Arto Luukkanen

Takakontti-Samuli paljasti Soinin luikurin

Ministeri Timo Soinin mielenosoitusseikkailuja Kanadassa on tänään puitu eduskunnassa.

Ihan syystä. Suomen ulkopoliittisena linjana on ollut aina se, että se korostaa valtion suvereniteettia, ts. vieraiden valtioiden sisäasioihin ei sotkeuduta toisen valtion viranhaltijoitten, kaikkein viimeisenä ulkoministerin, taholta. Virallisen valtiovierailun ideana on se, että vieraileva ministeri ei ole toisessa valtiossa yksityishenkilönä vaan edustaa koko ajan ja aktiivisesti.

Johtiko Soini eduskuntaa harhaan? Onko ministeri yksityishenkilö virallisella valtiovierailulla?

Tilanne on niin paha, että hallituksen pääministerit joutuivat turvautumaan selityksiin. Orpon kanta oli,  että kyseessä ei ole valtion kanta. Pelastavana enkelinä toimi kuitenkin pääministeri Juha Sipilä, joka ennätti puolustelemaan villiä ulkoministeriään: asia oli tiedossa (oliko todella?) ja pitää tehdä ”tarkka raja” siinä missä esiinnytään yksityishenkilönä.

Valitettavasti ministerillä ei ole tällaista mahdollisuutta valtiovierailuilla. Ajatelkaa jos Putin kävisi Suomessa ja hengailisi Senaatintorilla vaikka kaikenlaisten hörhöjen kanssa todeten, että kyseessä oli ”yksityisasia”.

Jo tämäkin nostaisi valtavan haloon ja todennäköisesti johtaisi vierailun keskeytymiseen epäluottamuksesta. Puhumattakaan siitä, jos Putin liittyisi johonkin mielenosoitukseen, jossa vaadittaisiin vaikkapa venäjää yhdeksi Suomen virallisista kielistä.

Vielä kerran: valtiovierailu on valtiovierailu ja yksityisvierailu on oma juttunsa. Kyseessä oli Sipilältä huono meriselitys ja kertoo siitä, että Soinilla on nyt hallituksessa aivan ainutlaatuinen asema. Hän on Orpon ja Sipilän ”kultapoika”, jolla on ihan oma käytösnumeronsa.

Vigilia vai marssi?

Soini kertoi isolle salille osallistuneensa abortinvastaiseen ”vigiliaan” ts. hartaustilaisuuteen. Siksi kyse oli vapaa-ajasta. Hän perusteli toimintaansa sillä, että mielipiteen ja uskonnonvapauksia ei voi rajoittaa. (https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005700625.html)

Valitettavasti virassaoleva ulkoministeri on valtiovierailulla aina koko ajan työssä. Olipa hän sängyssä nukkumassa tahi valtioillallisilla. Kyse on virallisesti edustamisesta, joka jatkuu koko matkan ajan. Ja kaikkein eniten, jos mennään kadulle kansan joukkoon.

Toiseksi, ulkoministerillä on velvollisuus noudattaa diplomaatista etikettiä. Aina. Kun esimerkiksi Paavo Arhinmäki sammahti Sotshissa ylenmääräisen alkoholin nauttimisen seurauksena, niin kysymys ei ollut vapaa-ajasta. Ministeri on virassa koko ajan. Juovuksissa, sateenkaarilippu kädessä tai banderolli kädessä tahi sitten kynttilä kädessä.

Ikävintä on tässä se, että Soini kertoi eduskunnan isolle salille muunneltua totuutta. Totuus on toinen kuin Soini antoi ymmärtää. Hän oli kymmenien poliisien suojelemana muistomerkillä valtiosihteerin kanssa. Kyseessä ei todellakaan ollut yksityistilaisuus.

Soinin valtiosihteeri Samuli Virtanen pilasi osaltaan Soinin hyvänäköisen selityksen julkaisemalla Twitterissä: ”Pro life also in Ottawa. On National March for Life with Foreign Minister Timo Soini. This is awesome!” Toisin sanoen Soini harhautti isoa salia.

Oltiin miehissä miekkarissa ja otettiin ihan twiittikuvat. Roheasti. Mutta sitten isossa salissa ei oltu enää roheita.

Vigilia oli ”korvikemarssi” niille, jotka eivät ehtineet tai pystyneet osallistumaan itse pääjuttuun. Se oli virallinen osa koko mielenosoitustapahtumaa. Samoin vigilian vaatimus oli osoitettu Kanadan hallitukselle (”to demand from our Federal Government that it protect the lives of Canada’s children who are threatened by abortion” https://marchforlife.ca). Ts. Suomi ulkoministerin ja valtiosihteerin delegaation osanoton kautta asetti Kanadan hallitukselle vaatimuksen kieltää abortti.

Tätä ei voida millään jesuiittamoraalilla kieltää. Tätä ei voi perustella ”munankuoriteorialla”. Tämä on ihan totta.

Tarkasti ja rehellisesti sanoen, Virtasen twiitti on kyllä tehty 10.5 kello 5.14 eli ennen marssia parlamenttikukkulalla, joten kuva kyllä on muistomerkkivigiliasta, joka oli 21.00 ed. päivänä. Mutta se kertoo samalla että tämä meidän ”takakontti-Samulimme” käsitti vigilian olevan elimellinen osa marssitapahtumaa (National March for Life).

Suomen etu vai Soinin etu?

Näyttää siltä, että mitään keskustelua ennen matkaa ei ole tapahtunut. Selitykset ovat ontuvia ja kertovat siitä, että Soini asetti hallituskumppanit siihen tilanteeseen, että ”hurskas mies” oli pakko pelastaa.

Kuten pelastettiin viimeksi vain kuukausi sitten, kun sama mies irvaili julkisesti osallistuvan valtionpäämiehen kustannuksella, juuri kun Suomella oli mahdollisuus saada kansainvälinen huippukokous pidettäväkseen –joka tietysti näin meni sivu suun.

Mutta entä Suomi itse? Pitääkö sen jatkaa ulkoministerin kanssa, joka haluaa edustaa vain itseään tai kampanjoi omaa uraansa Suomen selkänahalla?

Pienellä valtiolla ei ole tähän varaa: Suomi tarvitsee välttämättä oikeaa etujensa edustusta kansainvälisellä areenalla. Soinin mielenosoittamisiin ja vaatimuksiin Kanadalle pitää vastata uutisella Suomen ulkoministerivaihdoksesta.

Miten se tehtiin ennen?

 Vuoden 1948 toukokuun 19 pnä eduskunta päätti lisätä äänin 81–61 kokoomuksen Arvo Salmisen esityksestä ilmoituksen, että kommunistinen ministeri Yrjö Leino ei nauti eduskunnan luottamusta. Laittomuuksista haluttiin eroon.

Esitys meni läpi. Suomalainen parlamentarismi toimi.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suosittelisin arvon Dosentille kesäloman aloittamista jo nyt!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kiitos Pertti))) hienoa kun ajattelet minun parastani)))

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Nauttiiko Soini eduskunnan luottamusta?

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Helsingin Yliopiston yleisen kirkkohistorian Dosentti osoitaa nyt kyllä blogistina umpimielisyyttä sentään Euroopassakin yleisen Katollista uskontoa tunnustavaa henkilöä kohtaan.
Eikö suvatsevaisuus olisi nyt ollut paikallaan ja on jotenkin sellainen tuntuma että Suomalainen enemmistö kansasta hyväksyy tämän Timo Soinin yksityisen mielenilmauksen vaikkakin on ulkoministeri.

Muutoin Irlannin aborttiäänestyksen tulos on ihan OK.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Seppo. Tässä ei olla suvaitsemattomia tahi suvaitsevaisia. Ei puhuta uskonnosta taikka ateismista. Ei edes mielenosoituksen aiheesta. Vaan siitä mitä ulkoministeri voi tehdä tai ei voi tehdä. Näin henkilökohtaisesti olisin kunnioittanut sitä, jos hän olisi - Suomessa - osoittanut mieltään katolisen kirkon syvälle juurtunutta pedofiliaa vastaan. Se olisi sitä oikean kristillisyyden hengen puolustamista.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

En muuten usko, että enemmistö hyväksyy sen. Ihmiset kunnioittavat henkilökohtaista vakaumusta ja enemmistö on kristittyjä mutta tämä pelailu ja vehkeily herättää vain myötähäpeää. Konservatiivinen enemmistö näkee tämän ilveilyn lävitse ja ymmärtää mikä tässä on takana.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Nyt dosentti paljasti todelliset karvansa. Lainaan pääministerin aikanaan osuvasti lausumaa, "kaiken maailman dosenteista". Blogin kirjoittanut dosentti kuuluu ehdottomasti tähän kunniakkaaseen joukkoon. Siitä hänelle onnitteluni.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #31

kiitos))) Fantastista))) Kaatuvan hallituksen odotuksissa)))

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #33

Eläkeläisellä riittää "töitä" niin paljon ettei ehdi vastaamaan heti. Tässä se nyt kuitenkin tulee. Dosentille kaikki on ilmeisesti fantastista. Hyvä niin. Voisitko kuitenkin tarkentaa, minkä hallituksen odotat kaatuvan. Onko se tuleva Italian hallitus vai Espanjan, mikä kaatuikin. Se oli varmaan myöskin fantastista.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Arto Luukkanen!
Ihan vain sivuuttaen: Oliko Yrjö Leino se, joka pelasti Suomen vallankaappaukselta?
[Lukeneena miehenä tietänet mihin viittaan.]

P.S. Minulle ihan sama mitä Soini tekee. On jo mokanut elämäntyönsä aivan perusteellisesti. 30 hopearahaa ei nykyään riitä (2000 vuoden inflaatio nääs.) vaan luvattu virka se Juudakselle pitää olla.
Hänelle ja Pekka Vennamolle sopii sama lause: "Hän ei koskaan suostunut ottamaan vastaan mitään palkkiovirkaa, vaan vasata kun hänelle tarjottiin sellaista."

Henry

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Henry. Niin...siinä vaiheessa hän oli Moskovan taholta jo merkitty mies. Ja varoitti Sihvoa...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ulkoministeri Soinin ploki oli vielä puolusteltavissa mielipiteen vapautena, mutta osallistuminen hallituksen vastaiseen mielenosoitukseen entisen vihollismaamme maaperällä ei ole kovinkaan diplomaattista ulkoministeriltämme. Kanadalaiset tämän varman sietävät suhteita katkaisematta, mutta tyylipisteitä ei Timolle heru.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala

Onko tässä keskustelussa unohtunut vai tarkoituksella unohdettu, että aborttikysymys on puhtaasti omantunnon kysymys - ja henkilökohtainen mitä suuremmassa määrin.

Aivan eri asia kuin jokin puhtaasti poliittinen aihe.

"Tikusta" tehty asiaa tässä hälyssä: saatu jokin asiantynkä, jolla päästä "rääväämään" ja ajamaan omaa agendaansa. Niin tämä blogisti kuin oppositio eduskunnassa eilen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Unohtaja taisi olla Soini. Olisi marssinut vaan siellä vapaa-ajallaan. Ei olisi kyllä papparazit ympärillä parveilleet. Kaiken muun epäkorrektin lisäksi hän tekee vaalityötä härskiin tyyliinsä.
On siinä abortinvastustajilla keulaluva. Päästelee suustaan pelkkää ala-arvoista naljailua vaikka on korkeassa asemassa. Minä luulin että jotkut sentään vastustaa aborttia muista kuin röyhkeyssyistä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ministeri on virkamatkallaan 24h ministerinä. Yksityismatkat ovat asia erikseen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Teologiksi pikakoulutettu, täysin palvellut poliitikko Timo Laaninen ihmettelee hänkin Soinin omia valintoja, vaikka molemmat uskovat olevansa valituista valituimpia, kutsuttuja ihmisjärkeä suurempiin saappaisiin. Näkymättömän käden palvelijoita, eivät vastuussa eläville ihmisille.

Juha Hämäläinen

Vastuullisen poliitikon tulee nimenomaan välttää mielistelyä. On erittäin tärkeää vastustaa myös enemmistöpäätöksiä silloin, kun katsoo ne vääriksi.

Soini on toiminut aivan oikein. Vapaata aborttia ei tehdä hyväksytyksi äänestämällä. Kyse ei ole tässä demokratiasta vaan siitä mikä on oikein tai väärin.

Ehkäisy on tarkoitettu ehkäisyyn eikä abortti. Abortti on päätös, joka tehdään ääriritilanteissa eikä äidin halutessa. Siksi ei ihmistä saa tappaa rauhan aikana, mutta sodassa saa vihollisten tappamisesta ylennyksen ja kunniamerkin.

Kyse on ihmiselämän lopettamisesta ja lapsen oikeudesta elää eikä äidin mukavuusvalinnoista. Lapsi ei voi olla äitinsä vihollinen. Ihmisen elinkaari alkaa hedelmöittymisestä ja päättyy kuolemaan. Sen kuoleman ei tule olla abortti.

Tämä saattaa olla pettymys sille kansanosalle, joka ei mieti kuin omaa napaansa kaikessa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Juha. Kyse ei ole nyt abortista vaan siitä mitä ulkoministeri tekee Suomen nimissä ja mitä ei tee. Osoittakoon mieltä Suomessa; samalla vaikka katolisen kirkon syvää pedofiliaongelmaa vastaan. Soini harjoittaa nytt imelää fariseus vaalipropagandaa; förspiikatulla ilmeellä. Jeesuksella oli tällaisia ihmisiä varten eräs ilmaisu.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Onko Suomen ulkoministeri puuttunut toisen valtion asioihin omin päin?

Käyttäjän JanneLaaksonen kuva
Janne Laaksonen

Tämä on suoraan verrattavissa mitä Turkki koettaa tehdä Saksassa. Ministerit matkustaa yksityishenkilöinä Saksaan puhumaan turkinsaksalaisille.

Moni länsimaa ei näe tätä mitenkään demokratiaan kuuluvana, että toisen maan kärkipoliitikot osallistuvat poliittisiin tapahtumiin toisissa maissa, mutta näköjään Suomi on toista maata. Tästä pitäisi tehdä kysely Sipilälle ja Orpolle, että ovatko he todella tätä mieltä?

Luvassa on siis Venäjän, Viron, Syyrian, Irakin ja Somalian kärkipoliitikoille loistava paikka pitää puheita vaikka Mannerheimin patsaan alla (neljä puhutuinta kieltä suomen ja ruotsin jälkeen).

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niinpä. Ja samat puolustelevat jotka haluavat Suomeenkin autoritäärisen uskontoon tukeutuvan hirmuvallan. Vielä haluavat käyttää sen vallan ottamiseen kansanäänestyksiä kuten Irlannin päätös oli.
Mukakonservatiivit eli oikeistopopulistit ovat härskeistä härskeimpiä.
Aborttia sentään jotkut vastustuvat myös eettisistä syistä. Mutta joutuvt epäeettisten hyväksikäytetyiksi epäeettisiin tarkoituksiin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Soinin unelmoima Suomi maailman vainottujen kristittyjen turvasatamana toteutuu kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden kääntäessä takkia ilmoittautumalla kristityiksi.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Arto, olet täysin oikeassa: ulkoministerille on annettava epäluottamuslause. Vähempi ei riitä. Sillä diplomatian ensimmäinen aa-pee-see on sekaantumattomuus kohdemaiden sisäasioihin. Tätä Soini ei halua tunnustaa millään, täysin tietoisesti ja mahdollisimman törkeästi sitä rikkoo eikä mitään kadu eikä pyytele anteeksi.
Onko sekaantumattomuusperiaatteen romuttaminen eduksi Suomelle? Ei varmasti eikä missään nimessä! Pienenä maana suurvaltojen välissä Suomi voi vain hävitä tässä pelissä! Haluammeko me tosiaan tänne ulkovaltojen ulkoministereitä osallistumaan mielenosoituksiimme ja asettamaan meille vaatimuksia, miten meidän pitää ja ei pidä elää hyvää elämää?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Pekka. Juuri näin. Ikävintä tässä on myös se fariseus-ajattelu ja vaalipropagandan tekeminen. Vastenmielistä. Jeesus taisi antaa näille hurskaille tekoppyhille jokin nimen. Mikä se oli? Alkoi F kirjaimella?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

F-san oli sulla jo. Onko niitä kaksi?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Verkkouutiset ja sieltä prof. Scheinin. Hänellä selvä mielipide, joka ei vaadi edes opintoja. "Matkustava ulkoministeri nauttii diplomaattista immuniteettia. Siksi hän ei käytä yksilön sananvapautta, siihen ao. maassa kuuluvine rajoituksineen, vaan ilmaisee Suomen valtion kannan, myös osallistuessaan mielenosoituksiin."

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Nyt ei ole kysymys abortista vaan kv.diblomatiassa sovituista käyttäytymistavoista joita rikkomalla Soini asetti Suomen ulko-ja kehitysmaapolitiikan epäedulliseen valoon.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kun lopullista ratkaisua oli valmisteltu, kirjoitetaan esim.:

Minulle tuli tämä Herran sana: "Ihminen, käännä katseesi kohti etelää ja ennusta Juudaa vastaan, julista tuomio metsälle, joka on etelässä. Sano tuolle etelän metsälle: Kuule Herran sana. Näin sanoo Herra Jumala: Minä sytytän sinut tuleen, ja se tuli nielee kaikki puusi, sekä vihannat että kuivat. Sen liekki ei sammu, sen loimussa kärventyvät kaikkien kasvot etelästä pohjoiseen. Kaikki ihmiset saavat tietää, että minä, Herra, sen sytytin, eikä se tuli sammu.

Tekstejä löytyy päätoimittajien ulottuvilta, joskaan ei luoteta omaan kieleen eikä lukutaitoon, vaan ns. kirjanoppineisiin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Työmatkalla veronmaksajien rahoilla oleva ulkoministeri on kyllä nimenomaan ulkoministeri. Mutta voihan sitä osallistua sellaisiin kulkueisiin jotka eivät ole Suomen virallisen kannnan vastaisia. Paksupäisten abortinvastustajien joukkoon Suomen ulkoministerillä ei ole asiaa. Eivät Sipilä ja Orpokaan Soinin touhuja hyvällä katsoneet, vaikka villaisella koettivat painaa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

sivistysmaissa Soini lähtisi itse. Suomi on parlamentarismin slummi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Hallituksessa on taas kerran mitattu se kuuluisa Arvo Pohja, josta niin Sipilä kuin Orpokin olivat viime kesänä huolissaan. Nyt Soinin virkamatkalla osallistuminen hallituksen politiikan vastaiseen "menoon", ovatkin yllättäen Sipilä ja Orpo painamassa asian ns. villaisella pienten murahtelujen kera. Ehkäpä Soinin Arvo Pohja vastaakin tässäkin kohtaa kummankin herran omaa arvopohjaa? Näin kai tämä on ymmärrettävä. Oikeastaan tässä kohdin taitaa olla PS:lle suuri ilon aihe, että vihdoin selvisi Arvo Pohja ja ettei siinä puolue ole mukana. Vai kuinkas näet?

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Sirpa Abdallah, mielestäni "loukkasit" minua ja muita etunimikaimojani, kun olit kirjoittanut isolla alkukirjaimella sanan arvo. Joku tolkku kunniakkaan etunimen käytössä pitäisi olla vaikka kuinka olisit ärsyyntynyt Timo Soinin, Juha Sipilän ja Petteri Orpon toimista. Yritä kestää, kyllä tämäkin asia pian unohtuu ja uusia kohuja tulee, joita voit sitten kommentoida sydämesi kyllyydestä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ministerin juhlallisessa valassa ministeri vannoo toimivansa ”Jumalan ja Suomen valtakunnan lain ja laillisten sääntöjen mukaan”.

Tämän vala velvoittaa myös Soinia, vaikka olisikin ns. jumalaton niin puheissaan kuin teoissaankin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kanadan vastaisku oli odotettavissa; kohdistui merkittävään suomalaiseen:

https://www.is.fi/formula1/art-2000005703074.html

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

On muuten hupaisaa, että Timo Soini (ps) kommentoi brexit-äänestystä näin: "Kansa on puhunut, pulinat pois" (Suomen uutiset 24.6.2016). Sen sijaan Timo Soini (sin) kirjoitti blogissaan 27.5.2018 Irlannin aborttikansanäänestyksestä näin: "Likaisen veden lähde. Voi näyttää hyvältä, mutta maistuu pahalta." Kovin valikoiva kuulo tuntuu Soinlla olevan: se kuulee kyllä kansan järjettömän älämölön, mutta ei lotkauta korvaansa kansan äänelle silloin, kun kansan enemmistö puolustaa ihmisoikeuksia.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Timo Soinin poliitikon sydämen uudelleen riehaantumisesta:

Facebookissa eräs varttuneempi sukulaiseni, Huttusen Saara, kertoi Juhani Ahon, Iisalmen rovasti Brofeldtin pojan, kirjoittaneen Lastuissa käynnistään Vänninmäen Repolan tilalla jossa heidän karjansa oli laiduntamassa. (Oma äitini oli syntynyt ko. Vänninmäellä, joskin Ala-Repolassa). Lukaisin netistä tuon Ahon tarinan, totta se on, joskin julkaistu Muistelmissa eikä Lastuissa.

Nyt sitten toisaalla:

Eriksson vetäisi somessa herneen nenäänsä erään kansalaisen kiinnitettyä huomiota Eiran eliittikaupunginosassa Juhani Ahon tiellä asuvaan Oha-allah (JH)-nimiseen kirkkoslaavista tohtoriksi väitelleeseen poliitikkoon arvellen suomalaista täsmäkoulutusta maailman tehokkaimmaksi.

Pohjanmaan ruotsinkielisen isoäitinsä peruna JH pitää kielen keskellä suuta ettei kuuluvasti julista Åbolle työrauhaa sivistyksen nimissä päästäkseen ulkoministeriksi.

Kuten HS pääkirjoitti, kaikki vahvistetaan vastuullisten kesken hallitusneuvotteluissa. Luottamus pannaan sitten täytäntöön, vaikka puolue hajoaisi matkalla takiaisiksi.

Juhani Ahon "jumalallinen" osuus HS:n synnyssä tiedetään.

Keskustan varapj:nä jatkoa hakeva opettajan poika Antti Kurvinen on julkaissut "Lastuja verstaaltani" nimisen vaalikirjan.

PS. valta on elävien ihmisten kielessä, diskursseissa. MOT. Ne, jotka sekä Vennamon että Soinin tietä ovat avittaneet, tietävät Ylä-Savon molempien poliittisena syntysijana.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Nyt sitten jännitetään hautautuuko Oha-allah tähän elävältä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset