Arto Luukkanen

Kojamogate – vasemmisto ja ay-liike vaikenee

Vuonna 2014 minulla oli kunnia rupatella lounaalla parin entisen media-ammattilaisen kanssa. Nämä kertoivat miten perussuomalaiset tarvitsisivat tulevaisuudessa ns. ”damage control” palveluja. Olin hämmästynyt asiasta ja vähän naivi. ”Miten muka me tarvitsisimme tällaista? Eihän meillä ole luurankoja kaapissa?

Miten väärässä olin. Ei siksi, että niitä olisi niitä hirveästi ollut, mutta sen tähden, että jokaisella puolueella on oma ”vahingonrajoittamis toimintatapansa” ja ammattilaisensa. Ja olisihan näiden palveluita voinut käyttää joissain tapauksissa.

”Ollaan hiljaa” strategia

Sain kuunteluoppilaana tietää, että eräs paras ”damage-control” taktiikoista on vain ”rallatella muina miehinä ja naisina” – olla aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Täysin välinpitämätön ja hiljainen reaktio merkitsee sitä, että asiasta ei viitsitä edes keskustella ja että tätä asiaa kaivelevat tekevät tyhjänpäiväisestä asiasta tärkeän.

Kyseinen taktiikka onnistuu, mikäli media ei herättele ihmisiä tai ihmiset eivät huomaa tapahtunutta. Oma omatunto rauhoitetaan viskillä.  

Kojamogaten tapauksessa ei näin päässyt käymään sillä Talouselämä (https://www.talouselama.fi/uutiset/jopa-300-miljoonaa-euroa-tyomarkkinaj...), Iltalehti (https://www.iltalehti.fi/politiikka/201806042200990311_pi.shtml) ja Uusi Suomi toivat asiaa esille (https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/250434-ay-vaelle-satoja-miljoonia-kojamosta-riku-aallon-palkkioksi-60-000-eu).

SAK:n ökyröyhkeä johtaja

”Kojamogate” on vasemmistolle vaikea pala.

SDP on huudellut taloudellisen tasa-arvon perään ja siitä huolimatta sen helmoissa tapahtuu eräs Suomen historian härskeimmistä poliittisen tulonsiirron bakkanaaleista.

Puolue on luvannut ihmisille veronmaksajien rahoista 100 euroa kaikille ja syytellyt kesälomarahojen leikkauksista samalla kun sen omat edustajat nauttivat 60 000 euron palkkioita ”pörssiyhtiön” johtamisesta.

Onko tämä sitä luokkataistelun kiihtymistä, josta Marx varoitteli?

Ainoa hallintoalamaisille livautettu puolustus on SAK:n SAK:n puheenjohtajan Jarkko Elorannan ökyröyhkeä kommentti siitä, että siellä pörssissä, sielläpä ne ”vastuut ja vaatimukset kasvavat”.

Ay-pomot - renessanssipaavit?

Kysymys kuuluu: miten muka? Missä se vastuu on kun sitä ei tiukan paikan edessä kanneta?  Mitä riskejä tässä on kun jaetaan veronmaksajien rahaa ulkomaalaisille sijoittajille?

Ammattiyhdistys pamppu Elorannan selitys on vähän samanlainen kuin aikoinaan renessanssipaaveilla. Näidenhän mukaan: ”Jumala on antanut meille paaviuden – nautitaan siitä”.

Eloranta: ”Nyt tehtiin kokonaisremontti ja laitettiin samalla palkkioiden suhteet kuntoon”. (https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005706658.html)

Aivan kuin työläisten edusmies Eloranta nauraisi rivien välissä meille taviksille hersyvää hörönaurua!

”fyrkat meille…ja tämän jälkeen hallitukseen….))))”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurelle on kaivettu tilipussi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suvi-Anne_Siimes

Aivan sama, olit sitten vakaumuksellinen sosialisti, tai äkäisen punainen kommari.

Aulis Saarijärvi

Rinteen satanen oli vain eläkeläisille. Niissäkin pienimmille 720 – 1 400 euroa, jota Suomessa on 700 000 ihmistä. Kaikki ovat EU:n köyhyysrajan alapuolella. Et kai halua heitä lisää syyllistää tilanteesta? Pitääkö heidän kärsiä ja kuolla kirkkaamman kruunusi puolesta taivaassa jumalasi silmien vuoksi?

Et muuten koskaan löydä SFP:n asioista mitään negaa. Et viitsi, uskalla, tai nosta Amos Anderssonin, yms. säätiöiden asioita, joilla hallitaan todellisuudessa maatamme Erottajanmäen kummulta eduskuntaan ja Etelärantaan saakka.

Kyllä Arto Suomessa voi vielä kirjoittaa ruotsalaisten säätiöiden kieroudesta. Voi löytää itsensä toki poliisille selittämässä kiihottamistaan vihanautintoon kansan keskellä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Korkeasti opetettuna hän korkeintaan julistaa kohteille työrauhan sivistyksen nimissä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Näin voisi kuulla isolla kirkolla ajateltavan:

Ne ovat meidän parhaita ystäviä. Ne tuovat meille kirkossa käydessään keltaista paksua piimää ja marjoja ja ohralettuja. Niillä on myös hyvin keltaista paksua voita. (Juhani Aho kirjoittaa 1920 ilmestyneessä Muistatko-? teoksessaan erään yläsavolaisen maalaistalon väestä)

-Toisin sanoen pääkaupungissa jokaista kuunnellaan; ettei ketään jätetä vaan kaikki pidetään mukana, että jokaiselle on yhteiskunnan palveluksessa paikka, ja että kaikki tuodaan isänmaan multaan jos palvelus on uhrauksen vaatinut, eikä kasakalle mitään anneta.

SAK:n isokenkäisillä on ensi viikolla vertaistapaaminen Naantalissa:

https://www.naantali24h.fi/

Pekka Iiskonmaki

SDP on väkivaltaisen historiansa lapsi.

Kädet toisten housujen taskuissa ja syndikaattityyli hoitaa asioita.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Voisiko tätä AYn ja vasemmiston hyväksyvää suhtautumista Kojamo myötä ansaintaan ja tuottavaan vuokrabisnekseen tulkita hyvällä mielikuvituksella jotenkin niin että ei suomalainen AY-vasemmisto nyt niin kovin vasemmalla ihan oikeasti olekkaan.

Olisivatko myös polun päässä missä vähitellen ymmärretään teollisuusjohtajien ökypalkkoja elikä vastuun, työn vaaatimien edellytysten ja palkan suhdetta. Näinhän jo yleisesti hyväksytään huippujen palkat jääkiekossa ym peleissä ja vaikkapa autokilpailuissa menestyjät palkitaan ruhtinaallisesti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Näinhän jo yleisesti hyväksytään huippujen palkat jääkiekossa ym peleissä ja vaikkapa autokilpailuissa menestyjät palkitaan ruhtinaallisesti."

Ei näitä kuitenkaan verovaroilla tai valtion omistuksia hyväksikäyttäen makseta. Yksityisillä on oikeus maksaa vaikka miljardin kuukausipalkkaa. SDP on törkeä köyhien hyväksikäyttäjä, samalla tavalla kuppaa verovaroja kuin muutkin puolueet, perusuomalaisia ja kristittyjä lukuunottamatta.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Makkonen lienee juuri niitä miehiä, joiden mielestä on ok, kun porvari vetää voittoja liiviinsä. Kun näinhän se on kautta historian ollut, ja siksi makkosten mielestä oikein!

Mutta sitten näiden makkosten mielestä on täysin väärin työväestön edustajien kerätä varoja toimintaansa.

Joka toiminta muuten Makkosellekin tiedoksi - on juuri työväen etujen ajaminen!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mutta sitten näiden makkosten mielestä on täysin väärin työväestön edustajien kerätä varoja toimintaansa."

Ihan samalla tavalla sdp:ssä hyvät veljet toimii kuin kokoomuksessa ja vetää veronmaksajien rahaa omiin liiveisinhä. SDP vain esittää olevansa vähätuloisten asialla mutta kuppaavat näiltä vähätkin rahat pois.

Pekka Iiskonmaki

#11
Ryhdy porvariksi. Älä ruikuta.

Porvarin makeaa elämää ei voita kuin toisen porvarin vielä makeampi elämä.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri Vastaus kommenttiin #15

Pekka!

Enhän minä ruikuta! Minähän olen sitä mieltä, että on oikein, että työväestön puolesta kamppailevat keräävät PORVARILTA varoja jäsentensä etujen ajamiseksi!

Minusta tuntuu, että enemmän ruikutatte te, jotka ette sallisi voittojen keräämistä muille kuin kaiken maailman wahlrooseille!

Sitä paitsi olen huomannut näillä palstoilla, että juuri sinä olet ruikuttamassa Viron suunnalta koko ajan, kuinka Suomi riistää verotuksella sinultakin kaikki rahat.

Jokaisella meillä on oma taakkamme:-)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #26

Iiskonmäki tuntuu elävän, hänen omien blokikirjoituksista päätelleen varsin katkeraa elämäänsä Virossa. Meikäläinen, demari, perusduunari, taas elän hyvin hyvin "makeaa" elämää täällä kotisuomessa vaikka porvarien kädet ovat olleet syvässä minunkin, kuten muidenkin duunareiden taskussa. Jos on nimettävä joku jonka kädet ovat olleet syvällä toisten taskussa se on "Nalle" Walhroos.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #26

Nämä kerätyt varat näyttävät kyllä menevän uudelleen sijoitettaviksi.

https://yle.fi/uutiset/3-9691412

Jos SAK:n liitoilla on 700 000 maksavaa jäsentä. Maksavien jäsenten määrästä en ole varma, kun laskee koko ajan. Voisi ajatella, että 500e per jäsen kerätään maksuja. Siitä saadaan jo 350 miljoonan euron potti jäsenten etujen ajamiseen. Siis jäsenten ei liiton pomojen ja työntekijöiden omien etujen ajamiseen. Kyllä sen pitää riittää.

Omaisuuden keruu ei ole liittojen ydintehtäviä.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Kommentoinpa nyt tätäkin Luukasen blogia, kun hän asiasta niitä jaksaa vääntää!

Kojamon (entisen VVO:n) toiminta asuntomarkkinoilla kyllä kestää eettisesti vertailun minkä tahansa toisen vuokra-asuntofirman toimintaan, mutta väärinhän se on, kun työntekijöiden edustamat liitot saavat siitä jonkinlaista voittoa.

Ettehän te paukapäät vaadi porvareiltakaan tappiollista toimintaa asuntomarkkinoilla. Jostakin syystä mielestänne olisi palkansaajia puolustavien järjestöjen niin tehtävä! Kaipa se riittäisi monelle, että Wahlroos ja kumppanit keräävät pääomat rikkaiden aseman puolustamiseksi, kun niinhän se on aina ollut. Ja eihän nämä ay-liikkeen edustajat ilmeisesti edes osaa niitä rahoja käyttää:-(

Vakavasti puhuen – olen sitä mieltä, että jokainen sentti, jonka työväenliike pystyy työnantajien ja pääomapiirien pussista tiristämään palkansaajien ja heidän perheidensä etujen ajamiseen, on paikallaan!

Lisäksi, vaikka vakuutusyhtiöt (lue pääomapiirien edustajat) ovat myös tässä aikalailla saamapuolella, niin ei siitä oikein tunnu irtoavan otsikoita. Kumma juttu! Ei teilläkään täällä valittavilla tunnu olevan siihen mitään sanomista.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Kustaan vaan toistemme taskuun. Niin meillä on tehty 100 vuotta ja hyvin menee...?

Mennee vielä toisetkin 100 vuotta, ennenkuin opimme sisäsiisteiksi. Viimeistään Siberia opettaa.

Näin me viisaat aikuiset miehet.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Mati Korille! Muista ortografia niin on uskottavampaa)))

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Luettelepa Arto nuo kirjoitusvirheet tekstistäni. Olisi mielenkiintoista nähdä.

Ei sen puoleen - pilkun nussimiseenhan sinulla asiat näyttävät menevän.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tälläistä jälkeä syntyy, kun kirjoittaa asiasta josta ei tunnu mitään tietävän, onneksi Niko Kaistakorpi omassa bloissaan oikaise suurimmat Arton blogissaan esittämät virheet.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Arton tämäkin blogirjoitus täyttänee samat laatukriteerit kuin Uutispäivä Demari?

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Ortografia ja kaarisulkeiden ryöstöviljely. Kenelä mikkii!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Luukkanen, pysy historiassa. Pörssiyhtiön toiminnasta et näytä ymmärtävän yhtään mitään. Kojamoa verotetaan aivan normaalin yhtiön tapaan. Ei se ole "yleishyödyllinen" millään tavoin.

Äläkä pyri eduskuntaan, siellä ei tarvita yhtään lisää kaltaisiasi talousasiantuntijoita.

Tuo 60 tonnia on käsittämättömän pieni palkkio pörssiyhtiön "vetämisestä". Alennusmyyntikö Suomessa on menossa?

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Kojamo ei ole enää "yleishyödyllinen", mutta se oli sitä VVO-nimellä ja loi asemansa ja omaisuutensa valtion tuella. Kysymys onkin siitä (myös) miksi erityisesti ay-liike omistajana oli mukana tällaisessa puhalluksessa, jossa valtion tuki saatiin siirrettyä pörssiyhtiölle.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hyvä Pekka. Juuri näin oli. Alkuperäisvarallisuus kerättiin VVO:lle ja valtion tuella. Tässä piileen sen moraalinen arveluttavuus; kansan varallisuutta siirtyy näin pörssiyhtiöille samalla kun nämä "omistajat" saavat mahtavan voiton.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Eiköhän Kojamon hallitus vaihdeta seuraavassa yhtiökokouksessa ammattilaisiin. Vakuutusyhtiöiden edustajat varmaan säilyttävät paikkansa.

Jouko Helenius

Tämäkin Arton juttu on samaa sarjaa kuin taannoinen Fortum-hehkuttelu. Asia dementoitiin mahdollisimmalla korkealla tasolla.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

TÄssä vielä rautalangasta: "VVO:na pitkään tunnetun firman kymmenen suurimman omistajan joukossa valtaosa on ammattiliittoja.

Yhteensä osakemyynnistä on luvassa Kojamon nykyisille omistajille enimmillään runsaat puoli miljardia euroa. Ammattiliittojen osuus voi nousta noin 300 miljoonaan, Uusi Suomi kirjoittaa.

Eniten liitoista tienaa Metalliliiton ja kahden muun liiton perillinen Teollisuusliitto, jolle tilitetään 79 – 93 miljoonaa euroa, jos Kojamon osakemyynnissä menee kaupaksi liitolle jyvitetty enimmäismäärä.

Luku on saatu yhtiön listalleottoesitteestä, jonka mukaan Teollisuusliitto myy enimmillään runsaat yhdeksän miljoonaa osaketta ilmoitettuun 8,50 – 10,00 euron kappalehintaan."

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/us-nain-ammatti...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Pörssiyhtiö on yhtiö, joka tuottaa osinkoa omistajilleen. Mitä enemmän on vuokratuloja, sitä enemmän tuottoa osakkeenomistajille. Kyllä tässä tavalliset ”matti meikäläiset” joutuvat nyt ”vuokrakarjan” asemaan. Indeksikorotukset käytetään takuuvarmasti hyödyksi. ”Työn orjat” eivät nouse kyllä tällä tavalla ”sorron yöstä.”

”Tuulenhaistelun” tuloksena on tietysti päädytty tähän pörssiratkaisuun. Mitä enemmän on asuntoja maahanmuuttajille, sitä enemmän on varmaa yhteiskunnan maksamaa vuokratuloa yhtiölle. Osinkomylly jauhaa hyvää tuottoa.

Sota-aikana ja sen jälkeen oli sanonta ”kaveria ei jätetä”. Nyt se on enenevässä määrin ”kaverille ei jätetä.” Siinä moraali heittää helposti ”kuperkeikkaa.”

Tämän päivän Hesarin etusivumainoksesta päätellen on lähdetty ”rytinällä liikenteeseen.”

Käyttäjän HeikkiRosti kuva
Heikki Rosti

Robin Hood ja hänen iloiset maantierosvonsa innolla hyökkäävät Kojamogaten tapaisia häväistyskirjoittajia vastaan.Jokainen centti ,mitä kapitalistilta saadaan rosvottua on kansan(lue Robin Hoodin ja hänen rosvonsa) parhaaksi.Roskapalstoilla länsimaissa saa tietysti puhua roskaa.Hybridisodan edetessä robotit tulevat siivoamaan nämäkin palstat.Arvoisa roskanpuhuja,jos vielä tarvetta kirjoitella,niin kirjoita kovasti.Huomenna robottimme siirtävät tuotoksenne sammumattomaan tuleen,nykysuomeksi ehkä tuotoksesi deletoidaan.Rauhallista loppuvuotta.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tässä on vielä ammattilaisen näkemys, joka sopii hyvin aikaisempaan kommenttiini.

https://www.hs.fi/talous/art-2000005707950.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset