Arto Luukkanen

Suvin kylmät kommentit / kossu myyntiin

Suvi Linden lensi Suomeen Egyptistä.

Niilin aurinkoisessa laaksossa tapahtuneen kovan työrupeaman päälle hän kommentoi Ugandassa tapahtunutta tragediaa sanoilla: ” Minulla ei ole mitään lisättävää, muutettavaa eikä poistettavaa siihen mitä julkisuudessa on jo ollut”.

Vastaus oli tyly.

Ihmisille mahdollisesti välittyi vaikutelma kylmäsydämisestä, vihaisesta ja vähän röyhkeästä kokoomuslaisesta ex-ministeristä, jolle oli kerrottu miten pitää vastata. Ehkä joku lakimies oli informoinut häntä miten pitää vastata?

Vaikutelma ei sovi siihen minkä hyvään kuvaan olen saanut kokoomuslaisista yleensä. Minulla on ollut tsäkä. Tunnen enimmäkseen hyviä, isänmaallisia, empaattisia ja lämminsydämisiä kokoomus ”henkilöitä”, jotka valittelevat minulle yksityisesti yhteiskunnan hurjaa muutosvauhtia.

Erityisesti kokoomusta äänestäneet sairaanhoitajat, opettajat ja lastentarhanhoitajat ovat lämminsydämisiä. He ovat valinneet kokoomuksen siksi, että se edustaisi heidän toiveitansa; ”tolkun” vaihtoehtoa. He eivät kannata vihervasempaa hömppää vaan ihmistä.

Kukaan näistä ei mahdu siihen kuvaan, joka piirtyy Suvi Lindenin vastauksista. On vaikea uskoa, että kylmäsydämisyys, röyhkeys ja viha olisivat peri-kokoomuslaisia hyveitä.  

Meillä on oikeus tietää

Miksi ihmisillä on oikeus tietää Suvi Lindenin yhteyksistä tähän kuolleeseen liikemieheen?

Siksi, että poliittisen järjestelmän ja päätöksenteon täytyy olla puhdas rahan kahleista.

Nyt ihmisillä vallitsee epäilys siitä, että poliittinen valta saa rahoituksensa vääriä teitä, että näitä hämäriä yhteyksiä hoidetaan salaa ja salamyhkäisesti.

Vielä kerran: meillä on oikeus tietää tarkasti se mitä Suvi Linden teki Ugandassa? Mitä yhteyksiä hänellä oli kuolleeseen henkilöön ja ennen kaikkea se: miten rahavirrat kulkivat. Mitkä ovat hänen sidoksensa ja miten ne verkostot ulottuvat tänne Suomeen – oikeaan päätöksentekoon. Suvin selitykset ovat vaihdelleet päivittäin ja nyt näyttää siltä, että siellä on jotain peiteltävää.

Siksi vanha hyvä ohje sopii tässä: follow the money!

Riemukkaiden nettomaksajien edustaja: Petteri

Rahan liikkeiden seuraaminen sopii kun ihmettelemme meikäläisten johtajien halukkuutta EU:n nettomaksujen korottamiseen. Ja kuten aamun pakollinen yksityistämisuutinen kertoi: kossu menee pörssiin - se myydään mahdollisesti ulkomaille. http://www.kaleva.fi/uutiset/talous/valtio-listaa-juomayhtio-altian-pors...

Ministeri Petteri Orpo on ilmaissut jo puoli-ehdollisen ja puoli-innokkaan suostumuksensa siihen, että maksamme ja myymme.

Nyt vain kuumeisesti valmistellaan ja mietitään sopivia keinoja pehmentää haluttomien suomalaisten halukkuutta EU:n byrokratian ylläpitoon.

Televisiossa Petri Sarvamaa intoili jo tämän puolesta.

Me saamme maksaa! Ja sen epäileminen on väärin. Se on ajatusrikos? Se vähän kuin ajatus siitä, että kossu ei olisi Suomesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Petteri ja Petri ovat esimerkillisiä EU-partiopoikia, melkein Jyrkin ja Alexin veroisia.

Saakoon Hiski Salomaa kajauttaa vastapainoksi Vapauden kaipuun - Hiski, ole hyvä!

https://www.youtube.com/watch?v=6Ix1Vc-rRAU

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"Erityisesti kokoomusta äänestäneet sairaanhoitajat, opettajat ja lastentarhanhoitajat ovat lämminsydämisiä."

Kokoomus tuskin on näiden "lämminsydämisten" ihmisten etuja ajava puolue.
Näille kokoomuksen äänestäminen olisi vähän samantapainen asia, kuin jos pahoinpidelty pyytäisi myötätuntoa pahoinpitelijältään.

P.S. Mikä hallituspuolue olisi.

Tuomo Kostet

Tapahtumat Ugandassa ovat suoraan kuin "James Bond-Casino Royale"-elokuvasta. Jos rikollisuus on yrittäjyyden "vasenkätinen" muoto, on asekauppa kehitysavun "vasenkätinen" muoto.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Vieläkin herkistyn ja tulee lämmin kyynel silmäkulmaan, kun muistan kuinka Holkeri antoi isällisen ohjeen elinkustannusten kohoamisesta nariseville.

” Syökää silakkaa ”

Kaunista ja rakentavaa.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Suomalainen liha on halvempaa kuin kotimainen kala.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Eikös lehtimiehille voisi heittää aina standardivastauksena, että "Itsekriminointisuojan vuoksi kukaan ei ole velvollinen omilla lausunnoillaan edistämään syyllisyytensä selvittämistä"?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Syyllisyys mihin?
Mistä rikoksesta Lindeniä epäillään. Kuulusteleeko poliisi?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Pullamössöt saavat mäkättää toisilleen: papit poliitikoille, mutta ei Sitralle.

Kysykää vaikka Arto Luukkasen valtakunnallisessa tv-ohjelmassaan haastattelemalta presidenttiehdokkaalta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Tätä on pakko siteerata: "Neuvotteluperinteitään kunnioittaen Suomi antautuu jo etukäteen. Viikolla liikkuneiden tietojen mukaan Alankomaat, Ruotsi, Tanska ja Itävalta ovat kieltäytyneet jäsenmaksuosuuksiensa nostamisesta. Tämä viiteryhmä ei Orpolle ja Sipilälle käy..."

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

On hyvä muistaa, että Suvi Linden on nimenomaan ex-ministeri ja Kokoomuksen ex-kansanedustaja. Hän ei nauttinut enää riittävässä määrin kokoomusäänestäjien luottamusta, vaan putosi eduskunnasta. Sittemmin hän luopui myös valtuustopaikastaan. En tiedä millä perusteella Kokoomuksen rivijäsenen pitäisi julkisuudessa kertoa yritystoiminnastaan, vaikka se kansalaisia kiinnostaisikin.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Manu. Eikö asia pitäisi selvittää, että ei jäisi epäilyksiä?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Asia varmasti tutkitaan ja hyvä niin. Mutta tutkinnan kohteena tuskin tulee olemaan Lindénin mahdollinen sydämen kylmyys yms.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Ei Lindénin Ugandassa oleminen sinällään rahaan liittynyt. Vainaja ja Lindén olivat lemmenlomalla. Lindén tietää, missä olosuhteissa ja minkä seurauksena Teräsvuori kuoli.

On täysin selvää, ettei Lindén tule lausumaan asiasta koskaan yhtään mitään; se, mikä tapahtuu Ugandassa, jää Ugandaan.

Tuomo Kostet

What happened in Las Vegas, stays in L.V..

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Lemmenlomalla?!? Yhdessä vainajan ugandalaisen kihlatun kanssa!? Aika epätodennäköistä! Harmittomasta romantiikasta tässä sopassa hämäräbisnestä ja politiikkaa ei varmaan ole kyse!
Mutta tosiaankin, Ugandasta ei ole syytä odottaa valoa pimeään.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Se on näemmä Olympiakomitean pj Ritakalliokin pappi tai ainakin pullamössö kun luopuu vapaaehtoisesti hakemasta Suomelle olympialaisia Ruotsin hyväksi. (kuuluuko määkimistä?)

Rehelliset sielut tietävät Etelä-Euroopasta Suomeen 20-40 luvuilla ulottuneen keskitetyn ajattelun olleen yhteiskunnan kaikkein korkeimman tason "pullamössöjen" vallankäyttöä omien läheistensä ja palvelijoidensa suosimiseksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kokoomus on bisnespuolue, myy halvalla kannattavia yrityksiä ja ostaa kalliilla tappiota tekeviä. Miten ihmeessä joku ajatteleva voi äänestää tuota puoluetta?

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Saa nähdä kauanko Suvi istuu kotiarestissa.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Sipilälle ainakin riittää, jos Patrialla on kolme erotettu! Asia on sillä selvitetty, peace of cake, sehän kävi nopeasti. -Jos Suvi Linden on matkustanut entisen viestintäministerin ominaisuudessa, kyllä hän minusta olisi tilivelvollinen tekemisistään. Jos matkustaa Suvi Lindeninä on asia toinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset