Hyvis-Suomi ja Pennasen vääristynyt empatia

”Suomi on hyvä oblasti”.

Näin mutisi vanhuudenheikko Leonid Brežnev tullessaan kerran vierailulle Suomeen. Brežnevin horinoissa oli kuitenkin vankka perusta sillä suomettuneisuuden aikana me olimme kiltti ja avulias ja serviili osa Neuvostoliiton valtapiiriä.

Tämä Suomen hyvyys on välittynyt myös EU-historiaamme. Me olemme EU:n mallioppilaita ja panemme toimeen EU:n antamia määräyksiä ja ukaaseja kuuliaisesti. Emme etsi omaamme emmekä valita. Muut etsivät.

Saksa vaatii ja Ruotsi lähettää laskun – Suomi ei

Hyvyys näkyy myös siinä, että me emme ole virallisesti ilmoittaneet haluavamme hätäapua kuivuuden takia. Toisin on muualla. Esimerkiksi Saksan maatalousministeri Julia Klöckner katsoo välittömän hätäavun olevan tarpeen karjankasvattajille. Hänen mukaansa osavaltioiden pitää heti laatia omat tukisuunnitelmat, joita sitten liittovaltio tulee omalta osaltaan sivutoimenpitein tukemaan.

Saksassa todetaan ja vaaditaan, että viljan suhteen on välttämättä annettava katotukea, mutta tässä suhteessa odotettava elokuun loppupuolta, jolloin tarkka satotilanne saadaan tilanne tarkemmin selville. Yleisessä keskustelussa puhutaan miljardin tukipaketista.

Asia on myös hyväksytty viralliselle hallituksen agendalle – 22.8 liittohallitus alkaa käsitellä asiaa. Saksassa on yleinen konsensus sille, että EU maksakoon. Esimerkiksi CDU CSU:n yhtenäisen parlamenttiryhmän pj. Volker Kauder sanoo että rahallista apua määritellessä "ei saa olla pikkumainen".

Merkillistä kyllä vihreät Saksassa ovat puolustaneet maanviljelijöitä (siellä yllyttäminen lakien noudattamattomuuteen ei kävisi). Saksan vihreät vaativat myös välitöntä hätäapua, joskin massatuotantoa dumping-päämääriin ei pidä tukea.

Todettakoon, että viininviljelijöille on tulossa erittäin hyvä sato. Aurinko on hellinyt rypäleitä ja viiniköynnöksen juuret ovat syvällä. Vuosikerrasta 2018 tulee mainio!

Ruotsissa puolestaan ei ole vain jo ehditty tehdä päätöstä omasta tukipaketista vaan on jo ehditty pyytää myös EU:lta apua!

Mitä Suomi on tehnyt?

On kummallista, että ”hyvis-Suomi” ei ole tehnyt mainittavaa elettä hätäavun saamiseksi, vaikka hallituksessa on maatalousväestöä oletettavasti puolustava puolue. Meillä on vain väsyneesti todettu, että siitä voisi keskustella budjettineuvottelujen yhteydessä. Hohhoijaa!

Kysyn: mitä järkeä tässä kaikessa on? Eikö Suomi voisi toimia oman kansallisen etunsa ja kansalaisten puolesta varsinkin EU:ssa omiakaan resursseja unohtamatta? Ei meidän tarvitse olla hyvä oblasti.

Pennas-gate jatkuu

Kuten jo viittasin blogeissani aikaisemmin, Vihreät – De Gröna on omalaatuinen puolue. (http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258593-syvapoyristymisen-syndrooma-ja-kaikkia-vihapuheita-kaihtavat-vihreat; http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258511-vihrean-vihan-hedelmat). Se nähtävästi hyväksyy ”periaatteen salaisuudessa” väkivallan ja myös laittomuuden ihan ylimmällä tasolla. 

Nyt vihreät on aloittanut puheenjohtajansa johdolla vimmatun taistelun kansalaistottelemattomuuden puolesta. Sen mukaan lakia voi rikkoa kun se ei miellytä.

Empatia on hyvä asia mutta hyväksikäytölle ja ihmiskaupalle sanotaan ei

Tietyssä mielessä vihreät käyttävät hyväkseen naisten luontaista empatiakykyä. Mutta, mutta….tämä luonnollinen tunne voi kuitenkin palvella vääriä asioita, jos ihminen on naivi ja hämmentynyt. Pitää käyttää myös järkeä. Luottamus suomalaiseen oikeusjärjestelmään on yhteiskuntarauhan edellytys. Ihmiskauppaa ja rikollisuutta ei voi hyväksyä.

Pennasgate saanee jatkoa, kun selviää kuka tämä karkotettu oikein oli ja mitä hän oli täällä tehnyt.

Kansan silmissä häiriköintiä

Suurelle yleisölle tämä sirkus ja häiriköinti näyttäytyy siltä, että lakeja säätämään halajava puolue ei sitten paljoa perusta laillisuudesta. Miksi sitten äänestää heitä?

Yhteiskuntarauhan kannalta olisi tärkeää, että vasemmisto, joka on todennut haluavansa tämän puolueen hallitukseen, tekisi selvän pesäeron väkivaltaan ja laittomuuteen nähden. Nyt vain SDP ja vassarit vakuuttamaan ihmiset siitä että ei ole olemassa parempaa väkivaltaa!

Suuri enemmistö meistä on sitä mieltä, että Suomen laki puolustaa kaikkia ja mahdollistaa sen, että ihmiset voivat elää rinnakkain. 

ps. Tukholmasta tuli kuvia. En minä enää ihmettele miksi Touko ei vastusta väkivaltaa niin herkästi. 

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu