Niinistö – Iso Vilunki!

Tarkastellaanpa seuraavia lauseita:

Lakia voi rikkoa jos siitä ei jää kiinni?

-Laittomasti maassa olevan saa piilottaa, jos kukaan ei tiedä sitä?

-Paperittoman piilottelu ei ole sinänsä vielä viranomaisen toiminnan estämistä?

-Veroja voi kiertää jos siitä ei jää kiinni?

-Humalassa voi ajella jos siitä ei jää kiinni?

**

Edellisistä lauseista yhtä voisi sovitella erään presidenttiehdokkaan suuhun. Suurin osa suomalaista on kuitenkin sitä mieltä, että lakia on noudatettava, sanoi oma oikeustaju mitä tahansa.

Se tie on ainoa oikea; kuten skandinaavinen tapaoikeuden sanonta totesi: ” lailla on maata rakennettava”.

Näissä kaikissa edellä mainituissa esimerkkilauseissa on yksi yhteinen ajatus, joka yhdistää niin rattijuoppoa kuin presidenttiehdokasta ”minä itte päättää sen mikä on oikeaa”.

Tätä ajatusta on hellitty Lapuan ajoilta, sodan jälkeisen kommunistien solutuksesta, kettutytöistä aina erilaisiin terroristeihin saakka. Ajatus johtaa egoistiseen nihilismiin: ”lakia voidaan rikkoa hyvä asian puolesta”, ”minä itte teidän mikä on oikein”. Tai sitten sen johtaa ihanteelliseen terrorismiin tai jesuiittamoraaliin: ”hyvä asia pyhittää keinot”.

Laittomuuden presidentti?

Laki on valtion tapa ohjastaa yhteiskuntakehitystä suotavana pidettävään suuntaan. Laillisuuden yhteiskunta perustuu ajatukseen siitä, että yhteiskunnalliset epäkohdat voidaan korjata säätämällä laki tai muuttamalla voimassa olevaa lakia. Demokratia hengittää tästä ajatuksesta. Suomen laki mahdollistaa myös järjellisen yhteiselämän; sen suojassa voivat erilaiset ihmiset toimia vapaasti. Rikas ja vahvakin joutuu kunnioittamaan lakia.

Eilinen MTV:n vaalitentti oli tässä mielessä järkytys. Tasavallan presidentti Niinistön kannan pitäisi olla ehdottomasti lain puolustamisen puolella. Olen tätä ennen kunnioittanut Niinistöä laillisuuden puolustajana mutta nyt kyllä hämmästyin.

Nyt tuli saavillinen kylmää vettä kasvoille.

Tuli mieleen, että meillä on pressana aika vilunki mies. Iso Vilunki!? Vai olisiko se ihan pieni vilunki?

 Arto Luukkanen, Järvenpää

ps. Jokainen presidentti tätä ennen on aina korostanut laillisuuden merkitystä. UKK – vaikka häntä arvostellaankin kovasti ja joskus syystä – ei olisi koskaan lausunut tällaisia monimielisyyksiä. Vaikka olikin lakimies.  

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu