Arto Luukkanen

Hupsis - blogi hävis!

Kylläpä blogit tuppaa hukkaantumaan!

Kirjoitin uuden  blogin Suvi Lindenin tapauksesta ja viittasin erääseen epämääräiseen sivustoon, jonka morkkasin pataluhaksi. Tarvitaan luotettavia tietoja.

Pidin viittaamani kirjoituksen sanomaa epämääräisenä ja epäluotettavana sekä toivoin, että media yrittäisi mahdollisimman pian saada esille luotettavaa informaatiota tästä tapauksesta.

Minun blogissani ei taatusti ollut vihapuhetta, loukkaavaa sanomaa, rasismia, pahoja tapoja, kirosanoja, solvauksia tai herjaa.

Uusi Suomi tekee tietysti mitä haluaa mutta ihmettelen tällaista politiikkaa. Ei edes käytettyjen kirjojen kauppias ansaitsisi tällaista.

Sanan pitäisi olla vapaa. Tutkimattomat ovat Markun tiet. 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (142 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

ehkä siihen iski "alkonrytmi"

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

"Uusi Suomi tekee tietysti mitä haluaa mutta ihmettelen tällaista politiikkaa." Et ole ainoa. Täältä on häipynyt monia kiinnostavia kirjoittajia ja kommentoijia ja jäljelle on jäänyt joukko jankuttajia.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

"Ei edes käytettyjen kirjojen kauppias ansaitsisi tällaista."

Sai aikaseksi hörö naurut :)

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Sensurointi valitettavasti viittaa siihen, että siellä taisi olla asiaa joka liippaa totuutta liian läheltä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Niklas ajoi mielipidevapautta.

Jos tuo kirjoitus poistetiin, niin meno on impivaaraan.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Minunkin Patria-blogini häipyi lauantaina ja piti julkaista se uudestaan. Liekö takana teknisiä ongelmia. Yksi yhteinen tekijä näillä tapauksilla on, ja se on sana Uganda. Salaliittoteoria saa uutta tuulta siipiensä alle, eikä vain.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Höpö höpö. Ugandasta on ollut monta blogia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Luukkanen, vaikka morkkasit linkkaamasi sivustoa pataluhaksi, niin annoit kyllä ymmärtää, että saattaisi siinä perääkin olla ja rakensit kyllä sellaisen salaliittoteroiden vyyhdin, etten yhtään ihmettele jos blogisi on toimituksen taholta poistettu. Paljon voi sanoa ja antaa ymmärtää niin, ettei olevinaan sanoisikaan mitään ja näin pyrkii "pesemään" kätensä sanomisistaan.

Juha Hämäläinen

Tutkimattomia ovat sensuurin tiet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyse ei ole edelleenkään sensuurista. Luukkanen muuten voisi yrittää julkaista tekstinsä Suomenmaassa. Sitten nähdään onko Turkkila suppeampi näille salaliittoteorioille.
Miksi härskisti persut vaatii että juuri Ouheenvuoron täytyy julkaista kaikki heidän hulluimmat jutut. Miksi oma lehti ei kelpaa?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

" Luukkanen muuten voisi yrittää julkaista tekstinsä Suomenmaassa. Sitten nähdään onko Turkkila suppeampi näille salaliittoteorioille."

Onko Turkkila heittäytynyt kepuliksi? "Suppea" viittaisi siihen suuntaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #17

Sini hyvä. Minä jo huolestuin, että onko kaikki kunnossa. Suomenmaa & Ouheenvuoro...mutta onneksi kaikki on hyvin)))

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Mikä vika persujen lausunnoissa on, kun haluat ne pois täältä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #101

Kommentoin näitä uhriutumisblogeja joissa persut tyyppiä haluavat pomottaa ylläpitoa. Ja ihmettelen mikseivät tee omasta lehdestään vetovoimaisempaa.
Vika on siis tuo käytös. Käkenä haukkumassa mediaa jota ylikäyttää. Oma pesä vain näön vuoksi kun on sitä puoluetukea niin vietävästi. Sillä sitten palkataan strategi joka haluaakin vallata muut mediat ja ohjata debattia niihin haukkujen kera.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #102

Eli persujen lausunnoissa ei ole vikaa. Ja silti tällaiset lausunnot poistetaan. Huomaatko ristiriidan.

Sille on myös nimi, kun asialliset lausunnot poistetaan. Ja se nimi on sensuuri. Valitettavasti.

Ehkäpä Uuden-Suomen tulisi julistautua tietynlaisten poliittisten mielipiteiden äänitorveksi. Se että on olevinaan puolueeton, mutta kuitenkin puolueellinen, on aika rumaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #104

Se on ihan ylläpidon oma asia mitä poistaa. Jos ei journalistinen linja kiinnosta niin sitten vaan tekemään Suomen Uutisista vetovoimainen foorumi.
Olen itse kokenut kun oma väkerrys katoaa ja ollut lukuisilla bannitauoilla. Ei tulisi mieleenkään täällä vouhottaa poistoista. Kavereiden kesken on eri juttu.
Mä vaan en tykkää persujen vaatimuksista yhdistettynä ylikäyttöön. Enkä siitä etteivät voi kohentaa omaa palstaansa. Silkkaa röyhkeyttä.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #106

Toki. Mutta pitää muistaa että "vääriä" mielipiteitä sensuroiva media ei voi olla täysin luotettava. Valitettavasti Uusi-Suomi on vähitellen muuttunut tällaiseksi suomettuneeksi mediaksi. On valitettavaa että sensuroidut uutiset joudutaankin sitten etsimään jostain hommafoorumilta.

Juttelin taannoin erään merkittävän median ex-päätoimittajan kanssa. Hän myös toi esiin sen, miten mediamme on astunut Ukrainan sodan jälkeen kukonaskeleen kohti suomettumista. Sinä Sini näytät jopa trollimaisesti tukevan tätä kehitystä. Sananvapaus joko on tai ei ole. Minä haluan sananvapautta, sinä et.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #114

Toistan vielä. Persujen sananvapaus mitataan Suomen Uutisissa. Saako Luukkanen tekstinsä siellä julki. Luukkasen sananvapaus on Suomen Uutisten harteilla. Mutta kun Suomen Uutiset taisteluttaa kysymyksiä muissa medioissa älyttömän kierona ja raukkamaisena.
Asetelma on siis sinusta ok kun Puheenvuoro julkaiseen ziljoona kertaa enemmän persujen kontroverssistä materiaalia kuin Suomen Uutiset ja saa sitten vielä p.skat niskaansa.
Persuilla on näennäismedia. Koska Suomen Uutisia ei sananvapaus kiinnosta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #115

Sini, eikö sananvapauden pitäisi koskea kaikkea mediaa, kaikkea missä julkaistaan mielipiteitä?
Onko silloin kyseessä sananvapaus jos yksi media julkaisee yhdenlaisia kirjoituksia ja toinen toisenlaisiaja moelmmat sensuroivat kaiken erimieltä kanssaan olevan?

Kun en tiedä niin voisitko kertoa paljonko on "ziljoona" kertaa enemmän?
Samoin tuo "kontroverssi" ihmetytttää? Riittäsisikö "ristiriitaista"?

Kun en tunne Suomen Uutisten sananvaopautta tai sen puutetta niin olisiko paikallaan esimerkki sen tekemästä sananvapauden estämisestä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #118

Yksittäinen media ei koskaan estä sananvapautta sillä ettei suostu julkaisemaan jotain.
Mieti kirjoitustyyliäsi. Mikä syy sinulla on kysyä esimerkkejä olemattomille väitteille. Erittäin rasittava tyyli!!;!
Lue uudestaan viimeinen lauseeni ja käyttäydy ihmisiksi. Pelkkä luja usko agendaan ei ole syy huonoon tyyliin.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #119

"Yksittäinen media ei koskaan estä sananvapautta sillä ettei suostu julkaisemaan jotain."
Et sitten ymmärätänyt asiaa?

Mieti kirjoitustyyliäsi. "Mikä syy sinulla on kysyä esimerkkejä olemattomille väitteille." Erittäin rasittava tyyli!!;!

Olemattomille väitteille? Jos tyyli rasittaa niin hyppää yli. Sinä olet viimeinen joka voi opettaa kirjoitustyyliä kenellekään.

Lue uudestaan viimeinen lauseeni ja käyttäydy ihmisiksi. Pelkkä luja usko agendaan ei ole syy huonoon tyyliin.

"Koska Suomen Uutisia ei sananvapaus kiinnosta."
Kysyin ihan nätisti että olisiko sinulla antaa joku esimerkki kun en tunne kyseisen julkaisun tapoja.

Vastaan itse tyylistäni ja jos sinun tekstiesi kritisointi on sitä että ei käyttäydy ihmisiksi niin tuo on melkein jo meriitti.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #120

""Et sitten ymmärätänyt asiaa?""

Se asia, jota Lappalainen ei ymmärrä, on pohjimmiltaan koko sananvapauden peruskysymys. Ja se voidaan muotoilla näin: julkaisuvapaus -- eli julkisia tiedotusvälineitä omistavien ja ylläpitävien toimijoiden vapaus itse päättää mitä välineissään julkaisevat ja mitä eivät -- ja yleinen sananvapaus -- mikä tarkoittaa sitä että kaikki mielipiteenmuodostukseen vaikuttavat tiedot ja näkemykset ovat kaikkien saatavilla -- ovat eri asioita, jotka voivat sulkea toisensa pois.

Siitä, että jokaisella julkaisijalla on vapaus valita julkaisemansa aineisto, ei suinkaan seuraa se, että kaikki mielipiteenmuodostukseen vaikuttava tieto olisi kaikkien saatavilla. Yleinen sananvapaus ei välttämättä toteudu jos julkaisijan vapaus asetetaan ainoaksi tai ensisijaiseksi oikeudeksi.

Kenen tehtävä on pitää huolta siitä että yleisen sananvapauden ihanne voi toteutua? -- Valitettavasti mikään jumala tai yli-inhimillinen taho ei tämän oikeuden toteutumisesta huolehdi, vaan se jää ihmisten velvollisuudeksi. Eikä yleinen sananvapaus ole kenenkään erityisen toimijan erityinen velvollisuus -- sitä ei voi sälyttää esimerkiksi jonkin virkamieskunnan vastuulle -- vaan yleinen sananvapaus voi toteutua vain jos jokainen tiedonvälityskentän yksittäinen toimija omassa toiminnassaan kunnioittaa sen ihannetta ja ottaa sen julkaisupolitiikassaan huomioon.

Julkaisuvapaus ei takaa sananvapautta, eikä sanavapauden toteutuminen saa jäädä herran haltuun, vaan kaikkien toimijoiden on tunnustettava sen korvaamattomuus ja otettava se toiminnassaan huomioon.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #121

Niin ja miten Suomen Uutiset hoitaa tonttinsa. Lähettää ihmiset laittamaan koko taakka Puheenvuorolle ja itse välttää riskejä. Miksi sellaista raukkamaisuutta pitäisi sietää?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #122

Julkaisijan vastuu yleisen sananvapauden toteutumisesta on tietysti sitä suurempi mitä suurempi julkaisija on kyseessä ja mitä valikoitumattomamman vastaanottajakunnan tiedotusväline omaa.

Suurin vastuu maassamme olisi YLE:lla, joka kuitenkin esimerkiksi kansainvaelluskysymyksissä on tietoisessa propagandistisuudessaan yksipuolisin. Siellä silmät pannaan visusti umpeen ja päät pensaaseen.

Jos jokin toimija pitäisi tikun nokkaan nostaa, se olisi ehdottomasti YLE.

Tämänkin palstan monikulttuurisuuspropagandistien kannattaisi nostaa silmänsä suomalaisesta keskustelusta ja lakata hokemasta persupersupersu, ja alkaa ottaa haasteet vastaan intellektuaaliselta vertaistasoltaan. Suosittelen edelleen tuota mainitsemaani Douglas Murrayn kirjaa Euroopan oudosta itsemurhasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #134

Mitä Ylen tarjonnan kritisointiin tulee niin se on sentään henkisesti rehellisempää kuin että vaatii persuhegemoniaa Puheenvuoroon.
Kuitenkin jos suomalaista äärioikeiston radiotarjontaa katsoo niin se on karmaisevaa mukauskonnollista puppua. Eli jos vaihtoehto on jotain Billy Grahamia niin onneksi Yle pysyy traditioissaan.
Ylipäätään äärioikeisto tai "äärioikeisto" tai persut tai trumpilaiset ovat äänensävyissään vulgaarisautoritäärejä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #135

Ylipäätään ne kannattaisi nyt jättää omaan arvoonsa nuo persutpersutpersut ja trumpitrumpitrumpit ja muut Pavlovin koirien reflekseja laukaisevat komentosanat ja myös muut asennetason vouhotukset ja alkaa esimerkiksi miettiä sitä miksi puhumme väestöräjähdyksen paineesta ja Eurooppaan suuntautuvasta kansainvaelluksesta itseämme pettäen ihmisarvo- ja -oikeuskäsitteillä vaikka siinä on kysymys jostain aivan muusta.

Miksi noidumme ymmärryksemme maagisilla taikasanoilla vaikka Eurooppa on tekemässä outoa itsemurhaa?

http://alkonkassalla.blogspot.fi/2018/02/maagisen-...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #136

No esim syyttävä tyyli aiheuttaa vastareaktion.
Nuo asiat (trump etc) ovat realiteetteja. Ne ihmiset jotka aidosti ovat hädissään pakolaisten tilanteesta yms käyttäytyvät ylipäätään sympaattisemmin. Äärioikeisto on epäsympaattinen. Äärioikeisto ei edes itse luota itseensä. Siksi tämä jatkuva marina hyväksynnän puutteesta esim Puheenvuorossa. Eikä sillä ole syytäkään uskoa itseensä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #137

En oikein usko siihen että sympatiseeraamalla tai torjumalla -- tai ideologioihin identifioitumalla tai irtisanoutumalla -- kukaan pystyy aidosti olemaan hädissään yhtään mistään. Kyllä kaiken on alettava älyllisestä rehellisyydestä.

Ei siis "pakolaisuus", vaikka sitäkin on mukana kuvassa. Ei siis "ihmisarvo- ja -oikeudet", jotka perustuvat puhtaasti eurooppalaiseen syyllisyystraumaan. Kansainvaellusten mittakaava tulee olemaan katastrofaalinen -- meillä ei ole toistaiseksi edes mitään käsitteistöjä, jolla olisimme saaneet, saisimme, tai tulisimme saamaan realiteetit haltuun.

Kansalaiskeskusteluihin ei ehkä kannata osallistua, jos ehtona ja tuloksena on se, että keskustelun koko vaikutus hupenee "jatkuvaan marinaan" puolin ja toisin. Asia on mietityttänyt minua paljon.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #138

Kyllä meillä varmaan on jonkinlainen käsitys siitä mitä tuleman pitää. Eikä se ole hauskaa.
Jos maailma ei saa Afrikan köyhyyttä "kuriin" niin sieltä hakeutuu tämän vuosisadan aikana kymmeniä tai satoja miljoonia ihmisiä Eurooppaan ja Amerikkaan.
Afrikassa köyhyys lisääntyy kaikkein eniten, Aasiassa kehitys ehkä on +/- 0.
Afrikassa väki kasvaa ehkä 40 - 50 miljoonaa vuosittain. Tuo määrä ja nykyiset nälkää näkevät on ruokittava.

Ainoa keino on että väestönkasvu täytyy saada alas, mieluummin negatiiviseksi ja ravinnon tuotanto nostettua sille tasolle että maanoasa on vähintään omavarainen. Viljelykelpoista maata siellä on, lämpöä riittää kahteen satoon vuosittain ja työvoimaa on. Mistä se on kiinni?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #139

Väestönräjähdyksestä Afrikassa seuraa väestönvaihto Euroopassa. Siinä koko tilanne yhdellä lauseella. Seuraava lause kuuluu: länsieurooppalaiset poliitikot ovat olleet totaalisen kyvyttömiä estämään veästönvaihtoa -- he ovat toimineet aivan kuin ei-eurooppalainen enemmistö olisi heidän tavoitteenaan. Eli mikä nimi tälle operaatiolle pitäisi antaa? Eikö se ole Euroopan itsemurha?

Välimeren yli kansainvaeltajia rahtaavien ihmissalakujettajien bisnes on raakaa touhua, johon liittyy institutionaalista väkivaltaa, kiristystä ja tappamista. Tahtomattaan suomalainenkin "turvapaikkabisnes" tukee ja pitää yllä jatkuvaa vaellusvirtaa, enkä usko, että sen perusteet olisivat läpiajateltuja, vaan pikemminkin meilläkin on institutionalisoitunut kokonainen toimiala hoitamaan vastaanottokeskuksia, oikeusturvaruljanssia, jne. Sekin bisnes perustuu siihen ettei mitään syitä ja seurauksia ajatella viittä senttiä pitemmälle.

Mitä enemmän kansainvaellusten kokonaistilanteeseen perehtyy, sitä toivottomammaksi tulee. Eurooppa myydään todella halvalla -- hinta on muutamia hyvin hyvin hyvin ihanteellisia iskulauseita. Eikä lopputolos siis ole kenenkään etujen mukainen. Eurooppa ei tule kestämään taloudellisesti, ei sosiaalisesti, ei terveydellisesti, eikä myöskään "tiedollis-kognitiivisesti". Oma, noin neljänsadan vuoden kulttuurikehityksen tuottama ja tiedolliseen ajatteluun perustuva hyvinvointimme on nimittäin ripustettu hyvin ohuiden kognitiivisten lankojen varaan, ja kulttuuriset häiriöt tuhoavat kaiken asiahallinnan nopeasti.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #140

No, mitäpä mieltä olet: edustaako juuri Luukkasen poistettu kirjoitus niitä hyvin ohuita kognitiivisia lankoja, joiden varaan neljänsadan vuoden kulttuurikehityksemme on ripustettu?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #141

Tapa jolla jokin edustaa jotakin on eurooppalaisen uuden ajan kognitiossa erityinen. Esimerkiksi Diderot'n kertojanrooli "Jacques fatalistissa" ja romaanikirjallisuuden perinne, tai kielellis-kulttuurisille kansallisvaltioille ominainen edustuksellinen demokratia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #142

Edustavia esimerkkejä. Entäpä tämän blogiavauksen aihe?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #120

#120 Tyylisi on siis laittaa sanoja toisten suuhun kuten että SU estää sananvapautta. Onnea valitsemallesi tielle.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #123

Ja mitä sinä laitat toisten suuhun?
Joka ainoa joka on eri mieltä kanssasi on automaattisesti Perussuomalainen ja rasisti ja ties mitä.

Missä olen laittanut sanoja jonkun suuhun koskien SU:ta, siis Suomen Uutisia?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #125

Kuinka monta kertaa se pitää sanoa. #118 lopussa vaadit esimerkkejä jostain mikä on omia sanojasi eikä minun. Olen jo ilmaissut tämän monta kertaa. Aika usein jankuttamaan puuta heinää? Hommalaiset harrastivat tuollaista aikoinaan mutta nykyään tuossa genressä toimit melko yksin. Onneksi.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #126

"Persuilla on näennäismedia. Koska Suomen Uutisia ei sananvapaus kiinnosta."

Sitaatti on sinun. Tässä sinä ymmärtääkseni väität että SU:ta ei sananvapaus kiinnosta. Eikö se ole sama kuin sensurointi?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #127

Ei ole. SU ei ota riskejä eikä etsi rajoja. Sen sijaan persut ovat kauhuissaan kun muut media joissa persut ovat erittäin aktiivisia ( koska ne ovat kiinnostavia ja hyvin toimitettuja ja kiihkeitä keskusteluja rohkaisevia ) kun muut media joskus äärimmäistapauksissa vetää pois jonkun persun kirjoituksen.
Tuo on tapa jolla SU osoittaa että sananvapaus omassa mediassa ei kiinnosta. Lehti on tarkoituksella ja raukkamaisuuttaan epäkiinnostava.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #126

19.2. 23.06 Sini: 15 "Kyse ei ole edelleenkään sensuurista. Luukkanen muuten voisi yrittää julkaista tekstinsä Suomenmaassa. Sitten nähdään onko Turkkila suppeampi näille salaliittoteorioille.
Miksi härskisti persut vaatii että juuri Ouheenvuoron täytyy julkaista kaikki heidän hulluimmat jutut. Miksi oma lehti ei kelpaa?"

Sini: 17 ":) Piti olla Suomen Uutiset."

20.2. 18.18 Sini: 102 "Kommentoin näitä uhriutumisblogeja joissa persut tyyppiä haluavat pomottaa ylläpitoa. Ja ihmettelen mikseivät tee omasta lehdestään vetovoimaisempaa.
Vika on siis tuo käytös. Käkenä haukkumassa mediaa jota ylikäyttää. Oma pesä vain näön vuoksi kun on sitä puoluetukea niin vietävästi. Sillä sitten palkataan strategi joka haluaakin vallata muut mediat ja ohjata debattia niihin haukkujen kera."

20.2. 19.29 Sini: 106 "Se on ihan ylläpidon oma asia mitä poistaa. Jos ei journalistinen linja kiinnosta niin sitten vaan tekemään Suomen Uutisista vetovoimainen foorumi.
Olen itse kokenut kun oma väkerrys katoaa ja ollut lukuisilla bannitauoilla. Ei tulisi mieleenkään täällä vouhottaa poistoista. Kavereiden kesken on eri juttu.
Mä vaan en tykkää persujen vaatimuksista yhdistettynä ylikäyttöön. Enkä siitä etteivät voi kohentaa omaa palstaansa. Silkkaa röyhkeyttä."

7.36 Sini: 115 "Toistan vielä. Persujen sananvapaus mitataan Suomen Uutisissa. Saako Luukkanen tekstinsä siellä julki. Luukkasen sananvapaus on Suomen Uutisten harteilla. Mutta kun Suomen Uutiset taisteluttaa kysymyksiä muissa medioissa älyttömän kierona ja raukkamaisena.
Asetelma on siis sinusta ok kun Puheenvuoro julkaiseen ziljoona kertaa enemmän persujen kontroverssistä materiaalia kuin Suomen Uutiset ja saa sitten vielä p.skat niskaansa.
Persuilla on näennäismedia. Koska Suomen Uutisia ei sananvapaus kiinnosta."

9.12 JR: 118 ""Sini, eikö sananvapauden pitäisi koskea kaikkea mediaa, kaikkea missä julkaistaan mielipiteitä?
Onko silloin kyseessä sananvapaus jos yksi media julkaisee yhdenlaisia kirjoituksia ja toinen toisenlaisiaja moelmmat sensuroivat kaiken erimieltä kanssaan olevan?

Kun en tiedä niin voisitko kertoa paljonko on "ziljoona" kertaa enemmän?
Samoin tuo "kontroverssi" ihmetytttää? Riittäsisikö "ristiriitaista"?

Kun en tunne Suomen Uutisten sananvaopautta tai sen puutetta niin olisiko paikallaan esimerkki sen tekemästä sananvapauden estämisestä?""

9.18 Sini: 119 "Yksittäinen media ei koskaan estä sananvapautta sillä ettei suostu julkaisemaan jotain.
Mieti kirjoitustyyliäsi. Mikä syy sinulla on kysyä esimerkkejä olemattomille väitteille. Erittäin rasittava tyyli!!;!
Lue uudestaan viimeinen lauseeni ja käyttäydy ihmisiksi. Pelkkä luja usko agendaan ei ole syy huonoon tyyliin."

"Yksittäinen media ei koskaan estä sananvapautta sillä ettei suostu julkaisemaan jotain."
Et sitten ymmärätänyt asiaa?

9.40 JR: 120 """Yksittäinen media ei koskaan estä sananvapautta sillä ettei suostu julkaisemaan jotain."
Et sitten ymmärätänyt asiaa?

"Mieti kirjoitustyyliäsi. "Mikä syy sinulla on kysyä esimerkkejä olemattomille väitteille." Erittäin rasittava tyyli!!;!

Olemattomille väitteille? Jos tyyli rasittaa niin hyppää yli. Sinä olet viimeinen joka voi opettaa kirjoitustyyliä kenellekään.

Lue uudestaan viimeinen lauseeni ja käyttäydy ihmisiksi. Pelkkä luja usko agendaan ei ole syy huonoon tyyliin."

"Koska Suomen Uutisia ei sananvapaus kiinnosta."
Kysyin ihan nätisti että olisiko sinulla antaa joku esimerkki kun en tunne kyseisen julkaisun tapoja.

Vastaan itse tyylistäni ja jos sinun tekstiesi kritisointi on sitä että ei käyttäydy ihmisiksi niin tuo on melkein jo meriitti.""

12.48 Sini: 122 "Niin ja miten Suomen Uutiset hoitaa tonttinsa. Lähettää ihmiset laittamaan koko taakka Puheenvuorolle ja itse välttää riskejä. Miksi sellaista raukkamaisuutta pitäisi sietää?"

12.52 Sini: 123 "120 Tyylisi on siis laittaa sanoja toisten suuhun kuten että SU estää sananvapautta. Onnea valitsemallesi tielle."

15.38 JR: 125 ""Ja mitä sinä laitat toisten suuhun?
Joka ainoa joka on eri mieltä kanssasi on automaattisesti Perussuomalainen ja rasisti ja ties mitä.

Missä olen laittanut sanoja jonkun suuhun koskien SU:ta, siis Suomen Uutisia?""

15.55 Sini: 126 "Kuinka monta kertaa se pitää sanoa. #118 lopussa vaadit esimerkkejä jostain mikä on omia sanojasi eikä minun. Olen jo ilmaissut tämän monta kertaa. Aika usein jankuttamaan puuta heinää? Hommalaiset harrastivat tuollaista aikoinaan mutta nykyään tuossa genressä toimit melko yksin. Onneksi."

17.00 JR: 127 """Persuilla on näennäismedia. Koska Suomen Uutisia ei sananvapaus kiinnosta."

Sitaatti on sinun. Tässä sinä ymmärtääkseni väität että SU:ta ei sananvapaus kiinnosta. Eikö se ole sama kuin sensurointi?""

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #128

Kenelle tekstariromaanisi on suunnattu? Mitä yrität viestiä? Onnistutko mielestäsi?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #130

Lienee huomaat etä siinä on kommenttisi ja omani.
Voit siitä seurata kommentointia muistin virkistämiseksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #131

Sinunhan sitä pitäisi pohtia. Kiitos vaan kommenttieni toistosta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #132
Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kaema hyvä. Mitä se Aesopos toenta piti? Ajattelinko minä väärin tai oliko tarkoitukseni jossain sanojen välillä?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

"Ajatusrikos oli asia jota ei voinut salata iäti. Sen voi pitää piilossa jonkin aikaa, jopa vuosikaudet, mutta ennemmin tai myöhemmin siitä takuulla jäi kiinni.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Uusi Suomi on myös tätä Puheenvuoro-palstaansa ylläpitäessään hyvin yksiarvoinen ja yksipuolinen media.

Tietyt aihealueet, varsinkin maahanmuuttokritiikki, ovat aivan ilmeisesti toimitukselle todellinen punainen vaate. En muista monien vuosien varrelta ainoatakaan karuselliin nostettua maahanmuuttokriittistä kirjoitusta. Maahanmuuttokriittiset kirjoittajat on yksi toisensa perästä sensuroitu ja savustettu täältä pois.

Nyt tuossa kävin läpi sata viimeksi julkaistua blogia, ja niiden joukossa oli nopeasti arvioiden viisi maahanmuuttokriittistä tekstiä.

Kuitenkin kansainvaellukset tulevat olemaan nyt alkaneella vuosisadalla Euroopan kohtalonkysymys. Eikä suomalaisessa tiedonvälityksessä näy oikein merkkiäkään siitä että huntingtonilainen avaus tai aktuelli eurooppalainen laatukeskustelu olisi nymmärretty.

Oletko, Arto, koskaan miettinyt vetäytymistä tältä alustalta ihan siitä syystä, että olet pian ainoita moniarvoisuuden mannekiineja joita täällä enää joukossa on? Ansaitseeko tämä palsta sinut?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Minusta on aivan käsittämätöntä, että sadan kirjoituksen joukossa peräti viisi käsittelee niin mitätöntä aihetta kuin maahanmuuttoa.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Kysymykseni oli osoitettu Arto Luukkaselle ja koski hänen rooliaan palstan moniarvoisuuden mannekiinina. Vielä täydellisemmän yksiarvoisuuden kannattajana tuskin olet oikea henkilö vastaamaan kysymykseen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #23

Selventääksemme tulkintaasi moniarvoisuudesta: kannatatko juutalaisen uskonnon kieltämistä Mikko Kärnän tavoin?

http://mikkokarna.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251129-...

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Jatkuvastihan noissa suosituimmissa kirjoituksissa on maahanmuuttokriitisten kirjoitteluja ja suurin piirtein samat jutut aina.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

En puhunut kirjoitusten suosituimmuudesta vaan toimituksen linjasta ja sivistyneistä kirjoittajista, jotka on täältä häädetty tai poistuneet palstasensuurin kyllästyttäminä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #22

rakas Seppo! Kiitos ystävällisesti toivotuksesta. Lupsakkain terveisin)))

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Sensorit näyttävät käyvän yhä ylpeämmiksi, kun eivät edes muodon vuoksi jollain perustele vetojoansa. Peukun alas saaneessa jutussa ei enää tarvitse edes väittää olevan jotain moitittavaa, eipähän vain suvainnut miellyttää Hänen Ylhäisyyttään!
Tähän on tultu.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Alhaisten odotusten yhteiskunta. Käyttäessämme puheenvuoroa tai oikealla nimellä se olisi kirjoitusvuoroa (emme puhu täällä ja kailota), varmaan pärjää paremmin kun kyselisimme vuorolaisilta päivittäin otsikolla -Mitä kuuluu vuorolaiset-. Kuis menee :D

Jyrki Tikkakoski

Kerkisinkin jo ihmettelemään miksi olit minut bannannut mutta onneksi se menikin ussarin piikkiin ettei herkkä mieleni kerennyt pahemmin loukkaantumaan. Mutta hyvä näin ja loppu kaneettisi "osui ja upposi".

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tasan ei käy onnen lahjat. Jos perussuomalainen dosentti yrittää vakuuttaa hallituspuolueiden viattomuutta, sensuuri iskee heti. Sen sijaan sensuuri ei lainkaan iske uutisiin, joissa perussuomalaisten pikku vesseleiden viattomuutta ei uutisoida.
https://www.aamulehti.fi/uutiset/jussi-halla-aho-s...

Tosin pikkujouluista raportoineille toimittajille on varattuna sanktio, eikä heitä kutsuta enää ensi pikkujouluna juomaan ilmaista viinaa...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Viinaa voi siis käyttää toimittajien hiljentämiseen. Viinaan vetoamalla hunnutetaan sikaileva valtaeliitti. https://www.aamulehti.fi/uutiset/jussi-halla-aho-s...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ei ainoastaan hiljentämiseen, vaan myös mieleisten kirjoitusten tuottamiseen. Lehtiväellä on tässä pitkä historia.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Jahaa, harmi etten ollut sitä blogia lukemassa. Mikä tämä epämääräinen sivusto on? Oliko siellä jotakin tietoa Lindénin toimista, vai mikä siinä oli niin tulenarkaa, että blogi piti poistaa?

Hankala ottaa kantaa puolesta tai vastaan. Jospa Markku Huusko kommentoisi, miksi ko. blogi poistettiin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Se oli hyvä blogi, joskin luonnosmaisena henkimaailman juttuja. Ehdin sen nähdä.

Arto pohti siinä niin sanottua sveitsiläiskaartia Suomessa. Timo Soini on katolisena kaartiin hyväksytty, valituista valituimpiin.

Kuten Vatikaanissakin, sveitsiläiskaarti suojelee korkeinta valtiojohtoa, siellä Paavia, meillä presidenttiä ja pääministeriä ajatusten yksityiskohtia myöten.

Suomessa kaartin henki oli ilmassa ennenkuin itsenäinen Suomi valtioelimineen syntyi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sveitsil%C3%A4iskaarti

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Jospa se on ollut eri blogi, koska Luukkanen sanoo tässä näin: "Kirjoitin uuden blogin Suvi Lindenin tapauksesta.."

Minusta vaikuttaa, että teillä on Arton kanssa viha-rakkaussuhde, kun aina vähän vinoilet hänelle kommenteissasi;)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

No, joo, vähän mielikuvitusta. Ehdin kyllä lukaista tuon blogin. Vaikutelmaksi jäi pienoinen hämmennys. Siinä näet linkattiin johonkin toiseen blogiin jossa väitettäisiin jotakin täysin uutta, kuten maapallon olevan kuution muotoinen. Se taas herätti Artossa odottamatonta kiinnostusta. En siis lukenut sitä linkitystä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #34

Minä kyllä luin sen linkin takaa mutta ei piruuttanikaan jaa sitä täällä.
Ritva, ota yhteyttä yksityisesti.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #66

Ok, miten se onnistuu täällä? Ei taida, enkä ole facebookissa tai twitterissä. Laita vaikka sähköpostilla ritva.puolakka@hotmail.com

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #67
    "Your email was successfully sent."
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #69

Kiitos!:)

Sehän linkki oli mielenkiintoista luettavaa. Mahdollinen tapahtumankulku, joka tietenkin vaatisi tonkimista. Katsotaan kuinka pitkälle media tässä menee.

En nyt laita tähän sitä linkin osoitetta, jos se on liian vahvaa joillekin lukijoille ja Uudelle Suomelle, mutta tiedonjanoiset voivat lukea Suvi Lindéniä ja Ugandaa koskevan kirjoituksen Sinikivi.comin pääkirjoituksesta.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Saas nähdä, mikä on sananvapauden suunta ja tila 10 - 20 vuoden päästä ?

Toivottavasti sensorit pläjäyttävät eteen selväsanaisen listan kaikista
niistä asioista, joista ei saa kitistä mielipidettä suuntaan tai toiseen.

Nyt on rajoja haettu ja tietyt teemat ovat alkaneet erottua joukosta lähes
varmoina sensuurin leimauksen saavina. Poliittinen korrektius on yhtä kuin
vaikenemisen kulta - paistaa vesileimana väärentämättömänä läpi.

Puolikuun ihailun malli Ruotsista tai Suomen Yleltä, jossa Rinkebyssä ja
Malmössä Pilli ja Pulla tukkanuottasilla. Diskuteerataan Pullan tuoksusta.

Mulla on jo pari "kiellettyä aihetta" listalle ja ne pitäisi rauhoittaa
kritiikin säilältä: EU on uskonto ja islam puoliksi myös, joten täysi
syytesuoja molemmille. Rauhoitettakoot nämä kaksi alkajaisiksi, kuten
saimaannorppa ja kangasvuokko. Saa vain hiljaa ihailla - ei mitään muuta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Yksi näitä loputtomia paradokseja on tietysti se, että ne joiden luulisi olevan sananvapauden suurimpia ritareita, toimittajat, ovat kiivaimpia sananvapauden rajoittajia (JSN vs. 'valemediat') eivätkä liki koskaan koe tarpeekseen perustella toimiaan sensuurin alalla (joskus harvoin kommentti 'vihapuheesta', yleensä hiljaisuus ja ignooraus koska 'toimitukselliset linjaukset ja ratkaisut'). Kai nyt jokainen oivaltaa, että vapaan median maailmassa Markku tähän kertoisi seikkaperäisesti edes blogin poiston syyt ja oikeasti vapaassa mediassa Markkukin taistelisi yhteiskunnan sensuuriyrityksiä vastaan eikä toimisi sen keulakuvana.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Niin. Itseäni vähän vaivaavat tuollaiset tunnot, joista Luukkaselta kyselin.

Vuosi vuodelta yhä yksisilmäisemmäksi muuttuva toimituspolitiikka, jota tuo "karuselli" leimallisesti edustaa, toisaalta kymmenien laatukirjoittajien katoaminen, palstan yleisilmeen muuttuminen muutamien toistopakon riivaamien jankuttajien päivähoitopaikaksi --

Toimitus ei selvästikään tunnu kantavan huolta huonosta kehityksestä. Kohta päätoimittajan omat blogit keikkuvat paraatipaikallaan ainoina sallittuina kannanottoina keskellä matalamielisen kansalaismielipiteen kakofoniaa.

Siinä käy niin että tähän tyytymättömät täältä häviävät ja toimitus kuvittelee voittaneensa jotain. Surkea juttu. En tiedä moniko kokee ja ajattelee samalla tavalla kuin minä -- että onko jo tullut aika siirtyä selvemmille vesille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hah hah tämä on mielenkiintoinen paikka toisin kuin Suomen Uutiset joka on pk-liturgiaa. Sinäkin hakaudut tänne etkä Suomen Uutisiin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #37

Oikkosen blogeja ei saa kukaan kommentoida, mutta itse hän käy ahkerasti kommentoimassa muiden blogeja. Se tuskin on mahdollista missään muualla.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #50

""Oikkosen blogeja ei saa kukaan kommentoida""

Niin. Oli aika jolloin täällä keskusteltiin todella asiallisesti -- kehotan tustustumaan vanhoihin vuosientakaisiin blogeihin.

Sitten tulivat ne jotka pelkästään mitätöivät. Ja provosoivat. Ja kun keskustelu leimaa kokonaisuuden, blogit luetaan eri tavalla.

Sitten sensuuri alkoi leikata asiallisimpia kirjoittajia. Nyt pitää pelätä sitäkin, että kommentointia voitaisiin käyttää yhtenä tekosyynä kirjoittajien sensurointiin ja häätämiseen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

No kuten varmasti tiedät asiassa on kaksi puolta. On surullista ettei ole olemassa kaikille yhteistä foorumia kirjoittaa oikeasti isoista asioista, koska ne ovat paljolti kaikki tabuja, vihaa, rasismia tämänkin alustan mukaan ja johtavat vain hetkessä kaikkien osallisten 'permabanneihin'. Toisaalta aina kun myöntää ja muistaa tämän tilanteen, suuntaan ajatuksensa siihen murheissaan, näkee tappion ja rappeutuneen tilanteen, pitäisi silti jaksaa, jatkaa eikä antaa sensuurin, ajatuspoliisien, 'oikeiden mielipiteiden' voittaa. Huumoripalstahan tämä suurelta osalta on, vaikka löytyy sentään päivittäin jokunen lukemisenkin arvoinen (paitsi siis huumorimielessä) teksti jostain aikamme detaljista (kuten aktiivimalli) kun taas kokonaisuuksista ja isoista ja oikeista asioista ei oikein koskaan (joku voisi löytää nykyajasta jopa jonkun Unified Theory of Everything jossa velkabittiraha huijaus, kansojen pakkovaihto, korporaatioiden voittokulku ... kietoutuvat yhteen)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #38

Niin te että kestä kaltaistenne seuraa hommafoorumilla ja iltalehtien kommenttipalstoilla. Te ette luo parempaa Suomen Uutisten tuetulle siis puoluetukituetulle foorumille. Ja sitten ruikutatte ja olette vaativia täällä
Noloa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #39

Sini. Olen vaistoavanani, että sydämessäsi on paljon vihaa. Ota pois se sieltä ja tule aurinkoon)))

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #42

Siirry sinä vaan sivuun siitä auringon edestä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #44

kysymys Sinille: muistatko kenelle Diogenes tokaisi tämän? ))) voit googlatakin

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén Vastaus kommenttiin #39

En lue Suomen uutisia, enkä hommafoorumia, sinä jaksat jäkättää niistä, voisitko kertoa onko nuo sinun jäkätyksesi jostain persuista ihan paikallaan? Koeta nyt kertoa mikä se sinunmieleinen puolue on joka tekee vain hyvää ja haluaa täyttää maan siivellä eläjillä, joille naiset ei ole edes roskan arvoisia? Vai etkö osaa kuin haukkua, luulisi olevan noloa, kun toisten pitäisi tietää mitä jossain kirjoitetaan, tosi noloa?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #38

""löytyy sentään päivittäin jokunen lukemisenkin arvoinen ... teksti""

Joitakin vuosia sitten vielä löytyi. Nyt ei löydy ihan aina viikottainkaan. Mutta mitätöijät ja jäynääjät ovat liikkeellä ilmeisesti aamusta iltaan.

Kiitokset muuten sinulle monista hyvistä kommenteista.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #38

Esim. valtion tärkein tehtävä on huolehtia kansalaisten turvallisuudesta. Parissa kymmenenessä vuodessa Helsinki on muuttunut niin ettei siellä suomalainen nainen, varsinkaan viikonloppuisin ja ilta-aikaan, halua, uskalla yksin liikkua, koska pelkää tulevansa ahdistelluksi taikka pahempaa. Yhteiskunnan tulisi reagoida muutokseen, turvattomuuteen, mutta ei, meille kerrotaan, että tunne on väärä ja rasistinen sekä onhan meillä rikoksen tapahduttua oikeusjärjestelmä joka antaa rikoksen tekijälle muutaman kuukauden ehdollisen tuomion. Jotain mätää Suomen maassa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Käteviä nämä uuden ajan kirjaroviot; ei synny noki- eikä hiukkaspäästöjä. Cleantechia parhaimmillaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Medianhan tulisi paljastaa, antaa taustatutkittua asiapohjista kritiikkiä, tuoda erilaisia näkökulmia ongelmiin ja valaista kiistanalaisia uutisia sekä tarkentaa ja korjata oman journalisminsa laatua.
Mysteeri on nyttemmin se, miksi osa suomalaismediasta estää vapaata keskustelua, siivilöi ja valikoi tiedon kulkua ja kaventaa moniarvoisen keskustelun näkökulmaisuutta, vaikka se samalla kivenkovaan väittää omaksi viiteryhmäkseen länsimaisen ilmaisunvapauden ja median arvopohjan.
Mikä meihin on mennyt?

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

Kirjoittaako joku tänne vielä siinä uskossa et se johonkin vaikuttaisi.

Alustan suosio on tehnyt sen että blogeja tulee niin kovaa tahtia, ettei edes saman päivän aikana tehtyjä kerkee selata.

Ja kommentoijat on aina samoja, jos on Persu kirjoitus, niin siellä on Ritalat kertomassa sen saman mielipiteen kuin aina ennenkin. Ja jos kirjoitat maahanmuuttajista, niin Sini kumppaneineen on paikalla.

Sellasta juttua ei voi kirjoittaakkaan josta sais joskus järkevää keskustelua. Ennen sai nykyään ei. Porukka on oikeasti niin väsynyt kuin vaan voi olla.

Itsekkin kirjoitan blogeja lähinnä "varastoon", en oletakkaan että niillä olisi enää mitään merkitystä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Siitä vaan käyttämään energiaa ja resursseja vetovoimaisen persupalstan rakentamiseen. Ehkä Turkkila onkin este sille. Turkkilan mediastrategia on ulkoistaa debatti Puheenvuoroon.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Käviköhän niin etten ehtinyt lukea Arton uusinta blogitekstiä. Harmi - yksi parhaista on hän - huumoriakin.

Kun löysin US:n Puheenvuoron, innostuin. Se tuntui tuoreelta ja elävältä. Silloin pohjaa isännöin Niklas isännän ottein. Lehden myyminen muutti hieman. Lienee selvää, että isontalon isäntä sanelee mitä torpparit tekevät. Ristiriita on siinä, että jos päätoimittaja puolustaa sananvapautta toisaalla.

Mielestäni US:n kiinnostavuus on laskenut ja yksi syy on Puheenvuoron yksipuolistuminen. Jos meno jatkuu, kohta täällä P. Ritala, A. Vihavainen ja S.Lappalainen kehuvat toistensa mielipiteitä. Silloin lukija saa varmasti mitä tilasi.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Rankka täyssensuuri, eli artikkelien katoaminen tietysti vetää kiinnostavuuden pohjaan. Oi niitä aikoja silloin idyllisellä 1800-luvulla, kun herrasmiessensorit huolellisesti tutkivat jutut läpi ja sitten vetivät niistä yli tiettyjä lauseita (etu- tai jälkikäteen) jättäen lopun koskematta!

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Sama fiilis. Ensin vaikuttinettä on asiallista keskustelua puolesta ja vastaan ja vähän myös parannus- tai muutosehdotuksia.
Mutta se taisi olla illuusio. Tästä alustasta on tullut yleinen Perussuomalaisten haukkumapaikka jossa muutamat harvat ovat aina samojen kommenttien kanssa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Matti. Asiaa. Sini tässä toivoi "siat lättiinne" politiikkaa ts. menkää pois puhumasta. Mutta epäilen, että USarissa ja muuallakin tavan ihmiset jatkavat puhumista tolkun, hyvien tapojen, järjen ja maltin puolesta. Tiedonvälitykseen kuuluu monipuolisuus. Ja näyttääpä siltä, että tavallisten ihmisten ääni kasvaa myös mediassa; uusia formaatteja tulee eikä suita suljeta. Järki voittaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Joopa joo. Mutta voisiko persutkin tuoda oman kortensa kekoon. Luoda näitä keskustelupaikkoja. Teillä on kuningaspaikka.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mutta Sini, miksi ihmeessä persut eivät saisi keskustella täällä? Keskusteleehan tällä muunvärisenkin kirjan omistavat. Ei kai kenelläkään ole yksinoikeutta tähän alustaan, paitsi tietenkin Uudella Suomella.

Mikä siinä blogissa oli niin kamalaa, että se piti poistaa? En ole vieläkään saanut siihen vastausta ja mikä oli se törkysivusto, johon linkitettiin. Olisi nimittäin mielenkiintoista lukea, että oliko se törkyä vai asiaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #57

Ritva, luota vain meitä viisaampiin päätöksenteossa.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Kun tässä moni kaipaa sitä kadonnutta blogia, niin et kai sinä Arto kirjoittanut sitä suoraan US:n sivuille. Minä ainakin kirjoitan ensin Word-tiedoston, että asiasta jää aina pysyvä jälki. Kun nyt blogeja häviää salaperäisesti, niin tämä on entistä perustellumpaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Te jotka ruikutatte jatkuvasti yksipuolisesta mediasta, niin käykääpä kuntanne tai naapurikunnan kirjaston lehtisalissa, pari-kolme tuntia saa helposti kulumaan suomalaista monipuolista lehdistöä selatessaan. Suomalainen kirjastolaitos on ainutlaatuinen, eräs sivistyksemme kivijaloista, ellei sitä halua tai osaa käyttää hyväkseenn, niin ei silloin kovin kiinnostunut asioiden taustoistoiden selvittämisestäkään ole.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""käykääpä kuntanne tai naapurikunnan kirjaston lehtisalissa""

Siis tietoa on tarjolla ihan siinä samassa ruudussa josta tätä katselet. Esimerkiksi haulla The Strange Death of Europe rewiew saat kymmenittäin kansainvälisten laatulehtien arviointeja maailmalla tällä hetkellä eniten puhutusta maahanmuuttokriittisestä kirjasta.

Mutta missä on suomalainen keskustelu? Sitä ei ole. Esimerkiksi kirjan tällä foorumilla esitellyt Niko Sillanpää on sensuroitu täältä pois.

Käsitykset suomalaisen sivistyneisyyden kivijaloista ovat turhan vaatimattomia. Suomalainen sivistys on kivettynyt päästä jalkoihin.

Itse taidan olla luopumassa tästä turhasta taistelusta impivaaraa vastaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ja mitä sinä teet kun omaat tuollaista vaiettua kullanarvoista tietoa? Haukut muita siitä etteivät sinun puolestasi sitä tarjoile. Laita nyt edes blogi. Laita Suomen Uutisiin.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #59

"" Laita nyt edes blogi""

Kirjan kirjoittanut Douglas Murray on kirjallisuusmies. Hän kirjoittaa sekä kieli-intensiivisesti että asiapitoisesti. Suosittelen.

Olen kirjan inspiroimana esitellyt sitä hieman blogissani:

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Luulen että Stella Varis voisi kiinnostua kirjasta. Hän oli utelias ja avoin. Mihin hänetkin on täältä häädetty ja kuka?

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Niko Sillanpää sai kyllä kivetkin kiihtymään, mutta mielestäni hänellä oli tärkeä lokeronsa Puheenvuorossa. Sääli.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #71

Eiköhän hän taas ilmesty. En ole muuten huomannut että häntä ei ole näkynyt.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #75

Minä huomasin. Lisään vielä, että joskus hän sai kivetkin kiihtymään. Mutta tuskin esim tuo, mihin Seppo tuossa viittaa. Näkökulmaerojahan löytyy.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Minulta poistettiin aikanaan puolivuotta vanha blogikirjoitus, sekä Uudesta Suomesta ja Aamulehdestä. Kirjoitin Bernerin sairaalahankkeeseen liittyvän yrityksen erikoisesta sijaintipaikasta, kun osoitteeksi oli merkitty Bernerin yrityksen osoite. Erikoista, että kirjoitus oli jo puolivuotta vanha ja olin unohtanut sen kokonaan, kunnes tuli kaksi sähköpostiviestiä Uudesta Suomesta ja Aamulehdestä. Näytti, että näitä oli joku herneen nenään vetänyt lähestynyt ja kirjoitus poistettiin.

Kirjoitus oli tehty aivan samalla tavalla, kuin mediakin asioista kirjoittelee. Tämä oli ensimmäinen kerta kuin koin, että sananvapauttani oli loukattu.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ehkäpä ylemmältä taholta oli tullut käsky.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta huomaa. Suomen Uutiset ei sitä ottaisi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sensuroivat ja Siniset tuskin haluavat minkäänlaista avointa kommentointia. Homma forum myös sensuroi ja laittaa porukkaa banniin. Tämä asia on niin kaksinaismoraalin kyllästämä aihe. Siniset poistivat minun asiallisen kommentin facebookissa heidän seinältään. Myös Suomen Uutiset on niin tehnyt. Kaikki puolueet tekevät niin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #116

Mutta muiden puolueiden edustajat eivät ala kiljua sananvapaudesta tai sensuurista jos jonkun toisen perinteen tai puolueen tai intressiryhmän palsta ei julkaisen heidän puolueliturgiaansa. Niin tekee jatkuvasti persut ja muut putinistit.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ihan asiaa löysästi sivuten kysyn teiltä kaikilta, kuinka pitkä on teidän oma bannilistanne? Rehellisiä vastauksia toivon. Itse en ole bannannut ketään, tuskin koskaan bannaankaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Näinhän sen pitäisi olla. Jos kirjoittaa julkiseen blogiin niin on syytä odottaa sekä hyvää että huonoa palautetta.
Sitten on toki varsinainen rääväsuisuus joka lienee voidaan poistaa.
Tai sitten ei kirjoita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#61 Eihän niitä pysty laskemaan. Heti kun näen jonkun nimimerkkikirjoittajan ilman profiilitietoja ja jollain lentokoneenluvalla tms oikean kuvan sijaan käyn bannaamassa. Ne on jännästi keskenään samanlaisia - varsinaista tehtailua. Ne ilmestyvät vaan tiettyihin keskusteluihin.
Jos saatan suutuspäissäni kannata jonkun oikea kun kirjoittajan ja sitten kun huomaan niin poistan bannin.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ei niitä laskea tarvikaan. Järjestelmä listaa estetyt viran puolesta. Lista estetyistä näkyy oikeassa poskessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #87

Ai missä. Tällä vanhalla lumialla en näe mutta en toisaalta käy omassa profiilissanikaan. En ole koskaan nähnyt sitä listaa. Mutta hyvä tietää että sen voi löytää.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Minulla ei ole bannilistaa ollenkaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Bannilistalla on merkitystä jos tekee blogeja. Jorma tekee.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #110

Ei ole minullakaan bannilistaa.

Jouni Kaskiharju

Ei ole itsekään enää jaksanut tänne kirjoittaa, koska aiheet olisi olleet sellaisia että bannia sensuuria tulisi. Tavallista paskanjauhantaa ei ole viitsinyt tuottaa, sitä riittää ihan liikaa muiltakin :D

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Blogin häviäminen avaruuteen voi olla ns. strateginen harhautusliike kiinnittää huomio pois uudesta tiedosta.

Uutta voisi olla "sveitsiläiskaartin" käyttö sekä Timo Soinin (katolilainen!) että Arton poliittisen uran vaikuttajakiihdyttämönä.

Tulihan Arto yliopistolta poitiikkaan nimenomaan tarkoituksena helpottaa Jytky-Soinin aseman vakiintumista yhtenä valituista valituimpana. Arton kanssaan samoihin aikoihin Uudenmaan politiikan parrasvaloihin astui myös sveitsiläinen Anne Berner.

Arton omassa Dosentti tv:ssä haastattelema presidenttiehdokas Petri Hirvimäki on puolestaan Sveitsissä vakituisesti asuvan kuvanveistäjä Veikko Hirvimäen poika. Hänen taustavoimat kutsuvat poliitikkaa hallitsevaa porukkaa "pullamössösukupolveksi".

Sveitsiläiskaartilaiset ovat Vatikaanissakin valituista valituimpia Paavin turvamiehiä.

Eduskunta aloittaa tänään suururakan tiedustelulakien käsittelemiseksi kiireellisesti. Suomessa tärkeintä on sisäinen turvallisuus. Eihän tämä ole mikään pullamössömaa!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ehdin lukea eilen tuon poistetun blogin. Tällä kertaa US:n toimituksella saattoi jopa olla perusteltu syy poistaa blogi ja suojata itseään ja samalla myös Luukkasta blogin kirjoittajana.

Viitattu nimimerkin oma kirjoitus sisälsi niin paljon sellaisia perustelemattomia väitteitä, että rikoslain 24 luku tuli äkkiä mieleen. Siis yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen ja kunnianloukkaus, tämän hotellissa kuolleen henkilön kohdalla. Esimerkkinä väitteet useiden kovia huumeita sisältäneiden säilykepurkkien (!) löytyminen huoneesta.

Ennen vastakommentteja, jos sellaisia tulee, lukekaa tuo 24 luku.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Luin tuosta sinikiven jutusta ensimmäisen kappaleen ja ihmettelen, että sinulla on vielä kirjoitusoikeudet Puheenvuoroon.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Luukkanen on dosentti. Ja osaa kirjoittaa. Ei vaan ole kiinnostunut muusta kuin Agendasta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Olen tässä yrittänyt selvitellä, että minkälainen se Luukkasen poistettu blogi oli. Elikkä, menikö tämä nyt niin, että Arto kirjoitti blogin Suvi Lindénistä ja Ugandasta ja laittoi blogiinsa linkin Sinikivi.comin pääkirjoitusjuttuun?

Siellä on sitten mietitty tapahtumankulkua ja koska ei voida tietää, mitä Ugandassa on oikeasti tapahtunut, niin sen takia juttu deletoitiin Uudessa Suomessa?

Jos juttu meni näin, niin noissa allaolevissa ohjeissa sanotaan:

- Älä levitä huhuja tai valheita.
- Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.

Silloin voisi ajatella, että Uusi Suomi toimi aivan ok, kun näitä Sinikivi.comin juttuja ei ole vielä mitenkään todistettu. Voihan olla, jos tätä juttua pengotaan oikein kunnolla, niin vaikka mitä voi paljastua, mutta nyt vielä ne eivät pidä mitenkään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Luukkanen laittoikin tahallaan epämääräistä materiaalia että saisi levittää juttuja "sensuurista".

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Oliskohan noin? En osaa sanoa, mutta käsitin, että hän haluaisi, että juttu pengottaisiin kunnolla.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Luukkanen valittaa turhaan. US käytännössä pelasti Luukkasen nahan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Onhan siinä tietenkin vastuu myös Uudella Suomella, koska sehän loppupeleissä vastaa mitä alustallaan antaa julkaista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Molemmat, kirjoittaja ja alustan pitäjä vastaavat.

Olen eri mieltä kanssasi. Tältä sivustolta et pääse bannaamaan minua.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #85

Odotinkin, että otat bannauksesi puheeksi. Jos sinulle antaa pari ystävällistä huomautusta ja et ota onkeesi, niin bannaus on ainoa mahdollisuus.

Loppupeleissä tietenkin Uusi Suomi on vastuussa, jos antaa alustallaan olla sopimatonta materiaalia, josta mahdollisesti joutuu syytettyjen penkille. Helpoiten se pääsee asiasta deletoimalla kirjoituksen, kuten nyt teki.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #86

Mitä ihmettä intät? Missä ihmeen "loppupeleissä"? Missä ne "loppupelit" käytäisiin?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #89

Kyllähän sinun pitäisi tietää missä ne loppupelit käydään, oikeudessa. Nythän Uusi Suomi poisti blogin, jossa mahdollisesti oli kunnianloukkaukseen aihetta. Ei ole enää, kun blogi on poistettu, joten Uusi Suomi alustan pitäjänä poisti blogin, josta olisi voinut olla sille itselleen seuraamuksia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #90

Kaikki tuo selvisi jo kommentistani numero 72. Et tuonut mitään uutta keskusteluun.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #91

Ainakin nyt tiedät missä ne loppupelit käydään;)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

arto Luukkaselta löytyy kaksi blogia Puheenvuorosta koskien Ugandaa. Kumpi niistä on poistettu?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Taru, se on ollut eilinen blogi, joka on poistettu ja jossa on ollut linkki sopimattomalle sivustolle.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"arto Luukkaselta löytyy kaksi blogia Puheenvuorosta koskien Ugandaa. Kumpi niistä on poistettu?"

Sitä, joka vielä näkyy, ei ole poistettu.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Paljokohan sensuuriteollisuus saa lisäpotkua uudesta tiedustelulaista kun "viranomaiset" saa todennäköisesti rajoittamattoman oikeuden vakoilla ihan ketää tahansa. Tollanen oikeus kuuluukin banaanivaltioille jollaiseksi tämäkin maa on muuttunut ja myös "viestintäammattilaiset" on kovaa valuuttaa sensuurimarkkinoilla.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Totta, sensuuri ja koko kansan vakoilu kulkevat yleensä käsi kädessä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eikös sinun blogisi ole vähän kuin MV-lehti tai Seiska. Kukaan täyspäinen ei lue kun on tutustunut sisältöön, eikä ainakaan kehtaa tunnustaa lukevansa. Kuitenkin kaikilla teillä on edelleen liian paljon lukijoita. Mistä se sitten kertoo?

Juha Kuittinen

Lukijoiden järjettömyydestäkö?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olen miettinyt täsmälleen samaa. Kannattaisikohan tämä Luukkanen jättää puuhailemaan vain perussuomalaisten miesystäviensä kanssa. Voivat sitten taputella toinen toistaan ja olla itseensä tyytyväisiä, kun kaikki ovat samaa mieltä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Luukkasen kirjoitukset ovat kuin joko Tri Jekyllin tai Mr Hyden kynästä.

Tohtorin blogit ovat ansiokasta tekstiä, joissa on tyypillisesti punnittua asiaa ja joita on mielenkiintoista lukea. Hyden kirjoittamat tekstit taas ovat lähes täysiään sellaista huttua, että usein epäilyttää ovatko ne saman henkilön kynästä.

Lukaisin poistetun blogikirjoituksen. Minusta se oli Luukkasen Hyde -asteikollakin äärimmäisen vastenmielinen teksti, jossa mukamas paheksuen yritettiin tosiasiallisesti saada lukijakuntaa viitattuun linkkiin. Muutenkin kalmon päällä riekkuminen tuntui tekstiä lukiessa puistattavalta.

Kaikkeen sitä hillotolppaansa halajava onkin valmis taipumaan...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset