Arto Luukkanen

Arhinmäki pahoinpiteli kansanedustajan?

Arhinmäki pahoinpitelee kansanedustajia?

Luin tässä juuri hämmästyneenä kansanedustaja Leena Meren fb-päivitystä. Siinä hän sanoo näin:

Olin yhdessä Laura Huhtasaari kanssa pääministerin pyöreän pöydän keskustelussa Suomen tulevasta EU puheenjohtajakaudesta . Tilaisuuden lopuksi olin tiedotustilaisuudessa jossa olin eri mieltä siitä mitä muut olivat antaneet ymmärtää sekä mistä olemme eri mieltä niin Arhinmäki hyökkäsi suoraan lähetykseen haukkumaan minua ja lopuksi tökkäsi minua rintakehään. Sanoin ettei tarvitse sentään käsiksi käydä. Arhinmäeltä ei tullut anteeksipyyntöä. Saa nähdä tuleeko tämä Yleltä ulos.”

Mikäli tämä pitää paikaansa (luotan kansanedustaja Leena Mereen) niin kansanedustaja Arhinmäellä näyttää olevan vaikea vihanhallintaongelma.

Toisia kansanedustajia tökkivä ja fyysiseen väkivaltaan syyllistyvä kansanedustaja lokaa parlamentarismia ja demokratiaa.

Samalla hän häpäisee oman puolueensa.

Oli ymmärrettävää miksi vasemmistoliitto ei halunnut häntä enää puheenjohtajaksi.

Arhinmäen raivo pilaa myös ikävällä tavalla ”hyvä-median” luoman stereotypian hyvää ajattelevista, suvaitsevaisista, lipilaareista ja edistyksellisistä vasemmiston edustajista.

Nyt esille tuli väkivallalla riehuva öykkäri. Onko muuten Dan Koivusalo tietoinen Arhinmäen ongelmasta?

Onko Arhiksen katumus oikeaa?

Arhinmäki epäilemättä pyytelee pian anteeksi omaa käytöstään.

Uskon hänen nöyrtyvän ja katuvan tekoaan.

Mutta onko katumus oikeaa? Onko sitä tehty tosimielessä? Onko katumus riittävää? Mikä on lopulta Arhinmäen arvopohja? Perustuuko se länsimaiseen ja moniarvoiseen maailmankuvaan vain onko siinä hiukkasen väkivallan ihannointia.?

Läntisissä yhteiskunnissa toisia parlamentinedustajia mukiloiva kansanedustaja joutuisi eroamaan. Välittömästi.

Muualla Arhinmäki lähtisi parlamentista kuin hauki kaislikosta.

Sitä ei meillä Suomessa varmaan tapahdu. Kysymys kuuluu: jatkaako väkivaltainen Arhinmäki tekojaan Arkadianmäelle? Ovatko naiset vaarassa?

ps. En muuten usko, että hän tulee tökkimään mieskansanedustajia - siinä voi käydä meidän Paavolle huonosti.

pps. Olen fb kautta keskustellut Paavon kanssa. Paavo on sitä mieltä että ei koskenut Leenaan. Kuva kertoo asia tarkasti. Olen vähän pettynyt Paavon puolesta. Niin monet miljoonat naiset tänäänkin kokevat "tökkimistä", fyysistä muksimista, tönimistä, vähättelyä...ja kuten tässä Paavon tapauksessa sitä, että ei osata edes olla herrasmies ja pyytää anteeksi ilman selittelyjä. Mies ottaisi vastuun teostaan ja pyytäisi anteeksi. 

pps. Katsonut monta kertaa videoita ja totean vielä kerran, että fyysinen koskemattomuuden periaate on tärkein. Mikä se pahoinpitely on? Lyö toista, tönäisee, tai tökkäisee...hirveitä asioita mutta olipa teko mikä tahansa viesti on aina sama. Voima jyllää - eivät argumentit. Tässä tapauksessa tökkiminen on selvää ja se on fyysisen koskemattomuuden loukkaamista. Ihmettelen näistä ihmisiä, jotka eivät välitä naisten fyysisestä koskemattomuudesta. 

TÄRKEÄ HUOMAUTUS!

Tässä suoritettiin koe, jossa otettiin selvää siitä miten ja kuinka eriarvoisesti perussuomalaisia kohdellaan julkisuudessa vihervasemmiston taholta. Mikäli joku onneton ps. edustaja olisi pikkusormellakaan koskenut vaikkapa Li Anderssoniin, huutanut sille ja raivonnut niin reaktio olisi ollut ainakin samanlainen kuin tässä blogissa. Olisi vaadittu eroa ja rangaistuksia. Some olisi räjähtänyt...

Nyt kävi toisin. Puolustajia riitti ja niitä jotka huusivat että eihän se koskenut! Että nainen kuvitteli vaan...

Tämän tarinan opetus on seuraava: 1) kukaan ei saa koskea toiseen ja koskee myös vassareita mutta ei kannata niuhottaa. 2)  kannattaa ymmärtää sellaistakin joka ei ajattele niin kuin sinä itse. Erehdyksiä sattuu kaikille - oletamme, että Arhinmäki näyttää olevan laajaliikkeinen mies ja heiluttelee kovasti käsiään. Ja on kovasti pahoillaan..

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (116 kommenttia)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Vasemmistolainen väkivalta on vaan niin parempaa.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Niin, hyvää väkivaltaa sellaista kohtaan, joka Arhinmäen kannalta sen ansaitsee?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Itseäni kiinnitti huomiota tuo rintakehään tökkäisy. Sentti suuntaan tai toiseen ja Arhinmäkeä olisi syytetty seksuaalisesta ahdistelusta. Pahoinpitely vaatii jo vähän enemmän näyttöä.

Kunnon kommari siis tietää, mihin ja miten pitää tökkiä.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Paavolla näytti pinna palaneen siellä pyöreän pöydän ääressä, Paavolla keitti tosi pahoin.

Koski tai ei Leenna Mereen. Arhinmäki omalla olemuksellaan, käytöksellään ja kädellään halusi vaientaa Leena Meren puheen.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Kuka näin on sanonut, muutkuin harhoissaan huutelevat persut. On se rankkaa kun pitää projisoida. Persuissa myöskin on ihan konkreettisilla teoilla osoitettu, että oma väkivalta on parempaa. Mm. Hakkaraisen seksuaqlinen väkivalta.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

On ainoastaan hyvää tuuria, että tämä aggressiivinen edustaja on kaltereiden tällä puolen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Oliko kysymys radiolähetyksestä, kun asiasta ei ilmeisesti saa videotodistetta?

Minäkin luotan Leena Mereen sikäli, että asialla on ainakin jokin pohja, mutta millainen se todellisuudessa on, on eri juttu. Tämä pieni varaus täytyy esittää siksi, että hänellä on myös motiivi Arhinmäen mollaamiselle poliittisista syistä.

Arhinmäki voi nimittäin sanoa, että vaikka suomalaiseen kulttuuriin ei kovin suuresti kuulukaan keskustelukumppanin kosketteleminen, niin joskus voi sitäkin tehdä korostaakseen kenelle viesti on tarkoitettu, tai jotain muuta vastaavaa ...

Luulen, ettei tuo kuitenkaan ole ollut riippuvaista keskustelukumppanin sukupuolesta, kuten uumoilet omassa P.S. kaneetissasi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juha, eikös kosketteleminenkin ole hiljan ollut poissuljettu toista sulkupuolta kohtaan (meetoo kamppanja)? Myös eduskunnassa. Sitä paitsi kosketteleminen on toista kuin tökkiminen. Koskettelun miellän enemmänkin seksuaalisuuteen viittaavaa kun taas tökkiminen on vihaan liittyvää purkautumista.

Keskustella voi ihan lähietäisyydellä ilman minkään tason lähentelyä. Kyseisessä tapauksessa ei ole käsitykseni mukaan merkitystä olisko kyse radioidussa vai tv.lähetyksestä (videoitu tallenne). Kaiketi läsnä on ollut muitakin keskusteluun osallistuneita Meren ja Arhinmäen lisäksi.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Sirpa Abdallah, siis jos ottaa naiskansanedustajaa rinnoista kiinni seksuaalisessa mielessä, se on pienempi paha kuin tökätä sormella rintaan vihaisena ... :)

Sen kummemmin Arhinmäen toimintaa puolustelematta ...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #9

Pekka, älä ihmeessä heti rinnoissa kiinni ole. Sehän jos mikä on seksuaalista ahdistelua tökkäisyn rinnalla. :D

No asiallista on kuitenkin kansanedustajan kyetä keskustelemaan asiallisesti eikä vihatunteen vallassa. Jos ei kykene normaaliin keskusteluun, on väärässä tehtävässä eli tässä tapauksessa kansanedustajana. Tämä jyrkkä oma mielipide.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Videolinkki löytyy alempaa kommenttiketjusta. Pitäydyn ensimmäisen kommenttini mukaisessa kannassa. Jopa entistä selkeämmin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Koskettelu, esim olalle taputtaminen, halaaminen jne on normaalia jokapäiväistä kanssakäymistä. Kansanedustajatkin näkyy koskettelevan toisiaan ystävällisessä mielessä.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Eikö koskettelu ole nykyään kiellettyä?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield
Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

savolaenen naattis eekä het laakasis!

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Arto, kun et ole vaatinut Hakkaraisen eroa eduskunnasta, niin miksi vaatisit sitä Arhinmäeltä?

Taitaa tämä suomalaisten kansanedustajien keskinäinen väkivalta olla vielä aika lievää, kun seuraa heidän eteläeurooppalaisten kollegojensa nyrkkitappeluja ... :)

Olli Turtiainen

Kaikenmaailman arhinmäethän ne sata vuotta sitten riehuivat Suomessa punainen käsivarsinauha heiluen ihmisiä terrorisoimassa . On tainnut unohtua seuraukset .Ei ole kuulunut anteeksipyyntöjä niiltä , jotka aloittivat .Tuskin tämän päiväisiltä sankareiltakaan .

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö pahoinpitelystä kannattaisi tehdä rikosilmoitus? En usko, että sellaista voi kuitata anteeksipyynnöllä. Mielestäni kansanedustaja kolleegaan käsiksikäyminen on törkeää käytöstä. Saa nähdä, kirjoittaako valtamedia tämänkaltaisesta törkeästä parlamentaarisessa väkivallasta, kun syylliseksi epäillään vihervasemmistolaista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kun katsot tuon videon, niin voit palata asiaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tuo oli tarkoitettu vinoiluksi Luukkaselle. Kehnoa sarkasmia. Pahoittelen.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Arhinmäkihän ihannoi väkivaltaa, ainakin poliiseja kohtaan. Futishuligaanien joukossa huutelee poliisimurhaajan kunniaksi. Väitti jälkeenpäin, ettei muista huusiko vai ei ))))).

”Missä on Holsti ja missä on Palo, Steen Steen Christensen, kuului Jokereiden kannatushuuto.”

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Arhinmäkikin taannoin johti anargistien hykkäystä linnan itsenäisyyspäivän viettoa vastaan eikä laskenut vieraita linnaan, kaikkihan se näki tv uutisista kun arhis oli kiihkossaan huutamassa, ettei itsenäisyyspäivää pidä juhlia? Oliko hän silloin sen porukan johtaja?
Nytkin oli naama niin punainen kun ryntäsi Meren nenän alle ja karjui, että hänellä vain on totuus (nähty telkusta)? Kyllä äijä oli saanut raivarin, lie ollut aatteen paloa 100v takaa?

Viime itsenäisyyspäiviksikin oli karätty kaikki poliisivoimat että saadaan äärivasemmiston lipunpolttajatko ja riehujatko hiukan hillittyä, ettei suuria vahinkoja synny, he on median lemmikkejä, kaikki silittää myötäkarvaan?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

En nähnyt pahoinpitelyä, en edes huomannut videolla Meren tökkimistä. Kiivasta keskustelua ja erimielisyyttä syntyi, siinä näkemäni ja kuulemani.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Nyt esille tuli väkivallalla riehuva öykkäri."

Kuka mahtaa olla kyseessä?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Arvoisat keskustelijat. Minä nyt sensuroin kaikki ne puheenvuorot, joissa ymmärretään naista kohtaa suunnattua väkivaltaa tai yritetään vähätellä sitä. Minusta se on itsestäänselvyys. Pyydän anteeksi sensuroiduilta mutta kuinka usein nainen on saanut jäädä itsekseen koetun väkivallan kanssa. Tämä teko on niiden puolesta, jotka kokevat päivittäin tätä "tökkimistä" tai läpsimistä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Katso nyt hyvä mies MTV:n video, ei siitä tönitä kuten Leena Meri väitti, eikä läpsitäkään.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/video...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Itsekin kerroit toisessa blogissa että käsi osui "rintojen yläpuolelle", liekkö sitten metoon mukaista se?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #87

Ei ole #metoo mukaista, vaan lähinnä vastakohta. Vaikka olisi osunut rintaan, niin tuolla ei ole suksuaalisen ahdistelun kanssa mitään tehemistä. Asian esiin nostaminen tässä yhteydessä osoittaa lähinnä ylenkatsovaa halveksuntaa seksuaalisen ahdistelun uhreille.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #91

Kyllä se minuakin hieman ihmetytti kun Nylund tuolla toisaalla todisteli ettei se haittaa kun ei osunut rintoihin. Nää on niin vaikeita ettei näihin tällainen kansakoulun keskenjättänyt osaa oikeallaviisillä suhtautua. Niin kuin tuo nyt tuo suksuperiaatekin että mikä se sekin on tässä kohdassa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #97

Taisi kommenttini olla epäselvästi muotoiltu, kun näyttää menneen yli ja ohi. Jos jokin olisi #metoo mukaista, se olisi seksuaalista ahdistelua. Kampanjassa siis kerrottiin tuolla hashtagilla omista kokemuksista ahdistelun uhrina. Tällä tapauksella ei ole sellaiseen pienintäkään yhtymäkohtaa.

Jyrki Tikkakoski

Katso Seija tarkemmin, se on aivan selkeä kämmenselällä tehty tönäisy. Ja kun katsot loppuun asti, niin Meri meni toistamiseen huomauttamaan tönäisystä. PulttiPaavo saa vielä kuulla lisää kahdelta daamilta asiasta.
Tämä kaikki on aivan selvästi videolla nähtävissä. Jos joku muuta väittää, niin ei ole katsonut sitä mtv:n videota.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #101

Älä Tikkakoski puhu höpöjä. Kaikki näkevät, ettei kysymys ole tönäisystä.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #103

Jopas on tarkaa...käviskö kosketus...painallus...sipaisu...fyysinen kontakti, itse saat tehdä välinnan, mistäs minä tiesin ettei juuri tuo "tönäisy" kelpaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #111

Tönäisyn suoritti Meri itse. Arhinmäen kämmenen selkä sattui epähuomiossa hipaisemaan. Ja itse asiassa lähekkäin tapahtuvassa keskustelussa tahallinenkin koskettaminen puhekumppanin kanssa on aivan ok ja ymmärrettävää. Monissa kulttuureissa jopa odotettavaa. Tässä nyt ei sitäkään tapahtunut.

Valehtelu vain jatkuu ...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Videotallenteiden katsomisen jälkeen Luukkasen on syytä lakata luottamasta Leena Mereen.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Luulisi viime kesän tapahtumien opettaneen siitä luottamuksesta yhtä ja toista.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kyllä se käsi sinne rinnalle meni...vielä kerran naisiin eikä kenenkään käydä käsiksi fyysisesti. Puhua voi mutta ei tökitä. Kuinka monet miljoonat naiset tänäkin päivänä kokevat "tökkimistä", läpsimistä tai tönimistä. Ja sitten sanotaan että "enhän minä".

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Arhinmäki: "luonnollisesti on ikävää, jos hän on asian näin kokenut." Kuinka moni nainen on tänäänkin tämän kokenut? Saman selityksen. Nainen vain kokee, kuvittelee ja mielikuvittelee sitä että häntä ojennetaan fyysisesti.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Jep. Minä olen ottanut hieman etäisyyttä persuihin mutta kun tämän jupakan kommentteja lukee niin kyllä huomaa että kaikki kauniit puheet metootista ja muusta koskemattomuudesta ovat vain itseään parempina pitävien viherhörhöjen juttuja. Kun tulee oikea tilanne jossa tarttis oikeesti ottaa kantaa kanssasisaren puolesta niin kaikki kaunis unohtuu jos puolue ei ole sopiva ja vaivutaan siihen vanhaan totuuteen että mies on oikeassa. Jotenkin petyin hirveesti ihmiseen ja tunsin häpeää ihan riippumatta siitä mitä Meri sanoi tai olinko hänen kanssaan eri mieltä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Mielenkiintoista on myös taustaporukan naurun remakka jolla ikäänkuin tukevat Paavoa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Näyttävät nauravan vastoin parempaa tietoa puhuvalle Merelle.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Minä ainakaan en naura kenellekään, vaan katsoin nuo kaksi videota, joille tapahtuma on tallennettu. Kummassakaan ei näkynyt että Arhinmäki olisi koskettanut Merta. Tältä pohjalta epäilen että kyseessä on liioiteltu reaktio Arhinmäen puheisiin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

""Kuinka moni nainen on tänäänkin tämän kokenut? Saman selityksen. Nainen vain kokee, kuvittelee ja mielikuvittelee sitä että häntä ojennetaan fyysisesti."
********************************

Nii-in... No yleensä olen kovasti kaivannut jotain todisteitakin. Ei nyt siten etteikö ihmisen sanaan lähtökohtaisesti pitäisi luottaa, mutta jos on sana sanaa vastaan..... Pikaisesti kun videota vilkaisin, niin en erityisesti tainnut huomata "fyysistä ojentamista". Sitä en sitten tiedä miten ihminen kokee asiat.. sama tapahtuma aika usein koetaan eri tavalla. Some-taistoon ei varmaan kannattaisi lähteä ainakaan ilman voiton mahdollisuuksia ja tuon videon perusteella kai aika vaikeaa vääntää Arhinmäestä pahoinpitelijää, vaikka kuinka haluaisi.
***
No katsoin pari kertaa uudelleen ja turhan läheltähän se Arhinmäki hosuu käsillään, mutta ei sentään liene niin härski että parinkymmenen ihmisen keskellä tosissaan harkitsee väkivaltaa tai ahdistelua yhtään ketään kohtaan :D

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Arhinmäki kyseenalaistaa YK:n tutkimuksen tuloksen Suomesta maailman onnellisimpana maana?

Käyttäjän amgs kuva

MTV3:n videon lopussa Leena Meri käy tahallisesti tökkimässä Arhinmäkeä! Ketään ei saa tökkiä. Onhan tämä kuin olisi hiekkalaatikon laidalla katsomassa kuinka tuttivauvat kinastelevat.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sekö tässä tapauksessa vähentää Paavon vastuuta tekemisistään vai missä mielessä otit asian esille?

Pekka Iiskonmaki

Vasemmistolle väkivalta on toinen luonto.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Näinhän nämä asiat puolueessanne ilmeisesti koetaan. Kämmenselän mahdollinen hipaisu molempien keskustelijoiden elehtiessä käsillään ylenpalttisesti näyttää kovasti vahingolta, jota on siis jo pyydetty anteeksi. Kiittäkää onneanne, että Meren käsi ei osunut pääministeri Sipilään, joka näytti olevan MTV:n klipissä kosketusetäisyydellä.

Toki teette tällä asialla politiikkaa.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Olet oikeassa, jos entinen anargistijohtaja median mukaan alkaa läpsimään keskeyttää röykeästi puheenvuoron ja hyökkää nenän alle, mitä seuraavaksi, naama oli punainen kuin keitetty rapu, siinä tilassahan se organisaatio itsenäisyyspäivänäkin liikkui?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Poliittisesti epäkorrekti kohtaaminen niin Meren kuin Arhinmäenkin taholta. Monessa mielessä ikävää ja noloa eikä vähiten Luukkasen karrikoidun kirjallisen sohaisun ansiosta.

Virkistäkää muistiani, jos on tarpeen, mutta en muista Luukkasen moittineen edustaja Hakkaraisen toistuvia käsiksikäyntejä edustajatovereihin. Vai menevätkö ne tässä samassa läjässä?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Porvarit keskenään on ihan eri juttu kuin jos vasuri on sekaantunut.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Myönnä nyt Luukkanen, ettei tässä koko jutussa ole päätä eikä häntää. Keskustelijat voivat joskus lähekkäin ollessaan hipaista toisiaan. Jossain latinalaisessa kulttuurissa on normaalia, että otetaan vaikka olkapäästä kämenellä ote keskustelukumppaniin. Tässä tapauksessa Arhinmäki ei tehnyt tuota hipaisua (sikäli kun se edes kosketti) millään tavalla tahallisesti tai tarkoitushakuisesti, vaan se liittyi vilkkaan keskustelun tilanteeseen.

Väkivaltasyytökset ovat naurettavia, puhu mitä puhut. Ja totta vie hän samalla tavalla olisi voinut elehtiä miehenkin vierellä ilman pelkoa turpiin saamisesta.

Tämä menee jo liian pitkälle, jos esimerkiksi #metoo -kampanja on ollut osatekijänä tällaisen blogin kirjoitukseen.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Jupakka saa uusia piirteitä.
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201803142200810...

Puolue, jonka edestä taksit viedään :(

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Tökkäsi" rintaan ja "varasti" taksin!
Vankilaan vain suoraa päätä koko mies!
Törkeää väkivaltaa käyttäen suoritettu ryöstö voisi olla kanteen perustana.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Erityisen törkeäksi taksivarkauden tekee uhrin näkövammaisuus. Hänhän ei huomannut Niinistön, Jalosen ja Henrikssonin menevän samaan taksiin.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

AL: "Arhinmäki pahoinpiteli kansanedustajan?"

Petteri Ritala kirjoitti aiheesta, ks.

Perussuomalainen ''totuus'' taas esillä
http://valpperi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252260-pe...

Dosentti Luukkanen pahoinpiteli totuuden.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Videon perusteella täysin tavanomaista poliittista väittelyä.

Joka tällaista kutsuu väkivallaksi, painukoon mimosaksi mimosoiden joukkoon.

Mutta kaipa joka tikusta pitää tehdä asiaa...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tuossa lainatussa FB-päivityksessä ihmetyttää miten Meri kuvitteli että suoran lähetyksen ulosajaminen olisi jotenkin jälkikäteen päätettävissä.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/video...

Tässä on hyvä video, jossa videon ihan lopussa Leena käy kerromassa Arhinmäelle, että ei tule enää ikinä tönimään sitä. Arhinmäki on tuossa vaiheessa jo tajunnut mokanneensa koskemattomuuttaan ja jää änkyttämään paikalle. Toimittaja tulee lohdutteleen herraa siihen.

Nyt tätä verrataa Ruohon halaamistapahtumaan. Minusta voidaan sillätapaa verrata, että kummassakin tapauksessa kosketeltu puoli on pahoittanut mielensä asiasta. Halaaminen oli liikaa ja tottakai Leenaan kohdistunut tönäisy oli liikaa, vaikka se ei kova ollutkaan. Kumpiki sen kuitenki kokevat näin. Joten aivan turha alkaa nyt joillaki puhumaan niistä tunteista, mitä Leena nyt tuntee ja kuinka nöyryyttävänä asiana sen siinä lähetyksessä koki. Sit tuosta selittelystä Arhinmäeltä...Jos mua syytetään jostaki ja jos tiedän et olen voinutkin toimia huonosti, niin voin aloittaa sanoilla"jos olen". Näin aloitti Arhinmäkikin pahoittelut tönäisystä. Ei siis suorilta kiistänyt sitä lähetyksessä vaan itsekkin tiesi mitä tuli tehtyä.

Naurattaa oikeesti toi Arhinmäen totaalinen lukkoon meneminen videon lopussa. Tajus varmaan et kiihtyneenä tuli mentyä liian pitkälle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Leena Meri käyttäytyi suorastaan törkeästi tuossa loppukohtaksessa Arhinmäkeä kohtaan. Tönäisi rintaan tahallisesti halveksuntaa osoittaen ja oli selvästikin hämillään siitä kuinka hän oli mokannut itsensä koko porukan edessä. Naurun remakka vain ansaitusti kuului taustalla kömpelön puheen aikana.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei se Arhinmäki mitään jäätynyt. Kunhan oli rauhoittunut tuohtumuksestaan. Kun nainen syyttää tönimisestä, ymmärtää jokainen mies ettei nosta enää pikkusormeaankaan. Tosiaan se epäuskoinen nauru vaikutti reaktiolta siihen kun Meri intoutui kertomaan näkemystään muiden mielipiteistä ja tavoitteista, ilmeisen poikkeavasti heidän omaan näkemykseensä nähden.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Herkkyydessään ja laskelmoivuudessaan perussuomalaisilla naisilla on enemmän cojones kuin perussuomalaisilla miehillä. Tähän päätelmään on päädyttävä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Aika absurdi tilanne. Jos kyseessä olisi jonkun muun puolueen naisedustaja kuin perussuomalaisten, niin sosiaalinen media olisi jo tulikuumana mielipahasta kun setämiehet naureskelee kun nainen puhuu ja yksi öykkäri puhuu ja huutelee päälle.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Leena Meren miespuolinen eduskunta-avustaja joutui kesken päivän hakemaan Sokoksesta naisten osastolta sukkahousuja...otti loparit koettuaan selvää sortopolitiikkaa.

Tämä juttu voikin liittyä epäilykseen että Suomessa miehiä kohdeltaan elukoina?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Näköjään persuje uhrautumiselle ei tunnu olevan mitään rajaa, aina hullumaksi tuntuu menevän.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Meri yritti tehdä hyvän videoklipin Perussuomalaisten kannoista. Hän ei vain ymmärtänyt ettei toisten sanomisia voi vääristellä, henkilöiden läsnä ollessa. Vaikka värilaseja käyttäisi, ei tuosta löydy tönäisyä saati pahoinpitelyä. Nyt Arhinmäki puuttui asiaan, jonka vuoksi Persut suuttuvat. Yrittäkää nyt olla uhriutumista joka käänteissä. Onhan tuo Perussuomalaisten toiminta komediaa, ei ihme ettei muut puolueet hyväksy heitä kumppanikseen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Arhinmäki puhuu käsillään (siis kädet heiluu puhuessa) ja käsi korkeintaan hipaisee Meren rintakehää vahingossa. Meri käy itse jälkeenpäin sanomassa Arhinmäelle tästä ja huomattavasti voimakkaammin rekonstruktuoi tapahtunutta "tökkäämällä" itse Arhinmäkeä. Ihan älytön juttu kaikenkaikkiaan.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Miksi kenenkään muun nenän alle ei aris mene huutamaan ja kädet käy kuin tuulimyllyn siivet, jokaisella oli puheenvuoronsa ja arhiksellako on oikeus katkaista Meren puheen vuoro ja huitoa nenän alla, eihän muuttkaan tehneet niin?
Täällä kiihkolla puolustetaan äärivasemmiston tekosia, on sulla Arto puhekavereita?

Käyttäjän marikkimyllyvirta kuva
Marikki Myllyvirta

Hämmentävää miten moni kokee tietävänsä asiasta enemmän kuin Leena. Minäkin. Minusta tuo Paavon painallus näyttää julkiselta lähentelyltä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No sitäpä sitä, julkista lähentelyä : D Autuaita ovat he uskossaan.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

En kyllä ole missään tapauksessa Arhinmäen fani, mutta eihän tässä blogissa ole järjen häivääkään, jos on katsonut nuo 3 julkisuudessa esitettyä videota!

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

Jos videoissa esitetty ja nähty toiminta on pahoinpitely, niin Suomen oikeusasteet tulevat ruuhkautumaan jatkossa äärimmäisen pahasti pahoinpitelyepäilyistä. Joka ikinen kerta kun joku koskettaa metrossa tai sporassa toista ihmistä, pahoinpitely syytteet lentelevät ja poliisit odottavat jokaisella pysäkillä uusia asiakkaita. Putkat täyttyvät pahoinpitelystä epäillyistä.

Ihan suoraan sanottuna: kenellä on kusta niin paljon päässä, että kehtaa tuollaisesta täysin tahattomasta vahingosta ja kosketuksesta edes aukoa päätään jotta se on pahoinpitely? Olisiko kansanedustaja Meren ollut syytä ottaa selvä etäisyy Arhinmäkeen? Arhinmäkihän voisi syyttää Merta #metoo kampanjan hengessä seksuaalisesta lähentelystä kun Meri työntää tissinnsä suoraan sanottuna Arhinmäen käden eteen. Minusta tuo on enemmänkin seksuaalista häirintää Meren osalta Arhinmäkeä kohtaan kun toinen on siinä selvästi edessä ja Meri lähestyy takaviistosta.

Suosittelen Luukkaselle pienemmän mölyn pitämistä. Jos on asiaa ja oikeaa sellaista, niin antaa palaa vaan, mutta kun jokainen ihminen voi nuo videot katsoa ja todeta totuuden, olisi syytä miettiä kannattaako itsensä täydellinen nolaaminen julkisesti.

Jos Luukkanen haluaa blokata blogistaan vastakkaisen mielipiteen vuoksi, niin antaa palaa, mutta se osoittaa enemmänkin silloin pikkusieluisuutta ja sitä, että ei kestsä vastakkaisia mielipiteitä. Kun lueskelen ihmisten sanomisia muissa blogeissa, suosittelen edes pientä kritiikin sietoa.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Arhinmäki katkaisi Meren puheenvuoron ja tuli aivan nenän eteen huitomaan, että Meri varmasti hiljentyisi ja selosti kuinka hän on aina oikeassa?
Kyllä kaikki muut puhui järjestyksessä, arhis kaappasi itselleen puheenvuoron ja hiljensi sen jolla oli puheen vuoro? Tuolla tasolla arhis eikä osaa käyttäytyä?

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

Tuo on aivan sivuseikka. Otsikossa Luukkanen käytännössä syyttää toista kansanedustajaa toisen kansanedustajan pahoinpitelystä.

Jos toinen kansanedustaja huutelee toisen kansanedustajan ja olet siitä tohkeissasi, suosittelen katsomaan vaikka suoraa lähetystä eduskunnasta. Eipä tunnu siellä haittaavan vaikka sen pitäisi olla arvovaltaisin paikka jossa puheita pidellään.

Ja jos tuolle linjalle lähtee, niin persuilla on aika paljon opeteltavaa erilaisissa tilaisuuksissa joissa puheita pidellään. Pata kattilaa soimaan siis.

Lasse Puustinen

Herra dosentti.Missä kohtaa tuosaa videolla näkyy "tökkäisy"?Kämmenselkä saattaa hieman koskea tuon persuedustajan pukuun,mutta ei todellakaan Paavo siinä töki ketään!

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Lienee sama tökkääkö polvella vai kämmenselällä, ei ollut leuka kovin kaukana ja miksi tulla toisen nenän eteen huitomaan, niinkö teette kaikki jotka arhista puolustatte, menette nenän alle, eihän siellä muutkaan niin tehneet?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ammatti-ihmisenä voin todeta, ettei Arhinmäen fyysinen toiminta täytä minkäänlaista rikoksen tunnusmerkistöä, joten keskustelu tästä aiheesta ei johda mihinkään. Minusta koko juttu on aikuisilta ihmisiltä jo todella naiivia eikä tässä kohtaa kärpäsestä pitäisi tehdä härkästä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mielestäni selkein pihvi tuossa videossa on se, että miehet räkättävät taustalla ja yksi öykkäri huutelee väliin ja puhuu päälle, sekä ottaa haastattelun itselleen vähintäänkin estäen kädellä naishenkilöä tulemasta mikrofonin eteen.

Sosiaalinen media olisi aivan pöyristynyt jos nainen olisi mistä tahansa muusta puolueesta. Mutta sovinismi ja urpoilu sallitaan yhteisen hyvän nimessä kun kohteena on perussuomalainen.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

Minusta selkein pihvi on tuossa se, että kansanedustaja Meri lähentelee kansanedustaja Arhinmäkeä seksuaalisesti työntäen rintavarustuksensa kansanedustaja Arhinmäen käteen kiinni.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Juuri noin Mikko! Pitääkö arhista puolustavat naiset häntä niin seksikkäänäänä, että haluaisivat olla sen läpsittävänä, kun teillä on puheen vuoro ja tykkäisivät jos tämä herra katkaisisi puheenvuronne ryntäämällä nenän alle? Huokaisitte, ihanaa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tuossa tiedotustilaisuudessa kaksi kansanedustajaa käyttäytyy asiattomasti, Meri ja Arhinmäki. Arhinmäen onneksi Meri meni pistämään FB-postauksen, jossa ei ole päätä eikä häntää. Arhinmäki pääsi kuin koira veräjästä röyhkeästä puheenvuoronriistostaan. Niin se menee, että parrasvalot kohdistuvat siihen, joka pahimmin töpeksii. Arhis voisi kiitokseksi huomenna tarjota vaikka pullakahvit.

Vaikka Anna-Maja Henriksson ei ehkä olekaan kedon kaunein kukkanen, on hänen mieheksi nimittely mielestäni mautonta.

Käyttäjän JuntunenMartti kuva
Juntunen Martti

Eikös ne telkkarissa mainosta, että kannattaa käydä silmälasiliikkeessä. Mtv:n video kääntää jutun tekemisestä toisin päin. Persut menee ihan siniseksi.

Käyttäjän JuntunenMartti kuva
Juntunen Martti

Eikös ne telkkarissa mainosta, että kannattaa käydä silmälasiliikkeessä. Mtv:n video kääntää jutun tekemisestä toisin päin. Persut menee ihan siniseksi.

Jyrki Tikkakoski

MTV:n videolla se vasta selkeästi näkyykin kuinka PulttiPaavo tönäisee Mereä kämmenselällä, onneksi itse rintojen yläpuolelle. Viedon lopussa Meri huomauttaa vielä tönäisystä ja valtiosihteeri(?) ripittää PP:tä uudestaan kuten jokin muukin lady. Paavo yrittää änkyttää kieltoa kolmesti, en, en, en.
Ne tiedä suositella laseja tai silmien leikkausta, mutta osaan suositella k a t s o m a a n sen videon.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

MTV:n videossa näkyy selkeästi kuinka Meri työntää itsensä ja rintavarustuksensa lähemmäksi Arhinmäkeä seksuaalisen lähentelyn merkeissä. Aivan päivänselvä tapaus, Arhinmäki seisoo paikallaan ja Meri lähestyy Arhinmäkeä. #metoo

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Uusi normaali on se että valheita voi levittää. Tämäkin blogi sen osoittaa. Perussuomalaiset nolaavat itsensä jatkuvasti.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Olenkin tottunut siihen, että Vihreissä asuu universaalinen totuus.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miten vihreät liittyy mitenkään perussuomalaisten sekoiluun? Minä en edes edusta vihretä millään tavoin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Normaalisti äänekästä naisasiaporukkaa ei oikeasti kiinnosta se, että koskemattomuus on absoluuttista parlamenttiasioissa ja Paavo oli oikeasti sovinistinen öykkäri videolla.

Sen lisäksi takana naureskellut mieskuoro + Ann-Maj oli täysin järjetön teatteri.

Mutta kyllä se vaan niin on, että koska persu oli kohteena niin sille saakin vähän nauraa, päälle puhua ja osoittaa pientä mieskuntoa ottamalla tilan naishenkilöltä mikin edestä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Se nauru vaikuttaa videolla olevan epäuskoa siitä, että Meri kehtasi satuilla, kuten ainakin muiden reaktioista päätellen teki, vaikka kohteet olivat vieressä.

Onko muuten Arhinmäki joskus ollut muuta kuin öykkäri?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Miten se vaikutti Max siltä kuten sanoit? Aika vahva väite että Meri olisi satuillut.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #107

Katsohan muiden reaktio, kun Meri aloittaa syyttelynsä. Lisäksi Arhinmäki sanoi hänen satuilleen, eikä Sipilä ollut Meren väittämää asennetta huomannut muissa kokousosallitujissa. Ei ole ilmaantunut yhtään syytä uskoa Meren tarinointia todeksi.

Jyrki Tikkakoski

Mitäs se Juha alussa sanoi? Ja mitä on Mutter Merkel ja Merde Macroni on sanoneet integraatiosta ja yhteisvastuusta?
No näitä ne poijaat vannoivat tukevansa ja siitä se Meri puhui. Se ei vaan Paavo ja Ville ymmärtäneet kun ei sanasta sanaan Meri toistanut poikia.
Olisin kyllä veikannut sinun ymmärtäneen. Petteri nyt oli selvä tapaus.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #113

En kuullut Sipilän sanovan mitään, mikä olisi tukenut Meren tarinointia. Mihin viittaat?

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #116

Yksinkertaisesti siihen, että he lupautuivat tukemaan kaikkia päätöksiä mitä brysselissä päätetään. Integroitumista ja yhteisvastuita myöden.
Siitähän se Meri kertoi ja Paavo pillastui kun ei ymmärtänyt mitä itse mitä oli luvannut.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #123

Taidamme puhua joko eri Juhasta, tai eri lausunnosta.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #126

Saattaapi hyvinkin olla niin. Minä puhin Sipilän kommentista ko. tilaisuudessa, missä Paavolta petti itsehillintä.
Sinä Sipilä "vannoi uskollisuutta" eu:lle. Ymmärrärtänet, että esitin vertauskuvallisesti Sipilän kommentit?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #127

En. En löytänyt hakemallakaan kuvailemaasi, enkä varsinkaan Meren kuvailemaa pyrkimystä tai tavoitetta.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Ei herran jestas te persut olette säälittävää porukkaa. Ihan oikeasti?

Ilmeisesti kun totuudella ei pärjää niin pitää valehdella. Tuoko on teistä isänmaallista? Ette te toki koskaan ole isänmaallisuutta lähelläkään käynyt. Sinäkin muka joku uskon mies. Luuletko, että Jeesus tykkäisi sinusta tai yhdestäkään persusta?

Ei vaan voi käsittää tätä selkärangattomuutta.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Toivon, että jokainen suomalainen lukee tämän blogin ja huomaa millaista porukkaa te persut oikein olette.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Profiilissasi lukee seuraavaa:

-Maalla kasvanut politiikan aktiivinen seuraaja. Vihreähkö ympäristöarvo-orientoitunut. Eronnut PS:n varavaltuutettu ja nykyinen vihreä.-

Ymmärrän yskän, ilmeisesti Vihreän ideologian markkinointi yritykset PS puoleen arvomaailmaan ei tuottanut tuloksia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Sinun profiilistasi taas käy erinomaisesti ilmi, mitä kaikkea asiaa sinulla on tähän asti ollut:

http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/beige03

Lindqvist Jarmo

Leena Meri tunsi varmaankin tuon asian hieman eri tavalla, koska oli fyysisen kosketuksen kohde.

Meistä ei kukaan pysty sanomaan, kuinka esim. tuo kämmenselän kosketus tuntui Meren rintamuksissa. Peukalokin voi tuossa todeta ottavan kiinni kaulanseutuun, joka on herkkää aluetta.

Niin tai näin, niin minusta Arhinmäekin pitäisi antaa toisten mennä sanomaan mielipiteensä, ettei hän suuna päänä ryntää keskustelun väliin.

Tietenkin asiaa voidaan selittää myös siten, että Arhinmäen tapana on keskustella Ranskalaisittain käsillään.

Tapoja on monia, niin myös tarinoita.

Minun toteamukseni ei tietenkään ole totuus, mutta niin kuin sanoin, niin voimme täällä kertoa ja antaa ajatuksemme lentää, mutta kohtuus kaikessa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Samaa mieltä kanssasi. Lisäisin vielä sen miten tai mistä syystä itse näen tuon tilanteen alkaneen. Kysehän oli aiemmin ilmeisesti suljetuin ovin käydystä eduskuntapuolueiden keskusteluista EU:n tulevaisuudesta ja ehkäpä eri puolueiden näkemykset/pyrkimykset EU:n kehittämiseksi.

Ensimmäiseksi kysyn, miksi tilaisuus ei ollut avoin televisioitu tilaisuus pääministeri Sipilän johtamana, sillä kyllä kansalaiset tarvitsevat avointa tietoa EU:n tulevasta suunnasta ja miten meidän päättäjät siihen suhtautuvat. Ei suinkaan suljettujen ovien takana keskusteluja ja sen jälkeen kuitenkin hallituspuolueet tekevät mitä tekevät.

Toiseksi kysyn, miksi esim. Leena Meri ei voinut käsittää joidenkin puolueiden edustajien puheita siten kuin hän tuossa videotallenteessa oli kertomassa toimittajalle? Eihän eduskunnassakaan vasemmistoliittolaiset ja demariedustajat ymmärrä yleensäkään mitä keskustan ja kokoomuksen edustajat ovat sanoneet Miksi siis Meren käsitys olisi nyt sitten erilaista Arhinmäen käsityksen kanssa?

Kolmanneksi kysy ja ihmettelen suuresti, miksi Arhinmäki on noin agressiivinen puhuessaan politiikasta. Myös eduskunnassa yleensä.

Odotan pääministeri Sipilän avaavan julkisen keskustelun kansalaisten kanssa, vaikkapa netissä, EU:n tulevasta kehityksesta/suunnasta päättäjien tahdon mukaan. Siis mitä Sipilän hallitus aikoo sopia EU:ssa (lähinnä neuvostossa muiden jäsenmaiden johtajien kanssa). Lieneekö liikaa toivottu? Täytyyhän Suomella olla oma visio mihin maamme on valmis sitoutumaan ja mihin ei.

Jyrki Tikkakoski

Uskon että se Arhinmäen käämien palo johtui juuri siitä mitä he olivat kokouksessa luvanneet tehdä eu:n suhteen kun Suomi on seuraavan kauden puheenjohtaja eu:ssa.
Paavo (ja Ville) olivat lupautuneet täyteen eu tukeen sillä kaudella, mutta eivät ymmärtäneet, että he lupautuivat samalla mukaan lisä integroitumiseen ja mahdollisiin yhteisvastuihin kun niistä päätöksiä brysselissä tehdään.
Yllättävää oli varmasti myös Merille, ettei tuolla tasolla ymmärretä mihin lupaudutaan mukaan.
Itse asiassa minulle on yllättävää, että ylipäätään täälläkin kirjoittajissa on sellaisia ketkä sitä ei ymmärrä.
Mutta toisaalta se selittääkin paljon juuri Paavon ja Villen käyttäytymistä jos kaikesta pitää olla avustajan tekemä rautalanka versio, ennen kuin asia menee perille.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #124

Mikäli et ymmärrä tai yhdys sana tai kijotusvihre tai pilk; u virhe häiritsee, niin voit toki jättää kommentoimatta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #125

Puhut kovin paljon ymmärtämisestä. Asioita ei voi ymmärtää osaamatta kieltä.

Kirjoitat, etäisesti suomalais-ugrilaiseen kieliperheeseen liittyvin virkkein, että "eivät ymmärtäneet, että he lupautuivat samalla mukaan lisä integroitumiseen ja mahdollisiin yhteisvastuihin kun niistä päätöksiä brysselissä tehdään".

Tuollaisella kielen osaamisella sinulla ei yksinkertaisesti ole edellytyksiä arvioida kenenkään ymmärrystä siitä, mitä puhuttiin kokouksessa, jossa et edes ollut paikalla.

Tietenkin Suomi on sitoutunut olemaan jäsenenä järjestössä, jonka puheenjohtajuuden se vuorollaan ottaa. Asiaan ei liity mitään sen syvempää uskonnollista lojaaliutta – ei vertauskuvallisesti eikä kirjaimellisesti.

Sipilä, Arhinmäki ja muutkin vakavasti otettavat osallistujat pääsivät keskustelussa järkevään yksimielisyyteen lähtökohdista.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #125

elä ny...Jali-Pekka voi suutua...

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström Vastaus kommenttiin #130

Olen pitkään ihmetellyt patologista tarvettasi vähätellä itsesi kanssa eri mieltä olevia kommentoijia puhe- tai kehitysvammoista vihjailevalla retoriikalla. Kumpuaako tämä syvään juurtunut ja kaavamainen tapa omista peloistasi ja epävarmuuksistasi vai tuottaako tällaiseen retoriikkaan turvautuminen vain mielihyvää tai jonkinlaista kiihottavaa vallantunnetta?

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä

Arto Luukkainen: Kevyt hipaisu kädenselällä ei ole tökkimistä. Tökkiminen tarkoittaa sormilla tökkimista ja sitä ei Arhinmäki tehnyt. Leena Meri kyllä tökkäisi Arhinmäkeä videon loppupuolella.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Pahoinpitely on henkilön toiseen kohdistama väkivallanteko tai sen yritys. Usein pahoinpitely ilmenee nyrkiniskuina, potkuina tai puukotuksina, mutta pahoinpitelyksi voidaan määritellä myös vaikkapa se, että HIV-positiivinen harrastaa suojaamatonta seksiä kertomatta tartunnastaan.

-wikipedia

ignorance is bliss
Tieto lisää tuskaa

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä

Tuskinpa Arhinmäen kädenhipaisua luokitellaan pahoinpitelyksi.

Onko Leena Meri käynyt lääkärintarkastuksessa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset