Arto Luukkanen

Veli Mikko - olet harhateillä

Veli Mikko – olet harhateillä!

Jaaha. Enpä olisi uskonut. Minä aamulla kirjoitin vuoden viimeisen blogin ja ajattelin, että tästäpä tätä voi alkaa valmistautumaan viisaan lepoon, joulunviettoon, kinkunpaiston sommitteluun, lahjojen mietiskelyyn ja laskeskeluun siitä miten rahat riittää kaikkeen turhuuteen.  

Mutta: kansanedustaja Mikko Kärnä teki tänään jotakin mitä en olisi uskonut tästä lahjakkaasta nuoresta miehestä: hän rupesi ääripopulistiksi ja ääntenvonkaajaksi.

Hän kehtasi syyttää tasavallan presidenttiä Suomenmaa lehdessä. Hän ”vaatii, että Puolustusvoimien ylipäällikkönä toimivan presidentti Sauli Niinistön toimet arvioidaan Puolustusvoimien Viestikoelaitokseen liittyvän tietovuodon johdosta.” (https://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/320123/5e3e77cffb).

Mikko hyvä! Laitan tästä vähän nyt nuhdetta. Olet veli Mikko aikoinasi vannonut sotilaanvalan. Muistat varmaan sen tekstin.

Kadettivala taas kuuluu seuraavasti: ” Kadettilipun, sotilaan korkeimpien hyveiden, uskollisuuden ja miehuuden, kunnian ja toveruuden vertauskuvan edessä minä lupaan uhrata työni ja elämäni Isänmaalle. Kadettiaikanani ja sen jälkeen olkoon tunnukseni Suomen vapaus ja kansamme onni. Isien sankarimuisto säilyköön minulle pyhänä, ja sotilaan kunnia olkoon toimintani johtotähti. Ajatuksieni ja tekojeni kannustimet ja tavoitteet olkoot aina ylevät ja jalot. En karta työtä, en taistelua, en kärsimyksiä, en kuolemaa tämän lupauksen lunastamiseksi. Auttakoon Jumala minua olemaan kestävä kunnian tiellä.

Neuvon nyt sinua ihan tässä kädestä pitäen näissä ylevien ja jalojen asioiden ymmärryksessä. Toivon, että otat tämän vastaan rakkaudessa ja nöyränä. Vanhemman veljen kädestä.

  1. Presidentinvaalikampanjaa pitää käydä tiukasti, tuimasti mutta reilusti. Yhteistä isänmaan asiaa ei saa liata. Ymmärräthän sinä, että sinun käytöksesi voisi käsittää ulkoa ohjatuksi trollaukseksi? Me perussuomalaiset käymme kampanjaa puhtain asein ja niin, että emme syyllisty tällaiseen heittelyyn. Niinistöä pitää arvostella mutta vain asiasta. Asiattomuuksiin ja tällaisiin arvottomiin höökäilyihin ei pidä mennä.  
  2. Ymmärrän, että sinulla on kova paine sen kansanedustajan paikan säilyttämiseksi mutta sitä omaa uraa ei voi edistää tällaisin keinoin. Ihmisille voi tulla väärä luulo siitä, että olisit jotenkin torvinen – mitä et ihan varmasti ole. Olet ihan kehityskelpoinen ja hyvä mies.  
  3. En usko, että sinun puolueesi hyväksyy tällaisen Tasavallan presidenttiin kohdistuvan hyökkäyksen. Se vaikuttaa aivan ”likaisten temppujen” osaston työltä. Ethän sinä halua tällaiseen mukaan?
  4. Laillisuuden vaatimus on hyvä mutta sinä olet nyt lähtenyt sellaisille vesille, että siellä on vierustovereina vain punaruskeaa väkeä. Mikäli syytät ylipäällikköä sinulla pitää olla 100% näyttöä. En usko että sinulla on sitä mutta tietenkin jos toimit joidenkin puoluetovereiden puolesta…? Ei kai näin ole laita?
  5. Ota tämä veljellinen nuhde isän kädestä. Viisaana miehenä ymmärrät asian ja laitat epäilemättä esille reilun anteeksipyynnön. Se riittää ja palauttaa uskoni sinuun!   

Joululomalla. Lue vaikka niitä Santeri Alkion päiväkirjoja. Editan kustantamia. Hänen päiväkirjoissaan on monenlaisia merkintöjä ja laitan sinulle tähän erään muistiksi.

” Mieleni on raskas, sekä poikani aiheettoman kärsimyksen johdosta siitä, että Suomen tasavallan armeijan pitää upseerien rentustelun johdosta olla renttujoukkoa, jossa nuori poikani menettää uskonsa Suomen armeijan isänmaalliseen mieleen, sekä siitä, että tämä vie maata turmioon". Myöhemmin Alkio oppi kyllä arvostamaan hyviä upseereita.

Mikko hyvä! Isänmaan asialla ollaan puhtain asein puhtaan asian puolesta! Candida pro causa ense candido. Muistatko kenen upseerin tunnuslause tämä oli?

kunnioittavasti

Arto Luukkanen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Peli kovenee ja alka kuvottaa. Miksi muuten Linna reagoi vuotoon julkisesti voimakkaimmin ensimmäisenä, vaikka tutkintapyynnön teki Puolustusvoimat? Tarvitsiko sotilasjohto tutkinnan vakavoittamiseksi ylimmän valtiojohdon arvovaltatuen, vai oliko muitakin syitä?

Jos nyt tosiasiallinen vuotaja (nimetön kirje, väärä taustatieto...) olisi esimerkiksi Venäjän tiedustelu, se ei varmaan olisi ajoittanut saalisarkistojensa raottamista ensisijaisesti suomalaisen yhteiskunnan sisäisen tilan ja kansalaissuhteiden ja hallinnon luottamuksen horjuttamiseksi tai edes EU-jäsenyytemme kannatuksen ja tiedustelukumppanuuden uskottavuuden nakertamiseksi, vaan Nato-kysymyksen vuoksi. Herännyt vuotopolemiikki mahdollistaa ja luontevoittaa kummasti median ja muiden presidenttikandidaattien kärjistyneempiä vaatimuksia Sauli Niinistöä kohtaan 'selkeyttää' Nato-kantaansa vielä vähän enemmän jäsenyyden poissulkevaksi lähiaikoina ja selvää kannanottoa siihen, ettei hän virkakautenaan tekisi tuota hakemusta, vaikka kv. turvallisuustilanne muuttuisi sitä edellyttävään suuntaan itänaapurin edesottamusten vuoksi. Saulilta siis ehkä näin kiristetään lisätiukennusta Nato-kantaan, ja mahdollisesti vuototapa sinänsä sisälsi jonkinlaisen Kanslian huolta herättäneen salaviestin siitä, että vuotajalla (ei HS:n tietäen tai Kärnän tietenkään) on hallussaan jotain asiakirjoihin liittyvää ehkä jopa sellaista, mikä olisi julkitullessaan epäedullista pääehdokkaalle, joten...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

RL 12:7 §
Turvallisuussalaisuuden paljastaminen

Joka oikeudettomasti julkistaa tai toiselle välittää, luovuttaa tai ilmaisee taikka tällaista tarkoitusta varten oikeudettomasti hankkii tiedon seikasta, joka Suomen ulkoisen turvallisuuden vuoksi on säädetty tai määrätty salassa pidettäväksi tai joka tekijän tieten on sen laatuinen, että sen paljastuminen on omiaan aiheuttamaan vakavaa vahinkoa Suomen maanpuolustukselle, turvallisuudelle, ulkomaansuhteille tai kansantaloudelle, on tuomittava turvallisuussalaisuuden paljastamisesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi. Yritys on rangaistava.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Onhan se selvää, että presidentti on vastuussa. Minua henkilökohtaisesti kenkuttaa Länsimetron myöhästyminen ja Niinistö ulkoiluttaa vain Lennua.

Korjaus: akka huusi että se on valmis, tuu nukkuun sieltä! No hätä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

naiset tietää parhaiten))))

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Suomen turvaliisuus on nyt suuressa vaarassa ja Wikipedia, sekä myös Hesari ON lakkautettava. Välittömästi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Viestikoekeskus

Mikähän mahtaa olla maan oman kummisedän yllättävän ulostulon todellinen syy.

- vanhan ukon äksyily ?
- katseiden kääntäminen toisaalle ?
- hidden agenda ?

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Mitä HS toi julki, eli oliko "uutisessa" jotain sellaista mitä ympärysvaltioiden tiedustelu jo ei tiedä ? Tuliko tästäkin taas hirmumyrsky vesilasiin, tai oikeastaan sormustimeen.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Niin, taitaa se katseiden kääntäminen toisaalle, olla se juttu.

Kun katsoo ylen vaalikeskustelun allaolevasta linkistä, jossa 1h 20min alkaen Paavo hiillostaa Niinistöä aikalailla perustuslain rikkomisesta liittyen euroon sekä rahaliittoon liitymisestä.

Voisi kuvitella Saulin voimakkaan ulostulon tässä suommen turvallisuus asiassa, olevan yksi syy saada huomio pois itsestä, liittyen tähän Väyrysen esittämään syytökseen, perustuslain rikkomisesta.

https://yle.fi/uutiset/3-9978452

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Tärkeämpää kuin pressiin tai pressaan, olisi äänestäjän luottaa omien aistiensa välittämiin havaintoihn, ihmisjärkeensä ja niihin pohjaavien tieteiden tuloksiin, eikä sotatieteilijöiden erikoisyksikköön lukemassa lillukanvarsista mitä Venäjä aikoo.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Meillä on ollut yhteistä rajaa Venäjän kanssa enemmän kuin 1000 vuotta, ja yleensä ottaen hyvin menee, kunhan kehitämme omaa kulttuuria rauhanomaisesti eläen rinnakkain kaikkien naapureiden kanssa ilman mitään pakko-opetusta - opettajan napsiessa sylissä parhaat palat suihinsa!

Olemme länttä!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Niin. Joku pahantahtoinen voisi ihmetellä miksi kepu haluaa potkia kokoomuksen presidenttiä nilkkaan? Uimonenhan puolusteli tätä Hybridin-Hesarin juttua. Merkillistä.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Nyt on maailman kirjat sekaisin kun peukutan Artoa enkä irvaile.

No sille kovalevyn savustukselle irvistelen. Pariisin ilmastosopimus ja kaikki.

Hyvää joulun odotusta :)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Mikä on tilanne nyt, ja mihin meitä valmistetaan??

Kuopion piispa Jari Jolkkonen otti syyskuussa 2014 Sonkajärvellä pitämänsä veteraanijuhlan puheen johdannoksi presidentti Mauno Koiviston vuonna 1944 sotamiehenä kirjoittamat sanat: ”Tilanne tuntuu nyt raskaammalta kuin koskaan Suomen historiassa. Toivokaa parasta ja rukoilkaa puolestamme.”
-"Mikä on tilanne nyt Suomessa, Euroopassa ja maailmassa? jatkoi Jolkkonen. "Onko sotamies Mauno Koiviston huokaus 70 vuotta sitten saanut uutta ajankohtaisuutta?"

-Jos emme voi olla varmoja mitä tulee tapahtumaan, olettakaamme että käy hyvin. Nämä Koiviston muistosanat saivat Timo Soinin herkistymään: ehkä syvällisintä mitä suomenkielellä on koskaan luotu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset