Arto Luukkanen

Mount Suvaitsevaisuus räjähtänyt SDP silmille?

Elämme ihmeellisiä aikoja. Niin ihmeellisiä, että demarien silmät alkavat aueta.

Tanskan sosiaalidemokraatit vaativat, että maan rajoille pakolaiset siirretään välittömästi erikoisleireille odottamaan turvapaikkahakemusta. Tanskan sosiaalidemokraattisen puolueen puheenjohtajan Mette Fredriksenin mukaan ”Eurooppaan on tullut enemmän turvapaikanhakijoita kuin mitä Eurooppa kestää. Suurinta osaa maailman pakolaisia ei auteta ollenkaan. Koko turvapaikkasysteemi on nykyisellään katastrofi.”

Tanskan SDP:n uusi suunnitelma  ”Oikeus ja realismi” mukaan uuden turvapaikkasysteemin myötä turvapaikanhakijat eivät pääse enää sisään Tanskaan ollenkaan. Maahantulevat tultaisiin lähettämään YK:n pakolaisleireille…ehkä Afrikkaan? Ilman vesitaksioikeutta?

SDP luo nahkaansa?

Myös suomalainen SDP on herännyt: SDP:n lakimies ja piirihallituksen jäsen Valtteri Aaltonen vaati samanlaista toimintaa myös Suomelta. Uusi Suomi toimi tässä julkaisualustana ”positiivisessa mielessä” (http://valtteriaaltonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250686-humanitaarisesta-maahanmuutosta-ja-turvapaikkajarjestelmasta?ref=il). Ei tullut bannia.  

Muutos on ihmeellinen. Näyttää siltä, että maailma on muuttumassa. SDP on muutoksen kourissa. Jos esimerkiksi, minä olisin kirjoittanut tämän jutun, niin olisin saanut ”fasistin” ja ”natsin” leiman.

Mutta kun blogisti oli demari, seurasi myötälaulajien lauma tervehti ilolla Aaltosen kannanottoa.

Se kertoo ehkä suuremmastakin muutoksesta?

Onko SDP herännyt todellisuuteen ja pelkää lopullista romahdusta? Ovatko gallupit musertaneet meikäläiset demarit? Onko tämä sitä SDP:n reaalipolitiikkaa, jota kabineteissa on puhuttu mutta ei ole uskallettu vain päästellä ulos? Sitä jonka kuulee yksityiskeskusteluissa mutta ei julkisuudessa? Ehkä Aaltosen kannanotto on kokeilu, jossa testataan kepillä jäätä?

Ehkä tämä merkitsee sitä, että osan SDP:n kanssa voi tehdä yhteistyötä? Tämän terveen ay-liikkeen osan kanssa ehkä voisi löytää enemmänkin yhteistä? Siellä on paljon hyviä ja vilpittömiä ihmisiä, jotka ajattelevat tolkun tavalla. Kenties?

Toisaalta muutos voi olla vain pelkkä hämäys? Sellainen viikunanlehti, jonka takana olisi ehkä mahdollista viedä Euroopan tulevaa sentralisaatiota. Ehkä se saisi kannattajat vielä mukaan?

Mount Suvaitsevaisuus räjähtää?

Yhteenvetona täytyy vain todeta, että Mount Suvaitsevaisuus on näköjään purkautumassa. Aaltosen kannanotossa jäljitellään Australian linjaa.  Australia on tätä ennen edustanut äärimmäistä ”hc-rasse” linjaa omilla leireillään. Nyt se siis kelpaa SDP:lle. Mikä on se Arvo ja Pohja? Onko ”aktiivisen katumisen” aika ohitse?  

Toisaalta, kun kannattajat haluavat järkeä politiikkaan, niin silloin SDP:n on reagoitava. Ilman äänestäjiä kun ei ole puoluetta.

On vain koneisto ja luuranko. Ja kasapäin poliittista kunnianhimoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

38Suosittele

38 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (56 kommenttia)

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Todella arvoituksellinen ilmiö, Arto! Mitä sitten takana lieneekin, niin kannattaa huolellisesti tarkkailla ja analysoida. Eniten kiinnittää huomiota, että ei lainkaan haluta kiinnittää huomiota uuden keksinnön niin suureen läheisyyteen, ellei sanoisi kopiomaisuuteen "pahamaineiseen" Australian linjaan!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Pahamaineinen - miltei natsimainen Australia))) aivan.

Pekka Iiskonmaki

Jotain mätää on Tanskanmaalla, mutta niiden demarit ovat tulossa järkiinsä.

Anker Jørgensen oli aikoinaan demariksi ihan toista maata kuin Kalevi Sorsa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Anker_J%C3%B8rgensen

Sorsa siirtyi useita piiruja vasemmalle ja Anker muutaman piirun oikealle.

Jälki näkyy molemmissa maissa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Suomen demarit ovat ilmeisesti seuranneet mihin kehitys johtaa ellei kurssia muuteta: Hollannin entinen mahtipuolue (PvdA, demarit) on nyt sirpalepuolue, Saksan SPD on alamäessä. Ruotsin ja Tanskan demarit ovat heränneet ja pitävät puoliaan. Suomi seuraa, mutta viiveellä, tai sitten SDPkin muuttuu sirpalepuolueeksi..

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #27

#27
''Suomi seuraa, mutta viiveellä, tai sitten SDPkin muuttuu sirpalepuolueeksi..''

Suomen SDP on jo aatteensa juonut ja työmiehen unohtanut narikkaan.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Suomeen tupsahti noin 30 000 turvapaikanhakijaa yhtenä vuonna... kai me olis kestetty se, jos majoittajat ei olis hinnoitelleet heidän asumistaan täällä 150 euroa/vrk... Joillakin tahoilla on ahneus se määrittäjä...

Olis noita tyhjiä asuntoja ollu täällä Hyrylläkin ja asuminen halpaa, vaan SPR keskitti kaikki sitten kalliimpiin sijoituksiin. Täällä viipyivät puoli vuotta rikastuttamassa kyläyhteisön elämää.

Suomi kestää maahanmuuttoa, mutta miksi pitää olla turvapaikanhakija status?

Tietenkin on surullista, että nämä keskittyvät sitten asumaan enimmäkseen pääkaupunkiseudulle. Olen minä paikallisjunissa sun muissa sen verta matkustanut, että hivenen yliedustettua.

Ruotsin hankkimat pakolais- ja maahanmuuttajamäärät ovat jo liian huikeita. Koko kulttuuri ja yhteiskunta vaarantuvat rinnakkaisten yhteiskuntien vuoksi vuosikymmeniksi, eli tahti on ollut liian nopea.

Pekka Iiskonmaki

#3
SPR on oikein televisiossa kehunut tehneensä pakolaisilla tilin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#11 Samoin Luona Oy, jonka taustaomistajista löytyy Barona Oy! Liiketoimintaa, jota nykyhallituksemme kannattaa!

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Montako pääskyä tekee kesän?

Odotetaanpas, kunnes SDP:n valtavirta pääsee arvioimaan Valtteri Aaltosen ulostuloa.

Ja toisaalta, miksipä järjen käytön maahanmuuttopolitiikassa tulisi olla minkään puolueen yksinoikeus.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Miten on sitten, jos persuilta otetaan ilmat pois reaalipolitiikalla ilman uskonnon tai ihonvärin demonisointia? Siinä voi Halla-ahon koppalakki lipsahtaa takaraivolle.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Ohhoh, onko Dematit herännyt siihen todellisuuteen, että normaali duunarit ei ole kovin innokkaita verovaroillaan kustantamaan turvapaikanhakijoiden hyysäämistä.

EK vaalit lähestyy :)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Yksi demari kalassa perussuomalaisten kansallisvesillä ?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Niin..ministeri Rajamäki jaksoi vielä sanoa: "maassa maan tavalla..."

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

On se vaan rankkaa olla Perussuomalainen. Sinuakin olisi mahdollisesti nimitelty natsiksi tai fasistiksi, tosin ei nimitelty. Et ole kumpaakaan.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Koska demarit ovat sitten olleet suvaitsevaisia? Eikö sosiaalidemokratia ole synonyymi ihmisten ja asioiden normittamiselle, byroslavialle ja kekkoslovakialle, tai kuten suuri Michel Foucault on sanonut: biopolitiikan suurmaa ei ollut natsi-Saksa vaan ruotsalainen sosiaalidemokratia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Voi luoja mitä tekstiä. Ostimme edellisjouluna kolmella lapsenlapsilemme, kaikki poikia ikähaitari 2-kk-viisivuotta valaistut maapallot jotta he vartuttuuan ymmärtäisivät hahmottaa millaisessa maailmassa oikein elämme. On hämmästyttävää, että dosentin titteliä käyttävä ihminen ei ymmärrä tai halua ymmärtää, että Tanska on Suomen uudenmaaläänin kokoinen, saarista kokostuva maa, Saksan naapurina, jossa asukkaita on Suomen verran, ja sitä tosiasiaa, että eihän siellä voida toteuttaa samaa pakolaispolitiikkaa, kun vaikkapa suomessa Jos annat osoitteesi, kaima hyvä, niin lupaan eläkkeestäni kustaantaa sinulle valaistun maapallon jotta ymmärtäisit millaisessa maailmassa oikein elämme, pienet lapsenlapsemme sen jo oivaltaa.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Selititkö samalla lapsenlapsillesi mitä tekemistä geologialla on maahanmuuttajien kohtelun kanssa? Tuskin heitä säilöön laitettiin tonttipulan takia.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Jos haluat olla nokkela niin käytä edes oikeaa termiä.

Geologia (kreikan sanoista γη- (ge-, "maa") ja λογος (logos, "tiede")) on tieteenala, joka tutkii Maata ja maankamaraa: sen historiaa, rakennetta, koostumusta sekä sen syntymiseen liittyviä ja siinä tapahtuvia prosesseja. Geologiassa käytetään apuna niin fysiikkaa, biologiaa kuin kemiaakin.

Maantiede (kreik. geografia, ’maan piirtäminen’) on tieteenala, joka tutkii Maan pintaa ja maan pinnalla esiintyviä sekä ihmisen että luonnon aikaansaamia ilmiöitä. Maantiede etsii näiden ilmiöiden säännönmukaisuuksia ja syitä sekä eri ilmiöiden välisiä vuorovaikutussuhteita. Maantieteen tutkimuskohteita ovat esimerkiksi Maan elollisen ja elottoman luonnon prosessit, niiden historia, väestö, kulttuuri, asutus, talous ja ympäristö sekä ympäristönmuutokset kaikissa ajan ja alueiden mittakaavoissa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

nos mutta kaema hyvä...)))) sitä titteliä muuten käytetään siksi kun on jotain tehty)))) tee sinäkin

Juha Kuittinen

On se Afrikkakin sillä valaistulla pallolla iso maanosa- Välimeri välissä ja sitten Eurooppa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ostimme edellisjouluna kolmella lapsenlapsilemme, kaikki poikia ikähaitari 2-kk-viisivuotta valaistut maapallot"

Näytettiinkö siinä karttapallossa miten kansainvaellus etenee?

Pekka Iiskonmaki

#13
Onhan Arton kaveri käynyt joskus Virossakin.

Pidän Artoa siten asiantuntijana geopolitiikassa.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Kovin nuo tulijat haluavat suomessakin keskittyä uudellemaalle.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olisiko eron syynä, että itse lähdette aina hyökkäämällä kohdettanne vastaan. Muilla yleensä on kuitenkin esillä edes jonkinlainen vastapuolen ymmärtäminen ja kuuleminen. Niin metsä vastaa kuin huudetaan. Jos antaa huonon ensivaikutelman, peli on jo menetetty.
Aaltonenkin hakee ratkaisuja, ei huuda pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden huonoutta.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Ihan niin kuin Rinnekin masinoimalla 8000 henkeä senaatintorille huutamaan aktivimallin "huonoutta"? Se siitä ratkaisun hauista.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Siitä huolimatta tiedetään, että SDP on todellisuudessa valmis myös keskustelemaan. Jopa aktiivimallista. En pysty selittämään, mikä ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa on se, mikä ratkaisee, sujuuko keskustelu vai ei.
Usein sen tietää jo muutaman lauseen perusteella. Sanat ja sanojen käyttö sisältävät aina myös tiedostamatonta viestintää.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hyvä kommentti Juho! Minäkin ihmettelin hiljaa itsekseni tätäkin blogia lukiessani, että miten voikin olla niin, ettei ymmärrys ylety muuhun kuin persuja vastaan ilkeilyyn?
Ei tässä keskustelussa pitäisi olla puolueiden kanssa mitään tekemistä. Järkevät ratkaisut pitäisivät olla etusijalla ja vinoilut jätetään johonkin vähemmän tärkeään asiaan. Yhdessä pohdintaa - hyvässä hengessä. Kyse ei enää ole edes meistä, vaan tulevien sukupolvien elämästä ja sen laadusta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ehkäpä se kertoo vain kahdesta asiasta. Keskustelijoita itsellään ei ole oikeita ongelmia, vain oikeassa olemisen tarve ja inho jotain vastapuolta kohtaan. Eikä somessa tarvitse kohdata ketään kasvokkain, joten loukkauksia voi laukoa tarvitsematta nähdä reaktiota.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jotkut kommentit saavat tuntemaan "inhoa läntisen ihmisen luopuessa arvokkaimmasta ominaisuudestaan, oikeudesta vapaaseen ajatteluun, kääntyessään määkiväksi lampaaksi" (Jean-Paul Sartre).

Arton luottomies Nils Torvalds näytti johtavan suomalaisten MEP:pien taistelua metsänkäyttöoikeuksien puolesta kotimaisten metsäyhtiöiden suureksi tyydytykseksi.

Joku on sanonut metsäfirmojen saaneen metsätilojen mukana omaisuusluetteloihinsa siellä syntyneet elikotkin, niin kaksi- kuin nelijalkaiset.

Nyt virallinen "yhdessä" Suomi haluaa siirtää ajanoton menneeseen aikaan.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Olen tiennyt demarien maahanmuuttokriittisyyden jo vuosikausia.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Ai jaa. Demarit itse eivät tunnu siitä tietävän vieläkään.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kokoomus ei ole lähtenyt samaan kuoroon mukaan, vai mitä kertoo sisäministeri Mykkäsen tahtotila ottaa Suomeen vastaan 10 000 kiintiöpakolaista vuosittain? Siihen sitten vielä asylumit kaupan päälle. Niitäkin riittää tuhatmäärin.

Varusmiehet saavat kantaa tulijoiden matkalaukkuja jatkossakin. SPR- ja Luona Oy takovat muhkeaa tiliä veronmaksajien piikkiin.

Rajavartiolaitoksen voinee lakkauttaa tarpeettomana, jotta saadaan maksettua osa piikistä, joka syntyy jos Mykkäsen fantasiat realisoituvat.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kokoomus ilmeisesti kalastelee Vihreistä niitä joiden mielestä vihreästä on tullut liian punainen.
SDP on todennäköisesti paniikissa reilusti alle 20% kannatuksella ja he tekevät mitä tahansa saadakseen kannatuksensa ylös että pääsisivät pääministeripuolueeksi 2019.

Meillä äänestäjillä on ainoa mahdollisus katsoa hstoriaa. Sillä historialla on tapana toistaa itseään ja historia myös opettaa ja kertoo sen mitä puolueet todellisuudessa ovat mieltä.

Ns. vaalilupausten kuunteleminen ja "vaalikoneiden" pelaaminen on sitä suurinta itsepetosta jos ei ensin kunnolla tutustu historiaan.
Nykyään kun kaikki tarjoillaan helposti ja nopeasti.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Persujen syytä, persujen…, kaikki.
Kyllä SDP:ssä ja jopa Kokoomuksessa on maahanmuuton ongelmat tiedetty – mutta kun persut.

Jytkyn jälkeen suomalaisen järkevän politiikanteon sekoittivat, ketkäs muut kuin persut. Jytky oli niin ramakka, että sen jälkeen vanhat puolueet haukkoivat henkeä pitkään. Astmalääkkeeksi yskään keksittiin se, että ollaan persujen kanssa erimieltä kaikessa. Ja oltiin. Varmin konsti oli tehdä persulaisuudesta pahe (jota se joissakin asioissa olikin), mutta kun kaikessa piti vängätä vastaan, silloinkin kun persujen ajatus sattui olemaan kohdillaan.

Muistan tv-keskustelun, jossa oli mukana Heinäluoma (sdp.) Zyskowicz kok.) ja aiheena maahanmuutto. Puheet olivat kuin ikään Halla-ahon suusta, hieman sisäsiistimmillä sanoilla. Mutta teoissa piti lyödä jytkyn saaneita ja ainoaksi keinoksi jäi erimieltä oleminen - kaikessa. Näin ignoorattiin persuja.

Niin sitten oltiin erimieltä. Maahamme tulevien muukalaisten kannattamisesta tuli kansallinen hyvä. Suomalaiset unohdettiin. Jos oli samaa mieltä persujen kanssa, oli idiootti. Ja nyt, tähän on tultu. Jopa demarien silmät avautuvat. Tuskin olisi vielä uskallettu, mutta kun toverit Tanskassa, niin kyllä kai mekin nyt, viimein… vuosia liian myöhään. Ja kun Ruotsistakin kantautuu ikäviä. On aika alkaa kerätä pisteitä kotiin kannattamalla kovempaa maahanmuuttopolitiikka – ikään kuin omana, uutena ideana. Viimein, kun on pakko.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Voisi melkein sanoa että tuo ryntäys 2015 johti siihen että SDP,, Kokoomus ja Keskusta tavoitettiin housut nilkoissa.

Sen jälkeen he maalasivat, tai oikeastaan jo ennen sitä, itsensä nurkkaan kun leimasivat Perussuomalaiset natseiksi.
Siitä seurasi tietenkin että eiväthän he voi olla samaa mieltä natsien kanssa ja oli otettava vastakkainen kanta. Sitä sitten muutamat vihervasemmistolaiset käyttivät kiireesti hyväkseen ja tulos on tämä.

Mikä voisikaan tilanne olla jos tuo maahantulo olisi hoidettu asiallisesti ja tulijat olisi kuskattu paatteineen takaisin lähtömaihinsa ja sinne perustettu pakolaisleirejä joista sitten olisi haettu oikeasti suojaa tsrvitsevat Eurooppaan?
Olisiko Euroopassa mitään suurempia ongelmia?
Tämä koko ongelmavyyhti ei ole tulijoiden syytä vaan syyt ovat eurooppalaisessa puoluepolitiikassa jossa kytätään galluppeja.
Itsekin lähtisin, jos asuisin jossai Pohjois-Afrikan kolkassa, etsimään jotain parempaa jos vain sellainen mahdollisuus avautuisi. Sehän onaivan normaali reaktio ihmiseltä. Kaiken lisäksi yleensä se "parempi" aktiivisempi väki lähtee ja passivoituneet eivät saa lähdetyksi.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Jocke, yhdyn moneen ajatuksista. On syytä muistaa, että todelliset avuntarvitsijat kärsivät edelleen pommitetuissa kaupungeissaan tai makaavat mahdolliseti joukkohaudoissa. Ei tämä tulijoiden syytä ole. Miksi ei tulisi, kun tarjotaan mahdollisuus, jopa kutsutaan. Tosin toisenlainen ratkaisu olisi ollut tulijoiden kannalta pitkänpäälle parempi.

Kun yhteisölliseen, perhekeskeiseen elämään tottuneita sijoitetaan suomalaisen maaseudun keskelle eristyksiin -nyt hankien keskelle- onko ihme jos nuoret miehet ahdistuvat.

Olen keskustellut tuollaisissa eristyneissä oloissa asuvien maahamme tulleiden kanssa. He eivät Suomea syyttäneet, mutta myönsivät, että olosuhteet -luonto, ihmiset, kulttuuri... - ovat oudot. Onko vastuullista sijoittaa heitä eristyksiin, vaikkakin meidän mielestä kauniin luonnon keskelle rauhaliseen paikkaan.

(Meni hieman ohi bogisti alustuksen.)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #33

"Onko vastuullista sijoittaa heitä eristyksiin, vaikkakin meidän mielestä kauniin luonnon keskelle rauhaliseen paikkaan."

On, jos he väittävät tulleensa hakemaan rauhaa.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen Vastaus kommenttiin #41

#41
Rauha ja rauha! Saxpillisti Harri R. on myös näppärä sanataituri ((( En ole varma paljonko se vie vakavaa asiaa eteenpäin. Näppärää silti.

Komenttini muuten liittyi toiseen, jossa aprikoitiin onko se tänne tulijoiden syy, että tulevat. Ei se ole. Totta kai tänne tullaan, jos se mahdollistetaan.

Vastuullisuutta on myös se, että vastaanottaja huomioi kulttuurien erilaisuuksi ja mahdollisuuksi integroitua jo etukäteen. Pakolla se ei oikein onnistu. Nythän asiasta ei saa puhua edes jälkikäteenkään. Tulijat ovat tavallaan pakkorakosessa, vastuuttomia, käyttävät tilaisuutta hyväkseen. Vastaanottajien olisi kannettava enemmän vastuuta, ettei sinisilmäisesti hakata sitä pyöreää neliskanttiseen reikään - kuten nyt tehdään.

Tuo aivan erilaisista oloista tulleiden yhteisöllisten nuorten sijoittaminen meidän mielestä kivaan ja rauhaisaan paikkaan eristyksiin on mielestäni suurempi ongelma kuin ehkä meillä tiedostetaan. Peräisin siinä vastaanottajilta vastuullisuutta ja laajempaa näkemystä sekä kulttuurien ymmärtämistä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #44

Eiköhän kaikki keskukset ole jonkilaisten kaupunkienja kuntien alueilla, ei kovinkaan kaukana keskustoista.

Pitäisikö heidät asuttaa alkaen Kampistaa sitä mukaan kuin asunbtoja saadaan tyhjiksi että tulijoilla ei olisi paha mieli?

Aivan käsittämätöntä.

Olen lueskellut, onneksi ei itse ole tarvinnut lähetä oikeasti pakoon, aika paljon erilaisia kertomuksia, siis kirjoja pakolaisista, myös tositaphtumiin perutuvia, kuten nyt vaikkapa Venäjän vallankumouksen aikaisiin, Saksaan paenneiden 1945 ym.
Ja niissä on aina yksiselitteisesti pakolainen ollut tyytyväinen ja iloinen kun on päässyt turvaan. Olivat olosuhteet sitten mitä tahansa. Me emme täällä pysty eikä meidän pidä, järhjestää tulijoille smankaltaisia oloja kuin lähtömaissa täytdellä ylöspidolla.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen Vastaus kommenttiin #45

Täällä on näköjään semmoinen vauhti ja kiihko päällä kommentoimaan, ettei lueta -ainakaan ajatuksella - kommentteja joihin vastataan.

Yritin vain tuoda semmoista ajatusta - jota yleensä ei tuoda esiin - että kun kerran on tehty paha virhe alkujaan, että vaellus pääsi tapahtumaan (esim. EU:n hampaattomuus)niin pitäisi miettiä miten ihmeessä voimme selvitä kulttuuri eroista ym. vakavistakin ongelmista jos ihmiset joutuvat integroitumaan oloissa joissa siihen ei oikeastaan ole mahdollisuuksia. Lähtökohtani, karkeasti, on se, että ei Eurooppaan olisi alun alkaen pitänyt päästää tuollaista massaa sisää vaan heille olisi pitänyt keksiä muita ratkaisuja kotoisimmissa oloissa. Se olisi ollut, pitkässä juoksussa, inhimillisempää myös pakolaisillle eli molempien etu. Tuosta ovat muutamat poliitikkomme puhuneet, mutta heitä ei kuunneltu, kun piti olla niin humaania, niin humaania, että suuri kuva sumeni.
Nyt ollaa tässä ja näillä mennään ja maksetaan lasku, joka ei ole pieni.

Tämä tähän, etei tule lisää väärin ymmärryksiä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #54

Ymmärsin kyllä kirjoituksesi. Tiedän itse että ihminen ei voi sopeutua vieraaseen kulttuuriin jos ei ole kantaväestön kanssa kanssakäymisissä. Sehän on mahdotonta. Myös kielen oppiminen on lähes mahdotonta jos sitä ei voi jatkuvasti harjoitella kantaväestön kanssa.

"Nyt ollaan tässä ja näillä mernnään".

Olet yksi harvoista joka edes vaivautuu pohtimaan asiaa ja löytämään ratkaisua muualta kuin Perussuomalaisten parjaamisen kannalta.
Meillä on kuitenkin jo alueita joilta kantaväestö muuttaa pois kiihtyvällä vauhdilla. Ja se ei johdu kantaväestöstä. Nämä alueet ghettoutuvat vähitellen ja niissä tulee olemaan sama meno kuin Rinkebyssä.
Koska meillä on lain mukaan kaikilla oikeus asua missä haluavat ja pystyvät niin siitä seuraa että tulijat muuttavat samoille alueille.
Millä sitten estää huono kehitys?
Rahan jakaminen on varmasti se huonoin keino. Ihminen on hyvin oppivainen eläin ja se oppii hyvin nopeasti että vaatimalla saa ja jos ei saa niin pientä säpinää niin jo saa.
Työn puute on tietenkin yksi ongelma mutta me emme voi luoda työmarkkinoita jotka millään tavalla syrjivät kantaväestöä vaan työmarkkinoiden pitää olla kaikille avoimet samoilla ehdoilla.

Mitä jää? Millä motivoida?
Yksi on että kansalaisuuden saamiseksi pitää osata kieltä ja testien tulee olla tiukat niin että ne pakottavat opiskelemaan.
Varmaan useimmille on tuttu tilanne kun on tavannut jonkun selkeästi ulkomalaistaustaisen joka puhuu kohtuullisen hyvää kieltä, että tuntuu että tämähän on kunnon tyyppi.
Ja vice versa, jos tulija on asunut täällä kymmenen vuotta eikä oikein osaa sanaakaan niin ajatus saattaa olla päinvastainen?

Varmaan huomaat että en ole mikään "ulkomaalaisvastainen", ei minulla edes voi olla oikeutta sihen. Mutta en hyväksy sitä että tänne tullaan vain vastikkeettoman elätyksen perässä ja sen lisäksi vaaditaan vaatimasta päästyään, että valehdellaan ummet ja lammet iästä alkaen.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

SDP menetti pelin siinä vaiheessa kun se unohti ne jotka sitä kannattivat.
SDP ei ole pysynyt mukana yhteiskunnan kehityksessä ja siellä ovat vallan ottaneet kaikenlaiset lakimiehet ja koulun penkkien kuluttajat tyyppiä Tuomioja ja Halonen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

SDP menetti pelin siinä vaiheessa kun sen perinteiset kannattajat unohtivat mitä äänestäminen tarkoittaa ja mitä puoluetta he aina olivat äänestäneet.

Kannattajakunnan dementoitumiseen ja siirtymiseen nukkuvien puolueeseen ei SDP:llä löydy lääkettä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Sama tilanne on kaikilla muillakin puolueilla. SDP vain eiole onnistunut pysymään mukana siinä minkä se loi yhdessä Maalaisliiton kanssa ja osin myös Kokoomuksen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #39

Työväenliikkeen alkuperäiset tavoitteet on aikoja sitten Suomessa saavutettu. Ja se äänestävä työväki on huvennut marginaaliin.

Ei SDP mitään virhettä ole tehnyt. Maailma vaan muuttui.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Onko SDP menettänyt jonkun pelin? Muistaakseni viimeisessä mittauksessa killui kakkosena, prosenttiyksikön verran nousussa. Mutta kai sitten.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

kts. mitä edellä kirjoitin kommentissa 21. paimenen perässä määkimisestä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

On iso ero siinä, halutaanko maahanmuuttoa rajoittaa lainsäädännön kautta tai persumaisesti lakia rikkoen.

Euroopan -ja koko liberaalidemokraattisen ryhmittymän- suuri vahvuus on oikeusvaltiokonseptissa. Siis että asiat etenevät laillisia kanavia pitkin myös silloin, kun olisi suuri mieliteko hoitaa ongelma akuutisti lakeja ja sitoumuksia rikkoen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"On iso ero siinä, halutaanko maahanmuuttoa rajoittaa lainsäädännön kautta tai persumaisesti lakia rikkoen."

Eduskunta niitä lakeja säätää ja nimenomaan poliittiseeen muutokseen on vedottu eikä vaadittu lakien rikkomista. Lait ovat järjestään tulkinnanvaraisia ja nyt näitä tulkitaan Suomen häviöksi.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Missä Perussuomalaiset ovat esittäneet lakien rikkomista?

Kertoo sanojasta... Joku on puhunut omasta viitekehyksestä...

Onhan itsestään selvää että demokraattisessa yhteiskunnassa menetellään lakien ja asetusten mukaan.

Jos lähdetään aivan alusta niin EU:han se on rikkonut omia lakejaan kun on sallinut tänne vaeltamisen ilman matkustusasiakirjoja. Suomi rikkoo karkeasti Dublin sopimusta kun se ei yksinkertaisesti palauta sopimuksen mukaisesti kaikkia tänne tulleita siihen turvalliseen maahan mistä ovat tänne tulleet.

Että siinä sitä lakien rikkomista.

Juha Hämäläinen

Massamuuton pyäyttämiseen on herätty laajasti. Kaikki hulluus loppuu, kun tulee seinä vastaan. Poliitikkojen ja ymmärtäjien älynlahjoja vain täytyy ihmetellä, miksi vasta nyt herätään.

Muuttopaineet ja väestönkasvu jatkavat kasvuaan. Viime vuonna maailman väestön nettolisäys oli yli 85 miljoonaa. Yksi Saksan kokoinen populaatio putkahti maailmaan. Tänä vuonna taas toinen. Meno on järjetöntä. Sitä ei tule ymmärtää, hyväksyä eikä tukea.

Emme maailmaa halaamalla Suomessa edistä yhtään mitään. Vain pahennamme tilannetta. Väestön kasvu on ainut ongelma, josta kaikki ikävä juontaa juurensa. Kehitysyhteistyön tavoitteet pitää liittää aina väestönkasvun vähentämiseen. Väestöräjähdys esitetään valheellisesti seurauksena eikä syynä.

Suomen pakolaiskiintiö on nykyisellään täysin riittävä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Miettikääpä hieman sitä takamatkaa, josta suomalaiset demarit joutuvat lähtemään liikkeelle. Siellä varsinaisen ankkurin muodosti Paavo Lipponen, joka aikanaan sai primitiivireaktion ja halusi pysäyttää koko Euroopan, kun Itävallassa Haider sai vaalivoiton.

Kyllä noista Lipposen itsevaltaisista ääriasenteista on aika pitkä matka esimerkiksi sellaiseen intellektuaalisen "uuden normaalin" dokumentaatioon, jota niin eurooppalainen identitaariälymystö kuin USA:n kriittinen keskustelu nyt käy läpi Douglas Murrayn kirjan "The Strange Death of Europe" diskurssissa.

Kyllä ne Lipposen älyttömyydet yhä siellä demarivaikuttajien päässä pauhaavat. Niistä ei ole julkisuudessa sanouduttu eikä itse asiassa älyllisesti edes päästy irti, vaikka mies onkin siististi siirretty valtapolitiikasta syrjään omia muniaan hautomaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Olen aikaisemmin kirjoittanut tästä ja SDP:n matka loppui kesken kun Lipposesta tuli puheenjohtaja.
Lipponen huolehti siitä että joka-ainoa potentiaalinen kilpailija katoaa puolueesta. Näin puolue jäi "tyhjän päälle" kun Lipponen luovutti.
Uuden sukupolven kasvattaminen vie aikaa eikä siitä koskaan enää tule sosiaalidemokraattista vaan siitä tulee aina koulutettujen pyrkyreiden kilpakenttä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Lipposen aito ihailu raakaa valtapolitiikkaa kohtaan henkilöityi hänessä itsessään. Hän sieppasi puolueen kun se oli Ulf Sundqvistin aiheuttamassa alennustilansa aallonpohjassa, Lappeenrannan puoluekokouksessa, josta tv-uutiset näyttivät uutiskuvaa kokoussalissa sammuneena nukkuvasta Risto Kuismasta. Kaipa se oli suomalaisen sosialidemokraattisen liikkeen lopun alku.

Työväenpuolueilla -- vaeemmistolla yleensä -- on se ongelma, ettei niillä ole esitettävänään mitää omaa arvopohjaa. Ne pysrkivät vain siihen että myös työväen kansankerrokset pääsisivät osallisiksi siitä aineellisesta hyvästä, joka menestyneemmillä jo on. --

Mitä kaikkea tämä tajunnallinen asemointi pohjimmiltaan vasemmistolle merkitsee, siitä aivan erinomaisen, psykologisesti pirullisen osuvan analyysin tekee pahamaineinen "Unabomber", pommiterroristi Ted Kaczynski kuuluisassa "manifestissaan", jonka ne osat, jotka koskevat tätä nimenomaista vasemmistolaista mielenlaatua, löytyvät Timo Hännikäisen Sarastus-lehdestä suomennettuina.

Tähän työväenpuolueiden henkisen köyhyyden tragediaan liittyy olemuksellisesti se, että kaikenlaiset koulusivistystä saaneet, mutta ikään kuin vapailla markkinoilla kilpailukyvyttömät kiipijät hakevat itselleen helpon uran jossain työväenliikkeen lokerossa -- puolueessa tai ay-liikkeessä. Olen aina nähnyt keskeisissä demarivaikuttajissa tätä piirrettä.

Ja jotkut heistä jopa ratkaisevat oman elämänvalheensa loikkaamalla tilaisuuden tullen suurempaa sosiaalista statusta tarjoaviin joukkoihin. Taitaa tämä tapaus Juhana Vartiainen olla viimeisin esimerkki. Eikä tarvitse paljoa ajatusta jatkaa, kun jo tulkitsee "aktiivimallin" siltä pohjalta, että sekin on vain kieroutunut kosto siitä kärsimyksestä jonka rämpiminen työväenliikkeessä miehen mieleen jätti.

Vasemmistolla on siis oma traaginen psykohistoriansa, eikä se ole kaikkein onnellisin tarina. Ei siitä huolimatta että työväenliike on tehnyt paljon uhrauksia -- todella monet ovat taistojen tielle kaatuneet -- ja saanut myös paljon todellista olojen paranemista aikaan. Jokin onnettomuus sisältyy tuohon ideologiseen epä-autenttisuuteen -- juuri sellaiselta pohjalta ideologiat muuttuvat itsetarkoituksellisiksi, ja juuri tällainen tunnustuksellisuuden liian vahva rooli estää sitten uudelleenarviointia esimerkiksi näissä Eurooppaa uhkaavissa kansainvaelluskysymyksissä.

Harri Ikonen

Ounastelen, että Valtteri Aaltosen lähtölaskenta alkoi nyt, jos demarit yhä uskovat entisiin oppeihinsa. Sitä toivon siksi, että saisivat seuraavissa edsk. vaaleissa todella turpaansa. Mutta voihan olla että järki siellä jossain ideologian kellareissa alkaa tuikkia, ja pakolaiskysymyksessä "natsius" alkaa pilkistää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset