Arto Luukkanen

Kokoomus on kommunismia?

Vielä 1970-luvulla ulkopoliittisesti arveluttavaksi julistettu taantumuksellinen puolue - tämä Lännen puolella seissyt, neuvostovastainen, kiihkeä sotapuolue, tämä ”oikeistopiirien” puolue; entinen kodin, uskonnon ja isänmaan puolue on lähtenyt rajoittamaan sananvapautta.

**

Se on totta. Kokoomus on lähtenyt Kuopiossa tallustamaan sitä samaa tietä mitä monet diktaattorit aina Maosta, Hitleriin ja Leniniin ovat kulkeneet.

En olisi ikinä uskonut, että tässä käy näin.

Mutta on se uskottava kun entinen länsimaisten arvojen puolustaja, entinen konservatiivinen puolue ja tässä samalla kunniansa menettänyt Kansallinen kokoomus ja sen puheenjohtaja (14.8.2018)  Petteri Orpo julisti seuraavaa: ”Vihapuheen, rasismin, nettikiusaamisen ja väkivaltaan yllyttämisen lisääntyminen niin nettikeskusteluissa kuin julkisilla paikoillakin on ilmiö, joka repii yhteiskuntaamme ja lisää turvattomuuden tunnetta”.

Kuvitella. Tämä tapahtuu Kuopiossa – tolkun immeisten ja viisaiden savolaisten kaupungissa.

Ja siksi: ”Kokoomuksen ministerit käynnistävät nyt uusia toimia vihapuheen ja kiusaamisen ehkäisemiseksi. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen, oikeusministeri Antti Häkkänen ja sisäministeri Kai Mykkänen asettavat asiantuntijaryhmän käymään läpi muun muassa rikosoikeudellista sääntelyä, poliisin ja viranomaisten toimintamahdollisuuksia, palveluntarjoajien vastuuta julkaisemistaan sisällöistä sekä vihapuheen ja kiusaamisen ehkäisyn keinoja.

Kokoomus katsoo Turkmenistaniin!

Vielä kerran. Joko sananvapautta on kaikilla tai sitä ei ole kenellekään.

Kokoomus aikoo nyt nitistää perustuslain ja käytännössä sulkea kansalaisten suut.

Syy tähän jyrkkään käänteeseen diktatuuriin ja tyranniaan on ilmeisesti seuraava: Suomessa toteutetaan pian niin järeitä yhteiskunnallisia muutoksia, että niiden toteuttaminen on mahdotonta ilman turvautumista poikkeustoimenpiteisiin. Tärkein muutos näyttää olevan se, että maahan aiotaan pakko-asuttaa ensimmäisessä vaiheessa 100 000 pakolaista ja sen jälkeen aina sopivissa määrin miljoonaan tulijaan saakka. Näiden majoitus tapahtuisi osin yksityiskodeissa – vihreiden kannustamana. Tosin miljoona olisi alkua sillä entinen pääministeri Jyrki Katainen totesi vielä pari vuotta sitten, että me tarvitsemme 1,8 miljoonaa tulijaa.

Se ei onnistu ilman diktatuuria ja sananvapauden suitsemista. Kysymys on yksinkertaisesti siitä, että nykyinen kokoomus aikoo nyt kajota sananvapauden kovaan ytimeen.

Nyt on kyse juuri siitä.

Kuten eduskuntatutkimuksen johtaja Markku Jokisipilä totesi Turun Sanomissa (http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/3676894/Markku+Jokisipila+Valhetta+on+kaikki+laulut+maan)  ”

”…Sananvapaus on demokratian kovinta ydintä. Se on lahjomaton mittari yhteiskunnan edistyneisyydelle ja demokraattisuudelle. Sananvapauden lisääntyminen on aina merkinnyt yhteiskunnallista edistystä, sen kaventaminen taas taantumista….”

”…Ajatus siitä, että meidän tulisi ennalta estää joidenkin mielipiteiden ilmaisu, on läpikotaisen epädemokraattinen. Rikoslakimme tarjoaa viranomaisille laajat valtuudet puuttua lainvastaiseen mielipiteenilmaisuun, mutta koska perustuslakimme yksiselitteisesti kieltää ennakkosensuurin, se voi tapahtua vain jälkikäteen. Demokraattisessa valtiossa viranomaisten tehtäviin ei todellakaan kuulu kertoa kansalaisille, mitkä mielipiteet ovat ”eettisesti hyväksyttäviä…”

Perustuslain kimppuun Kuopiossa

Tänä tiistaina Kuopiossa julistettu sota sananvapaudelle on juuri sitä samaa mitä bolshevikit tekivät valtaannousunsa jälkeen. Silloinhan samana päivänä kun he tulivat valtaan, he valtasivat kirjapainoja ympäri kaupunkia.

Kyseisen joukkion sotilaallis-vallankumouksellinen komitea totesi, että uusi valta sulkee ”väliaikaisesti porvarilehdet ja vastavallankumoukselliset julkaisut”. Pari päivää sen jälkeen ko. päätös sinetöitiin erillisellä dekreetillä. ”Jokainen tietää että porvarillinen lehdistö on mitä voimakkain ase porvariston kädessä ja siksi tällä kriittisellä hetkellä kun uusi työläisten ja talonpoikien valta yrittää vakiinnuttaa valtansa, on mahdotonta jättää sellaista asetta kokonaan vihollisen haltuun…”

Arvoisa toveri Antti, kunnioitettu toveri Sanni, hyvä rehti toveri Kai ja hyvä Turkmenbashi ystäväni Petteri – miettikää vielä mitä te oikein teette.

Ei-kommunistisin terveisin

Arto

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Syy siihen, että moni ihminen ei erota fasismia ja sosialismia toisistaan, on se, että ihmiset eivät ymmärrä, että diktatuuri on vain hallintomuoto.

Se, että jossain yhteiskunnassa vallitsee diktatuuri, ei vielä kerro mitään yhteiskunnan sisällöstä, vaan pelkästään hallintomuodosta.

Kapitalistisen diktatuurin (fasismi) tarkoituksena on varmistaa yksityisten ihmisten oikeus toisten ihmisten taloudelliseen riistämiseen, kun taas sosialismin (työväenluokan diktatuuri) tarkoituksena on estää moinen riisto.

Se, että kaikki diktatuurit niputetaan yhteen luokkaan uhraamatta ajatustakaan sille, mihin niillä pyritään, saa aikaiseksi blogikirjoituksen otsikon kuvaamanlaisia aivopieruja.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

niin ruskealle kuin punaiselle diktatuurille oli yhteistä vapaan sanan vihaaminen. Siinä asiassa olivat veljet keskenään.

Erkki Sinkko Vastaus kommenttiin #13

Mitä raha on. Mistä se tulee, minne se menee. Kuka saa, kuka maksaa ja miten.

Marx ei nyt auta tässä. Hänen ansionsa oli tunnistaa ja tunnustaa proletariaatin ihmisyys ja kärsimys. Kapitalisti ei pysty hyötymään kapitaalista kuin antamalla sen yhteisön palvelukseen ja altistamalla sen riskille ja menetykselle.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

[...] Vaiheessa II toteutetaan seuraavat tehostamis- ja uudelleenorganisointitoimet:

Maakuntauudistusta tehostetaan muodostamalla koko Suomesta yksi ainoa maakunta. Näin vältetään etnisesti ja rodullisesti syrjivä eriarvoistuminen kun savolaiset, karjalaiset ja muut Suomen heimot lakkautetaan yhden nimikkeen – suomalainen – alle.

Suomi siirtyy yksipuoluejärjestelmään. Ideologisesti ja uskonnollisesti syrjivä monipuoluejärjestelmä loppuu, ja se korvataan valinnanvapauden käyttämisen helpottamiseksi yhdellä puolueella, johon kaikki automaattisesti ja tasa-arvoisesti kuuluvat. Yhteiskunnallisesti hajottava ideologinen kamppailu jää historiaan, ja Suomi voi katsoa luottavana tulevaisuuteen entistä tehokkaamman, yhdenvertaisemman ja avoimemman hallinnon kanssa.

Viha-, huoli- ja pelkopuheen sekä naurunalaiseksi joutumisen torjumiseksi suomenkieltä uudistetaan poistamalla siitä kaikki sanat; jokainen sana voi tulkinnanvaraisuutensa takia haavoittaa, loukata tai uhata jotakuta.

Edellä lueteltu auttaa Suomen hallitusta sen säästötavoitteissa. Rahanjako puoluetukien muodossa tulee kohdistumaan kustannustehokkaasti yhdelle ainoalle; keskushallinto hoitaa entisen monikerroksisen himmelirakenteen kaikki tehtävät.

Viha-, huoli- ja pelkopuhe sekä naurunalaiseksi tekeminen estyy tehokkaasti suomenkielen uussanastolla, joka sisältää kustannustehokkuuden optimoimiseksi nolla sanaa. Yhteiskunnallisesti hajottava, vallitsevaa valtarakennetta uhkaava verbaalinen ja litteratuurinen mielipideilmasto homogenisoituu edistäen yhteiskuntarauhan kannalta suotuisaa tasapäistymistä. [...]

https://vastavalkea.fi/2017/11/24/valtiokeijusto-t...

I told you so :D

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Fasismin ja sosialismin yhteinen ominaisuus on vallan keskittyminen pienelle joukolle, joka tarvittavassa määrin väkivaltaa käyttäen pitää vallan itsellään ilman vapaita vaaleja.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tuota noin, mitään syytä ei ole tässä puolustaa kokoomusta, mutta jos kiusaamisen ja häiriköinnin vastustaminen on kommunismia niin olkoon sitten niin.

Persujen fiktiivinen ajatusmaailma muuttuu päivä päivältä yhä absurdimmaksi.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Niin on. Olisi edes kirjoittanut talouspolitiikasta, jossa niin Kokarit kuin Kepu voisi vielä mennäkin johonkin "markkinakommunismi" -termin alle, mutta tää on liian sakeaa jälleen kerran.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tämä osui sopivasti, kun huomasin juuri olevani persu-ajattelija Äyräväisen bännissä. En muista mitään sinne kommentoineeni.

URAA!

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Enpä muista minäkään kommentoineeni tätä Äyräväistä. Näköjään en minäkään saisikaan.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Kiinalaistyyppinen nettisensuuri on tulossa. Lännessä tosin täytyy toimia siten, että puhutaan kauniisti, vaikka toimenpiteet ovat ihan sitä samaa kuin totalitaristisissa järjestelmissä. Niissä ei peitellä sitä, etteikö virallisen narratiivin kyseenalaistaminen olisi rikos ja rikoksista kamalin eli poliittinen.

Suomi on ollut pitkään rauhallinen, varsin tasa-arvoinen ja täällä on vallinnut laaja sananvapaus meidän maltillisen kansanluonteemmekin johdosta, mutta tilanne alkaa muuttua nopeasti. Maailman sananvapaustilannetta seuraaville tämä on jo täysin selvä asia. Ensin lähtee sanavapaus "äärioikeistolaisiksi" luokitellulta väeltä, myös kristityiltä ja vähän sen jälkeen heidän seuraansa liittyvät ne vasemmistolaiset, joiden aivotoiminta yltää itsenäiseen ajatteluun.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jouni. Juuri näin. Luulisi, että jokainen usariin kirjoittanut arvostaisi sitä. Vapaata sanaa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kuten sanoin aiemmassa kommentissani.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Nuorten kasvatuksestakin tulee jotain entisaikojen haminoita mieleen, kun nyt ollaan tekemässä harrastetakuuta, jota joukot ovat hyvässä kunnossa, ja siihen sitten lisätään ajatustakuu*, että joukot ajattelevat oikein, hmm, ihan kielenpäällä, mikä tästä nyt tulee mieleen ....

*kokoomuksen mainostoimistolle tiedoksi en omista termiä olkaa hyvä vaan vassoguud ja brändätkää ...

edit:

Jos jollain menee blogin aihe yli hilseen niin tässä linkki jonka 'suuntaviivoja'
voi koittaa ajatuksella lukea läpi.

https://www.verkkouutiset.fi/kokoomus-haluaa-kitke...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kuopio mainittu - torilla tavataan :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

''asettavat asiantuntijaryhmän käymään läpi muun muassa rikosoikeudellista sääntelyä, poliisin ja viranomaisten toimintamahdollisuuksia, palveluntarjoajien vastuuta julkaisemistaan sisällöistä sekä vihapuheen ja kiusaamisen ehkäisyn keinoja''

Eihän tuossa mitään päätöksiä tehdä, saahan sitä tutkia ja ehdotella.

Jotkut pitävät tuumaustunteja ja ties mitä perustaa, ei tämä niistä eroa lainkaan.

Suurimmaksi osaksi ne ovat persuja, jotka eivät erota vihapuhetta ja normaalia sananvapautta, katso vaikka puolueesi saamat tuomiot.

Käyttäjän lahtipe1 kuva
Petri Lahtinen

Hyvä ritala, sait tähänkin ängettyä Perusssuomalaiset! Näät vissiin uniakin persuista :-D

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ihmetyttää ketkä veronmaksajat viitsivät kokoomusta äänestää, rahaa tuhlataan kevytmielisesti ja byrokratiaa vain lisätään.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Kaikki wannabee "menestyjät" jotka luulevat että siten pääsee parempiin piireihin ja ovat fiininpiä kuin tavallinen rahvas.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kokoomus hallitsee imagomarkkinoinnin. Eiköhän iso osa puolueen budjetista mene mainostoimistoille, jotka pitävät huolen että ehdokkaiden pinta kiiltää kuin katinkulta. Moni kakku päältä kaunis.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #23

Niinpä... Länsimainen demokratia tarkoittaa käytännössä rahanvaltaa. Köyhillä ei ole varaa palkata mainostoimistoja eikä ostaa mediataloja.

”Länsimainen vapaus” tarkoittaa rahanvaltaa

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Bolshevismi ottaa vallan jos sananvapaudesta tulee pelkkää vihapuhetta.

Kokoomus on siis ihan oikealla asialla.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Taidan vapaaehtoisesti skipata Kokoomuksen, ei tuu ääntä täältä. Nih. Valta mennyt pahasti kupoliin näillä ääri Liberaaleilla. Mulqvisteja.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Suomen nykyinen valtapuolue paljastaa rumat, sananvapaudenvastaiset kasvonsa nyt suoraan koko kansalle. Tämä on tärkeää, ettei illuusiona kuvittele sanavapauden rajoituksen moottoreiksi jotain hurmahenkisiä, mutta valta-asemavapaita pienpuolueita. Mutta ei tämä mitään uutta ole kokoomukselta. Ei se 1920-30-luvulla ollut alkuunkaan mikään sananvapauden puolustaja ja sodan jälkeenkin se on sitä puolustanut samassa hengessä kuin IKL 1939, eli pelosta, että rajoituksia voidaan käyttää sitä itseään vastaan. Nyt se ei tätä pelkoa tunne.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

TV esitti ohjelman Kiinasta 1960-80 -luvuilla. Siellä toteutettiin "punakaartilaisten kulttuurivallankumousta" monin eri muodoin, kun haluttiin keskittää valta yhdelle ajatusmaailmalle eli puolueelle ns. yksiin käsiin. Tätä palveli mm. valvonta, urkinta, uhkailu ja sensuuri.
---
Nyky-Euroopassa voi varsin helposti nähdä EU:ssa "puna-viherkaartien kulttuurivallankumouksen" piirteitä, joissa käytetään useita eri keinoja hajottaa ensin kansoja ja yhteisöjä, jotta ne putoaisivat kuin kypsät hedelmät totalitarismin keskusjohtoiselle alttarille.

Sen alttarin takana häärii valmiina yksisilmäinen, poliittinen sensuuripapisto, joka syöttää ihmisille kiviä leivän sijasta ja juottaa katkeraa kalkkia laatuviinin sijasta. Kriisejä kriisin perään.

Eikö ole yllätys, että Kokoomus haluaa päästä tässä jaolle, vaikka se +20 vuoden korpivaelluksensa (yleisistä syistä johtuen) tarpoi hallituksen ulkopuolella? Silloin Neuvostoliiton ja itäblokin palvonta (olemalla paavillisempi kuin paavi itse) palveli ei suinkaan pelkästään pyyteetöntä tavoitetta päästä vallankahvaan. Se oli typeryyttä.
Neuvostovastaisuutta yritettiin jopa kriminalisoida.

Työrukkasina toimivat tuolloin ns. remonttimiehet, joista moni on jo katunut typeryyksiään. Nyt puuhamiehinä ja -naisina ovat avoimesti Kokoomuksen koneiston läpäisseet nappulaliigan jäsenet eli virallinen puoluejohto perässähiihtäjineen ja laahuksenkantajineen.

Toverituomioistuinten tavoin, ensi vaiheessa tukitaan suut ja takavarikoidaan kynät. S. J. Lec'iä lainaten: "Luteita alkaa pesiytyä jopa maailmankuvan kehyksiin".

Kokoomuksen pitäisi hävetä nykytilaansa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Hitsi kun olisin tiennyt, olisin voinut mennä sinne kyltin kanssa (Opetelkaa uimaan). Samaisesta kyltistä sai Lokka syytteet kun teki Oulussa! :)

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Sananvapautta voi pitää demokratian ilmapuntarina. Sen näyttäessä matalapainetta, on harmaata, tuulista ja sataa. Ilmapuntarin näyttäessä korkeapainetta taivas on kirkkaana. Toivottavasti taivas pysyy kirkkaana, että emme joudu varoittavana esimerkkinä Turkin tielle.

Sananvapaus sisältää oleellisena osana myös sananvastuun.

Tässä on hyvä muistaa perustuslakimme lisäksi myös Euroopan ihmisoikeussopimus. Suomi hyväksyi sopimuksen toukokuussa 1989 ja se astui voimaan 10.5.1990.

10 artikla

Sananvapaus

1. Jokaisella on sananvapaus. Tämä oikeus sisältää vapauden pitää mielipiteitä sekä vastaanottaa ja levittää tietoja ja ajatuksia alueellisista rajoista riippumatta ja viranomaisten siihen puuttumatta.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Jos vihapuheelle jollain ilveellä keksitään määritelmä ja rajat, sitä ei voisi enää käyttää kriitikoiden hiljentämiseen. Mitään halua siihen ei poliitikoilla ole, koska vihapuhe on hyvä leimaisin nyt kun rasisti-kortti menetti merkityksensä kuin tuhat kertaa lantrattu Mehukatti.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

"Monen ihmisen auto on tuhoutunut, eivätkä he pääse töihin ja menettävät paljon rahaa, jatkaa kokoomusjohtaja."

Lainaus Ylen nettiuutisista https://yle.fi/uutiset/3-10351571 ja ruåttin Kokoomuksen puheenjohtajan Ulf Kristerssonin komentti autopoltoista omilla Facebook sivuillaan.

Tuon lauseen kun pilkkoo ajatellen ja vetää siitä aasinsillan meidän kotoisten Kokoomuslaisten ulosantiin Kuopiossa. Jotenkin siinä on samanlaista. Huvittavaa ja pelottavaa...samaan aikaan.

Paasikivi aikoinaan kaivettiin väkisin KOP:n johtokunnan saleista pelastamaan Kokoomus kun IKL oli pesiytynyt puolueeseen. Tarina kertoo, että herra oli lukinut itsensä patteriin kiinni ja oven karmit kynsissä kiinni tuli puoluekokokukseen, ja eroitti IKL:n edustajat saman tien puolueesta. Kannatusluvuista viis.

Tämän päivän Kokoomus on jotain muuta. Suursuomi ei ole liiketaloudellisesti tietenkään kannattava. Suomalaisten veronmaksajien tuottama kassavirta ja sen ohjaaminen pois kansan hyvinvoinnista lienee Kokoomuksen prioriteeteissä ykkössijalla.

Jokin tuossa puolueessa mättää. Jos ajatellaan vaikka sote uudistusta, jos se olisi toteutettu kuten hallitusohjelmassa sovittiin. No problem, etenisi hyvää vauhtia. Vaan ei Kokoomuksen piti vääntää kolmen palikan idea nurinpäin ja Kepu teki diilin. Hullua hommaa...

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Paasikivi aikoinaan kaivettiin väkisin KOP:n johtokunnan saleista pelastamaan Kokoomus kun IKL oli pesiytynyt puolueeseen. Tarina kertoo, että herra oli lukinut itsensä patteriin kiinni ja oven karmit kynsissä kiinni tuli puoluekokokukseen, ja eroitti IKL:n edustajat saman tien puolueesta. "
Brusin väite on silkkaa roskaa. Sinällään harmiton mutta naurettava. Tarinaniskijänä hän on kehno.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Hyvä Reijo näin se meni. Toki tarina on Karikoroitu, sen myönnän. Silti siinä on ydin ja ei sitä kantsi sivuuttaa.

Olen valmis jatkamaan teidän peikkojen kanssa aiheesta kuin aiheesta. Koska tahansa.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Arto. Hurjaa on meininki, jos ei kehdata tappaa kaikki poikalapset maasta, niinkuin aikanaan, isot, todellisuudessa, tosi pienet hallitsijat tekivät. Nyt tapettaisiin sana kansan suusta, kun ei heillä itsellä ole rohkeutta tulla puhumaan, kaikkia meitä koskevia ja jokapäiväiseen elämään vaikuttavia asioista, julkisesti. Saatanan yksi vahva ase on mykkä henki. Yleisesti sanotaan ja hyväksytään, terveessä ajattelussa sanonta: Puhutaan se auttaa. Olisitteko niin hyviä ja laskeutuisitte sieltä norsunluutorneistanne tänne, rahvaan kansan pariin keskustelemaan? Nuo suunnitelmanne ei ole Jeesuksen Kristuksen Hengestä lähtöisin. Meille on kuitenkin sanottu; Olkoon teillä se mieli kuin Hänellä oli. Ei Hän katsonut saaliikseen olla Jumalan kaltainen, vaan nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen Isänsä tahdolle. Ei saatanan tahdolle. Olkaa ystävälliset ja miettikää ja rukoilkaa tekin meidan kanssamme, että me jokaisena vuorokautena palvelisimme oikeaa, meidän puolesta kuollutta Herraa. Hän lupaa olla heikoissa väkevä. Tämänpäiväinen poliittinen, valtionhallinnollinen tilanne on vähän, niinkuin perhe-elämässä, jossa ei rukoilla ylhäältä apua, eikä avoimesti yhdessä keskustella. (Mykkäkoulu.) Siunaten Lasse Hietanen.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jos olisin HS:n päätoimittaja joutuisin julkaisemaan pääkirjoitussivun yliönä mitä vain jos jutun allekirjoittaneeksi merkittäisiin Jyrki Katainen & Häkämies, tai Tarja Halonen jonkun naisen kanssa kv-naisurheilusta, tai Seppo Kääriäinen yhdessä Arto Satosen kanssa.

Kääriäinen näyttää lopulta vetäisseen herneen nenäänsä siirtyen Kirmalle kirjoittelemaan omia tarinoita. Minä olen tehnyt sitä jo monta vuotta.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

”Vihapuheen, rasismin, nettikiusaamisen ja väkivaltaan yllyttämisen lisääntyminen niin nettikeskusteluissa kuin julkisilla paikoillakin on ilmiö, joka repii yhteiskuntaamme ja lisää turvattomuuden tunnetta”.

Tätä kokoomuslaista näkemystä ei Luukkanen hyväksy. Mitä vikaa tuossa on?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Todellisuudessa humanitaarinen maahanmuutto repii yhteiskuntaa ja lisää turvattomuuden tunnetta, mutta eipä kokkareet halua tunnustaa tosiasioita, VOKeista tulee liikaa rahaa kavereille.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Ei kai siinä muuta vikaa ole kuin se, että siinä vaihdetaan syyn ja seurauksen paikat toisinpäin. Todellisuudessahan Suomeen saapunut islamilainen väkivalta ja rasismi aiheuttavat vihaa, eikä toisinpäin.

Pentti Kupari

Vihapuheen kitkemisen sijasta minusta olisi otollisempaa kiinnittää huomiota väkivallan ja väkivaltaisen käyttäytymisen kitkemiseen. Se on mielestäni paljon suurempi uhkatekijä. Asiaa selvästi pimitetään ja monista tilanteista vaietaan. Lainsäädäntö on jo olemassa, jota käyttämällä saadaan laittomat uhkaukset, kunnian loukkaukset yms. tuomittua. Vihapuhehössötys johtaa pahimmillan siihen että ihmisiä aletaan vainoamaan vääristä mielipiteistä, jolloin sananvapaus on mennyttä.Sitä itseasiassa jo tapahtuu maassamme.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Saulislovakiassa kirjailijat ahertavat juniorikielellä kustantajan pyytämää, Salesta, Urhosta, sodasta, Marskista, Saulista ja Jennistä, kirjallisia hahmoja. Katajanokan vankila, sotasyyllisyysoikeus vai vääryys, kustantaja seniorimielellä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Katsoa tapittamme Venäjää, vaikka kuulumme historiallisesti länteen.

"Logiikka vie sinut A: sta B: hen. Mielikuvitus vie sinut kaikkialle muualle." Albert Einstein

Käyttäjän lahtipe1 kuva
Petri Lahtinen

Sananvapautta yritettiin rajoittaa menneinä vuosina lapsipornon perusteella. Sinänsä pragmaattiselta kuulostava perustelu, kukapa ei nyt kaikkea pahaa vastustaisi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset