Arto Luukkanen

Tuliskos SDP mukaan kaverikapitalismia kumoamaan?

Avoin kirje SDP:n puheenjohtajalle Antti Rinteelle 6.6. 2018.

Hyvä Antti! Lähetän tämän avoimen kirjeen sinulle kun tiedän, että olet pohjimmiltasi reilu ja rehellinen suomalainen mies, joka välittää omista kansalaisistaan. Uskon, että luet tämän…tai ehkä joku sinun siitä isosta esikunnastasi lukee sen. Sinulla on tietysti tärkeitä ja kiireellisiä asioita hoidettavana.

Viestini on seuraava. Jokaisella on mahdollisuus uuteen alkuun parannuksen kautta.  Eikö olisi hienoa, jos Sinä Antti katkaisisit kyseenlaisen rahan näkymättömät köydet puolueesi ja ns. erinäisten tahojen välillä. Sinusta voisi tulla se mies, joka aloitti kaverikapitalismin murskaamisen ja Suomen poliittisen elämän puhdistamisen työväenliikkeen talleista.

Näky on innostava. Sillä tavalla päästään historiaan. Luulen myös, että se voisi tehdä hyvää Teidän puolueellenne. Sinä voisit olla SDP:n Martti Luther.

Antti Rinne – SDP:n Martti Luther?

Luulen, että Sinua sisimmässäsi harmittaa se, että SDP:tä lähellä olevat ay-liitot saavat pian reippaan raharuiskeen pörssistä. Kojamo eli entinen VVO aikoo listautua pörssiin ja rahastaa valtion tuella ja keveällä verotuksella saamansa kiinteistömassan mukavaksi summaksi – itselleen ja omistajille. Puhutaan 500-300 miljoonasta eurosta. Olen varma siitä, että sisimmässäsi et pidä tästä rahasta.

Politiikka ei tietysti ole ilmaista mutta tällä tavalla tuleva raha korruptoi ja ”marinoi” päättäjiä. Ay-liike tietenkin tukee puoluetta, joka on sen etujen puolustaja kun lakeja laaditaan.

Mutta saako rahalla ostaa poliittista valtaa? Tehdäänkö nyt oikein? Toteutuuko demokratia? Eikö demokratian tärkein voimavara ole ihminen?

Tavalliset ihmiset ja duunarit pyytävät vain yhtä asiaa: totuutta ja oikeudenmukaisuutta.

Eikö olisi hienoa, että sinä voisit kaataa nämä ”rahanvaihtajien pöydät?

Ymmärrän jos et vastaa minulle. Sinulla on tietenkin isompia asioita. Eläkeläisille on nyt luvattu satku ja on kova hinku vaaleihin sekä tietysti hallitukseen.

Kansanrintamahallitus?

Hyvä Antti. Olen vakuuttunut siitä, että kansalaiset antavat luottamuksensa sille puolueelle ja ihmiselle, joka uskoo ja luottaa kansalaisiin – tekee mitä he haluavat.

Eikö olisi hienoa, jos vaalien jälkeen hallituksessa voisi olla todellinen kansanrintama: Perussuomalaisten lisäksi myös uusi ja puhdas SDP, joka olisi heittänyt menneisyyden risat ja likaiset ryysyt pois ja kuuntelisi sitä mitä kansa sanoo ja tekisi sitä mitä äänestäjät haluavat.

Sillä ei sen enempää SDP kuin ay-liikekään marssi voittojen kukkuloille kähminnöillä suursijoittajien kanssa. Nämä voimat lopulta vain putsaavat teidätkin tyhjiksi ja rapauttavat lopulta periaatteet. Kuten eräs kokoomusvaikuttaja totesi: ”kokoomus on myynyt pyhät periaatteensa”. Niitä ei todellakaan kannata myydä pois.

Joten Antti: pyydä anteeksi kansalta! Sen sanominen helpottaa kummasti. Mieli kevenee ja usko niihin alkuperäisiin hyviin arvoihin nousee.

Sano myös Antti hyvä, että me puolueena käännämme nyt uuden lehden ja emme hyväksy tällaista Kojamo-rahastusta. Sano ihmisille, että tästä päivästä eteenpäin SDP tekee niin kuin opettaa.

Parhain terveisin sekä lupsakkata kessee sinulle ja perheellesi!

Arto Järvenpäästä

Ps.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Totta tosiaan, suoraa toimintaa jotta tyhmempikin voi hidastaa suomenkielisen kulttuurin hiljaista hautautumista elävältä:

www.ronkko.blogspot.com/2018/05/tyhmemepi-voisi-lu...

Nyttemmin on uutisoitu sos.dem. Ruotsin valtion omistaman Telian harkitsevan CMoren ja Maikkarin ostamista Bonnierilta.

Eero Heinäluoma istui em. Harkimon komiteassa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Periaatteet ovat nyt kultaakin kalliimpia. Kokoomus sylkee Lotta Svärdin patsaille ja kuten Vapaavuori on todennut, puolue on myynyt "kaikki pyhät periaatteensa".

Aulis Saarijärvi

Totuus on ollut kymmeniä vuosia jo, ettei tavallinen, ajatuksettomassa olotilassaan elävä suomalainen, ole vaatinut politiikoilta, tai politiikasta rehellisyyttä, eikä yhteisen elämämme tasapuolista kehittämistä!
Ei sossut ole yhtään sen huonompi, kuin kokoomus, ei sen vaarallisempi, kuin kepu ja vihreät vassurien kanssa. Mitä jäi? Ai niin, ruåttalaiset ja uskovaiset, jotka ovat vaarallisia talossa ja puutarhassa.
Tienvarren roskakasa ajattelee juuri yhtä paljon yhteistä hyväämme, kuin Orpo, Sipilä, Rinne, Soini, Halla-aho, Aalto ja mitä piruja niitä onkin yhteensä! Kaikki tuossa mainitut ajattelee itseään etuisuuksineen ja puoluettaan. Eliittiksi pääsee jo juoksijanainen, kun uskovaiset ottaa hänet puheenjohtajaksi. Silloin eliittipuheenjohtaja voi kirjoittaa kiittävänsä ja ihailevansa Israelin päätöstä ampua 70 siviiliä, kuten IL-blogissaan teki.
Ainutkaan viherkukkahuivi ei ole rääkynyt siitä Narikantorilla rasismina, tai natsismia, tai insestinä mielenosoituksessa. Verratkaa sitä Halla-ahon korkeimmasta saamaan tuomioon metaforallisesta kirjoittamisesta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Sori kun oikaisen tietopohjaasi uskovaisten puheenjohtajasta. Hän kun ei ole juoksijanainen vaan kävelijänainen. Ehkä parempi ilmaisu on ex-kilpakävelijä. Kilpakävelyssä ei saa ottaa juoksuaskelia.

terv, urheilusta kiinnostunut

Aulis Saarijärvi

Kerro paremmalla muistillasi urheilusta! Eikö tämä Sari otettu juoksusta sivuun parissa kansainvälisessä kilpailussa aikoinaan?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #5

No minäpäs laitan hiukkasen tietoa vaikkapa Wikistä.

"Urheilu-uransa aikana Essayah voitti kilpakävelyn maailmanmestaruuden ja teki seitsemän edelleen voimassa olevaa Suomen ennätystä"

Lisää voit lukea linkistä Sarin kävelyhistoriasta. Ei ole ollut juoksija missään vaiheessa kilpaurheilussa. Kilpakävelijän ura on ollut suorastaan mahtavan "antoisa".
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sari_Essayah

Sarin omalla nettisivulla hän kertoo asiasta hyvin luhyesti näin "Opiskeluvuosinaan Sari Essayah edusti Suomea yleisurheilumaajoukkueessa. Hän voitti kävelyn 10 km:n maailmanmestaruuden Stuttgartissa 1993 ja Euroopan mestaruuden 1994 Helsingissä. Urheiluelämään Essayah osallistuu vielä järjestötyön kautta."
http://www.essayah.fi/sari/

Aulis Saarijärvi Vastaus kommenttiin #9

Veti onneksi IL:stä kiireellä Israelin kehukirjoituksen ja siviilien tappamisen ylistyksensä pois. On se minulla tallella.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kävelijä on syntyisin Ylä-Savon Lapinlahdelta kuten HS:n päätoimittajan paikalta erotettu Mikael Pentikäinen on äitinsä puolelta.

Variksen pelättimeksi tarkoitettuja Mikaelin potkuja säikähtäneet toimitusten päätoimittajien työhuoneissa majailevat pienet vihreät henkilöt vaikenevat vaikka sotien jälkeisen läntisen ajattelun suuret kehittäjät, mm. Italo Calvino, kokivat keveyttä ja elämäniloa "apinan pudotessa selästä" veren painon, historian taakan ja sotien perinnön väistyessä. Sitä ennen piti olla nopea, läpinäkyvä ja lujasti puolustaa ihmisen hyvää, eikä yksin vastustaa pahaa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö Vastaus kommenttiin #6

kiitos Sirpan linkityksen, Essayah on syntynyt eteläisemmässä Savossa Haukivuorella, eikä Lapinlahdella joskin asuu siellä MM-palkinnoksi saamassaan talossa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kannattaa koettaa kerjäämistä, jos vaikka se tehoisi ja joku säälisi persuja. :)

Ei taida edes se kylläkään onnistua, kannattaa jo valmistautua ''sähäkkään'' oppositiopolitiikkaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ritala on oikeassa .

Eivät edes romanikerjäläiset täällä Helsingin kadunkulmissa lisää säälintunteita vaan herättävät lähinnä kiusaantuneisuutta.

Sitkeästi kuitenkin jatkavat.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Se on paljon se kun Arto toivoo että Antti Rinte olisi reilu ja rehellinen suomalainen mies. Antti Rinne koulutukseltaan lakimies ja olisi liikaa toivottu reiluutta ja rehellisyyttä.
Pahimpana virheenä pidän Jutta Urpilaisen syrjäyttämistä kun Jutta hoiti vaikeata pestiä valtiovarainministerinä se oli anteeksiantamaton teko.

Tämä Kojamo case poikii viellä kiviä SDP rattaisiin ei luokkatietoinen duunari hyväksy vilunkipeliä valtion avustustuksilla alkuun rahoitettua asuntotuotannon siirtymistä pois yleishyödylliseltä puolelta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Mikä Simosen koulutus on kiertokoulun lisäksi?

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Jussilalle semmoista että, kiertokoulua koko elämä hamaan tappiin saakka.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ihmisestä pitää uskoa hyvää. Se vähän erottaa minua ja tuota petteriä toisistamme.)))

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Pata kattilaa soimaa. Blogistin "kova hinku vaaleihin" on niin ilmeinen, että luulisi tuollaisen osoittelun itseään hävettävän. Uuden normaalin vallitessa ei kuitenkaan hävetä. Harmi, kun tekstissä oli muuten pitkästä aikaa mukavan lennokas ote.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Max hyvä. Maakuntavaalit ovat vasta lokakuussa))) Asioista pitää puhua.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jos joku nyt ei tosissaan kuviota ymmärrä niin on se vähän kummallista että demarit ovat osaltaan vahvistamassa mm. pääkaupunkiseudun (ja muiden suurten kaupunkien) asuntokuplaa vuokrien ollessa nyt järjettömissä luvuissa. Kun se on kaiketi vvo:n periaatteita vastaan ja josta on kuulemma mahdollisesti huonojakin seurauksia, jopa aikamoisia, jos kupla puhkeaa. No Suomessa nyt aina ratsastetaan vähintään kaksilla rattailla, on maan tapa, mutta tässä kohtaa moisesta toiminnasta on jo melkoisia negatiivisia seurauksia (keskituloisellakaan ei ole aina varaa asua HKI:ssä) ja pahimmasssa tapauksessa siis voi olla osasyyllinen seuraavaan talouden syöksykierteeseen.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Mikko Engren, voisitko ystävällisesti täsmentää, miten demarit (käsitän Sinun tarkoittavan Suomen Sosialidemokraattista Puoluetta) ovat osaltaan vahvistamassa mm. pääkaupunkiseudun (ja muiden suurten kaupunkien) asuntokuplaa vuokrien ollessa nyt järjettömissä luvuissa? Mikä on mielestäsi muiden toimijoiden rooli tässä?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Mikko. Se asuntokuplan puhkeaminen näyttää olevan oikea mahdollisuus.

Antti Nieminen

Arto Hyvä noin 8% kannatuksella ei pääse hallituseen pitäisi saada enemmän. kun pidetty vaalit homma selviää.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Mitä Italia tänään, sitä muut huomenna:

Uusi pääministeri Giuseppe Conte siteerasi eilen Dostojevskin puhetta Puskin-juhlasta 1880:

Jos "populismi "on hallitsevan luokan asenne kuunnella ihmisten tarpeita, ja jos "anti-system" tarkoittaa pyrkimistä ottaa käyttöön uusi järjestelmä, joka poistaa vanhat etuoikeudet ja vallan kuorrutukset, niin nämä poliittiset voimat [Lega ja Cinque Stelle] ansaitsevat molemmat luokitukset".

Dostojevski vietti piktiä aikoja Italiassa.

Minä luin Roomasta palattuani työkomennukselta (Suomea väitettiin läntisen ajattelun umpiperäksi) muutaman Dostojevskin romaanin, joskin media väitti lukijaa Paavo Väyryseksi.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

SDP:stä puheen ollen, tarvittaisiin ihmisjärjen ajatusta uskonnon vaikutuksesta piiloagendana nykyisen sdp:n toimintaan unohtamatta muutaman vuoden puoluejösenyyden voimalla sdp:n päälehden päätoimittajaksi valittua Oulun piispan poika Mikko Salmea.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset