Arto Luukkanen

Syväpöyristymisen syndrooma ja ’kaikkia vihapuheita kaihtavat’ vihreät

Duodecimin lääkärikirjastoon on kesän aikana lähetetty uusi outo tautidiagnostiikka.

Kaksi kirjoitusta kesäyössä

”….heinäkuussa 2015 henkilö X kirjoitti omilla internetsivuillaan englanniksi haaveilevansa ”vahvasta kansakunnasta, joka voittaisi painajaisen nimeltä monikulturismi”. Seurauksena oli ”paskamyrsky”, jossa valtamedia nosti maitoja, kohutti ja kiehutti yleistä mielipidettä. Syntyi ”spontaaneja” mielenosoituksia nimeltä ”meillä on unelma”, jossa vastustettiin henkilöä X.

Tasavallan presidentti lähetti mielenosoitukseen viestin, jossa luki: ”…jos demokratiassa ajaa asiaansa väkivaltaa käyttämällä – oli sitten kyse sanoista tai teoista – se on väkivaltaa kaikkia kohtaan…” Mielenosoituksen yhteisessä huumassa buuattiin ja solvattiin häväistyksiä yhdelle rohkealle toimittajalle, joka uskalsi tulla puolustamaan sananvapautta.

Heinäkuussa 2018 tilanne oli toinen. Eräs henkilö Y fantasioi omilla internet-sivuillaan sekä suomeksi että englanniksi Suomeen tulevan ulkomaisen valtionpäämiehen murhaamisesta. Fyysisesti.

Mitään ei synny. Suora toive väkivallasta ei herätä tunteita. Valtamedia ei syväpöyristy, perusahdistu, tule jojoksi, revi pelihousujaan, eikä presidentti lähetä viestiä millekään mielenosoitukselle… jota ei tule. Kellään ei ole unelmaa ja vasta pitkän ajan päästä Vihreiden puheenjohtaja kertoo twitterissä olevansa lomalla – mutta kertoo ”jollekin, joka oli kysellyt”, että ei hyväksy väkivaltaa…”. Edellinen vihreitten puheenjohtaja oli aikanaan kehunut henkilömme Y poliittisen osaamisen maasta taivaisiin.

Selektiivisen syväpöyristymisen taudinmäärittely

Lääketieteellisesti kysymys on medialle tyypillisestä selektiivisestä syväpöyristymisestä – latinaksi ” Inpulsa gravis electionem selectivam” (INGEN). Kognitiiviset oireet: kyseinen tauti etenee hiipivästi ja salakavalasti lehtien ja ruotsalaisten omistamien medioiden kautta toimittajiin. Itämisaika viikko.

Tyypilliset oireet ovat tiettyyn poliittiseen puolueeseen kohdistuva kakova yskä ja allergia, joka pakottaa tarkkailemaan ja urkkimaan pakkomielteisesti ko. poliittista ryhmää siten, että olisi mahdollista herättää syvää ja yleistä ahdistusta yleisössä. Entinen suvaitsevainen ja lipelaari maailmankatsomus muuttuu täydellisesti. Syntyy inkvisiitionomainen halu tulkita maailmaa yksipuolisesti.

Muistioireita saavat myös poliitikot, joilla selektiivinen muisti on jo tätä ennen vahingoittunut.  Vihreät ”hyväpoliitikot” voivat tehdä mitä tahansa ja tätä oireyhtymää ei synny.

Käytösoireena oireiden (BPSI - behavioral and psychological symptoms of INGEN) aiheuttama haitallinen muutos käytöksessä tai tunne-elämässä vahingoittaa journalistista kykyä. Syntyy kyvyttömyys kirjoittaa tai ajatella puolueettomasti (Impotense of thinking and journalism).

Lääkäriliitto suosittelee kaikkia journalisteja, jotka ovat saaneet tartunnan ilmoittautumaan terveyskeskuksissa ilman viivytystä. Lääkärille on sanottava tunnussana: ”INGEN SJUKDOM”, jonka jälkeen lääkäri ohjaa spesialistien luokse kiireelliseen hoitoon.

Mitä opimme näistä kahdesta kirjoituksesta heinäkuussa?

Ensinnäkin sen, että suomalainen journalismi on rikki. Se ei toimi. Se ei ole luotettavaa vaikka se on "hyvää". Se nostaa tietoisesti joitain asioita esille, eikä noudata omia journalistisia ohjeitaan,

Toiseksi, on olemassa puolueita, jotka nauttivat jonkinlaisesta suojeluksesta. Vihreillä näyttää olevan immuniteetti, joka suojelee heitä miltei kaikelta. Myös vihapoliisilta. Ensimmäisessä tapauksessa se kyllä selvitteli asiaa, mutta ei ryhtynyt esitutkintaan aivan oikealla perusteella, että X ei ”nimennyt kirjoituksessaan mitään tiettyä ryhmää tai tahoa ajatustensa kohteeksi”.

Jätän kaikkien lukijoiden itsensä päätettäväksi, koskeeko tämä myös Y:tä.

Kolmanneksi, tämä selektiivisyys vie uskottavuutta - ei pelkästään suomalaisesta journalismista vaan myös poliittisesta järjestelmästä. Hömpötys "luotettavasta mediasta" jää ontoksi sanaksi. Se luo mielikuvan siitä, että on olemassa "hyvä puolueet" ja sitten "inhokit", joiden suhteen ei tarvitse noudattaa minkäänlaista tasapuolisuutta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän PeterLohela kuva
Peter Lohela

Kyllä artolla pysyy kynä kädessä ja älli päässä hienoa kerrontaa suomen nykytilassa ps pahoitetaan mieliä jatkossakin

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kyllä Peter nii tehään)) minusta tuntuu että hipsin kohta järvelle uimaan))) onpa niin kuuma että hikikin on.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Yksi persu uhriutuu taas kerran. Lehdistö ja media kirjoittaa katsos aivan niinkuin ne haluavat, se on sitä sananvapautta.

Kansa sitten ratkaisee, jos media on huono, niin se menettää lukijoita.

Tässä tapauksessa yli 90% kansasta tietää mikä on homman nimi, se vajaa 10% ei sitä koskaan opi.

Olisikin muuten joskus mukavaa, että joku persu kirjoittaisi oman puolueen tavoitteista ja suunnitelmista, tältä blogistilta sitä ei taideta nähdä, kun on niin paljon kivampaa aina etsiä vikoja muualta.

Niin ja kun jättää maahanmuuton pois suunnitelmista, niin taitaa olla melko tyhjä kattila:)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

hyvä petteri...ajatteletko koskaan analyyttisesti? Sillai niikuin aikuiset? ja kyseletkö itseltäsi...mitähän tuossa kirjoitettiin)))

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

"Niin ja kun jättää maahanmuuton pois suunnitelmista, niin taitaa olla melko tyhjä kattila:)"

Kun jättää persujen mollauksen pois, niin jäljelle jää tyhjä Ritala.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Tapauksesta Y ei kirjoiteta, koska sillä ei myydä juttuja, koska kaikki tietävät tapauksien Y olevan arkipäiväistä?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tapauksessa X lausujana oli hallituspuolueen kansanedustaja ja tapauksessa Y jäsen, joka ei ole päässyt edes kunnanvaltuuston. Siinä on pieni ero..

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tosiaan. Puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä. PS:n kansanedustaja Olli Immonen heitti monimielisen manifestinsa, joka siis sai kritiikkiä. Immosen näkemyksille löytyi kuitenkin heti puolustajia, jotka olivat sitä mieltä, että Immonen on oikeassa ja kritiikki väärin. Ilmeisesti osa on edelleen sitä mieltä, että Immonen on kaikkien arjalaisten sankari.

Vihreiden entinen puoluevaltuuston varajäsen Toivo Laitinen ei tullut enää 2017 edes valituksi valtuustoon. Eikä siis myöskään kunnanvaltuustoon? Ilmeisesti lähipiiristä tuli kuittia postauksesta, koska ymmärtääkseni se lähti seinältä parissa tunnissa vähin äänin. En ole kuullut kenenkään puolustavan tai kehuvan Laitisen ajatustyön hedelmää. Ilmeisesti hän pikemminkin postauksellaan siirsi itsensä entistä tukevammin sivuraiteelle.

Suurin osa heistä, joille asia ei oikeastaan lainkaan kuulu, eivät tietäisi koko jutusta, elleivät perussuomalaiset pitäisi huolta näkyvyydestä. Sen sijaan vihreät, joille asia kuuluu, ovat katsoneet parhaaksi hoitaa asian ilman suurempaa julkisuutta. Se lienee useimmin se paras tie. Vasta siinä vaiheessa, jos oppi ei ala menemään perille, on syytä ottaa isompi leka käyttöön.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #11

Otetaan toinen esimerkki puuttumatta kirjoituksien sisältöön.

Halla-aho vaikuttaa joutuneen puolustautumaan mediaa vastaan omilla kommenteillaan 2008, kun hänet valittiin vasta 2009 Helsingin kaupunginvaltuustoon.

Vihreiden onneksi Laitinen ei pärjännyt Vihreiden vaaleissa.

Toisille media järjestää väistämätöntä julkisuutta. Vihreille annetaan median puolesta vaihtoehto sivuuttaa ja unohtaa asia.

Esimerkiksi tämän takia en usko median puolueettomuuteen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #21

Laitinen ei ole millään tapaa selitellyt tai puolustellut kommenttiaan. Ilmeisesti hän tietää, milloin on syyllistynyt vähintäänkin tyhmyyteen.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #22

Laitisen tai vihreiden ei tarvitse selitellä tai puolustautua, kun media ei kysele ja tee juttuja asiasta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #23

Ilmeisesti medialle kelpaa nopea poisto osoituksena siitä, että mies on itsekin ymmärtänyt kommenttinsa tyhmyyden. Mitä siitä olisi pitänyt lisää kaivaa?

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala Vastaus kommenttiin #27

Julkistettua murhatoivetta ei kyllä yleensä noin vain unohdeta, vaikka se jonkun tunnin seistyään poistettaisiinkin. Sellainen juttu on liian vakava, että tyydyttäisiin vain toteamaan "Ai, se käsitti tyhmyytensä niin että kaikki taas hyvin." Kun murhatoivevihjauksetkin ovat jo ammoisista ajoista olleet hyvästä syystä vahvasti kriminalisoituja -ja kaikkein vahvimmin valtionpäämiesten suhteen- niin tavanomaisesti niitä näytetään (tai ehditään näyttää, ennenkuin poliisisetä katkaisee esityksen) hyvin lyhyen aikaa.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #27

Medialle "kelpaa"?

Media on siis jokin tuomari, joka päättää kenet armahdetaan tai uutisoidaan?

Olen samaa mieltä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #32

Kyllä. Media päättää, mikä sitä kiinnostaa tai minkä se olettaa lukijoita kiinnostavan. Olisihan Suomen Uutiset voinut ryhtyä selvittelemään asiaa, jos heillä siihen kiinnostusta on. Muille ilmeisesti asia oli loppuun käsitelty.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #35

Ja näin päästiin blogissa kirjoitettuun median "selektiivisyyteen" ja toisten puolueiden "suojelemiseen", koska media kirjoittaa vaan kuluttajien näkemystä vahvistavia juttuja.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #36

Turha aina koittaa vääntää asiaa tuohon suuntaan. Juho totesi kiinnostavia tai sellaisia, joiden olettaa kiinnostavan mahdollisia lukijoita. Näin se pääosin kaupallinen media toimii.

Yksittäisen rivijäsenen huonot läpät, jotka vielä otettu pois varsin pikaisesti, eivät kiinnosta ketään paitsi omaa agendaansa ajavia perussuomalaisia ja sen suomenuutisia.

Muita kun ei vaan kiinnosta..

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #37

"Muita kun ei vaan kiinnosta."

Media päättää mikä ihmisiä kiinnostaa tai ei kiinnosta. Media voi nostaa mitättömästä asiasta suuren puheenaiheen tai lakaista ison asian unholaan. Otetaan vaikka Thaimaan luolapojat esimerkiksi, media heidät nosti maailman tietoisuuteen, samaan aikaan tuhansia viattomia kuolee ympäri maailmaa, esimerkiksi Jemenissä josta media haluaa olla hiljaa koska väärät viholliset.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

joku laittoi fb:ssä että tähän syndroomaan pitäisi saada pilleri "maalaisjärkeä ja tolkkua". Petterille voisi tilata vaikka yhen purkin sitä...medialle sopivin annoksin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Olen kuullut myös, pitäisikö perustaa "Vihreiden uhrit ry" ;)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Sinulla alkaa olla Soinin syndrooma (Spede Timoteus). Tekstiä tulee mutta kukaan ei enää käsitä mitä yrität sanoa. Fillarikommunisti. Melonin lippalakki. Jankun jankun, vänk vänk, lihaasyvövä valkoinen heteromies on ahdistettu nurkkaan ja vegaanit vie nakkimukinkin kädestä, homojen lesbojen ja muun vhervasemmston syytä kaikki.

Mitä jos muuttaisitte islamilaisen maailmaan, se on paitsi homovapaa myös älyvapaa vyohyke.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Muttakun kun koettaa olla hauska ja samalla kirjoittaa asiosita, joista ei oikeasti mitään tiedä, niin lopputulos on sitten tässä.

Yleensäkin persujen kirjoitusten pohja on siinä, että vika on aina jossain muualla, yleisesti suvakeissa tai vihervasemmistossa, oli sitten aihe mikä hyvänsä.

Persujen ratkaisu esim. soteen on; vähemmän turvapaikanhakijoita
Persujen ratkaisu verotukseen on: vähemmän turvapaikanhakijoita
Persujen ratkaisu työllisyyteen on: vähemmän turvapaikanhakijoita
Persujen ratkaisu kaikkeen on: vähemmän turvapaikanhakijoita

Niin ja tietysti valemedia, valeuutiset, yle, valtamedia ja vihervasemmistolaiset.

Tulikohan liikaa tekstiä keskivertopersulle, no on sitä ennenkin graduja tehty copy/pastella :)

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Käsittääkseni (mikäli erehdyn, korjatkaa!) yksikään vihreä ei ole ottanut edes etäisyyttä, saati tuominnut Y:n kutsuhuutoa presidentinmurhaan. Eräät ovat ottaneet etäisyyttä tai tuominneet Linkolan, mutta hän on vain historiallista taustaa. Arton mainitsemaa Touko Aallon yleistä ja täsmentämätöntä väkivallan tuomintaa ei toki myöskään voi katsoa oikeaksi irtiotoksi Y:stä, pikemminkin häveliääksi peittelyksi.

Jos joku puolue antaa murhakutsun oman suhteellisen korkean toimitsijansa kautta jäädä vaille mitään kritiikkiä, niin tässä tapauksessa on kyllä puolueen myös kannettava vastuuta asiasta. En todellakaan halua panna ryhmiä ennenaikaisesti ja löyhästi vastuuseen yksittäisten jäsentensä möläyksistä, mutta täydellinen hällä väliä-linja kyllä puhuu puolestaan.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Juuri näin Pekka. Hälläs-väliä päällä ja reaktio kyselyihin on mallia: ollaan muumiona - kuten dynaamisella city-älymystö-kaupunkipuolueella pitääkin olla.)))

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Valitettavasti en saanut tästä kirjoituksesta kunnon otetta. Mistä on kysymys, Arto Luukkanen?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen
Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

City-älymystö-kaupunkipuolue... Siis mitä ihmettä?

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Edelliseen blogiin on Artolla varmaan ollut tarkoitus viitata, eikä edelliseen kommenttiinsa!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Vihapuheet on paha ja paholaisen keksintöä ja se on synti ja se on sielunvihollisen juoni ihmisten saattamiseksi synnin lankeemukseen ja helvetin tuleen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Vasemmisto on hallitsevalle oikeistolle erittäin hyödyllinen popitiikan apuväline.

Nimittäin aina kun tehdään, tai kun oikeisto tekee epäonnistunutta politiikkaa, vääriä päätöksiä, eli niinsanotusti munataan, niin siitä voidaan aina syyttää vasemmistoa.

Sen takia porvarit voivat joskus säästää vaalibudjeteissa ja päästää vasemmisto valtaan, jotta kaikesta siitä mitä on aiemmin munattu voidaan sitten syyttää niitä pahoja vasemmistolaisia pahiksia.

Ei niitä silti voi valtaan jättää pitkäksi aikaa ja sitten kun vasemmisto on vähän aikaa ollut vallassa joutuu porvari taas kaivamaan kuvetteen ja rahoittamaan oikeiston vaalipropagandakoneistoa niin että porvaristo jälleen on voittoisa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kaikella ystävyydellä hyvä kaima, olisiko sinun, jos haluat uskottavaksi politiikoksi, kirjoitta blogeja asioista jotka uhkaavat suomalaista yhteskuntaa, pakolaisista siihen ei ole. Nuorten ja ikäihmisten syrjäytyminen, pitkäaikastyöttömyys, alueellinen eriarvoistuminen, terveyserojen kasvu ym.ym. näistä pitäisi keskustella. Suomen hajoamisen vaara tulee Suomen sisältä jos on tullakseen 30.000 pakolaisesta siihen ei ole.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Käsititkö blogin luettuasi sen teemaksi pakolaiset?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

kaikesta puhutaan kun on aihetta...

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Halla-aho: "Kansallissosialismin aate ja utopia ovat kauniita" -> Media paskoo housuun ja huutaa kurkku punaisena viikkoja. Paitsi ettei Halla-aho ole sanonut, eikä koskaan tule sanomaan tuollaista.

Touko Aalto: "Kommunismin aate ja utopia ovat kauniita" -> Media on aivan hiljaa, vaikka kommunismi on natsismia moninkertaisesti murhaavampi ääriaate. Aalto oikeasti sanoi noin haastattelussa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Suomen hajoamisen vaara tulee Suomen sisältä jos on tullakseen 30.000 pakolaisesta siihen ei ole."

Tämä väite on sikäli typerä että kyllä on. Mosul, vajaan 2 miljoonan asukkaan kaupunki vallattiin muutaman tuhannen "taistelijan" voimin. Julkiset päivittäiset teloitukset saa tavallisen ihmisen malkoisen passiiviseksi ja hyväksymään hallitsijansa.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin (vihr.), josta 80% on nyttemmin kutsuttu työelämäprofessoriksi Helsingin yliopistoon, uutisoitiin heinäkuussa 2015 maksaneen omasta lompakostaan 100 euroa sähkön kytkemiseksi Kansalaistorille kiireellä kootun "Meillä on unelma" mielenosoituksen kaiuttimiin, jotta presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Juha Sipilän lähettämät terveiset voitiin lukea.

HS:n kolumnisti Marjukka Liiten piikittelee tänään noita työelämäprofessoreita.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Suomen kansa marssii mahallaan, sanotaan. Tunne-elämästä viis, kaikki navan ala-puolella, "me too".

Kaikkea ohjataan korvien välistä, kirjoitti puolestaan Sartre. Ihminen on kokonainen, koko nainen.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Arto. Pidän sinun kirjoituksistasi. Sisällisesti meissä. Ei kirkon vauvanukessa, jota jokajouluisesti pyrimme palvelemaan, kumartamaanpyytäneen, "mammonaruhtinaan" lahjoilla. Jeesuksellehan on tärkeintä saada vallattua meidän sydämemme, niinkuin sinun kohdallasi Arto on saanut, Jumalan armosta jo tapahtua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset