Arto Luukkanen

Timppa-ministeri wappulaukalla

Ulkoministeri Soini on wappupäällä!

Maamme virassa oleva ulkoministeri syytti plokissaan 29.4. Helsingin Sanomia Pohjois-Korean agentiksi ja alkoi revittelemään omia kantojaan kesken kansainvälistä rauhanprosessia. Pohjois-Korea kuulemma jallittaa länttä ja tekee sitä tai tätä.

Suomen ulkoministeri sabotoi tehokkaasti Suomen mahdollisesti isännöimää huippukokousta Trumpin ja Kimin välillä.  Ei voi muuta kuin todeta: Soinin ammattitaidottomuus, sooloilu ja irtiotto sotivat Suomen kansallista etua vastaan.

Samaan aikaan yritetään asiallista sopua

Soinin kevätmellakka tapahtui samaan aikaan kun Koreat yrittävät solmia rauhaa ja maailmalla mietitään, missä Donald Trump ja Koreoiden johtajat tapaavat. Ehkä Helsingissä? Suomi on ollut tässä prosessissa mukana – täällä on käyty neuvotteluja ja yhteydenottoja.

Nyt sitten änkyröivä ulkoministeri ottaa ravihevosen ohjat ja rynnistää laukalle. Onko hänet ohitettu näissä kuvioissa vai miksi hän on näin avoimen vihamielinen tätä prosessia kohtaan?

Miksi Suomen ulkoministerin oksentaa rauhaprosessin päälle – julkisesti? Kuten tunnettua ei diplomaateilla ja ulkoministereillä ole oikeutta ”yksityisasiana” haukuskella maita, joiden kanssa hoidetaan asioita.

Ja kysynkin vakavasti asian puolesta: Onko Soinilla kaikki ok? Miten maailman suurin hylkiövalta kykenisi ohjailemaan suomalaista mediaa? Ihan yhtä hyvin voisi sanoa, että Hesaria ohjaa Ilja Janitskinin kopla -tai ulkoavaruuden ufot ohjaavat Suomen ulkoministerin suuta? Ovatko Soinin kaikki muumit muumilaaksossa? Pitääkö meidän Timppa liian pientä pipoa? Laitettiinko päärynän kokoinen hattu melonin kokoiseen päähän? Oliko myöhäisillan viimeisessä kebabissa liikaa maustetta?

Tätä ei voi muuta kuin äimistellä.

Presidentillä asiallinen linja

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö suhtautui viimeisessä haastattelussa myönteisesti Pohjois-Korean ja Etelä-Korean johtajien perjantaiseen tapaamiseen. Hänen mukaansa seuraavaa huippukokousta kaavailtaessa myös Suomi on mainittu mahdollisena isäntämaana.

Mutta eihän mitään huippukokousta voi pitää maassa, jossa on tällainen mahalasku ulkoministerinä? Timo Soini voi lisätä tulevan pankinjohtajan ansioluetteloon: ”Pilasin yhden huippukokouksen ja sabotoin maailmanrauhaa”.

Mutta hyvää wappua kaikille!

Siitäkin huolimatta, että tämä meidän oma timosemme; tämä meidän kallis ulkoministerimme aloitti oman mantansa lakittamisen jo aikaisessa vaiheessa.

Ehkä nyt tarvitaan tupla-uunot: Timo ja Anne voisivat erota, ja jos eivät pysty edes siihen, niin saada epäluottamuslauseen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Niinistöllä oma politiikka ja Soinilla oma linja...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Pohjois-Koreassa turvamiehet juoksevat pomon Mersun vierellä, meillä puhemies Paavo Lipposen aikana tilattiin eduskunnalle panssari-Mersu;

https://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/eritt...

Ei ole eka kerta kun tulee vertailluksi kahta perheyrittämisen paratiisimaata.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Olishan se kiva katella kun Kimin turvamiehet juoksisivat kehä kolmosella auton vieressä mahanalus jalkoja täynnä ja vauhtia sellainen 100km/h. :)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

hahah....noh....mistä saadaan ne ambulanssit kun ne tuupertuu?

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Olisi nyt Timppa-ministerillä paikka selittää mitä hän pitää presidentin linjasta!
Onko puolesta vai vastaan?
Ja sitten pitää kysyä tarvitseeko Suomi tällaista ministeriä! Kekkonen sanoi joskus, että jos jonkun pitää olla rempallaan, olkoon se sitten sisäpolitiikka. Ulkopolitiikalla ei ole varaa leikkiä, eikä missata tuhannen taalan paikkoja jonkun mahanpurujen vuoksi.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Timo Soinin ihailema Paavo Lipponen keskustelee vaikka Kiinan keisarin kanssa, eikä siihen muiden lupaa tarvita. Mediassa ei ymmärretä, koska ei osata edes englantia tarpeeksi. Märkäkorvaisia lärväkkeitä.

Kiinalaisilta alkaa irrota pääomia ja koneita Afrikasta tunnelin kaivamiseksi Helsingistä Tallinnaan. Lapioväkeä kärrätään Itä-Suomesta. Otamäen tehtaalta VR tilasi ison erän kaksikerroksisia vaunuja pehmustetuilla penkeillä, eikä mitään härkävaunuja. Jotain on opittu. Toteutuu malli 2.0

Soini kävi Nykissä ihailemassa Trumpia jolla on rahaa, se täytyy populistin sanoa. Mitä ne propellipäät, puolueen piirien pökkelöt ja fillarikommunistit tämmöisestä tajuavat? Oopiumia.

Kiinalaiset ostavat Pohjois-Savoon suunnitellun biotehtaan tuottaman sellun vessapaperinsa raaka-aineeksi.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Oho tuota tapaa kuinka Suomen ulkoministeri ottaa kantaa koreoiden rauhanprosessiin. Melkoinen lausunto herkkään asiaan.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Jos Timo Soini sai neuvoja niiltä kansainvälisiltä pankkiireilta joilta hän ilmeisesti ottaa neuvoja. Niin hän ainakin on joskus kertonut.
Rauha is bad for business!

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

"Wappulaukan" ravirata on kai sitten sitä samaa ympyrää mitä hevosetkin raviradalla rahan perässä juoksevat. Tosin hevoset eivät ymmärrä, ne ovat vain uskollisia ja jaloja palvelijoita isäntiään kohtaan. Niin sitten mennään kun käsketään. Poliitikoilla ei aina suju samaan malliin "isäntänsä" eli oman maan etua ajatellen. Soinin uutisen luin tästä blogista, hyvä niin, tutustun vielä siihen alkuperäiseenkin. Oman puolueen menestys voi painaa "sylkykupissa" myös, mitä Soiniin tulee.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

asiantunteva pikkulintu kertoili, että Timppa on jätetty näistä kinkereistä kokonaan ulkopuolelle. Siksi kiukuttelu. ))))

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Luin X-ulkoministerin (joskus se tapahtuu) blogia ja tätä aihetta jonkin verran. Ei jaksa ottaa tosissaan, se teksti oli jo huonosta huumoristakin kaukana. Täytyisi tietää rajansa jos aikoo olla uskottava poliittinen vaikuttaja.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

siinä oli takana jotain kummaa; raivoa ja pettymystä? selittyy tietysti sillä että jätettiin pois. Isku itsetunnolle?...näin katkerassa ja henkilökohtaisessa blogissa Soini ehkä valmistelee sinisten lähtöä hallituksesta. Kuten muistat SIpilä halusi keskustella vapun jälkeen...ikään kuin antaen ymmärtää että tämä on pikkujuttu. Soinille rempseä lähtö olisi viimeinen mahdollisuus...

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Etpä laittanut linkkiä ,piti oikein lukea mitä se Soini on taas sanonut kun noin on saanut oppineet tenteisilleen.

Tätähän varmaan tarkoitit?

http://timosoini.fi/2018/04/unto-erehtyy/

Hieno ploki.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kimin hölkkäävät henkivartijat 29.4.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Koomista ja ala-arvoista teatteria , kuten pelokkaina tahdissa juoksevat henkivartijatkin omalta osaltaan todistavat , ovat tuon Pohjois-Korean touhut olleet jo vuosikymmeniä.

Pohjois-Korean kansa syö ruohoa ja rottia ja osa kituu keskitysleireissä. Kansalaisia hallitaan pelolla ja terrorilla. USA:n ydiniskua kansa on manipuloitu odottamaan jo 60 vuoden ajan.

Suomen ei pitäisi missään nimessä sotkeentua millään tavalla tuon hirviövaltion asioihin. Ei hyvässä eikä pahassa. Atomiase yltää sieltä meille asti.

Ihmisoikeuksien rikkojat pysykööt Suomen rajojen ulkopuolella. Heitä varten ei Helsinkiin pidä kalliita teatterikulisseja rakennella.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Tuskin pystyvät yltämään! Suomesta on Pohjois-Koreaan 9 500km ja Taepodong-2 yltää 4 000-10 000km, jos toimii ylipäänsä kunnolla. Mutta tulevaisuuden yltävyys on otettava huomioon, jos ydinasekilpailu jatkaa rehottamistaan rauhassa. Tässä on nimenomaan yksi lisäsyy, miksi on Suomen kansallisessa intressissä edistää rauhanratkaisua Koreassa. Ja aivan selvää on, että mitään ratkaisua, jossa Pohjois-Korealle jäisi ydinaseita, jotka voivat saavuttaa Yhdysvaltain territorioita, ei tämä edes harkitse hyväksyä.
Eli alas Soini ja vihreää valoa Niinistölle sekä tervetuloa Trumpille ja Kimille!

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Timo Soini istuu, Timo Soini makaa, Timo Soini edestä ja Timo Soini takaa. Sulle tosiaan on jäänyt paljon hampaankoloon, vaiko tuskaista rakkaudenkaipuuta isän perään vielä huudat?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Timo Soini kävi Vatikaanissa haukkaamassa pinaattia konservatiivikardinaalien luona ja eduskuntaan palattuaan väänsi Kanki-Kaikkosen sijoiltaan perussuomalaisten vaadittua tätä pois valiokunnan johtopaikalta Nuorisosäätiön rahasotkujen vuoksi.

Vain täydellisiä lampaita suvaitaan eduskunnassa. Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu. Harkimo onkin toista maata?

Raha ratkaisee, Soini hokee Strömsön luottamusportilla, eikä siinä puhuta mitään työn vapauttavasta vaikutuksesta. Jotakin on opittu v2.0.

Maailma muuttuu yksilöiden tiedostamistasolla. Peiliin katsomalla, sanoo suomalainen. Jokainen on oman elämänsä dosentti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset