Arto Luukkanen

Hallitus pääkallonmetsästäjänä?

Keisarillisen Venäjän aateliset omistivat maaorjia (крепостной крестьянин) aina vuoteen 1861 saakka.

Lain mukaan tilanherralla ei ollut oikeutta tappaa maaorjaa. Näistä ”sieluja” oli oikeus ainoastaan ruoskia, myydä, ostaa, käyttää seksuaalisesti hyväksi (jota ei tietysti tehty julkisesti), menettää korttipelissä tai vaikkapa lähettää asepalvelukseen 25 vuodeksi. Maaorjia oli periaatteessa kiellettyä myydä ilman maata mutta tätä kieltoa kierrettiin helposti.

Yleisessä tietoisuudessa maaorjat olivat ”sieluja”. Tämä ajatus kiersi oivalluksen siitä, että he olisivat ihmisiä. Nimitykset säästivät ihmisten omiatuntoja. Ja jos omatunto kolkutti, niin maaorjuus oli mahdollista todeta Jumalan säätämykseksi. Maaorjuus (corvée) Euroopassa perustui yleensäkin ajatukseen siitä, että jokaisella on paikkansa ja että Jumala oli tarkoittanut jotkut raatamaan.

Nimitykset olivat erilaisia mutta ajatus oli sama: villanus, cottar, torpare, crofte, torppari, orja – kaikki nämä oli pakotettu työhön ilman ihmisarvoa. Heillä oli ainoastaan työarvo ja kuten antiikin Roomassa numero ilmaisemassa identiteettiä.  

Sipilä – tuo armoton venäläinen tilanherra?

Nykyinen hallituksemme aikoo venäläisen tilanherran armottomuudella ja feodaali-isännän kylmäsydämisyydellä antaa meille kaikille numeron. Kapitaatiossa ihmisten päitä lasketaan pääkallometsästäjän innokkuudella.

Sote uudistukseen liittyy ajatus rekisteristä, jossa on lukuja kansalaisten nykyisistä terveystiedoista ja tärkeistä numeroista. Hallitus haluaa tietää kuinka paljon se on valmis investoimaan ko. ihmisen tulevaisuuteen. Kyse on vakuutusmatemaattisesta taloudellisesta arviosta henkilön tulevaisuuden terveydentilan aiheuttamista kustannuksista.

Sote ei toimi ilman tätä kapitaatiota.

Oletko sydänvaivainen, onko sinulla syöpä, poltatko, käytätkö viinaa, etkö urheile, oletko vähän ylipainoinen, onko sinulla huonoja geenejä.

Toisinsanoen: mikä on sinun arvosi?

Lyhyesti: Juha Sipilän ja Petteri Orpon äärioikeistolainen hallitus laskee meidän päitämme (capita) kuin karjaa. Kylmä kalkyyli määrittelee sinun arvosi.

Ei perustuslaki - joka vanhanaikaisesti toteaa että...

"6 §

Yhdenvertaisuus

Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella..." (alleviivaus kirjoittajan).

Ihmisten karjamarkkinat

Ja sitten on luvut on saatu, niitä voi myydä, ostaa, vuokrata, lainata, levitellä ja perustaa varsinaiset karjamarkkinat. Sote-kapitaatio on yhtä kuin kapitulaatio markkinoiden edessä.

Sen jälkeen valtiolta tukea saavat kaverikapitalisti-yhtiöt arvioivat meitä ja rankkaavat meitä: kannattaako tuota vanhaa kurjaa enää hoitaa? Olisiko tälle syöpäsairaalle hyvä vain syöttää kipulääkkeitä? Ovatko nämä lapset vain lisääntyjiä ja luusereita?

Tässä kohtaa haluaisin kysyä: oletteko te arvoisat hallitusherrat halukkaita arvioimaan omia henkilökohtaisia lukujanne? Paljonko olette saaneet yhteiskunnalta ja paljonko antaneet?

Kansanedustajien piiskaus käynnissä

Sote-uudistuksen armottomat piirteet paljastuvat vähitellen ennen äänestystä.

Nyt on kiire ja siksi kepun ja kokoomuksen johtoklikit piiskaavat joukkojaan tottelevaisuuteen.

Kepu tietää, että se taistelee nyt tulevaisuudestaan. Tämä on sen "viimeinen taisto" ja siksi maalaisemäntä- terheät kepu-naiset saarnaavat korkealla äänellä televisiossa.

Silmät palavat ja ääni vapisee. Nyt mennään eteenpäin! Hallituksen etenee ”pääkallonmetsästäjä” politiikan tiellä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

tuntuu niin hyvältä kun meillä jokaisella on hintansa))) kokoomus voitti

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Mitä vakavampi aihe sen runollisemmaksi blogisti yltyy eli tapu - tapu. Itsellä tuli mieleen myös Kiinan suunnitelma pisteyttää kansalaisiaan hyvien ja väärien ajatusten suhteen mutta eiköhän me sekin aikaan saada jos tiedustelulakeja vähän sorvataan.

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/245020-kiina-alk...

(Mv - lehti on vihdoin supon agenttien toimesta nurin, huraa, ei kuin seuraavan valemedian kimppuun ja viha-ajatusrikolliset kuriin!)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

ei niistä voi puhua muuten kuin runollisessa muodossa...on niin hurjaa

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tuohon kaavailtuun systeemiin voidaan myöhemmin ympätä myös ns. arvopisteytys. Näin voidaan lähestyä ns. Kiinan mallia.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

70 päätoimittajaa lähetti eilen me@too- avunpyynnön julkisuuteen.

Heille, jotka ovat opetettuja saamaan arvot valmiiina manuaalisesti käsiteltyinä, tuleekin näyttöruudulle monenlaista tietoa suoraan kansan "dosenteilta" kuten konsanaan persuaktiiveille ennen puolueen hajottanutta puoluekokousta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Suomenmaan kertoessa kansanedustaja Ulla Parviaisen jättäneen eduskunnalle kirjallisen kysymyksen toimittajien kokemasta häirinnästä, katsoin wikipediasta henkilötaustaa: Ennen kansanedustajuuttaan Parviainen toimi Kuusamossa Rukan koulun rehtorina, sekä myös aiemmin Nilonkankaan koulun rehtorina.

Minä olen syntyjään perusmaalainen Ylä-Savosta joka ei lapsuudessaan mitenkään olisi voinut kuvitella useimpien lähisukulaisista päätyvän elämäntehtävänään opettajaksi, mutta niin vain on käynyt, ja jos tänään kysyn mikä on omassa elämässänne ollut tärkein kokemus, vastaavat, että äiti oli sodassa lottana!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Suomea viedään parhaillaan 1930-luvun Italiaan:

- Hiljaisen hyväksynnän rinki. Johtajan täysi valta. Uskollisuusvalat. Me vastaan ne -maailmankatsomus. Valehteleminen kaikista asioista, isoista ja pienistä, jonkin uskollisuuskoodin hyväksi, joka nostaa järjestön moraalin ja totuuden yläpuolella.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

"Sote ei toimi ilman tätä kapitaatiota.
Oletko sydänvaivainen, onko sinulla syöpä, poltatko, käytätkö viinaa, etkö urheile, oletko vähän ylipainoinen, onko sinulla huonoja geenejä.
Toisinsanoen: mikä on sinun arvosi?"

Meille tulee varmaan vakuutuslääkärityyppinen järjestelmä, jossa henkilöä näkemättä tehdään kylmästi arvio. Ja kylmäävä se on.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

ja kun sitten tiedot lähtevät eteenpäin...lopulta kaikille. Pankki kysyy niitä...ei saa lainaa. On tämä järjetön juttu.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Usein sanonta ettei asiat ole niin kuin näyttävät pitää paikkansa mutta tämän päivän Suomi on ihan uusissa sfääreissä kun puheet ja teot ovat musta - valkoinen jaottelun tason vastakohtia ilman kuuluja harmaan sävyjä. Tämä hallitus siis keksi Arvo Pohjan vaikka se on hallitus jonka tulisi erota jo yksistään täydellisen Arvo Pohjan puutteen takia kuten tämän kapitaatio idean jota törkeämpää loukkausta suomalaista tasa-arvoa vastaan ei ihan helppo ole keksiä ...

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Tiedot menee luultavasti ensin vakuutusyhtiöille, seuraavaksi työnantajille, pankeille jne. Tässähän ei pisteytetä ainoastaan terveydentilaa vaan koko elämä sosioekonomine asemineen kaikkineen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eikö puolueesi johdon tai eduskuntaryhmän kannattaisi tulla esille näistä soten seurauksista? Onhan se vallan kauheaa, jos ei saa pankista lainaa vain sen vuoksi, että juo punaista maitoa ja enolla on ollut sydänvaivoja.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Manu voisi kirjoittaa Orpolle tästä asiasta.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Onko edes laillista kertoa ihmisten terveystietoja kaiken maailman Pörriäisille vaikka ne olisikin kätketty kapitaatioarvon salakaapuun? Perustuslakiasiantuntijat äkkiä koolle!

Kapitaatioarvot eivät myöskään voi kuvata tulevia terveysriskejä missään mielessä tarkasti, joten Pörriäisiin palkattaville vakuutusmatemaatikoille tulee todellinen hunajatolppa.

Mitenkähän näitä tietoja päivitetään? Muuttaako jokainen terveystapahtuma lukuja reaaliaikaisesti, vai voiko henkilö vaikka kuolla ja säilyttää silti kapitaatioarvonsa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset