Arto Luukkanen

Vihreän vihan hedelmät?

”…meidän on hahmoteltava, luotava Vihreä liike, jossa on monta toisiaan tukevaa linjaa, parlamentaarisen vaikuttamisen yrittäjistä aseellisiin taistelijoihin saakka. On tutkittava oman yhteiskunnan rakenteita Soininvaaran tarkkuudella,  ja oppia ottaen vallankumousliikkeiden historiaa – kansallissosialistien, kotimaan stalinistien, Venäjän moniportaisen vallankumouksen, Punaisten prikaatien menetelmiä – ja unohdettava narsistinen itsensä. Taktisista syistä linjojen on syytä pysyä erillään, kieltääkin toisensa, mutta periaatteen hiljaisuudessa ymmärtää toisiaan, koska niitä kaikkia yhdistää sama järjen ja tiedon kirkastama lähimmäisen rakkaus ja globaalinen omatunto…”

Kyseinen puhe pidettiin vuonna 1985 Vihreän Liikkeen yleiskokouksessa Turussa.. Kyseinen puhuja kehottaa puheessaan suoraan ja peittelemättä terrorismiin sekä väkivaltaan elinkeinoelämän johtajia vastaan.

”…meillä Suomessakin on elinkeino elämän johdossa satoja sellaisia ensijaisia suurrikollisia…jotka ovat ansainneet tuhatkertaisesti Martin Schleyerin ja Aldo Moron kohtalon….hänen ohitseen me emme pääse, vain ylitse pääsemme…”

Vihreä dilemma: pitäisikö presidentti Trump murhata?

Tämä edellinen puhe tuli kieltämättä mieleen kun luin erään vihreän puoluekaaderin ja virallisen viestintäasiantuntijan twiitistä, jossa hän fantasioi presidentti Trumpin murhaamisesta (https://www.suomenuutiset.fi/vihrea-aktiivi-ehdotti-trumpin-ampumista/).

On harmillista, että en ole nähnyt, että vihreän liikkeen johto tai edes puheenjohtaja Touko Aalto olisi tuominnut tällaisen väkivaltafantasian omien piirissä tai edes valitellut sitä.

Suurempi kysymys on kuitenkin: onko meillä poliittisia liikkeitä, jotka haluavat käyttää väkivaltaa poliittisessa toiminnassa? Onko meillä sellaisia ryhmittymiä, jotka komppaavat terrorismia tai vandalismia missään muodossa osana puoluetoimintaa? Onko niin, että ”taktisista syistä” niistä pysytään erillään tai ehkä jopa kielletään väkivalta mutta että samaan aikaan ”periaatteen hiljaisuudessa” hyväksytään ja ymmärretään terrorismin tärkeys poliittisena menetelmänä?

Meillä Suomessa kunnioitus ihmiselämää kohtaan on ollut vanhastaan suuri. Poliittisia terroristisia murhia ei ole ollut montaa itsenäisyyden aikana. Ministeri Ritavuoren murha taitaa olla ainoa lajissaan. Lapuan liikkeen uhrejä lienee vain yksi. Samoin taistolaiset nuorukaiset tekivät kännipäissään ja puolitosissaan ”tappolistoja” mutta Kettutyttöjen vandalismia tai perussuomalaisten puoluetoimiston ikkunoiden särkemistä enempää ei liene tapahtunut. Tähän saakka. Kiakkovieraat ovat hulinoineet itsenäisyyspäivänä poliisien kanssa. Manselaisesti eli kohtalaisen vähäisesti.

Väkivalta kiellettävä myös periaatteen tasolla: suoraan, julkisesti ja selvästi

Onneksi ihmiselämän kunnioitus on tässä maassa vielä kunniassaan. Poliittiset puolueet luottavat Suomen lakiin, joka suojelee meitä kaikkia.

Näin periaatteen kannalta olisi kuitenkin tärkeätä, että jokainen poliittinen puolue, jolla on lukkarinrakkautta väkivaltaa tahi vandalismia tekisivät kerta kaikkiaan lopun ns. ”periaatteen hiljaisuuden” ymmärtämiselle tai että väkivaltaa ymmärrettäisiin edes taktisista syistä.

Katse kääntyykin nyt luonnollisesti vasemmalle: paikkaan jossa kerrotaan, että vasemmistolainen väkivalta on niin erilaista. Ja vihreihin.

Nyt olisi aika tulla kansan eteen ja kertoa, että sitä ei siedetä: ei edes periaatteen tasolla tai hiljaisella ymmärtämyksellä.

Poliittinen johtajuus on sitä, että kannattajille kerrotaan, että vieraiden valtojen presidenttien tappamisesta fantasioiminen on väärin. Laki koskee myös vihreitä.

Nyt on päättäväisesti ja selvästi kerrottava, että Suomessa ihmisiä suojelee Suomen laki ja sen mukaan eletään. Se mahdollistaa sen, että erilaiset ihmiset ja erilaiset ajatukset voivat toimia rauhassa – vierekkäin.

Se olisi miehekästä Touko hyvä!

ps. Alussa olevan puhe oli Pentti Linkolan. Se on luettavissa kirjassa. ”Johdatus 1990-luvun ajatteluun”. WSOY. 1989. Sivulla 87.

PS:

Vilkaisin tässä Trumpin murhaamista fantasioineen nuoren henkilön resumeeta (mikäli tämä on oikea henkilö enkä erehdy, jos on niin pahoittelen) enkä voi olla ihailematta kaikki näitä saavutuksia.

Kaikkea sitä kerkeää kun on aktiivinen vihreä.

Ko. henkilö on akateemisten seksipositiivisten varapuheenjohtaja vuonna 2017. Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry viestintäharjoittelija 2017 Ehdokas sen pääsihteeriksi 2017. Ehdolla kunnallisvaaleissa Helsingissä 2012 Vihreiden listoilla. HYY:n hallituksen jäsen 2014. Omakuvaus ehdokkaana SYL hallitukseen 2015 (https://issuu.com/ylioppilaskunta/docs/toivo_laitinen_syln_hallitukseen_20). Mainio CV ei jää tähän: hän kertoo olevansa ”Vihreä vaikuttaja vuodesta 2004. Tehnyt ja suunnitellut lukuisten ehdokkaiden vaalikampanjoita. Työstänyt Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton poliittisia ohjelmia. Toiminut aktiivisena vaikuttajana puolueen sisällä, nostanut esiin uusia kykyjä ja toimijoita.

Mikä parasta Ville Niinistön kehut kyseiselle henkilölle ovat kuin vihreyden Korkeaa Veisua:

Toivo on ollut mukana Vihreiden toiminnassa jo yli kymmenen vuoden ajan ja aina vakuuttanut osaamisellaan. Toivo ei peräänny haasteiden edessä ja on aina valmis debattiin. Toivo on vakuuttava koulutuspolitiikan asiantuntija, jolla on yhtä lailla perusteltua näkemystä ja poliittisen vaikuttamisen osaamista.

Allekirjoituksena on Ville Niinistö, Vihreiden puheenjohtaja.

Miten, Ville, tämä sinun mielestäsi meni – niinkuin aikuisten oikeesti – tulivatko kehut sydämestä? Onko vieraiden valtionpäämiesten murhaamisesta fantasioiva henkilö ”vihreä vaikuttaja” parhaimmillaan? Ihminen, joka ei perääntynyt haasteiden edessä? Onko väkivalta ja siitä fantasioiminen Sinusta, hyvä Ville, erityisen vihreää politiikkaa? @Ville Niinistö, @Touko Aalto

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (75 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kannattaa pitää helteellä hattua, taitaa nyt taas olla liikaa vietetty auringossa aikaa, kun jutut ovat taas sellaista normaalia persupuhetta, että tiedolla ja ajatuksella ei ole mitään tekemistä tämän kirjoituksen kanssa.

Kannattaa keskittyä oikeasti siihen missä onn hyvä, ja asioihin joista tietää jotain, eikä levittää älytöntä kuraa, mutta toisaalta persujen piirissä tämäkin blogi ona varmasti ansioikas.

Uusi epänormaali taas kerran.

Haluatko, että ruvetaan kaivaman persujen kirjoituksia mustien miesten tappamisesta, niitäkin löytyy.

Luulisi dosentilla olevan edes hieman jäljellä arvostelukykyä, vaikka puolue onkin perussuomalaiset.

Toni Rintala

Kyllä tuollaiset vihapuheet pitäisi tuomita ja murhan kanssa flirttailusta rangaista. Ne vaan on jo niin normijuttua noissa piireissä.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Ehdottomasti pitäisi heidän poliittisen johtonsa vähintään tuomita tuollaiset puheet!

Vähemmästäkin on asiainkulkuun puuttuneet lehdistö, pääministeri ja jopa tasavallan presidentti!

Rosikseen vaan ja rikosnimike; Törkeä kiihottaminen presidenttia vastaan

..tai vähintäänkin laiton uhkaus!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Toni. Juuri näin. Laillisuus ja Suomen laki. Ne kunniaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Voisiko vihreä vihapuhe olla sitä parempaa vihapuhetta?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Siinä mielessä yhtenevää vasemmistolaisen vihapuheen kanssa.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Räppäri Avaimen yksi biisi meni aikoinaan näin. "Jos niin moni jenkkien pressa on pantu ruumispussiin, niin pliis seuraavaksi George W Bushi."

Kuten Avain biisissään, tuo viesti on tulkittavissa enemmän toivomukseksi kuin kehoitukseksi, Eikä siitä siten ole mitään syytä nostaa syytettä. Sen sijaan typerä kirjoitus se kyllä on mihin median olisi pitänyt tarttua.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Muistaakseni Linkola erosi vihreästä puolueesta jo 80-luvulla ja syynä oli puolueen liian lepsu linja.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Toni. Minä ajattelin, että tämä voisi olla haaste Touko Aallolle ja samalla myös liikuttavan yhteinen hetki, jossa kaikki puolueet voisivat olla yhtä mieltä väkivallan sopimattomuudesta politiikkaan. Mutta: kuten eräs vänkääjä fb:ssä totesi: "Arto, on yleistä tietoa, että Perussuomalaiset mm. ajavat EU-eroa ja kiihottavat typerimpiä ihmisiä - lähinnä äänestäjiään - rasistiseen vihaan. Sellainen sopii täydellisesti Kremlin agendaan...." - yleistä tietoa???!!! Älyllisesti se on yhtä ritalaa. Vähän kuin "Kaspianmeressä on kaloja" ja "hevoset syövät heiniä".

Tommi Mäkinen

"Minä ajattelin? :)"

Ritala, oletko retardi? :D

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #40

Taitaa olla "silkkaa ritalaa" koko hänen kommenttinsa (#28).

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Sori piti kirjoittaa jotain....no ei niin viisasta. Tuli samaan aikaan hälytys linkistä http://www.africam.com/wildlife/tembe_webcam?ch=alert toivottavasti toimii..

Kuka ehti nähdä samaan aikaan samassa maailmassa. Oliphantti joi rauhassa vettä. Hampaiden väliin olisi voinut laittaa riippumaton. Upeeta.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Vihan hedelmiä kypsytellään juuri tällaisissa blogikirjoituksissa. En nyt osoita sormella Luukkasen blogeja vaan yleisesti ottaen.

Saatamme muistaa vielä Jussi Halla-ahon suorittaman maalitukseen erääseen naistoimittajaan. Voi sitä vihan määrää, jonka sai hallislaisilta osakseen.

Vihapuhe on yhtä vastenmielistä, lähtee se liikkeelle minkä värisestä puoluetoimistosta tahansa. Näinkin oppineen kansan luulisi pystyvän kommunikoimaan sivistyneesti. Eikä se tarkoita sitä, etteikö mieltä saisi olla ja voimakkaita kannaottoja, mutta uhkaukset ja henkilökohtaisuudet eivät kuulu joukkoon.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Tämä vihakampanja liitetään yleensä Halla-ahoon. Mietin, että mitä seurauksia Halla-aholle tuli tai syyllistyttiinkö linkin jakamisessa johonkin?

Onko jollain uudempaa tietoa kuin mitä alla olevasta linkistä löysin?

"Poliisi on ilmoittanut Härköselle tutkivansa vihakampanjan, halusi Härkönen sitä tai ei. Härkönen puolestaan on pyytänyt poliisia suojelemaan haastateltavaansa.

STT:n tiedossa ei ole, että Halla-ahon toimia tutkittaisiin asiassa. Halla-aho ei kehottanut ketään mihinkään toimiin päivityksessään."

Yle: Poliisi tutkii Turun Sanomien toimittajaan kohdistuvaa vihakampanjaa, 21.8.2017
https://yle.fi/uutiset/3-9788918

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

–  Sen tarkistaminen, miten asiat oikeasti menivät, on tiedotusvälineiden tehtävä, Halla-aho sanoo.

Ja valheiden levittäminen ja toimittajan maalittaminen on puoluejohtajan tehtävä?

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Poliittiset murhapuheet ja murhafantasiat eivät poliittisten aktiivien suusta ole koskaan pikkujuttuja, vaan sellaisiin on jokaisen puolueen heti tartuttava ja osoitettava fantastilleen ovea, ja tietenkin tämän pitää koskea myös vihreitä. Kysymyksessä on juuri, kuten Arto kirjoittaa, kysymys eri ihmisten ja ajatusten vierekkäin olon mahdollisuuden säilyttämisestä.

Lisäksi on vielä hyvin tärkeää, että jokainen tällainen töräytys on kutsu tarkkailu-, nuuskimis- ja vakoiluvaltion luomiseen, jota kaikkein vähiten tarvitaan oikeasti (vielä) rauhallisessa Suomessa. Puolueiden on tästäkin syystä torjuttava houkutukset löperöidä tällaisten kavereiden edessä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

juuri näin Pekka! Suomi on vielä rauhallinen ja se pitää säilyttää sellaisena.

Harri Mulari

Suomessa totisesti on puolue, joka hyväksyy väkivallan, perussuomalaiset. Sanoissa ja teoissa. Sanoissa puheenjohtaja Halla-aho hekumoi väkivallalla ratkaisukeinona lähtien ahdistelevan homon ampumisesta päätyen mielenosoittajien lopettamiseen. Teoissa Teuvo Hakkaraisen rankaisematta jättäminen. "Vakava varoitus" ei ole mikään rangaistus toistuvasta törttöilystä joka eskaloituu eduskunnassa tapahtuvaan seksuaaliseen ahdisteluun ja pahoinpitelyyn.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kuittaavatko Halla-ahon hekumat jotenkin Laitisen töräytykset?
https://www.suomenuutiset.fi/vihrea-aktiivi-ehdott...
https://twitter.com/toivolaitinen?lang=fi

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Harri Mulari

@15 Ei, tollo kaveri tämä Laitinen. Halla-aho on kuitenkin perussuomalaisten puheenjohtaja nykyään ja blogisti peräsi irtisanoutumista väkivallasta. Perussuomalaiset johtoa myöten eivät sitä pysty uskottavasti tekemään.

Blogistin mainitsemista kiakkovieraistakin julkisuuteen nousi perussuomalaiseksi itsensä mieltävä Pete.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000690160.html

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #19

Harri hyvä. Minä laitan nyt tähän selvästi: PS on Suomen lain puolesta. Lailllisuuden puolesta. Aina ollut. Ja jatkaa siinä. )))

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #21

@21 Perussuomalaiset eivät ole lain puolesta tai lainkuuliaisia. Jos olisitte, niin edustajanne eivät makselisi toistensa sakkoja, joita langetettu uskonrauhan rikkomisesta ja kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Korkeimman oikeuden tuomiotkin ovat puheenjohtanne mukaan muutaman ihmisen mielipiteitä.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #21

#21
Harri Mularia pidän selvänä trollina, joka täällä mellastaa lähes joka plogissa.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #36

@36 Jaa, tällä viikolla oon viimeksi kirjoitellut tänne maanantaina. Oli noloa juttuja kommenttia osittain, myönnän.

Mitään perätöntä en kuitenkaan esim. tämän blogin kommenteihin ole kirjoittanut. Iiskonmäestä ei voi sanoa samaa.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Suomessa myös vihreät hyväksyvät väkivallalla hekumoinnin, jos Laitisen kirjoitus pitää paikkansa. Niin se yleistäminen toimii.

Piti aivan googlettaa sivuamasi juttu ahdistelevasta homosta ja näköjään pitänyt paikkansa, kun on pitänyt kommentoida kohua. http://www.halla-aho.com/scripta/kommentti_homonam...

Mielestäni on sääli ettei Hakkarainen ole itse tajunnut erota eduskunnasta, kun sieltä ei voida erottaakaan.

Harri Mulari

@23 kysykää joku suoraan Touko Aallolta asiasta. Voi olla, että kaikki somekohu ei häntä tavoita.

Hakkaraista ei voi erottaa eduskunnasta, se on totta. Sen sijaan Hakkaraiselle olisi pitänyt erottaa perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja koko puolueesta. Mutta ei, Hakkaraista ollaan asettamassa taas ehdolle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #32

Mulari, onko sinulla sisäpiirin tietoakin?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #32

Mulari, onko sinulla sisäpiirin tietoakin?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

En tiedä, oliko sivari Jussi Halla-ahon hekumointi siitä, että hakee kotoaan pistoolin ja ampuu homoa päähän vihapuhetta? Minusta se kuulostaa siltä.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Arto - mielestäni Pentti Linkolaa ei voi pitää mitenkään edustavana esimerkkinä Suomen vihreiden valtavirrasta, häntähän ehkä voisi luonnehtia ekofasistiksi. Suomen vihreä liike poikkeaa nähdäkseni suuresti mannereurooppalaisista vihreistä jotka perinteisellä akselilla sijoittunevat demarien ja sosialistien väliin. Suomessa taasen, vaikka puolueessa onkin merkittävä vasemmistofraktio, Vihreä rp:n ongelmana on erottautuminen kokoomuksesta (haukutaanhan puoluetta kokoomuksen puisto-osastoksi). Itse en näe Suomessa mitään merkittävää (olikohan SVL:kin vain tusina huligaanitason aktiivia) poliittista liikettä joka harkitsisi henkilöihin kohdistuvaa väkivaltaa politiikan keinona.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ari. Kysymys hyvä. Edustaako Linkola vihreää ajattelua? Kun luin hänen kirjansa niin siitä huokuu koko ajan se, että hän olisi halunnut vihreistä oman liikkensä. Mutta että vihreät löperöityi punaviini-radikalismiksi. Jollain tasolla Linkolan ajatukset kuitenkin jäivät elämään; hän arvosti Soininvaaraa kovasti ja piti vihreiden "nuoruutta" hupsuna mutta toivoa antavana. Luulen, että hänestä tuli vihreän liikkeen jonkinlainen "henkinen isä" mutta josta puhutaan vain kuiskaten ja ymmärretään "periaatteen hiljaisuudessa".

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

En tunne yhtäkään vihreää joka Linkolan ajatuksia kannattaisi. Itse olen lukenut häneltä kolme kirjaa ja mielestäni on todella hyvä asia että mies ei ole kolmeenkymmeneen vuoteen vihreissä vaikuttanut. On erittäin hyvä juttu että vihreät on enempi Soininvaaran linjoilla, se on järkimies, vaikka ei kirjoitakaan yhtä hyvin kuin Linkola. Mutta kukapa kirjoittaisi. Linkola on vaarallisen taitava kirjailija, kaikki mitä hän sanoo kuulostaa viisaalta ennen kuin sitä pysähtyy ajattelemaan. Hänen lauseenva veivät mukanaan kuin Imatrankoski kevätkuohuissaan.

Toiset haukkuu vihreitä kokoomuksen puisto-osastoksi, toiset sanoo että vihreät ovat kuin vesimelonit, vihreitä päältä ja punaisia sisältä. Jotain siis vihreät tekevät oikein. Eipä siinä pääse persut enää muuta kuin lippalakkia melonille sovittelemaan. Ai niin, Soinihan ei enää ole persuissa mukana. Tosin se ei lähtenyt eri linjoille niin kauan sitten kuin Linkola vihreistä. Vuonna 1985 persuja ei tainnut vielä ollakaan, tai tavallaan oli, mutta sen nimi oli silloin SMP.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Olisiko valetili?

Valtiotieteiden opiskelijan luulisi osaavan kirjoittaa myös Trumpista älykkäämmin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Veänäjä ja Syyria teurastavat siviilejä Syyriassa minkä ehtivät. Trump katsoo sivusta ja leikkii Putinin ojentamalla pallolla.

Käyttäjän jussihirvi kuva
Jussi Hirvi

Luukkanen kirjoitti: "Suurempi kysymys on kuitenkin: onko meillä poliittisia liikkeitä, jotka haluavat käyttää väkivaltaa poliittisessa toiminnassa?"

Kyllä, äärioikeisto. Kaikki muu on pikkukauraa sen rinnalla.

"Poliisin tietoon tuli Helsingissä viime vuonna [2017] 57 väkivaltaista ekstremististä rikosta, kertoo ennalta estävän toiminnon johtaja, ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisilaitokselta.

Valtaosassa (26 kpl) tapauksissa oli rikosnimikkeenä kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Toiseksi eniten kirjattiin pahoinpitelyjä (17 kpl) ja kolmanneksi eniten laittomia uhkauksia (6 kpl).

(...) Lähes kaikki rikosepäilyt liittyivät motiiviltaan väkivaltaiseen äärioikeistoon (56 kpl), Taponen kertoo. Vain yhden tapauksen epäillään liittyvän motiiviltaan väkivaltaisen äärivasemmiston toimintaan."
https://yle.fi/uutiset/3-10051204

Toni Rintala

"väkivaltaista ekstremististä rikosta" -> "Valtaosassa" -> "kiihottaminen kansanryhmää vastaan"

Jotenkin hassua, että jos joku 100v mummo facessa kirjoittaa, että maahantunkeutujat pitäisi poistaa Suomesta vaikka voimakeinoin (kuten poliisi tekeekin), niin tuo kirjoitusteko kirjataan väkivaltaiseksi ekstremistiseksi rikokseksi ;)

" Vain yhden tapauksen epäillään liittyvän motiiviltaan väkivaltaisen äärivasemmiston toimintaan."

Koska näitä vasemmiston ja vihreiden tappotoiveita ei kirjata väkivaltaisiksi ekstremistisiksi rikoksiksi.. eihän niitä edes tutukita! Mutta kun joku kehottaa "taistelemaan" suomalaisuuden puolesta, niin se on heti vihapuhetta ja rikosilmoituksia tulvii. Mutta kun toisaalla kehoitetaan polttamaan vastustajat (väärää mieltä olevat), ei se olekaan kiihottamista tai vihapuhetta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Onko kyseisellä henkilöllä joku keskeinen rooli puolueessa, vai onko vain jäsenenä?

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

En ole varma onko sama henkilö:
https://m.facebook.com/events/1458225614298105/

Ollut ehdolla vihreiden nuorten pääsihteeriksi kaudelle 2018-2019.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Olisi hyvä tietää kyseisen henkilön asemasta tarkemmin. Esimerkiksi Perussuomalaisia haukuttiin jatkuvasti, jonkun rivijäsenen toilailuista. Ei mikään organisaatio poliisimaisena orgnaisaationa valvo, tai kykene valvomaan jäsentensä tekemisiä. Ainoa mitä pitäisi arvioida on jäsenen kelpoisuus jäsenenä, jos kovin radikaaleja näkemyksiä esittää. Eli mikä on puolueen ja tässä tapauksessa Vihreiden arvomaailma ja pitäisikö sitten sillä perusteella katsoa onko kelvollinen enää jäseneksi.

Aikanaan Perussuomalaiset heittelivät joitakin näkyvästi esiintyneitä rivijäseniä pihalle puolueesta, heidän somekirjoittelujen vuoksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #34

Soini joskus lupasi että eräskin Spede harjataan huolella, mutta mitään ei näkynyt.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Ollut ehdolla vihreiden nuorten pääsihteeriksi kaudelle 2018-2019."

Sama henkilö. Toivi Laitisen facebook-profiili näkyy vain rajoitetusti; ehkä syystä.

Käyttäjän StacyPullasorsa kuva
Stacy Siivonen

Linkolalle on syyttä suotta annettu tilaa julkisuudessa. Hän on mies, jonka kiistattomat ansiot ovat ihan jossain muualla kuin yhteiskunnan rakentamisessa.

Vihreä liitto on perustettu vasta tuon puheen jälkeen. Vihreä liike jakaantui nykyvihreisiin ja Kirjavaan puolueeseen. Linkola liittyi jälkimmäiseen kunnes hänet potkittiin siitäkin pois. Kirjavan puolueen taru loppui 2003.

Pentti Linkola ei ole mikään muu kuin äärioikeistofantasioita jakelevat trolli. Hävettää vanhan miehen puolesta.

Harri Mulari

@25 Kirjavan puolueen ainoa kansanedustaja oli eräskin Veltto Virtanen.

Pekka Iiskonmaki

VIHREÄ LIIKE JA DDR

Vihreys nousi esille jo aikaisemmin mm. Länsi-Saksassa, jossa se, ilmeisesti Stasin tukemana edisti hienosti kommunistisia pyrkimyksiä.

http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2014/09/...

Koska DDR huomasi, että se ei kykene kilpailemaan teollisuustuotannon ja hyvinvoinnin suhteen Länsi-Saksan kanssa, se päätti ryhtyä sabotoimaan niitä.

https://markusjansson.blogspot.fi/2015/05/kulttuur...

Saksalaiset ovat tutkineet myös lähihistoriaansa kriittisesti, ja DDR:n arkistoissa on paljon tutkittavaa. Udo Baron on kirjoittanut kirjan Kalter Krieg und heisser Frieden, jossa noin puolet tekstistä käsittelee DDR:n vaikutusta Vihreisiin. Kirja on ilmestynyt 2003. Kaupunginkirjastossa sitä ei ole, eikä näytä olevan yliopistojenkaan kirjastoissa. Tässä kuitenkin linkki sivulle jossa teos on arvosteltu ja josta pääsee lukemaan tai tulostamaan koko kirjan.

http://www.hsozkult.de/publicationreview/id/rezbue...

Eräs saksalainen lehtimies kiteytti hyvin vihreän liikkeen nousun Saksassa. Kun DDR kaatui, joutuivat sen etuoikeutetut kommunistit tavallaan tuuliajolle. Heidän piti keksiä korvaavaa toimintaa, jolla terrorisoidaan yritystoimintaa. Kyseessä ei siis ollut tavoitteenakaan mikään luonnonsuojelullinen aspekti, vaan suojelun nimissä tehty kommunistinen toiminta. Siinä se on onnistunut tavattoman hyvin ja se on nähty.

Suomessa on aivan samoin. Kun kommunistit joutuivat sielläkin ahtaalle, niin Satu Hassi ja kumppanit lähtivät vihreiden kautta tekemään samaa sabotaasia kuin aiemminkin. Tämä toteutuu kaikissa markkinatalouksissa lähes poikkeuksetta. Tämän kaiken toiminnan maksaa se vähäosaisin kansa. Eivät rikkaat lopulta tästä kärsi eikä suurteollisuuskaan. Nuo entiset kommarit kuuluivat vielä stalinisteihin eli heidänkin ääriliikkeeseensä.

http://vainojkarjalainen.blogspot.fi/2014/11/vihre...

Kun Marxismi-Leninistisen Saksan demokraattisen tasavallan DDR:n joukkotuhonta- ja turvallisuusviraston Stasin ulkomaanvakoiluosaston HVA:n (Hauptverwaltung Aufklärung) johtaja Markus Johannes Wolf lanseerasi läntisen maailman äärivasemmistolaisen ja äärivanhoillisen vihreän liikkeen tarkoituksenaan tuhota läntisen maailman teollisuuden ja talouden, hän ei voinut kuvitella kuinka yli kaksi vuosikymmentä

DDR:n tuhoutumisen jälkeen vihreä liike tekee menestyksekkäästi edelleen tuhojaan sekä luonnolle että taloudelle.

http://tarinoitataloudesta.blogspot.fi/2013/06/vih...

http://rakennusliikeerbau.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tätä mä odotin jo, kuinkahan moneen blogiin olet tuon postannut. :)

Lapsi on terve kun se leikkii, mutta sairas kun ei lopeta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kenestähän se Petteri nyt puhuu? Itsestään?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #39

Älä esitä tyhmää. Liskonmäestä tietysti.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #44

No sehän olen, tyhmä. Sarkasmi on vit#n vaikea laji.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #53

Niinhän se on. Ei kannata yrittää jos ei vain osaa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #59
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #62

Voihan tietysti olla että Liskonmäki vain viljelee rattoisaa huumoria postaamalla joka jumalan ketjuun tuon ajat sitten alas ammutun itäsaksalaisen ankan. Aina se vain pompahtaa esiin kuin vieterilelu ja sanoo KÄÄK!

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Ristolla oli mainio kysymys: "Voisiko vihreä vihapuhe olla sitä parempaa vihapuhetta?". Näin näyttää olevan, varsinkin kun vielä kohteena on "pahis" Donald Trump. Ei mitään reaktiota suurmediassa. Mutta kuvitellaanpa minkälainen kuohu syntyisi, jos esim. joku ps-aktiivi antaisi samanlaisen lausunnon vaikkapa "hyvis" Angela Merkelistä ja puolue ei reagoisi siihen mitenkään!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Angela Merkel ei ole Putinin hyödyllinen idiootti. Donald Trump sen sijaan on. Eläköön se pieni ero.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Toimin tuolloin aktiivissti politiikassa ja muistan hyvin nuo Linkolan puheet ja muistan myös kuinka ne tuomittiin joka suunnalta. Puolustamatta mitenkään vihreiden ajamia tavoitteita, niin noilla Linkolan puheilla ja Vihreällä puolueella ei ole nykymaailmassa nitään yhteistä. Kun varsin hyvin tiedät kaima minkä puolueen suunalta ne vihapuheet oikeasti sinkoilevat niin olsiko syytä laittaa se kotipesä ensin kuntoon ja vasta sitten opastaa muita jos opastettavaa edes on.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Vielä muutama vuosikymmen sitten, kun oikeusvaltiollisuus oli kunniassa lännessä, oli selvät pykälät väkivaltarikoksista ja väkivaltaan kehottamisesta tai yllyttämisestä -mutta ei kumikäsitteestä "vihapuhe", joka kuten nytkin näkyy, on sitä, mitä hallitsijat haluavat sen olevan. Vihahan on ihmisen perustunne, jota ilman ei voi olla rakkauttakaan eikä voimaa muuttaa asioita.

Ja näin, kaikki menee sekaisin yhteen harmaaseen sössöön, jossa "uskonrauhan rikkomiset", henkilökohtaiset törttöilyt tai nuoruusajan löysät puheet käyvät verrannollisiksi attentaattitoiveeseen valtionpäämiestä vastaan...

Risto Koivula

" On tutkittava oman yhteiskunnan rakenteita Soininvaaran tarkkuudella, ... "

Sikäli kuin oikein muistan, tuo puhuja oli Pentti Linkola.

Mutta mitä tulee "Soininvaaran tarkkuuteen" - ja koko "Suomen Pilastokeskuksen" kautta aikain ... ja l-Haidi Hautahourulallan vielä erityisesti ...

...SE ON OIKEIN VARSINAINEN HEHTAARIPYSSY KOKO MAAILMAN "TILASTOTIET- EEN" HISTORIASSA "TARKKUUDELTAAN",

jota sitten kuitenkin on "hyödynnetty" "toimittajien" taholla...:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2011/08/miten-...

"... Mutta Jung Chang teki kaksi tai oikeastaan kolme läpinäkyvää trikkiä sepittäessään "kom- munismin uhreja": hän otti "puuttuvat syntyneet" absoluuttisten (viereisten) maksimisyntyvyyksien mukaan (jotka tarkoittivat, että kolme kertaa niin paljon väkeä syntyi kuin kuoli, ja vuosittainen VÄESTÖNLISÄYS (eikä siis syntyvyys, joka sekin olisi ollut korkea) oli 20 promillea (2.0 %) niiden aikana.

Tällä Jung Chang noin kaksinkertaisti "puuttuvien" määrän. Ne voidaan osoittaa "syntymättö- miksi", mutta se on kolmas juttu. Sen jälkeen hän väitti, että "näin saadut (yht. 18 mlj. muka "puuttuvaa") olisivat TAPETTUJA ja nälkään kuolleita", ja lisäksi hän väitti, että OLI TOINEN MOKOMA KOKONAAN SYNTYMÄTTÄ JÄÄNEITÄ, ja tällä keinolla hän sai "38 miljoonaa Maon uhria", joista hyvin läpinäkyvästi NELJÄNNES OLI "OIKEITA SYNTYMÄTTÄ JÄÄNEITÄ" JA LOPUT "TYHJÄÄ ILMAA"

Vaan mitä tapahtuikaan, kun HALOSEN HIROHITOISTIT JA USALAINEN SKITSO-RUM- MEL saivat nämä "tiedot":H E OTTIVAT KAIKKI NUO TAPETTUINA, JA KERTOIVAT TAAS KAHDELLA,"JOIDEN LISÄKSI TOINEN 38 mlj. OLI KOKONAAN SYNTYMÄTTÄ JÄÄNEITÄ"!

www.hawaii.edu/powerkills/20TH.HTM

” IMPORTANT NOTE:Among all the democide estimates appearing on this website, and in the table on the lower right, some have been revised upward. I have changed that for Mao's famine, 1958-1962, from zero to 38,000,000. And thus I have had to change the overall democide for the PRC (1928-1987) from 38,702,000 to 76,702,000. Details here. ”

Sitten tämä "65 mlj." tai "72mlj." ajettiin EUROPELLEPARLAMENTIN PÄÄTÖKSIIN JA SIELLÄ SE NYT KÖKÖTTÄÄ "VIRALLISENA KANTANA"....

(Huom! Europelleparlamentin "päätökset" EIVÄT OLE LAKIA, kansallista eivätkä kansainvälistä, vaan ne ovat paskanjauhuuta! Tämä sen viimeistään niittaa näin!)

Ja koko hourulallatus mukamas "perustuu" siis yllä linkissä olevalle Kiinan väestön oikealle ikäjakautumalle v. 2000. :twisted::twisted::lol:

http://fathersforlife.org/images/China2000.gif

Jos tämä oli Kiinan propgandistien juoni, niin saivatpahan opetuksen, että kun hulluille viikinki- ämmille syöttää ämpärillisen paskaa, niin ne syövät kaiken hyvällä ruokahalulla, ja sen jälkeen kaikkien fysiikan ja muiden luonnonlakien vastaisesti vielä laskevat kaksi kertaa suuremman läjän sitä samaa "hyödykettä" kuin koskaan ovat syöneetkään! :shock::lol:

Varmaan siellä Pilastokeskuksessa on taas uusi pläjäys valmisteilla, esimerkiksi YLLÄ ESITETTYJEN "TIETOJEN" KERTOMINEN JÄLLEEN KAHDELLA!!!

:D:D:D

... "

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Oletko Koivula koskaan kuullut, että isoilla kirjaimilla kirjoittamista pidetään netissä huutamisena - ja aika selvänä merkkinä vinksahtaneisuudesta?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

On se kuullut, mutta ei se ymmärrä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kaima, minua kiinnostaisi minkä luvun sinä annat: moniko ihminen kuoli kommunismiin Kiinassa Maon aikana?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

tweettaan vielä Touko Aallolle. Jospa hän reagoisi? Ajatelkaa - jos vaikka joku PS ihminen olisi vaikka fantasioinut Merkelin teilaamisesta? Mikä maailmanlopun tärinä siitä olisi tullut. Ehkä mielenosoitus? Tämän vihreän puolueaktiivin onni oli se, että a) hän on vihreä jolloin media käsittelee silkkihansikkain b) väkivaltafantasian kohde oli Trumppi jolloin kaikki käy.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Nythän on niin, että Trump on Putinin hyödyllinen idiootti, kun taas Merkel ei ole. Eläköön se pieni ero.

Pekka Turtiainen

Linkolan sanoista alkoi tämä keskustelu. Kun kaikki osalliset lyttäsitte hänen ajatuksensa, niin mitä sanotte siitä, että Linkola on selvästi sanonut maapallon tilan heikentymisen johtuvan liian suuresta ihmisten määrästä?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Aina sama väärä luulo. Ei Linkola niin tyhmä ole, että luulisi vain liikakansoituksen olevan tuhon syy. Kyllä täytyy muistaa myös ylikulutus. Karkeasti sanoen etelässä väen lisäys, pohjoisessa aina vaan lisääntyvä yltäkylläinen porsastelu.

Toki Linkola on elävän ja mellastavan ihmislihan määrästä puhunut ja mm. painottanut, että erityisesti Suomessa on liikaa ihmisiä ja erityisen tuhoisalla tavalla kuluttava väestö. Ja tässä kohtaa ’kansallismielisten’ Linkolan mukaymmärtäminen loppuu...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Linkola on mies, jolla munat. Ei ole median eikä muotien viemä trendipelle. Arvostan. Elä niinkuin opetat, sanotaan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #54

Ei Linkola oikeastaan mitään opeta. Hän toki elää hyvin kevyesti meihin muihin verrattuna, mutta ei hänkään ole täysin ’off-grid’ - ja on tietenkin siitäkin tietoinen kyllä. Jo aikoja sitten Suomen Kuvalehdestä taisi tulla enemmän tuloja kuin kalastuksesta, mikä toki osittain kertoo jotain järvikalastuksesta ja pienkalastajan kalan markkinoista ja varmaan myös kirjoittamisen viemästä ajasta. Ja suotakoon vanhalle miehelle myös tarvitsemansa lääkkeet diabetekseen, vaikkei se häntä tuntemattomien kaavamaiseen kuvaan varmaan sovikaan. Kannattaa lukea se tuore elämäkerta, niin tulee lempeää realismia tuohon ’elää kuin opettaa’ -kliseeseenkin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #54

Niinhän kaikilla miehillä on. Ja joillakin naisillakin, kuten Conchita Wurstilla.

Pinnalliset ihmiset pitävät ensiarvoisena hyveenä sitä, että "elää niin kuin opettaa". Pentti Linkolasta tätä suorastaan toitotetaan. Joskus myös silloin, kun häntä pahekutaan. Tämä ortopraksis mainitaan hänen ainoana hyveenään. Luonnehtisin tätä asennetta, tätä kyselyä viiden sentin autenttisuuden perään lähinnä pakorefleksiksi ja selittelyn haluksi, kun eteen tulee jyrkkiä vaatimuksia, tunteita tai tunnustuksia sisältävää taidetta: Linkolan pyörryttäviä esseitä, Wagnerin verisiä oopperoita tai Mannerin monimielisiä runoja.

Toni Rintala

"luulisi vain liikakansoituksen olevan tuhon syy. Kyllä täytyy muistaa myös ylikulutus."

Niinhän Linkola sanoo: Liikansoituksesta johtuva ylikulutus. Eihän kansan määrä ole ongelma, vaan luonnonvarojen ylikulutus. Näinhän Linkola joka paikassa esittää. Se ylikulutus on se tuhon syy Linkolan mielestä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Vihreä puolue houkuttelee ihmisiä riveihinsä kauniilla puheillaan ihmisyydestä, se tehoaa. Tuntemani ex-vihreät ovat verranneet vihreitä ja vasemmistoa kristinuskoon, mutta marxin äpärälapsi versiona.

Heidän filosofiaansa ajaa ryhmäidentitteetti joka ajaa kaiken edelle, se sama filosofia joka toimi neuvostoliitossa ja yleensä kommunistisissa maissa.

Heille on tärkeää mihin ryhmään kuulut, ei se mitä yksilö edustaa, mitkä toiveet ja tavoitteet yksilöä ohjaa. Kaikki mitä he puhuvat ja mitä oikea käsi tekee on ristiriidassa Liberaalin vapauskäsityksestä, kollektivismi ohjaa heitä ja erilaiset pakkotoimenpiteet, jos et ole meitä, niin pakolla olet.

Kaikki jotka eivät ole heitä, nähdään erittäin vaarallisina ihmisinä. He sanovat, ettei pidä luoda kenestäkään "ennakkoluuloja", mutta itse mielellään tekevät sitä muista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ehkä kannattaisi kuunnella muitakin kuin ex-vihreitä. Vai ovatko ex-persut parempi tietolähde persuista kuin nykyiset persut?

Ex-persuista puheen ollen: mikään ei huvita minua niin paljon kuin entisen persun, nykyisen sinisen Soinin väsynyt vikinä vihreistä ja muista "fillarikommunisteista". Vielä kun sitä höystää abortinvastaisella höpinällä, niin a vot.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Vihreät haluaa pelastaa jokaisen syntyneen ja vielä syntymättömän lapsen jotta pääsevät paasaamaan niille että tuhoavat kulutuksellaan maapallon.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Vilkaisin tässä Trumpin murhaamista fantasioineen nuoren henkilön resumeeta (mikäli tämä on oikea henkilö enkä erehdy, jos on niin pahoittelen) enkä voi olla ihailematta kaikki näitä saavutuksia.

Kaikkea sitä kerkeää kun on aktiivinen vihreä.

Ko. henkilö on akateemisten seksipositiivisten varapuheenjohtaja vuonna 2017. Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry viestintäharjoittelija 2017 Ehdokas sen pääsihteeriksi 2017. Ehdolla kunnallisvaaleissa Helsingissä 2012 Vihreiden listoilla. HYY:n hallituksen jäsen 2014. Omakuvaus ehdokkaana SYL hallitukseen 2015 (https://issuu.com/ylioppilaskunta/docs/toivo_laiti...). Mainio CV ei jää tähän: hän kertoo olevansa ”Vihreä vaikuttaja vuodesta 2004. Tehnyt ja suunnitellut lukuisten ehdokkaiden vaalikampanjoita. Työstänyt Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton poliittisia ohjelmia. Toiminut aktiivisena vaikuttajana puolueen sisällä, nostanut esiin uusia kykyjä ja toimijoita.

Mikä parasta Ville Niinistön kehut kyseiselle henkilölle ovat kuin vihreyden Korkeaa Veisua:

” Toivo on ollut mukana Vihreiden toiminnassa jo yli kymmenen vuoden ajan ja aina vakuuttanut osaamisellaan. Toivo ei peräänny haasteiden edessä ja on aina valmis debattiin. Toivo on vakuuttava koulutuspolitiikan asiantuntija, jolla on yhtä lailla perusteltua näkemystä ja poliittisen vaikuttamisen osaamista.’

Allekirjoituksena on Ville Niinistö, Vihreiden puheenjohtaja.

Miten Ville tämä sinun mielestäsi meni – niikuin aikuisten oikeesti – tulivatko kehut sydämestä? Onko vieraiden valtioiden päämiesten murhaamisesta fantasioiva henkilö ”vihreä vaikuttaja” parhaimmillaan? Ihminen, joka ei peräännyt haasteiden edessä? Onko väkivalta ja siitä fantasioiminen Sinusta, hyvä Ville, erityisen vihreää politiikkaa? @Ville Niinistö, @Touko Aalto

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Eipä tullut Niinistöltä mittään reaktiota))) vihreiden muumioreaktio)))

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset