Veli Mikko – olet harhateillä

Veli Mikko – olet harhateillä!

Jaaha. Enpä olisi uskonut. Minä aamulla kirjoitin vuoden viimeisen blogin ja ajattelin, että tästäpä tätä voi alkaa valmistautumaan viisaan lepoon, joulunviettoon, kinkunpaiston sommitteluun, lahjojen mietiskelyyn ja laskeskeluun siitä miten rahat riittää kaikkeen turhuuteen.  

Mutta: kansanedustaja Mikko Kärnä teki tänään jotakin mitä en olisi uskonut tästä lahjakkaasta nuoresta miehestä: hän rupesi ääripopulistiksi ja ääntenvonkaajaksi.

Hän kehtasi syyttää tasavallan presidenttiä Suomenmaa lehdessä. Hän ”vaatii, että Puolustusvoimien ylipäällikkönä toimivan presidentti Sauli Niinistön toimet arvioidaan Puolustusvoimien Viestikoelaitokseen liittyvän tietovuodon johdosta.” (https://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/320123/5e3e77cffb).

Mikko hyvä! Laitan tästä vähän nyt nuhdetta. Olet veli Mikko aikoinasi vannonut sotilaanvalan. Muistat varmaan sen tekstin.

Kadettivala taas kuuluu seuraavasti: ” Kadettilipun, sotilaan korkeimpien hyveiden, uskollisuuden ja miehuuden, kunnian ja toveruuden vertauskuvan edessä minä lupaan uhrata työni ja elämäni Isänmaalle. Kadettiaikanani ja sen jälkeen olkoon tunnukseni Suomen vapaus ja kansamme onni. Isien sankarimuisto säilyköön minulle pyhänä, ja sotilaan kunnia olkoon toimintani johtotähti. Ajatuksieni ja tekojeni kannustimet ja tavoitteet olkoot aina ylevät ja jalot. En karta työtä, en taistelua, en kärsimyksiä, en kuolemaa tämän lupauksen lunastamiseksi. Auttakoon Jumala minua olemaan kestävä kunnian tiellä.

Neuvon nyt sinua ihan tässä kädestä pitäen näissä ylevien ja jalojen asioiden ymmärryksessä. Toivon, että otat tämän vastaan rakkaudessa ja nöyränä. Vanhemman veljen kädestä.

  1. Presidentinvaalikampanjaa pitää käydä tiukasti, tuimasti mutta reilusti. Yhteistä isänmaan asiaa ei saa liata. Ymmärräthän sinä, että sinun käytöksesi voisi käsittää ulkoa ohjatuksi trollaukseksi? Me perussuomalaiset käymme kampanjaa puhtain asein ja niin, että emme syyllisty tällaiseen heittelyyn. Niinistöä pitää arvostella mutta vain asiasta. Asiattomuuksiin ja tällaisiin arvottomiin höökäilyihin ei pidä mennä.  
  2. Ymmärrän, että sinulla on kova paine sen kansanedustajan paikan säilyttämiseksi mutta sitä omaa uraa ei voi edistää tällaisin keinoin. Ihmisille voi tulla väärä luulo siitä, että olisit jotenkin torvinen – mitä et ihan varmasti ole. Olet ihan kehityskelpoinen ja hyvä mies.  
  3. En usko, että sinun puolueesi hyväksyy tällaisen Tasavallan presidenttiin kohdistuvan hyökkäyksen. Se vaikuttaa aivan ”likaisten temppujen” osaston työltä. Ethän sinä halua tällaiseen mukaan?
  4. Laillisuuden vaatimus on hyvä mutta sinä olet nyt lähtenyt sellaisille vesille, että siellä on vierustovereina vain punaruskeaa väkeä. Mikäli syytät ylipäällikköä sinulla pitää olla 100% näyttöä. En usko että sinulla on sitä mutta tietenkin jos toimit joidenkin puoluetovereiden puolesta…? Ei kai näin ole laita?
  5. Ota tämä veljellinen nuhde isän kädestä. Viisaana miehenä ymmärrät asian ja laitat epäilemättä esille reilun anteeksipyynnön. Se riittää ja palauttaa uskoni sinuun!   

Joululomalla. Lue vaikka niitä Santeri Alkion päiväkirjoja. Editan kustantamia. Hänen päiväkirjoissaan on monenlaisia merkintöjä ja laitan sinulle tähän erään muistiksi.

” Mieleni on raskas, sekä poikani aiheettoman kärsimyksen johdosta siitä, että Suomen tasavallan armeijan pitää upseerien rentustelun johdosta olla renttujoukkoa, jossa nuori poikani menettää uskonsa Suomen armeijan isänmaalliseen mieleen, sekä siitä, että tämä vie maata turmioon". Myöhemmin Alkio oppi kyllä arvostamaan hyviä upseereita.

Mikko hyvä! Isänmaan asialla ollaan puhtain asein puhtaan asian puolesta! Candida pro causa ense candido. Muistatko kenen upseerin tunnuslause tämä oli?

kunnioittavasti

Arto Luukkanen

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu