Arto Luukkanen

Eduskunnan oma tutkimuskomitea selvittämään vuoden 2015 invaasiota?

Kokoomuksen entinen kansanedustaja Kimmo Sasi kirjoitti äsken Helsingin Sanomissa, että kommunismi ja fasismi voidaan rinnastaa toisiinsa ja vaati, että lähimenneisyyden tapahtumia pengotaan ja tutkitaan (https://www.verkkouutiset.fi/kimmo-sasi-kommunistien-rikokset-yha-kasittelematta/).

Erittäin hyvä!

On isänmaan etu, että lähimenneisyyden kipeitä kohtia tutkitaan perusteellisesti. Kuten olen aikaisemmin jo vaatinut, valtiovallan olisi syytä antaa tutkijoiden tarkastella menneisyyden mustia pisteitä kuten taistolaisuutta ja kommunismin aiheuttamia vaurioita.

Toisaalta, meidän olisi hyvä tutkia myös 1990-laman uhrien kärsimyksiä ja sitä, kuka hyötyi sekä onko meillä mahdollisuus vielä korjata tapahtuneita vahinkoja. Laman uhrien muisto, kunnia ja ei aivan harvoin edelleen jatkuvat kärsimykset vaatii sitä.

Suuri Invaasio 2015

Mutta – sen lisäksi olisi hyvä tutkia sitä mitä tapahtui 2015. Mitä sattui ns. ”Suuren Invaasion” aikana? Kuka hyötyi siitä, että maahantulijoita majoitettiin, ruokittiin ja paapottiin? Miten urakat, majoitukset ja sopimukset solmittiin? Kuka poliitikko oli suoraan vastuussa näistä asioista? Kuka näytti vihreää valoa? Entä mitä ohjeita saatiin EU:sta ja sen jäsenvaltioilta, varsinkin Saksasta ja Ruotsista? Sivuutettiinko valtion rahaa kauhoessa joitain tahoja? Suhmuroitiinko taloudellisia etuja kavereille, että nämä sitten vastalahjaksi hoitavat vaalirahoitusta?

Kyse oli epäilemättä ”iloisesta karnevaalista” ja valtion piikkiin pelaamisesta. Ketkä olivat ne tahot, jotka organisoivat avun? Entä miksi majoitukselle, ruualle ja ynnäs muulle tuli niin paljon hintaa? Jeesasiko ”pyyteetön auttaminen” joitain poliittisen hyväveliverkoston jäseniä?  

Päinvastoin kuin kahdessa edellisessä tapauksessa – tässä voisi olla mukana myös tutkivan journalismin ja poliisin edustajia. Asiat ovat vielä hyvässä muistissa ja asianomaiset syyttäjän ulottuvilla.

Miksi tutkimusta tarvitaan?

Siksi, että demokratia toteutuisi. Siksi, että kansalaiset luottaisivat päättäjiin.

Iso-Britanniassa ja Saksassa on ollut tapana, että parlamentti on nimittänyt tutkimuskomiteoita tutkimaan ja selvittämään vaikeita yhteiskunnallisia rikkomuksia tai väärinkäytöksiä. Tällaisella komitealla on isommat muskelit ja hartiat. Se voi selvittää eri viranomaisten kanssa tapahtuneita rikkomuksia ja pyytää kuultavaksi ihmisiä, joiden toimintaa se haluaa selvittää. Niiden toiminta on luonnollinen osa vallankäyttäjien valvontaa.

Tätä käytäntöä voisi soveltaa myös meille. Vaikka oikeuskansleri ja oikeusasiamies valvovat laillisuutta, on aina mahdollista epäillä, että kyseiset tahot eivät ole tarpeeksi vahvoja, mikäli meille sattuisi niin ikävä asia, että esimerkiksi pääministeri tms. painostaisi ko. tahoja.

Nythän ei tietenkään voida epäillä mitään ja kaikki on fantastisella tolalla. Mutta… meillähän voisi tulevaisuudessa sattua niin, että joku suhmuroimaan, kauppaamaan, tinkimään, kaveroimaan ja päsmäröimään tottunut suurherra haluaisi ohjata ja kontrolloida korkeimpia laintulkitsijoita.

Kolme pointtia á la Stubb

Nyt tarvitaan eduskunnan jäsenistä koostuvaa komiteaa, jolla on oikeus saada ihmisiä kuultavakseen ja joka kykenee pyytämään selvityksiä viranomaisilta. Niin vahvaa kansanvallan puolustajaa ei voida helposti vaientaa!

Selvitetään suomettumisen ajan mustat pisteet!

Tutkitaan kuka hyötyi 1990-luvun lamasta ja voidaanko uhreja auttaa!

Selvitetään juurta jaksaen se miten valtion piikki avautui vuonna 2015 ja kuka hyötyi siitä.

Ei mulla muuta)) Sori siitä.

ps. Tällä 2015 tutkinnalla on kiire kun nähtävästi hallitus on pienessä piirissä päättänyt että 100 000 on se oikea luku uudelle aalolle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä kirjoitus. Toivotaan, että saadaan tämä kummallinen 2015 invaasioon liittyvät tekijät esille ja mahdollset rötöstelyyn syyllistyneet pinnalle, parrasvaloihin. Kertomaan avoimesti motiveistaan. Parastahan olisi, kun vaikka luotettavan Sasin johdolla tuo akuutti selvittely tehtäisiin.

Aloitettakoon vaikka pääministeri Sipilän valheellisen kutsuhuudon motiiveista. Ne motivit ovat edelleen, ainakin mulle, epäselvät. En usko, että kukaan noheva ja täyspäinen pääministeri toki vahingossakaan levittelisi netin kautta suoria valheita. Enkä myös usko, että tuon valheellisen kutsun aiheuttamat harmit ihmisille ja satoihin miljooniin nousevat kulut voidaan noin vaan muka lakaista maton alle, koska ” ohoh, en mä vastaakaan puheistani ”

Onhan Suomi toki oikeusvaltio ?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Tosiaan))) "Sipilän kutsuhuuto" ja Orpon "Epäily on rasimia" olivat tehokkaita....viranomaiset menivät paniikkiin kun ylin valtiovalta nosti kädet ylös.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

"Mutta – sen lisäksi olisi hyvä tutkia sitä mitä tapahtui 2015. Mitä sattui ns. ”Suuren Invaasion” aikana? Kuka hyötyi siitä, että maahantulijoita majoitettiin, ruokittiin ja paapottiin?"

Parasta oli tuolloin, että hyväntekijäksi ryhtynyt pääministeri Sipilä, oli valmis tarjoamaan kotinsa.

Muistan myös haastattelun, jossa Demarien Antti Rinteeltä kysyttiin, mitä hän olisi ollut valmis tekemään turvapaikanhakijoiden majoittamiseen.

Rinne vastasi; Meillä on kyllä yläkerran huoneisto, mutta olemme itse harvoin kotona, joten sitä mahdollisuutta emme voi tarjota.

Eipä tarvitse olla kaukaa viisas, ymmärtääkseen, miksi tp-hakijoille järjestyi pikaisesti vokit - valtion rahan lypsykoneet käynnistyivät!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Perussuomalaisten hallituskausi oli tosiaan tässä mielessä synkkä mutta silloin hallituksen päätöksillä sentään oli ryhmän tuki. Jälkijättöisesti voi harmitella että mitä tulikaan tehtyä.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Ainakin perussuomalaiset olivat tuolloin hallituksessa ja varauksettomasti kannattivat hallitusta eduskunnan äänestyksissä.

Joku Mika Niikko sittemmin on omaelämänkerrassa itkenyt "mutkun Soini pakotti".

Ois osoittanut kansalaisrohkeutta kuin Aino Pennanen. Mutta ei...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kuinkahan moni 2015 koteihin majoitettu on edelleen samarialaistensa hoivissa?

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Arto. Pidin. Vallankahvassa olevat tekevät mitä ne tykkää. Sivustakatsoja melko itkua lykkää. Rahaimuri taskuain ihmeesti imee, onks' todella tää aika, näin kylmä ja pimee? Liekö sopiva runo aikaamme? Lämpimin, Siunaavin terveisin Lasse.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset