Arto Luukkanen

Kokoomus ja ystävyys boa-käärmeen kanssa

Kansanedustaja Turusen suurloikka PS puolueesta ensin Uuteen vaihtoehtoon, sitten Sinisiin ja lopulta Kokoomukseen, paljasti poliittisen järjestelmämme rappiotilan.

Sen kunniattomuuden.

Äänestäjien kokonainen valtakirja

Kansanvallan ajatuksena on se, että edustaja saa äänestäjiltään neljäksi vuodeksi kokonaisen valtakirjan. Äänestäjät eivät anna ¼ ääniä tai 2/4 ääniä vaan kokonaisen äänen – yhden kauden yhdessä puolueessa.

Äänestetty edustaja on tilivelvollinen äänestäjilleen seuraavissa vaaleissa. Se ketä tässä petetään, on äänestäjä. Hyppijä, loikkari, petturi tai vakaumuksensa myyjä viilaa linssiin häntä äänestänyttä ihmistä.  

Loikkaaminen tai puolueen vaihtaminen on täysin mahdollista mutta se täytyy tehdä niin, että äänestäjillä on ”äänestystakuu”. Että he tietävät.  

Hyppääjä-Turusen sekä kaikkien loikkareiden kunniallinen vaihtoehto olisi ollut istua vaalikauden loppuun saakka ja sitten vaihtaa puoluetta.

Turunen ei toiminut kunniallisesti. Toisaalta, kokoomus ”söi sinisen lenkin” kunniattomasti.

Näin suomalainen politiikan slummi olla rehjottaa ja leviää.

Viimeisen vuoden bakkanaalit ja äänestäjien huijaukset

Politiikan härskien lehmänkauppojen todellisuus paljastuu aina eduskunnan viimeisen istuntokauden aikana – ennen vaalikampanjoita. Silloin on vielä aikaa suhmuroida, kehveltää ja raapustella pimeitä sopimuksia.

Puoli vuotta ennen vaaleja ts. joulukuussa 2018 pimistely pitää kuitenkin lopettaa – väliaikaisesti.

Kunniattomuus ja kunniallisuus ovat tässä pelissä huutolaispojan asemassa. Esimerkkinä tästä mainittakoon vaikka Sampo Terho, joka eilen nieleskeli kyyneleitään televisiossa ja valitti ”likaisesta pelistä”.  Terho – tämä loikkahyppyjen arkkimestari ja kesäkuun 2017 petoksen pääkokki – on nyt haavoitettu sankari.  

Kokoomus taas toimii koulukiusaajan röyhkeydellä ja syö toisen puolueen kansanedustajan samalla kun istuu sen kanssa samassa hallituksessa. Samaan aikaan kun ylistetään yksimielisyyttä, on mahdollista viiltää palasia toisesta – parhaasta ystävästä!

Kokoomuksen ystävyys on vähän kuin Boa-käärmeen ystävyyttä lampaan kanssa. Se on lampaan paras ystävä…siihen saakka kunnes sille tulee nälkä.

Juhan pimeät kalaretket!

Juha Sipilä taas samaan kalastaa sameissa vesissä ja hamuaa kohmeisin käsin pikkupuolueiden (ruotsalaiset ja kd) edustajien suosiota Sotelle. Nyt on hyvä luvata ja olla myöhemmin pitämättä lupauksia. Kaikki on kaupan aatteesta lähtien ja mitä enemmän on vastustanut Sotea, sitä paremman hinnan tuestaan pyytää.  

Nyt on demokratian suden hetki - ihmisten usko politiikan kunniallisuuteen on koetuksella ja monen usko häviää.

Kulisseissa liukkaasti uivat junapelurit eivät ymmärrä sitä, että politiikka perustuu kansalaisten luottamukseen ja jos se häviää niin sille käy kuin väärälle rahalle.

Se menettää arvonsa!

”Se on vaan tyhmää äänestää kokoomusta…”

Ehkä suurin häviäjä on kuitenkin se, joka äänesti vilpittömästi Kokoomusta.

Kylmäsydäminen kokoomus näyttää tässä loikkarisirkuksessa todellisen karvansa.

Entinen kodin, uskonnon ja isänmaan puolue on todellisuudessa rahan, periaatteettomuuden ja ylikansallisen hajaannuksen puolue.

Eniten petettiin sitä vilpitöntä, joka äänesti imagon takia, jolla ei ole kuin velkaa ja käytetty auto, ei verottomia osinkoja tai kevyesti verotettuja pääomatuloja, eikä osakkeita hallintarekisterissä.

Ainoa mitä konservatiivisella äänestäjällä oli, oli unelma paremmasta puolueesta.

Kuten eräs viisas mies Oulun puolesta tässä minulle eilen totesi: ”se on nyt vaan tyhmää äänestää kokoomusta!”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Kun Kaj Turunen aikanaan edusti kunniakkaasti Perussuomalaisia, niin mahtoiko hänen mielessään jo tuolloin olla idulla Kokoomuksen arvomaailma. Ymmärtääkseni PS ja Kok arvot ovat suht' kaukana toisistaan!

Jotkut meistä ovat siinä määrin heikolla itsetuntemuksella varustettuja, että eivät toimillaan koe pettävänsä ketään, päinvastoin.

Tässäkin tapauksessa, nimeltä mainitsematon kansanedustaja, hyppelehtiessään taiturimaisesti kansankukasta eliitin kukkaan, yhden pysähdyksen taktiikalla, loikka onnistui.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

hän oli se, joka junaili hallintarekisterinlain - erittäin huonossa muodossa. Ja petti sen mitä oli sanonut aiemmin.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Slogan: "Se on vaan tyhmää äänestää kokoomusta" kuullostaa koko ajan yhä paremmalta...

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Kokoomuksella on aika selkeä ideologia - verrattuna moneen muuhun puolueeseen. Se mitä tarkoittanet, on jotakin muuta? Saanen tulkita Sinua ugh suuri gurumme? Tarkoitat sitä, että Kokoomus-puolue on myynyt sielunsa - lobbareille - isolle rahalle? Se antaa aina periksi, kun joku vain vilauttaa isoa setelinippua? Siltähän se näyttää mm. tämä terveydenhoidon uudistusprosessikin tai yritystukirahoituksen pohdintaryhmän työ tavallisen maallikon silmin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kokoomuksen jalot tavoitteet kansalaisten hyvinvoinnin parantamiseksi ovat käyneet kyllä selviksi. Thx !

Työtä tekemällä toimeen tullaan, eiköstä vaan ? Ihan lähihistoriasta esimerkkinä, halpatyövoiman hinaaminen Suomeen, hinnalla millä tahansa ja globalisaation rajattomien mahdollisuuksien hyödyntäminen mm ssa hoitopalveluiden parissa.

Työttömyys ei kuitenkaan ole vieläkään oikeasti kadonnut, mutta vähentyvien työpaikkojen jakajien määrä on kyllä lisääntynyt. Samoin nuoret haahuilevat edelleen pätkätöissäja sosiaalituken varassa ja vanhusten hoitoon ei millään riitä fyrkkaa, eikä myöskään tekijöitä.

Ja niin, Kokoomuksellehan sopi ( pm. Katainen ) aikoinaan myös mainiosti Fortumin sähköverkon myyminen. Tänään saimme taas lukea, kuinka jakeluhinnat vaihteeksi pompsahtavat, koska kustannuspaine.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Toisaalta, kun persujen eduskuntaryhmä hyväksyi hallitusneuvottelussa Sipilän hallituksen hallitusohjelman, joka poikkesi täysin persujen vaaliohjelmasta niin puolue petti jo siinä vaiheessa äänestäjänsä ja siihen nähden Turusen loikka on varsin mitätön tapahtuma. Sipilän porvarihallitukseen menoa taisi vastustaa puolueen johdosta ainoastaan kansanedustaja Saarakkala

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vaaliohjelma ja hallitusohjelma ovat kaksi eri asiaa. Suomen kieli on siitä mukava kieli, että lähes joka sanalla on oma erityismerkityksensä. Kieli kertoo itsessään kansan älykkyydestä, joka tuntuu valitettavasti olevan katoava ”luonnonvara.”
Vaaliohjelmaa puolue pystyy noudattamaan vain siinä tapauksessa, kun se saa ehdottoman enemmistön eduskuntaan. Muutoin on tyydyttävä kompromissien tuloksena syntyneeseen hallitusohjelmaan. Perussuomalaisten meno hallitukseen oli demokratian ja maan edun kannalta hyvä asia.
Puoluekaappaus ei sitä ollut ja se tuli aikanaan konkreettisesti esille Jukka Jusulan haastattelussa Susanne Päivärinnan ohjelmassa. Onneksi hallituskriisi ja mahdollinen isompi kriisi saatiin kuitenkin torjuttua perussuomalaisista eronneiden jatkaessa hallituksessa. Epävarmuus olisi saattanut aiheuttaa mm. korkojen nousua ja se ei olisi ollut hyväksi asuntovelallisille ja velallisille yleensä. Asuntovelkakanta on 96 miljardia euroa. En kirjoita tätä omassa asiassani. ”Oma lehmä ei ole ojassa.”
Perussuomalaisista eronneet ministerit ovat tehneet hyvää työtä siinä, mihin hallitusohjelma antaa mahdollisuuden. Tämä ei ole näkynyt kannatuksessa. Kunnioitettavaa tässä on se, että Isänmaan etu on asetettu tietoisena mahdollisesta tappiosta oman edun edelle. Turunen on nyt lipsunut tästä rintamasta ja näyttää mitä ilmeisemmin valmistautuvan seuraaviin eduskuntavaaleihin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jos joku, niin juuri tämä hallitus on asettanut "oman edun" isänmaan edun edelle. Keskusta haluaa maakuntauudistuksen, omien kannattajien etujen turvaamiseksi, kokoomus taas valinnanvapauden omien kannattajien ja rahoittajien eduksi. Kyllä kepun ja kok. tekemästä "lehmänkaupasta" isänmaan etu on todella kaukana.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.M:"Kunnioitettavaa tässä on se, että Isänmaan etu on asetettu tietoisena mahdollisesta tappiosta oman edun edelle".

Täytyy kyllä isosti ihmetellä että vieläkin löytyy näin ajattelevia, kun tosiasiat tästäkin keissistä puhuvat ihan muuta.
Onko se mitenkään vaikeata Mikkolan ymmärtää, että persuministerit olisivat olleet entisiä ministereitä, jos eivät olisi loikanneet? Nyt kun saivat jatkaa hallituksessa, niin heidän oma etunsa tässä oli pääasiana, ei taatusti maamme etu. Pari vuotta ministerin palkkio vs. ilman sitä. Kumman valitset?

Kannattaa myös hieman tutkiskella tuota korkohimmeliä ja minkä mukaan se määräytyy. Uskoisin että aika vähän tekemistä sillä, miten meidän maamme poliitikot asioita täällä yrittävät sotkea.

J.M:" Kieli kertoo itsessään kansan älykkyydestä, joka tuntuu valitettavasti olevan katoava ”luonnonvara.”

Kommenttisi oli tästä oiva esimerkki.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

"..paljasti poliittisen järjestelmämme rappiotilan.Sen kunniattomuuden."
Turunenhan vanhana yrittäjänä meni juuri sinne, jossa tunsi olevansa parhaiten kotonaan?
Se taas, minkä puolueen listoilla voisi päästä läpi Eduskuntaan, on toisen väittelyn paikka. Puolueiden aatoksilla kun ei ole niin kauhean suuria ideologisia eroja enää nykyaikana; esim yksikään puolue ei enää kannata esim vallankumousta!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Arto ja Kari. Teitä kun lukee niin melkein menee usko demokratiaan))))

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Sinisen apoptoosi etenee nopeasti. Paikallinen "sininen" puheenjohtaja Savonlinnassa miettii "millä tästä oikein pääsee eroon". Kuka on se viimeinen, joka laittaa valot pois?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

#9 Njaa sanoo ruottalaanen, kun empii.Pohdinnot demokratian eri puolista ovat toki tunnettuja, vanhoja ja osin ymmärrettyjäkin - onhan pelureina vain "ihmisiä" - vajavaisia jumalan luomuksia, joille itse puuseppä (puupäiden luoja) on uhannut antaa kauheita koettelemuksia valuvioistaan johtuen, vaikka syypäätä pitäisi etsiä itse sylttytehtaalta! Jumalalla on tunnetusti vino ymmärrys oikeudenmukaisuudesta, mutta se on toisen parranpäristelyn paikka...mutta pankaapa merkille ja maiskutelkaa ajatusta!

http://www.kolumbus.fi/juha.seppanen/opinnot/fi/fi...

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"Entinen kodin, uskonnon ja isänmaan puolue..."

Kyllä tässä pieni ihminen on ihmeissään... Uskontoahan se Kokoomus vain vaihtoi. Sama "parranpäristys" jatkuu. Niin Keskustalla kuin uuvateillakin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Erikoinen termi tuo 'ylikansallinen hajaannus'. Mitä siinä tarkkaan ottaen hajoitetaan? Miten kokoomus liittyy siihen? Selvitäpä vähän. Muuten kuulostaa tyyppiä PVL. Eli kaikki mikä ei tue Putinia on ylikansallista hajaannusta.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Sanoisiko "Trump" Harkimo näin: eristäytyminen, vetäytyminen ja kansallismielisyys "voivat olla houkuttelevia ratkaisuja väliaikaisiksi korjauksiksi pelkoihimme, mutta oven sulkeminen maailmalta ei pysäytä maailman evoluutiota, eikä se hillitse vaan ruokkii kansalaistemme pelkoja".

Hän lisäsi: "Emme anna äärimmäisen nationalistisen ryöstelyn ravistella maailmaa, joka täynnä toivoa suuremman vaurauden puolesta."

Noin puhui presidentti Macron eilen USA:ssa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Harkimo on sanonut viime päivinä paljon, mm. että hän olisi sydämetön mikäli ei pyrkisi tarjoamaan kahdelle pojalleen kaikkea hyvää mitä maailma voi tarjota.

Aikaisemmin Mikael Lilius on perustellut meheviä optioitaan lastensa opiskelulla engliantilaisissa eliittikouluissa. Samoilla sanoilla on lastensa tarpeista puhunut myös Björn Wahlroos.

Ilmeisesti Englannissa pääsee eliitin kouluihin vaikka ei kuuluisikaan kylän terävimpiin kyniin?

Meidän Luojamme, Jumalamme, tai millä nimellä kukin ilmiötä kutsuu, näyttääkin suuren voimansa synnyttämällä meidät keskenämme hyvin erilaisiksi.

Raha tasottaa eroja, tietää Timo Soini.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Libera-aktiivi Elina Lepomäen uudella kirjalla, jossa hän kehuu Juha Sipilää ja Anne Berneriä mutta haukkuu kokoomusta, on arveltu olevan jokin piiloagenda.

Tuloaan politiikkaan Berner perusteli halulla tukea kolmen poikaansa menestymistä elämässä.

Espooseen uusi kansainvälinen koulu – lukuvuosimaksu aluksi liki 10 000 euroa:

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/640884-espoose...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei h...vetti. Tuollaiset eliittikoulut ovat lopun alkua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset