Arto Luukkanen

Sipilän ”renkihallitus” ja III sortokausi

Juhannussaunaa lämmittäessä ihminen muuttuu arvaamattoman filosofiseksi.

Mietiskelin puiden kannon aikana tarvitseeko Suomi oikeasti omaa hallitusta? Onko se tarpeellinen ollenkaan? Eikö Suomen asioita voisi hoitaa suoraan Berliinistä tai Brysselistä? Eikö siinä säästettäisi paljon rahaa, jos meillä ei olisi hallitusta ollenkaan?

Miksi näin?

Siksi, että meidän nykyinen hallituksemme tekee kaiken sen mitä Saksa haluaa.

Sipilän hallitus serveeraa notkeasti ja halukkaan renkimäisesti kaiken sen mitä Imperiumi ts. Berliinin johto haluaa.

Otetaan esimerkiksi turvapaikkakriisi. Siinähän meidän hallituksemme on peesannut koko ajan Merkelin linjaa. Vuonna 2015 Angela Merkel toivotti pakolaiset Saksaan ja Eurooppaan tervetulleeksi.  Merkelin sanoin ”…wir schaffen das” – ”me voimme tehdä tämän”.

Turvapaikkajenkan lyhyt historia

Saksan linja merkitsi sitä, että Suomen hallitus alkoi välittömästi panemaan toimeen Berliinin politiikkaa näyttämällä päättävästi vihreää valoa ihmissalakuljettajille.

Askelmerkit olivat seuraavat.

1) Sisäministeri Petteri Orpo kertoi kesällä 2015 että Suomi valmistautuu ottamaan vastaan 30 000 pakolaista. Samoin “pakolaisten maahantulon motiivien epäily on rasismia” (https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002846822.html).

2.) Kun vyöryä ei heti kuulunut niin pääministeri Juha Sipilä kertoi antavansa oman Kempeleen asuntonsa tulijoille (https://yle.fi/uutiset/3-8282743). Ylen mukaan: ”kyse on hänen mukaansa solidaarisuuden puutteesta, joka on tässä tilanteessa hänelle vierasta. Toivottavasti tästä tulee jonkinlainen kansanliike, joka vapaaehtoisesti kantaa taakan turvapaikanhakijoiden sijoituksissa…” Sipilästä tuli liberaalien sankari ja nyt ihmisiä alkoikin vyöryä…Ruotsin suosiollisella avustuksella. Kaikkien kansainvälisten sopimusten vastaisesti.

Kun ihmisiä oli tullut tarpeeksi, Sipilä ilmoitti, että tarjous ei olekaan voimassa. (https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002914626.html).

Sipilän hallitus ”persuuntuu”…

Kesällä 2018 linja muuttui uudelleen.

Suomi muutti linjaansa ja seuraa Saksaa ja Angela Merkeliä, joka on nyt joutunut tiukentamaan linjaansa. Enää pakolaisten maahantulon motiivien epäily ei ole rasismia. Se johtuu siitä, että ylihallituksemme Berliinissä on kriisissä ja linjaa pitää muuttaa.

Miksi näin?

Syy on yksinkertainen: Saksan sisäministeri Horst Seehofer aikoo lopettaa Merkelin 2015 ”tervetuloa Eurooppaan” politiikan pysäyttämällä yksipuolisesti Saksan rajoille turvapaikanhakijat, jotka on aikaisemmin rekisteröity muualla EU-alueella. Merkelin saattaa olla pakko tehdä näin, sillä CDU:n baijerilainen sisarpuolue CSU ryhtyy muuten toimimaan hallituksessa oman mielensä mukaan ulosheitto ainoana vastauksena. Ja jatkona voi olla vain joko vihreitten sisääntulo tai uudet vaalit. CDU ja CSU, nämä  identtiset kaksoset, ovat nyt aidosti napit vastakkain. Merkelin "harmaa, huomaamaton äiti"-imago on nyt vaarassa, sillä CSU kiistää sen.

Meidän renkihallituksemme on siksi vaikeassa tilanteessa. Sen joutuu matelemaan takaisin ”omasta entisestä” kannastaan arvokkaasti.

Se näennäisesti ”persuuntuu” nyt siksi, että Imperiumin johtajat eivät enää halua hallitsematonta massiivista maahanmuuttoa – vaan hallittua, mutta sitäkin massiivisempaa. Mielenkiintoisinta tässä on se, että Sipilän hallitus joutuu noudattamaan oman hallitusohjelmansa periaatteita – PS puolueen vaatimia muutoksia. Vuonna 2015 ohjelma ja ”arvo pohja” oli oikea, vuonna 2017 se oli väärä ja nyt 2018 se on taas oikea.

Mitä opimme? Ehkä sen, että rengin selän kannattaa vääntyä joka kulmaan.

…ja kumartaa samalla Macronia

Toisaalta Emmanuel Macron vastustaa palautuksia muihin EU-maihin, joita Seehofer vaatii. Kumpaa renkimme tottelevat: Saksaa vai Ranskaa? Nyt näyttää siltä, että Saksaa on kumarrettava. Se on lähempänä ja rahakkaampi.

Samalla kunnon renkien tyyliin käännetään katseet pois siitä, että Imperiumi tanssahtelee kuilun partaalla. Koskaan ei EU ole ollut niin pahassa sisäisessä kriisissä kuin nyt. Itä-Euroopan päättäväiset Visegrad-neloset vannovat torjuvansa EU:n määräämiksi suunnitellut kiintiöpakolaiset. Varsovan-Budapestin akseliin liittyy nyt myös Wien-München-Rooma. Imperiumin suhteet läntiseen ja itäiseen kollegaansa eivät ole myöskään kunnossa. Ratsastus pakolaiskysymyksellä ”konsensus- EU:sta käsky-EU:hun” on saksalaisen sanonnan mukaan ratsastusta yli Boden-järven. Heikko, luonnonoikusta syntynyt käskyjää voi pettää koska vain.

Suomen linjaksi näyttää tulevan siksi kompromissi, jossa heilutetaan häntää Saksalle ja hyväksytään myös isot kiintiöpakolais-annokset a la mykkänen.  

Tämä on kaikkein huonoin variantti nimenomaan Suomelle, koska Suomella ei ole juuri vaaraa saada suuria määriä pakolaisia omien rajojensa kautta, mutta kiintiöpakolaisuuden kautta alkaa vyöry, jota Suomi sitten ei edes teoreettisesti voisi hallita lainkaan.

Autonomian aika ja nykyinen III sortokausi

Siinä saunaa lämmitellessä ihmettelin sitä miten vähän kaikki muuttuukaan.

Autonomian aikana maata hallitsi voimastaan tietoinen Imperiumi, jonka notkeat ja uskolliset palkolliset Suomessa hoitivat paikallisia asioita. Avainhenkilönä oli senaatin talousosaston varapuheenjohtaja (vastaa nykyistä pääministeriä) joka toteutti sitä politiikka, jota Pietarista tai kenraalikuvernöörin kansliasta haluttiin.

Linja muuttui notkeasti ja tottelevasti aina sen mukaan, mitä ” Suurivaltaisin, kaikkein armollisin Keisari ja Suuriruhtinas” halusi. Meillä oli sensuuria. Meillä oli myös urkkijoita. Syy tähän toimintaan oli ilmeinen: routavuosina Venäjä menetti luottamuksensa suomalaisiin alamaisiinsa ja perusti tänne tiedottajaverkoston vahtimaan meitä. Rehellisiksi uskotut suomalaiset vakoilivat ja ilmiantoivat toisiaan.

Miten vähän kaikki onkaan muuttunut!

Nyt vuonna 2018 meillä on aivan samanlainen serviili renkihallitus, joka toteuttaa Imperiumin politiikkaa. Tottelevainen ja palvelunhaluinen pääministeri Sipilä ei kovinkaan paljon eroa ”talousosaston varapuheenjohtajasta”. Myös altis media heiluttaa häntää vallalle, harjoittaa ennakkosensuuria ja samalla meidän kotimaiset urkkijamme toimivat ahkerasti.

Aivan kuin meillä olisi III sortokausi.

Vastaus alun kysymykseen: omaa hallitusta tarvitaan!

Filosofia loppui kun sauna lämpeni. Pehmeä löyly hiveli ja vihdat tuoksuivat koivulta.

Siinä saunoessa totesin mielessäni, että kyllä sitä omaa hallitusta tarvitaan. Ihan kuin autonomian aikana meillä on oltava ns. ”juoksevien asioiden toimituskunta”, jossa on Imperiumin miehiä hoitamassa uskollisesti sitä mitä muualta meille kerrotaan.

Meillä on ihan samat vapaudet kuin keisarikunnan aikana.

Me voimme tehdä päättävästi sen mitä Hallitsija/Imperiumi haluaa meidän tekevän.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tässä oli ihan hyvää pohdintaa kansallisvaltiotason hallinnon tarpeettomuudesta. Mihin Eurooppa tarvitsee esimerkiksi 27 tai 28 ulkoministeriötä? Tai myöskään oikeusministeriötä? Toisiinsa törmäilevät virkakoneistot ovat tehottomia ja äärimmäisen kalliita.

Paremmin täällä menisi, jos vahvistettaisiin kuntatasoa ja toisaalta Brysselin keskushallintoa. Valtiotaso myy meille itseään ainoana tarpeellisena, mutta voisi hyvin kuihtua pois - cut out the middleman!. Hallinto on jo nyt pöhöttynyt ylisuureksi.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

mutta kuka hoitaa "juoksevat asiat"? Pari Smolnan vahtimestaria?? Pitää siellä olla joku kieliä osaava pehtoori...)))

Olli Turtiainen

Juuri näin se on nähtävä .Kokoomuksen tytöt ja pojat ovat aina fanittaneet Saksaa .Kokoomuksen Svinhuvud vei senaatin puheenjohtajana /valtionhoitajana Suomen vasallivaltioksi Saksan alamaisuuteen .Eli perinteitä alamaisasemasta historiasta löytyy.

Aulis Saarijärvi

Kyllä Sipilän pariskunta täytyy olla vanhurskasta ja suvaitsevaa! Yhä voi Google-kuvahaulla Kempeleen kartanosta, löytää Suomeen houkuttelumainosta. Liekö urgua, jossa lisäksi kerrotaan, että rikas pääministerisuku lahjoittaa tulijoille sellaisia keltaisia kartanoita. Valtio antaa 92 euroa vuorokaudessa käyttörahaa ja kaikki matkat ja ruoka on ilmaista.
Africansia kai on toinen kieli, joka ei lupaa aivan yhtä paljon, mutta opettaa, ettei pidä jäädä Italiaan, Saksaan tai Hollantiin. Pitää tulla Suomeen saakka ja sanoa rajalla se taikasana ”asyysulloon!” Parempi olla passitta ja nuorukaisen vielä alle 17 täyttänyt, niin saa rahaa. Käännöksistä google, olen tiedot ottanut selkosuomeksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Oletko muuten lukenut Bobrikovin santarmien kansioita? Niitä on esimerkiksi Kansallisarkistossa ja Työväen arkistossa, vaikka porukka niitä ymmärrettävistä syistä polttikin paljon vuosien 1905-06 myllerryksissä. Ne ovat vainoharhaiselle mainiota viihdettä. Santarmien toimistoja oli ympäri Suomen maata ja ilmiannoista tienasi jonkin verran rahaa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jouni. En ole. Ainoastaan myöhemmältä neuvostoajalta jotain. Mutta tässä on aika hyvä artikkeli:Harry Halénin vuonna 2013. julkaisema: ”Santarmisto Suomessa. Suomenmaalainen santarmikunta 1817 – 1917. Unholan Aitta 41"

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Sauna on pyhä paikka ja olen saanut lauteilla istuen löylyn lämmössä usein ”kuningasajatuksia”, joita voi sitten laittaa vaikkapa kommenteiksi asiaan liittyviin blogeihin.

Tottelevaisuudelle saattaa löytyä myös selityksenä kotomaamme EDP-velka, joka oli vuoden 2017 lopussa 137,3 miljardia euroa Tilastokeskuksen mukaan. Se on vertauskuvallisesti 137,3 kilometriä korkea pino painosileitä 100 euron seteleitä. Kyllä tällä velkamäärällä ”henkselien paukuttelu” on aika minimissä kansainvälisillä areenoilla.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Vaikuttava luku sinänsä, mutta useimmilla muilla EU-mailla on vielä suuremmat prosenttiluvut, jopa EU:n kulukurimestari Saksalla itsellään! Ranskasta kokonaan puhumattakaan... Tuon logiikan mukaan niillä olisi vielä vähemmän varaa henkselien paukutteluun, mutta kyllä ne sitä vaan kovameluisesti tekevät! Eli kyllä Suomella on varaa kansallisiin linjauksiin korkealle nostetuin päin, jos vaan tahtoa riittää!

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Nykyiset valtiontalouden palkkakustannukset ovat n. 4200 miljoonaa vuodessa, YT-neuvottelut pitäisi aloittaa. Sitra, Tekes, Vake ja mitä kaikkea turhaa avustajaryhmää sinne onkaan perustettu henk. koht. avustajien lisäksi. Jos katsotaan tarkkaan mitä nämä rahan kulutuksen määrän mukaan arvostetut ryhmät tuottavat tappioita yhteiskunnalle, niin summa on valtava. Kyllä olisi syytä karsia turhat rahan kuluttajat ulos valtion palkkalistoilta.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

On aivan sama, mitä kaikenmaailmandosentit kirjoittavat asiasta, mutta me olemme vasta tuon maahanmuuttoinvaasion ensi metreillä elleivät rikkaan maat pysty auttamaan Afrikan elintason nousua konkreettisesti ilman rahatukien valumista vääriin taskuihin.
Kehitysapu pitäisi konvertoida muun maailman antamaksi työksi ja tarpeiksi.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Piti oikein tarkistaa tilastoista pitääkö tuo n. 4200 milj. € paikkaansa, ja tässä ne summat tilastosta kopioituna.

Bruttokansantuote, kansantalouden palkkasumma, valtion menot sekä valtion palkkasumma ja työvoimakustannukset vuodelta 2017.

Bruttokansantuote (BKT) käyvin hinnoin = 223 765 milj. €
Kansantalouden palkkasumma = 86 619 milj. €
Valtion menot yhteensä 1 = 55 042 milj. €
Valtion budjettitalouden henkilöstön palkkasumma = 3 475 milj. €
työvoimakustannukset = 4 197 milj. €

https://vm.fi/valtio-tyonantajana/valtion-henkilos...

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Suomen hallitus on turhan pieni tekijä lakkautettavaksi pääministerin palkkakin on pienempi kuin Suomen jonkun Afrikkaan kehitysvaroilla palkatulla paikallisella maataloushankkeen vetäjällä. Onhan tällä hallituksella edes jonkinlainen viihdearvo ja jos sinne on puolueista kerätty parhaat voimat niin tiedä sitten paranisiko toiminta porukkaa vaihtamalla, voisi sitä kuitenkin kokeilla kun tuskin uudet sössisivät nykyistä enempää.

Tilanne olisi erilainen vaikkapa Daytonin sopimuksen jälkeisessä Bosniassa jossa vajaa nelimiljoonainen väestö saa nauttia kolmesta presidentistä, 13 pääministeristä ja yli 180 ministeristä koostuvasta hallinnosta jota yli 700 parlamentaarikkoa valvoo. No ehkä EU ottaa osan em hallintotehtävistä osalleen kunhan tämäkin Washingtonin ja Brysselin viisaiden poliitikkojen rengikseen ideoima hallintoluomus EU jäseneksi otetaan.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Tällä välin kisakatsomoissa raikuu kansojen sydänäänet; Saksan kannattajien saksankieli ja ruotsalaisten ruotsinkieli, jne.

Ei uskonto eikä ihonväri vaan kansan oma perinteinen kieli, joka oli olemassa jo ennen kristinuskon tuloa, on selviytynyt totalitarismien vuosisadasta yhdistävänä liimana sekä yksilöllisen että kansallisen viehätysvoiman perustana, eikä kulttuuri ole vientituote!

Tärkeää on ettei mihinkään kieleen enää liitetä läntisen ajattelun lähetystehtävää ottaa haltuun ja tehdä kaltaisekseen.

Pyrin katsomaan lännen ja idän rajaa Strömsön ja muun Suomen välillä helikopteriperspektiivistä jota pääministeri Sipilä kehotti 8.12.2017 kansalaisia käyttämään arvioidessaan Suomen mahdollisuuksia selviytyä yhdessä toisenkin vuosisadan. Otin haasteen vakavissani sillä joulukuun 8.pvä on yhtä hyvin minun kuin Sibeliuksen syntymäpäivä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Hallitusta tarvitaan riekkumaan sisällissodan uhrien haudoilla, sitä ei EU tee.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Suomalaisten DNA:ssa on paljon "saksaa" johtuen osaltaan aseveljeydestä mutta jo ennen toista maailmansotaa suomalaisia lähetettiin Saksaan asekoulutusta hankkimaan. Jääkäriliikehän syntyi juuri tuon saksalaisvaikutteen ansiosta. Saksalla on paljon ystäviä Suomessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset