Arto Luukkanen

Stalinismin "hullut koirat"

Neuvostoliiton 1930-luvun näytösoikeudenkäyntien ehdoton tähti Andrei Januarevitš Vyšinsky oli neuvostolainsäädännön sankari. Hänen kuuluisan diktaattinsa mukaan ”tunnustus on todisteiden kuningatar”.

Hän oli myös hyödyllinen ”neuvostolaillisuuden” ajaja. Ensimmäisessä tärkeässä näytösoikeudenkäynnissä vuodelta 1928 (ns. Shahtyn juttu)  Vyšinsky vahti tarkasti sitä, että oikeus ei suinkaan tutkisi todisteita vaan keskittyisi siihen, että syytettyjen todistukset olisivat linjassa kuulusteluissa annettujen ”mukiloitujen” tunnustusten kanssa. Hän vahti kärppänä ”viljavarkaiden”, ”sabotöörien” ja ”sadontuhoajien” saamia rangaistuksia. Vyšinskyn suuri hetki koitti vuonna 1935, jolloin ”näytösoikeudenkäynnit” alkoivat ja hänestä tuli pääsyyttäjä.

Hän sai myös neuvostovaltion tunnuksen teoreettisesta keksinnöstään, jonka mukaan tutkijoiden ja tuomareiden oli ehdottomasti harkittava ”laajempia sosiaalisia perspektiivejä” langettaessaan rangaistuksia. Tämä tarkoitti sitä, että faktista rikosta ei tarvittu tuomioon – ihminen pystyttiin tuomitsemaan vain kuulumisestaan tiettyyn vahingolliseen ihmisryhmään ”luokkavastuunsa” perusteella tai vain siksi että tuomio on tärkeä kommunistiselle puolueelle.

Vanhanaikaisia todisteita ei enää tarvittu. Kuten hän kerskaili jälkeenpäin: ”antakaa minulle ihminen ja minä löydän rikoksen”. Syytöspuheensa puolueoppositiota vastaan hän yleensä päätti kiekaisuun: ”vaadin että nämä hullut koirat ammutaan!

Laura Huhtasaaren poliittinen ajojahti: Svenska Ylen ja ”tuntemattoman henkilön” ilmianto

Kuten muistamme, Laura Huhtasaarta syytettiin ennen presidentinvaalia siitä, että hänen gradunsa olisi plagioitu. SK:n päätoimittaja ryntäsi apajille ja oli sitä mieltä, että gradu sisälsi useita suoria ja sanatarkkoja lainauksia toisista teoksista ilman lähdeviitteitä. Asiaa ruvettiin tutkimaan ja kun vaalit olivat ohitse, Jyväskylän yliopisto totesi huhtikuussa 2018 että gradussa oli osin joitain hyvän tieteellisen käytännön vastaisia piirteitä, mutta ei vilppiä.

Nyt ennen poliittista kesätaukoa ja ennen sote-äänestyksiä veronmaksajien ylläpitämä Svenska Ylen toimittaja tarttui uusiin kohtiin, joita uskoo plagioiduiksi. Takana tässä kaikessa jokin ”yksityishenkilö”, joka on kirjannut esiselvityspyynnön hyvän tieteellisen käytännön loukkaamisesta Jyväskylän yliopistolle.

Se mikä ihmetyttää on se, että samalla kun asia siis vietiin yliopistolle, se julkistettiin veronmaksajien maksamassa Svenska Ylessä.

Kukaan ei tiedä kuka tämä ”yksityishenkilö” on eikä sitä edes ihmetellä. Se, mikä tässä jutussa on länsimaisten oikeuskäytäntöjen vastaista on, että Svenska Yle asettui samaan aikaan tutkijaksi, syyttäjäksi ja tuomariksi.

Se hankki professoreiden lausuntoja, joiden mukaan plagiointia ei voi kiistää vaikka he eivät halua kiistää toisen yliopiston kollegoiden työtä. Tutkiva journalismi syytti, todisti, ja antoi tuomion.

Jyväskylän yliopiston tehtävänä on nyt vain todeta asia ja tehdä kuten media haluaa.  

Samaan aikaan Laura Huhtasaarta kohtaan on esitetty painostusta, jossa häntä kehotetaan ”tunnustamaan” omat ”rikoksensa”. Kaiken tietysti kruunaisi ”todisteiden kuningatar”.

Eräs mielenkiintoisimmista Svenska Ylen journalistisista keksinnöistä oli kärttää Huhtasaarta antamaan lausunto, ilman, että se näyttää tai dokumentoi omia havaintojaan. Salamannopeasti.

Laitan tässä LH:n postauksesta 11.22. saadun viestin: ”Olemme perusteellisessa selvityksessämme (!) löytäneet edustaja Huhtasaaren gradusta huomattavasti laajemmasta plagioinnista….pyytäisimme tästä asiasta kommentin edustajalta ennen kuin juttu julkaistaan…Ymmärrämme, että eduskunnassa on todella kiireinen aika ja toivomme, että saamme kommentin 17.30 mennessä.…Kerromme mielellämme lisää ja avaamme jutun sisältöä tarkasti, jos pystytte ottamaan meihin yhteyttä.”

Svenska Yle antama mahdollisuus vastineeseen näyttää olleen äärimmäisen muodollinen ja lähinnä vain siksi, että voidaan sanoa, ”annetun mahdollisuuden kertoa kantansa”.  

Juttu nimittäin julkaistiin klo 15.00. Kahta ja puolta tuntia ennen sovittua aikaa.

Perjantaina Pressiklubissa pistettiin lisää löylyä ja painostettiin yliopistoa: Jos ette hylkää Lauran gradua ei kukaan ei ota teitä tosissaan”.

Avoimia kysymyksiä on monta: mikä on Svenska Ylen ja tämän tuntemattoman ilmiantajan suhde? LH:n gradun hylkäystä vaaditaan raivokkaasti ja yliopistoa painostetaan – miksi ja minkä takia? Ja ennen kaikkea: miksi tällaista stalinistista ajojahtia harjoitetaan?

On epäiltävää, että kyseessä on ”vyšinskymäinen” ajojahti, jossa pyritään systemaattisesti tuhoamaan erään poliitikon tulevaisuus arveluttavilla keinoilla. Huhtasaaren todellisena syntinä näyttää olevan hänen poliittinen puolueensa ja se, että hän oli liian suosittu presidentinvaaleissa.

Vielä kerran: syyttäjänä toimii veronmaksajien tuella toimiva Svenska Yle, joka näyttää samalla olevan tutkija, syyttäjä, tuomari ja mestaaja.

Kuka bulvaanien takana?

Ehkä tärkein tieto olisi kuka tässä oikein on todellisuudessa taustalla?

On sinänsä oikein hyvä, että poliitikkojen opinnäytteitä tarkistetaan, mutta jos se tehdään niin, silloin se pitää ehdottomasti tehdä systemaattisesti eikä joku erityinen puolue maalitauluna. Jos poliiittinen maalitus tehdään, on se ajojahtia.

Tieteessä ja tieteen kritiikissä esiinnytään omalla nimellään eikä nimettömästi. Onko tässä kyse hyökkäyksestä Jyväskylän yliopiston asiantuntemusta vastaan, kun se on tutkinut gradun jo kaksi kertaa? Vai onko kyseessä tuleviin vaaleihin liittyvä propaganda?

Kun tiedettä ja opinnäytteitä arvioidaan, on ehdoton edellytys, että ei ole olemassa nimettömiä ilmiantoja. Tämän henkilön pitää olla julkisuudessa omalla nimellään että voidaan arvioida hänen tieteellisen asiantuntemuksensa määrää ja poliittisen affiliaationsa suuntaa. Entä onko tällä henkilöllä joitain tukijoita? Miksi he eivät astu julkisuuteen?

Vielä kerran: tieteellinen arviointi ja opinnäytteitten arvostelu ei voi olla poliittisen mustamaalaamisen tai poliittisen trollaamisen näyttämönä.

PS. Journalistin ohjeissa kerrotaan. ”Jos yhteiskunnallisesti merkittävien tietojen julkaisusta aiheutuu erittäin kielteistä julkisuutta, toimituksen on suotavaa avata yleisölle, miten nimettömän lähteen ja siltä hankittujen tietojen luotettavuus on varmistettu.”

Samoin: ”jos selvästi tunnistettavissa olevan henkilön tai tahon toiminnasta aiotaan esittää tietoja, jotka asettavat tämän erittäin kielteiseen julkisuuteen, kritiikin kohteelle tulee varata tilaisuus esittää oma näkemyksensä jo samassa yhteydessä.22. Ellei samanaikainen kuuleminen ole mahdollista, voi erittäin kielteisen julkisuuden kohteeksi joutunutta olla tarpeen kuulla jälkeen päin. Jos näin ei tehdä, hyvään tapaan kuuluu julkaista hänen oma kannanottonsa. 23. Kannanotto on puheenvuoro, joka on syytä julkaista mahdollisimman nopeasti ilman sen yhteyteen liitettyjä asiattomia lisäyksiä.”

Svenska Ylen kannattaisi noudattaa näitä ohjeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (152 kommenttia)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hyvä Arto! Minä nyt nimellisenä yksityishenkilönä vaadin, että presidentti Sauli Niinistön lopputyö otetaan samanlaiseen tarkasteluun kuin Laura Huhtasaaren.

Risto Koivula

Kannatan! Muuta vainot seis ja Salen gradu tiskiin! Syynätään, ja sitten jatketaan niistä muista!

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/puo...

Jos se gradua rupea löytymään, niin syyte vetämään väärän merkinnän aiheuttamista julksiseen rekisteriin ja valetuomarina esiintymisestä"

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Onko tällaisen tutkinnan vaatimiseen jonkin erityinen syy? Onko nähty joitakin seikkoja, jotka vahvasti viittaavat siihen, että Niinistön opinnäytetyö ei vastaisi sen saamaa arvosanaa?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Juuri näin Ritva. Tasa-arvoa!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Riittääkö tämä julkinen julistus, vai pitääkö Merja Ylä-Anttilalle panna erikseen pyyntö?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #6

Kenelle minun pitää laittaa pyyntö, että myös presidentti Niinistön lopputyö etsitään ja aletaan syynäämään?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #7

Laita se vaikkapa paikallisen K-kaupan ilmoitustaululle.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #21

Luuletko, että se sen avulla löytyisi? Minäpä laitan seuraavan kerran kun käyn Kivistössä K-marketin ilmoitustaululle, niin katsotaan auttaako ohjeesi.

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio Vastaus kommenttiin #21

Perussuomalaisten rikosten tutkintaan ei tarvitsekaan laittaa mitään ilmoitusta, tulijoita on jonoksi asti. Tuomioonsa eivät tarvitse edes tutkimista, niin hyviä ovat.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #45

Kiitos Janne Aikio, minulla on kolme tuomiota ilman, että esitutkinta olisi suoritettu, kun esitutkinta suoritettiiin, niin syyttäjä teki syyttämättä jättämispäätöksen.
Tuomiot ovat edelleen voimassa, sillä minulla ei ole varaa palkata asianajajaa jolla on oikeus esiintyä Korkeimmassa oikeudessa tuomion purkamiseks.

Onko Suomi oikeusvaltio ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #45

Kiitos Janne Aikio, minulla on kolme tuomiota ilman, että esitutkinta olisi suoritettu, kun esitutkinta suoritettiiin, niin syyttäjä teki syyttämättä jättämispäätöksen.
Tuomiot ovat edelleen voimassa, sillä minulla ei ole varaa palkata asianajajaa jolla on oikeus esiintyä Korkeimmassa oikeudessa tuomion purkamiseks.

Onko Suomi oikeusvaltio ?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #21

En halua kuitenkaan saattaa presidentti Sauli Niinistöä naurunalaiseksi, että hänen graduaan etsitään kissojen ja koirien kanssa jopa lähikaupan ilmoitustaululta, joten laitoin Svenska Ylelle oheisen viestin:

"Gradujen tarkastus

Su 13.5.2018 10:03

Vastaanottajaja: svenska@yle.fi

Hei!

Milloin alatte tarkastamaan presidentti Sauli Niinistön gradun samalla intensiteetillä, kuten olette tarkistaneet kansanedustaja Laura Huhtasaaren gradun?

Ystävällisin terveisin,

Ritva Puolakka"

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #84
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #88

Antaa nyt Svenska Ylen rauhassa suorittaa tutkivaa journalismia, koska heille siitä palkankin maksamme.

Tuon mukaan se "lopputyö" olisi kyllä löytynyt. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000710187.html

Laitan nyt kuitenkin Turun yliopistolle kyselyä, että onko sitä lupausten mukaan sinne toimitettu.

Käyttäjän ArsiJuhaniKristianSaarijrvi kuva
Arsi Saarijärvi

Olisipa oikein mielenkiintoista kuulla Vihreiden Presidenttiehdokkaan Professori Haaviston mielipide tähän asiaan. http://www.iltalehti.fi/politiikka/201707212200236...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Onko töistään palkkaanauttivat tarkastajat missään vastuussa? Tulee mieleen rakennusvalvonta ja homevauriot.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ei tässä mitään stalinismia ole, heikkotasoista klovneriaa taas, Luukkanen.
On tullut selvästi näytetyksi, että Huhtasaari on kopioinut toisen työtä sivutolkulla graduunsa eikä ole merkinnyt sitä lähteeksi.

Nimetön tietolähde haluaa varmasti oman ja läheistensä turvallisuuden takia olla anonymiteetinsuojassa, koska persujen toimintatavat tunnetaan.

Voitte kertoa mitä tahansa marttyyrisatuja ajojahdista, mutta tosiasiassa koko jupakan juuret ovat todistetusti Huhtasaaren omassa toiminnassa: liberaalipuolueen Tuomas Tiainen osoitti hänen käyttäneen uutisia, toisten blogeja ym. kirjoitustensa osina luvatta ja lähdettä mainitsematta. Asian oli ensin havainnut Reija Härkönen. Uteliaisuudesta Tuomas päätti myöhemmin tutkia vähän Huhtasaaren graduakin. Ja tässä ollaan nyt.

https://reijaharkonen.com/2017/01/27/rehellisyys-p...
http://tiaintu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230403-kan...
http://tiaintu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249212-lau...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Muuten aika mielenkiintoista, että miksi liberaalipuolue on kiinnostunut Laura Huhtasaaren gradusta eikä presidentti Niinistön tekeleestä, jota ei siis saada edes nähtäväksi.

Toisaalta liberaalipuolue tuntuu tonkivan 1990-luvun asioita, joissa myös Sauli Niinistö on ollut osallisena ja taas Laura Huhtasaari ei edes ole ollut politiikassa mukana silloin.

Vähän kaksijakoista politiikkaa liberaalipuolueelta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Mitä tämä jankkaus Niinistön gradusta on? Senkun pyydät sen yliopistolta.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #20

Eihän noita trollauksia kannata ottaa vakavasti. Varas huutaa: "ottakaa varas kiinni!"

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #23

Huhtasaaren gradun tarkastaminen on ok, mutta Niinistön trollausta?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #26

Miksi Niinistön gradu pitäisi tarkastaa?

Vai meinaatko, että kaikki poliitikot ovat epäluotettavia rosvoja? Ehkä ovatkin...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #20

Onko se palautettu Turun yliopistolle? Viime tietojen mukaan ei.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #24

Minkä tietojen mukaan? Onko asiallinen tietolähde vai vain persujen suupielten ruskeaa vaahtoa?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #30

Ruskeasta vaahdosta en tiedä, mutta Iltasanomista tämän tiedon olen lukenut. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000710187.html

Pitääpä tiedustella, onko Niinistön lopputyötä toimitettu yliopistolle lupausten mukaisesti.

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio

Itse asiassa, siis tosiasiassa ei ole terminä mitään vikaa, mutta sinun, hyvä Esa, kohdalla se näyttää jämähtäneen Huhtasaaren tapaukseen. Jos totuuden näkee näkemässään paskakasassa, niin hyvä.

Sanoisin, että monikulttuurisuuden kannattajajoukkojen toimintatavat näkyvät hyvin kirkkaasti tässäkin keississä. Loka lentää ja nenää nyrpitävää syvää halveksuntaa on vaikea peittää. Aito humaani ihminen kuoriutuu esiin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Laitan Arto tännekin kaksi omaa kommenttiani asiaan liittyen. Olen kirjoituksessa esittämiesi ounastelujesi kannalla eli mikä on taustalla.

http://janispetrus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255208...

http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25...

Laittakaa viestiä svenska yleen,että ottavat selville Lapin yliopiston vastaavan tiedekunnan gradun tekijän uutisoinnin kohteeksi. Olisko kyseessä vaikka jonkun toisen puolueen plagiointia harrastanut ja paljon laajemmassa mittakaavassa. Entäpä ne seuraamukset? Moite.

Asiasta toiseen. Yle on ottanut monta kertaa syyttäjän roolia. Näin kävi myös Panama-papereiden ylen toimittajakunnan tutkinnan kohdalla, kun syyteltiin vuosikymmeniä aiemmin Panamassa talletuksia omistajatahoja ja tietenkin nimeltä mainiten. Missä ne esille nostamasi JSN:n ohjeet sekä niiden soveltaminen käytäntöön. Yle ei ansaitse veronmaksajien pakooverolla toimintaa. Se maksaa, joka haluaa "putiikin" uutisointia lukea ja kuunnella.

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio

Kyllä, oikeusvaltioperiaate toimii näissä julkisissa (sano poliittisissa) lynkkauksissa. Ja oikeudenmukaisuus, joka muuten on mottona omassa viiteryhmässä kuin lehmä ojassa.

Omasta mielestä maailman ylevimmät arvot omaavalla ovat vieraiden pahat teot kirkkaita ja selviä. Suuri aate vaatii ja sallii mittaisensa kenttätuomiot. Oikeassaoleminen pursuaa yli siinä mitassa että kärsivällisyys ei riitä odottamaan asianmukaista ja perinpohjaista puolueetonta tutkimista. Aatteellinen oikeassaoleminen on historian saatossa osoittautunut olevan aikalailla suorassa suhteessa omavaltaisuuteen ja väkivallan käyttöön.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hyvä kommentti Sirpa. Yle on valtio valtiossa?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto, eikös yle olisi Sipilän hallitukselle oiva kohde yksityistämisvimmassa? Siis valtionyhtiöiden yksityistäminen. Voisi tarjota vaikkapa esim. Sanoma-yhtiölle. He sitten maksavat palvelusta, jotka pitävät sen tuottamasta palvelun ja laadusta. Nyt maksu ainakin on täysin kohtuuton saatuun laatuun nähden.

Tekisiköhän joku taho kansalaisaloitteen ylen yksityistämisestä? Näin valtio saisi rahaa johonkin välttämättömään, vaikkapa velan maksuihin. Niin tai sitten Antti Rinne saisi eläkkeiden maksuun varjobudjettivaroja. ;)

Risto Koivula

Sanoma-yhtiö on varmaan persaukinen, mutta Gazprom Medialle...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Kyllä tässä Lauralla Huhtasaarella on peiliin katsomisen paikka. Minä suorastaan hätkähdin, kun sain yli vuosi sitten tietää tässä erinomaisessa verkkolehdessä, että hän oli käyttänyt plagiaatteja omassa blogissaan.

Edesmenneellä isälläni oli sanonta ”ihminen, joka tekee vilppiä pienessä asiassa, tekee sitä helposti myös suuressa asiassa.” Tämä on huolestuttavaa silloin, jos vilpin tekijälle on annettu yhteiskunnallista valtaa.

Englantilainen teologi Isaac Watts on todennut ”Joka tekee ensin virheen ja valehtelee sitten peittääkseen sen, tekee kaksi virhettä.”

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Huhtasaari ei ole omassa jutussa peitellyt yhtään mitään. Ohjeita noudattaen on lopputyön tehnyt.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Älä viitsi valehdella. Eihän hän edes kiellä kirjallista varkauttaan.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #17

Esitä väitteellesi jotain todellista todistetta.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #40

Kysy Huhtasaarelta. Hän varasti toisen gradun tekstiä eikä mitenkään kiellä asiaa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #43

Katso Huhtasaaren omasta blogista, ja peru perätön syytös valehtelusta.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #51

Lue nyt edes se YLE:n uutinen missä on runsaasti esimerkkejä Huhtasaaren gradusta ja Simpasen gradusta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #77

Huhtasaaren henkilökuvan mustamaalauksesta paistaa läpi poliittinen tarkoitushakuisuus, sen sijaan vähemmän menestyneet pyrkyrit leuhkivat härskisti vaikka professori ym. maailmanpankin varapääjohtaja titteleillä ansiotarkoituksessa.

"Suomen Uutiset perehtyi Pekka Haaviston kesken jääneisiin opintoihin – vuoden opinnoilla vierailijaprofessoriksi, kävi keskusteluja opintojen täydentämisestä"
https://www.suomenuutiset.fi/suomen-uutiset-pereht...

"Afes-Pressin julkaisemassa Haaviston elämäkerrassa Haaviston kerrotaan olevan vieraileva professori Bristolin yliopistossa ja venäläisen ympäristöpolitiikan vieraileva tutkija Suomen Ulkopoliittisessa instituutissa. Kansainvälisissä seminaareissa Haavisto on esitelty myös maailmanpankin varapääjohtajana (engl. ”Vice-Governor of World Bank”).

Tittelit ovat hienoja siihen nähden, että Haavistolla ei ole yliopistollista oppiarvoa eikä hän ole kerännyt mainetta tutkijana."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #79

Ainahan on ollut kunniatohtoreita yms.
Haavistoa arvostetaan.
Tämä ketju käsittelee vilppiä ja siitä tiedon hankkimista. Huhtasaari itse johdatti syynääjät jäljilleen lainaten toisten pätkiä blogeihinsa antamatta kredittiä tekstin tekijöille.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #81

Huhtasaari omasta lopputyöstään:
"Gradua tehdessäni en varmasti ole toiminut vilpillisillä tarkoitusperillä. Olen pyrkinyt toimimaan silloisten saamieni viittausohjeiden mukaisesti, ja luottanut että viimeistään esitarkastuksessa olisi ilmennyt, jos siinä on merkittäviä puutteita tai muuta tarkennettavaa."

Yliopiston hyväksymästä Gradusta on nyt yliopiston arvostelun sijaan kehitetty henkilöön käyvä perusteeton ajojahti Huhtasaarta vastaan.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #83

#83
Johdatatko minut nyt perusteellisesti tähän logiikkaan, että jos Laura fuskaa, niin vika ei ole hänen, vaan yliopiston? Ei kai heitä voi syyttää siitä, että eivät aivan jokaista lopputyötä maailmassa ole lukeneet ja osaa ulkoa tai että ovat luottaneet edes jossain määrin opiskelijan moraaliin ja arvostelukykyyn. Lue tämä: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/05/09/ylen-selv...

Käyttäjän PanuRaatikainen kuva
Panu Raatikainen

Internetissä onkin aivan liian vähän salaliittoteorioita!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Laitan nyt tähän saman kommentin, jonka laitoin Laurankin blogiin.

"Sinänsä Lauraan kohdistunut ajojahti toi esille asian, jonka jokainen yliopistolla työskennellyt tietää, eli koskaan et voi tietää, onko opiskelija itse tehnyt gradunsa vai joku muu.

Ilmeisesti Laura on kuitenkin itse tehnyt gradunsa, joten se ainakin osoittaa rehellisyyttä. Jos sen olisi tehnyt joku ammattilainen, niin moisia virheitä sieltä ei edes löytyisi."

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

15#
"Ilmeisesti Laura on kuitenkin itse tehnyt gradunsa, joten se ainakin osoittaa rehellisyyttä. Jos sen olisi tehnyt joku ammattilainen, niin moisia virheitä sieltä ei edes löytyisi."

Tämä oli yksi parhaista.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Niinpä. Jos sen olisi tehnyt Lauran puolesta joku akateeminen työtön rahasta, niin kaikki viitteet ja lainaukset olisivat varmasti takitilleen oikein laitettu.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #95

Ymmärsit minut väärin. Uskon Lauran fuskanneen ihan ilman ulkopuolista apua.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #98

Sitten sinä ymmärsit kommenttini väärin. Kannattaa lukea se kokonaisuudessaan uudelleen, koska yliopistolla työskennellenä tiedän tämän todellisuuden, jota on kuitenkin vaikea toteennäyttää, mutta jonka olemassaolon kaikki tiedostavat.

Laura on siis myöntänyt tehneensä gradunsa ihan itse. Jos sen olisi tehnyt ammattilainen, niin kyseisiä virheitä ei gradussa olisi.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Perussuomalaiset ovat kuin kommunistit ennen vanhaan. Meikäläiset eivät tee mitään väärää. Jos varastaa toisen gradun tekstin, se on oikein, koska on perussuomalainen!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Taidat Roponen yliarvioida perussuomalaiset. Mistä kukaan voi tietää, oletko esim. sinä tehnyt lopputyösi itse, vai joku muu. Eihän siitä ole kuin sinun sanasi takeena.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Varas huutaa: "ottakaa varas kiini!".

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #25

Mitä minä olen varastanut ja keneltä?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #27

Et sinä, vaan Huhtasaari on varastanut toisen graudusta tekstiä. Hän ei edes yritä sitä kieltää. Minkä ihmeen takia puolustat tätä varkautta?

Minä politkoin aikanani SKDL:ssä, olin nk. aleniuslainen kansandemokraatti, joten kommunistit tunnen hyvin.

Perussuomalaiset muistuttavat pelottavalla tavalla kommunisteja. Me emme tee mitään väärää. Jos meikäläinen tuomitaan, se on valtakoneiston kosto. PS:n puheenjohtaja on tuomittu rikoksesta, mutta sehän on vain vallanpitäijien määräämä kosto. Perussuomalaiset ovat lain yläpuolella, oiekuslaitos on vallanpitäjien käsikassara. Nyt varapuheenjohtaja plagioi ts. väärentää gradunsa. Hän ei tätä edes kiistä, mutta huomion kiinnittäminen asiaan (presidenttiehdkas kyseessä!) on poliittista vainoa.

Itse vaadit Tasavallan Presidentin opinnäytetyön tutkimista, koska presidenttiehdokas syyllistyy väärinkäytöksiin. Onko maailankuvasi todella sellainen, että kaikki ihmiset ovat väärentäjiä ja epärehellisiä, kun Huhtasaari on sellaiseksi osoittautunut?

Muissakin puolueissa on väärintkeijöitä, mutta eivät ne puolueet sitä puolusta. Ehkä painavat villaisella, mutta eivät puolusta yksilön väärintekoja. Suomen kansan pilkkaamista on asettaa tällainen henkilö presidenttiehdokkaaksi.

Länsimaisessa yhteiskunnassa ei tällaista voi hyväksyä. Onneksi kommunisteista päästiin eroon, ja eiköhän heidän perillisistään, eli perussuomalaisista päästä pikku hljaa eroon.

Oliskohan muuten Luukkasen opinnäytetyöt syytä tarkastaa? Luukkanenhan voisi laitta linkin niihin tai lähettä tekstitiedostot, niin ruvetaan tarkastamaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #32

Mitä sinä sekoilet, ensin syytät minua varkaaksi ja sitten alat puhumaan omiasi. Se on Jyväskylän yliopiston asia tutkia Lauran gradu ja samalla intensiteetillä tutkitaan muidenkin. Laitan nyt pyyntöä Turun yliopistolle, jotta presidentti Niinistön gradu tai mikä lienee saadaan myös tutkittavaksi.

Jos olet ollut SKDL:läinen, niin luulisi, että edes sinulle tasa-arvo merkitsisi jotakin.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #35

Korjaus: "Varkaan ystävät yhtyvät kuoroon: ottakaa varkaat kiinni"

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #37

En minä ole kenenkään varkaan ystävä, joten levität edelleen perätöntä tietoa. Akateemisuus ei näemmä ole useinkaan fiksuuden tae.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Erittäin hyviä pointteja, tulisi se henkilö julkisuuteen tai mikäli henkilöitä on enemmänkin. Tämä taitaa ilmiantajalla olla henkilökohtaista.

YLE, voi voi teitä.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

"Vyšinsky vahti tarkasti sitä, että oikeus ei suinkaan tutkisi todisteita vaan keskittyisi siihen, että syytettyjen todistukset olisivat linjassa kuulusteluissa annettujen ”mukiloitujen” tunnustusten kanssa."

Svenska Yle tutki todisteita mutta ne eivät olleet linjassa Lauran todistuksen kanssa, et kai vihjaa että perussuomalaiset ovat 'mukiloineet' Lauran pysymään linjassa? Siltä se tosiaan kyllä alkaa vähän näyttää. Vai oliko tämä tarkoitettu irralliseksi jutuksi tuosta plagiointijutusta ja ymmärsin jotain väärin?

Sillä, kuka on yksityishenkilönä pyynnön yliopistolle antanut, todennäköisesti suojelee itseään samalta 'mukiloinnilta'. Se on muutenkin hyvin toissijainen seikka jolla siirretään huomiota pois itse aiheesta. Ymmärrettävä liike silloin kun todisteet puhuvat itseä vastaan eikä muuta vaihtoehtoa ole, tunnustamisen lisäksi toki. Ei tämäkään juttu olisi saanut tällaisia mittasuhteita jos oltaisiin oltu rehellisiä alusta asti, niin gradun kuin tämän jälkipuinninkin osalta.

Plagioinnin voi todeta ilman korkeakoulutusta ja tutkintapyynnön antajalla on asiansa tueksi todennäköisesti todisteita joiden perusteella Jyväskylän yliopisto tutkii asian uudestaan. Itse olen alunperin Tiaisen blogissa olleet kohdat tarkistanut alkuperäislähteistä sekä verrannut Lauran graduun enkä jaksa uskoa että joku voisi kirjoittaa kirjoitusvirheineen täysin samat virkkeet 'vahingossa'. Toki toiset ovat vahvempia uskossaan. Todisteet ovat olleet alunperin kaikkien nähtävillä mutta itse syytöksiin ei ole tullut minkäänlaista vastausta, vaan vastuun siirtämistä, asian vierestä puhumista ja huonoon muistiin vetoamista.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Eiköhän Luukkasen olisi syytä lähettää opinnäytetyönsä meidän kaikkien luettaviksi, varmuudnen vuoksi.

Tässä on omastani kaikki, mikä löytyy sähköisessä muodossa, ts. abstrakti:

Format: AbstractSend to
Int Arch Occup Environ Health. 1992;64(1):39-42.
Changing cancer risk pattern among Finnish hairdressers.
Pukkala E1, Nokso-Koivisto P, Roponen P.
Author information
Abstract
A cohort of 3637 female and 168 male hair-dressers in Finland was followed up for cancer through the Finnish Cancer Registry in 1970-1987. Compared with the total population, the women had a significantly elevated risk (standardized incidence ratio 1.7) during the first third of the observation period, but not thereafter. For the total follow-up period, the relative risks were highest for nonmelanoma skin cancer (2.0), lung cancer (1.7), ovarian cancer (1.6), cervical cancer (1.5), and cancer of the pancreas (1.5); only the risk of ovarian cancer was statistically significant. A decrease in relative risk with time was observed for many primary sites, e.g., pancreas, cervix uteri, central nervous system, and thyroid. The opposite was true for lung and skin: An increased risk was found only in 1982-1987. The excess was most prominent in the oldest age groups with the longest time span since the first employment as a hairdresser. Among men, too, the general cancer risk was highest (1.6) during the first third of the observation period. An excess of cancers of the lung and the pancreas was observed. The small numbers, however, did not allow any further conclusions. The changes in the cancer risk pattern over time may be associated with changes in working conditions in hairdressing salons.

PMID: 1399013
[Indexed for MEDLINE]
Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

https://mobile.twitter.com/jiijanette/status/99527...
Kiitos Arto kirjoitusoikeuden palautuksesta. Ikävä kyllä ei ole tähän keskusteluun muuta kuin twitterketju jonka lukeminen tuntuu kuin valvontakamerafilmin katsomiselta joltain rikospaikalta. Ei hyviä uutisia.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

"Pyyhkeitä @uniofjyvaskyla:lle, huonosti tarkastettu kahteen kertaan."

"Tekisi myös mieli antaa Jyväskylän yliopistolle muutaman vuoden bannit tiedeyhteisöstä."

Siinä onkin nyt Jyvväskylän yliopisto puun ja kuoren välissä miten toimii.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Pitää valita opiskelijat tarkemmin, että Huhtasaaren kaltaiset eivät pääse yliopistoon.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Voi hyvänen aika tuota Twitter-ketjua, aivan uskomatonta. Ei 10%, ei 30% eikä 10%+30% vaan Huhtasaaren gradun plagioinnin aste lähestyy sataa prosenttia!

Tämähän on täysi romahdus: Näyttää siltä, että Huhtasaari on kopioinut haastattelut ja tuloksetkin!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Olen ollut vankilapsykiatrina muutaman vuoden ja opin silloin sen, jotta kaikilla ihmisillä ei ole omaatuntoa.

Sellaisia ihmisiä sanotaan psykopaateiksi.

Ikävä kyllä kaikki ihmiset eivät usko, että sellaisia ihmisiä on olemassa. He olivat niitä, jotka äänestivät kansallissosialisteja.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Nimimerkin tekemä ketju, huom. kuitenkin ennen liikaa innostusta! Eiköhän se ole kuitenkin Jyväskylän yliopiston asia arvioida tämä tapaus.

Jos nämä julkisuudessa olevat tiedot pitävät paikkaansa, niin silloin myös Jyväskylän yliopisto joutuu erittäin huonoon valoon.

Kestääkö yliopiston kantti sitä, että sen opetus ja ohjaus on ollut huonoa? Luulenpa ettei, koska silloin se joutuisi myöntämään omat virheensä ja sen maine tiedeyhteisönä saisi ison lommon. Siksi yliopisto on nyt tässä puun ja kuoren välissä, että miten se asiaan suhtautuu.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #48

Onhan se selvä, että yliopisto joutuu tikunnokkaan, varsinkin maine.

Psykologi Jordan Peterson kertoo rapakon toisella puolen yliopiston olevan nautintosaari. Se antaa oppilaiden riekkua mielinmäärin, se tekee oppilaille kaiken helpoksi ja miksi he ajaisivat oppilaat pois?. He ovat sata tonnia tai enemmän.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Mitä korkeammalle kiipeää takapuoli edellä puuhun, sitä kipeämpää tekee putoaminen.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Pekka. Saat nyt keltaisen kortin. Täällä on vain asiallisia keskusteluja )) olisit vaikka arkkiatri mutta täällä keskustellaan sivistyneesti. Ei kuten vankilassa. ))))

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #50

Miksi itse hyökkäät presidenttiä vastaan?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #53

Onko se presidenttiä vastaan hyökkäystä, jos tahtoo hänenkin opinnäytetyönsä syyniin? Eikö se mieluummin ole tasa-arvoa, ainakin omasta mielestäni. Sale on vaan niin ujo, ettei tahdo omaa työtään esitellä vieraille.;)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Pekka on nyt bännissä. Hyväksyn vain asiallisen keskustelun.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Onko Tiina Simpanen ja Laura Huhtasaari käyttäneet samaa lähdettä esittämättä lähteitä, minkä takia tekstit voisivat olla samanlaiset?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ton ketjun mukaan Laura on askarrellut Simpasen tekstin parissa.

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio

Tarvitaan vahvempi näyttö kuin kirjoittajan todistus. Totuuden löytäminen vaatii työtä, ei sitä omasta vilkkaasta mielikuvituksesta löydetä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #103

Joillakin on niin kiire saada Laura tuomiolle, ennen kuin Jyväskylän yliopisto on tutkinut asian uudestaan ja tehnyt johtopäätökset.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tässä lähti maisterintutkinto KHO:n päätöksellä. Yhtymäkohtia on, myös oman puolustuksen osalta ("huonot ohjeet"). Tässä tapauksessa plagiointi huomattiin vuoden päästä.

Kyseessä ei ole lainkaan mitätön asia gradun tekijän ja yliopiston osalta.

https://yle.fi/uutiset/3-8884446

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Vedonlyönti pystyyn: Lähteekö maisterinarvo vai ei? Voi olla, että yliopistolla ei ole itsekunnioituksen ja -puolustuksen takia muuta mahdollisuutta kuin viedä asia lopulta oikeuteen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Dekaani peruuttaa maisterinarvon, Huhtasaari ei valita hallinto-oikeuteen, koska saa mahdollisuuden tehdä hyväksyttävän gradun ja välttää uutisoinnin joka ainoasta käsittelyvaiheesta. Jos H:n juristi on järkevä, näin se menisi, "damage control".

Tuosta KHO:n päätöksestä: "KHO toteaa, että se ei päätöksessään ota kantaa opiskelijan mahdollisuuteen saada tutkintotodistus ylemmästä korkeakoulututkinnosta laatimalla uusi pro gradu -tutkielma tai korjaamalla aiempi tutkielma hyväksyttävään kuntoon."

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #68

Löytyy muitakin vanhoja plagiointitapauksia, joita on tutkittu ja johtopäätös on toisenlainen.

Oulun yliopistossa kaksi törkeää plagiointia 1990-luvulla. Toisessa kasvatustieteen pro gradu (gradun tekijää ei ole nimetty/uutisoitu), josta uudessa tarkastuksessa havaittiin olevan 70–75 prosenttia suoraa plagiointia. Tapaus oli kuitenkin niin vanha juridisesti, että tutkinnon peruminen olisi vaatinut oikeudenkäynnin. Siihen ei ryhdytty, mutta asiasta annettiin jälkikäteen moitteet. http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/plagiointi-nakyy...

Oli siis huomattavasti enemmän plagiointia, eikä johtanut muuhun toimenpiteisiin kuin moitteisiin. Oli vanha juridisesti katsottuna ja olisi vaatinut oikeudenkäynnin, johon ei siis ryhdytty. LH:n kohdalla n. 15 vuotta vanhan gradun plagioinnin määräksi on kerrottu 30 prosenttia, joka näyttäisi olevan alle puolet edellä kuvatusta Oy:n tapauksesta.

Sitten on tapaus Jari Vilenin gradu, josta kirjoitus Wikissä;
"Tammikuussa 2002 Oulun yliopiston selvitysryhmä totesi Vilénin pro gradu -opinnäytetyön olevan laajalti suoraa lainausta aiemmista teoksista ilman asianmukaisia lähdeviitteitä. Työryhmän mukaan vuonna 1989 hyväksytyn gradun tekstiosuuden 45 sivusta noin puolet on plagioitu. Työryhmä katsoi vastuun työstä olevan tekijällään, mutta myös Vilénin graduohjaaja ja tiedekuntaneuvosto saivat asiasta moitteita. Vilén ja hänen ensisijainen graduohjaajansa katsoivat, että gradu oli vallinneeseen käytäntöön nähden asiallisesti arvioitu jo sitä hyväksyttäessä ja Vilén vakuutti toimineensa vilpittömästi. Työryhmä totesi, että tutkielman hyväksymisen purkamiselle ei ole lain edellyttämiä perusteita. Kohun aloitti kirjoitus keskustalaisessa sanomalehti Suomenmaassa joulukuussa 2001."
https://fi.wikipedia.org/wiki/Jari_Vil%C3%A9n

Tuossakin tapauksessa on plagioitumäärä n. 50 prosenttia, eikä ole johtanut muuhun kuin moitteisiin graduohjaajalle ja tiedekuntaneuvostolle. Onkin mielenkiintoista seurata onko poliittisella puolueella ja yhdenvertaisella käsittelyllä merkitystä lopputulemaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #70

Varmasti on toisenlaisia ratkaisuja ja ajan kuluminenkin voi vaikutta. Aikaisempi poliitikon tapaus on vuodelta 2002 ja tämä henkilö ei ole enää politiikassa mukana eikä edes asu Suomessa.

Jos Huhtasaari aikoo pysyä kotimaan politiikassa, tämä asia tullaan ottamaan esille uudestaan ja uudestaan, loputtomasti, jos sitä ei kerta kaikkiaan lopullisesti ratkaista.

Järkevin tapa olisi Huhtasaarelta neuvotella tiedekunnan kanssa ja lupautua tekemään uusi, hyväksyttävä gradu. Se osoittaisi ryhdikkyyttä virheen myöntämisen muodossa ja rehellisyyteen pyrkimisessä. Kaiken esille tulleen kategorinen kieltäminen ei osoita kypsyyttä, mutta ei sitä tämä Luukkasen puheenvuorokaan edusta, vaikka kaikenlainen ilmianto alhaista onkin.

Jos yliopisto nyt päätyy uudelleen siihen näkemykseen, että kaikki on hyvin, se on kaikkein huonoin ratkaisu huonojen ratkaisujen joukossa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #70

Muut esille tulleet plagiointiasiat eivät liity millään tavoin tähän Huhtasaaren asiaan. Julkisuuteen tulleen tiedon mukaan Jyväskylän yliopisto tutkii asian. Kysymyksessä ei ole myöskään rikosasia. Tämä asia käsitellään hallinto-oikeudessa ja viime kädessä Korkeimmassa hallinto-oikeudessa, mikäli niin pitkälle päädyttäisiin jossain vaiheessa.

Uskon, että yliopisto jo ihan oman uskottavuutensa vuoksi tulee nyt tekemään perusteellisen ”suurennuslasitutkimuksen.” Yliopiston maine sekä kansallisesti että kansainvälisesti on nyt pelissä.

Puolueelle tämä asia on pahemman luokan skandaali muiden skandaalien joukossa. ”Oikein tai väärin, niin kokoon käärin”-ajattelu ei välttämättä saa kannatusta laajemmissa piireissä, jotka menevät seuraavan kerran äänestämään eduskuntavaaleissa. Lauraa äänestäneet on saatettu tahtomattaan noloon asemaan tämän skandaalin seurauksena.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #78

Perussuomalaiset eivät näytä lainkaan tuntevan käsitettä "damage control".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #82

Johtunee samaistumisesta Trumpiin jonka ei tarvitse tuntea.

Käyttäjän PanuRaatikainen kuva
Panu Raatikainen

Onneksi olkoon dosentti Lukkanen - päätit sitten tuhota vähäisenkin jäljellä olevan akateemisen uskottavuutesi alkamalla puolustelemaan ilmiselvää plagiointia!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

laitoin tämä Svenska Ylelle mutta eivät ole reagoineet. Eihän sitä valtiollisen toimijan tarvitse perustella toimiaan))))

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Panu. Jos ikäänkuin luit tai osaat lukea niin huomaat, että arvostelin Svenska Ylen journalistisia käytänteitä. ))) Luotan että kun luet blogin uudelleen ymmärrät asian. Luotan rationaliteettiin))) Myös sinun.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eikö sitä sanota että älä ammu viestin tuojaa. Poliitikkojen vilpit varsinkin tätä kokoluokkaa olevat kuuluvat kyllä niin Ylen toimittajille kuin muillekin toimittajille.
Tässä tilanteessa ei kyllä niiden jotka poliittisen samakotisuuden vuoksi säälivät kovin huolettomasti käyttäytyvää Huhtasaarta kannattaisi tämän blogin kaltaisia ulostuloja tehdä.
Sinä olet auktoriteetti. Älä johdata persujen vähemmän lukeneita ja muuten itseäsi huonommassa asemassa olevia kannattajia metsään arvopohjan suhteen. Teet ihmisille karhunpalveluksen.
Suomi on maa jossa rehellisyys maan perii.
Myöntäkää että olette persuissa tehneet vääriä henkilövalintoja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomi on maa jossa rehellisyys maan perii."

Taisi olla vitsiksi rarkoitettu, Suomessa poliitikot valehtelevat kilpaa. Edes äänestäessä kansalaiset ei tiedä mitä linjaa tuleva hallitus tulee ajamaan kaikki ns.vaalilupaukset on tehty rikottaviksi. Tässä pieni esimerkki:

"Stubb väitti eduskunnan kyselytunnilla torstaina, että 90 prosenttia lausunnon antaneista viranomaisista suhtautuu myönteisesti hallintarekisteriin. Helsingin Sanomat selvitti asiantuntijoiden lausuntoja. Lehden mukaan vain 10 prosenttia lausunnon antaneista suhtautuu hallintarekisteriin myönteisesti.

Julkisuudessa on ihmetelty, ovatko valtiovarainministerin prosenttiluvut ja laskutaito pahasti pielessä.

Lauantaina Stubb myönsi Ylen Ykkösaamussa, että hän teki virheen."

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Juuri siksi että rehellisyyttä meistä ei saa kultahiluillakaan pois pestyä sinäkin voit arvostella ja arvostelet poliitikkoja rehellisyysnäkökulmasta.
Se että rehellisyys on arvo ei tarkoita ettei epärehellisyyttä ilmenisi. Ilmenee mutta pidetään ala-arvoisena.
Kolikko Huhtasaari on jo menettänyt valuutta-arvonsa. Jos olisi heti Tiaisen löydön jälkeen itse kertonut että katuu ja tietää Tiaisen löydön olleen vain osalöytö hän saattaisi vieläkin olla suosittu. Sen sijaan hän turvautuu tefloniin.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #76

"Pekka Haaviston asiakirjakepponen toi hänelle ehkäpä puolen miljoonan euron tienistit"
https://oikeamedia.com/o1-23939

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #86

Jo vain ja Suomessa joku poliitikonalku taisi tappaa koiraa ulkoiluttavan naisen, mutta ei silläkään ole mitään tekemistä Huhtasaaren lopputyön kanssa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #87

Haaviston asiakirjakepponen osoitti jotain poliitikon rehellisyydestä. Huhtasaaren arvostelu yliopiston sijaan, on ala-arvoista. Ei Huhtasaari omaa työtään hyväksynyt, sen teki yliopisto.
Haavisto käytti titteleitä saadakseen hyvät rahat, ne olisi ilman valehteluja jääneet saamatta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #86

Hannu sä linkkaat oikeamediaa sen yrityksissä valkopestä Huhtasaarta kaatamalla huuhdeveteen muiden vanhoja sameita vesiä. Oikeamedia ei tippaakaan välitä siitä että levittää silkkaa noloutta.
Vaikka oltais poliittisesti eri leireissä vaikka mua ei tuulivoima kiinnosta sinne sun tänne niin ollaanhan me samassa maailmassa sen mukaan että huijaus on huijausta. Oikea media lähtee sekteristiseen huijausrelativisointiin ja tekee seuraajistaan lahkoa. Lahkoissa käännetään kaikki suojaamaan tunnettua jäsentä vaikka mikä olisi.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #91

Tuulivoiman rakentamisen tukeminen maksaa suomalaisille n. 4000 miljoonaa euroa, jokaisen kuuluu olla tästä ylimääräisestä kuluerästä kiinnostunut, on noloutta jos tätä ei ymmärrä.
Haavisto sai hyvät tienestit valehtelemalla oppiarvon ja tittelit, ja mitä sen on väliä kuka tai mikä media asian tuo julkisuuteen jos se on tosiasia. Onhan tämä julkaistu muuallakin, ehkä oikeamedia kertoi asian kansanomaisella tyylillä ilman monimerkityksisiä sanoja.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #94
Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #94

"ehkä oikeamedia kertoi asian kansanomaisella tyylillä ilman monimerkityksisiä sanoja."

Lisäksi mainittu "media" - tai oikeammin Mikko Paunio - turvautui valehteluun:
http://jussisalminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2532...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #134

Roskaa, Paunio on oikeassa, Haavisto otti rahaa valetitteleillä.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #149

Mikään määrä jankkaamista ei poista kahta faktaa:

1. Haavisto ei missään yhteydessä ole antanut virheellisiä tietoja koulutuksestaan tai kokemuksestaan.

2. Paunio on valehdellut blogikirjoituksissaan useita kertoja.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"Suomessa poliitikot valehtelevat kilpaa"

Ja kuinka hyvin arvelet Huhtasaaren menestyvän tässä kilpailussa?

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Eteen on tuotu pahanmakuinen juoma, mutta Luukkanen moittii kuppia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Innokas MVlehden kannattaja Laura Huhtasaari kopioi haastattelujen tuloksia Simpaselta joka oli haastatellut toisia ihmisiä toisella paikkakunnalla.
Täytyy sanoa että eikö tämä pian käänny niinkin päin että Halla-ahon on yksi huijarin uhri?
Täytyy olla lopullisesti härski ja umpikyyninen tai hurahtanut jos ei Halla-ahona manaa sitä että on nostanut Huhtasaaren liikkeensä mannekiiniksi.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ei voittanut Euroviisua Suomi vaikka Yle soitti itse valitsemaansa Saaraa kaikilla kanavilla muutaman kuukauden niin että kuului Lissaboniin saakka (Timo Soinin sanoilla "kuului taivaaseen asti").

Tällaista maassa jossa poliitikot Ylen lailla yhä leikkivät kaikkivaltiasta.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"Mikä on kansanedustajan vastuu – tai tarkemmin: kenelle hän on vastuussa? Onko hän vastuussa puolueelleen vai kenties äänestäjille, jotka ovat valtuuttaneet hänen tekemään päätöksiä, jotka hänen mielestään ovat oikeita?"
https://blogit.iltalehti.fi/hjallis-harkimo/2018/0...

Ajatelkaa vaikka tuulivoiman vääntämistä Suomeen ideologisella mielipiteellä, kun maailmalla kymmenisen vuotta sitten hiottiin energiastrategioita, monessa maassa työtä johtivat akateemikot ja korkeakoulut. Suomen hallitus palkkasi asiantuntijakseen valtiotieteen ylioppilas Oras Tynkkysen.

Matti Vanhasen (kesk) kakkoshallituksen ilmastopolitiikan valmistelussa asiantuntijana toimi vihreiden kansanedustaja, valtiotieteen ylioppilas Oras Tynkkynen. - Huhtasaaren ajojahti on tuulesta temmattuja syytöksiä, oikeampi osoite on lopputyön hyväksynyt yliopisto.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

"Suomen hallitus palkkasi asiantuntijakseen valtiotieteen ylioppilas Oras Tynkkysen.

Matti Vanhasen (kesk) kakkoshallituksen ilmastopolitiikan valmistelussa asiantuntijana toimi vihreiden kansanedustaja, valtiotieteen ylioppilas Oras Tynkkynen."

Entäs sitten? Ei tutkinnot todellakaan tee ihmisestä automaattisesti pätevää kaikkiin tehtäviin. On monia putki-ihmisiä, joilla on gradu ja väitöskirja valmiina, jotka ovat oppiarvoltaan FT, mutta joilla ei sitten ole mitään muuta tehtynäkään. Toinen taas saattaa olla ylioppilas, mutta ehtinyt perehtyä miljoonaan asiaan. Se on hyvin yksilöllistä.

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

"oikeampi osoite on lopputyön hyväksynyt yliopisto".
Outo ajatus. Jos minä teen jotakin, vaikkapa gradun, vastuu eettisen periaatteiden noudattamisesta on minulla. Jos sorrun vilppiin, en voi ajatella, että teen oikein, jos kukaan huomaa, mutta teen väärin vain jos jään kiinni.

Millä perusteella muuten syytökset ovat "tuulesta temmattuja"? Jos tekstejä vertailemalla joku on havainnut jotakin, niin sitten niin on havaittu. Kuka tahansa, myös Aro ja Luukkanen voivat ottaa tekstit eteensä ja tehdä saman vertailun.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Minusta on todella mautonta, että joku vertaa 30-luvun näytösoikeudenkäyntejä ja elinikäisiä leirituomioita ja teloituksia suomalaiseen hyvään tutkivaan journalismiin.

Missä tuomioistuimessa Lauralle on luettu syytteet ja minkä rangaistuksen hän sai? Mikä esim. em. tuomioista hänelle on tuomioistuimessa langetettu? Mistään rikoksesta ei kai voidakaan syyttää? Onko laissa edes mainittu rangaistuksia plagioinnista? Voiko siitä saada edes sakkoa?

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Aivan, ja aineisto on avointa ja kenen tahansa arvioitavissa. (Sellaisesta ei näytösoikeudenkäynneissä ollut puhettakaan.) Luukkasella on koulutuksensa pohjalta hyvät edellytykset tehdä vertailevaa tekstianalyysiä, jos hän niin haluaa, ja puhua mieluumin faktoista kuin luuloista.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

median suuressa "oikeudenkäynnissä".

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Onko sellainenkin tapaus "ajojahtia", jos rikokseen epäiltyä vastaan ei poliisi kahteen otteeseen saa näyttöä aikaan, mutta sen jälkeen käy ilmi uusia todisteita, ja poliisi ryhtyy kolmannen kerran tutkimaan asiaa?

Mitätöikö poliisin kaksi huolimatonta tutkimuskertaa rikoksen ja tekeekö epäillystä nuhteettoman kansalaisen, jota vainotaan syyttä? Tekeekö tällainen poliisista stalinistisen?

Vaikka Huhtasaari-casessa ei ole rikoksesta kyse, vaan luottamushenkilön nuhteettomuudesta, on periaate aivan sama.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ei se ole ajojahtia, että asia kolmannen kerran tutkitaan, vaan se, että henkilö tuomitaan etukäteen, ennen kuin tutkintaa on edes suoritettu loppuun.

Julkinen lynkkaus on tehty, vaikkei Jyväskylän yliopisto ole vielä tehnyt kolmatta selvitystä asiassa, eikä ole näinollen antanut johtopäätöksiäkään. Kuitenkin Laura Huhtasaaren päätä vaaditaan vadille ennenaikaisesti.

Yle Svenskalla oli kiire julkistaa uutisensa. Siksi herääkin kysymys, miksi se ei laittanut löydöksiään yliopistolle ja odottanut selvitystä sieltä, vaan halusi uutisoida asian, niin kuin se olisi jo valmiiksi taputeltu?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kyllä tuossa Persujen uhriutumisessa on kyse ollut siitä, että asiaa tutkitaan taas, vaikka Huhtasaari oli jo pääsemässä kuin koira veräjässä.

Jos viranomaisesta ei ole näytön antajaksi, se on median tehtävä.

Tuomitsemista ei ole tapahtunut, on vain tuotu esiin todisteet, jotka osoittavat syyllisyyden.

Tosiasiat ovat aina olleet Persuille liikaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #108

Minä en tässä näe muuta kuin sen, että julkinen tuomio annetaan, ennen kuin Jyväskylän yliopisto on tutkinut kunnolla asian uudestaan.

Poliisikin voi lehtitietojen perusteella alkaa tutkimaan, mutta esitutkinnan jälkeen asia menee syyttäjälle, joka tekee sitten päätöksensä joko syyttämättä jättämisellä tai nostamalla syytteen. Jos nostaa syytteen, niin tuomioistuin sitten lopulta päättää onko ihminen syyllinen vai syytön.

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Lynkkaus on väärä termi. Nythän toivotaan puolueetonta totuutta esiin ja ihmetellään intoa peitellä sitä ja selitellä tekosyitä. Asia olisi ollut poissa päiväjärjestyksestä aikoja sitten jos olisi vain tyydytty toteamaan tapahtunut mitään salailematta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #109

Julkinen lynkkaus on juuri oikea termi. Ei malteta odottaa, että Jyväskylän yliopisto tekee uudemman selvityksen asiasta. Kuka on muuten halunnut peitellä näitä esiin nostettuja asioita? En minä ainakaan, vaan odotan nimenomaan puolueetonta selvitystä asiassa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #114

Miten se "lynkkaus" näkyy?

Jos media selvittää ja saa tietoonsa vakavia todisteita väärinkäytöksestä, aiemmin Persut ovat olleet ensimmäisenä kiljumassa, jos media ei ole näitä tietoja julkistanut. Tuomiostahan ei millään tavalla ole kyse – enemmänkin yliopiston moittimisesta surkeasta selvittelytyöstä.

Mistä moinen takinkääntö?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #118

Mikä takinkääntö? En ole persu, jos sitä tarkoitat ja olen toisaalla sanonut, että puolustaisin vaikka Snellmania, kunnes toisin todistetaan.

Sinäkin vertasit tätä rikokseen. Eikö rikoksesta syytetylläkin ole kuitenkin oikeus puolustukseen ennen julkista lynkkausta? Yle Svenska teki juuri näin, se halusi, että Laura lynkataan ennen kuin asia on uudestaan tutkittu. Mielestäni tämä oli epäeettistä yhtä yksilöä kohtaan samalla, kun presidentti Niinistön lopputyö halutaan vaieta kuoliaaksi.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ritva juuri näin. Oli kiire mestaamaan. Ja syy oli poliittinen. Ymmärrän tietysti Svenska Ylen kiirettä. Mahtava "Hyvä-Ihmis" skuuppi ja herkullinen mahdollisuus lyödä puskista. Samalla tuli hutilointia ja hössötystä. Mutta journalismin ohjeet ovat yksiselitteiset.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ks kommenttini #118 tuossa ylempänä.

Journalismin ohjeet ovat yksiselitteiset: jos yhteiskunnallisesti merkittävän henkilön osoitetaan tehneen väärinkäytöksiä, asia ja tekijän nimi voidaan/pitää julkaista. Faktatieto ei ole edes mielipide – mestauksesta tai lynkkauksesta faktan julkistaminen on todella kaukana.

Juuri tätä Persut ovat korostaneet ja alleviivanneet vuosikausia. Miksi Huhtasaaren kohdalla tämä ei yhtäkkiä pädekään? Eikö hän ole yhteiskunnallisesti merkittävä henkilö?

Mielestäni hän on: kansanedustaja, eduskuntapuolueen varapuheenjohtaja ja taannoinen presidenttiehdokaskin.

Tavallisen mattimeikäläisen nimeä sen sijaan ei pidä julkistaa rikosepäilyssä tai lievässä tuomiossakaan. Päättäjien ja luottamushenkilöiden kohdalla asia on täysin toinen. Se kuuluu ns. kuluttajan (=äänestäjä) suojan piiriin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tvitteristä löytyi talleista, Simpanen: Tästä syystä tutkimuksen kohteeksi haluttiin valita koulu, jossa monikulttuurisuus on osa jokapäiväistä koulutyötä jne...
Huhtasaari: Tästä syystä tutkimuksen kohteeksi halusin valita koulun, jossa monikulttuurisuus on osa jokapäiväistä koulutyötä jne.
Huhtasaari ei vain jätä lähdettä mainitsematta, vaan väittää itse tehneensä ko. tutkimuksen. Millä nimityksellä sinusta tällaista toimintaa pitäisi kutsua?

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Jussi Halla-Aho toimi niin kuin pitää. Peittelemättä ja selittelemättä otti vastuun teostaan ja totesi ettei daa tehtyä tekemättömäksi. Hyvää julkisuuden hallintaa. ( Tosin taisi jättää lopulta puolitiehen.)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mitä Halla-aho muuta saattoi siinä tilanteessa tehdä, kuin tunnustaa tosiasian? Kahdeksan vuoden avioliiton ulkopuolisesta suhteesta syntynyt lapsi, jonka olemassaolosta Halla-ahon vaimokin sai tietää vasta facebookin välityksellä. Eihän Halla-aholla ollut edes muuta mahdollisuutta kuin myöntää asia, koska varmasti tämä lapsen äiti olisi tuonut dna-testit esille, eli siis pätevät todisteet Halla-ahon isyydestä.

Nyt tässä on eri asiasta kysymys ja kun Laura on omasta asiastaan eri mieltä, niin hänellä on oikeus siihen. Nyt sitten Jyväskylän yliopistolla tutkivat, että miten tässä näin kävi, jos kävi. Onko heillä laadunvalvonta pettänyt, onko se kuinka yleistä siihen aikaan, miksi ja miten näin pääsi tapahtumaan jne.? Ei asia ole niin mustavalkoinen, kuten täällä on annettu ymmärtää.

Tässä ei ole vain yhdestä yksilöstä tai yhdestä perheestä kysymys, vaan tämä on laajempi yhteiskunnallinen asia, joka saattaa yliopiston yleisestikin tikunnokkaan, eli mikä on näiden opinnäytetöiden taso nyky-yhteiskunnassamme.

Käyttäjän PeterLindberg kuva
Peter Lindberg

#115 Oman vähäisen kokemukseni perusteella on vaikeaa ymmärtää, miten noin iso virhe on mahdollinen ylipäätään jos tiedekunnassa ovat asiat kunnossa. Kyllä gradun teko on ihan totista hommaa. Ohjeet ovat tarkat ja yksiselitteiset – jopa kieliopin kanssa ollaan pedantteja. Kyseessähän on myös tiedekunnan maine. Nyt asia pitää selvittää perin pohjin. Opiskelijoiden oikeusturva edellyttää sitä.

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Tosiasian toteamista arvostan. Sitä taas en arvosta, että ilmiselviä tosiasioita kielletään viimeiseen saakka, kuten Jari Vilen, Ilkka Kanerva tai moni muu. Olkoon kuinka osaavia tai päteviä henkilöitä tahansa, en voi arvostaa.

Mitäpä Huhtasaaari voisi tehdä muuta kuin myöntää tosiasian, jos löytyisi selkärankaa? DNA:ta ei voi nähdä, mutta gradutekstit voi kuka tahansa nähdä.

Puhetta yliopiston laadunvalvonnasa oudoksun. Olen aikanaan saanut arvion ja arvosanan gradustani, ja "laadunvalvonta" kohdistui minuun, ei yliopistoon. Jos yliopisto tekee laadunvalvontaa, se voisi kohdistua opetuksen tasoon, ohjauksen laatuun ja moneen muuhun. Gradun tekemisen rehellisyys tai vilpillisyys ei kuulu laadunvalvontaan vaan tekijän moraaliin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #156

Opinnäytetöiden laadunvalvonta kuuluu yliopistoille ja tässä Huhtasaaren tapauksessa se kuuluu Jyväskylän yliopistolle. Jyväskylän yliopisto tekee lopullisen selvityksen, ts. sitä ei tehdä lehtien palstoilla eikä somessa toverituomioistuimissa.

Jos haluatte tuoda näitä näkökantojanne esille, niin oikea osoite on Jyväskylän yliopisto. Minä en näistä päätä, joten lopulliseen selvitykseen en voi vaikuttaa, enkä haluakaan, koska se on Jyväskylän yliopiston asia. Toki Laurallakin varmasti on siihen sanansa sanottavana.

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

"Ajojahti" on harhaanjohtava sana. Tiedotusvälineet innostuvat "totuusjahdista" silloin kun haiskahtaa että faktoja peitellään. Kanervakin oli totuudesta "eri mieltä" niin kauan kuin mahdollista. Se on huono strategia, ehkä Huhtasaarikin jossain vaiheessa oivaltaa sen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ajojahti on aivan oikea sana, silloin kun se kohdistuu samassa asiassa vain yhteen yksilöön. Olen nyt laittanut Yle Svenskalle viestiä, että alkavatko samalla intensiteetillä tutkimaan presidentti Niinistön lopputyötä. Samoin olen Turun yliopistolta tilannut kopion Niinistön opinnäytetyöstä, jotta pääsemme julkisesti ruotimaan myös sitä.

Silloin se ei ole ajojahtia, kun media tekee tämän saman tutkivan journalistisen työn myös muille samassa asiassa. Olen nyt nimellisenä kansalaisena halunnut Niinistön lopputyön julkiseen arvosteluun.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

No itse en paljon olisi kiinnostunut S. Niinistön opinnäytteestä vaan enemmänkin olisin kiinnostunut nykyisin eduskunnassa istuvien hiljattain maisterin ja lainopillisen tutkinnon suorittaneiden opinnäytteiden täydellisyydestä ilman plagiointia. Ko. kansanedustajia on muuten huomattava määrä. Ainakin 18 löytyy helposti. Kaikkien tutkinto on valmistunut ennen yliopistoissa ja korkeakouluissa käyttöönotettua plagioinnin tarkastamisohjelmaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #120

Tasapuolisuuden nimessä Yle Svenska voisi hyvin näin tehdä. Laitapa sinne luettelo noista 18 edustajasta, että ne olisivat samanlaisen tutkimisen arvoisia kuin Huhtasaaren gradu.

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Ei ole järkeä vaatia tutkia graduja pelkästä tutkimisen ilosta. Lue huolella ja ajatuksella Pekka Pihlannon kirjoitus aiheesta.
http://lokari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255148-poli...

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio Vastaus kommenttiin #123

Kyllä se näyttää joillekin tutkiminen luontuvan, en tiedä ilosta vai mistä, mutta intoa kuitenkin persututkimukseen näyttää olevan. Tuskin on täytynyt vaatia.

Tästä on kysymys.

Hutkijoita on valitettavasti potenssiin jotakin enemmän kuin tutkijoita. Intohimot näyttävät kohdistuvan valikoidusti, peilistä voi sitten katsella että mistähän syystä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #123

"Vaatimisesta" en tiedä, mutta kyllä joku tutkiva toimittaja voisi aikansa huonomminkin käyttää kuin lukemalla alle kaksikymmentä tuoreehkoa tutkielmaa ja niistä annetut lausunnot.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #125

Bravo itsellesi ja oikein hyvää äitienpäivää kaikille!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #125

Suomi ei ole oikeusvaltio, nykyinen oikeudenkäyntikaaremme rikko Euroopan neuvosto ihmisoikeussopimusta jonka Suomi on allakirjoittanut ja ratifioinut.

Aarne Alhonen

LAUTAKASA KAKKONEN !!! Yle jahtaa systemaattisesti Keskustan ja Perussuomalaisten näkyviä poliitikkoja. Kai muistatte Ylen Ari Korvolan kaunaisen ja henkilöön menevän vainon Matti Vanhasta kohtaan taannoin?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Bra jobbat Svenska Yle! Tämä osui reaktioista päätellen sinne missä se sattuu : )

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Jag tänker också det. Nu skall Svenska Yle fortsättä bra jobbet med andra thesis! Meniköhän tuo oikein, kun yritän pakkoruotsia muistella;)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ei menny. Määräävät artikkelit puuttuu ja 'thesis' ei ole ruottia ;)
terveisin,

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #142

Vai niin, tässä sitten näimme onko pakkoruotsista apua. Tulinko kuitenkin ymmärretyksi?

Onneksi aikoinaan ruotsalaisten liikekumppaneiden kanssa keskusteltiin englanniksi. Ruotsalaiset ovat muuten erittäin hyviä englannissa, eivätkä edes vaadi, että suomalaiset yrittäisivät sönköttää tärkeitä asioita ruotsiksi. Olen kyllä affärsvenskankin opiskellut, mutta itseäni suojellakseni en sitä käyttänyt.

Katsotaan nyt osaavatko Svenska Ylen toimittajat suomea, kun pyynnön Niinistön opinnäytetyön tutkimisesta laitoin suomeksi;)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #143

Viesti vastaanotettu ja ymmärretty!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Suomi ei ole oikeusvaltio, nykyinen oikeudenkäymiskaaremme rikkoo Euroopanneuvoston ihmisoikeussopimusta, jonka Suomi on allakirjoittanut jaratifioinut.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jos ihminen, tässä tapauksessa Huhtasaari, jukisuudessa antaa itsestään kuvan kirkasotsaisena kristittynä, hyvänä ihmisenä, niin tottakai siitä syntyy häly, kun puheet ja teot ovat ristiriidassa. Niin makaa, kuin petaa ja se koskee meitä kaikkia.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Huhtasaari ei hyväksynyt tuulivoiman tukemista verovaroista, ja tämän siitä sitten saa palkaksi.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Nythän julkinen media eli etunenässä YLE on uutisoinut tehtävänsä mukaan asioista sitä mukaa kun niitä tulee ilmi. Ei Huhtasaari mitään silkkihansikkaita muihin poliitikkoihin verrattuna ansaitse. Moni nuoruudessaan hölmöilee mutta rehellinen ja vastuunkantokykyinen myöntää mokansa ja homma on sillä kuitattu.
Sitten on niitä luonteita jotka eivät kykene mokiaan myöntämään vaan syy on alati muissa. Historiasta tiedämme tapauksia miten käy kun sellaisille annetaan valtaa päättää muiden jokapäiväisestä elämästä.

Vaan missä olisi luettavissa tätä materiaalia julkisesta tuomiosta ja lynkkauksesta kun ei ihan helposti näytä löytyvän?
Miten ihmeessä ihminen joka erheestä kiinni jäätyään valehtelee olisi kykenevä päättämään toisten asioista? Saati ne jotka tuota valehtelua puolustelevat?

Turun Akatemia/Kungliga Akademien i Åbo perustettiin senaikaisen hallintomme toimesta vuonna 1640. Nythän jotkut ovat jo olleet vaatimassa kaikkien siitä asti tehtyjen lopputöiden tutkimista jotta tasapuolisuus case Huhtasaari. Pientä on luottamus suomalaisiin ja maamme koululaitokseen.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Valheella ja varkaudella tulee olemaan pitkät jäljet. Kun idoli töppää ja vetää itse tapin pois veneestään, ei siitä ole kauheasti apua jos fun club hyppää painoksi hitaasti vajoavaan paattiin. Mutta ainahan on toivoa siitä, että ollaan matalikolla ja tuleva kesä lämmittää veden. Ettei kylmä kangista. Siniseksi.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

voi että harmitti kun Suomi ei voittanut(((( voi, voi, voi...ei nämä maalliset mutta jääkiekolliset murheet...

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Katsoessani MM-lätkää kiinnostuin googlettamaan mikä ihme on tuo C More joka näyttää tulleen voimalla olohuoneisiimme myös Formula 1:n lähetysten yksinoikeudella?

Pienintäkään vihjettä C Moren omistajista ei yhtiön omalla nimellä löytynyt, mutta vaistonvaraisesti googletin Bonnier ja jopa alkoi löytyä.

Ei kai ruotsalaisjuutalaisen Bonnierin maihinnousu kiihdytä suomenkielisen kulttuurin hiljaista hautautumista elävältä? Bonnier omistaa vanhastaan Maikkarin, Akateemisen kirjakaupan ja kustantamo Tammen, ainakin, ja ties mitä.

Kansanedustaja Harkimon johdolla joku komitea päätyi esittämään valtiontukea MTV3:lle sananvapauden nimissä.

Tyhmempi voisi luulla, että perussuomalainen savolaispappi Kimmo Kivelä on mies oikealla paikalla Yle:n hallintoneuvoston puheenjohtajana takaamassa Åbolle työrauhan sivistyksen nimissä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tämähän olikin mielenkiintoinen kommentti, koska useinhan on niin, että se lähin puoluetoverisi yltää parhaiten puukottaa selkääsi. Sinänsä näyttää, että Kimmo Kivelä on Huhtasaaren entinen puoluetoveri, eli on näitä persuista lähteneitä loikkareita ja kuuluu nykyisin sinisiin.

"Yleisradio Oy:n hallintoneuvosto (jäsen) 30.06.2011 - , (Puheenjohtaja) 23.06.2015 -"
"Eduskuntaryhmä: Sininen eduskuntaryhmä 13.06.2017 -"
https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/...

Laitetaanpa tähän linkki koko Ylen hallintoneuvoston sivuille, jos vaikka jollakulla on asiaa sinne. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/12/ylen-hall...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset