Arto Luukkanen

Trump ja Putin Suomeen pysyvästi!

Rupattelin mielikseni tässä lomalla erään rehdin poliisin kanssa. Hänellä oli mainio ehdotus miten Suomi saadaan turvalliseksi kaikille.

Tämän poliisin mukaan monet ongelmat ratkeaisivat, jos Trump ja Putin saataisiin tänne pysyvästi. Asumaan. Vartioituna. Ja hyvinä Suomen valtion kunniavieraina. Joka päivä olisi poronseläkettä, lakkahyytelöä ja kansantanssia!

Kun piikki oli auki eikä turvallisuudesta tingitty

Kyseinen poliisi perusteli kantaansa omalla kokemuksellaan heinäkuisesta huippukokouksesta. Silloin poliiseja etsittiin lomilta jopa lomilta joka puolelta. Halukkaat lähetettiin pikkubusseilla Helsinkiin ja kaikki saivat tehdä töitä mielin määrin. Piikki oli auki. Valtioneuvosto maksoi ylimääräiset kulut eikä päivystäjä tinkinyt ylitöistä tai neuvotellut poliisien määrää alemmaksi. Nyt ei pihistelty. Rahaa riitti turvallisuuteen. Presidentit olivat niin tärkeitä vieraita.

Ehkä tärkeämpiä kuin me tavikset?

Kyseisen poliisin ehdotuksessa oli tietysti leikkiä mukana mutta mukana oli myös jotain vakavaa tosiasiaa. Hänen mukaansa nyt tällä hetkellä tingitään vaarallisella tavalla tavallisten suomalaisten hengen ja omaisuuden suojasta. Mikäli joku poliisi sairastuu, on vaikeuksia löytää sijaisia.

Nyt poliisi joutuu toimimaan kuin hölmöläinen, joka jatkaa peittoa toisesta päästä. Usein ns. tavallisia tapauksia joudutaan vain ”huomioimaan” ja yksi iso onnettomuus jossain tärkeässä liikenteen solmukohdassa saattaa ison kaupungin turvallisuuden vaaraan. Sen jälkeen kansalaisille myydään ei oota ja odottakaa rauhassa käskyä.

Entäpä jos olisikin näin?

Jäin miettimään poliisin humoristista ehdotusta.

Ehkä siinä olisi järkeä? Jos taviskansalaisten henki ei ole niin hupa, niin ehkä näiden presidenttien on? Näiden vieraiden varjolla suomalaisetkin saisivat lain turvaa?

Itse asiassa olisi järkevää pitää Trumppia ja Putinia meillä vieraina aina. Suuret vieraat vietäisiin aina uuteen paikkaan, jossa on ollut rikosongelmia. Hyvinkäälle, pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Lappiin (jossa poliisi on todella harvinainen näky). Pora I ja Pora II uudistusten jälkeen kansalaisille tulisi jälleen turvallinen olo. Ei enää heittellejättöä! Ei kävisi kuten nyt Göteborgissa, jossa on mellakoita ja autot palavat.

Järkevämpi ehdotus

Kun nyt kuitenkin näyttää siltä, että me emme saa näitä kahta presidenttiä tänne ainaiseksi, niin on ehkä turvauduttava järkevämpään vaihtoehtoon.

Entä jos priorisoisimme veroa maksavien kansalaisten turvallisuuden ja investoisimme joka vuosi vaikkapa 30 miljoonaa uutta euroa 100 poliisin viran perustamiseen. Neljässä vuodessa se olisi 120 miljoonaa ja 400 poliisin virkaa (tosin joka vuosi eläköityy 200 poliisia per vuosi ja nekin pitäisi huomioida). Oikeita vakituisia virkoja oikeille poliiseille. Ei vain määräaikaisia sijaisuuksia vaan oikeita töitä. Ei armopaloja vaan tulevaisuutta poliisin työssä.

Mutta mistä nämä poliisit saadaan? Mistä pätevät hakijat?

Varat tähän hankkeeseen voisi ottaa vaikkapa hallituksen elinkeinoelämälle antamasta tuesta. Se olisi siitä vain noin 10% . Ehkä pääministeri voisi taivutella kaverikapitalistinsa ja hyväveli-verkostonsa armahtamaan tavallisia kansalaisia? Ehkä heitäkin arveluttaa se, että meillä ei ole tarpeeksi poliiseja? Elinkeinotuet vääristävät kilpailua ja ehkä niistä voisi nipistää 10% poliisien työhön. Ei vain niin, että heitetään silloin tällöin pari karkki-miljoonaa sisäasianministeriölle.

Tai ehkä sisäministeri Mykkänen voisi livauttaa rahaa maahantulijoiden kustannuksista – siitä 1,5 miljardin potista? Ehkäpä jokainen tulija ei tarvitse ajokorttia tahi älykännykkää? Ja jos meillä on voimavaroja nettipoliisin kyyläystä varten, niin miksei tavalliseen poliisityöhön?

Vielä kerran: tämän rehdin poliisin huumori paljasti ison ongelman. Ratkaistaan ongelma. Ei haudota sitä.  

On vain päätettävä: ovatko tavis-suomalaiset arvokkaita?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Ainakin Keskiuusimaalla voisi Trumpin ja Putinin majoittaa Järvenpäähän ja Hyvinkäälle. Saataisiin tehoa poliisitoimintaan! Mutta mihin hotelliin majoittaa? Ehdotuksia?

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Arto. Pidin. Taivaanisä, taisi laittaa minutkin kirjoittamaan, oman ehdotuksensa? Viitsisitkö lukea? Siunausta päivääsi Lasse Hietanen.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Poliisi yrittää rekrytoida työntekijöitä. Täkynä huippuammattilaisen palkka:

Peruspalkka 2327,62 €/kk, jonka lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työsuoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, pääkaupunkiseutulisää ja mahdollista kokemusosaa.

Käsittääkseni keskiperuspalkka. Huonomminkin voi ansaita. Mutta ei hirvittävästi paremmin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Trump ja Putin toisivat myös mukavasti piristystä Järvenpään korkeakulttuurin tarjontaan. Matti tai Tuksu ei kai enää esiinny Järvenpäässä, Casinokin taannoin paloi ?

Naapurimaassa on myös ollut joitain pikkuongelmia ja järjestyshäiriöitä. Näiden ongelmien seurauksena mm ssa poliisien määrää nostetaan nyt koulutuksen kautta puoluepomojen puheiden mukaan kymmenellä tuhannelle vuoteen 2022 - 2024 mennessä. Kustannukset ovat merkittävät. Halvemmaksi kuitenkin tuo koulutus tulee, kuin itse aiheutettujen ongelmien synnyttämä tulipalojen sammuttelu. Viime yönä Ruotsissa kärähti 80 autoa. Ketään ei vielä ole saatu kiinni, mutta tällä kertaa SVT n mukaan viime yönä ei ketään kuitenkaan ammuttu.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fler-poliser-sk...

Suomessa tullaan kehityksessä varmasti perässä pikku viiveellä ja kannattaa siis varautua tulevaan.

Jollekin luotettavalle fiksulle poliitikolle hyvä sauma imuroida ääniä kansalaisten turvallisuusvajeella. Nuorisotyöttmyys samalla kertalinttuula alas ja työttömät nuoret kouluttautumaan poliisiksi. Valtion puolesta ilmainen asunto ja safka sekä taattu duunimesta. Vinkivink. Orpo tai Soini.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Saataisiin ainakin mediahuomiota maailmalla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arto, en ymmärtänyt Kataisen hallituskaudella alkanutta leikkauspolitiikkaa ja nimenomaan sitä, että jokaiselta momentilta piti leikata määrätty määrä. Se, että ensimmäisessä leikkausrivissä oli myös poliisihallinto, oli käsittämätöntä, Turvallisuudelle ei pantu mitään painoarvoa, vaikka schengen sopimuksen voimaan tullessa rajavartiointi sisärajoilta poistettiin, niin sekin toi jo varmuuden siihen, että yksistään eurooppalainen rikollisuus tulee helposti yli rajojen. Näin on käynyt jokaisella rikossektorilla. Tähän kun sitten lisäyksenä mainitaan unionin ulkopuolelta tullut rikollisuus, joka sekin sai kävellä vapaasti yli sisärajojen, jopa yli ulkorajojen turvapaikanhakijoiden mukana.

Onko unionin päämääränä saadakin jäsenmaiden kansalaisten turvallisuus alimmalle mahdolliselle tasolle? Lukkiutumaan kotiin eli sisätiloihin. Silloin ovat helposti ohjailtavissa lisää vai ovatkohan sittenkään?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Sirpa. Timantti huomio. Turvallisuusvaje-yhteiskunta on riippuvainen ja sen demokraattinen kansalaisyhteiskunta ei toimi. Ei synny kansalaismielipidettä eivätkä lähidemokratiaan tunneta luottamusta. Juuri sopiva ympäristö Imperiumi EU:lle.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Maahanmuuttajien osatessa puukotella tosiaan perisuomalaiset pärjäävät monin verran siinä kisassa.

Roskaväki harventaa itseään sanovat ne, jotka ylläpitävät Åbon työrauhaa sivistyksen nimissä.

1918. Suomalaisen ajattelun nollapiste. Ikiroutaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kun googlettaa sanat maahanmuuttajat ja ajokortti, niin pääsee vuoteen 2011 ja lieksalaisen perussuomalaisen kunnanvaltuutetun levittämään huhuun. Kierrätätkö sinä nyt tätä samaa valhetta?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mitähän ruottalaiset ovat alkaneet pelkäämään jos poliisien määrää siellä LISÄTÄÄN enemmän kuin mitä tässä maassa on yhteensä? Meillä taitaa olla ~7000 ja siellä LISÄTÄÄN 10 000 .
Varautuvatko butlerin ja trumputtimen vierailuun ;) .

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Juu.. Mitä jos poliisit lopettaisivatkin näiden eliittialueiden turhan vartioinnin ja kiertelyn alueilla puolentunnin välein..

Keskittyisivät vain jo tapahtuneiden asioiden selvittelyyn niillä resusseilla joita vielä on?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

siis jättäisivät rikkaat ilman poliisinpalveluja?

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Eihän siitä ole kysymys.

Kaikille samantasoinen palvelu, tuloista, asuinpaikasta riippumatta.
Mitään ryhmää ei saisi suosia.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Pelkkä Trump ajaa saman asian. Putin voidaan lähettää Ruotsiin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Rupattelin erään rehdin poliisin kanssa" Mistä ihmeestä sinä sellaisen löysit?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kaima hyvä. Kyllä 99,99% heistä ovat rehtejä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset