Hölmöläissatu Pikesta ja Jarpsasta

Hölmöläiset asuivat kauan kauan, tosi kauan sitten maaseudulla Takahönölän, Perämutulan Hölmölän kylässä (suomenruotsiksi Bemböle).

He olivat humoristisia hömelöitä ja hönötolvanoita, vaikka itse luulivatkin olevansa kovin käytännöllisiä ja kekseliäitä.

Oli puuha mikä tahansa, se päättyi aina todella hullusti – usein lopputulos oli suoranainen katastrofi.

Mutta siitä he eivät pahemmin piitanneet, vaan näkivät kaikissa touhuissaan jotain myönteistä.

Näinhän satu sanoo.

Pike ja Jarpsa ajattelijoina

Tämä satugenre sopii loistavasti meidän kelpo ministereihimme nimeltä Pike ja Jarpsa (Pirkko Mattila ja Jari Lindström). 

**

Olipa kerran Pike ja Jarpsa. He keksivät kerran, että laitetaanpas laiskat työttömät hikoilemaan ts. osoittamaan, että eivät pelaa vain hedelmäpelejä tai katsele feispuukkia.

Ja niin sitten tehtiin! Tehtiin ihan Aktiivimalli.

Asiallisesti se merkitsi ”yleistä sikailua työttömille”. Periaatteena on, että tehkää työttömät vaikka voltti niin osoitatte, että ette ole laiskoja luusereita.

Pike ja Jarpsa tietämättöminä

Sen jälkeen vuoden 2018 maaliskuussa nämä meidän kelpo Pikemme ja Jarpsamme toteuttivat uuden hölmöläisyyden. Sipilän hallitus antoi ukaasin, mutta kiireessä tehty aktiivimalli ei toimi eikä sitä ei pystytä tulkitsemaan.

Vastuussa ovat vastuuministerit: Pike ja Jarpsa.

Sitten hölmöläisille tuli hätä. Ohjeita ei ole. Miten aktiivisuus osoitetaan? Kukaan ei tiedä. Työvoimaviranomaiset eivät todellakaan vielä tiedä miten työkurssit ja harjoittelut tulkitaan. Lasketaanko työtuntien välttämätön valmistelu kotona vai ei? Kun ei ole tullut ohjeita tai soveltamismääräyksiä. Nyt vain pyöritellään silmiä ja annetaan tyhjiä haastatteluja.

Eväät on lopussa ja appelsiinit on syöty. Hölmöläisyys tehty.

Pike ja Jarpsa odottavat

Tässä vaiheessa hädän ja hallituksen kaatumisen pelossa Hölmölän ministerit keksivät: ootelkaa meitä!

Pike ja Jarpsa ilmoittivat, että huhtikuussa sitten käsittelemme nämä asiat. Valitettavasti tavalliset ihmiset joutuvat elämään myös maaliskuun ajan, kun ensimmäinen kolmen kuukauden kontrollijakso päättyy.

Sen pituinen se.

Ehdotan: näille kahdelle satusankarille henkilökohtaista epäluottamuslausetta.

ps. Sen lisäksi Pike ja Jarpsan ryhmä on päässyt kamikaze-moodiin siinä, että se ehdottaa siirtymistä yleiseen ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan. Ja pääomaverotustakin pitäis päästä rukkaamaan ihan pumpsis-malliin! Tämä Hölmölän joukkio halunnee päästä viimeisillään vielä likaisen työn tekijäksi ennen hallituksen tien ansaittua päätöstä…

Voihan Pike ja Jarpsa! Tootta ihan…sanonko mitä? Satuhahmoja)))

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu