"Paavistelusta" ja suvaitsevaisuudesta

”Paavistelusta” ja suvaitsevaisuudesta

Eräs nuori, eduskuntaan kovasti hinkuava demari tokaisi minulle kerran nähneensä minut kirjastossa ja ihmetelleensä: ”mitä persu tekee kirjastossa”.

Voin tunnustaa, että olin aidosti äimistynyt. Olen kirjoittanut 14 tieteellistä monografiaa, useita kymmeniä tieteellisiä artikkeleita sekä satoja muita artikkeleita. Harrastuksena on tullut 3 romaania ja neljäs tulee ensi syksynä.

Mitäpä tuohon osaisi sanoa – etenkin kun tietää, että tämä varsin nuori ja kokematon demari väsää juuri omaa pro-gradutyötään. Ja kun minä leipätyökseni ohjaan pro-gradujen tekijöitä – hänen ikäisiään nuoria.

Mielikuvat hämäävät

Nuoren demarin tokaisu oli tietysti tarkoitettu huumoriksi, jossa naurun sytykkeenä käytetään stereotypioita ts. median muovaamia mielikuvia. Myönnän, että olen itsekkin turvautunut niihin.

Mutta onneksi elämä opettaa ja olen nähnyt kaikenlaista.

Eteen on sattunut viisaita vihreitä, älykkäitä demareita, harkitsevia vassareita, lämminsydämisiä kokkareita, tosikristittyjä kristillisdemokraatteja, jumalattomia ja härskejä piispoja, maailmasta oikeasti kiinnostuneita lehtimiehiä ja minua älykkäämpiä duunareita, timpureita ja muurareita.

Usein ja itseasiassa aina on saanut nöyrtyä ja myöntää sen, että olen ennen jokaista kohtaamista ajatellut väärin ja ahtaasti.

Mielikuvat – ajatusten aamutohvelit

Mielikuvat ovat kuitenkin ajatustyölle yhtä miellyttäviä kuin pitkään käytetyt aamutohvelit jalalle. Niitä on helppo käyttää mutta samalla ne vievät ihmiset ”pontifioimaan” ts. paavistelemaan (pontificate).

Jonnekkin ylähyllylle, josta voi suvaita ja mestaroida oman paremmuuttaan. 

Paavistelu on kivaa. Aluksi.

Paavistelu ja stereotypioiden käyttö on kuitenkin vähän kuin ”lapsi-ajattelua” ilman todellista tutustumista elämän realiteetteihin. Se on vastuun siirtämistä medialle, joka neuvoo, läksyttää, kouluttaa ja niistää nenät ilman, että elämä pääsee karkaisemaan ihmistä.

Onneksi työelämä, perhe-elämä ja arjen huolet tuovat lähemmäksi ihmistä. Onneksi elämän suuri kirja hioo meitä kuin timanttia.

Eläköön elämä! Alas stereotypiat. Alas paavistelu!  

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu