KYLMÄSYDÄMISTEN BUDJETTI

Hallituksen budjetti on valmis. Se on karua luettavaa.

Lukijalle syntyy kummallinen olo. Luvut irvistävät lukijaa vastaan kuin huutolaislapsen kuolinirvistys.

Samaan aikaan tv:stä katsoo voitonvarma ja onnesta kihisevä valtiovarainministeri. Hymy täyttää autuaan miehen koko olemuksen. Kuin aurinko.

VOITTAJAT: KEHITYSYHTEISTYÖ JA EU

Ensin voittajat: kehitysyhteistyöhön lapioidaan 726 miljoonaa euroa, joka on noin 36 miljoonaa euroa enemmän kuin tänä vuonna. Myös ulkoministeriö on ollut voitollinen: se saa 17 miljoonaa enemmän kuin tänä vuonna. Valtiovarainministeriö ja Orpo saavat itselleen 158 miljoonan euron lisärahan, joka käytetään mm. Euroopan unioniin veroihin.

EU on kaiken kaikkiaan tämän budjetin tähti: se saa kansainvälisten humputusten kanssa yhteensä yli kaksi miljardia euroa. Aika hyvin.

HÄVIÄJÄT: OPISKELIJAT, TULEVAISUUS, SOTE JA TIETYSTI NE TYÖTTÖMÄT

Sitten häviäjät. Nyt varastetaan nuorilta ja tulevaisuudelta.

Vaalien aikainen koulutuslupaus on muuttunut koulutushupaukseksi. Verta valuu niin varhaiskasvatuksesta, peruskouluista ja tietenkin korkeakouluista. Ammatilliseen koulutukseen tulee lisää 24 miljoonaa euroa. Opetus-ja kulttuuri kärsivät 223 miljoonaa euroa. Kärsijöinä ovat myös työ- ja elinkeinoministeriöt sekä sosiaali- ja terveysministeriö. Sote-palveluista leikataan 100 miljoonaa, jotka katoavat budjetista valinnanvapauskokeilun rahoituksen päättymisen myötä.

Kurjimmat häviäjät ovat työttömät.

Heitä isketään 32 miljoonan euron giljotiinilla. Aktivoidut työttömät ovat tässä budjetissa pohjasakkaa: työttömyysturvaa leikataan 307 miljoonaa euroa ja veteraaneilta otetaan 11 miljoonaa.

Arton malli?

Entä jos 726 miljoonasta leikataan 90%? Silloin kehitysyhteistyöhön kuitenkin käytettävissä 72.5 miljoonaa euroa? Säästyneet rahat voisi allokoida: koulutukseen, opetukseen, sosiaali- ja terveyspuolelle ja ennen kaikkea työttömille. Aktiivimalli pois!

Suomen tulevaisuus perustuu siihen, että suomalaisten veronmaksajien raha käytetään nimenomaan suomalaisiin ja Suomen rakentamiseen. Koulutus, terveydenhuolto ja työvoimapalvelut on pidettävä kunnossa.

Pitää käyttää järkeä ja sydäntä!

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu