Arto Luukkanen

Suvi Lindén ja kokoomus – valoa hämärään!

Tupla-ex-ministeri Suvi Lindénin; tämän onnettoman köyhän eläkeläisen ja kovapalkkaisen konsultin kertomukset hänen Afrikan-tutkimusretkiensä syistä vaihtelevat päivittäin.

Äsken hän kertoi olleensa kartoittamassa älypuhelimien toimintaa ugandalaisten keskuudessa. Nyt hän sanoo että ei ollutkaan siellä mistään toimeksiannosta – hän oli Ugandassa ihan ”palkatta”. Yli 10 vuotta maksettu sopivan kiva 5000 euron kuukausieläke onkin riittänyt ihan hyvin Afrikan loistohotelleihin.

Fantastista Suvi, fantastista!

Jutun kova ydin ei ole vain siinä, että kansanedustajat ovat suhmuroineet itselleen tällaisen ”kultapossukerhon” vaan poliittisen vallan ja rahan välisessä suhteessa, joka näyttää paljastuneen.

Suvin – tämän tavallisen elämän kurjuuteen sopeutuvan kokoomusvaikuttajan traaginen elämänkohtalo on mainio esimerkki mahdollisesta korruptioverkkojen olemassaolosta.

Ydinkysymys kuuluu: miksi Suvi Lindénin reissaa asekauppojen liehtarina? Todennäköinen syy on Suvin arvo lobbaajana ja konsulttina.  Hän tuntee kokoomuspuolueen. Ja monia muitakin vaikuttajia.

Ilmaisia Afrikan-matkoja ei ole.  

Median hetki!

Järkyttävän skandaalin jäljille päässeellä medialla olisi nyt mahdollisuus päästä seuraamaan näitä kokoomuksen vaikutuskanavia loppuun saakka. Mihin saakka ne johtavat? Johtavatko nämä yhteydet esimerkiksi suurkomissaarin virkaa havittelevan Jyrki Kataisen kautta EU:n sisäpiiriin? Onko joku muu kokoomusvaikuttaja mukana tässä vyyhdessä? Mitä Suvin haluttiin siellä tekevän? Mitä etua kokoomus olisi saanut, mikäli ugandalaiset olisivat ostaneet?  

Pahinta olisi se mahdollisuus, että jäljet johtaisivat kokoomuksen johtoon. Sen kovaan ytimeen; sen isoihin rahoihin ja sen merkittävään vaikutusvaltaan. Suomalaisiin oligarkkeihin? Kyseinen havainto järkyttäisi poliittisen järjestelmän uskottavuutta. Miksi äänestää tällaista puoluetta?

Olen varma, että rehdit rivikokoomuslaiset tai kokoomusta ennen äänestäneet Sari Sairaanhoitajat eivät halua olla mukana näissä rahan ja vallan salamyhkäisissä verkoissa.

Heille ajatus siitä, että puolue hankkisi vaikutusvaltansa ja rahansa liike-elämästä tai lobbareilta on vieras ja vastenmielinen.

Heillä on oikeus vaatia kokoomusta paljastamaan mahdollisen likapyykkinsä. Täydellisesti.

Kokoomuksen itsensä takia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Avoimia kysymyksiä: mitä overhead-osuuksia Suvi olisi saanut? Entä kokoomus? jos oli mukana?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Lindén jäi rannalle vuoden 2011 vaaleissa. Hän ei nauttinut enää riittävässä määrin kokoomusäänestäjien luottamusta. Oletko huomannut, ettei yksikään kokoomuslainen ole syyttänyt mediaa tapauksen uutisoinnista?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Manulle: hyvää ja lupsakkaa viikonloppua)))

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #15

Kiitos samoin. Toivottavasti tämä hämärä tapaus selvitetään perusteellisesti, jo pelkästään vainajan omaisten vuoksi.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kerta toisensa jälkeen nämä ’Lindénit’ nousevat parrasvaloihin.

Kuka vielä muistaa 2008 kulttuuriministerin kummalliset ”ohoh - en tiennyt” Golf kytkennät ja avustukset omaan taskuun ?
Seuraavaan hallitukseen tästä Lindénistä leivottiin sitten viestintäministeri.

Nyt sitten samainen Lindén on YK n lähettiläänä, eiku siis ei ollutkaan, vaan pääsihteeri Zhaon kanssa tehdyn erityissopimuksen mukaisella Advocator for the Broadband Commission - nimikkeellä Ugandassa edistämässä jotain mystistä ja elämää suurempaa. Ei tietenkään asekaupoilla uskottavuutta lisäämässä. Suoraa vastausta tuohon ei saada koskaan.

Ei kuulemma ole löytänyt Oulusta Lindénille osaamista vastaavaa työtä, ja Hki on niin kaukana. Siksi sopeutumiseläkeläinen. Mites se Kampala ?

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Sen kerran kun joku tekee pienellä eläkkeellä pyyteetöntä vapaaehtoistyötä kehitysmaissa, niin heti ollaan kimpussa...

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Uskoisin että Taloussamomien jutussa löytynee selitys Lindenin matkustusintoon Afrikan maihin.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005569320....

Lindén on hallituksen puheenjohtaja NxtVn Finland -yrityksessä, joka osti vuonna 2015 lakkautetun Hallin varuskunnan tilat Jämsässä. Niiden vieressä toimii myös Patrian tehdas, joka valmistaa lentokoneenosia Airbusille.

NxtVn kertoo suunnitelmakseen rakentaa ”datakeskuspuistoja” eri puolille maailmaa. Lindén kuvasi elokuussa 2016 Helsingin Sanomien haastattelussa Jämsään kaavailtua tietoliikennekeskittymää ”Suomen Piilaaksoksi”.

Toistaiseksi sitä ei kuitenkaan ole saatu pystyyn.

NxtVn:n Hollannissa sijaitsevan emoyhtiön ja myös NxtVn Finlandin toimitusjohtajana toimii egyptiläinen Khaled Sedrak.

Lindénin mahdollinen omistusosuus tai muut tiedot yhtiöstä eivät ole saatavilla, sillä NxtVn:n suomalaiset tytäryhtiöt eivät ole toimittaneet omistustietoja tai tilinpäätöksiä kaupparekisteriin.

http://nxtvn.com/

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

https://www.kauppalehti.fi/yritykset/yritys/nxtvn+...

Osakepääoma 2500 € eli pienin mahdollinen. yrtyksen osoite on Mannerheimintie 8 Helsingissä eli aika hulppealla paikalla ydinkeskustassa. yrityksen kotisivu on www.nxtvn.fi mutta linkki ei näy toimivan.
Suvi Linden ja veljensä Seppo näyttävät molemmat olevan kuudessa yrityksessä jonkinlaisessa johtavassa roolissa. Joten ei kai Suvi Lindeniä ainakaan voi syyttää ettei olisi aktiivinen. PearlCon Oy:n virallinen nettisivu on: http://www.pearlcon.fi/
Siellä Suvi Linden esiityy näin:
http://www.pearlcon.fi/biography/
Suvi Lindén

ITU Special Envoy for the Broadband Commission for Digital Development.
CEO and Founder of PearlCon Ltd.

Suvi Lindén was Finland’s Minister of Communications in 2007-2011. She was previously Minister of Culture, 1999-2002. Ms Lindén was a Member of Parliament 1995-2011
The Intelligent Community Forum, a New York-based think tank named her as its “Visionary of the Year for 2011” for her commitment to ensuring affordable broadband access to every citizen in Finland.
In Parliament she has been Chair of the Education and Culture Committee, and Vice Chair of the parliamentary group of the National Coalition Party. She has also been Member of the Speaker’s Council, Foreign Affairs Committee, Committee for the Future, Transport and Communications Committee, Environment Committee, and the Finnish Delegation to the Conference of Parliamentarians of the Arctic Region.
Ms Lindén is Commissioner of the United Nations Broadband Commission for Digital Development, Member of the United Nations Advisory Board of the Digital Health Initiative. She was Chair of the Ubiquitous Information Society Advisory Board of Finland.
She holds positions of trust in a number of organisations such as Chair of the Education and Training Board of Oulu Region, Chair of the Finnish Cultural Institute for Benelux, and Member of the Oulu City Council. She is Founding member of World Antidoping Agency and was Member of its Executive Board.
Mrs. Lindén holds a Master of Science degree from the University of Oulu.

PearlCon Oy:n kotisivu tuntuu enemmän olevan Suvi Lindenin CV kuin yrityksen kotisivu.

NXTVN:n päättäjätiedot
Vastuuhenkilöt
Khaled Naguib Zaky Sedrak, toimitusjohtaja (9/2014), hallituksen jäsen (1/2016)
Näytä roolit muissa yrityksissä (3)

Suvi Helmi Tellervo Lindén, hallituksen puheenjohtaja (1/2016)
Näytä roolit muissa yrityksissä (6)

Seppo Emil Linden, hallituksen varajäsen (1/2016)
Näytä roolit muissa yrityksissä (6)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

tämä on vain pintaa...! mitkä yhteydet politiikkaan? puolueiden johtoon?

Timo Taipale

No nyt olisi todella tuhannen taalan aihio suomalaisen median paluttaa uskottavuuttaan tointaansa ja uutisointiinsa ja penkoa tämä vielä "lämmin läjä"auki.Todennäköisesti käy taas niin että Yle lähettää tämän supertoimittajan Eero Mäntymaan Ugandaan ja lopputulos on se että olemme kaikki syyllisiä Ugandan korruptioon ja köyhyyteen ja kokoomus painostaa peittämään Lindenin osuuden asiassa syvinpään ja pimeimpään maanrakoon mitä löytyy

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Saanko Arto arvata? Kutsut Suvin seuraavaksi haastateltavaksi oivaan keskusteluohjelmaasi "Dosentti"! (olen ohjelman fäni). Mutta ehtiikö puolessa tunnissa sitten selvittämään koko Afrikan laajuiset "köyhien laajakaistojen" kaikki mutkat ja tarinoiden käänteet!
Afrikassa kuulemma pelätään juuri tuota uutta ihmisten urkintamahdollisuutta. Sillä voidaan erinomaisesti pistää hallitisijoiden poliittinen oppositio polvilleen. Ei varmasti turha pelko.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #14

Kutsun mielellään...jos Suvi tulee))) Jokaisella pitää olla oikeus kertoa oma tarinansa ja jokaista on kuunneltava.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #16

Pistäkäähän räväkimmistä tulevista keskusteluohjelmista hieman näkyvämpää ennakkomainontaa! Mallilla.. "nyt puhuu xx vihdoinkin suunsa puhtaaksi!" Tämä on totuus tapaus xy:stä - mukana ollut kertoo mitä oikein tapahtui..!"

Timo Taipale Vastaus kommenttiin #16

Suvi tulee varmasti, ja monta rospuuttoa ja syksyäkin ennenkuin "se"Suvi tulee ohjelmaasi.No ehtiipä sitten kehittää hyvän oma tarinansa kuten toivoit

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jyrki Katainen- opin mukaan elämässään menestymään pyrkivä itäsuomailainen ei ota suurtakaan riskiä turvatessaan aina päältä ruotsalaisen asian Suomessa.

Arto Luukkanen, Paavo Lipponen, Erkki Liikanen, Lasse Lehtinen, Martti Ahtisaari, Olli Rehn jne.

Tuota en tiennyt vastavalmistuneena ekonomina kauppa- ja teollisuusministeriön ulkomaanosastolla ihmetellessäni eteeni tuotua asiaa perehtyä erään länsisuomalaisen rajahdetehtaan vientihankkeeseen. Nyttemmin ymmärrän sen olleen "luottamuspallo" johon älysin olla koskematta.

Raha ratkaisee, hokee Timo Soini tänään läntisen luottamusportin äärellä. Siihen ei siis ole kirjoitettu mitään työn vapauttavasta vaikutuksesta, jotakin on opittu.

Asenteet muuttuvat yksilöiden kokemusten myötä. Kaiken takana on ihminen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Noina vuosina ktm:n ministerin poliittisena sihteerinä toimi kaksi valtakunnantason demariopiskelijapoliitikkoa: Patrian hallituksen nykyinen pj. Christer Granskog ja Metso-kosernin vuorineuvoksena täysin palvellut Jorma Eloranta.

Minäkin olin antanut sdp:lle pikkusormeni, kunnes kuulin työssä Roomassa tulkinnasta jonka mukaan läntisen ajattelun jättimäinen kehitys holocaustin jälkeen selittyy nimenomaan sd-ajattelun muutoksella. Olivathan ajattelijanatsien likaisen työn tekijät olleet yleensä tavallisia kansalaisia, noita artoheikkejä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Olinpa huolimaton: silloinkin "artot" kuuluivat kirjanoppineisuutensa vuoksi ajattelijoihin, eikä todellakaan tavallisiin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ennen kuin päästään pohtimaan Patrian tai Yle:n hallituksen pj:n roolia, dosentit julistavat heille työrauhan sivistyksen nimissä. Muuten vuorten sanotaan järkkyvän ja kallioiden halkeilevan.

Suvi Linden onkin dosenteille sopivan kokoinen pala osoittaa hampaiden terävyyttä.

Toni Tamminen

"Raja tulee vastaan siinä vaiheessa, jos aletaan kyseenalaistaa ihmisarvoa": toteaisi luultavasti eräs kokoomuslainen. Mutta onko parempi ampua Patrialla Ugandassa kun puhua sanansäilällä asiat suoraa Suomessa?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Käsitykseni mukaan kyse on pyrkimisestä mukaan läpeensä korruptoituneen valtion sisäisten valtaryhmien peliin kauppaamalla yhdelle virallistetulle väkivaltaryhmälle välineitä millä se voisi saada yliotteen muista ryhmistä. Patria oli kulissi. Kyse näyttäisi olevan ennen kaikkea urkintateknologiasta ja siihen liittyvästä tietotaidosta / myyntiväylistä.

Syy murhana tutkittavaan kuolemantapaukseen jäänee meille hämäräksi, emme voi tuntea koko sitä valtakudelmaa mikä tässä on takana. Se mitä voisimme tehdä on puuttuminen Suomesta käsin harjoitettuun hämärään liiketoimintaan - määrätietoisesti ja riittävän kovia keinoja käyttäen.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Taidat puhua "köyhien laajakaistasta"? Sen asian ylistäjäksihän juuri ent. viestintäministeri Suvi Lindén näyttää vihkiytyneen; omien sanojensa mukaan. Luulen, että "tietoverkot" ovat jo sielläkin puhelinoperaattorien heiniä; siinä Suomi ei voi esiintyä minään pelin avaajana. Nokian myyntiorganisaatio on taas oma juttunsa, eikä se tarvitse ulkopuolisia konsultteja asiansa edistamiseksi.
Mikä tarkalleen ottaen mahtaa olla Lindénin markkinoima se edistyksellinen sovellus, en osaa edes arvata. Maiden turvallisuuspalveluita ei oikeastaan mikään muu kiinnosta kuin ihmisten kyttääminen, joten--- loput pistetään sitten arvaten!

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Ja Arto, kun nyt ehkä kaipaat mainintaa Kokoomuksestakin.

Suoraan ei tietenkään voi väittää, että puolue olisi sekaantunut tällaiseen. Mutta Kokoomuksen siipien suojassa nämä näyttäisivät pesivän. Kanaemot ja kukonpojat.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Onneksi emme elä dosentti-ilmakauppiaan sivistyksen nimissä julistaman tutkimusrauhan varassa. Iltalehti on kysynyt Patrian hallituksen pj:n kantaa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Arto Luukkasen Dosentti-tv ohjelmassakin haastateltu presidenttiehdokas Petri Hirvimäki kutsuu politiikkaa pyörittäviä pullamössösukupolveksi.

Pullamössöillä tarkoitettaneen muitakin kuin kokoomuksesta notkuvien pöytien ääreen siirtyneitä konsultteja ja muita lobbareita. Suvi Linden lienee yksi heistä, mutta joku firma hänen matkansa Ugandaankin maksaa. Hän toimii sentään vain oven avaajana.

Patria on päässyt otsikoihin myös Jemenin kauppojensa vuoksi.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Korruptio-Kokoomus.

Ei mulla muuta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kysymykset: kuka taho maksoi matkan. Mitä löydetty mies on oikein puuhaillut - näin yleisesti? Paniikki erottamiset ovat ilmeisesti savuverho?

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Vaikuttaa siltä että ilmeisen rikoksen uhri maksoi matkan. Ainakin järjesteli.

Ja vaikuttaa siltä että yhteisenä puuhana olisi ollut jotain "Saban kuningattaren" tai peräti "Kuningas Salomon kaivosten" vientiä pois maasta. Ts. viekkaampi versio huijauksesta millä on numerokoodi, kun en näin suvakkina viitsi sanoa maan nimeä minkä lainsäädännössä tuo touhu on ollut sallittua. Ehkä ei hengen päälle käyden sielläkään.

Muistelen juuri jotain ministerismiestä joka ahneuksissaan sortui näihin huijauksiin.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Meniköhän tuo kuitenkin niin että sekä Patria että Teräsvuori olivat huijauksen uhreja?
Että Teräsvuori huijattiin hankkimaan Patrian avulla audienssi Lindenille tietyille tahoille
Ugandassa?
Että se ajateltu bisnes olikin Lindenin bisneksiä?

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Minäkin voisin mennä konsultiksi kertomaan Ugandaan, että laajakaista vaatii joko hyvän ja pitkän maahaan upotetun valokaapelin sekä sitä ja mobiilia varten riittävät tukiasemat virtalähteineen. Enkö pääisi hommiin ? Tittelini voisi olla edelleen: "senior adviser, business management and communication".

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005570489.html

"Lindén itse viittasi tehtäväänsä laajakaistakomission erityislähettiläänä, kun hän keskiviikkona ensimmäistä kertaa selvitti Ugandan-matkansa tarkoitusta Facebookissa":

Täältä löytyy seuraavaa tietoa: "Langaton verkkoliikennetekniikka on nousemassa yhdeksi kaikkein merkittävimmäksi sotateollisuuden alaksi".

http://www.sadankomitea.fi/files/Missa_soditaan_su...

Sivu 39; "Langaton verkkoliikennetekniikka on nousemassa yhdeksi kaikkein
merkittävimmäksi sotateollisuuden alaksi. Sen liikevaihto on toistaiseksi Patrian AMV pyöräajoneuvoja vähäisempää, mutta toisaalta se on taas kiinteässä yhteydessä Suomelle muuten niin tärkeään tekno-logiateollisuuteen. Alan edistämiseksi Suomi on ollut perustamassa
EU:n tasolla yhteistä ohjelmistoradioprojektia (ESSOR). Suomesta
mukaan valittiin hallituksen esityksen mukaisesti Elektrobit. Suomessa
alan keskeisenä tutkimus- ja koulutuskeskuksena toimii Oulun yliopiston CWC (Centre for Wireless Communications). Toinen tärkeä tuote
on optinen DCN-viestintäteknologia, jonka markkinoijana toimii NK
Draka Cables".

Suomesta mukaan valittiin hallituksen esityksen mukaisesti Elektrobit.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset