Arto Luukkanen

KYLMÄSYDÄMISTEN BUDJETTI

Hallituksen budjetti on valmis. Se on karua luettavaa.

Lukijalle syntyy kummallinen olo. Luvut irvistävät lukijaa vastaan kuin huutolaislapsen kuolinirvistys.

Samaan aikaan tv:stä katsoo voitonvarma ja onnesta kihisevä valtiovarainministeri. Hymy täyttää autuaan miehen koko olemuksen. Kuin aurinko.

VOITTAJAT: KEHITYSYHTEISTYÖ JA EU

Ensin voittajat: kehitysyhteistyöhön lapioidaan 726 miljoonaa euroa, joka on noin 36 miljoonaa euroa enemmän kuin tänä vuonna. Myös ulkoministeriö on ollut voitollinen: se saa 17 miljoonaa enemmän kuin tänä vuonna. Valtiovarainministeriö ja Orpo saavat itselleen 158 miljoonan euron lisärahan, joka käytetään mm. Euroopan unioniin veroihin.

EU on kaiken kaikkiaan tämän budjetin tähti: se saa kansainvälisten humputusten kanssa yhteensä yli kaksi miljardia euroa. Aika hyvin.

HÄVIÄJÄT: OPISKELIJAT, TULEVAISUUS, SOTE JA TIETYSTI NE TYÖTTÖMÄT

Sitten häviäjät. Nyt varastetaan nuorilta ja tulevaisuudelta.

Vaalien aikainen koulutuslupaus on muuttunut koulutushupaukseksi. Verta valuu niin varhaiskasvatuksesta, peruskouluista ja tietenkin korkeakouluista. Ammatilliseen koulutukseen tulee lisää 24 miljoonaa euroa. Opetus-ja kulttuuri kärsivät 223 miljoonaa euroa. Kärsijöinä ovat myös työ- ja elinkeinoministeriöt sekä sosiaali- ja terveysministeriö. Sote-palveluista leikataan 100 miljoonaa, jotka katoavat budjetista valinnanvapauskokeilun rahoituksen päättymisen myötä.

Kurjimmat häviäjät ovat työttömät.

Heitä isketään 32 miljoonan euron giljotiinilla. Aktivoidut työttömät ovat tässä budjetissa pohjasakkaa: työttömyysturvaa leikataan 307 miljoonaa euroa ja veteraaneilta otetaan 11 miljoonaa.

Arton malli?

Entä jos 726 miljoonasta leikataan 90%? Silloin kehitysyhteistyöhön kuitenkin käytettävissä 72.5 miljoonaa euroa? Säästyneet rahat voisi allokoida: koulutukseen, opetukseen, sosiaali- ja terveyspuolelle ja ennen kaikkea työttömille. Aktiivimalli pois!

Suomen tulevaisuus perustuu siihen, että suomalaisten veronmaksajien raha käytetään nimenomaan suomalaisiin ja Suomen rakentamiseen. Koulutus, terveydenhuolto ja työvoimapalvelut on pidettävä kunnossa.

Pitää käyttää järkeä ja sydäntä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän JennyLatvala kuva
Jenny Else-Maj Latvala

Hyvä kirjoitus!
Tämä hallitus tullaan muistamaan vielä pitkään kansalaisiaan, tavallisia suomalaisia veronmaksajia, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläisiä ja syrjäytyneitä kurittavana ja kylmäsydämisenä hallituksena.

Sanotaan, että puhdas omatunto on paras tyyny.
Epäilempä nykyisten päättäjiemme kohdalla tyynyn laadukkuutta.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Mitä enemmän tätä budjettia kahtelelee niin sitä huonompi se on. Tiet jätetään neuvostoliittolaiseen kuntoon. Mutta on tärkeätä että Orpo saa omilleen jotain esitettävää. Eihän tässä ole nyt mitään järkeä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jostain ihmeestä tuli seuraava mieleen kun pienenä ihmisenä mietti VM Orpoa ja kokomustia.

https://www.youtube.com/watch?v=Tr436DV0Nc8

Jenni Vartiainen - Herra kädelläsi

Lauluun tulee mieleen toinenkin kulma jossa orpo on herran kädessä kuplassaan, jossa erilaisia ajatuksia suvaitaan, kunhan ne esiintyvät privaatisti (mikäli seuraavan on uskominen ja Verkkouutisissakin on käytössä shadow bannaus*)

*https://en.wikipedia.org/wiki/Shadow_banning

http://mattihytola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259192...

No oli miten oli olen myös ilmeisen herkistynyt budjetin edessä kun ajatus vaeltaa tavallistakin enemmän ...

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Huutavan ääni korvesta ei tunnu auttavan. Uhmakas ja kuuntelematon hallitus nauttii vallastaan! Mihinkähän se Kokoomuksen 'korva' on kadonnut?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Mirjami ja Mikko. Ja sitten kun ajattelee, että 2 miljardia tungetaan korruptatiiviseen järjestelmään, joka ei aja meidän etuamme - niin sitä ihmettelee. Se on kuin siirtomaavero.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

sitten hauska huomio: maksajina tupakoitsijat ja sakkorysään ajavat.

Pekka Iiskonmaki

Itse jäin kaipaamaan reipasta alkoholiveron korotusta.

Lisäksi polttoainenden verot olivat melko vaisuja.

Budjetissa ei ole mitään mikä vauhdittaisi taloutta ja hyvä niin.

Virossa on työvoimapula.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

En vaan jaksa olla ihmettelemättä tätä persujen marinaa, persut kun olivat täysin rinnoin mukana hyväksymässä tätä Sipilän hallituksen hallitusohjelmaa. "Mestari" Halla-aho ilmoitti myös välittömästi puh.joht. valintansa jälkeen antavansa tukensa Sipilän hallitukselle.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Kehitysapu piti jäädyttää ensimmäiselle vuodelle tehdyn yllättävän pienen (hallituskokoonpanon vaalilupaukset) leikkauksen jälkeen. Hallitus ei noudata hallitusohjelmaansa.

https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Perussuomalais...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näyttää se kansa tykkäävän melko paljon kuitenkin kokoomuksesta, jos galluppeja katsoo, eli ei tunnu kannatukseen vaikuttavan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jos pari yksittäistä huomiota nostaa, niin asumistukeen varataan 5% kasvu, joka luulisi olevan mielenkiintoinen indikaattori kun summan suuruuskin on varmasti monelle yllätys, 1,6 miljardia.

Eu- puheenjohtajuus maksaa eikä mitenkään vähän vaan riemuun varataan 60 - 70 miljoonaa euroa. Eu - jäsenmaksuuskin nousee taas, vuodessa 188 miljoonaa.

Sanovat mitä sanovat yhä velkaannutaan vaikka isoista momeista taas kerran säästetään eli niistä samoista kuin kunnissa eli sote:sta ja koulutuksesta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Onhan se kylmäsydämmistä, jos menoja lisätään 4,5 % talouden ollen kuitenkin vielä alijäämäinen.

Persut olisivat varmasti lisäämässä niitä 20 % velkavetoisesti.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Mitä hemmettiä, Lauri? Uutisissa kerrottiin, että budjetin loppusumma on tämän esityksen mukaan 700 miljoonaa euroa vähemmän kuin tänä vuonna.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Siinä olet oikeassa, että Perussuomalaiset on julkisia rahoja tuhlaava vasemmistopuolue. Mutta ainakin kehitysapua he haluavat leikata, toisin kuin muut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Persut olisivat varmasti lisäämässä niitä 20 % velkavetoisesti."

Mitä itse olen huomannut niin perussuomalaiset vaikuttavat ainoalta puolueelta joka ei levittelisi veronmaksajien rahoja ympäriinsä. Kokoomus ja keskusta ovat yhtä leväperäisiä verorahojen käytössä kuin sossut.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kuitenkin 4,5 % ja rahallisesti 2,4 miljardin euron menolisäys on kylmäsydämmistä.

Hei nyt sentään haloo... !

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Mitä hemmettiä, Lauri? Uutisissa kerrottiin, että budjetin loppusumma on tämän esityksen mukaan 700 miljoonaa euroa vähemmän kuin tänä vuonna.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Menoja pitäisi vähentää eikä lisätä, samoin tietenkin verotusta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Eivätkö leikkaukset ole kylmäsydämisiä ja käytännössä Suomessa mahdottomia ?

Persumies tässä avauksessa pitää 2,4 miljardin euron menolisäystä kylmäsydämisenä juuri ensivuoden elinoloihin ?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Pitää osata leikata oikeista paikoista, kehitysapu, EU, kaksikielisyys, ulkomaalaisten täysihoidosta, EU:sta, tuulimyllyistä, yritystuista ja monesta muusta turhasta ja jopa haitallisesta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #21

Persumies pitää silti tässä menolisäyksiä kovasydämisinä leikkauksina ?

anita frisk

"Nyt varastetaan nuorilta ja tulevaisuudelta". Ja kamalaa, varhaiskasvatuksesta ja peruskouluilta ja korkeakouluilta.

Voisiko asiaa ajatella tuon koulutuksen osalta toisinkin? Varhaiskasvatus on harvinaisen typerä termi. Kasvatus on vanhempien tehtävä, opettaminen koululaitoksen joten miksi ei puhuta varhaisopetuksesta? Peruskoulut saavat yleensä lisäbudjeteissa rahaa erityisopetukseen kun huomataan että Pisa-tulokset laskevat, ja syy tähän tietenkin strictly confidential.

Suomi on järjetön koulutusyhteiskunta. Akateemista koulutusta koulutuksen vuoksi, ei yhteiskunnan tarpeisiin. Montako hum.kandia vieltä työttömiksi täällä tarvitaan? Hum.kand. ei ole ammatti. Miksi ei kouluteta niitä joita oikeasti tarvitaan lisää, esim. lääkäreitä - ai niin, Lääkäriliitto verisesti vastustaa koska kun tarjonta on pientä ja kysyntä suurta niin voi itse määritellä hintansa, toki Hippokrateen ohjimana. Tampereen yliopisto suoltaa "mediapersoonia" joista oman ilmoituksensa mukaan 86 % on vihervasemmistolaisia. Yhteiskunnallinen hyöty nolla - poliittinen tietenkin enemmän.

24 miljoonaa lisää ammattikouluille oli positiivinen uutinen, jollei tätäkin taas sössitä kohdentamalla tuo raha johonkin toisarvoiseen. Ammatti-ihmisistä on hirveä pula, blogistikin on ehkä yrittänyt löytää sähkäriä, putkimiestä, muuraria jne. Saksassa on vuosisatainen mestari-kisälli-perinne joka toimii erittäin hyvin, mutta Suomessa tätä vieroksutaan. Eihän nyt voida vaatia että juuri peruskoulunsa päättänyt jolppi joutuisi ottamaan neuvoja ammattimieheltä. Olemmehan tasa-arvoisia.

Ulkoministeriöllä on aika muhkea budjetti, yli miljardi. Kyllä sillä kelpaa lähetystöissä shampanjaa litkiä ajattelee kateellinen kansa. Tosiasiassa varsinaiset toimintamenot eli ministeriö + n. 85 lähetystöä vievät tuosta summasta vain n. 20 %, loput kehitysapuun ja kv. järjestöjen maksuihin. Eli paljonkohan tuosta 17 lisämiljoonasta jää "Suomen kansalaisten turvaamiseen ja avustamiseen (lähetystöjen päätehtävä)" ja paljonko kehitysapuun?

Blogisti on ollut nuori, minä olen ollut nuori eikä meiltä todellakaan varastettu mitään. Kun ei mitään varastettavaa tuolloin annettukaan.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Arto, lukusi on liian pieni. Tämän sivun mukaan kehitysapuun ehdotetaan vuodelle 2019
990 915 000 euroa eli 991 miljoonaa euroa, johon lisäbudjeteissa vielä tullaan lisäämään muutama kymmenen miljoonaa.

Tässä "tämä" sivu: http://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp?year=2019&...

Jos toimitaan niin kuin tänä vuonna, Kokoomus ja Keskusta harhauttavat jättämällä tarkoituksella tästä budjettiesityksestä pois asioita, jotka sitten on vielä "pakko" lisätä myöhemmin. Kuten tämän vuoden ensimmäisessä lisäbudjetissa piti myöntää kehitysapuun lisää rahaa, koska täysin ennalta tiedossa olleseen EU:n ja Turkin pakolaissopimukseen liittyen ei muka oltu varattu rahaa. http://rikukivela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256049-...

Hallitus ei ole noudattanut hallitusohjelmaan kirjattua sopimusta kehitysavusta!

Sampo Terho haluaa lopettaa kehitysavun kokonaan, mutta hän ei pysty edes pitämään kiinni hallitusohjelman mukaisesta jäädytyksestä. Mikseivät toimittajat grillaa Terhoa (ja muitakin) tästä? (Vastaus: koska toimittajat ovat Suomen vihollisia)

Arton malli eli 72,5 miljoonaa euroa ei ole laillisesti mahdollista toteuttaa, koska Suomi on valtiosopimuksella sitoutunut maksamaan pelkästään AKT-maille Euroopan kehitysrahaston kautta ensi vuonna 73 900 000 euroa. Kannattaa tutustua Cotonoun sopimukseen! Niin kauan kuin Suomi on EU:n jäsen, tämä on pakko maksaa. Jokaiselle EU-maalle on euromääräinen velvoite määrätty tuolla sopimuksella! Suomen pitäisi neuvotella tähän poikkeus tai erota EU:sta, muuten tätä ei voida lopettaa. Jokaisessa uudessa sopimuksessa rahamäärä nousee enemmän kuin inflaatio. Komissio ja parlamentti haluavat nostaa tätäkin rahasummaa aina huomattavan paljon, jäsenmaat sitten saavat vähän leikattua ehdotuksesta, mutta silti reaalitaakka aina kasvaa. Juuri tässä kuussa, eli elokuussa 2018 alkavat viralliset neuvottelut seuraavasta jatkosopimuksesta.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Siis miettii MILJARDI kehitysapuun, siis ulkomaille! Eikä niiden summien perään katsota ollenkaan ,mitä niillä oikeasti tehdään!!

miettikää mitä Suomi saisi jos jättäisi tuon summan antamatta 3-vuoden ajan! MONTAKO Ihmistä SILLÄ KOULUTETTAISIIN vaikkapa LÄÄKÄREIKSI, HAMMASLÄÄKÄREIKSI, jne. Joista on PULA! Ei ole PULA Kouluun hakijoilla vaan Koulutuspaikoista! KOSKA EI ole RAHAA!! Ihan uskomatonta!! Aivan älytöntä kun miettii! Ja miten paljon ne lääkäriksi koulutetut saisivat Suomessa ja myös ulkomailla hyvää aikaiseksi, osa kumminkin lähtisi pois! Veikkaan että paaaljon enemmän kuin nykyinen kehitysapu!!

Saatana sanon minä!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Lääkäreistä ja hammaslääkäreistä ei ole Suomessa pulaa, mikäli on uskominen kansainväileen vertailuun mm. OECD:n maiden kesken.

Kehitysavun suhteen Suomella on YK:n asettamia velvotteita, joita olisi kovin omituista kipata roskakoriin kutsuen maata samalla sivistysvaltioksi, muutoin kuin persuhengessä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ei ole tarpeeksi.. Ja pa##at mistään "Sivistysmaa" Statuksesta joka on Suomalaisten eliitin keksimä status, jotta meillä olisi parempi omatunto ja mieliala.. Ihan sama mitem huonosti meillä menee ja kansa kärsii kuhan ollaan "sivistysvaltio"..

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

YK-jäsenyydestä tuleva velvoite on YK:n jäsenmaksu. Ne on jaettu sillä tavalla, että ns. "länsimaat" joutuvat maksamaan suurimman osan. Ympäristösopimuksista tulee joitakin rahamääräisesti hyvin pieniä pakottavia sitoumuksia. Otsonirahastojen sun muiden rahoituskierroksiin osallistuminen toimii vapaaehtoiselta pohjalta. Suomi on aina anteliaimpien joukossa, mutta suurin osa rikkaistakaan maista ei maksa YHTÄÄN MITÄÄN, tarkista vaikka otsonisopimuksen sivuilta. Tarvittavista YK:n sopimuksista voi erota eroamatta itse YK:sta. YK:stakin voi erota. Ylivoimaisesti suurin velvoite maksaa kehitysapua tulee Cotonoun sopimuksesta ja muutenkin Suomen osuudesta Euroopan komission maksamaan kehitysapuun. Kreikka on Annex II -valtio kuten Suomikin, muttei sopimuksesta huolimatta suostu maksamaan mitään ilmastosopimukselle eikä Green Climate Fundille. Eikä sitä voi pakottaa. Suomi voisi leikata Cotonoun sopimusta lukuun ottamatta melkein koko kehitysavun pois, jos vain poliitikot niin päättävät. ÄLÄ VALEHTELE! Lauri Kiiski, nimitätkö USA:aa, Japania, Kreikkaa, Italiaa ja Espanjaa sivistysvaltioksi? Niillä kaikilla on aivan olemattoman pieni kehitysapubudjetti osuutena bruttokansantulosta verrattuna Suomeen. Vaikka nämä kaikki joutuvat kärsimään ns. teollisuusmaan luokituksesta. Toisin kuin Singapore, joka on näitä kaikkia rutkasti rikkaampi (siis myös USA:aa, tarkista vaikka BKT:t!), ja nauttii kehitysmaan asemaa (perusteetta). Singapore ei maksa rahallista kehitysapua OLLENKAAN. Pidätkö Singaporea "sivistysvaltiona"? Mikä on mielestäsi "sivistysvaltio"? Miksi Suomen pitäisi olla sellainen?

--------------------------------
↑ Tämä vastaus siis Laurille, Tuulalle ja Pekalle.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #37

Kyllä pidän mainitsemiasi maita sivistysvaltioina.

Enpä kuitenkaan viitsi laittaa tähän listaa niistä maista, joita en pidä sivistysmaina toisen maailmansodan jälkeen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kehitysavun suhteen Suomella on YK:n asettamia velvotteita"

Ei läheskään kaikki YK:n jäsenmaat kehitysapua jakele ja haitallisena sen voisi lopettaa kokonaan. Afrikka vain taantuu kehitysavun seurauksena.

Dead Aid: Why Aid is Not Working and How There is a Better Way For Africa (wiki)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kehitysavun kasvu on pieni kärpäsen paska valtion menojen kasvun suhteen v. 2019 budjettiesityken suhteen. Pitäisikö Suomen olla myös nettosaaja EU:n suhteen Romanian tapaan - toivottavasti ei.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Ei ole "pieni kärpäsen paska" valtion menojen kasvun suhteen v. 2019.

Tältä sivulta (http://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp?year=2019&...) voit itse nähdä, että kehitysapuun ehdotetaan yli sadan miljoonan menoLISÄYSTÄ. Samaan aikaan, kun TV-uutisista satuin kuulemaan keskiviikkona, että "budjetin loppusumma" on 700 miljoonaa euroa pienempi. En ole tarkistanut tätä summaa itse vielä budjetista. Johtuu mm. kärkihankkeiden rahoituksen lopettamisesta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #35

Onko Riku perehtynyt siihen, mille momenteille ja minne kehitysapurahat menevät v. 2019 budjetissa ?

Jos et, niin mitäpä tuosta. Eu tietääkseni on alkanut maksamaan lunnaita siitä, että valtaosa tänne pyrkijöistä pidetään EU:n ulkopuolella.

Tuo mainintasi USA: n kehitysavusta ja YK:n rahoittamisesta on suoraan märästä likaisesta hanurista. Kuinka paljon Yhdysvallat onkaan antanut varoja köyhempien maiden kehitykseen sitten v. 1945 ?

Neuvostoliitto antoi kehitysapuna puhdasta rahaa vastaa miljoonia Kalasnikoveja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei mikään ihme että Suomen talous on kuralla, kaikkia pitää auttaa, somalialaisia, irakilaisia, afganistanilaisia, kreikkalaisia, irlantilaisia ja vielä pankkiirejakin, sitten kun tulee puolue joka sanoo että Suomen pitää sijoittaa ensisijassa suomalaisiin huudetaan populismia.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Olen ymmärtänyt niin, että persujen mielestä ulkomaalaisia pitäisi auttaa ulkomailla, ei Suomessa. Eikö näin ollen ole tolkutonta vastustaa kehitysapua?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei kehitysapu ole auttamista se on hoivaamista.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Olisiko kuienkin niin Makkonen, että istuva hallitus on ollut varsin nihkeä kehitysmäärärajojwn suhteen, mutta varsin antelias suomalaiselle soaiaaliturvalle v. 2019 esityksessään ?

Pitäisi nyt vain pysyttäytyä totuudessa paskanjauhamisen sijaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Miksi meidän pitäisi afrikkalaisia elättää ja sosiaaliturva on kasvanut järjettömän pitkäaikaistyöttömyyden ja typerän asuntopolitiikan takia, sijoittajille kyllä jaetaan rahaa kalliin asumisen kautta. Euroon liittyminen oli katastrofaalinen virhe Suomen taloudelle eikä puupäät halua myöntää virhettään, mieluummin ajetaan Suomi konkurssiin. Jatkuvasti on kaltaisiasi ruinaajia vaatimassa verorahaa milloin mihinkin maailmanparantamiseen, ei ihme että talous on kuralla.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Persumiehethän tässä on ruinaamassa rahaa tässäkin tapauksessa huolimatta parin miljardin alijäämistä. 4,5 % korotus valtion menoissa ei ole vasemmistohenkisille persumiehille selvästikään riittävästi, vaan velkaa tulisi nähtävästi ottaa rajusti enemmän.

Samanlaiset aatokset on myös persujen lisäksi Vasemmistoliitolla, Vihreillä ja demareilla. Siinä sitä on loistava lähtökohta seuraavalle superjakovara hallitukselle - tosin luottoluokittajat saattavat tehdä unelmista tyhjän jo ennen aikojaan.

Käyttäjän veikko72vv kuva
Veikko Virkkunen

Miten ne heimopäälliköt ostavat ne mersut, jos kehitysapu loppuu?

Kai Ruonala

Eniten minä kuitenkin olen huolissani siitä, että saiko Zippilä nyt yhtään korotusta siihen 2,4 miljardin eduskunnan kontrollin ulkopuoliseen "taskurahaan"? HÄH? Vai onko sekin taas niin SALAISTA tietoa, ettei siitä saisi edes vihapuhua? Miksi muuten zippilä on pitänyt yritystuet omissa näpeissään? Milläpä sitä muutoin lestajengin ja suvun keinottelua voisi helpommin tukea, kuin valtion rahoittamana? Minä TOSIAAN vieläkin huomattavana veronmaksajana HALUAISIN SAADA SELVITYKSEN, mitä zippilä on näillä 2 400 000 000 €Urolla tehnyt SUOMEN ja suomalaisten hyväksi (ja nyt en tosiaan tarkoita zippilän suvun tai lestojen firmoja, enkä edes tätä matun raiskaamaa sukulaistyttöparkaa)? Ja kuinka paljon valtio vielä satsaakaan sekoomuksen sisäministerin saamiin VOKkirahoihin, vai tulevatko ne sittenkin ja pimeästi suoraan Sorokselta? UUPS, anteeksi epäilykseni! Taisinkin ajatella taas ½-ääneen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset