Arto Luukkanen

Suomen historian toiseksi huonoin hallitus terminaalivaiheessa

Historia toistaa itseään. Vuonna 2014 Stubbin hallitus oli terminaalivaiheessa. Kokoomus ja SDP riitelivät ramakasti toisensa kanssa eivät edes salanneet julkisuudessa sitä, että sukset olivat ristissä. Lopuksi hallitus toimi rosvokopla-periaatteella; jokainen hallinnonala toimi itsekseen ja yksikseen.

On mielenkiintoista huomata, miten silloin 2014 Sote ja kuntauudistus saivat madonluvut niin asiantuntijoilta kuin lopuksi myös perustuslakivaliokunnalta. Sama näyttää toistuvan nyt. Kuten kirjoitin jo vuonna 2014 ”puuttuvan johtajuuden risataudin lisäksi se kärsi myös epälojaalisuuden ähkystä…tuhoisinta tässä oli hallituksen ”kokeellisuus” ja kokemattomuus: kansalaisten kannalta oli tuhoisaa odottaa ”sen rintakarvojen kasvua”. Huvittavinta oli taas se, että vaikka tässä 6 puolueen muotopuolessa istui niin äärivasemmistolaisia kuin myös oikeistoa, se ei noudattanut oikein kenenkään politiikkaa.

Nyt ollaan samassa tilanteessa.

Aktiivimalli-laki on susi, jota Mykkänen yrittää puolustaa komentamalla laiskoja työttömiä kaupunkeihin. Vartiainen taas komentaa työttömiä maaseudulle.  On syntynyt kansallinen ikiliikkuja, jossa työttömät vaeltavat kuin huutolaislapset ympäri maatamme.

Hallituksen avohärdelliä on uskomatonta seurata: jokainen räppää mediassa mitä haluaa ja vastailee toiselle ministerille median välityksellä. Aivan kuten edellisen hallituksen kohdalla. Historia toistuu. Sirkus jatkuu.

Huvittavinta ja järkyttävintä tässä on se, että varmasti luotettava Kepu puhuu KK-miesten äänellä (Kaikkonen & Kurvinen) ja haluaa harkita uudelleen Aktiivimallia. He haluavat pysäyttää valmiin lain. Näiden miesten lojaliteetti hallitusta kohtaan on sitä ihteensä. Irtopisteet ovat nyt muotia ja he uskaltavat näykkiä omaa hallitustaan.

Tilanteen kruunaa se, että siniset ministerit ovat puhekiellossa eikä pääministeri Juha ole saanut vielä lupaa puhua (ilmeisesti kun media-avustajat ovat vielä lomalla).

Hyvät kansalaiset! Käykää kaupassa – ostakaa naksuja. Nojatkaa tuoleihinne. Pitäkää hatuistanne kiinni! Huvitus jatkuu kun historiamme toiseksi huonoin hallitus on päässyt terminaalivaiheeseen.

Arto Luukkanen

Järvenpää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Suomen hallituksista viimeisimmät ovat aina ne huonoimmat :)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

oli se Kuusisen hallitus aika huono)))

Juha Hämäläinen

Trendi on selkeä. Kun rima on näin alhaalla niin tulevien hallitusten on todella helppo loistaa tekemällä edes yhden hyvän päätöksen, joka kelpaa käyttöönkin.

Sama on meidän talouskasvun kanssa. On järjetöntä kehua 2-3% kasvulla, kun pelkkää alamäkeä on takana 10 vuotta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

2019 keväällä on eduskuntavaalit, joten tämän hallituksen lento näyttää olevan tässä ja huipentua kovaan sähäkkään aktiivimallista. Sote kaatuu myös. Siinä samassa sitten pitäisi hallituspuolueiden pohjustella paikkoja seuraavassa hallituksessa niiden oppositiossa olevien toimijoiden kanssa, joilla on vahva kannatus.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Ja Suomen asiat ovat rempallaan, huonosti mene kaikilla mittareilla, niinkö Luukkanen?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Raino hyvä. Kiky ei auttanut. Meidät nosti lamasta kansainvälinen suhdanne.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soini ovelasti blogissaan kirjoittaa talouden elpymisestä, mutta jättää mainitsematta kenen ansiota se on. Siitä on myös sellainen tulkinta, että merkkejä näkyi jo ennen kuin kikytoimia edes alettiin tekemään.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Piittamatta hallituksen ponnisteluista kääntyi Suomen yritysten talous sittenkin loivaan nousuun.

Pekka Iiskonmaki

#3
Nyt menee Raimo lujaa.

Sinun lähikauppias myy kuukaudessa muutaman pullon A-olutta ja sekoittaa sillä koko kylän.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kaikkein riemullisinta on kyllä ollut sen Kaikkosen seuraaminen))) mikä lojaalisuuden lähde! Mikä luottavuuden vuori! )))

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Terminaalivaiheesta olen samaa mieltä, huonoutta taas on vaikea mitata. Kepu pettää aina, tietysti, eikö se jo ala mennä kansan jakeluun!

Terminaalihoito jää lyhyeksi. Salen toisen kauden varmistuttua voi ottaa harvan aamukamman nypintään. Kevään 2018 eduskuntavaaleissa hyvä ei heilu persuille. Ja kyllä, 2018.

Kokkarit ja demarit käyvät varmaan jo neuvotteluja, ja Halla-aho ei kuulu niihin kaavailuihin. Siniset kuuluvat. Soini ja kumppanit voivat edelleen jytkäyttää Uudellamaalla, ehkä muuallakin.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kari. Sen tiedän melko varmasti, että käydään. Pörssissä on korkeimmalla: SDP, Kok ja vihreät hallitus. Mutta kun se kansa päättää))))

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Kyllä, kansa päättää. Vihreät olisi kauhistus hallituksessa, mieluummin Väyrynen presidenttinä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

No eipä tämä Vihreitten mamma betalar-osasto Kokoomus ole lainkaan sitä parempi vaihtoehto. Mutta ikävä kyllä niin harvat äänestäjät tämän asian ymmärtävät.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Helsingin kahviloiden pörssi on nyt sakeana huhuista.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Siellä vihreät ovat toki vahvoilla, sellaisten ihmisten keskuudessa, mitkä eivät erota kuusta ketusta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Miten tämä hallitus voi olla huono, kun siihen on valittu perussuomalaisten kyvykkäimmät jäsenet? Ei kai ihminen menetä osaamistaan puoluetta vaihtaessaan?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

hahaha....sanoppa se))) hehehehhe

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kaima hoi! Vielä viime keväällä persut yhdessä rintamassa seisoivat tämän hallituksen hallitusohjelman takana ja Halla-aho tullessaan puheenjohtajaksi ilmoitti ensi töikseen tukevansa nykyistä hallitusta ja sen hallitusohjelmaa. Kaima hyvä, kuinka uskottava luulet persujen puolueena olevan?

Marko Parkkola

Seisoivat nimenomaan sen hallitusohjelman takana, joka oli Sipilälle liian hapokasta. Halla-ahohan oli valmis hallitukseen, jos sitä ohjelmaa noudatetaan.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kaema hyvä! Tosiasiat kertovat omaa tylyä kieltään. Hallitus on appelsiininsa syönyt. Aivan sama tilanne on kuin vuonna 2014.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kaim hyvä, et sitten vastannnut kysymykseeni ja ymmärrän kyllä miksi et.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Mikään hallitus ei ole täydellinen. En sanoisi nykyhallitusta huonoksi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Sama mies oli vielä vuosi sitten niin hallituksen miehiä. Nyt nuo eivät ole yhtään huonompia kuin silloinkaan, mutta loka lentää vapaasti. Näin kääntyy takki ja takki kääntyy näin...

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Minä olisi vieläkin tämän hallituksen hallitusohjelman takana, mutta kun se itse ei ole! Ohjelma oli hyvä. Sitä ei vaan aiottukaan toteuttaa ja that`s it!
Ei persuja voi siitä enää syyttää! Ei millään verukkeella.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Pörje hyvä! Jos sitä ohjelmaa olisi noudatettu niin hyvä olisi ollut. Vuan eipä Juha sitä toesta ottanu eikä Petteri parka edes halunnut.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ovatko poliittiset ristiriidat vähentymään päin Suomessa? Nyt Kokoomus laulaa Irwinin sanoin "Suomihan on suuri urheilumaa, siis kaikki terveydeksi kuokkimaan".

Vasemmisto laulaa samaa, mutta käyttää vain kuokkimis-sanaa hiukan eri merkityksessä. Semantiikkaa hienosäätämällä yksimielisyys löytyy. Olemme varmaan jo lähellä ratkaisua.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Edellisen terminaalivaiheen tunnelmista löytyy merkintöjä blogistin teksteistä ennen perussuomalaisten puoluekokousta viime toukokuussa.

Blogisti Arto oli muiden muassa tohkeissaan saada Laura Huhtasaari presidenttiehdokkaaksi "jos Matti Putkonen sallii".

Kaikesta jää jälki. Toteutuu ihmisen mittakaava. Kiitos Niklas Herlinille.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kun muut olivat asettaneet ehdokkaansa presidentinvaaliin, Nils Torvalds viimeisenä, kyseltiin somessa etteivätkö suomalaiset todellakaan pysty parempaan, jolloin perussuomalaiset nimesivät Huhtasaaren Putkosen tiedottaessa hänen tuovan kaivattua värikkyyttää tapahtumaan.

Putkonen on tuotu politiikkaan vanhan työläishengen osoituksena toistamaan sen mitä ylempää näkymätön käsi on kehottanut toistamaan. Sen jälkeen kun oli ymmärretty juutalaisten kohtalon voineen toteutua vain nöyrien työläisten tehtyä heille sitä ja tätä, on ajattelu lännessä kehittynyt radikaalisti, joskaan ei "parlamentarismin slummissa".

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ilta-Sanomissa Timo Haapala kertoo Matti Putkosen kirjoittaneen Huhtasaaren uudenvuodenpuheen jossa käsiteltiin -90 luvun pankkikriisin uhreja, siis samaa teemaa jota blogistikin on pitänyt esillä, mutta luulen tekstien tippuneen ylempää "apina selässä" tasolta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset