Arto Luukkanen

Villepopulismi

Voiko ihminen taata toiselle että hänelle ei tapahtu mitään ikävään? Saisinko minä vakutuksen pahan mielen varalle? Voiko valtio estää kansalaisten onnettomuudet, vahingot tai haavat? Kypärillä tai suojuksilla? Voiko Suomen valtio taata ihmisille kuolemattomuuden? Edes omille kansalaisilleen?

Eduskunnan kyselytunnilla populismin kruunaamaton kuningas Ville Niinistö vaati sitä, että Irakiin ei voisi palauttaa ketään. Syynä oli ns."tapaus Bagdadin Ali". Villen mielestä Suomi ei voi palauttaa ihmisiä kuolemaan Irakiin.

Ville tuntuu olevan hyvä ja humaani mies, jolla on sydän paikallaan.

VIllepopulismi? 

Käsittelen tässä Villepopulismia. MItä se on? 

Näyttää vahvasti siltä, että Villen mielestä ainoa oikea teko on se, että Suomen valtion pitäisi pakkosiirtää koko Irakin väestö Suomeen. Silloin kukaan ei kuole Irakissa.

Villen argumentit ja perustelut ovat muutenkin mielenkiintoisia. Eihän meillä Suomessakaan voida taata kenellekkään kuolemattomuutta. Ruotsissakin tapahtuu väkivallantekoja. Jopa Espoossa tai Kruununhaassa.

Villen haluama politiikka johtaisi tietysti terveen järjen käytön lopettamiseen. Villepopulismin syvempi kärki kohdistuukin tehokkaasti Migriin ja suomalaiseen oikeusjärjestelmään. Ehkä hän haluaa ohittaa sen ja perustaa oman "vihreän" oikeutensa?

Ville - sydänten vihreä?

Näin aluksi näyttää siltä, että Villellä on kosolti sydäntä mutta vähän sitä toista.

Tämä on kuitenkin väärä oletus. En epäile Villen järkeä vaan otaksun, että hän tässä tapauksessa käyttää tätä tapahtumaa härskisti hyväkseen. Epäilen, että hän ryystää kuuluvasti erityisesti nuorten naisten idealismia ja maailman parantamishalua. Tässä mielessä Villepopulismi muistuttaa taistolaisten tapaa imeä kuin vampyyri nuorten naisten idealismia.

Villen tarkoitusperät näyttävät olevan kuitenkin syvemmät kuin silloisilla taistolaisilla. Villepopulismi on tietenkin farisealaista, korupuheiden huumaamaa ja valheellisen sentimentaalista mutta epäilen, että se syvimmiltään tähtää länsimaisen moniarvoisuuden ja pohjoismaisen oikeusjärjestelmän kumoamiseen. 

Poliittinen ratsastelu yhden onnettoman Alin tragedialla on siten vain tapa toteuttaa se todellinen unelma. Vähän kuin vihapuhe-jorinalla ja rasismi märehtimisellä muutetaan poliittisen oikeaoppisuuden rajoja niin onnettoman Alin kohtalolla halutaan sivuuttaa laki ja oikeus.

Arvoisat lukijat. Jätän Teidät kaikki arvioimaan sitä minkälainen se maailma olisi jossa Villepopulismi vallitsisi. Kävisikö niin, että siinä maailmassa moniarvoisuus korvattaisiin oikeaoppisuudella, terve järki "gutmench" logiikalla ja laki mielivallalla.

Kuka haluaa elää VIllepopulismissa? Haluaisitko sinä Ville todella elää sellaisessa maailmassa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ihan on tuo Villen puhe synkassa Vihreiden linjapaperin kanssa. Paljon kauniita ja yleviä sanoja peräkkäin, mutta se kustannusvastaavuus on unohtunut.

https://www.vihreat.fi/turvapaikkapoliittinen-linj...

Kannattaa lukaista, niin tietää mihin soppaan sormensa työntää, kun vihreiden politiikkaa tukee.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

En pidä populismista, mutta jos on valittava Villepopulismin tai persupopulismin väliltä, valitsen Villepopulismin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, olisiko Villepopulismi nostanut päätään , jos raiskauksesta Suomessa tuomittu ja ilman turvapaikkaa jäänyt ja kotimaahansa palautettu Hussein olisi kokenut reaalielämän Alin kohtalon ?

Jyrki Tikkakoski

Valita voi, mutta Villepopulismista puuttuu terve maalais- ja kaupunkilaisjärki. Ville ei ole vielä poliittisen uran aikana keksinyt vielä yhtään hyvää ratkaisua, mutta valittaa hän on aina osannut. Ja sellaista satua ei tphakijoista ei taida ollakkaan ettei Ville sitä usko, mutta faktat ovatkin aivan turhaa tietoa.
Kukaan ei tiedä Suomessa miksi Ali tapettiin, joten kaikki siihen liittyvät kommentit ovat vain spekulointia.
Faktaa kuitenkin on, että Bagdadissa elää miljoonia ihmisiä aivan normaalia elämää ja hotellit mainostavat itseään turisteille aivan normaalisti ja turvapaikan saaneet käyvät siellä lomilla, niin miksi sinne ei voi ketään syntyperäistä palaiuttaa?

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Siis kaikki irakilaiset Suomeen ainakin kuolemaan? Vihreäpopulisti vihaa kansanosaa joka rahoittaa pakolla villepölhöpopulismia, vihreissä ei järki päätä pakota sanoi naapurinmies!

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen
Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kaema hyvä. Suaphan sitä valita. Tämä on vapaa maa.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Maahanmuuttovirasto teki pahan mokan jonka seurauksena turvapaikanhakija kuoli.

Turha asiaa on selitellä. Suomi ei ole enää oikeusvaltio.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Saisiko linkin tähän väitteeseesi, että Ville haluaisi pakkosiirtää kaikki Irakilaiset Suomeen. Vai oliko kyseessä vain löyhäperäinen Artoväittämä?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Manu. Sitä sanotaan loogiseksi syllogismiksi. Lue uudelleen ja etsi lauseesta premissi ja alipremissi. Kyllä se siitä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Väitteesi kaatuu tuohon pakkosiirtoon.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ville ei kuitenkaan ole yksin tuossa populistisessa mielessä. Onhan jo yle-pakkoverolla ohjelmatoimintaansa kustannettu valtioyhtiö alkanut yhä enenevässä määrin pakkosyöttämään tuon pakkoveron lisäksi villepopulismia kansalaisille. Yle on jopa useamman kerrn lähettänyt toimittajansa paikan päälle Irakiin selvittämään palautettujen kuulumisia. Ensin veronmaksajien pitää kustantaa henkilöiden oleskelu hakemuksen ja oikeudenkäsittelyjen ajan sekä vielä paluumatkat kotimaahan ja vielä sitten yleveron kautta viimeisimmät kuulumiset toimittajan matkakustannuksina. Jo on aikoihin eletty. Viis veisaavat nämä villepopulistit omia kansalaisia kohdanneet rikokset noin laajasti käsiteltyinä Jos ollenkaan.

Eduskunnan toivoisi puuttuvan tuohon yleveron pakkomaksattamiseen siten että ylen tuottamat ohjelmat laitettaisiin maksukortin taakse. Ne maksavat jotka ylen palveluita haluavat.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

On aika pilkkoa Yle. Siitä voidaan erottaa omaksi yhtiökseen, ja myydä jos ostajia löytyy, urheilu, nk. viihdehömppä ja
varsinainen uutistoimitus. Jollekin näistä asetettaisiin velvoite toimia tarvittaessa yhteiskunnan tiedotusyhtiönä.
Valvonta jäisi vain uutistoiminnasta.
Samalla tämä toimittajien viihdematkailu ja viihdeohjelmien toimitus voisi jäädä pois ja rahat käyttää uutisten hankkimiseen ja todenmukaisuuden tarkistamiseen.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Jos arvioidaan, että noin 5% palautettavista joutuu palautuskohteessa hengenvaaraan, niin Suomelle tulisi edullisemmaksi ostaa heille turvallisuuspalvelu kohteessa kuin jättää 5% riskin vuoksi iso osa palautuksista tekemättä. Toisaalta pakolaisten määrän tulisi olla aina niin pieni, ettei kustannuksista tarvitsisi edes välittää, mutta nyt tilanne ei ole tämä. Pakolaisten suojelun alkuperäinen idea oli, että vakaa valtio tarjoaa turvapaikan kouralliselle poliittisia pakolaisia, joiden ylläpito ei ole valtiolle taloudellinen tai muu rasite. Massojen käsittelyyn turvapaikkamenettely ei kuitenkaan kalleutensa vuoksi sovi.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Yle:n aamutv:n ruotsinkielisessä jaksossa valiteltiin pienissä ruotsinkielisissä seurakunnissa koettavan ankaraa pappispulaa. Perinteisesti kaipaava katse on kääntynyt itäsuomalaisiin päin, mutta eikös maahanmuuttajiakin voisi kouluttaa heile palvelijoiksi kun omia "valituista valituimpia" lapsukaisia raskas ala ei enää vedä, vaan halutaan läntistä keveyttä, naurua ja elämäniloa?

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

"Raskasala"? Siksiköhän piispatkin pitää ryyppäjäisiä median mukaan ja kenties mitä elostelua?
Palvelija tulisi hakea sieltä köyhän kansan keskuudesta joka on kovia kokenut ja työtön, hän osaisi puhua kokemuksesta, mitä viina tarkoittaa, kun se on viisasten juoma!

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

"Raskaat työt vaativat raskat huvit". Tämä on se vanha kansanviisaus.
Koskee tietenkin myös kirkkoa, erityisesti vielä

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #19

Maallikkona arvelisin papin työn raskauden korostuvan yhteydenpidossa seurakuntalaisiin, joilla on surullisia tarinoita papin jaettavaksi. Nasaretilaisen rooli on raskas kantaa. Sieltä papit pyrkivät ylempiänsä mielistelemällä ylempiin kerroksiin joissa kevyet työt mahdollistavat kevyet huvit. Ihmisiä hekin ovat.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Minut pappi on tuominnut 3 kertaa, joka kerta eri pappi! Eka oli rippikoulussa, kun toiset riehui ja tönivät minua, pappi näki minut, ei tönijöitä, hän jätti puhutteluun, "sinä jumalaton häiritsijä, joka olet suoraan saatanasta, minun pitää heittää sinut pois rippikoulusta häirintäsi takia? Yritin kertoa kuinka asia oli, pappi karjui sinulla jumalattomalla ei ole asiassa mitää puhevaltaa minä tuomitsen täällä?
Sitten sen verran rauhoittui, että minun pitää siivota 150-200n2 pappila putipuhtaaksi, jos se ei ole puhdas lähtö tulee? Siivosin sitä pitkään, ei potkaisuut pois!
Seuraavana päivänä paikan rippikoulukingi jolla oli 7 seuraajaa ja oli halveksinut minua köyhyyden takia, tuli kohti ja alkoi huutamaan kavereilleen "tässä se on sellainen jegyli, meinattiin potkaista pois rippikoilusta" ja taputti olkapäälle, meinasin selittää onneksi en? Kysyi mitä sä teit? Toitotti on kova jätkä? En kertonut piti kaverinaan pitkään? Tarjosi jopa autokyytiä, oli Virtanen nimeltään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset