Trump ja Putin Suomeen pysyvästi!

Rupattelin mielikseni tässä lomalla erään rehdin poliisin kanssa. Hänellä oli mainio ehdotus miten Suomi saadaan turvalliseksi kaikille.

Tämän poliisin mukaan monet ongelmat ratkeaisivat, jos Trump ja Putin saataisiin tänne pysyvästi. Asumaan. Vartioituna. Ja hyvinä Suomen valtion kunniavieraina. Joka päivä olisi poronseläkettä, lakkahyytelöä ja kansantanssia!

Kun piikki oli auki eikä turvallisuudesta tingitty

Kyseinen poliisi perusteli kantaansa omalla kokemuksellaan heinäkuisesta huippukokouksesta. Silloin poliiseja etsittiin lomilta jopa lomilta joka puolelta. Halukkaat lähetettiin pikkubusseilla Helsinkiin ja kaikki saivat tehdä töitä mielin määrin. Piikki oli auki. Valtioneuvosto maksoi ylimääräiset kulut eikä päivystäjä tinkinyt ylitöistä tai neuvotellut poliisien määrää alemmaksi. Nyt ei pihistelty. Rahaa riitti turvallisuuteen. Presidentit olivat niin tärkeitä vieraita.

Ehkä tärkeämpiä kuin me tavikset?

Kyseisen poliisin ehdotuksessa oli tietysti leikkiä mukana mutta mukana oli myös jotain vakavaa tosiasiaa. Hänen mukaansa nyt tällä hetkellä tingitään vaarallisella tavalla tavallisten suomalaisten hengen ja omaisuuden suojasta. Mikäli joku poliisi sairastuu, on vaikeuksia löytää sijaisia.

Nyt poliisi joutuu toimimaan kuin hölmöläinen, joka jatkaa peittoa toisesta päästä. Usein ns. tavallisia tapauksia joudutaan vain ”huomioimaan” ja yksi iso onnettomuus jossain tärkeässä liikenteen solmukohdassa saattaa ison kaupungin turvallisuuden vaaraan. Sen jälkeen kansalaisille myydään ei oota ja odottakaa rauhassa käskyä.

Entäpä jos olisikin näin?

Jäin miettimään poliisin humoristista ehdotusta.

Ehkä siinä olisi järkeä? Jos taviskansalaisten henki ei ole niin hupa, niin ehkä näiden presidenttien on? Näiden vieraiden varjolla suomalaisetkin saisivat lain turvaa?

Itse asiassa olisi järkevää pitää Trumppia ja Putinia meillä vieraina aina. Suuret vieraat vietäisiin aina uuteen paikkaan, jossa on ollut rikosongelmia. Hyvinkäälle, pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Lappiin (jossa poliisi on todella harvinainen näky). Pora I ja Pora II uudistusten jälkeen kansalaisille tulisi jälleen turvallinen olo. Ei enää heittellejättöä! Ei kävisi kuten nyt Göteborgissa, jossa on mellakoita ja autot palavat.

Järkevämpi ehdotus

Kun nyt kuitenkin näyttää siltä, että me emme saa näitä kahta presidenttiä tänne ainaiseksi, niin on ehkä turvauduttava järkevämpään vaihtoehtoon.

Entä jos priorisoisimme veroa maksavien kansalaisten turvallisuuden ja investoisimme joka vuosi vaikkapa 30 miljoonaa uutta euroa 100 poliisin viran perustamiseen. Neljässä vuodessa se olisi 120 miljoonaa ja 400 poliisin virkaa (tosin joka vuosi eläköityy 200 poliisia per vuosi ja nekin pitäisi huomioida). Oikeita vakituisia virkoja oikeille poliiseille. Ei vain määräaikaisia sijaisuuksia vaan oikeita töitä. Ei armopaloja vaan tulevaisuutta poliisin työssä.

Mutta mistä nämä poliisit saadaan? Mistä pätevät hakijat?

Varat tähän hankkeeseen voisi ottaa vaikkapa hallituksen elinkeinoelämälle antamasta tuesta. Se olisi siitä vain noin 10% . Ehkä pääministeri voisi taivutella kaverikapitalistinsa ja hyväveli-verkostonsa armahtamaan tavallisia kansalaisia? Ehkä heitäkin arveluttaa se, että meillä ei ole tarpeeksi poliiseja? Elinkeinotuet vääristävät kilpailua ja ehkä niistä voisi nipistää 10% poliisien työhön. Ei vain niin, että heitetään silloin tällöin pari karkki-miljoonaa sisäasianministeriölle.

Tai ehkä sisäministeri Mykkänen voisi livauttaa rahaa maahantulijoiden kustannuksista – siitä 1,5 miljardin potista? Ehkäpä jokainen tulija ei tarvitse ajokorttia tahi älykännykkää? Ja jos meillä on voimavaroja nettipoliisin kyyläystä varten, niin miksei tavalliseen poliisityöhön?

Vielä kerran: tämän rehdin poliisin huumori paljasti ison ongelman. Ratkaistaan ongelma. Ei haudota sitä.  

On vain päätettävä: ovatko tavis-suomalaiset arvokkaita?

artoluukkanen
Perussuomalaiset Järvenpää
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

EU-ehdokas. Täysillä Kotiinpäin!
www.artoluukkanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu