Arto Luukkanen

Lauran kohtelu - koulukiusaamista

Juttelinpa tässä aamulla puhelimassa erään kirjailija-toimittajan kanssa ja keskusteltiin hänen kanssaan presidentinvaalitenteistä.

Hänen mielipiteenään oli se, että Lauran Huhtasaaren kohtelu on ollut meillä niin tyypillistä ”koulukiusaamista”. Kyse on julkisesta salaisuudesta, josta ei saa puhua.

Kaikki tietävät sen – jopa toimittajat, jotka pähkäilevät sitä itseksensä tai sitten ihemettelvät sitä tutuille mutta eivät uskalla sanoa sitä ääneen. Ettei joutuisi itse ”pää-vessanpönttöön” kohtelun uhriksi. Meillä kiusaaja menestyy, tulee pääministeriksi tai toimittajaksi ja "lavertelija" saa lähdöt.  Työpaikat ovat kalliita.

MTV3 sai tukea veronmaksajilta - tähänkö?

Tätä mielipidettä on tietysti helppo kompata kun itse kannattaa Lauraa.

Mutta, mutta katsotaan asiaa kylmän viileästi. Journalistisesti asiaa tarkastellen ja ilman mitään silmälaseja - toimittajien pitäisi hävetä. Kohtelu on ollut surkean epätasapuolista ja häpeällistä. Sori siitä.

Koulukiusaamisessa on menty yhteiseen hurmokseen ”pahaa ehdokasta” vastaan kaikella sillä töryllä mitä on keksitty. Hyvätkin toimittajat ovat löytäneet itsestään ”Tomás de Torquemadan.

Kiusaaminen on ollut myös kivaa; maailmassa,  missä ei saa osoittaa vihaa on tällainen ”koulukiusaaminen” on itseasiassa jonkinlaista sielullista puhdistumista. Ja nyt kun on vanhurskaan vihan kohde on selvä: on sarvet päässä ja kamala niin antaa palaa!

Se on ihaanaaa...kuten iskelmätähti laulaa.

Menetelmä muistutti kovasti sitä miten NL:n kommunistisessa puolueessa kohdeltiin ns. ”oppositiota” vuosina 1924-1932. Stalinistinen yksimielisyys vaati sitä, että vastaansanojat ”huudettiin pois” lavalta, keskeytettiin ja lopuksi todettiin ”että aika on loppu”. ”Sinulla ei ole puheenvuoroa” oli peruskauraa tässä hiljentämisessä ja muistutti kovasti MTV3:n toimittajan Kallion kirkossa harjoittamaa ”journalismia”.

Journalistisen laadun takeena MVT3 sai juuri liikenne ja viestintäministeriöltä 3 miljoonaa veromaksajien rahaa tukena hyvään uutistoimintaan! Kysymys kuuluu: miten nämä inkvisitiosessiot ovat vahvistaneet MTV3:n journalistista laatua?

Huvittavinta tässä kaikessa on se, että toimittajat itse soittavat ja tunnustavat ”syntinsä” ja ovat pahoillaan tästä kohtelusta. Siis ne, joilla on omatunto ja jotka uskovat journalismiin – enemmän kuin propagandaan.

**

Puhelun jälkeen minulle tuli epäilys siitä, että kansalaiset kyllä ymmärtävät tämän – jos toimittajatkin hoksaavat sen – ja tekevät omat päätöksensä vaaliuurnilla. Niinhän USA:ssa tehtiin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (126 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Lauran kohtelu - koulukiusaamista''

Kaikkea se pelko teettää.

YLE:n toimittajat myönsivät manipuloineensa Georg Carl Casimir Ehrnroothtin äänen Mikkihiiren ääneksi.

YLE on hanurista.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Georg_C._Ehrnrooth

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Pelko ei sovi demokratiaan. Asiallinen keskustelu kuuluu)))

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Sehän se ongelma on sillä Laura Huhtasaarella

Kysytään vaikka että miten pitäisi hoitaa paperittomien terveyden huolto suomessa niin Huhtasaari alkaa höpöttämään jostain käännytyksistä rajalla.

Sitten kun keskeytetetään ja pyydetään vastaamaan kysymykseen niin se sitten on kiusaamista?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Samaan asiaan nämä liittyvät, kysymys ja vastaus; Huhtasaari vain otti laajemman näkökulman. Sillä eihän meillä olisi mitään ongelmaa paperittomien terveydenhuollon järjestämisestä jos paperittomia ei alun perinkään päästetä maahan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #106

Eli siis elää jossain mielikuvitusmaailmassa missä ei ole paperittomia ihmisiä suomessa ja jätti vastaamatta kysymykseen.

Yleisesti ottaen Huhtasaaren vastaukset melkein mihin tahansa ovat todella lapsellisia ja se ei oikein tunnu elävän tässä todellisuudessa. Vastauksen pyytäminen kysyttyyn kysymykseen ei ole kiusaamista.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #113

Hupaisa ajatus: aina 2000 + jotakin vuoteen saakka olemme siis eläneet mielikuvitusmaailmassa. Hiphei!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #117

Puhut menneisyydestä.

Suomessa on tällä hetkellä tuhansia paperittomia ihmisiä.

Katsos kun maailma muuttuu kaiken aikaa ja päättäjien pitää kyetä hoitamaan asioita mitä on nyt eikä mitä on menneisyydessä. Kokoajanhan se Huhtasaari on palaamassa johonkin menneisyyteen ja kuvittelee ongelmien ratkeavan sillä tavalla. Tosiasiassa ihmiskunnan nykyisten ongelmien alku on maanviljelykseen siirtymisessä ja siitä on noin 100000v aikaa. Ei näitä asioita voi kumota vaan niitä pitää kyetä ratkomaan ja Huhtasaari ei tenttien perusteella selvästikään tähän kykene.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Voi sentään. Onko kysytty kiusallisia kysymyksiä?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Katselin ko. ohjelmaa vasta aivan loppupuolelta ja jäi sellainen kuva, että paljon enemmän annettiin vastausaikaa Niinistölle ja Vanhaselle. Miten mahtoi olla alkupuolella?

Kysyttiinko muilta ehdokkailta omia vastauksia tiettyihin kysymyksiin siten kuin Niinistöltö ja Vanhaselta? Joku vastanne ettei itse tarvitse katsoa videotallennetta.

Pekka Iiskonmaki

#4
Kolmosen Kallionpää oli kaiketi krapulassa ja tytötteli presidenttiehdokasta.

Naistoimittajalle on kaikki anteeksi annettu, koska ei osannut suomen kieltä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Pekka en puhu nyt MTV:n aiemmasta tentistä vaan Kallion kirkosta tulleesta tentistä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kyllä kysyttiin. Kyllönen koki itse saaneensa niin vähän aikaa, että pohti onko hänet otettu mukaan vain koristeeksi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Max, joo tuon kohdan näin Kyllösen vastauksena. Sehän tulikin jokseenkin loppukaneettina häneltä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minusta kaikkein hauskinta tuossa episodissa oli kuitenkin seuraava Torvaldsin puheenvuoro, jossa kysyttiin myös Torvaldsin sopivuutta koristeeksi. Hän totesi (aivan oikein) Kyllösen sopivan itseään paremmin koristeeksi mutta nopeaälyisenä miehenä ei täsmentänyt sen enempää.

Nimimerkki "naiset nauraa, lapset itkee ja koirat haukkuu".

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Jokaiselle annettiin mielestäni aikaa vastata. Niinistö sai välillä ajan vastata useisiin hänelle kohdistuneisiin kysymyksiin. Ei minusta tuon kaksituntisen aikana ollut erityisiä suosikkeja.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kiitos Irja mielipiteestäsi tentin suhteen.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Olen samaa mieltä kuin Irja Laamanen. On selvää, että koska Niinistön tulee voida vastata mm. Väyrysen hänelle esittämiin kysymyksiin ja syytöksiin, hänelle näin muodostuu enemmän puheaikaakin kuin monelle muulle.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #15

Tuo on täysin luonnollista. Kysymys tavallaan kuuluukin, miksi muut ehdokkaat (erityisesti Väyrynen) haluavat antaa Niinistölle ylimääräistä aikaa parrasvaloissa? Kai he toivovat hänen kompastuvan johonkin, mutta lopputulos lienee vain lisääntynyt näkyvyys ja vaikutus päinvastainen kuin on toivottu. Tuollaisessa tilanteessa puhuisin vain omista näkemyksistäni ja yrittäisin saada muut kyselemään näistä asioista, tai vaikka ihan mistä tahansa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Laura Huhtasaaren mielestä vihapuhe on ihan ok, kunhan se kohdistuu maahanmuuttajiin (joita Huhtasaari itse kutsuu loisiksi - melkoinen yleistys!). Huhtasaarta kannattavan Luukkasen mielestä sensijaan Lauran ja perussuomalaisten arvostelu on koulukiusaamista ja ilmeisesti vihapuhettakin. Jotenkin tuntuu, että vähän kaksoisstandardilla tässä nyt mennään ...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Vihapuhe ja koulukiusaaminen on pikkuisen eriasia tässä asiassa.. ja Tähän vielä eriasian tekee se että nyt on kyse toimittajista kyse ei facebookissa tai muilla foorumeilla normaalista yksityishenkilöistä!

Median pitäisi edelleen olla tasapuolinen ja reilu, vaikka joskus asia olisikin toimittajan mielipiteen vastaista! Itse en katsonut tätä edellistä tenttiä kokonaan joten en voi sanoa miten paljon Huhtasaarelle annettiin puheenvuoroa, mutta sen minkä katsoin, niin aika paljon vedettiin Huhtasaaresta yli, ja ohi.. Ei annettu vuoroa vaikka selvästi sormi oli pystyssä ensimmäisenä! Tositen presidenttejen kysymyksiin sai vastattua muutamalla sanallla, sitten tuli toimittajien "selvä seuraava aihe" "nyt riittää tämä aine".. Esim. Siinä kohtaan jossa puhuttiin vihapuheesta ja lopussa Huhtasaari ja Niinistö väittelivät, niin olisi kansa saanut hyvät jutut molemmilta, mutta toimittaja esti tämän, kun Huhtasaari oli kysymässä että pitäisi vihapuhelakeja tiukentaa...

Käyttäjän JouniKnuuti kuva
Jouni Knuuti

Ajattele asiaa toisinpäin.Kos Laura on loisiksi sanonut on ihan oikeassa.Varmasti tarkoittaa noita maahantunkeutujaturisteja.Ipad partalapsia.Ne ne on isoimpia loisia.Vievät pienen Suomen resurssit auttaa hädänalaisia ja jopa omaa kansaa. Vitosella miljardien säästöt.Äänestää Lauraa!

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kun Lauran tavoin nimität yleistäen laajaa ihmisjoukkoa loisiksi, niin te toki noudatatte vain samaa retoriikkaa kuin edeltäjänne Völkische Beobachterissa ...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #99

...ja ennenkuin kukaan ehtii väittää minun syyttäneen Lauraa tai sinuakaan natsiksi, niin näin en syytä, mutta samaa demagogista retoriikkaa kyllä käytätte!

Pekka Iiskonmaki

#11
Pekka Näräsen omaa tulkintaa, joihin ei lähteitä löydy.

Täyttää vihapuheen tunnusmerkit ja pannettelun.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Eräässä tämän presidentinvaalin vaalitenteistä nyt tammikuussa Huhtasaari totesi puolustavansa suomalaisia, eikä loisia. On varmaan jossain Ylen tai Maikkarin arkistossa. Eli lähde löytyy.

Iiskonmäen kommentti vahvistaa tuon sanomani: perussuomalaisten ja heitä sympatiseeraavien mielestä perussuomalaisten arvostelu on vihapuhetta.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

P.N:" On varmaan jossain Ylen tai Maikkarin arkistossa. Eli lähde löytyy."

Kun kerta tiedät sen löytyvän, niin mikset viittilöisi sitä meille muillekin, niin näkisimme menikö asia kuten sanoit.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #33

Sinänsä asiallinen pyyntö, mutta kun ei minulla ole aikaa käydä läpi tammikuun tenttejä. Ehkä saatankin tehdä sen jossain välissä.

Minulla on kuitenkin hyvä muisti näissä asioissa. Jos haluat osoittaa minut valehtelijaksi, niin mikset itse kävisi läpi noita tenttejä ja kertoisi mitä Huhtasaari sanoi loisista?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #40

P.P:"Minulla on kuitenkin hyvä muisti näissä asioissa. Jos haluat osoittaa minut valehtelijaksi, niin mikset itse kävisi läpi noita tenttejä.."

En muistaakseni itse ollut alkuperäisen väitteen esittäjä, joten en koe mitään tarvetta sen väitteen todistamisellekaan. Hieman vaan huvittaa nämä "hyvämuistiset", jotka aina silloin tällöin heittelevät jotain "mikä oli siellä", tahi "se sano sen tuolla", kuitenkaan sitten viime kädessä mitään sen kummempaa todistetta esiin tuomatta.
Yllä oleva ei toki mitenkään poista sen mahdollisuutta, etteikö Laura olisi jotain tuollaista voinut jossain kohtaa todetakin..asiayhteys ja kokonaisuus kenties olisi tuolloinkin hyvä tietää.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #72

Kuuntelin muiden hommien ohessa tänään Ylen, Maikkarin ja Kaleva-lehden arkistoista muutaman tammikuun vaalitentin, mutta Aamulehden järjestämä tentti 12.1. ei ollut enää katsottavissa. Mahdollisesti tuossa tentissä on ollut Huhtasaaren repliikki, jossa hän ilmoitti puolustavansa suomalaisia, ei loisia. Keitä arvelet Huhtasaaren tarkoittaneen loisista puhuessaan? Suomesta 60-luvulla hävinneitä lapamatoja?

Repliikin muistan hyvin, koska se oli mielestäni niin pöyristyttävä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #83

P.N:"..ei ollut enää katsottavissa. Mahdollisesti tuossa tentissä on ollut Huhtasaaren repliikki, "

Olen äärettömän yllättynyt.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #93

Ei ole näköjään tuota repliikkiä ihan helppo löytää, mutta jos ja kun löydän, niin saat Kalervo kyllä kuulla siitä :)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Minusta perussuomalaisten olisi aika katsoa peiliin. Asetetitte Suomen presidentin virkaan ehdolle ihmisen, jonka ainoa johtamiskokemus on Mikronesiasta ja ilmeisesti hänen opiskelu ajoiltaan. Ihminen, joka on 10-15 vuotta sitten neuvotellut koulun tontin vuokrasta vuokranantajan kanssa, on teidän mielestänne pätevä johtamaan myös Suomen ulkopolitiikkaa?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Ulkopolitiikka ei ole rakettitiedettä."
- Laura Huhtasaari

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Eräs valtiopäämies, käyttäkäämme hänestä vaikkapa nimitystä "The Little Rocketman" voisi olla asiasta hyvinkin eri mieltä. On tietysti mahdollista, että hän on väärässä ja Huhtasaari oikeassa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Oikeassahan Laura on, jos kerran Soini on päästetty ulkoministeriksi. Siinäpä olisikin ulkopolitiikan kärkikaksikko, jos Huhtasaari tulisi vielä presidentiksi :D

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eipä olekaan, onnistuihan raketin teko Lassilta ja Leeviltäkin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

"Minä haluaisin Suomeen sellaista suoraa demokratiaa, haluaisin mennä tässä vielä pidemmälle, ja lisätä presidentin valtaoikeuksia."

- Laura Huhtasaari, Helsinki 21.1.2018.

Miettikääpä hetken ajan tuota kommenttia. Niinpä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #73

Ludvig XIV: l'État c'est moi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

On siitä hieman kauemmin, wikipedian mukaan kirjoitti ylioppilaaksi 1999, Mikronesiassa 1999-2000. Täältä Huhtasaari mainitsi aiemmin kokemuksensa ulkopolitiikasta ja nyt johtamisesta, kuva alla.

https://www.laurahuhtasaari.fi/3

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

On tosiaan huvittavaa, jollei jo vähän traagistakin, että ilmeisen vakavissaan Suomen tasavallan presidentiksi pyrkivä henkilö kehtaa kertoa ulkopoliittisiksi meriiteikseen vaihto-oppilasvuoden USA:ssa ja osallistumisen rukouspäivällisiin. Neuvottelutaidosta esimerkiksi kelpaa neuvottelu koulun tontista ... Haloo! Niinistö, Vanhanen, Väyrynen ja Haavisto ovat toimineet tällaisissa tehtävissä: presidentti, pääministeri, ulkoministeri, YK:n asettama rauhanneuvottelija.

Ai niin, tämä Lauran ulkopoliittisen kokemuksen vähättely olikin sitä vihapuhetta ja koulukiusaamista ... hyi minua :)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

"Meillä kiusaaja menestyy, tulee pääministeriksi tai toimittajaksi ja "lavertelija" saa lähdöt."

Väität siis, että Suomen pääministeri on kiusaaja. Mitkä ovat perusteet väitteelle?

Toni Rintala

"Väität siis, että Suomen pääministeri on kiusaaja. Mitkä ovat perusteet väitteelle?"

Pääministerinä on ollut koulukiusaaja. Kaikki varmaan tietävät kuka on kyseessä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ai, Luukkasen pointtina olikin, että Stubb kiusaa Huhtasaarta. Vähän nämä ovat vaikeaselkoisia horinoita.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #22

Ai sinä luulitkin, että siinä viitataan Sipilään ja Huhtasaareen, kun lause on: "Meillä kiusaaja menestyy, tulee pääministeriksi tai toimittajaksi ja "lavertelija" saa lähdöt. "

Milloin Sipilästä tai Stubbista on toimittaja tullut? Tuossa kuitenkin kerrottiin mikä maassa on ongelma: Liian usein kiusaaja menestyy ja kiusattu saa lähdön.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #27

Logiikan alkeita, osa 1. "Kiusaajasta tulee toimittaja tai pääministeri" toteutuu jos kiusaajasta tulee pääministeri. Jos lause olisi: "kiusaajasta tulee toimittaja JA pääministeri", silloin kiusaajasta pitää tulla sekä toimittaja että pääministeri.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #59

No osaathan sinä logiikkaa, vaikka aluksi et siinä ihan onnistunutkaan. Saatoit tosin vain vitsailla.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

En tiedä johtuuko se, että Huhtasaari aika ajoin näyttää tyhmältä ja antaa samalla tavallaan "koulukiusatun" vaikutuksen Huhtasaaresta itsestään vai taustajoukoista.

Tosiasiassa ainakin taustajoukko on tyhmä, koska näyttää siltä, ettei Huhtasaari osaa vastata kysymykseen. Tai ei halua. Tai ei ymmärrä kysymystä?

Taustajoukon tehtävänä olisi ollut valmentaa ehdokas sellaiseen kuntoon, että vastaus tenttikysymyksiin olisi tullut helposti.

Hyvä taustajoukko olisi arvioinut asiat, joita tenteissä tullaan kysymään ja sparrannut Huhtasaaren vastaamaan niihin puolueelle ja ehdokkaalle sopivalla tavalla. Tämän ei edes pitäisi olla vaikeaa vähänkin järjissään olevalle taustajoukolle.

Nyt vaikuttaa siltä, että puoluejohto vähät välittää Huhtasaaresta ja on heittänyt hänet ilman aseita leijonien suuhun.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Menossa on häviäjien kierros. Yksikään puolue ei vihreitä lukuunottamatta ole nimittänyt parasta ehdokastaan, koska kyse on vain "iskun vastaanottamisesta joukkueen puolesta". Oman ehdokkaan tehtävä näissä vaaleissa on ylläpitää kuvaa puolueesta merkittävänä tekijänä Suomen politiikassa. Kokoomus ja kristilliset lähtivät jopa suosiolla tukemaan ilmeistä voittajaa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Lauralta ei siis saa kysyä vaikeita kysymyksiä?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tuskimpa siitä on kyse!

Paras keskutelu Mtv3 joku pienempi yksilöllinen tentti, jossa keskustelu meni suurinpiirtein näin..

T=toimittaja: Huhtasaari olet ryhtymässä presidentiksi eikä sinulla ole kokemusta diplomatiasta tai ulkopolitiikasta?

H=Huhtasaari: On minulla jotain esim. Usassa rukoiluhetket (todella iso asia) (en muista mitä luetteli).

H= Mutta ei ollut Niinistölläkään ulkopolitiikasta ja Presidentiksi pääsi.

T:Mutta hänellä oli kokemusta valtiovarain ministerinä, vertaatko itseäsi niinistöön?

H: yritti sanoa jotain että niinistöllä ei ole kokemusta ulkoministerin tehtävästä jne. Ja kertoi omia kokemuksia..

Sillä ei ole tässä väliä oliko minun kirjoitus 100% oikein, ei varmana ollut mutta se on pointti että Toimittajan PITÄÄ osata haastatella ja kysellä oikein ja kuunnella mitä toisella on sanottavaa..

TOIMITTAJA TEKI VIRHEEN:

Koska Toimittaja otti ensin puheeksi Ulkopolitiikan (lyömäaseen) ettei Huhtasaarella ole kokemusta.
Ja huhtasaari vastasi että ei ollut niinistölläkään (Puolustus). Niin Toimittaja alkoi puolustamaan Niinistöä ja käyttäämään lyöntiaseena Niinistön kokemusta valtiovarain ministerinä ja siitä saatua kokemusta.

Toimittaja haastoi ensin yhdellä asialla (Ulkopoliitkan) ja vahtoi sen lennossa toiseen (valtiovarain ministerinä), vaikka kyseessä ei ole ulkopolitiikka. Se kokemus ulkopolitiikasta jäikin sivuun ja toinen asia tuli tilalle, tässä kohtaan Toimittaja teki virheen! Ja ne äänensävyt olivat tässä kohtaan vielä ilkkuvia ja sellaisia (Pah, mitä sinä osaat onhan meidän nykyinen paljon parempi kuin sinä).

Tämä keskustelu herätti minut ja oikeastaan ei enää edes huvita katsoa tenttejä, edellistä seurasin vain välillä vaikkei parempaakaan tekemistä ollut..

PS: Katsokaa jokainen tuo kohtaus jos on vielä katsottavissa
https://www.youtube.com/watch?v=P4vsm_pBFZk noin 10min jälkeen alkaa

PSS: Katsoin vielä tuon kohdan niin Huhtasaari sanoi ettei Niinistöllä ollut kokemusta/kiinnostusta ennen presidentin tehtävää.. niin kohta naistoimittaja sanoo että Niinistöllä nyt presidentin tehtvistä 4v. kokemusta.. Juuri oli puhe Niinistöstä ennen PRESIDENTIYTTÄ ja silti toimittaja ottaa puheeksi nykyajan!

Aivan kuin väittelisi lapsen kanssa, otetaan lyömäaseita sieltä täältä mistä vain löytää..

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Niinhän sen on oltava, että Niinistön jäsenyys valtiovarainministerinä TP-UTVA:ssa ei ole relevanttia ulkopolitiikan kokemusta... Katsoo asiaa miltä kantilta tahansa, on Huhtasaari höyhensarjalainen myös verrattuna kuuden vuoden takaiseen Niinistöön. Ei se voi olla epäselvää hänelle itselleenkään. Miksi ei vain sano suoraan, ettei ole kokemusta, mutta hänen mielestään sitä ei tarvitakaan. Rehellisyys maan perii. Niinistöähän ei siis valittu vakuuttavan ulkopoliittisen kokemuksensa vuoksi, vaan sen puuttumisesta huolimatta, muiden meriittien vuoksi.

p.s. Lisättäköön vielä, ettei vastassa ole kuuden vuoden takainen, vaan tämän päivän Niinistö.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #43

On höyhensarjalainen, mutta jos otetaan joku tietty asia toimittajan puolelta puheeksi. Kuten nyt oli ulkopolitiikka.. Ja Huhtasaari vastaa kysymkseen asiallisesti, ja antaa toimittajan kysymykseen vastauksen Ei ollut niinistölläkään (toisinsanoen juurikin noin ettei Presidentillä sitä välttämättä tarvitse olla). Niin thats its.. Toimittajan ei pitäisi etsiä uutta asiaa jossa Niinistöllä onkin parempaa kokemusta..
Tuo oli vähän kun lapset inttävät jostain supersankarista kumpi on parempi Spider-man vai Teräsmies.. Aina keksitään uutta omasta sankarista jolla lyö toisen edun.. Sellaista ei pitäisi näiden tenttejen/keskustelujen olla.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #47

On täysin typerää Huhtasaarelta lähteä ITSE vertaamaan omaa kokemustaan Niinistöön.
Hyvin valmennettu ehdokas olisi vastannut:

"Ei tietenkään ole muutaman vuoden politiikassa mukana olleena kokemusta ulkopolitiikasta, mutta minulla on halua oppia! Presidentti voi aina tukeutua Utvaan ja virkamiehiin asioissa, joista itsellä ei ole kokemusta tai tietämystä."

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #47

Olet siis oikesati sitä mieltä, että omaa puuttuvaa kokemusta voi puolustaa sillä että toisella on ollut valituksi tullessaan vähemmän kokemusta kuin tänään. Kokemustahan oli varsinkin valtiovarainministerinä karttunut hurjasti enemmän kuin Huhtasaarella on. Lisäksi niin kuin sanoin, uskon Niinistön tulleen valituksi sillä, että muut meriitit kompensoivat. Jos haluaa peesata Niinistöä siinä, olisi voinut vastata että puuttuvan ulkopoliittisen kokemuksen kompensoi kokemus... (tuohon loppuun jotain relevantteja meriittejä valtionjohdollisia tehtäviä ajatellen)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #63

Olihan Niinistöllä muutakin, käsittääkseni tutustui EPP:ssä mm. Angela Merkeliin.

Niinistö toimi Euroopan Demokraattisen Unionin (EDU) puheenjohtajana 1998–2002. Hän oli avainasemassa EDU:a ja EPP:tä yhdistettäessä, ja hänet nimitettiin Euroopan kansanpuolueen (EPP) kunniapuheenjohtajaksi vuonna 2003.

Vuosituhannen vaihteessa Niinistö oli mukana eri pankkineuvostoissa, kuten Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin (EBRD) hallintoneuvoston jäsenenä 1999–2003 ja puheenjohtajana 1999–2000 sekä Kansainvälisen valuuttarahaston valuutta- ja rahoituskomitean (IMFC) jäsenenä 2000–2001

Ministeriuran jälkeen hän siirtyi Euroopan investointipankin varapääjohtajaksi vuosiksi 2003–2007.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sauli_Niinist%C3%B6

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #67

Kiitos Seija hyvästä kommentista. Aukaisi minulle paljon, vaikkei noiden toimittajiin vaikuta kommenttisi..

Mutta kuten sanoin. Toimittajat käyttäytyi tökerösti/huonosti ja tähän tahtoisin vielä mielipiteenne oletteko kanssani samaa mieltä? Vai ette? Ja miksi? :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #100

Ensinnäkin olen maininnut ainoastaan tuosta toimittajaparivaljakosta että oli toivomisen varaa, mutta vikaa oli Huhtasaaressakin aloittaessaan vastauksensa että ei Niinistölläkään ollut - sen verran pitäisi ottaa kilpaikumppaneistaan selvää että tietäisi taustat.

Toiseksi en ymmärrä Huhtasaaren vastauksia kysymyksiin kokemuksistaan ulkopolitiikassa. Aiemmalla kerralla mainitsi järjestyksessä rukousaamiaiset, vaihto-oppilasvuoden USA:ssa sekä vuoden opettajana Mikronesiassa ja vasta sen jälkeen Pohjoismaisen neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsenyyden, jättäen kokonaan mainitsematta ulkoasiainvaliokunnan varajäsenyyden. Tällä kerralla Huhtasaari ei maininnut kumpaakaan kahdesta jälkimmäisestä vaan lopetti sen sijaan vastauksensa siirtyen väittämään että Niinistö ajaa Suomea liittovaltioon.

Ts. omien ulkopolitiikan kokemuksiensa priorisointi kuulosti lievästi sanottuna oudolta, luulisi ulkoasiainvaliokunnan varajäsenyyden painavan vaa'assa enemmän kuin kouluaikaisen vaihto-oppilasvuoden tai yo-tutkinnon jälkeisen vuoden pienten lasten opettajana Mikronesiassa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #105

Pahoittelen tietämättömyyttäni.

Mutta kun Huhtasaari sanoo että Ei ollut Niinistölläkään ulkopoliittista kokemusta, tai mielenkiintoa asiaan ennenkuin oli presidentti.. Niin Naistoimittaja sanoo näin. !"Mutta Niinistö on toiminut valtiovarain ministerinä, eduskunnanpuheenmiehenä, ja 6 vuotta Presidenttinä nykyisin ja näinpoispäin!" Toimittaja aivan kuusesssa tässä vaiheessa, kyse oli pelkästään siitä onko Niinistöllä kokemusta ulkopolitiikasta.. EI maininut sanallakaan noita mitä sinä kirjoitit tuohon.. Kuten sanoin menetän intoni tälläisiin tentteihin ynm. Jos toimittajat ovat tätä tasoa..

Ja se vielä millä äänensävylle hän nuo luettelee/sanoo.. Oikein ilkkuva (Usasta mallia) Bitch sävyllä..

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #115

Tietääkseni ko. toimittaja on ollut vuosia politiikan toimittajana, mutta Svenska Ylellä enkä ole seurannut. Mutta jos on vähääkään seurannut Niinistön ja Merkelin tapaamisia niin olisi pitänyt huomata että ovat vanhoja tuttuja, ja Niinistö tunsi todennäköisesti muitakin poliitikkoja varsinkin EPP:n ajoilta, ainakin eurooppalaisia. Saattaa olla että Berg ei vähään aikaan haastattele, keskeytti parinsa Vesa Kallionpäänkin. Muista vaalitenteistä Huhtasaarella ei pitäisi olla valittamista, on saanut vastailla pitkään asian vierestä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #63

Mutta toimittaja itse otti puheen ulkopoliitiikasta.. ei politiikasta yleensä!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #101

Niin? Onko sinusta Huhtasaarella relevanttia ulkopoliittista kokemusta? Entä onko hänellä muuta johtamisen kokemusta, joka olisi valtionpäämiehelle relevanttia?

Jos nyt edellisistä kommenteista huolimatta yhä roikut vertailussa kuuden vuoden takaiseen Niinistöön, mitä en kyllä ymmärrä kun hän ei ole ehdolla, niin eikö sinusta UTVA:ssa tehty työ ole relevanttia kokemusta ulkopolitiikasta?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Jos hakisin presidentinvirkaan jonkun populistipuolueen ehdokkaana kertoisin kyllä järkevästi ettei sitä johtajuuskokemusta ole.

Laurahan tekee itsensä täysin höpsöksi selittämällä jonkun kesätyön aikaista duuniasiaa(Mä olen niin kovan skeptikko että luulen tuon kokemuksenkin plagioidun joltain osaavammalta.)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #45

Siis jos minulta kysyttäisiin haastattelussa jotain tuollaista, niin kertoisin jokaikisen pienemmänkin kokemuksen.. Pienikin on parempi kuin ei ollenkaan!

Leikitään vaikka näin:

Jos väitän sinulta että oletko ollut ulkomailla, niin kaitte sanot etttä olet ollut Ruotsissa viikon (jos tämä pitäisi paikkansa). Etkä vain hymise että niin, en ole ollut.. Käytännössä valehtelisit jos et kertoisi siitä viikon Ruotsissa olosta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #48

Mun mielestäni risteilyä Tallinnaan tai Ruotsiin ei lasketa ulkomaankokemuksesksi.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #50

En tarkottanut sitä ulkomaankokemukseksi presidentinvirassa.
Paitsi jos oelt Presidentti ja sinulta kysytään, että oletko käynyt ulkomailla? Niin kyllähän nuokin lasketaan.. Jokainen lasketaan!

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #54
Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #50

Varsinkaan, jos ei muistaisi risteilystä mitään :)

Leikki sikseen, mutta se että joudumme vertailemaan jonkun kandidaatin ulkomaanmatkoja toisten ehdokkaiden monivuotisiin ministerinpesteihin, kertoo kaiken Huhtasaaren heppoisuudesta maamme ulkopolitiikasta suuressa vastuussa olevaan presidentin virkaan!

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #50

Come on, Amerikassakin lasketaan, jos melkein näkee Venäjälle omasta osavaltiostaan!

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Velallisten tuki ry tiedottajana ja varapuheenjohtajana MTV 3 presidenttitentti 16,1,2018, jossa toimittajat Vesa Kallionpää ja Antonia Berg saivat 26 vuotta 90-luvun uhreja puolustaneen -sinänsä hyvin kiltin naisen - verenpaineet kihahtamaan ja olisin voinut näyttää näille ammattitaidottomille toimittajille taivaan merkit.

Eniten kihahti "eikö olisi viisasta myöntää, että oli tyhmää vaatia Totuuskomissiota?", "eikö tuo ole vastuuton avaus?"

Teille arvoisat toimittajat tiedoksi, että Teidän toimintanne on vastuutonta:

Ei riitä, että 90-luvun uhrit ryöstettiin, jotta konkurssikypsien pankkien vakavaraisuus saatiin 8% tasolle per 1.1.1995 EU:n vaatimuksesta. Faktaa.

Ei riitä, että nämä n. 200 000 kansalaista edelleen maksavat velkaa, josta heille ei kukaan ole tehnyt tilitystä suoritusten takaajien suoritusten ja reasointien välille (rikoslain 28 luku 4§ ja 5 § vastaista) Faktaa.

Ei riitä, että jo kuudes saman firman perintäyhtiö perii 55 000 Arsenal kauppakirjalla velkaorjiksi myydyiltä uhreilta yhtä ja samaa velkaa uudelleen ja uudelleen. Kauppakirjan taustalla on myös nykyisen presidentin sormenjäljet, kun uhrit myytiin 31.3.2000 - kukaan ei selvittänyt velkojen oikeellisuutta, kukaan ei tehnyt tilityksiä suorituksista, kukaan ei saanut mahdollisuutta maksaa tuota 5%. Kauppakirjan ehdot ovat karmivaa luettavaa. täysin laiton tilanne. Faktaa.

Ei arvon toimittajat - Teille ei riittänyt uhrien kokema omaisuuden menetys ja julkinen nöyryytys 90-luvulla European Convention on Human Rights ja YK:n Ihmisoikeusjulistuksen vastaisesti- ei Teidän täytyi oikein ilkkua vuonna 2018, että Suomessa harjoittettavan laittoman velanperintäjärjestelmän uhrien asioista puhuminen - on vastuutonta.

Kaikkien 550 000 ulosotossa olevan puolesta . Hävetkää ao. toimittajat. Julkinen anteeksipyyntö uhreilta olisi paikallaan.

Velallisten Tuki ry vaatii vastinehaastattelun, jossa kuullaan vihdoinkin uhreja.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Toi oli ja vielä on härskiä touhua. Tämä pitäisi selvittää pohjia myöten.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Pakko kommentoida, vaikka tiedän tästä pyyhkeitä tulevankin monelta kommentoijalta. En usko, että kukaan, joka on pystynyt maksamaan pankille velkansa velkakirjan ehtojen mukaisesti, on menettänyt pankille omaisuuttaan. Siinä mielessä lakia tuskin on rikottu. Lakia eivät ole myöskään rikkoneet silloiset ministerit ja Suomen pankin johtajat.

Toinen juttu on tietysti asian moraalinen puoli. Pankit käyttivät tilannetta varmasti härskisti hyväkseen pelastaakseen omat taseensa ja ulosmitattua omaisuutta on epäilemättä joissain tapauksissa mennyt pankinjohtajien tuttavapiirille pilkkahintaan. Myös laman hoito olisi poliitikkojen taholta varmaankin voitu hoitaa paremmin.

Huhtasaaren vaatimus totuuskomission perustamisesta on populismissaan kuitenkin mieletön. Keitä henkilöitä totuuskomissio tuomitsisi ja millä perusteella? Oikeusvaltiossa rikoksista tuomitaan oikeusistuimissa näytön perusteella (mahdolliset rikoslain piiriin kuuluvat teot olisivat joka tapauksessa jo vanhentuneet), joten totuuskomissiolla ei voisi olla tätä oikeutta. Vaikka kysymyksessä olisi vain jonkinlainen "moraalinen" tuomio, niin tällainenkin olisi yksityishenkilöihin kohdistuessaan käytännössä mahdoton, kyseessä olisi siis pelkkä noitavaino. "Tuomitut" voisivat nostaa kanteen mokomaa "komissiota" vastaan kunnialoukkauksesta hyvin perustein. Suomen oikeusjärjestykseen Huhtasaaren ajama totuuskomissio ei siis mitenkään mahdu ja ihmettelen, etteivät toimittajat ja muut ehdokkaat ole tarttuneet Huhtasaaren populismiin lujemmin. Huhtasaaren kaltainen henkilö Suomen presidenttinä olisi todella pelottava, onneksi hänellä ei tule olemaan mitään mahdollisuuksia.

Loppukaneettina vielä: menetin itsekin senaikuisena yrittäjänä valuuttalainassa 15000 markkaa yhdessä yössä hallituksen devalvaatiopäätöksen myötä (tapahtuivatko ne kaksi devalvaatiota vuonna 1991?, muistaakseni), mutta ei minulla tulisi mieleen vaatia silloisia ministereitä ja valuuttalainaa suositellutta pankinjohtajaa tilille totuuskomissioon.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Pekka, et selvästikään ole kartalla, mitä 90-luvulla tehtiin. Vielä vähemmän olet kartalla siitä, että edelleen tietyt pankit ja perintätoimistot pitävät 90-luvun velkoja kirjanpidoissaan ja taseissaan. Mikään ei siis ole vanhentunut.

Mitä nopeammin Sinä ja muutkin kansalaiset tajuavat, että nämä "velkojat", kiertävät Suomeen maksettavia veroja, sitä nopeammin Suomen valtion kassaan saadaan satoja miljoonia rahaa, jopa miljardeja - Te kiitätte vielä Lauraa ja meitä taistelijoita Totuuskomissiosta.

Uhrit, jotka edelleen maksavat 26 vuotta myöhemmin ansaitsevat OIKEUTTA - eikö? Mikään ei ole vanhentunut, koska edelleen peritään ja nuo "velat" joista ei ole siis tehty tilitystä suoritusten ja väitetyn velan välille. Osalta vietiin useiden miljoonien omaisuus mielivalloin, joka on suoraan sekä European Convention on Human Rights ja YK Ihmisoikeusjulistuksen vastaista - tällainen toimi ei vanhene.

Osa uhreista on jo lähtenyt Suomen Valtiota vastaan ja tulee pitämään kiinni myös siitä, että Suomi rikkoo oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin perusteita - 26 vuotta oikeudenkäyntiä samassa asiassa - ei ole enää oikeutta.

Koko sotku saatiin aikaiseksi poliittisin päätöksin, joista pahin oli 6.5.1992 oikeuspoliittinen seminaari; " Pankit pitää pelastaa - velalliset tuomita" ja toinen Ahon hallituksen pankkituki - päätös, jonka jälkeen pankit kiittivät ja aliarvostivat vakuutena olevat omaisuudet, kavalsivat ne pilkkahintaan itselleen ja jättivät asiakkaille velat. Miltäs kuullostaa 0 markalla 3 988 000, 00 eli kolmemiljoonaayhdeksänsataakahdeksankymmentäkahdeksantuhatta omaisuus pankille, jolla summalla pankki teki itselleen voittoa. Koska ostaja tiedettiin jo 2,5 kk aiemmin, kyse oli ihan puhtaasta kavalluksesta.

Syylliset löytyvät edelleen kärsimään tuomioitaan ja ne jotka ovat kuolleet, historiankirjoitukset tulevat tuomitsemaan.

On pöyristyttävää yrittää puolustella 90-luvun tekoja, joiden takia 11 000 - 14500 teki itsemurhan - 16.1.2018 haastattelu MTV 3:lla, aiheutti yhdistykselle valtaisan palauteryöpyn toimittajien käytöksestä, joka koskee edelleen satojatuhansia Suomen kansalaisia, jotka ovat joutuneet kärsimään 90-luvusta.

Totuus ei pala tulessakaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #123

Muutama asia:

1. Velka vanhenee 15v aikana.

Sillä ei ole mitään väliä mitä jonkun taseissa mutta velka kun on vanhentunut, sillä ei ole mitään väliä vaikka jotain karhukirjeitä postiluukusta tulisi. Tietysti jos joku vaan kiltisti maksaa kaikki laskut mitä lähetetään niin se on sitten eri juttu.

Lähtökohtaisesti sakkojakaan ei tarvitse maksaa jos maksulle ei ole perustetta, että mitä tahansa laskuja ei tosiasiassa tarvitse maksaa.

2. Pankit haluttiin pelastaa, koska pankkien kaatumisella olisi ollut todennäköisesti vakavampia seurauksia. Konkurssilaki semmoinen, että siinä ajatellaan velkojien etua. Eli tietystikin pankin kaatuessa kaikki saatavat eräännytetään ja jos ei lainatut rahat palaa niin sitten käynnistetään pankin yritysasiakkaiden konkurssit ja yksityisasiakkaat ulosottoon ja katsotaan mitä lähtee irti. Ja jos ei saada niin kerätään rahat konkurssipesään myymällä saatavat perintäyhtiöille tai vaikka toiselle luottolaitokselle.

Ymmärrät varmaan mitä siitä olisi seurannut jos valtio ei olisi puuttunut asiaan. Tästä syystä suomen valtio sitten päättii jakaa pankeile lainamuotoista pankkitukea. Pankit siis päätettiin pelastaa, ettei olisi ollut koko suomi ulosotossa ja myyty pois. Aika nopeastihan tuosta sitten toivuttiin.

---
En tarkemmin pureudu yksityiskohtiin kun en ole täysin perehtynyt asiaan mutta pankkien pelastaminen oli järkeenkäypää eikä nyt ole oikein kerrottu miten asia olisi pitänyt hoitaa.

Jälkiviisastelu ei auta, eikä se miten otettu oppia tuosta vaan kysymyshän on, että tehtiinkö jossain sillloin väärin. Missä tarkalleen? Huomioi myös lainsäädäntö ja ymmärrä miten konkurssiprosessi menee.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko Vastaus kommenttiin #124

Matti Karnaattu: Onneksi totesit, että et ole perehtynyt asiaan

- 15 v. ei pidä paikkaansa, sillä "velkojat" ovat keksineet kivan tavan kierrättää velkoja useaan kertaan, jopa saman firman sisällä yhtiöltä toiselle ja perintä jatkuu....ikuisesti.

- Miljoonaomaisuuksia vietiin pankeille jopa 0 markalla - elinkelpoisen yrityksen menestys tuhottiin, työpaikat menetettiin. Omaisuuksien arvot eivät laskeneet laman takia - vaan ne aliarvostettiin keinotekoisesti pantinhaltijan yksipuolisen päätöksen perusteella - lain vastaisesti. Syynä oli pankkitukipäätös - silloin pankit huomasivat voivansa saada rahaa 3 eri kautta: asiakkaan omaisuudesta, asiakkaalta ja tyhmältä valtiolta! 65 000 yritystä kaadettiin, Suomessa jäi työttömäksi n. 600 000 kansalaista ja lähes velaton Suomi velkaantui yli 100 miljardia. Tässä on juuret nykyvelallalle, jota ei ole saatu leikattua - vaan kasvatettua - nyt 110 miljardia euroa!

- 90-luvun päätöksenteko ei kestä päivänvaloa, sillä sekä SSP sopimus (salattu 100 vuodeksi) että Arsenal sopimus (salattu 25 vuotta), eivät ole julkisia, vaikka olemmekin nyt saaneet jo osan haltuumme.

- Mitä ajattelisit:? Jos olisit velkaa vaikka 100 000 euroa ja sen vakuutena olisi 175 000 omakotitalo ja olisit maksanut velasta jo 75 000 euroa +korot. Yllättäen pankki ilmoittaa irtisanovansa lainan, alkaa periä sinulta alkuperäistä lainaa korkoineen, kuin et koskaan olisi maksanut euroakaan. Omaisuutesi - tuo ok-talo myytäisiin 25 000 eurolla ja pankki kuittaa sen kuluihin - Alatko maksamaan 100 000 euroa uudelleen, vai alatko taistelemaan järjetöntä järjestelmää vastaan?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #123

Historia muuten näyttää toistavan itseään kun ihmiset ottavat kulutusluottoja ja käyttävät velkarahaa kuin jotain sosiaaliturvaa.

Kohta kun korot nousee niin seurauksena se että asuntomarkkinoilla alkaa käydä vähän pöhinää, pankinjohtajan veli saa halvan kämpän ja sitten on velkakeisarit 15v köyhyydessä, tulonsiirtojen kutistuessa. Ei kannata ottaa velaa enempää kuin omaisuuden vakuusarvo. Velalla on riskejä.

Ja sitten se perusjuttu rahataloudesta, että rahan arvo perustuu siihen , että sitä ei kaikilla ole ja vähän eroja määrissä.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko Vastaus kommenttiin #125

Matti Karnaatu: Tässä luottoasiassa olen saman mieltä kanssasi. Nykyään, jos minkälaiset luottoa tarjoavat tahot ovat kalastamassa uhreja. (Tämä vain siksi, kun valvonta ei pelaa ja lainsäädäntö on jäänyt jälkeen) Pahimmat korkoprosentit ovat 56,6% virolaisyhtiön pikkuteksteissä.

....mutta, mutta pankinjohtajan veli saa halvalla kämpän - siinä kohtaa ollaan lain väärällä puolella. Pantinhaltijalla on velvollisuus säilyttää omaisuuden arvo - ihan voimassa olevan lain mukaan. Alihintaiset kaupat ovat siis lainvastaisia. Näitä tapahtuu kuitenkin jatkuvasti pakkohuutokauppoina. Voudit saavat tulospalkkiota tästä.

Kysyn jälleen kysymyksen: Missä on voudin tekemä tulos, jos pantti myydään alihintaan, velallinen jää velkaa, menettää asuntonsa, syrjäytyy - mutta velkoja saa laittaa omaan tilinpäätökseensä "luottotappion", vaikka se olisi myynyt käypään hintaan tuon asunnon heti phk:n jälkeen. Vuodesta toiseen tätä laittomasti saatua luottotappiota pidetään velkojan tilijärjestelmissä, jotta JOKA VUOSI SAADAAN KORKOTAPPIOT KIRJATA VEROHYVITYKSENÄ SUOMEN VALTIOLTA ja asiakasta samaan aikaan kurmuuttaa ikuisesti velkavankeudessa - kielletty muuten kaikkialla maailmassa.

Velanperintäjärjestelmä pitää uudistaa, kohtuullistaa ja valvonta kiristää. Voudeilta tulospalkkiot pois, koska mitään tulosta ei synny - ainoastaan vahinkoa valtiolle.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Minullekin tuli mieleen tämä sama termi "koulukiusattu". Toimittajien kohtelu Lauraa kohtaan on ollut todella ala-arvoista Arvelen että Lauralle tuli tämä myös mieleen, onhan koulu ollut hänellä työpaikkana, niinkuin myös minulla. Mutta Laura osaa ottaa sen oikealla tavalla. Eli kun tällaisesta prässistä pääsee läpi hymyillen, se on merkkinä siitä, että hän on erinomainen presidenttiehdokas, ja hänellä on erinomainen paineensietokyky.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mukulani käy "kiva-koulua" minkä tarkoituksena on ehkäistä koulukiusaamista. Pitäisiköhän persujen mielestä järjestää kiva-presidentinvaalit?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Olet siis sitä mieltä, että olisi oikein jos lapsesi kokisivat itselleen jonkun asian erittäin tärkeäksi ja haluaisivat sitä puolustaa, niin toiset oppilaat/opettajat nälvisivät siitä ja sanoisivat "ei me ainaskaan, toi on ihan tyhmää, miten sä nyt tollasta" jne.

muokataas pikkasen henkilökohtaisuudet pois, vaikkei vissiin pitäisi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #36

Itse asiassa en ole tuota mieltä.
Mutta kun Huhtasaari ei ole 8-vuotias peruskoululainen, on vähän hämmentävää vaatia että häneen pitäisi suhtautua kuin hän sellainen olisi.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #38

J.S:"Itse asiassa en ole tuota mieltä."

Okei, jotenkin sain sen kuvan tuosta kommentistasi(olit siis sitä mieltä, että Lauraa saa "kiusata", muttei sun lapsia).

Mitä sitten tulee tuohon suhtautumiseen, niin omasta mielestäni häneen suhtauduttu aika reilusti eri tavoin kun näihin muihin ehdokkaisiin. Jos ei sitä näe, niin on luultavasti joku persuista pois potkittu, tahi muuten vaan jostain syystä heille katkera.
Se sitten toinen asia, etten ehkä itsekään olisi jokaista "mikronesiaa" tuonut jonain osoituksena ulkopoliittisesta ylivertaisuudesta, mutten ihan oikein itse usko että Laura on sitä tällaisena tarkoittanutkaan. Tuo rukousaamiainen sitten onkin jo ymmärtääkseni aika kova juttu ja vaikka täällä toki kaikki "älyköt" sanoo ettei me varmasti sinne mentäisi, niin uskoisin että 99% istuisi Trumpin viereen saman tien kun käsky kävisi.

PS en ainakaan itse ole ollut vaatimassa että häntä pitäisi kohdella peruskoululaisena, oikeastaan päinvastoin. Ihan silleen vakavasti ja tasavertaisesti otettavana ehdokkaana toisten kaltaistensa tapaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #76

Tasavertaisen kohtelun odotus on mielestäni kohtuullinen. On sitten eri keskustelu onko kohtelu ollut sitä vai ei. Mutta miksi kenenkään pitäisi pitää häntä vakavasti otettavana presidenttiehdokkaana, jos ei häntä sellaiseksi arvioi?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #80

M.S:"Tasavertaisen kohtelun odotus on mielestäni kohtuullinen."

Hyvä että edes jostain samaa mieltä. :)
Mitä sitten tulee tuohon vakavasti otettavaan, niin en itse ainakaan osaa aliarvioida yhtään ehdokasta, tahi olla sitä mieltä että "Halla-A halusi vinoilla Niinistölle valitsemalla parodiaehdokkaan"tjms. Omasta mielestä siis kaikki vakavasti otettavia, jokaisesta voi tulla pressa, kaikilla heistä omat kannattajansa. Oma ajatusmaailmani toki ei tarvitse olla ohjeena toisille.

Ei varmaan mitenkään yllätyksenä tule, että itse luultavasti äänestän Lauraa ja ainakin toivoisin että Sale lähtisi isyyslomalle.
Presidentin kokemuksiin ja sopivuuksiin sitten monilla mielipiteet, mutta itse hommasta (TPn) mielestäni kirjoittaa Toimi Kankaanniemi aika hyvin ja siltä pohjalta en näe oikeastaan mitään kummempaa syytä siihen, miksei vaikkapa Huhtasaari voisi toimia presidenttinä maassamme.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #76

"Tuo rukousaamiainen sitten onkin jo ymmärtääkseni aika kova juttu ja vaikka täällä toki kaikki "älyköt" sanoo ettei me varmasti sinne mentäisi, niin uskoisin että 99% istuisi Trumpin viereen saman tien kun käsky kävisi."

Ei tämä nyt aivan aikuisen kommentilta kuulosta:

Perussuomalaisten Huhtasaari vain metrien päässä Trumpista – ”What a moment!”

– Totta kai kun Trump astui siihen huoneeseen, niin ajatukseni oli: ”what a moment!”. Sain itse istua todella lähellä häntä, pöytäni oli vain kymmenen tai viidentoista metrin päässä. Olin todella iloinen että kävi tällainen mäihä, se oli hieno hetki, Huhtasaari kuvailee torstaiaamuna järjestettyä tilaisuutta.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005072250.html

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #82

S.N:"Ei tämä nyt aivan aikuisen kommentilta kuulosta:.."

En osaa arvioida toisen puolesta, mutta jos tuota tekstiä lukee, niin ymmärtäisin että LH on kokenut hetken aika vaikuttavaksi. Voin itse uskoa hyvinkin tuon. Trump on tällä hetkellä luultavasti vaikutusvaltaisin henkilö pallollamme, tahi ainakin muutaman sellaisen joukossa. Ihan jokaista ei tuohon aamiaispöytäjoukkoon ole kutsuttu ja kun on, niin miksipä ei sitä saisi hehkuttaa.
Jotkuthan leveilee ymmärtääkseni silläkin, kun pääsevät Salea kättelemään joulukuussa..tai ainakin kitkeröittävät mielensä, jos eivät pääse.

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #38
Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Olet siis sitä mieltä, että olisi oikein jos lapsesi kokisivat itselleen jonkun asian erittäin tärkeäksi ja haluaisivat sitä puolustaa, niin toiset oppilaat/opettajat nälvisivät siitä ja sanoisivat "ei me ainaskaan, toi on ihan tyhmää, miten sä nyt tollasta" jne."

Sellaista yläkoulua ei ole vielä keksittykään, jossa luokan henkisesti tai fyysisesti heikoin ei jäisi ringin ulkopuolelle. Se maailma loppuu ala-asteen päättyessä.

Aikuisten oikeassa koulumaailmassa tai työelämässä ei nälvitä, vaan kiusatun pää työnnetään wc-pyttyyn hartioita myöten ja sen jälkeen hänet eristetään.

Lauralla on vastassaan kiusaajien armeija, mutta puolellaan valtaisa joukko ihmisiä, jotka haluavat sanoa: "nyt riittää."

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Millä tavalla tämä Lauran kiusaaminen ilmenee?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Voit käyttää loppupäivän vapaasti sen miettimiseen, mikäli asia ei ole auennut esim. Luukkasen blogista.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #42

Enpä taida viitsiä. Luukkasen ja nimeämättömän toimittajan keskustelu ei todistanut koulukiusaamisesta mitään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #44

Aioin kommentoida että puuttuu vain eräs, mutta lukeehan se siinä: "erään kirjailija-toimittajan"

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #46

Eikös se Laurakin keskustellut gradustaan puhelimessa "erään tutkijan kanssa" ja käytti tätä todisteena asialleen?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #53

Tarkistin, se meni näin:

– Puhuin tänään puhelimessa henkilön kanssa, joka on ohjannut useita pro gradu -tutkielmia. Hän sanoi minulle, että plagiointisyytteellä ei ole mitään pohjaa.

https://yle.fi/uutiset/3-10025281

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #44
Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko Vastaus kommenttiin #44

Luehan sitten mun vastaukseni, niin siellä on seikkaperäisesti selitetty - nuo toimittajat eivät vain aliarvoineet Lauraa - vaan suoraan loukkasivat yli 1,2 milj. kansalaísta, jotka ovat suoraan tai välillisesti ovat kärsineet 90-luvusta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Alaskasta käytännöllisesti katsoen näkee Venäjän", ei Michael vaan Sarah Palin.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hienoa keskustelua. Empatian määrä on jossain puksauksissa ollut aika pieni mutta niihän se kiusaamisessa aina menee)))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kieltämättä parissa toimittajassa oli toivomisen varaa, Berg & Co, mutta ken leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön. Ja katsokoon peiliinkin, eräs kirjailija twiittasi näin:

Huhtasaari: IHMISET PITÄÄ KÄÄNNYTTÄÄ RAJALLA!

Arvoissa on kyse myös inhimillisestä lämmöstä. Ehdokas numero viisi pystyisi pakastamaan hirven ilman sähköä.

https://twitter.com/i/web/status/955162293721092096

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Huhtasaarihan on itse tunnettu hyvin empaattisista ulostuloistaan ja todellisesta kristillisestä lähimmäisenrakkaudesta. Pitäisikö meidän tässä nyt oikeasti alkaa muka potemaan huonoa omaatuntoa hänen vuokseen? Älä viitsi, Luukkanen.

Pystyt parempaankin. Tuo alituinen uhriutuminen on "so last season".

Helsingin Sanomat,

Kansanedustaja Laura Huhtasaari: Ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille
https://www.hs.fi/ilta/art-2000002873399.html

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

No, kokeillaanpa sitä empatiaa.

Hyvät kanssakommentoijat,
Arton olisi paljon kivempi olla, jos emme kyseenalaistaisi hänen esittämäänsä teesiä. Inhimillisestä näkökulmasta saatoimme nyt aiheuttaa riittämättömyyden ja hylätyksi tulemisen tuntemuksia. Jatkossa jos nielemme kaikki Arton teesit pureksimatta ja keskitymme positiiviseen, on hänellä parempi olla.

Aloitan itse sanomalla, että Arto kirjoitti monta sanaa ja useimmat oikein.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Max hyvä. Minä nyt ojennan sinulle keltaisen kortin asiattomasta kommentoinnista))) Seuraavasta saat bannin - ihan intellektuaalisen hygienian takia)))

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Maxilta hienoa toisen tilanteeseen menemistä.
Minulle huomautettiin eilen että naljailen Huhtasaarelle koska hän on nainen, tänään kuulin että hän tuon händikäpin lisäksi tarvitsee tukea koska hän on verrattavissa kiusattuun koululaiseen eikä vakavasti otettavaan presidenttiehdokkaaseen.

Tästä lähin lupaan suhtautua Lauraan positiivisemmin:
"Olet oikeassa, kyllä se työharjoittelu mikronesiassa ja vaihto-oppilasvuosi USA:ssa sekä rukousaamiainen pätevöittää ulkopoliittiseen johtajuuteen joka, kuten tiedämme, ei ole rakettitiedettä. Uskon myös että Laura saa noin 40 prosenttia äänistä ensimmäisellä kierroksella, kuten maikkarin vaalikone osoittaa."

Vain vahva ja hyvän itsetunnon omaava lapsi osaa mennä heikomman puolelle, kun välkkärillä viedään joltain pipo, rikotaan rillit tai suljetaan leikeistä. Itse en osannut kouluaikoina olla niin vahva mutta nyt paransin tapani.

Olen myös pahoillani, että menin jo ennakkoäänestämään Torvaldsia enkä Huhtasaarta. Ryhmäpaine vei.

Edit: Tuleeko tästä keltainen vai suoraan punainen kortti? Tiedän koulukiusaaja jotka tykkäsivät vetää käkättimeen kun joku muu pitää uhria käsistä kiinnni, vertautuu näin banneihin.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #70

Janne)) päinvastoin. Kirjoitit nimellä oman mielipiteesi))) Ja empatiasi on hauskasti sinnepäin)))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Arto kirjoittaa omalla nimellään eikä nimim. Eräs dosentti.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

MTV3:n politiikan toimittajilta kiellettävä sanam vapaus? :D

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tämä uhriutuminen saa jo naurettavia piirteitä ja kääntyy jo Huhtasaarta vastaan. Jokainen joka on eilen seurasi MTV:n suurta vaalikeskustelua ilman minkään värisiä silmälaseja niin ketään, siis ei ketään suosittu tai saati kiusattu. Se, että Niinistö oli eniten äänessä johtui siitä, että hänelle esitettiin muiden ehdokkaiden, varsinkin Väyrysen taholta, eniten kysymyksiä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Asuin Appenzell Innerhodenissa 1990-luvulla vuoden. Pääsin seuraamaan kantonin kansanäänestystä, jossa miehillä piti olla miekka mukanaan, naisethan nyt eivät tietenkään saaneet äänestää tuossa suoran demokratian maassa vielä ko. kantonissa.

Kukaan ei voi kiistää erinomaista tuntemustani Sveitsin suorasta demokratiasta, joka perustuu kyseiseen tapahtumaan.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Pitikö miekka omistaa vai saiko niitä vuokrata?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Huhtasaarihan on parodiaehdokas. Halla-A halusi vinoilla Niinistölle ja toissijaisesti hankkia PS:lle säälipisteitä, kun heidän ehdokkaansa väkisin jää jalkoihin. Uskollisille kannattajille voidaan sitten syöttää salaliittoteorioita kansan aivopesemisestä, ja varmistaa jatkossakin se vajaan kymmenyksen kannatus. Ei häntä toki ole tarkoitettukaan vakavasti otettavaksi.

Täytyy antaa perussuomalaisille tunnustus siitä, että puolueesta on tullut politiikan Pahkasika, sitä on hauska seurailla.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kieltämättä ensimmäinen ajatus on että eikö perussuomalaisten riveistä löydy yhtään pätevämpää kuin joku Huhtasaari. Täytyy olla puolueen aika kurjassa jamassa nykyään ja ainoat äänestäjätkin jotain isäM maan toivoja öliöli rajat kiinni öliöli.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Turpaan vaan kaikkia kiusaajia! Jokaikiseltä "laumanjohtajatyypiltä" luulot pois!

Niin tietenkin, mutta kenestä on tähän? Sankarista?

Pitäisikö hänenkin olla "laumanjohtajatyyppiä"?

Mutta ei sitä kiusaavaa tyyppiä?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Kun rapataan, niin roiskuu! Tunteet kuohahtelevat eikä epäoikeudenmukaisuudelta voi välttyä.

Toimittajien tehtävänä on 'roustata' ehdokkaiden herkimmät kohdat.

Joskus siitä saattaa koitua kiusaamis- ja joskus ohittamiskokemus, kuten Kallion kirkossa toteutettu MTV:n presidenttiehdokkaiden tentti, jossa Vasemmistoliiton Merja Kyllönen tunsi olleensa lähinnä koristeena.

Kaikesta huomaa, että ehdokkailla on jo 'turnausväsymystä'. Terävin sanansäilä on kadoksissa eikä kansa pidä siitä, että ns. 'syytetty' saa eniten puheaikaa.

Ehdokkaaksi asettuminen on alttiiksi asettumista. Curriculumit kertovat koulutuksen, osaamisen, työkokemuksen ja menneiden aikojen onnistumiset sekä epäonnistumiset.

Kansa ilmaisee äänillään, kuka on osaavin, luotettavin, omiensa puolen pitäjä, turvaa tuova ja ennen kaikkea, rohkea puolustaja vaaran uhatessa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

MTV:n Merja Ylä-Anttilalle plussaksi laskettakoon että pystyi siihen mihin moni toimittaja näissä vaalitenteissä ei: sai keskeytettyä Huhtasaaren kun ei taaskaan vastannut esitettyyn kysymykseen vaan puhui asian vierestä, ja ilmoitettua että puheenvuoro meni jo.

Yleensähän Huhtasaari on korottanut ääntään kun joku toimittaja on yrittänyt huomauttaa että ei vastaa kysymykseen ja paasannut vaalipropagandansa loppuun.

Niin että Arto, ei tämä kirjoittamasi peruskauraa ollut vaan kerrankin ja ehkä paikastakin johtuen yksi toimittaja sai sanansa väliin kun Huhtasaari vastasi puuta heinää:

”Sinulla ei ole puheenvuoroa” oli peruskauraa tässä hiljentämisessä ja muistutti kovasti MTV3:n toimittajan Kallion kirkossa harjoittamaa ”journalismia”.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

jaha...heittelin muutaman asiattoman viestin pois))) rauhallisuutta ja asiallisuutta olkaa hyvä))

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Edelleenkään Huhtasaaren asiaosaaminen ei riitä, tehtävän edellyttämää kokemusta hänellä ei ole, hänen vaaliteemansa ovat osin presidentin toimenkuvaan liittymättömiä ja/tai muuten järjettömiä. Uskonnollinen fundamentalismi on poliittinen riski sekin edelleen.

Ei Huhtasaaresta ole presidentiksi. Ja toimittajatkin tietävät sen sinua paremmin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kyllä Arto sen tietää ja varmaan senkin, että Huhtasaari jättää vastaamatta toimittajien kysymykseen siitäkin syystä että pääsisi puhumaan mahdollisiin äänestäjiinsä paremmin uppoavista asioista, kuten että rajat kiinni ja mummojen hampaat kuntoon.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #108
Juha Kuittinen

Sen onko Huhtasaaresta presidentiksi tietää kansa.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #111

Veikko "kyllä kansa tietää" Vennamo pyörähti taas haudassaan. Veikkohan ei olisi Huhtasaaren tapaista EU-vastaista rajat kiinni-urpoja liehakoivaa hepsankeikkaa kauaa puolueessa katsellut.

https://www.is.fi/vaalit2011/art-2000000389913.htm...

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Vai oikein kiusattu...? Pahasti alkaa kyllä köli raapia tälläkin presidentintekijällä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Samaan aikaan kun Laura promoaa ja puolustaa vihapuhetta, puoluetoverit itkevät että Lauralle on tuhmasti sanottu.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Vanha pappien ajattelutapa sanoo, että älä tee niinkuin minä teen, vaan niinkuin minä opetan. Ns. parlamentarismin slummissa se näyttää yhä pätevän.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Alkukristittyjen aikaan naiset niiasivat kuullessaan puhuttavan kieltä jota eivät ymmärtäneet. Jokunen ns. kirjanoppinut heittelee yhä latinan sanoja tekstiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset