Arto Luukkanen

Uganda-Suvi ja suomalaisen korruption sudet?

Kampalan murhakuvio on hämärä.

Lehdistötietojen perusteella näyttää siltä, että suomalaisen miehen murhan takana on tahoja, jotka toimivat paikallisen sotilastiedustelun puolesta.

Sikäläisellä sotilastiedustelulla on raskaasti aseistettu erikoisosasto ”Mustat mambat”. ’Mambat’ normaalisti eivät ole missään näkyvillä, mutta äkkiä tekevät tavallisen poliisin univormuissa häikäilemättömiä iskuja jonnekin, myös hallinnon ytimiin, kuten kaksi kertaa korkeimpaan oikeuteen, missä he uskoivat löytävänsä kätkettyjä kapinallisia.

’Mamboja’ ilmeisesti pelätään niin, ettei ainakaan julkisesti uskalleta mitään mainita heidän tekosistaan.

Motiivit: raha, uskonto ja valta

Murhan motiiveja varmasti selvitellään lisää mutta on hyvin mahdollista, että kyseessä on sotilastiedustelun kamppailusta paikallista siviilitiedustelua vastaan ts. asekaupoista ja uudesta teknologiasta pitää neuvotella heidän – ei siviilien kanssa.

Lehdistön tietojen mukaan suomalaisen henkilön kontakti maahan on syntynyt hänen Arabiemiraateissa tutustuneen ugandalaisen kihlattunsa kautta. Nainen on ilmoittanut tuntevansa siviilitiedustelun korkeita kihoja ja ottanut sinne suoraan yhteyttä. Ja nyt: mielenkiintoinen naisen etunimi. Farada on arabiaksi internetin mukaan ”ainutlaatuiseksi tuleva” ts. nainen on mitä ilmeisimmin muslimi. Ehkä?  

Ugandan siviilihallinto on suurelta osin (protestanttisten) kristittyjen käsissä, joiden henkisestä legitimiteetistä suuri osa tulee siitä että he esittelevät itseään Idi Aminin (joka sitten pakeni Saudi-Arabiaan) pohjoisen muslimeihin perustuneen suurterrorihallinnon kukistajina.

Pohjoinen seutu on muutenkin levotonta; siellä toimii ns. Herran vapautusarmeija, jota tuetaan ilmeisesti Sudanista (ts. muslimimaasta) käsin.

Kyseessä on siten hallintojen alojen välinen ja uskontojen välinen kiista, jossa suomalainen sattui olemaan väärässä paikassa, väärään aikaan.

Kummallakin taholla on fanaattisuutta ja jos tähän keitokseen sekoitetaan vielä asekauppa & teknologian ostot ja isot rahat niin intohimot ja motiivit murhiin ovat valmiit.

Suomalaisen korruption varpaat paljastuivat?

Suomalaisesta näkökulmasta muutama pointti: Ugandan murha ja Suvi Lindenin rooli siinä on nyt vähennetty Ylen uutisoinnissa pienimpään mahdolliseen. Patrian johtajapotkuilla halutaan ikään kuin varmistaa se, että mielenkiinto asiaan sammuu siihen.

Yle valtiollisena kanavana tekee kuten käsketään. Se on meidän ikioma Pravda.

Syy tähän lienee se, että tapaus paljasti mahdollisesti ja ilmeisesti suomalaisen ISON ja SYVÄN korruption varpaat. Asiasta ei voi puhua, sillä se voisi tuoda päivänvaloon meikäläisen poliittisen järjestelmän ”kuun pimeän puolen”. Rahan ja vallan sekä syvän korruption liiton.  

Epäilen, että Uganda-skandaali kertoo mahdollisesti siltä, että meidän kahden hallituspuolueemme siipiveikoiksi olisi ryhmittynyt kaikenlaisia ”hämäriä piirejä”, jotka saalistavat kaikkea.

Epäilen, että hämäräpiirien varpaat näkyvät selvästi kaikessa siinä mitä valtio rahoittaa tai allokoi: olipa kyse pakolaisbisnestä, yksityistämisbisnestä, terveysbisnestä, asekaupasta ja sen johdannaisista (tulkoon nyt selväksi se, että suomalainen aseteollisuus on minusta hyvä asia ja sillä on legitiimi oikeus tehdä kaupankäyntiin itsenäisten valtioiden kanssa).

Toisin sanoen: on epäiltävää, että nämä hämäräpiirit kärkkyvät ja metsästävät valtion ”ylimääräistä” rahaa ja vartioimatonta omaisuutta kuin sudet. Yksityistäminen on nyt ideologista ts. rahan on kulkeuduttava yksityisiin taskuihin.

Suomalainen terveydenhoito on joutumassa susien suihin. Tiet myös. Eräs hallituksemme jäsen teroittaa jo hampaitaan niitä varten. Kukakohan hän on? ))    

Voidaan epäillä, että palkkioksi nämä sudet sitten rahoittavat suurten puolueiden ”sisäsiistejä” ehdokkaita ja tekevät niistä ministereitä – vaikka pääministereitä jos on tarpeeksi öljytty selkäranka. Tätä on suomalainen korruptio. Se on ihan kotimaista eikä sitä saatu vaaliraha-jupakassa karsittua. Eturyhmät ja sudet maksavat vähän siistimmällä tavalla.  

Jos näin on, on suomalainen demokratia on vaarassa. Kansanvalta on hukassa mikäli ”korruption varpaat” tallovat sen päälle ja sudet syövät yhteiset lampaat.   

Toivon että olen väärässä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Toni Tamminen

Suomessa korruptio on tullut selvimmin esiin usein kaupungissa, missä vaikuttaa legendaariset Mustat Cobrat. Tässä kaupungissa syntyviä tai sieltä valmistuvia susia saa todella varoa.

Pekka Iiskonmaki

''Epäilen, että hämäräpiirien varpaat näkyvät selvästi kaikessa siinä mitä valtio rahoittaa tai allokoi: olipa kyse pakolaisbisnestä, yksityistämisbisnestä, terveysbisnestä, asekaupasta ja sen johdannaisista''

Tuulimyllyt on todella suuri rahareikä ja rahat valuvat kauas ja jäävät sinne numerotilille.

Tämä vain yhtenä esimerkkinä plogisi ulkopuolelta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Tuskin niistä sen suurempi osa valuu ulos kuin öljy-, hiili- tai kaasuvoimalaloistakaan.

Kun mylly on pystyssä vain energiantuottajan voitto, tai osa siitä valuu ulos. Jos omistaja on suomalainen, aika pieni osuus jos yhtiö on suomalainen.

Energia itsessään on sitten ilmaista eli ei tarvitse ostaa öljyä tai hiiltä tai kaasua.

Pekka Iiskonmaki

#6
Varmaan noin se on.

Tukiaiset tuulimyllyille on vuodessa 500 miljoonaa euroa ja niistä ei jää kotimaahan kuin köyhyys ja leipäjonot.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #9

Talouselämä 2015.

Tuulivoiman tuki noussee 200 milj. vuoteen 2019 mennessä. Vuonna 2015 142 milj.

Kokonaisteho, asennettu oli 2016 lopussa n. 1500 MW eli kohtalaisen ydinvoimalan teho. Reaktorit kai luokkaa 1000 MW / kpl.
N. 550 myllyä joiden tarvitsemaa polttoainetta ei tarvitse tuoda. Paljonko siitä tulee säästöä kansantaloudelle?

Ongelma on tietysti se että tuota kokonaistehoa ei juuri koskaan saada tuotettua vaan kekiteho jää ehkää puoleen.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #10

#10
Vihreät ovat hyödyllisiä hölmöjä ja täysin vietävissä kuin metrimitta.

Valtiotalouden tarkastusvirasto VTV:n mukaan tuulivoimatuotannon tukeminen on osoittautumassa ennakoitua kalliimmaksi.

Nykyisellä hintakehityksellä tukimenot ovat nousemassa arviolta yhteensä 2–3 miljardiin euroon vuodesta 2018 vuoteen 2030 mennessä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #13

Mistä tähän nyt hyödylliset hölmöt tulivat.
Ja tuo 2-3 on kai summa noille vuosille?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #16

#16
Se on valtava määrä rahaa heittää tuuleen.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Edelleen on avoin Suvi Lindenin osuus.
Kuka kustansi hänen matkansa? Tuliko raha Patrialta vai Lindenin omista yhtiöistä?

Tämä on niitä mielenkiintoisia tapauksia että kun yhteen kysymykseen tulee vastaus niin aukeaa kaksi uutta.
On aivan ilmeistä että johtajat erotettiin siksi että myrsky laantuisi. Mutta miksi he erosivat jos jauhot ovat puhtaat?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

juuri näin. Miksi erota jos tässä ei ole mitään?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Tässä tulee mieleen se vanha juttu että mitä enemmän poljet suonsilmässä sitä enemmän vajoat.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tyylisi on kyllä mainio. Ensiksi kuvailet kokoomuslaiset ja kepulaiset häikäilemättömiksi korruptoituneeksi rikollisiksi, ilman mitään todisteita ja sen jälkeen esität hurskaan toiveen, että olisit väärässä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Manu. Kysehän oli epäilystä. Toivottavasti näin ei ole. Asiaa pitää tutkija)))

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ja Manu...vieläpä vienosta ja miltei mahdottomasta epäilystä. Eiväthän meidän kunnianarvoisat puolueemme voi tehdä tällaista...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

et vastannut Manu..eiväthän he voisi tehdä tällaista?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

En usko, että tekevät. Toivottavasti tämä Linden tapaus tutkitaan perusteellisesti.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olen sataprosenttisen varma, että sen kummemmin keskusta, kokoomus kuin sinisetkään eivät ole kuviossa mukana. On jopa vaikea kuvitella, että edes Lintilän olisi pitänyt pystyä arvaamaan tällaista olevan meneillään.

Muilta osin voi vain todeta, että jälleen kerran perussuomalaiset näyttävät rakastavan toisen kuolemalla ratsastamista. Ilmeisesti Luukkasella on kunnia olla dosentin arvon turvin perussuomalaisten likaisen työn osasto, joka kehtaa riekkua alkoholiongelmaisen ihmisen onnettomuudella. Tosin ei se tietenkään kaksista kuvaa anna sen kummemmin dosentista kuin puolueestakaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #21

Menehtynyt mies oli päässyt irti alkoholista.

Ei tässä kukaan ole menehtynyttä soimaamassa.
On hirvittävän tärkeää että koko kuvio saadaan selville, olipa takana mitä tahansa ja mitkä puolueet tahansa.
On tietenkin kummallista jos ministeri jonka tehtäviin kuuluu valtion omistamien yhtiöiden omistajaohjaus, ei tiedä mitä yhtiöt puuhastelevat. Vaikka onhan se selvää ettei ministerille toisaalta kerrotakaan kaikkea.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #23

Turha sinun on Luukkasta puolustaa.

Tiedotusvälineet ovat kertoneet asiasta ihan riittävästi, jopa teidän perussuomalaisten parjaama Helsingin Sanomatkin. En tiedä, onko Suomen Uutisilla ollut vielä parempia journalisteja käytössään. Mutta ei tässä enää mitään dosentin turinaspekulaatioita tarvita. Luulisin, että asiaa selvittävät tahot osaavat asiansa ilman amatöörien puuhasteluakin.

Perkele, ei ole vaikea ymmärtää, miksi keskimäärin ottaen perussuomalaisista ei pidetä. Itketään naama punaisena, jos joku sanoo poikkipuolisen sanan, mutta samanaikaisesti itse suolletaan ihan mitä paskaa tahansa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #24

Tässä on ymmärtääkseni kysymyksessä Ugandan tapaus ja suomalainen mahdollinen korruptio, ei suinkaan Perussuomalaiset.

Olen lukenut HS:n artikkelin ja jopa todennut sen olevan mainio.

Kyseisessä artikkelissa myös mainitaan menehtyneen olleen absolutisti päästyään irti alkoholista.

Taisit olla sinä joka mainitset hänen olevan alkoholiongelmainen?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #29

Luuletkos sen korruption löytyvän tällä keskustelulla hallituspuolueista?

Oma vikani, että en riittävästi huomioinut tuota alkoholista irti pääsemistä. Siltä osin olen pahoillani sanomisistani.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kuka on "Farada"? Ugandalaislehden mukaan naisen nimi on "Faridah".

https://www.newvision.co.ug/new_vision/news/147110...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Mitenkäpä juttuun liittyy aivan samoihin aikoihin samassa kaupungissa, esittämäsi logiikan mukaan varmaan myös mamban pistoon, kuollut ruotsalainen turvallisuusalan spesialisti, Arto? Mitenkä toimii näissä ja muissa esittämissäsi asioissa Suomi-Ruotsi-yhteistyö?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Pekka. Tämä on tämän palapelin hämmästyttävin pala. Mikä rooli tällä miehellä oli? Oltiinko skandinaavisessa yhteistyössä? Ovatko ruotsalaiset tässä sopassa mukana? Ruotsalaisten omistamat firmat ovat mukana tässä yksityistämisbisneksessä)) tutkittavaa riittää.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

On kyllä melkoinen tapaus tämäkin. Mielenkiinnolla sitä seuraa tulevia käänteitä, ilmeisesti yllättäviä sellaisia.

Seppo Virkkula

Olisi myös syytä tarkastaa aiemmat matkat ja se, että onko Linden saanut ne joko suoraan muun maksamina tai jälkikäteen saanut kulukorvauksia jostain. Ilmeisesti Linden on matkustellut runsaasti ulkomailla jotain asioita hoitamassa. Pelkällä kansanedustajan sopeutumiseläkkeellä tällainen matkustelu ja majoittuminen eri paikoissa tulee aika kalliiksi ja herää epäilys, että ainakaan kaikkia matkoja ei sen vuoksi ole tehty omalla rahalla.

Minulla on epäilys siitä, että Suomen pään salailu ja selittely eivät välttämättä niinkään liity Ugandaan, jossa ei ehkä vielä juuri mitään ole ehditty tehdä, vaan johonkin muualla ja jo aiemmin tehtyihin asioihin, jotka Ugandan tapauksen takia uhkaavat nousta esiin. Tämän takia Ugandan lisäksi pitäisi yrittää päästä selville siitä, että onko Linden matkustellut kenties jossain muissakin maissa vastaavissa puuhissa ja onko hänen kanssaan matkustanut ja mahdollisesti siis henkirikoksen uhriksi joutunut mies ollut joillain näillä matkoilla myös mukana.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Lienee mahdollista että tässäkin draamassa kuivin jaloin selviävät ne jotka ovat syntyneet Suomessa kaksi kieltä suussaan. Puhutaan suuresta kaalihuijauksesta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Taannoin sattui talousuutisista silmään Turvatiimin pääomistajasuku Ehrnrooth. Tavoitellee Vatikaanin sveitsiläiskaartin asemaa valtionjohdon valituista valituimpana turvana.

Joka paikan Pöyry suosii Juha Sipilää perheineen. Jos näitä kaivelet, vuoret järkkyvät ja kalliot halkeilevat, eikä Otava julkaise.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Aikoinaan luin Roomassa työssä ollessani lapsenuskoiseksi kauhukseni erään Paavin tulleen keskiajalla hirtetyksi kilpailevien kuppikuntien toimesta Firenzen torilla.

Kuulin myös erään kansainvälisen virkamiehen sanovan suomalaisen ajattelun toimivan "väärinpäin". Ehkä kaikki ei olekaan muuttunut.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

YLE:n saamien tietojen mukaan liikemies olisi kuollut likaiseen kokaiiniin. Mitä ihmettä Suvi on puuhaillut Ugandassa?

tom brunila

Jokainen asioista edes hiukan perillä oleva asekaupan kanssa tekemisissä oleva tietää, että Välimeren eteläpuolella oleviin mihin ei lähdetä tekemään kauppaa epämääräisten "kihlattujen" ja heidän kontaktiensa avulla.
Kaikkien kontaktien luotettavuus on tarkistettava ennen kuin sopii mitään. Ja tarkistukset on melko helppoa joskin kallista tehdä. Ranskassa ja Britanniassa on yrityksiä joiden puoleen voi kääntyä ja näillä on suhteet valtiollisiin "tahoihin" joilta saavat luotettavaa ja ajantasaista tietoa siitä miten luotettava ja vaikutusvaltainen ajateltu kontakti on. Ja näiden yritysten kautta selvitetään myös kaikkien muiden taustat. Yhtäkään tapaamista ei tehdä ennen kuin kaikkien tapaamisees osallistuvien taustat on varmistettu. Tapaamisia ei myöskään ole välttämättä järkevää järjestää maassa jonka kanssa aikoo tehdä kauppaa. Luottamuksellsia tapaamisia on helppo järjestää monissa Afrikan ja Euroopan ulkopuolsissa maissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset