Arto Luukkanen

Uhkavaatimus-Juha

Juha Sipilän ilmoitus siitä, että hallituksen on sitouduttava Soteen – kaikkinensa - ei yllättänyt ketään. Hän on tarttunut nyt kokoomusta kraiveliin ja puristaa tiukasti.

Kokoomus on nyt opissa. Se on sitouduttava kepun linjalle.

Juhan viesti on seuraava: vaikka Sote ei synny aikataulussa on tämän hallituksen ja….ilmeisesti myös sitä seuraavan noudatettava nyt tehtäviä päätöksiä. Hänellä ei ole mitään juridisia ja poliittisia valtuuksia tähän virkakauden ylittävään koplaukseen – mutta se ei haittaa.

Vielä eilen oli tarkoitus äänestää hallituksen luottamuksesta mutta nyt siihen ei uskalleta mennä. Vaarana olisi ollut, että hallitus olisi kaatunut sillä Kokoomuksessa on äärimmäisen syvää huolta ja epävarmuutta koko prosessista.

Kuten kahviloissa sanotaan, ilmapiirinä on: ”voisihan sen antaa kaatuakin…”

Nyt kurinpito ulkoistettiin Kokoomuksen omille piiskureille, jotka vaativat lojaalisuutta puoluejohdolle.

”Joko olet meidän puolella tai vaalityö alkaa heti…”

Pokeri-Juha

Sipilän ultimaatum – uhkavaatimus - ei ole ensimmäinen. Hän on käyttänyt sitä menestyksellisesti jo aikaisemmin ja saanut ruoskittua Kokoomuksen häkkiinsä. Hallituskumppani on aina toistuvasti nöyrtynyt.

Juha johtaa hallitusta ja eduskuntaa kuin toimitusjohtaja, joka määrää, uhkaa, pelaa lehmänkaupoilla (presidentti Niinistön ilmaus), kiristää, saa ruotuun ja lopulta uhkaa uusilla vaaleilla. Kun eräs hallituspuolue tekee väärän valinnan, niin se hajotetaan.

Samaan aikaan laintulkintoja saadaan hyvin hämärille ja arveluttaville ”mulkauksille” apulaisoikeuskanslerilta... sopivasti.

Myös eduskuntaa viedään korvista kuin kuritonta teini-ikäistä; sen valiokuntien toimintaa hoputetaan, määräillään, juntataan ja päsmäröidään.

Kansa näkee nyt ryysypokeria pelaavan Juhan, joka ei häikäile, ei tunne myötätuntoa eikä tunne sääliä.

Mutta täytyy kehuakin.

Juha oli rehellinen: tämä on sitä todellista bolshevismia.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

niin...ja se hatusta leivottu luku "200 miljoonasta" on ihmeellinen. Mutta jokuhan sen on keksinyt. Mutta kukaan ei tarkista asiaa?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Orpo nöyrtyi: "ei mennä siihen enempää..."

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

"Ne ovat meidän parhaita ystäviä. Ne tuovat meille kirkossa käydessään keltaista paksua piimää ja marjoja ja ohralettuja. Niillä on myös hyvin keltaista paksua voita".

Nämä Iisalmen rovasti Brofeldtin pojan Juhani Ahon 1920 kirjoittamat sanat erään maalaistalon väestä sopivat myös 70 000 lestadiolaiseen jotka kokoontuvat ökymersuillaan viikonloppuna Äänekoskelle lähettämään helikopteriperspektiivin terveisiä Juha Sipilälle.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Toisaalta Kokkoomus ajoi miinaan ihan itse. Luulenpa, että Juha puristaa Petteriä sellaisesta paikasta, joka nuoremmalle aiheuttaisi lapsilisien menetyksen.

Mutta yhtä kaikki olen hiljalleen kehitellyt termiä sosialismi markkinatalouden työkalupakissa. Läheltä sote keskusteluja seuranneena voi vain huvittuneena seurata miten "kykypuolue" on valinnanvapautta ajanut. Eittämättä siinä on tiettyjä sosialistia elementtejä. Tästä voidaan keskustella.

Minulla on sellainen kutina, että kansalaiset ovat heränneet ja ymmärtävät entistä tarkemmin nyt ajetun mallin ominaisuuksista. 18 maakunnan ja valinnanvapauden koplaaminen yhteen lienee se kulminaatiopiste, joka herätti kansan. Tyylipuhdas poliittisin perustein tehty "kompromissi" on yksikertaisesti vastenmielinen ja ennenkaikkea epäilyttävä seikka, tämän tason uudistuksessa.

Tilannetta ei todellakaan paranna Sipilän käskytykset. Päivastoin kannattaisi varoa kimmokkeita jos ampuu sarjatulta. Huvittavinta ja oikeastikkin ratkihauskaa tilanteessa on se, kuinka kuinka kumpikin puolue sekä Kok ja Kepu ovat jamassa, jossa kummaltakin on loppunut ymmärys siitä miten pitäisi toimia. Kaveri antoi aikoinaan pesäpallolle nimityksen jokojoko-pallo. Perustuu siihen kun kyttää kolmospesäällä kannattaako lähteä vai ei......nämä kaksi ovat vähän samassa tilanteessa.

No nyt se on lausuttu ääneen ja sote viivästyy edelleen ja hyvä niin.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Koko meno on tosiaan mahdollisimman kaukana niin demokratiasta kuin parlamentarismista! Luottamuslauseäänestyksen peruutus puhuu samalla selkeää kieltä syvästä pelosta Juhan leirissä! Mutta kun asia pitkittyy niin se mutkittuu -onneksi tässä tapauksessa. Kunhan vain kansan jo kohtullinen kuohunta jatkuu vaaleja kohti voimistuen, niin koko huojuva homesoppakattila kaatuu hallituspuolueitten päälle!

Käyttäjän MarkkuKoivisto kuva
Markku Koivisto

Mitä te Sipilän uskaltamisesta urputatte? Tehkää välikysymys vai eikö kukaan oppositiosta uskalla?
Sillähän hallituksen luottamus eduskunnassa mitataan, muu on yhtä tyhjän kanssa älämölöä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Strategiseen ajatteluun perehtyneet huomaavat ministeriöissä valmisteilla olevan kansainvälisen tason turvallisuuspoliittisia hankkeita joita Sipilällä ei ole valtakirjaa järkyttää; tiedustelulainsäädäntö pitää saada ajan tasalle ja itsenäisyyden ajan kallein puolustuskaluston hankintakierros Hornetien korvaamiseksi pitää varmistaa, tulipa myyntimies Trump sopivasti kylään tai ei.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset