Arto Luukkanen

”Yleiset syyt” eli miten Saksa päsmäröi Euroopan hallitukset?

Näin Suomen lipun juhlapäivänä on hyvä muistella sitä miten ulkoiset tahot ovat hyväntahtoisesti sallineet meidän hallita itseämme.

Neuvostoliitto pyrki jo välirauhan aikana varmistamaan sen, että väärää miestä ei valittaisi presidentiksi. V. Molotov ilmoitti lähettiläs Paasikivelle vuonna 1940 että mikäli marsalkka Mannerheim, Pehr Evind Svinhufvud af Qvalstad tai Väinö Tanner (Thomasson) tulisi presidentiksi, niin siitä seuraisi vaikeuksia.

Sodan jälkeen hallituksen ovet olivat kokoomukselle enemmän tai vähemmän kiinni. Sen ajan henki oli kokoomusta vastaan. He olivat sen ajan ”kommunisteja” tai ”vastuuttomia populisteja”.

Arvot olivat väärät. Yhden puolueen sorsiminen oli silloin ihan normaalia. Vaikka eduskunnassa oli porvarienemmistö, niin ”äärioikeistoa” ts. kokoomusta ei saanut päästää valtaan. Kremlillä oli pitkään oma veto-oikeutensa Suomen hallituksiin nähden ja siksi eliitti vältti kuin ruttoa epiteettiä ”neuvostovastainen”. Neuvostovastaisuus oli silloin vähän kuin nykyään sanat ”populisti” ja ”rasisti”.

Media hyväksyi asian, heilutti häntää itäänpäin ja piti toimintaa normaalina. Kokoomuksen kuuluikin olla marginaalissa.

Suomen demokratia normalisoitui vähitellen Neuvostoliiton otteen hiipuessa ja Kekkosen mentyä manan majoille. Ei ollut enää niitä ”yleisiä syitä” jotka estivät Kokoomuksen hovikelpoisuuden.

Väärä arvopohja ja suomalaiset hanslankarit

Suomalainen demokratia joutui vähitellen uuteen hihnaan 2000-luvulla. Kremlin aseman Suomen hallitusten lopullisena hyväksyjänä omaksui Saksa ja EU.

Esimerkki tästä nähtiin vuonna 2017 kun Jussi Halla-ahosta ei voinut tulla ministeriä. Lopulta ei auttanut edes se, että Jussi totesi puolueen noudattavan prikulleen hallitusohjelmaa tai se, että hän ei olisi itse tullut hallitukseen.  

Itse marginaaliin julistaminen tapahtui suomalaisten hanslankareiden avulla; hänen tarmokkaat suomalaiset vastustajansa olivat demonisoineet Jussin Saksan silmissä eikä armoa ollut. Yksi määrätietoinen viesti etelästä riitti siihen, että hallitusta vaihdettiin ja ei vaihdettu. Arvopohja oli väärä.

Saksa määrää Euroopan hallitukset?

Saksa osaa käskyttämisen eikä halua luopua ylikäskynhaltijan roolistaan. Hyvänä esimerkkinä tästä on Italian tilanne. Siellä ei voitu muodostaa parlamentaarista hallitusta siksi, että talousministeriksi kaavailtiin EU:n kovaa kriitikkoa ja taloustieteilijää Paolo Savonaa.

Tämä 81 vuotias entinen teollisuusministeri on toiminut Italian pankissa. Joten meriittejä on. Arvopohja oli kuitenkin väärä, sillä Savona oli arvostellut Saksan talouskuria Euroopassa ja eurojärjestelmän ongelmia.

Väärää hallitusta ei voinut muodostaa siksi, että markkinoita, luottaluokittajia ja ennen kaikkea kaikkivoipaa kurimestaria Saksaa piti rauhoitella. Näin Italia saa kansan tahdon vastaisesti virkamieshallituksen ja uudet vaalit, jossa se voi ehkä äänestää Saksan luottamuksen mukaisesti. Nykyisellä Italian parlamentilla ei ole Saksan luottamusta ja siksi se hajotetaan.

Kysymys kuuluu: kuka demokratiassa päättää? Äänestäjät vai iso raha? Vai Saksa? Tällä maallahan on ollut jo kaksi merkittävää yritystä muuttaa maanosamme historiaa. Kokemusta on.

Mitä me tästä opimme?

Kaikissa asioissa on opettavainen puolensa.

Tämän kertomuksen opetus on seuraava: suomalaisen demokratian on opittava selviämään tästä uudesta henkisestä miehityksestä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Lopulta ei auttanut edes se, että Jussi totesi puolueen noudattavan prikulleen hallitusohjelmaa..."

Tämähän tässä onkin hauskaa. Hillotolpalle päästäkseen H-a olisi sitoutunut noudattamaan hallitusohjelmaa, kun ei päässyt arvostelee hallitusohjelmaa jota persut itse olivat rakentamassa.

Halla-ahot, Huhtasaaret ja Hakkaraiset syrjäytettiin hallituksesta ihan kotimaisin voimin, ei siihen Merkeliä tarvittu. Ellei dosentilla ole esittää jotain dokumenttia siitä, että nimenomaan Saksa tai EU olisi painostanut potkaisemaan persut ulos hallituksesta?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Taas Salonen näyttelee tietämätöntä, monet blokit ovat todistaneet ettei hallituksella ole tarkoitustakaan noudattaa hallitusohjelmaan kirjattuja perussuomalaisten tavoitteita. Taas tämä tuli yllätyksenä Saloselle vaikka olet osallistunut moneen asiaa käsittelevään blokiin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Monet blogit ovat osoittaneet...", just just.
Vajaa vuosi sitten H-a olisi ollut sitoutumassa Soteen jos vain puolueensa olisi päässyt hallitukseen. Syvälle kumarsi.

Makkonen varmaan voisi todistaa, että juuri Saksa ja EU estivät Halla-ahon johtamien persujen hallitustaipaleen?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Makkonen varmaan voisi todistaa, että juuri Saksa ja EU estivät Halla-ahon johtamien persujen hallitustaipaleen?"

Ei mafialla ole tapana jättää dokumentteja kiristyksestä ja uhkailusta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #8

Eli ei ole esittää mitään? Ok, niin arvelinkin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #14

Kyllä Makkosen logiikka on vedenpitävä. Koska todisteita ei ole, asialla on mafia, joka on piilottanut todisteet. Joten Sipilä on syyllinen, sekä todisteilla että ilman...

Entisaikojen noitatesteissä, jos epäilty hukkui, hän ei ollut noita, joten häntä ei tarvinnut polttaa. Jos ei hukkunut, hän oli noita, joten hänet voitiin polttaa roviolla. Mielenkiintoinen tuo veteen heitetyn, noidaksi epäillyn, päätöspuu. Kuollako hukkumalla vai palamalla...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #19

"Kyllä Makkosen logiikka on vedenpitävä. Koska todisteita ei ole"

Italiasta on todisteena Berlusconin yritys vastustaa EKP:n talouskuriohjelmaa ja siitä seurannut EKP:n asettama korkojen nousu ja rahoituskriisi joka kaatoi silloisen hallituksen. Kreikasta on todisteena kansanäänestys jossa kansa tyrmäsi EKP:n taloukurin ja troikka repi tuon kansanäänestyksen tuloksen ja otti Kreikan hallintaansa. Miksi ihmeessä jatkatte valeitanne, euroa ollaan kuoppaamassa ja EU käyttää mafiamaisia kiristyksiä ja uhkailuja.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #21

Ja tämä sitten oli Makkosen todiste sille, että "juuri Saksa ja EU estivät Halla-ahon johtamien persujen hallitustaipaleen"?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #36

Italia on hyvä todiste ettei demokratia kuulu EU:n arvoihin. Vääristelyllä ja suoranaisella valehtelulla federalistit yrittävät todistaa EU:n parempia arvoja.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #8

"Mafiana" toimi Suomessa presidentti Sauli Niinistö, aivan samalla tavoin kuin pahiksen roolia esittää nyt Italiassa presidentti Sergio Mattarella.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005249934.html

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Mistä päin ovat Suomeen 1800-luvulla tulleet Pauligit, Rettigit, Hartwallit jne. joiden sijoittajan ääni kuuluu Sitran kautta sekä Sote-valmisteluissa että suojelevana kätenä Timo Soinin ja Jussi Halla-ahon tiellä?

Suomalaisen ajattelun nollapiste 1918. Ikiroutaa. Suomalaisille ei tarvitse jakaa erillistä opasta sotaan valmistautumiseksi.

Suomi on onnistunut siinä missä NL epäonnistui: luomaan uudenlaisen ihmisen joka haluaa olla presidentin palkitsema neuvos, varsinkin kokoomuslainen. Maireailmeinen valtiovarainministeri.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä tuossa Halla-ahon tapauksessa on ihan pätevät syyt, ettei kelpaa, kysehän on arvoista.

Tuskin dosenttikaan lähtee kaljalle ja viettämään aikaa sellaisten henkilöiden kanssa, joiden arvot ja toiminta ovat täysin vastoin omia mielipiteitä.

Asiat tietysti ratkaisevat, mutta demokratiassa saa valita ne puoluett, joiden kanssa haluaa tehdä yhteistyötä.

Tämän Halla-ahon silittelyn voisi kyllä jo lopettaa, se on täysin turhaa.

Perussuomalaiset haluavat Suomeenkin vahvaa presidenttiä ja lisäisivät presidentin valtaoikeuksia, mutta sitten kun käy niinkuin Italiassa, niin sitten ei olekaan kiva juttu.

Sellaista se elämä on, valitusta valituksen perään.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Oletpa sinä suvaitsematon (tämä nyt ei ole mitenkään yllättävää). On hyvin luonnollista, että ystäväpiiriin kuuluu ihmisiä, jotka ajattelevat asioista eri tavalla. Maailmahan olisi todella tylsä paikka, jos kaikki olisi tehty samasta muotista. Ihminenhän oppii uutta muiden ajatuksista. Joskus saattaa omakin mielipide muuttua, jos huomaa toisen pystyvän perustelemaan kantansa paremmin.

Sääliksi käy, jos joutuu elämään samanmielisten pienessä kuplassa.

Aulis Saarijärvi

Suomen kohtalon ja määräämisen ainoat todelliset kaupungit koko historian ajan ovat olleet Tukholma, Berliini ja Pietari/Moskova. Turulla ja Helsingillä on aina vain ikävä toimeenpanon ja kansan pakottamisen paikka, että näyttäisi joltakin.

Novgodorin Moskova ja Romanovien Pietari oli Tukholman kanssa koko ajan ne voimat, jotka repivät, riistivät ja tuhosivat suomalaista kansaa. Siihen oli mukaan hajottamassa sitten hansonen valtakaupungit ja lopulta Berliini Saksan yhdistyessä 1871.

Kaikki tärkeä 1720- luvulta EU:n liittymiseen Suomessa on kolmion määräämää, tai pakottamaa. Tärkeitä vuosilukua olis vaikkapa 1995, 1947, 1941, 1939, 1918, 1809 jne. jnee. Välistä puuttuu tietenkin monta tärkeäää taloudellista pakottamista ja käskyä sisältänyttä vuotta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Meillä Leppävaarassa on muistomerkki saksalaisille sotilaille vuoden 1918 tapahtumien johdosta. Siihen oli viime viikkoina tuotu kaunis seppele. En usko, että monessa maassa - ei myöskään Saksassa - tuollainen muistomerkki olisi enää ehjänä.

Italian pölhöpopulistit nostattavat raivoa Saksaa vastaan. Sielläkään ei ole mitään dokumenttia siitä, että Saksa olisi puuttunut tapahtumien kulkuun.

https://www.theguardian.com/world/2018/may/27/ital...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

”Saapasjalkamaassa” tuntuu ”saapas” olevan lähtemässä jalasta.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Saksan vaikutusvallan vertaaminen NL:n vastaavaan mitä Suomen politiikkaan tulee, on liioittelua, vaikka Suomen valtiailla on historiansa aikana ollut sairaalloinen tarve kytkeä itsensä Saksaan.

NL-aika oli poikkeus, mutta onhan se totta että Saksan vaikutus Suomeen elää taas, ja voi kohtalaisen hyvinkin. Keittön, eli rahan, kautta vaikutusvalta toimii kyllä vahvasti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Saksan, EKP:n ja EU:n valta on merkittävästi suurempi kuin oli Neuvostoliitolla Suomeen. Suomi on käytännössä menettänyt itsenäisyytensä ja lait meille tulevat EU:sta ja talouden määrää EKP.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Totta on se, että EU on vienyt itsenäisyytemme ja euro taloutemme päätösvallan. Ja sekin on totta että Saksan vaikutusvalta näihin on merkittävä. Sikäli voi jo sanoakin, että saksan vaikutusvalta on iso.

NL-valtaan nähden se on erilaista: ei Saksa Suomen pääministeriä valitse eikä presidenttiä. Ja olihan NL:lla aika keskeinen vaikutus Suomen talouteenkin.

Mutta turha noista vaikutusvalloista on kiistellä, NL:lla oli 44-90 ja Saksalla oli 1917-44 ja on taas olennainen merkitys Suomen kohtaloihin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Edellisellä kerralla Italiassa Berlusconi uhkasi jättää talouskurin ja euron ja EKP vastasi nostamalla Italian lainakorot pilviin, Italia meni polvilleen rahoituskriisissä ja Berlusconi erotettiin. Sama tapahtui Kreikassa Syrizan uhatessa tehdä saman kuin Italiassa. EU ja EKP uhkailee ja kiristää jäsenmaita noudattamaan EU:n talouspolitiikkaa, kansalaisten mielipiteelle ei anneta mitään arvoa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Yksityiset liikepankit sitä valtaa käyttävät – ja EU suojelee niitten puuhia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kierrät aiheen, poliitikot käyttävät valtaa yksityisten pankkien eduksi ja valtiot maksavat pankkien riskit.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #16

Enpäs kierrä, olen ihan samaa mieltä kanssasi.

Sorry jos ilmaisen itseäni epäselvästi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

2015 tehdyssä kyselyssä 84% kreikkalaisista halusi pysyä eurossa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kreikan kansanäänestyksessä päätettiin ettei EKP:n talouskurisopimusta hyväksytä, mutta EU:n komissio (Troikka) repi kansanäänestyksen tuloksen ja jatkoi talouskuria.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pres. Mauno Koivisto totesi että "totuus NL:a ei ollut niin paha kuin on luultu, se oli paljon pahempi" Suomi liittyi kansanäänestyksen tuloksen perusteella VAPAAEHTOISESTI EU:n ja hyväksyi sen, että oma lainsäädäntömme noudattaa EU:n säädöksiä, kuitenkin on niin, että valtaosan lainsäädöksistämme päätämme ihan itse. NL hallitsi suomen sisä-kuin ulkopolitiikkaa rautaisella otteella, kaikille keskeiseille päätöksille, kuten hallituksen kokoonpanolle, haettiin hyväksyntä Moskovasta. Kun vieras valtio puuttuu suorasukaisesti toisen maan presidentin valintaan, kuten NL teki ja suomalaiset puolueet, varsinkin kepu, sen hyväksyivät niin silloin on turha hehkuttaa kuinka itsenäisiä olimmekaan ennen liittymistä EU:n. Tuskin Saksassa oli edes kiinostusta siihen kenestä leivotaan Suomen tasavallan presidentti. Suomi liittyessään EU:n täysivaltaiseksi jäseneksi arvoitti itsensä vertaistensa joukkoon ja olemme itsenäisimpiä kuin koskaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Siitä vapaaehtoisuudesta: Vuotta ennen kansanäänestystä gallupit näyttivät vain toistakymmentä prosenttia kyllä-EU:lle. Siitä hermostuneena Aatos Erkko kokosi valtamedioiden päätoimittajat, ja he tekivät salaisen sopimuksen siitä, että EU:sta kerrotaan tulevana vuonna vain positiivista, ja kaikkea EU-kritiikkiä haukutaan ja syrjitään. Näin tehtiin, ja tuloksen tiedämme.

Tuolloin myös Lipponen ja S. Niinistö vakuuttivat äänestäjille, että kyllä EU:lle ei merkitse yhteisvaluuttaa. Kun euroon oli liitytty ilman kansanäänestystä, mm. P. Salolainen totesi että oli hyvä, ettei kansalle kerrottu, että kyllä EU:lle merkitsee myös yhteisvaluuttaa, koska siinä tapauksessa kansa olisi taatusti äänestänyt toisin. Ja olisimme pelastuneet EU-kurjuudelta (joka näkyy kunnolla vasta laskun maksun aikana).

En ole näin ollen kovinkaan vakuuttunut tuosta vapaaehtoisuudesta.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ja tuohon voi lisätä, että valtamedialla on sikäli helppo työ propagoida EU:n ja euron puolesta, kun se lasku tulee maksettavaksi vasta tulevaisuudessa. Ja mitä pidemmälle mennään sitä isompi on talousromahdus. Siihen saakka saamme nähdäksemme pääosin yksipuolista propagandaa, mitä EU:iin ja euroon tulee.

Tuosta Aatos Erkon ja kumppanien tempauksesta voi joku tietysti sanoa että sellaista on demokratia. Varmasti niinkin, tosin demokratiasta on ollut aina muodikasta tehdä irvikuva varsinkin totalitarismeissa kuten Saksan, Kongon, Korean Demokraattiset tasavallat.

Totalitarismeihin kuuluu myös se että tiedotusvälineet antavat yksipuolista tietoa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Ruotsi on syvästi demokraattinen yhteiskunta, mutta samaa mentalitettia on vaikea havaita suomenruotsalaisuudessa, joka on aina flittaillut saksalaisen sotilasperinteen kanssa. Siksi sisällissodan riemuvuotta on juhlittu näkyvästi suomenkielellä vaikka kouluissa opetetaan jokaiselle ruotsia koska "ilman ruotsinkieltä ei voi ymmärtää Suomen historiaa".

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

NL:llä ja EU:lla oli/on erilaiset strategiat vaikuttaa. Lopputulos on kuitekin sama: emme saa päättää omista ratkaisevista osioistamme. Meidän on mentävä mukanan sinnä mihin Saksa ja Ranska käskevät. Vielä ei ole tarvinnut sotilaita lähettää, mutta ei siihen kauan mene.

Italia ei saanut kansan tahtoa vastaavaa hallitusta. Sama ilmiö näkyi silmiin pistävästi 2011 hallitusta muodostettaessa. Tärkeintä oli saada perussuomalaiset jäämään ulos. Siksi syntyi kelvoton hallitus, jonka ainoa liima oli perussuomalaisten eristäminen. Viime kesänä se kävikin paljon helpommin, kun oli notkeaselkäisiä.

Leimakirves on nyt EU- tai eurovastaisuus. Ennen se oli neuvostovastaisuus. Lopputulos on jokseenkin sama. Tosin nyt on vielä riippakivenä euro, jollaista ei NL:n aikana ollut.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kysymys kuuluu: kuka demokratiassa päättää? Äänestäjät vai iso raha? Vai Saksa?"

Kansan tahdon mukainen tie on sama kuin Kreikan tie, myös Italiassa, myös Suomessa.

Ranskassa presidentti taistelee kansan tahtoa vastaan kun kansalaiset on barrkadeilla ja yrittävät vastustaa presidenttiänsä, joka yrittää kääntää Ranskan kurssia pois Kreikan tieltä.

Sipilän hallituksen parhaaksi saavutukseksi, nyt kun sote on kaatumassa, jää se että hallitus saavutti tasapelin taistelussa kansan tahtoa vastaan, ammattiliittoja vastaan, tämä tasapeli toteutui kikyssä.

Sipilän hallituksen alkupuoliskon osalta sen kaiken voiman vei taistelu kikyn puolesta kansaa, eli ammattiliittoja vastaan. Voimia ei silloin tuhlattu sote-uudistukseen, mikä tosin lähti väärille jengoille heti alkuun, kun siitä tulikin maakuntauudistus ja valinnanvapaus-uudistus.

Onko blogistin mielestä kansan valitsema tie, Kreikan tie ja tämä Italian uuden populistienemmistöisen parlamentin tie, se paras mahdollinen tie ja eikö sitä pidä vastustaa?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kansan tahdon mukainen tie on sama kuin Kreikan tie"

Kreikka on tehnyt juuri kuten troikka ja EKP määrää, onko Kreikassa nyt asiat paremmin? Sama vika Italiassa, velka vain kasvaa eurossa eikä mitään mahdollisuuksia saada taloutta tasapainoon.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kreikka on tehnyt juuri kuten troikka ja EKP määrää"

Niin, vaikka Kreikassa on kansan valitsema populistinen parlamentti, joka lupasi äänestäjilleen jotain ihan muuta kuin mitä sen politiikka on ollut.

Ketä pitäisi siis syyttää?

Ei ainakaan kansaa, joka olisi jatkanut kreikan tiellä, eli olisi jatkanut velkaantumista, vaikka se ei saanut enää velkaa muuten kuin niin että EU ja IMF takasivat sen velat.

Vaihtoehtona Kreikalle olisi ollut oma valuutta ja sen arvon uppoaminen. Sitäkään vaihtoehtoa kansa ei halunnut.

Taloudesta mitään ymmärtämätön kansa valitsee mahdottomia vaihtoehtoja, jos se valitsee populismin, niitä mahdottomia populistisia vaihtoehtoja ei voi toteuttaa, ei Kreikassa, ei Suomessa eikä Italiassa.

--------------

Italiakaan ei voinut lähteä kansan valitsemalle populismin tielle, koska se olisi vienyt maan perikatoon. Siksi kansan haluama hallitus jätettiin muodostamatta, tilalle tulee virkamiehallitus ja uudet vaalit.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Siksi kansan haluama hallitus jätettiin muodostamatta"

Kuten sanottu, EU halveksii demokratiaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kansa on kuin lapsi, se haluaa verot valtion maksettaviksi, se ei halua että sähköä tehdään hiilellä tai tuulivoimalla, vaan halutaan että se otetaan töpselistä. Kansa ei halua maksaa veroja mutta haluaa sosialiturvaa. Kansa haluaaa että EU hoitaa pakolaisongelmat ja maksaa maataloustukiaisia, mutta ei halua maksaa EU:lle sen kuluista mitään.

Kansa kuvittelee että EU:lla ja valtiolla on rahasampo joka tekee rahaa, vaurautta ja hyvinvointia, mutte se ei halua sitä jakaa.

Kansalla on kaikesta aivan väärä käsitys ja populistit, kuten blogisti, syöttävät kansalaisille näitä vääriä käsityksiä ja tukevat niitä, saadakseen siitä hyötyä ja päästäkseen hillotolpalle.

Siinä on vain se ongelma etteivät populistit pysty toteuttamaan päättömiä lupauksiaan kuin siihen pisteeseen asti missä velkojat sanovat että stop .... ei enää.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Populismista ja lestadiolaisuudesta;

Engl.kielinen wikipedia kertoo ruotsalaisen piispan lähettäneen papiksi valmistumassa olleen Lars Levi Lestadiuksen hakupaperit Kaaresuvannon kirkkoherran virkaan luottaen ettei oppipoika halua nolata opettajaansa, vaan ottaa viran vastaan.

Niin sitten kävikin. Ummikkoruotsalainen Lestadius opetteli ahkerasti virantoimituksessa tarvitsemaansa suomea ja saamenkieltä. Saamelaiset elivät vielä luonnonuskontoisina joten pelättiin itäisiä vaikutuksia Venäjään liitetyssä Suomessa.

Jättäessään myöhemmin viran hän saarnasi:

"Hävyttömät koirat, erinomattain ne isot Jatunin hurtat, jotka ovat tottuneet varastamaan ja ihmisen verta latkimaan, eivät malta odottaa siihen asti, että murut putoavat pöydältä, vaan he hyppäävät varsin pöydälle ja näppäävät koko voilimpun ja nielevät sen niinkuin tyhjän." (Laestadius 1992, 325 http://katriinakajannes.puheenvuoro.uusisuomi.fi/).

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Kansantaiteilija Irwin Goodman lauloi aikanaan ”raha ratkasee”. Näin se on tänäkin päivänä. Saksa Euroopan vahvimpana ja rikkaimpana kansantaloutena määrää, mitä tehdään.

Euron kohtalo tulee olemaan pitkälti Saksan käsissä. Saksa pysyy toistaiseksi eurossa, koska sillä se pystyy ohjaamaan Eurooppaa haluamaansa suuntaan. Siihen ei pystytty Aatun asein, mutta pystytään nyt eurolla.

1990-luvun kriittisinä aikoina IMF:n ”konttorin” avaamisessa oli kysymys vain muutamista tunneista Helsingissä. Onneksi Saksa tuli jälleen kerran apuun ”pelastavana enkelinä”. Ilman Saksan apua maa olisi joutunut suuriin vaikeuksiin.

On hyvä muistaa, kun pankit vähän ”irrottelivat”:

”Pankkien ulkomainen bruttovelka oli vuonna 1993 lähes 150 miljardia markkaa, josta SYP oli ottanut 53 miljardia, KOP 42 miljardia, Postipankki 26 miljardia, SKOP 20 miljardia ja OKO 8 miljardia. Suomen pankin valuuttavarantoon verrattuna velkamäärä oli kymmenkertainen.” (Lähde: Antti-Pekka Pietilä: ”Pankkikirja” sivu 38).

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Tähän suunnitelmaan virkamieshallituksesta kannattaa kiinnittää huomiota, koska siihen sisältyy temppu, johon EU:n kurilinja on viime aikoina mieltynyt. Kokemusta on esim. Belgiasta ja Espanjasta. Jos jossain maassa kansa on väärillä linjoilla ja äänestää pieleen, niin ei välttämättä tarvitse tähdätä normaaliin toimivaan hallitukseen. Riittää, että häiritään parlamentaarisen hallituksen muodostamista ja hidastetaan sitä mahdollisimman pitkään. Sillä välillä jatkaa vanha, luottamuksensa menettänyt hallitus reippaasti ja rohkeasti toimivana toimitusministeriönä. Mattarellan neronleimaus näyttää olevan, että nimitänpä hallituksen suoraan EU-yms. globalistisista teknokraateista, ja annan sen sitten kaatua heti paikalla luottamuslauseäänestyksessä -eipä mittään, herrathan pääsevät hääräämään toimitusministereinä ainakin kuukausikaupalla!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Italiassa kukaan ei halua leimautua sosiaalidemokraatiksi, toisin sanoen kollaboraattoriksi, kansan petturiksi fasistienja natsien kanssa. Siellä sankarit ovat partisaaneja.

Samaan aikaan Suomessa demarit (Koivisto, Sorsa, Tanner ym.) ovat löytäneet pysyvät paikkansa kansakunnan kaapin päällä, koska kansalla oli eri vihollinen kuin Italialla.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Muutos tulee kun aletaan puhua ruotsia eduskunnan rappusilla. HS rientää kuvaamaan etusivulle, samoin HBL ja Strömsö.

Puheet onkin opetetut. Resursseja alkaisi löytyä huru mykky.

Tulisin ihmettelemään miksi sisällissodan riemuvuotta on juhlittu niin näkyvästi suomenkielellä, vaikka kouluissa opetetaan jokaiselle ruotsia, koska ilman sitä ei voi ymmärtää Suomen historiaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset