Uhkavaatimus-Juha

Juha Sipilän ilmoitus siitä, että hallituksen on sitouduttava Soteen – kaikkinensa – ei yllättänyt ketään. Hän on tarttunut nyt kokoomusta kraiveliin ja puristaa tiukasti.

Kokoomus on nyt opissa. Se on sitouduttava kepun linjalle.

Juhan viesti on seuraava: vaikka Sote ei synny aikataulussa on tämän hallituksen ja….ilmeisesti myös sitä seuraavan noudatettava nyt tehtäviä päätöksiä. Hänellä ei ole mitään juridisia ja poliittisia valtuuksia tähän virkakauden ylittävään koplaukseen – mutta se ei haittaa.

Vielä eilen oli tarkoitus äänestää hallituksen luottamuksesta mutta nyt siihen ei uskalleta mennä. Vaarana olisi ollut, että hallitus olisi kaatunut sillä Kokoomuksessa on äärimmäisen syvää huolta ja epävarmuutta koko prosessista.

Kuten kahviloissa sanotaan, ilmapiirinä on: ”voisihan sen antaa kaatuakin…”

Nyt kurinpito ulkoistettiin Kokoomuksen omille piiskureille, jotka vaativat lojaalisuutta puoluejohdolle.

”Joko olet meidän puolella tai vaalityö alkaa heti…”

Pokeri-Juha

Sipilän ultimaatum – uhkavaatimus – ei ole ensimmäinen. Hän on käyttänyt sitä menestyksellisesti jo aikaisemmin ja saanut ruoskittua Kokoomuksen häkkiinsä. Hallituskumppani on aina toistuvasti nöyrtynyt.

Juha johtaa hallitusta ja eduskuntaa kuin toimitusjohtaja, joka määrää, uhkaa, pelaa lehmänkaupoilla (presidentti Niinistön ilmaus), kiristää, saa ruotuun ja lopulta uhkaa uusilla vaaleilla. Kun eräs hallituspuolue tekee väärän valinnan, niin se hajotetaan.

Samaan aikaan laintulkintoja saadaan hyvin hämärille ja arveluttaville ”mulkauksille” apulaisoikeuskanslerilta… sopivasti.

Myös eduskuntaa viedään korvista kuin kuritonta teini-ikäistä; sen valiokuntien toimintaa hoputetaan, määräillään, juntataan ja päsmäröidään.

Kansa näkee nyt ryysypokeria pelaavan Juhan, joka ei häikäile, ei tunne myötätuntoa eikä tunne sääliä.

Mutta täytyy kehuakin.

Juha oli rehellinen: tämä on sitä todellista bolshevismia.

 

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu