Hylättyjen Suomi – sivuraiteen ihmiset

Kesälomalla suomalainen puhuu!

Ihmiset ottivat yhteyttä, pysäyttivät kaupassa ja kipaisivat hihasta. Turistiin niitä ja näitä. Minä ”ulukopuolinen” lähinnä vain kuuntelin ja nyökkäilin sekä tein muistiinpanoja. Paikkakuntien ihmisillä oli kipeätä asiaa omista asioista. Myös puheluita tuli runsaasti. Niitä tuli useiden puolueiden kannattajilta ja aktiiveilta sekä ihan normaaleilta ihmisiltä. Useimmilla oli hätä – joko itsen tai läheisten puolesta.

Siteeraan ja lainaan tässä näitä ihmisiä muistiinmerkintöjen mukaan. 

Viljelijän helvetti – lomailijan taivas

Kaunis suvi ei ollut kaikille kaunis.

Tämä kesä oli ”huvilamiehille” ja hupilomailijalle onnela mutta viljelijälle koettelemus. Helteinen kesä kuihdutti viljan ja ennen kaikkea näiversi rehu- ja heinäntuotannon pahasti. Useille lihantuottajille tämä merkitsee sitä, että nyt joudutaan teurastamaan karjaa, koska rehua ei riitä talveksi. Tämän vuoden viljasadolla väestö ennen olisi nähnyt nälkää. Nyt varmuusvarastoja on vähennetty – kiitos hallituksen! – ja viljaa ostellaan siksi kalliilla ulkomailta saakka. Monelle maanviljelijälle tämä merkitsee vuodeksi tulojen nollausta ja tilan joutumista yhä enemmän pankin armoille.

EU-byrokratia ei kuitenkaan tunne armoa. Päinvastoin se haluaa yleiseurooppalaisen kuivuuskriisin keskellä alentaa maataloustukiaisia.

Hylätty maaseutu matkalla rappiolle: pankit, sairaalat, kelataksit

Toinen tämän kesän trendi maaseudulla oli se, että pankkikonttorit pakkaavat laukkunsa ja muuttavat ns. taajamakuntiin (ei ihan kaikkialla).  Pankkipalvelut ovat vanhastaan olleet merkkinä siitä, että ko. paikkakunnalla on tulevaisuutta ja toivoa. Nyt ei ole enää.

Samaan aikaan terveydenhoidon yksityistäminen porhaltaa yhdessä soten kanssa eteenpäin. Se merkitsee kaupunkien sairaaloiden lopettamista. Yksityiset sairaalat kohoavat maaseutukaupunkeihin ja turha on odottaa, että niitä voisi käyttää edullisesti muutaman vuoden ylimenokausi poislukien. Katkerinta on kuitenkin se, että uusi kelataksijärjestelmä karsii yrittäjät maaseudulla. Liikuntavammaiset ovat uudessa kiperässä tilanteessa: mistä taksi kun yrittäjät harvenevat? Uusi järjestelmä on hankala ja nöyryyttävä.

 Se on ”ihan itteään perneriä”.   

Miksi ihmiset hylätään?

Karut tarinat kertovat Hylättyjen Suomesta.

Maaseudusta, joka on jätetty herran haltuun. Eurooppalaisessa katsannossa tämä on ollut trendinä jo pitkään: EU:n syrjäseudut halutaan tyhjentää ylimääräisestä asujaimistosta. Nyt se tehdään Suomessa. Se johtaa osan väestön ajamiseen sivuraiteelle. Siellä he odottavat ja odottavat; muuttavat kaupunkeihin ja odottavat. Näin syntyy osattomien ja hylättyjen Suomi, joka ei lisäänny, kun sillä ei ole tulevaisuutta. Hyvänä esimerkkinä tästä on Italia, jonka syntyvyys on EU- alueen pienin. Se on tässä kehityksessä etunenässä.

Näin poliittiselta kannalta kahden kerroksen Suomi on ollut surullisen looginen valinta. Ihmisten heitteillejättö johtuu suurimmaksi osaksi siitä, että EU:ssa ja Suomenkin pankkeja kontrolloivissa angloamerikkalaisissa luottoluokittajissa kuvitellaan tulevaisuuden olevan vain kaupungeissa ja syrjäseutujen olevan olemassa vain raaka-ainetuotantoa varten.

Mikä pahinta näyttää siltä, että pääministeripuolue on hylännyt omat perinteiset kannattajansa. Tällä hetkellä nuorten markkinaliberaalien johtama puolue laskelmoi, että äänet lähtevät kaupungeista ja siksi sinne pitää panostaa.

Ehkä se oli syynä siihen, että niin moni kepulainen tuli puhumaan minulle – nuivalle ja tavalliselle PS ihmiselle asioista, joista he eivät olisi uskaltaneet hiiskua sanaakaan puoluetovereilleen.

Minä kuuntelin. Herkällä korvalla. Vähän surullisena.

Ensin pitää kuunnella ja sitten pitää toimia

Suomi on niin kallis ja arvokas asia, että sitä pitää vaalia.

Ensimmäinen reaktioni oli tietysi se, että pitäisi tehdä jotain. Ihmiset eivät ole mitään hylättyjä junia, jotka voi ajaa sivuraiteelle ja jättää sinne kitumaan. On tehtävä jotain! On saatava aikaan muutos! Valtion on tultava vastaan kuivuudesta kärsiviä tiloja – ihan tosissaan.

Ja ennen kaikkea – Hylättyjen Suomelle on annettava toivoa, mahdollisuuksia ja ehkä suoraan helpotuksia verotuksessa. Olisiko mahdollista vaikka puolittaa alvi niiltä peräkylien tiloilta ja yrityksiltä, jotka investoivat ja työllistävät. Tehtäisiinkö tällainen ”Lex MUU SUOMI” jossa tultaisiin syrjäseutuja vastaan?

Jos meillä on varaa jakaa 3,6 miljardia joka vuosi yritystukiin niin miksei meillä ole varaa tukea niitä, jotka asuvat kehä III ulkopuolella (https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suomi-jakaa-tehottomia-yritystukia-miljardeittain-viela-pitkaan/5aWJ4W2q) ja jos meillä on varaa tukea tänne tulleita noin 1-2 miljardilla  niin miksei sitten omia kansalaisia? (https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001261557.html)

Ei jätetä kaveria! Toista suomalaista. Kuten ei silloinkaan jätetty.

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu