Arto Luukkanen

"Omituisuuksien" Soini?

On se niin kiva, että ei tartte enää hävetä tai selitellä...sen Soinin "omituisuuksien" takia. 

Kun se ei ole enää puolueessa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/250349-sauli-niinisto-timo-soinin-abort...

Ei mulla muuta. Hieno kesäpäivä! 

Onnea ylioppilaille ja valmistuineille! Ja onne muillekkin. )))

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Vain myötähäpeää tunnen Timoa kohtaan.

Harri Mulari

Luukkasellakin oli kieli ulkoministeri Soinin ahterissa vielä herran vuonna 2016.

https://www.suomenuutiset.fi/suomen-ulkopolitiikka...

Sinänsä ihan kiva, että puoluelehdykässänne saa olla myös jutut "Uuden normaalin" jälkeen.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

silloin oli odotettavissa: ”das politiche Augenmass”. Mutta ei ollutkaan.

Harri Mulari

@4 Soini ja polittinen viisaus kohtasivat kun sai vielä räksyttää oppositiossa kansan laskuun ilman vastuuta. Persujen hajoaminen tapahtui siinä hetkessä, kun täytyi päästä ministeriautoon. Marraskuussa 2016 perussuomalainen liike oli jo moraalisessa konkurssissa ja niin vain Luukkanen jatkoi Soinin kehumista. Soinin ulkopolitiikassa marraskuun 2016 ja kesäkuun 2018 välissä ei ole tapahtunut mitään muutosta. Saitte mitä tilasitte, kun ulkoministeriksi herran istutitte.

Toi on silkkaa denialismia hävetä Soinin ulostuloja nyt. Aina se on ollut tuollainen.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

”Poliittista puhetta ei saa viljellä loukkaamistarkoituksessa, vaan hymyn ja huumorin kautta”.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Saman minäkin olen huomioinut: Luukkanen sanoutuu irti turhan kärjekkäin sanakääntein monista entisistä puoluetovereistaan, jotka ovat olleet aiemmin suurelta osin hänelle "hyviä asiallisia kavereita".

Olen ollut Luukkasen ajatuksiin kirjoista ja kirjoituksista tähän asti tyytyväinen, mutta nyt kannanotot ikävä kyllä hiukan tympii.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Pertti. Lähinnä tässä on lempeää huumoria.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #9

Jos tässä on huumori lempeää, niin ei monissa mainitunlaisissa kannanotoissasi se sellaista kyllä ole. Se on liian naljailevaa. Toki sellaista ulosantia voidaan esittää eri yhteyksissä, mutta tässähän on kyse "naljailusta" entisille yhteiset arvot jakaneille kavereille.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Varokaa intellektuelleja, opettivat totalitarismit kansalle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Teidänkin joukossa on niitä, jotka ovat olleet samaa mieltä Soinin toimista, se kahmii nyt persukonservatiivien kannatusta.

Ettekö te tämän vertaa tajua?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Ihmiseen istutettu omatunto on merkki Jumalan olemassaolosta. Tämä yhdistettynä oikeamielisyyteen saattaa joskus saada piirteitä, joita monen on vaikea hyväksyä. Siinä tehdään usein ”kärpäsestä härkänen.”

Meillä on perustuslaillinen uskonnon- ja omantunnonvapaus. Timo Soinin osallistuminen katolilaisena katoliseen tilaisuuteen ei ole tuomittavaa. Mikäli Perustuslakimme ei tunnu monelle tähän riittävän, niin Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus ja Euroopan ihmisoikeussopimus takaavat myös nämä oikeudet. Näissä ei kysytä, onko ministeri vai ei.

Uskoisin, että Suomessa on paljon tärkeämpiäkin asioita, joihin kannattaisi suunnata ”suurennuslasinsa.”

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ihan varmasti Suomessa on vielä poliittisessa uskossaan vahvoja ihmisiä, jotka nyt varmuuden vuoksi rukoilevat Timo Soinin puolesta, ettei häntä abortoida hallituksesta.

Timo Heikkila

Luulin ettei Soinia lierompaa olekaan politiikassa, mutta täytyy myöntää, että Terho pistää kovasti kampoihin.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Sodassa papit ovat aina kulkeneet töpinäjoukoissa. Strategiset päätökset ovat aina muiden tehtäviä.

Jos Soini onnistuu Enbusken, Ylen ja HS:n tuella keräämään eksyksissä olevat opetuslapset takaisin emäpuolueeseensa, intellektuellit kääntävät takkiaan suit sukkelaan.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Timo Soini on käynyt sekä Jenkkilässä että Strömsön luottamusportilla hokemassa että raha ratkaisee. Ei siis puhuta mitään työn vapauttavasta mahdista, v 2.0. Suuri kaalihuijaus.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kappas, Luukkanen on päästänyt minut pannasta. Kiva, voin arvostella uudelleen Luukkasen takinkääntöjä...

Kaikki kommentoijat tähän mennessä ovat muistaneet Luukkasen kommentit vuoden takaa, joten yritän tuoda jotain uutta: ihmettelen lähinnä sitä, kuinka dosentti Luukkanen myy itsensä ja arvonsa puolueen kulloinkin istuvalle puheenjohtajalle. Soini oli ihan sama Soini kuin tänäkin päivänä eikä Halla-ahokaan ole sen ihmeemmin muuttunut.

Mikset voisi olla rehellinen ja kertoa, mikäli puheenjohtajan käytös, kirjoitus tai komemntti eivät vastaa omaa käsitystäsi oikeasta? Miksi haluaisit nyt tukea Halla-ahon jokaista kirjoitusta ja kommenttia? Luulisin Luukkasen pystyvän ihan itsenäiseen ajatteluun...

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala

15 Kai Niemeläinen: "Luukkanen myy itsensä ja arvonsa puolueen kulloinkin istuvalle puheenjohtajalle"

Ja tekee sen ja nämä bloginsa yleensäkin aina tyylilajilla 'ala-arvoinen'. Ja alentaa samalla itsensäkin tutkijana ja pappina, mikä on tosi surullista! Ikäänkuin olisi poliittisessa kiimassaan menettänyt viimeisetkin itsekunnioituksensa rippeet. Se on säälittävää.

Olisi paras olla kommentoimatta tätä "saastaa" ollenkaan; tuntuu, että mielikin myrkyttyy blogin asiattomasta tyylistä ja tosiasioiden tolkuttomasta vääntelystä ja mielikuvitusfaktoista.

Ja jos tulisi valituksi eduskuntaan, taatusti toimittajat kaivelisivat tämän "aarrearkun" ja fb-kirjoitukset. Blogisti löytäisi ne vielä monesti edestään. Ja julkisuus ja efekti ihan toista iltapäivälehtien lööpeissä kuin täällä kommentoijien kainoina muistutuksina.

Näitä e-arkistoja tuskin poliitikko saa poistetuksi uusien Zuckerberg-linjaustenkaan turvin. Uumenissa on vielä "kovempaa kamaa" - muistuu mieleen esim kirjoitus 2017 juhlavuoden avauksesta kansalaistorilta Sipilää koskien.

Nythän blogistinkin ilmaisu on käynyt hiukan varovaisemmaksi - on kysymysmerkkikikkoja yms. - kun nettipoliisia resurssoitiin ja vihapuhetta alettu suitsia EU:nkin tasolla ja nämä kv. some-yritykset itsekin julkisen paineen seurauksena.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Kun nyt presidentti Sauli Niinistö paheksui ministeri Timo Soinin yksityistä irtiottoa liityen Irlannin aborttikeskusteluun, lienee se ihan asiallista (ehkä). Ihmettelen vaan miksi hän ei puuttunut ministereiden osallistumiseen Pride -marssiin tai siihen, että pääministeri Stubb hyppäsi edustaja Jani Toivolan kaulaan onnittelemaan kun eduskunta oli niukasti hyväksynyt homolait. Koko kansan pääministerinä hänen olisi tullut kiinnittää huomio myös hävinneeseen puoleen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Työmatkalla veronmaksajien rahoilla oleva ulkoministeri on kyllä nimenomaan ulkoministeri. Mutta voihan sitä osallistua sellaisiin kulkueisiin jotka eivät ole Suomen virallisen kannnan vastaisia. Paksupäisten abortinvastustajien joukkoon Suomen ulkoministerillä ei ole asiaa.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Arto, olet oikeassa nimenomaan siinä, että Soinin touhussa ei ole kysymys mistään pikkujutuista eikä ollenkaan siitä, mistä nimenomaisesta asiasta ulkoministeri osoitti ulkomailla mieltään. Ja kaikkein vähiten voi tässä vedota omantunnon kysymyksiin. Kysymys on siitä, että Suomen ulkoministeri omine lupineen linjasi Suomen linjaksi vaatimuksen Kandalle kieltää abortti - eikä tätä linjausta ole vielä kukaan kumonnut.
Tämä marssitapahtuma oli tiukimman linjan poliittinen painostustoimenpide selkeästi kirjatuin vaatimuksin maansa hallitusta vastaan. Siksi sitä ei voi verrata mihinkään ministerien osanottoihin kotimaisiin tapahtumiin. Omassa maassaan ministereillä tosiaan on mielipidevapaus.
Eduskunnan tehtävä on siis vapauttaa ulkoministeri virastaan jäämään kotimaahan osoittaakseen siellä mieltään sydämensä kyllyydestä! Mutta missä ovat perussuomalaisten kansanedustajat? Ruususen unillako, kun pitäisi puolustaa kansallisen suvereniteetin periaatetta?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset