Arto Luukkanen

”Kuolleet sielut” ja viime hetken ”muljaus” – Venäjän vaalit

Venäjän vaaleissa istuva presidentti sai 76% äänistä mutta äänestystuloksessa oli mielenkiintoisia käänteitä.

Väärennöksiä ja vaalivilppiä tapahtui säännöllisesti.  Kuitenkin niin, että vain Kaukausuksella tai Kaukoidässä ja tietenkin Tsetsheniassa saatiin ”pohjoiskorealaisia” tuloksia.  Varsinkin kun vaalitulosten elektroninen peukalointi on vanha käytäntö, voi todeta, että vaalituloksessa on noin 10-15% ilmaa.

Kuten eräs äänestämässä käynyt vanhempi nainen totesi: ”mieheni on ollut kuolleena jo 14 vuotta mutta hän äänestää kuitenkin joka kerta…

Venäjän on ihmeellinen maa; kuolleet sielutkin äänestävät))

Näytelmän juoni piti pelastaa

Venäjän presidentinvaalit olivat kaiken kaikkiaan ”suuren lojaalisuuden” näytelmä, jossa pyrittiin määrätietoisesti tavoitteeseen: yli 70% äänestysvilkkauteen ja 70% presidentin kannatukseen.

Vaalin kakkosen: Pavel Grudininin tulosta ilmeisesti leikattiin huomattavasti – ehkä noin 8% vaalien ensimmäisistä tuloksista. Suomen ystävä – Vladimir Zhirinovski on taas jo hieman ”kulunut” ehdokas eikä menestynyt.

Ex-tempore ”muljaus”

Äänien laskennan alkuvaiheessa äänestysvilkkaus pysyi 60% paikkeilla.

Kun äänistä oli laskettu 93% tapahtui kummallinen muutos: vilkkaus nousi äkkiä 67% saakka, jolla ylitettiin edellisen presidentinvaalin äänestysprosentti. Samoin vaalilakien muutos, että sallitaan äänestäminen myös oman henkirjoituspaikan ulkopuolella, nosti ilman muuta vahvasti äänestysprosenttia. Ja mahdollisuutta ”muljailla” tuloksella.

Näyttää siltä, edellä mainittu ex-tempore” muljaus” oli paikallaan siksi, että Putinin saama mandaatti olisi parempi kuin edellisellä kerralla (2012/64%.) ja että voitaisiin osoittaa, että Aleksei Navalnyin vaatima boikotti ei purrut.  

Näytelmän juoni pelastui.

Väsymystä ja tähyämistä tulevaisuuteen

Kaikkien näiden vippaskonstien jälkeen voi vain todeta, että Venäjän poliittisen elämän väsymys on ollut melkoista. Vaihtoehdot ovat vähissä.

Venäjä tähyää jo väsyneen vaalikansan ja väsähtäneen presidentin ylitse – vuoteen 2024. Putinin henkilökultti kohoaa seuraavan 6 vuoden aikana ihmeellisiin korkeuksiin, seikkailut Syyriassa ja miehitys Ukrainassa jatkuu.

Lännelle uhitellaan ja mahdollisesti myös ärjytään aggressiivisesti. Putin ilmeisesti yrittää teknokraattien kanssa jonkinlaista ”tehostamista” mutta mikäli mitään ei saa muuttaa yhteiskunnassa, se ei tule onnistumaan. Mielenkiintoista kyllä talousliberaalit ehdokkaat saivat surkean tuloksen ilmeisesti jopa ilman väärennöksiä.

Kaiken kaikkiaan Venäjä ei ole lainkaan niin innostunut Putinin sekurokratiasta kuin väitetään; se etsii aidosti omaa tietään tulevaisuuteen. mutta joutuu tyytymään pakkopullaan: Putiniin.

Voitto on voitto – vaikka kepulikonstein

Tärkeintä oli se, että Putin sai itselleen ”kansakunnan isän” paikan.

Kepulikonstein.

Kommunistien ehdokkaan hyvä tulos ja se, että hän sai osakseen lokakampanjan kertoo siitä että vaihtoehtoja etsitään – jopa kommunisteista – ihmeellistä kyllä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Sanotaanko, että Venäjän presidentinvaaleissa oli demokraattisuuden "haisu".

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Onhan tuolla kuitenkin selkeää kehitystä tapahtunut. Mekin muistamme ajan jolloin niin äänestysprosentti kuin kannatuskin oli aina vähintään 100.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Huuskon blogissa Majuri ennustaa aggressiivista valtapolitiikkaa, koska Putinin "viimeinen" kausi on käsillä ja hänen täytyy toteuttaa unelmansa Neuvostoliiton tai tsaarin Venäjän rajojen palauttamisesta. Kuinka todennäköisenä pidät tällaista kehitystä?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Eiköhän Juha Putin tavoittele vielä enemmän: rajaa Atlantille asti, kun hiukan lisää "tsaarillistuu". Tuo rajansiirtohan jäi Pietari Suurelta saavuttamatta.
Putin kaikkein Suurin!?

Jo ennen talvisotaa puna-armeijan kartoille oli piirelty hyökkäysnuolia tuonne suuren veden partahille ulottuvina. Tästä syystähän Ruotsi ei meitä uskaltanut enempää talvisodassa avustaa.
***
Kuinkahan monta vaalivilppiä Ilkka Kanerva matkallaan näki? Mitä tämä yleensäkään teki Venäjällä?!!! Kyllä kai vaalivilpin tuleva olemassaolo tiedettiin jo ennen vaaleja.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jaapa...minä kirjoitin tästä jo vuonna 2001 - eikä silloin maassa ollut vielä hybridiarvauskeskusta eikä Markkukaan vielä hommaillut Uutta Suomea...niin se vaan kehitys kehittyy)))) Kirjassa "Hajoaako Venäjä". Kyseinen kirja sai Helsingin Sanomilta paavintuomion ja sitä käsiteltiin pääkirjoituksessa peräti 3 kertaa. Silloin sitä ei saanut sanoa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos minulle vastasit, niin vastaus jäi hiukan oraakkelimaiseksi.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Juha. Oraakkelisuus on hyvä))) kauhea kiire kokoukseen. Sorry...vastaan myöhemmin)))

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Juha. Pitää olla salaperäinen kun tällä artikkelilla ei ole Markku Huuskon "alkorytmejä")))

Käyttäjän PeterLohela kuva
Peter Lohela

No nousihan meilläkin saulin prosentit jossain vaiheessa yli marginaalien he he

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Urho Kekkonen toimi demokraattisesti valittuna Suomen tasavallan presidenttinä vuosina 1956-82.

Vaaleihin kuului lähes säännönmukaisesti törkeää poliittista peliä ja kansalaisten harhauttamista kannattamaan toistuvasti "maan isää". Muistamme erityisesti noottikriisin vuoden 1962 uudelleenvalinnan yhteydessä ja huipennuksena poikkeuslain vuodelta 1973, jolloin kansalaisia ei laskettu lainkaan uurnille.

Päätoimittaja Huuskon blogikirjoituksen otsikkoon viitaten voidaankin hyvällä syyllä todeta, että myös Kekkonen loukkasi aikanaan suomalaisten arvoja.

Käyttäjän PeterLohela kuva
Peter Lohela

No muuttuihan salenkin prosentit jossain vaiheessa yli marginaalien ehkä se on pohjois eurooppalainen tapa hehe

Jari Kurvinen

Putinia pidetään yleisesti varsinkin kulttureilleissä piireissä hulluna ja tyhmänä. (Tosin samoin kuvitellaan Trimpistakin) Tavja halosen kaudella vielä hehkutettiin Putinia Venäjän messiaana ja ihasteltiin, kun tavja suoristi vierailuilla aina Putinin solmion. Tuolloin Venäjä oli lähes kehitysmaan tasolle romahtanut roistojen pesäke. Juopon Jeltsinin aikana varsinkin. USA:kin oli lähes ystävällisissä väleissä Venäjän kanssa, kun tiedettiin Venäjä heikoksi. (Suomi tosin antaa vieläkin miljoonia Venäjälle kehitysapua)
Putinin hankkiuduttua pahimmista roistoista eroon ja kohennettua roimasti maan taloutta ja uudistaessa asevoimiaan, tehtiin hänestä läntisessä mediassa roisto ja suomalainen ruskeiston hallussa oleva media seurasi esimerkkiä.
Kukaan ei enää muista tai ainekaan uskalla ääneen sanoa, että CIA ja EU saivat aikaan Ukrainan lähes leikkisodan. Ukrainan venäläiset EU.n tunkiessa maahan ja CIA:n toimien johdosta Uktainan venäläiset ryhtyivät käyttämään omankädenoikeutta. Tottakai Putin epävirallisesti tukee omiaa, mutta Itä_Ukrainan sotiminen ei ole sen kummempaa, kuin vaikkapa Israelin ja palestiinalaisten satunnainen ammuskelu.
Krimin "valtaus" tapahtui lähes verettömästi. Ukraina ei siinä oikeastaan edes yrittänyt pistää hanttiin. Lännen alkaessa uhitella Venäjälle, Krimin valtaus oli strategisesti tärkeää.
Obaman aikakaudella (rauhan nobelisti) lisäsi voimakkaasti läsnäoloaan Itä-Euroopassa. Tottakai putin teki vastaliikkeen. Suomi vielä typeryyksissään teki NATO:n =USA lähes samanlaisen kauttakulkusopimuksen, kuin Suomi pakon edessä teki Saksan kanssa 1940. Nyt ei vaan ollut pakko, koska Putin EI ole Suomeen hyökkäämässä. USA luonnollisesti halusi tällaista sopimusta, koska Suomella on Brexitin myötä Euroopan vahvin armeija. Kukaan Euroopan maa ei pääse edes lähelle.Kaikilla puolustus nojaa USA:n asevoimiin. Toisaalta JOS Venäjä hyökkäisi Suomeen, tuskin apua olisi tulossa. Ruotsalaiset ehkä saattaisivat hiukan avittaa, mutta hurrien puolustusvoimat ovat nykyään lähes vitsi.Sieltä ehkä saisi vähän kalustoa ja muutama tuhat vapaaehtoista, niinkuin 1939, mutta siihen se jäisi.
Mutta mitä syytä Venäjällä olisi muka Suomea edes uhata? Kaliningradin ansiosta Venäjä jo hallitsee koko itämertä.
Niinpä sanon, että Putin on juuri oikea johtaja Venäjälle.
Jos vaaleja on peukaloitu, kuten yleisesti väitetään, so What. Niitä on peukaloitu Suomessakin. Tiedän varmasti, kun isääni ei aikoinaan valittu kunnanvaltuustoon 4 äänen erolla. Siihen aikaan oli Ristiinassa äänestyspaikat joka kylällä. Lehdessä kun luki äänisaalit kylittäin, niin ukolta puuttui vähintää 5 ääntä laskennassa. Minä ja veljeni asuttiin silloin kimpassa Pellosen lähiössä ja varmasti isää äänestettiin. Siinä piirissä isä ei ollut muka saanut yhtään ääntä. Samana vuonna veljeni oli juuri muuttanut kotoa mäntyharjuun, mutta kävi äänestämässä kotikyllä. Ei ollut tieto ollut mennyt perille, ettei ole enää äänestysoikeutta. Juuri oli laki muuttunut. Aiemmin siinä oli joku muutaman kuukauden siirtymäaika. Naapurin tutut miehet antoivat lapun tutulle miehelle ja kerkes laittaa jo uurnaan. Sitten ne vasta kattoivat listasta, etteihän sinun nimeä täällä olekkaan. Siitä tuli hauska sotku, kun uhattiin, ettei tästä saakertoa ym. No minä kyllä kuultuani vuosin jutun heti iltapäivälehdille. Mielenkiintoiseksi homma vielä meni, kun silloinen työnantaja oli tasoissa kotipaikan naapurin isännän kanssa... Maanantaina töihin mennessä en ollut kerennyt lehtiä lukea, kun pomo tuli kertomaan, että mielenkiintoista tapahtunut sun kotikylillä. Meinattiin jopa pitää uudet vaalit. Oli poliisikuulusteluja ja kaikkea. Lopulta järki voitti ja se valtuustopaikka arvottiin, koska isäähän veli tietty oli äänestänyt. Ja pomo hävis... Myös muula pikkukylillä asuvat sanoivat äänestäneensä isääni, mutta ei ollut muka yhtään ääntä.
Asiasta toiseen... Trump on nyt tästä "rauhannobelistin" touhuista vetäytymässä hiljalleen. Ja vaatii oikeutetusti NATO:n jäsenmaita maksamaan velkansa. Ruskeisto taas väittää, että Trump suorastaan lietsoo sotaa. Äsken vielä väitettiin, etta Venävä olisi jotenkin vaikuttanut Trumpin valintaan... Varmaan USA:n venäläisiä kehoitettiin äänestämään entistä sotaministeriä vastaan sosiaalisessa mediassa.
Isänmaallisuus on väärin koko läntisessä maailmassa, tiedotusvälineiden mukaan. Putin ja Trump ovat patriootteja, kuten on suurinosa suomalaisista. Sitä vaaan ei kaikki uskalla sanoa ääneen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Varo, ettet joudu poliittiseen paitsioon. Italian ja Ranskan populistit ylistävät Putinia ja Venäjän "demokratiaa," tämä taitaa olla se "uusi normaali."

https://www.thelocal.it/20180319/italian-rightwing...

http://abcnews.go.com/International/wireStory/late...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Luultavasti ei poliittista paitsiota tule. Puolueensa puheenjohtaja on mm. NATO-kannattaja (vaikkei suurin osa puolueesta... tosin Suomessa sellaisia puolueita lienee vain Kokoomus..). Populismiakin kun on niin perin monenlaista (~ joka puolue on jollain tavalla populistinen). Italiassa ja Ranskassa on helppoa ylistää Putinia, kun Venäjä ei sijaitse ihan rajalla... suomalaisten kannattaa pelata nyt korttinsa järkevästi tai seuraamukset voivat olla varsin ikäviä.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

"Lännelle uhitellaan ja mahdollisesti myös ärjytään aggressiivisesti. Putin ilmeisesti yrittää teknokraattien kanssa jonkinlaista ”tehostamista” mutta mikäli mitään ei saa muuttaa yhteiskunnassa, se ei tule onnistumaan."!

Katsoin sunnuntaina televisiosta AvtoVazista kertovaa ohjelmaa. Siinä Tsekkiläinen, ilmeisesti tehtaaseen palkattu muutosjohtaja Bo Andersson, kertoi samaa kun tuossa lauseessa yllä. Venäjä haluaa vallankumousta, mutta mikään ei saa muuttua yhteiskunnassa.

Saman olen kokenut kantapään kautta itsekin. Ja se pitää täysin paikkansa. Mitä sekaisempi sitä parempi. Venäjän ominta logiikkaa!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Luinpa juuri ajatuksella Markku Huuskon "alkorytmit" - onko Markku kaikki kunnossa? Alkorytmit kurissa?

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Hyvä kysymys Arto! Miksi joidenkin pitää käydä ylikierroksilla, kun vaalien pääsanoma on, että sama vanha meno jatkuu monettako -toista vuotta? Eikä se meno ole ennen saanut juuri ketään seinille hyppimään !

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Netistä voi nähdä miten venäläiset ovat epärehellisiä vaalipaikalla.
Puutteellinen kirjanpito saa venäläiset näyttelemään sankaria lisäämällä ylimääräisiä äänestyslippuja, venäläiset jotka eivät ole koskaan nähneetkään Putinia livenä.
Tuskinpa Putin näitä sankareita olisi voittoon tarvinnut.

Olisivatko suomalaiset rehellisiä äänestäessään jos äänestyslippuja olisi konrolloimasti tarjolla?

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Suomen presidentin vaaleissa vauvat äänesti ;)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset