt aletaan kumminkin joissain piireissä kyseleen oikeita kysymyksiä. Jopa tässä yle ja dosenttimme.

Uskalletaanko niihin vaatia vastauksia? Mitä jos syylinen ei olekaan Venäjä kuten nyt moni olettaa kaiken sen propagandan jälkeen jota olemme lukeneet?
Kuka ja mikä tukee ja rahottaa järjestöjen toimintaa ja ohjailee niitä?

Juuri saimme lukea TAAS YLE:ltä kuin kokonainen kansa on taas väärässä.
Mitä jos ei olekaan?
Äh.. taas liian vaikea kysymys johon kukaan ei varmasti uskalla koskea?
https://yle.fi/uutiset/3-9955667

Hannu Töyri

SVL kuluu n. 30 - 40 henkilöä, nuortamiestä. Tietojeni mukaan keskimääräistä huonommin koulutettuja, syrjäytyneitä tai sen vaarassa olevia. Miten heistä on nyt tehty julkisuudessa joku supervaarallinen äärioikeistolainen järjestö joka uhkaa koko yhteiskuntaa ja sen demokratiaa tai suomalaisten turvallisuutta?
Tässä valehdellaan, jostain syystä.
Tiedän, että he ilmoittavat olevansa kansallissosialisteja, mutta silti.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Äärivasemmisto tarvitsee ns. hyvän vihollisen, jota vastaan se voi hyökätä ja johon se voi suunnata huomion. Tähän tarkoitukseen kelpaa vaikka kuinka pieni kourallinen porukkaa. Kyseessä on vanha harhautuskikka, pelotellaan oikealta tulevasta vaarasta, kun todellinen vaara tulee vasemmalta. Kärpänen maalataan härkäseksi samalla kuin härkänen kutistetaan kärpäseksi. Oikean kuvan todellisuudesta saa, jos näkee sen vaivan, että kokoaa yhteen äärivasemmiston ja äärioiokeiston tekemät tihutyöt ja suorittaa sitten vertailun.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi
Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

"Suomi on sen verran hyvä maa, että sen puolesta voi marssia – ihan kuka vaan"

Mutta entäs sitä vastaan marssiminen?

Nähdäkseni keskeinen osa 612-kulkueesta marssii nimenomaan isänmaatamme vastaan. Sen aatemaailma ei tue missään määrin kansan ehdotonta valtaenemmistöä – tuskin edes Persuja, vaikka osa näistä liputtaakin 612:n puolesta. Näiden teoreettinen valtaannousu tekisi Suomesta sen verran huonon maan, että kukaan ei enää osoittaisi mieltään yhtään mistään. Ajattelusta puhumattakaan.

Käyttäjän AleksiSaarinen kuva
Aleksi Saarinen

Ja jos nyt ihan tarkkoja ollaan, se marssi tapahtuu isänmaata vasten.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Outo väite ottaen huomioon ettei 612 marssilla ole muuta aatetta kuin isänmaallisuus. Ei kokonaisuus ole vastuussa yksittäisten ajatuksista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Nähdäkseni keskeinen osa 612-kulkueesta marssii nimenomaan isänmaatamme vastaan."

Kerro nyt tarkemmin?

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

612 ei ole mikään puolue, marssivat vain kerran vuodessa paikasta A paikkaan B

Käyttäjän ViliLustman kuva
Vili Lustman

Voin vain toivoa, ettei tämä jää historiankirjoihin. En halua hävetä sitten vanhuksena, miten Suomen 100-vuotispäivätkin pilattiin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Hyvää Suomen itsenäisyyspäivää kaikille!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kaikille hirmuisesti hyvää itsenäisyyspäivää!!!!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset