Arto Luukkanen

Sipilä huijaroi "kuolleilla sieluilla"

Sipilä huijaroi ”kuolleilla sieluilla”?

Pääministerimme Juha Sipilä on suvainnut vierailla Korean olympialaisissa. Hänen viestinsä sieltä urheilun onnesta meille pakkasissa ja arjen kiemuroissa kärvisteleville kansalaisille on seuraava: ”…minä tein sen!

Työttömyys on laskenut ja se johtuu tästä hallituksesta ja minusta.”  (https://www.suomenmaa.fi/uutiset/tuhat-paivaa-paaministerina-toiminut-sipila-olemme-nyt-euroopan-karkikastissa-6.3.343840.e85d4bf40c?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork).

Suomi on kärkikastissa ja Juha haluaa jatkaa pääministerinä.

Ei pidä paikkaansa

Pääministerillä on oikeus kehua itseään. Se kuuluu demokratiaan.

Valitettavasti pääministeri kerskailulla ja itsekehulla ei ole perustaa. Talouden käänne ei suinkaan johtunut hallituksen toimista vaan se tuli niistä huolimatta. Maailmankaupan ja sen siivellä suomalaisten tuotteiden kysynnän vilkastumisella ei ole mitään tekemistä niiden kanssa. Kesälomarahojen anastus toki pullisti työnantajien lompakkoa kuluttamaan rahat ihan mihin huvitti, mutta iski suomalaiseen kulutukseen pakotettuihin palkansaajiin pahasti.

Toiseksi: pääministerin kertoma juttu on ankka. Se on tilastoharha. Se on yhtä luotettava kuin ex-ministeri Lindenin selitykset.

Tilastoja on siivottu, rukattu, harjattu ja kaunisteltu. (https://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaan-parantuneet-tyottomyystilastot-eivat-kerro-koko-totuutta-tilastoista-on-siivottu-kuolleita-elakoityneita-ja-jo-tyollistyneita).

Hurskaan miehen epätosi

Miksi näin hyvän ja hurskaan miehen pitää turvautua väärään tilastoon? Miksi: koska Sipilä on ollut oiva toiminimi, jonka alaisuudessa on saatu ”tuloksia”. Joku on hyötynyt – emme me.  

Todellisuudessa Sipilä on kuin Nikolai Gogolin ”Kuolleiden sielujen” huijari Tšitšikov. Hän, ts. Tšitšikov osteli matkoillaan maanomistajilta kuolleita sieluja eli kuolleita maaorjia, joita ei ole vielä poistettu henkikirjoitusluettelosta. Jos hankki maata ja maaorjia, niitä oli pantata ja saada niitä vastaan rahaa ja lainaa, eikä kukaan tarkastanut elivätkö ihmiset, joita kauppamies hankki.

PS. Huomenna ja ylihuomenna on naapurimaalle Eestille tärkeät päivät! Onneksi olkoon! Ehkä Ylekin huomio asian?  Jos näin, niin hyvä YLE! (en ole usein muuten näin todennut).

PPS. Eduskunnassa käydään Absurdistan-keskustelua äideistä ja isistä. Tästä keskustelusta tulee hieno historiallinen muistomerkki sille, joka tutkii tulevaisuudessa tämän ajan hullutuksia. Toisaalta: jos ihmisellä voi olla useita isiä ja äitejä niin mitäs olisitte mieltä? Entäpä jos Wahlroos adoptoisi kaikki Suomen työttömät! Vähän vanhempana? Työttömät saisivat raha-asiansa kuntoon (pappa betalar) ja 400 000 työtöntä huutelisi rakkaudella ympäri Suomenniemeä sanaa: isi, isi! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

”…minä tein sen!

Työttömyys on laskenut ja se johtuu tästä hallituksesta ja minusta.”

Raamatun ihmeteot ovat kilvoittaneet Sipilän ja juhlahumu.

''Miksi näin hyvän ja hurskaan miehen pitää turvautua väärään tilastoon?''

Päämäärä pyhittää keinot ja uskonveljet ovat aktiivisia äänestäjiä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Sipilä on Sinatra - I did it my way...?

Pekka Iiskonmaki

#2

Billy Grahm R.I.P

''I am not going to Heaven because I have preached to great crowds''

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Arton tekstin henkilöhakemisto kertauksen vuoksi:

Gogol, Nikolai (1809-1852), ven. kirjailija.

Lindén, Suvi (1962-), suom. poliitikko.

Sipilä, Juha (1961-), suom. yritysjohtaja ja poliitikko.

Tshitshikov, fiktiohahmo ven. kirjallisuudesta.

Wahlroos, Björn (1952-), suom. konsernijohtaja.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

plus Tuomo Kokko))) joka kauniisti teki henkilöluettelon)))

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kiitos kiitos! Tuo nimigalleria on kuin draaman roolitus: vaalea nainen ja sekalainen valikoima mieshenkilöitä. Kyllä tuon porukan varaan yhden näytelmän käsikirjoittaisi... farssi vai tragedia, se on jo toinen juttu.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #6

#6
Gogolin Portret on sellainen.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #6

""kuin draaman roolitus""

No pääroolissa tietysti Minä, Juha. Mukana myös Ankka ja Olkiukko. Lacanilainen suuri Toinen, jonka nimiä Kasvu, Työllisyys, Työttömyys, ja käsikirjoitus on Tilasto, jota voi improvisoida. Maailma on teatteri ja ihmiset sen näyttelijöitä. Ja itselleen voi taputtaa myös Sipilä, myös N-liitossa ministerit taputtivat omille puheilleen.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

SIniset ja Kepu kuulema yhdistyy? Kepuleista tulee Sipulit? ))) Sain jo syksyllä kuulla, että pientä paniikkia on mutta tätä en osannut odottaa?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

On siellä sisällä ymmärtääkseni ristivetoa. Osa sinisistä on hyvinkin kokoomuslaisia.

Käyttäjän vturunen kuva
Ville Turunen

Tuota.. Eikös Sipilä ole puhunut työllisyysasteesta ja hallitusohjelman tavoitekin oli juuri 72 % työllisyysaste, joka taidetaan todellakin saavuttaa. Ja työllisyysastetta on käytetty mittarina juuri siksi, että työttömyysasteen muutokset voivat kertoa paljon muustakin, kuin työllisyys/työttömyys-tilanteesta.

Peruskäsitteinähän meillä on ensinnä työvoima, eli työikäiset ja -kykyiset. Tästä sitten työmarkkinat muodostavat työlliset ja työttömät, ulkopuolelle jäävät esimerkiksi opiskelijat, kotiäidit, varusmiehet yms. Ja työttömiä sitten ovat tosiaankin ne, jotka eivät ole töissä, mutta etsivät työtä.

Työllisyysaste siis kertoo, kuinka suuri osa työvoimasta tekee palkallista työtä. Tämä on selkeää ja siksi hyvä mittari. Paljon vaikeampi on sanoa, mikä oikeastaan on työttömyysaste, sillä ei-työllisissä on tosiaankin mukana paljon ihmisiä, jotka eivät halua, joiden ei tarvitse tai joiden ei edes ole tarkoituksenmukaista tehdä töitä. Jos työllisyysaste on 72 %, ei-työllisiä on yksinkertaisesti laskien 28 %, joka on sekin aika tavalla. Taloustieteilijöiden konsensus kait on, että tavoiteltava työllisyysaste olisi jotain 80 - 75 %.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Työllisyysaste siis kertoo, kuinka suuri osa työvoimasta tekee palkallista työtä."

Eihän nämä tilastot todellisuudessa kerro yhtään mitään koska yhden viikkotunnin palkkatyötä tekevä lasketaan tilastoissa työlliseksi.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Pierarin portilla aikanaan ovat Juha ja Arto Pietari kysyy mitäs te sielä maassa teitte johon DI Juha sanoin minä paransin fysiikan avulla ihmisten hyvinvointia kunhan ensin otetaan löysät pois loisimasta, No entäs sinä Arto johon Arto kolminkertaisena Dosenttina minä moitiskelin kaikkia Juhan tekemisiä, no miten se pitäsi huomioida sinun hyväksesi Pietari kysyi no Arto sanoi nyt on onnenlahjat tasan. Pietari antoi enkelille käskyn avata portti.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

yksin armosta sitä pelastuksen toivoa anotaan...

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Huijaus kertoo, että todellista työllistymisen nousua ei ole ilmeisesti tapahtunut edes kauppasuhdanteiden kohentumista vastaten, eikä reaalitaloudenkaan kasvua näytä olevan. BKT:lla mitaten vasta yli kahden prosentin kasvu nostaa normaalisti reaalitaloutta, sitä pienempi luku on tosiasiassa supistumista. Juuri ja juuri yli kahden prosentin BKT-kasvu siis on kasvua, joka vastaa korkeintaan väestönkasvua (siirtolaisuuden seurauksena). Työllistymisessä on vielä huomiotava, että lähes kaikki syntyneet uudet työpaikat ovat pätkätyötä tms.

Eli, opimme jälleen, että sisäinen devalvaatio luonteensa mukaisesti ei voi synnyttää oikeaa talouskasvua.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Juuri näin Pekka. Olemme vuodesta 2008 rämpineet alaspäin ja nyt on pienen pientä valoa maailmantaloudessa, joka voi taas pian kadota....

Pekka Iiskonmaki

#15
FED on tekemässä toimia, joilla pörssikurssit tulevat putoamaan.

Korot tulevat nousemaan mm. Suomessa.

Muutaman vuoden kuluttua ovat valtion korkokulut suurin budjettikulumomentti.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Hallituksessa on sen entisen ison persupuolueen parhaat kyvyt. Väitätkö aivan vilpittömin mielin, ettei heidän taidoillaan, kokemuksellaan ja kyvyillään ole mitään osuutta Suomen taloudentilan paranemisessa. Puhut kuitenkin entisistä puoluetovereistasi, joilla oli johtava rooli puolueessanne Perussuomalaisten ministereinä.:):):)

Pekka Iiskonmaki

#16

Pettäjän tie, on tuskainen käy harhaan
Vei valhees sun mun Elon ainaiseks.

Vaan en sua soimaa, tuskaas itse kannat
Olet kohtalosi orja, mä tiedän sen

Ei palaa koskaan mennyt onni meille
Vaan unhoituksen lumi jo peitti maan.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

aivan...suomalaiset ei tykkää oman porukan pettämisestä...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Manu)))) kiva nähdä sinun kysymyksesi)))

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö vain kannattaisi iloita talouden käänteestä parempaan? Oli se sitten kenen tai minkä tahansa ansiota. Se antaa kuitenkin toivoa heillekin, joilla nyt menee heikosti.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Iloitaan tietysti. Mutta: ei se ole Sipilän työn tulos. Pitää pysyä tottuuvessa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #26

Näihän se varmaan onkin sieltä oppositiosta katsottuna. Tämän hallituksen aikana talous on kääntynyt kasvuun. Hallitus on pystynyt tekemään kipeitäkin ratkaisuja ja ne tuottavat nyt tulosta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hyvä YLE!!! En olisi uskonut näin sanovani))) Mediatorni saa Viron värit! https://yle.fi/uutiset/3-10087054?utm_source=faceb...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jos Juha Sipilä olisi syntynyt kaksi kieltä suussaan, Helsingin yliopiston dosentit Tarja Halosen johdolla julistaisivat hänelle työrauhan sivistyksen nimissä.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

DOSENTTI Arto Luukkanen, Sipilä "huijari kuolleilla sieluilla"!!!!! Eipä ole mennyt dosentin opinnot hukkaan. Harva meistä osaa kätkeytyä venäläisen kirjailijan selän taakse lähes Sipilän kunniaa loukkaavalla otsikoinnillaan.
Olisiko dosentin viisasta pysyä työkammiossaan ja kirjoitella siellä vaikkapa niistä kaikenmaailman dosenteista, jos muuta tekemistä ei satu olemaan.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Arvo hyvä. Eikö poliittiseen keskusteluun kuulu myös se, että sitä käydään? Ei tässä ketään loukata. Puhutaan asiaa ja toivotaan keskustelua. Ja kun sinä Arvo osallistut niin asia etenee.)))

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Aika yksipuolista on dosentin keskustelu. Sisällön tietää lukemattakin kun kuvan näkee.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Sen enempää dosentin mielikuvitusta haastamatta voisi vain kysyä, eikö maan talous ole nyt vihdoin 10 vuoden typerestelyn jälkeen kasvussa ja työttömien määrä vähentynyt v. 2017 aikana yli 60.000 työttömällä ?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Monessa firmassa on aina avoinna työpaikka sille joka oman hommansa lisäksi hoitelee kahden muun aiemman työntekijän hommat.

Monessa firmassa on aina paikka auki sille joka hoitaa hommansa halvemmalla kuin edellinen työntekijä.

Surullinen tosiasia on, ettei työpaikkojen määrällä ole oikeastaan mitään todistusvoimaa siihen nähden miten "taloudessa" saati sitten yhteiskunnassa yleisemmin menee.

Surullinen tosiasia on, että valtakunnassa vuosittain tehtyjen työtuntien määrä on pysynyt jokseenkin täsmälleen samana 1970-luvun puolivälistä tähän päivään. Samana ajanjaksona BKT on kaksi ja puolikertaistunut.

No, "tuottavuushan on noussut huimasti", sanoo joku. "Tuottavuus" on laskennallinen suure, joka saadaan kun BKT jaetaan tehtyjen työtuntien määrällä. Koska jakajana on tehtyjen työtuntien määrä, jossa on ainoastaan mikroskooppista vaihtelua, seurauksena tietenkin on että "tuottavuuden" käyrä seuraa aika tiiviisti BKT:n käyrää.

Reaalisesti tehtyjen työtuntien määrä on oikeastaan ainoa ainoa työn määre ja mittari. Se on se suure josta kaikkien työtä, työllisyyttä ja työttömyyttä koskevien keskustelujen olisi lähdettävä liikkeelle.

Loput on vain paljon melua tyhjästä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomessa kaikista palkoista n. 1/3 maksetaan julkisella sektorilla, joka on n. 30 % enemmän, kuin EU-maissa keskimäärin ja eniten koko Euroopassa.

Sieltä se perussuomalaisten dosenttikin ponnistaa verorahoin.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

No ihan siitä riippumatta mikä osa rahoista kulkee julkisen sektorin kautta mikä taas syntyy ja kasvaa yksityisiten yritysten yrityksissä kasvattaa rahaa -- systeemissä pyörivän rahan määrä on tuona ajanjaksona 1975-2017 kasvanut monenlaisista syistä.

Esimerkiksi kasinotalouden yhtiöittämisvimmassa hinnoiteltiin kaikki mikä vain prosesseissa oli pilkottavissa, ja varmasti numeeriset noteeraukset ja tuotot kasvoivat. Reaalista hyvinvointia ei sillä tavoin tullut tipan tippaa lisää.

Ja kun vanhat raha-auktoriteetit kuten valtioiden keskuspankit ovat luovuttaneet tehtävänsä yksityiselle ylikansalliselle yhteensulaneelle raha- ja pankkijärjestelmälle, rahanluonti on kasvattanut numeerisia noteerauksia, kuten varmaan nytkin tapahtuu.

Kaikki talous on lopulta rahanluontia, periaatteessa elvyttämistä velkarahoilla, joita saatetaan luoda ja ottaa mitä merkillisimpiin tarkoituksiin, kuten esimerkiksi hirvittävän kansainvaeltajien määrän elättämiseen.

Ja jos kokonaisuudessa käy niinkuin taloudessa taloustoimijoiden mielestä pitäisi käydä, että tuotantotoiminnasta saadut voitot kirjataan numeerisina jonnekin omistuarvonoteerauksiin, kyllähän siinä syntyy taas kasinoa ja arvonmuodostuskuplia jotka sitten jossain vaiheessa poksahtavat. No, sitten ei taas ole varaa teettää työläisillä työtä, kun ne pirut ovat niin ahneitakin.

Eli systeemissä pyörivän rahan määrääkään saati sitten sen lopullinen paratiisiosoite ei kerro oikeastaan mitään siitä miten valtakunnassa reaalisen hyvin- tai huonostivoinnin tasolla menee.

Kun koko "taloudessa" pätee oikeastaan vain ja ainoastaan yksi varsinainen talouslaki, joka kuuluu:

"taloudelliset realiteetit" = rikkaiden ihmisten edut

niin kansalaisten kannattaisi varautua siihen, että kun "taloudessa" menee lopulta oikein hyvin, silloin likimain kaikilla ihmisillä menee tosi huonosti.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #32

Höpöhöpö Olkkonen. Meillä on täällä Suomessa maailman korkein verotus ja samalla maksulliset julkiset palvelut.

Voit perehtyä asiaan EKP:n tilastoja lukien.

Osoite on esim. googlaamalla ameco online.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

"Monessa firmassa on aina avoinna työpaikka sille joka oman hommansa lisäksi hoitelee kahden muun aiemman työntekijän hommat."

Väärin. Jokaisessa firmassa on avoinna työpaikka sille, joka hoitaa hommansa niin, että se on katteellisesti laskutettavissa asiakkaalta. Valitettavasti maksava asiakas on aina oikeassa ja ilman maksavia asiakkaita ei ole firmojakaan. Niin yksinkertaista.

Tiina Teittinen

Näinhän se menee vielä pk-yritysmaailmassa. Infrarakennusala on hyvä esimerkki siitä, miten työ on ketjutettu ja enää alihankinta toimii kuvaamallasi tavalla. Isot yhtiöt kilpailevat hankkeista, ja samanaikaisesti kilpailuttavat alihankkijoita, koska oman työvoiman ylläpitäminen suorittavalla tasolla ei ole kustannustehokasta. Sekä rakennustyö, että suunnittelu ostetaan. Mielenkiintoista olisikin tietää minkälaisista tehtävistä koostuu isojen rakennusfirmojen pysyvän henkilöstön työ, joka on jo aika etäällä yrityksen perustehtävästä. Sillä tasolla palkkataso on jo aika paljon kovempi kuin raksamiehellä. Ilman toimijaa silti ei yksikään tie tai silta rakennu. Kyllä nykyiset yritysrakenteet ovat ihan yhtä dinosaurusmaisia ja tehottomia kuin julkisellakin puolella. Organisaatio ei ole välttämättä maksavan asiakkaan kanssa missään kontaktissa.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #45

""Kyllä nykyiset yritysrakenteet ovat ihan yhtä dinosaurusmaisia ja tehottomia kuin julkisellakin puolella""

Tässä on käsittääkseni kyseessä kokonainen historiallinen ajatusmuutos, joka toteutuu kautta koko "talouden". Jos jokin kiteytymä historialliselle trendille pitäisi sorvata, sanoisin että kyseessä on jatkuvasti vahvistuva ajattelun numeeristuminen. Eli se että pitkässä perspektiivissä on koettu yhä enemmän legitiimiksi päätteleminen numeroista todellisuuteen päin.

ATK ja reaaliaikaisen globaalin seurannan mahdollistuminen tavallaan räjäyttivät tämän pankin. Nykyinen rahaekspansio käynnistyi dollarin maailmassa 70-luvun puolivälissä ja maailmallisesti 80-luvun mittaan. Yksi yrityskulttuureissa tapahtunut radikaali muutos kuvaa hyvin sitä mitä ajattelun syvätasolla tapahtui: kaikkialla maailmassa suuryritysten johtajiksi siirtyivät entisten toimialojensa asiantuntijoiden sijasta vain raha-ajatteluun perehtyneet ekonomistit.

Se tosiasia, ettei numeerisella raha-arvonmuodostuksella välttämättä tarvitse olla mitään yhteyttä reaalimaailman tapahtumiseen, on vaikea selittää ja ymmärtää, ellei koko "talousajattelua" lähestytä pitkässä historiallisessa perspektiivissä ja nimenomaan tiettynä, aivan erityisenä eurooppalaisen uuden ajan rationaalisuuden muotona.

Raha-ajattelun ja -arvonmuodostuksen irtoaminen omaksi autonomiseksi alueekseen tarkoittaa käytännössä sitä ettei "taloustieteellä" ole enää oikein minkäänlaista asiahallinnan mahdollisuutta. Juuri tämä karmea asiaintila vaivasi Robert Reichia kun hän löi hanskat tiskiin Clintonin työministerinä:

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Meillä on täällä Suomessa maailman korkein verotus ja samalla maksulliset julkiset palvelut""

Tottakai, kuinkas muuten. En kai minä mitään muuta ole väittänytkään. Päinvastoin, kun rikkaat de facto sanelevat oman "työpanoksensa" ehdot, meillä voi olla maailman korkein verotus ja kalliit yksityiset palvelut. Siihenhän systeemi on menossa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Plääh... Tuo taitaa olla perussuomalaisten ajatusmaailman ydintä - de facto-jos nyt ajattelit latinankielisen kuluneen typryyden tuoda esiin jotakin pontevampaa ?

Persut ovat SDP:n kansallisempi siipi omine ajatuksineen.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Valitettavasti en palkitse ennakkoluulojasi olemalla persu, enkä ole myöskään minkään sortin sosialisti enkä kapitalisti. Olen ajatushistorian harrastaja, ja sellaisena kertomassa tässä sinulle muutamia hajanaisia yksityiskohtia eurooppalaisen uuden ajan kaikkein jälkijättöisimmästä rationaalisuuden laadusta, talousajattelusta.

Jos haluat tietää lisää, esimerkiksi tuosta:

http://narkissos-esseet.net/taloususkonto.pdf

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kookoomuskupla kai tarkoittaa sitten sitäkin, että äänestäjäkunta tosiaan uskoo kuuluvansa kategoriaan rikkaat. No eivät. Rikkaat ovat kokonaan ulkopuolisia tämän yksityinen / julkinen ja joku kumma palkktatulo tai sen taso keskustelusta. Oikeasti rikkaat ovat finanssikapitalisteja bittijonoineen joiden motiivi on nostaa toisia jonojen lukuja tasaisin väliajoin ja hyötyä näistä heilahteluista. Heidän kosketuspinta-alansa reaalimaailmaan on nolla ja silti he hallitsevat koko planeettaamme sata prosenttisesti bittijonoineen sillä jos he haluavat käppyrän tarpeeksi jyrkäksi kaataa se valtioita ja mantereita (voi tutustua vaikka Venezuelaa josta on vedetty töpseli irti ja maa konkurssissa kun sitä ei viitsitty pelastaa lätkäisemällä vaikka USA:n keskuspankin YliPoppaMiehen MaagiseenTietokoneeseen sopivaa määrää nollia ykkösen perään ts. taioittu 'rahaa' hatusta vrt. https://en.wikipedia.org/wiki/Puerto_Rican_governm...)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #43

Sinu kannattais varmaa tutustua Venezuelan politiikkaan ja miettiä kuka ja ketkä ovat vastuussa maan nykyisestä tilasta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

De facto - Luukkanen ei edes taida ymmärtää ilmaisua. Kielellinen virheeni johtuu huonoista silmistä ja pienestä kosketusnäytöstä, jos Dosentti voisi tälle armon sallia näsäviisausen ja vihjailujen sijaan ?

Carpe diem vain Luukkaselle ja Olkkoselle.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Laurille: hic, hec, hoc...))) vanhana latinistina varmaan muistat )))

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Vaikka olisi syntynyt kaksi kieltä suussaan, voi sattua myös typryyksiä. Olkaamme armeliaita. Ei kukaan ole täydellinen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jos jotkut, esim. muutama prosentti väestöstä, on syntynyt kaksi kieltä suussaan, niin pitääkö muiden puhua kieli keskellä suuta?

Kaikki mitä voidaan sanoa, voidaan sanoa selvästi. Siitä mitä ei voida sanoa, pitää vaieta. (Heidegger)

Uusi ajattelu käyttää kansan perinteisen kielen ilmaisuja haastaakseen teologisen puheen, oopiumin levittämisen.

Se mikä on miekalla rakennettu, on miekalla muutettava? Ei enää aina niin, joskin kirjalliseen ilmaisuun ohje pätee, onhan läntinen ajattelu kehittynyt ja siirtynyt sukupolvilta toisille kirjallisena ilmaisuna.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kriisivuotta 1992 edeltävänä lamavuonna 1991 Suomessa oli jo 240.000 työtöntä. Nytkö (2018) siis Sipilä pitää työttömyyslukuja 286.000 (TEM) menestyksenä ja EU:n kärkikastiin kuulumisen merkkinä?
Tuo ajatus kuulostaa lievästi sanoen absurdilta - eurooppalaisessa mittakaavassa.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""lievästi sanoen absurdilta""

Tähän absurdiuteen liittyy vielä sellainenkin takaisinkytkentä, että myös nuo 90-luvun räjähtävät työttömyysluvut yritettiin korjata tilastointitapaa rukkaamalla. Muistaakseni asianomaisen viraston johtoon nimitettiin ikään kuin sitä kasvojenpesua hoitelemaan joku aiemmin elinkeinoelämän korkeissa tehtävissä toiminut tyyppi. Tilastointitapojen muuttamista perusteltiin nimenomaan sillä, että siirryttäisiin eurooppalaiseen käytäntöön.

Eikö sekin ole absurdia? Teoretisoidaan tilastoja ettei käytäntö paljastaisi raakoja kasvojaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jos miettii jotain Saksaa voin maan toimien nähdä olleen humaaneja eli tosiaan jokainen maan mikrotyö, mikrotyöpaikka tekee ihmisestä työläisen ja hän saa meille tutun lutherilaisen merkityksen elämäänsä. Kertooko Saksan 5% työttömyys täystyöllisyydestä, onko Saksaan valuneet miljoonanat siirtolaiset rikkaus ja niin edelleen? No ei. Kaikkein yksinkertaisimmillaan historia on täynnä esimerkkejä riistämällä rikastumisesta näin vuonna 2018 Saksan kohdalla voi mainita yksistään maan autoteollisuuden jonka voitot revitään eu - järjestelmän ansiolla mm. suomalaisten selkänahasta mutta sillä erolla, että jotain aikansa maustekauppiasta ei rahvas kiinnostanut pätkääkään kun taas nykyään rahvaalle on tarjolla mikrotöitä ja muuta puuhasteltavaa (tähänkin saa toki kyynisemmän tvistin jos miettii hallitsijoiden klassista leipää ja sirkushuveja taktiikkaa [myös valumaefekti] ...)

Toni Tamminen

Jos Trump tweettaa: "Highest Stock Market EVER, best economic numbers in years, unemployment lowest in 17 years". Suomalaiset on opetettu mollaamaan niin presidenttiä kuin amerikkalaisia yleensä ja pitämään heitä suurina typeryksinä, kyllähän me suomalaiset tiedämme, että Trump ottaa kunnian vain itselleen. Jos Juha Suomesta puhuu hieman ohi suunsa, on meille suomalaisille opetettu, että naama peruslukemille ja kovasti taputuksia, ellei suoranaista hurmosta ja arvostusta, HYVÄ JUHA!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Isojakin asioita voimme toki blogeissa pohtia, ikäään kuin ajatusharjoituksena, mutta mitään pysyvää näistä ei synny, vaan Sitra hoitaa sen puolen.

Sitra syntyi suurten perheyhtiöiden lahjaideana 50-vuotiaalle Suomelle. Tottakai se on kääritty demokraattiseen kaapuun nimeämällä Sitra Suomen pankin valtuuston välityksellä eduskunnan "valvontaan".

Perheyrittäjissä kunnostautuneet Matti Vanhanen ja Anne Berner käyvät Sitrassa tömpsyillä.

Perheyrittäjät perustanut Peter Fazer perusti myös ajatustankki Liberan. Timo "Davos" Soini, ent. Jytky panee sitten toimeksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset