Ojennan ruusun sijasta kurjuuden!

Ojennan ruusun sijasta kurjuuden!

Ruusun ojentaminen toiselle on vahva symboli. Se annetaan joko rakastetulle tai hyvälle ystävälle tai sitten sillä onnitellaan jostain saavutuksesta. Valmistuneet saavat ruusun sillä kyseinen kukka on valmiiksi saamisen ja täydellisyyden symboli.

Myös Rooman paavilla oli tapana ojentaa kultainen ruusu ansioituneelle maallikolle – merkkinä suurimmasta mahdollisesta paavillisesta suosiosta. Tapa alkoi kun paavit oleskelivat ”Babylonin vankeudessa” Avignonissa ja se ojennettiin suosiossa olevalle prinssille tai aatelismiehelle.  

Kurjuus lahjana

Nykyinen hallituksemme aikoo myös ojentaa meille jotakin – ei ruusua eikä kultaa vaan kurjuutta.

Tarkoitan tällä hyökkäyksiä ansiosidonnaista järjestelmää vastaan. Eräs Sipilän hallituksen ministeri (joka on kahvilatietojen mukaan pian – aivan pian – siirtymässä takaisin uusvanhaan poliittiseen kotiinsa kokoomukseen) on vaatinut, että työttömyysturva pitäisi lopullisesti raunioittaa. Hänen mielestään kansa ts. tavikset tarvitsevat vain minimin.

Näennäisenä täkynä ehdotuksessa on ”ansiosidonnaisen laajentaminen” niille, joilla ei ole riittäviä ansioita siihen. Kun rajusti lyhennetyn tuen määrä on silti edellisiin ansioihin sidottua, niin se tulee olemaan tuttu perusturvan minimiosa muutamalla sentillä korotettuna.

Ministerin ajatusta on märehditty jo pitkään äärioikeiston keskuudessa. Äärioikeiston päättelyssä työttömyysturvan tai eläkkeen on oltava mahdollisimman pieni ja siitä on tehtävä koko kansan ”hengissäpysymisraha”.

Idea on sama, jota on harjoitettu monissa kampanjoissa "supereläkkeitä vastaan". Kaikki mikä menee yli henkiinjäämisen on turhana kuluna heitettävä yli laidan (https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/242495-ansiosidonnainen-tyottomyysturva-kaikille-suomessa-tyottomat-jaettu-kahteen-kastiin). Eläkeläiset kärsikööt sillä he eivät tuota mitään! Työttömät kärsikööt sillä heidän kurjuutensa johtuu siitä, että he ovat luusereita ja työttömiä. Jos työtön haluaa enemmän, on hänen tehtävä voltti! Olkoon aktiivinen!

Poliittisen lyhytnäköisyyden ennätys

Kyseessähän on tietenkin se wanha juoni järjestäytyneen työvoiman ja ”turhan väestön” elättämisen lopettamiseksi.

Äärioikeisto haluaa ojentaa tällä tavalla ihmisille kukan – kurjuuden ruusun – jonka pitäisi sitten lopulta korvata kaikki sosiaaliset turvaverkostot. Tässä heitä myötäilevät vihervasemmiston ”kansalaispalkka-ajattelijat” (eikö ole muuten aivan ihana liitto? Äärilaidat kohtaavat?).

On vain ihmeteltävä tätä ahneuden ja empatian puutetta. Ei voi muuta kuin pyöritellä päätä ja äimistellä tätä pöyristyttävää poliittista lyhytnäköisyyttä. Ikään kuin hallituksemme korkeamman älykkyyden lohkoja hallitsisi Kokoomuksen nuorisojärjestö ”Tuhatkunta”?

On selvää, että tällä tavalla päädytään tilanteeseen, jossa se keskiluokan osa, joka on kilpailukykyinen työmarkkinoilla, muuttaisi ensimmäisten vaikeuksien koittaessa pois Suomesta. Tällainen muuttoliike olisi Suomelle tuhoisa.

Miten tätä voisi protestoida? Miten olisi jos oppositio tekisi välikysymyksen ja esittäisi henkilökohtaista epäluottamuslausetta tälle eräällä nimeltämainitsemattomalle ja pian loikkivalle ministerille ja myös sille vastuuministerille, joka ajaa pahamaineista ns. ”aktiivimallia”. 

MItäs jos sanoisimme Sampolle ja Jarille hei, hei?

Arto Luukkanen

ps. Tänään se sitten alkoi. Lakko. Tämä on hirveä häpeä. Ei meille vaan hallitukselle. Tämän äärihallituksen toimia ei ikinä unohdeta eivätkä historiankirjat koskaan unohda nimiä: Juha Sipilä ja Sanni Grahn-Laasonen. He ovat kuolemattomia. Aivan kuten pääkomissaari ja pääministeri Otto-Wille Kuusinen sekä valistusministeri Inkeri Lehtinen.

pps. Lepomäki aloitti kapinan. Kokoomus kiehuu ja on erimielinen. Taustalla herra Friberg.

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu