Arto Luukkanen

Hallitus sai neljät ”ehdot”

Vanhassa kansakoulussa oli tapana antaa ”ehtoja”.

Se tarkoitti sitä, että huonosti menestyneen oppilaan oli pakko ahkeroida kun muut kirmailivat uimassa ja kedolla.

Hallituksella on nyt tällainen paikka. Se saa nyt neljät ehdot ja reppuja. Pitäisi ahkeroida ja tehdä työtä. Mutta kun ei.

Hallituksen ratkaisu on ollut vaivaton: se on laittanut virkamiehet ahkeroimaan ja pelastamaan Sote-uudistusta. Neliöimään ympyrää. Maalina sote ja kepun himoitsema maakuntahallinto.

Virkamiesten tehtävä on mahdoton. Pitäisi kiertää perustuslakia ja velmuilla Soteen liittyvät perustuslailliset ongelmat.

Muitakin reputuksia on. Tässä niistä tärkeimmät.

Reput tuli: Tasa-arvossa ja reiluuden oppiaineissa

Juuri ilmestyneen tutkimuksen mukaan puolet eläkeläisistä ei selviä laskujen maksamisesta. He joutuvat tinkimään lääkkeiden ja ruuan ostamisesta.

Meillä on satojatuhansia yksinäisiä eläkeläisiä, jotka elävät häpeässä, pienessä nälässä ja ilman lääkkeiden apua. Tämä on kansallinen häpeä.

Sydämetön kokoomus-kepu hallitus saa tästä armottomat ehdot. Sen tinki-politiikka on luonut ns. turhien ihmisten joukon, josta ei tarvitse pitää huolta. Turhien ihmisten ratapihalla ei ole pelkästään eläkeläisiä, köyhiä perheitä tai yksinäisiä vaan myös nuoria, joita tämä ymmärtämätön hallitus ei kykene kouluttamaan tai työllistämään.

Tämä kertoo jotain sydämettömästä ajastamme: ”laiskojen työttömien” on tehtävä voltti, että voivat sanoa olevansa aktiiveja työnhakijoita.

Tasa-arvo ja reiluus eivät toimi. Vaikka niitä länkytetäänkin ja vaikka SDP on anastanut tämän omaksi keppihevosekseen. Samaan aikaan Suomessa elää ryhmä/ryhmiä, joiden ei tarvitse huolehtia ruuasta, lääkkeistä, pleikkareista, autokoulusta, tai lehtien tilaamisesta.

Heillä tasa-arvo ja reiluus toimii. Meillä ei.

Järkyttävä reputus: korruption vastaisesta toiminnasta

Lähellä poliittista valtaa olevat säätiöt ja verovapauksia nauttineet yhtiöt ovat suomalaisen mafia ja korruption tärkeä osa.

Meikäläinen korruptatiivinen järjestelmä on sellainen, että poliitikot voivat ohjata julkista rahaa ns. yleishyödylliseen toimintaan ja kuoria siitä kermat päältä. Tämän kohvoijjauksen seurauksena usko poliittisen järjestelmään horjuu joka puolella. Korruptio on sitä, että jokin säätiö tekee kupruja, hävittää omaisuuttaan, laittaa sen pörssiin tai muuten kierrättää sitä poliittiseen toimintaan. Se on sitä, että eduskunnasta pudonnut kansanedustaja voi olla jonkin säätiön ”vanhempi neuvonantaja” ja odotella uusia vaaleja. Ainoa, johon hallitus kykeni, oli korottaa entisten kansanedustajien etuja.

Reput tuli: tulevaisuuden ennakointi

USA:n kauppasota käynnistyy todenteolla kesän aikana. Viennistä elävä Saksa joutuisi sen ansiosta kärsimään.  Korot nousevat. Myös EU ja eurojärjestelmä on nyt helisemässä. Italian uusi hallitus ei voi yhdistää vaalilupaustensa toteuttamista ja EU:n kuripolitiikana noudattamista. Samalla Italia on liian iso sekä tuettavaksi tavanomaisin keinoin että työnnettäväksi kaatumaan. Ei liene vaikea ennustaa, että luovia uusia ratkaisuja ei etsitä vaan ajaudutaan edellisiä rajumpaan eurokriisiin.

Kaiken tämän seurauksena meidän hallituksemme riemastuttanut nousukauden alku voi romahtaa yhtä nopeasti kuin maailmantalous vuonna 2008. Sitten eivät insinöörien tai ekonomien juhlatanssit auta, ei auta luottamuksen neliapila, eivät auta uskaliaat hallitusehdot eikä edes saunominen puoluekokouksessa. Jos kauppasota tulee, korot nousevat automaattisesti ja se merkitsee sitä, että kiinteistökupla puhkeaa. Meidän järjestelmämme pöhöttynyt varallisuus – asunnot, kiinteistöt ja niiden arvot – alkaa sulaa.  

Tämän hallituksen hartioilla ei näitä ongelmia tulla ratkaisemaan. Sen ainoa lääke on ollut kiristää, silpoa, leikata ja närhiä. Ajattelematta, ymmärtämättä ja tajuamatta. Nyt sillä on silmissään vain Sote ja maakuntauudistus, joihin rynnätään perustuslaista välittämättä. Runnomalla ja uhkailemalla.

EU yrittänee vastata kriisiin uhkauksilla ja painostuksella Italiaa vastaan, toivoen sen pelästyvän ja antautuvan kuten Tsiprasin Kreikka kaksi vuotta sitten. Mutta se tuskin onnistuu, sillä Italia on ratkaisevasti suurempi ja voimakkaampi. Mikäli Italiaa kiristetään liikaa se voi myös lingota Eurooppaan 500 000 pakolaista nauttimaan täysistä eduista. Mutta Italiakaan tuskin pystyy saamaan selkävoittoa, vaan pitkä ja sekava kriisi on todennäköinen, joka kaikissa tapauksissa heikentää euroa ja vaatii uusia tulonlähteitä EU:lle kuuliaisilta jäsenmailta ts. myös ja varsinkin Suomelta.

Tässä tilanteessa punnitaan miten Suomi kykenee luovimaan eteenpäin. Etenkin kun USA:n ja Euroopan välinen kauppasota säteilee myös turvallisuuspolitiikkaan. Nato ja sen toiminta voi lamaantua ja halvaantua. Orpon ja kokoomuksen toiveet ovat silloin turhia. Silloin katsotaan turvallisuuspoliittiset kortit loppuun saakka. Nyt ei pärjätä ”bolshevistisella rauhallisuudella”. Tarvitaan vastuun oikeita kantajia.

Muutoksen vienot tuulet yltyvät myrskyksi syksyllä

Ensi viikolla Suomi ryntää Juhannuksen viettoon ja ehkä sen jälkeen lomalle. On aika laittaa ajatukset riippukeinuun.

Sitä ennen on hyvä katsoa niitä pilviä, jotka pimentävät taivaanrantaa maailmalla. Globalistinen maailmanjärjestys ei toimi ja kun kansat ryhtyvät itse ja omin luvin korjaamaan sitä, kokonaiskriisi kiristyy.

Kirjailija Väinö Linna totesi kerran, että suurten historiallisten muutosten värinät saapuvat aluksi kuin vieno tuuli mutta vähitellen muutoksen merkit yltyvät oksistossa riehuvaksi myrskyksi.

Nyt on hieman samanlainen tilanne.

Parasta kesää kuitenkin kaikille!

Arto Luukkanen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vielä kun blogistin kertoisi sellaisen hallituksen, joka olisi kansaa miellyttänyt, sellaista ei ole, eikä sellaista tule.

Suomalainen valittaa aina, oli sitten kyse postista, verottajasta tai hallituksesta, tämä asia ei koskaan muutu.

Edellisistä voi vain sanoa sen, että postia ja verottajaa kansa ei ole vaaleilla valinnut, mutta suurimman puolueen ja sitä kautta hallituksen muodostajan kansa on demokraattisesti valinnut.

Syytänkö siis hallitusta huonosta politiikasta, vai syytänkö kansaa, joka uskoo populistisiin lupauksiin?

Seuraavakin hallitus istuttuaan pari vuotta manataan huonoimmaksi hallitukseksi koskaan.

Kannataako siis joskus miettiä enstex :)

Tämäkin hallitus koottiin vaalituloksen persuteella, joten nautitaan nyt siitä kansan viisaasta tahdosta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Vielä kun blogistin kertoisi sellaisen hallituksen, joka olisi kansaa miellyttänyt, sellaista ei ole, eikä sellaista tule."

Kun Ritalakin joskus kasvaisi aikuiseksi ja ymmärtäisi laajempia kokonaisuuksia.

Aulis Saarijärvi

SOS- hallitus pitää tuollaisia "ehtojaan" menestyksenä! He liittävät ne Curlaan Vitaliscumhunsa suurena voittona ja kannattajat kieriskelee mielihyvän hunajaisessa sätkeessä selällään.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Venäjä sanoi aukaisevansa sydämensä maailmalle MM-futiksen kisoissa, Suomi sanoisi avaavansa lompakkonsa.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Ja tätä hallitusohjelmaa Halla-ahon johtama puolue perussuomalaiset oli valmis hyväksymään vuosi sitten. Eiköhän teidän pitäisi vihdoin ja viimein ruveta kiittämään sinisiä että he veivät persut ulos hallituksesta ja moisesta poliittisen moraalin rappiosta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Siniset vapauttivat Perussuomalaiset myös säätöstä, joten persujen moraalinen ylemmyys on tälläkin tavalla toteutunut. Tosin siitä täytyy kiittää Sinisiä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Hillotolppa on siirretty Dianapuistosta rahavaanomaisemalle Iso Roballe, mikä voikin olla viisasta vaalien lähestyessä.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Veli Artoa kiukuttaa kun Juha Sipilän I hallitus porskuttaa hyvässä vireessä eteenpäin.
Punavihervasemmisto heittelee kyllä hiekkaa rattaisiin mutta mitä pienistä.

Olen tässä kokoamassa uutta konservatiivistä Juha Sipilän II hallitusta jossa PS-t on myös mukana. Elikä kun Kokoomus on antanut synninpäästön Jussi Halla-aholle niin saadaan RKP, KD. PS, Siniset, Kokoomus ja Keskusta hallitus koalitio menestyksekkäästi kasaan.
Arto kun sinusta tulee kansanedustaja niin kaavailen sinulle opetusministerin salkkua samme hallituksen arvosanat nousemaan jopa tyydyttäväksi.
Tämä hallitus osio voisi tulla todelliseksi mutta on paljon muttia edessä.

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Mukava juttu dosentilta, mutta me kaikki kansakoulun käyneet tiedämme, että ehtoja kesän surmaksi annettiin vasta oppikoulussa.

Siihen aikaan, siis ennen peruskoulua eli ennen 1970-lukua, kansakoulunopettajan kesäloma alkoi 1. kesäkuuta ja töihin tartuttin taas 1.syyskuuta!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Muistakseni aikoinaan - 70 luvulla kahdet saattoi selvittää, mutta kolmet ehdot oli suora luokalle jäänti.
Hallitus siis ei selviä jatkoon kesän jälkeen :).

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Vanhan kansaoulun aikana, kuten 50-60- luvulla ehtoja kyllä jaettiin ja ne suoritettiin kesäloman aikana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset