Arto Luukkanen

Henkist holhontaa Turuus...

Ihminen haluaa muistaa ja tuntee sitkeästi niin ilot kuin surutkin.

Kansakuntamme hellii itsepäisesti muistossaan niin ensimmäistä jääkiekkokultaa vuodelta 1995 (”Det glider in”) samoin kuin UKK:n hautajaisia vuodelta 1986 tai Estonian onnettomuutta vuodelta 1994. Täysikasvuinen kansakunta kokee ja ymmärtää surun, anteeksiannon, murheen, ja raivon tunteita eivätkä viisaat päättäjät pyri mestaroimaan niitä. Ihmisillä on oikeus tunteisiinsa.

Kun valta kieltää muistamisen

Noin vuosi sitten Turussa eräs terroristioletettu olio viilteli ihmisten kurkkuja auki. Turun kaupunki ja maamme päättäjät eivät kuitenkaan halua muistella sitä.

Poliittisista syistä pidetään parempana sitä, että suru tukahdutetaan ja peitetään. Nykyinen valta haluaa päsmäröidä surua. Silloin vuosi sitten ihmiset toivat spontaanisti kukkia ja kynttilöitä torille.

Se oli ilmeisesti väärin sillä Turun kaupunginjohtaja Minna Arve sanoo, ”että uhrien ja heidän läheistensä kunnioittamiseksi on parempiakin keinoja.” (https://www.ksml.fi/kotimaa/Turun-kaupunginjohtaja-Ty%C3%B6ll%C3%A4-suvaitsevaisuuden-puolesta-kunnioitetaan-terrori-iskun-uhreja-parhaiten/1242150). Kaupungin poliittiset puolueet ( ei PS) allekirjoittivat peräti kannanoton, jossa todettiin, että ” iskun vuosipäivää ei saa käyttää hyväksi väkivaltaisen rasismin levittämisessä”. (https://www.turkulainen.fi/artikkeli/695191-turun-valtuustoryhmilta-yhte...)

Henkinen holhous – suomettumisen perisynti

Kyseessä on perinpohjin suomalainen ilmiö ja liittyy vanhaan suomettumisen traditioon kansalaisten henkisestä holhoamisesta. Sodan jälkeen virallinen Suomi pyrki hyssyttelemään aggressiivisen itänaapurin imperialismia. Asioista ei voinut puhua niiden oikeilla nimillä. Neuvostoliitto ei voinut olla paha. Jälkisuomettunut Suomi ja Suomen Turku jatkaa tätä tekopyhää valikoivan unohtamisen traditiota.

Läntisissä demokratioissa tällainen ihmisten paapominen ei ole mahdollista. Esimerkiksi Espanjassa miltei samaan aikaan tapahtunutta murhenäytelmää (La Rambla) ei peitellä tai hyssytellä (https://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/art2478283).

Kukaan ei ole Espanjassa kieltänyt ihmisiä tuomasta kukkia iskupaikalle. Kukaan Espanjassa ei usko päsmäröintiin tai siihen, että muistaminen yllyttää ”rasismia”.

Meikäläinen henkinen holhous on ihan kotimainen juttu.

Luvassa provokaatioita ja poliittista Musta-Pekkaa?

On aivan selvää, että kukaan tervejärkinen ihminen ei halua organisoida minkäänlaisia hulinoita tämän varjolla. Uhkauksien, julkilausumien ja provokaatioiden tarkoituksena lienee pelottaa tavalliset ihmiset pois torilta ja langettaa poliittinen ”Musta-Pekka” joidenkin ihmisten ja erityisesti erään puolueen päälle. Periaatteena on se, että joka tuo kukkia torille on natsi.

Toivottavasti huomenna Turussa ihmiset näyttävät, että sensuuriherrat tai jotkut ääriliikkeet eivät voi pelottaa tai päsmäröidä kansalaisia ja että missään tilaisuudessa ei suvaita väkivaltaa.

Arvokas ja hyväntuulinen käytös olisi oiva näyttö suomalaisten poliittisesta viisaudesta.

Ei lähdetä mukaan ääri-arveluttavaan ja ääri-suomettuneeseen henkiseen holhoukseen!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Laura Huhtasaari

"Periaatteena on se, että joka tuo kukkia torille on natsi." Eli myös uhrien omaiset?

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

ikävä kyllä retoriikka on sellaista...

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Mikä ihmeen ongelma tässä nyt taas on? Ei kai kukaan kiellä tuonne kukkia viemästä saati siitä syytä rasistiksi? Pohjoismaista vastarintaliikettä joku saattaa kutsua rasistiseksi, mutta siihenkin saattaa löytyä jotain muita syitä kun kukkien vieminen iskupaikalle.

Ikäväähän tässä on se, että muistamisen sijaan vuosipäivää käytetään omien poliittisten päämäärien ajamiseen. Siitä tämä blogi ja Huhtasaaren kommentti on hyvä esimerkki. Siihen teillä on kuitenkin oikeus eikä Turun valtuustoryhmät ole sitäkään kieltämässä. Tuskin Luukkanenkaan kuitenkaan haluaisit käyttää vuosipäivää hyväksi väkivaltaisen rasismin levittämiseen? Sehän se oli se asia mitä nuo valtuustoryhmät paheksuvat.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #7

En nyt ihan saanut kommnetistasi selvää mistä puhut. Puhutko 188-Kukkavirta -muistotilaisuudesta vai PVL:n mielenosoituksesta? Vai elätlö mediaumpiossa, jossa nämä eivät erotu mielessäsi?

Olen itse järjestämässä tuota Kukkavirta-tapahtumaa, ja mikäli väität sitä joksikin "väkivaltaisen rasismin levittämiseksi", haluan sinulta sen kirjallisena.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #25

?

Tuossa valtuustoryhmän kannanotossa on mainittu vain PVL ja minun kommentissa on mainittu vain PVL, joten puhun PVL:stä. En ihan täysin nyt näe miten kommenttini voi tulkita niin, että väitän Kukkavirta-tapahtumaa (mikä se sitten ikinä onkaan) väkivaltaisen rasismin levittämiseksi. Ilmeisesti tämän kuitenkin pystyin tulkitsemaan väärin. Pyydän anteeksi ja toivotan onnea järjestämällesi tapahtumalle.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #35

Älä Anton turhaan pyytele anteeksi. Itse en ollut moisesta koskaan kuullutkaan mutta järjestäjänä on näköjään "Kansallismielisten liittoutuma" ja tapahtuman sivuilla sanotaan mm että:

"18.8.2017 oli päivä, jolloin Suomi otti askeleen kohti monikulttuurista unelmaa ja liittyi Euroopan uuteen normaaliin."

Näyttää niiltä samoilta isämmaallisten partioilta kuin muutkin tuollaiset. Mahtavatko kaikki omaiset olla ihan iloisia että juuri nämä käyttävät "uhrien muistamista" omien nuivien agendojesna ajamiseen?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #35

Sori herkkähipiäisyyteni, mutta ymmärrän tuon sekaannuksen, koska tuo Luukkanenkin sotki kukat tähän keskusteluun valtuustoryhmien pamfletista.

Kun itse on seurannut äärivasemmiston nostamaa kiihkoilua tuolle päivälle, ei ole voinut välttyä havaitsemasta assosiaatiota, jonka tietyt ääriainekset ovat koettaneet saattaa PVL:n (aivan muista syistä juuri tälle päivälle osuvan) mielenosoituksen ja Turun terrori-iskun muistopäivän Kukkavirta-kulkueen välille.

Epäilemättä, kulkueessa tullaan näkemään joitain PVL:nkin ihmisiä, mutta toivoisin näkeväni siellä myös "ihmisläheisiä" vasemmistolaisia, kunnioittamassa terrorin uhrien muistoa ja sanomassa mielessään sen, mitä pitääkin: "Nie wieder".

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Tuplan poisto. Yksi kerta riittänee.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Huhhuh...”ikävä kyllä retoriikka on sellaista” ....Olen järkyttynyt mitä potaskaa voi dosentti-tasoinen ihminen suustaan päästää, itkettää vai naurattaa. Ja Huhtasaari tyylinsä mukaan ymmärtää dosentin oman ”retoriikan” täysin väärin ja uhriutuu.

Jouni Kaskiharju

< sarkasmia >
Näen jo Turun sanomien otsikot:
"Uhrien omaiset kokivat kauhunhetkiä Turun torilla:

Vuosi sitten tapahtuneen puukotuksen uhrien omaiset joutuivat antifasistien hyökkäyksen kohteeksi tuodessaan kukkia torille huutomyrskyn saattelemana 'Ei natseja Turkuun!' "
< /sarkasmia >

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Kyllä Kaskiharju on aivan sekaisin. Vastaa hyvin toki Luukkasen vitsinikkarointia.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #23

Kalinen ei sitten varmaan ole sekaisin, vaan selvästi pihalla?

Kaskiharjun "vitsi" osoui kohdalleen, tuo skenaario on muuten ihan validi, mutta että se päätyisi WanhaWaltaValeMediaan tuollaisena, on toiveajattelua.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Kröhöm, sarkasmi toimii parhaiten kun sitä ei merkitä sarkasmiksi.

Mutta ihan miten sinua huvittaa, sana on vapaa. Ainakin toistaiseksi, ja ainakin jossakin määrin.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #38

Kröhöm, sarkasmikiin pitää nykyisissä oloissa merkitä sarkasmiksi, koska muuten siitä saa DEMLAn kimppuunsa ja ne syyttäjät eivät ole ymmärtävinään minkäänlaista huumoria.

Minustakin on ikävää, että älyllisyys katoaa ilmaisusta sananvapauden katoamisen mukana :-(

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #47

# 47

Haluasin mieluusti kuulla esimerkkejä tapauksista joissa sarkasmisymbolien poisjättö on johtanut demlan aloitteesta oikeusjuttuihin. Käsitin että nyt ei puhuta erillistapauksista vaan kyseessä on ilmiö.

Onneksesi sulla on nyt kuitenkin esittää meille kirjo tapauksia joista muodostuisi trendi.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Blogissa luodaan kuva siitä, että joku Suomessa olisi kieltänyt kukkien tuomisen toteamuksella:
"Kukaan ei ole Espanjassa kieltänyt ihmisiä tuomasta kukkia iskupaikalle."

Tämä kommentti jatkaa samaa linjaa. Kenen periaate on kyseessä?

Kuka on kieltänyt tuomasta kukkia Suomessa? Pikavilkaisulla en löytänyt mitään tätä tukevaa artikkeleista.

Lisäksi minua kiinnostaisi, mitä perussuomalaisilla on tätä lainattua kannanottoa vastaan: "iskun vuosipäivää ei saa käyttää hyväksi väkivaltaisen rasismin levittämisessä”

Mikä siinä on väärin kannaltanne? Haluatteko sitä käytettävän tuossa tarkoituksessa ja onko se siis ok?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Vastaan, vaikka en olekaan Turun Perussuomalaisia:

On oikein ja vastuullista toimintaa Turun Perussuomalaisilta olla allekirjoittamatta tuota vihapuhetta, jonka laatijat lienee (anti)fasisteja, siis niitä harvoja oikeita terroristeja tässä maassa.

Kuka ratsastaa vuosipäivällä? Onko kukaan WanhaWaltaValeMediassa edes yrittänyt selvittää, miksi PVL osoittaa mieltä juuri 18. elokuuta?

Jopa minäkin sen tiedän, mutta ilmeisesti meidän toimittelijoilla on sen verran hyvä #faktankarsastus, että heille se ei ole valjennut, tai se pahempi vaihtoehto: he haluavat salata sen tiedon.

Joskus kannattaa edes yrittää päästä sieltä omasta kuplastaan ulos sen verran, että keskustelee muissa kuplissa elävien kanssa muutakin kuin
- Rasisti!
- Suvakki!
- Äitis on!

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #27

Voisitko tarkentaa mikä on mielestäsi tiedotteessa vihapuhetta? En oikein löydä siitä sellaista.

Eiköhän ihmisillä tässä maassa ole varsin hyvin tiedossa mitä ko päivänä tapahtui, joten salailuteoria on lähinnä huvittava. Ei siihen kovin kummosta selvittämistä tarvita.

Kuka siis on kieltänyt tuomasta kukkia kuten annetaan ymmärtää? Jäi tuo osuus vastaamatta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Näin naapurissa ongelmaa käsitellään, siinä demokraattisemassa.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/stockh...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jouko. Juuri näin. Siellä on konsertteja ja ym. Ei ole kuulema rasismia.

Merja Fager

Mä olen sitten natsi, sillä aion viedä kukkia huomenna!

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Näemme kukkienlaskupaikalla. Jos siksi olemme "rasisteja", täytyy vain iloisin mielin todeta, että onpa sana kokenut melkoisen merkityksenmuutosen, kun tarkoittaa tuntevia, älykkäitä, sivistyneesti käyttäytyviä kunnollisia kansalaisiamme.

Ai niin, täytyy vielä hieman laajentaa tuota rasisti-sanaa: tiedän ystäviäni, jotka ovat tulossa paikalle, mutta eivät ole kansalaisiamme. Rasisti tarkoittaa siis myös esimerkiksi ruotisa, venäjää, arabiaa tai farsia äidinkielenään puhuvia fiksuja ihmisiä keskuudessamme.

Eläköön uusi rasismi!

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Ette sitten ymmärtäneet että Luukkanen tahallaan provosoivasti ymmärtää väärin tiedotteen ja väänsi siitä oman versionsa. Näin helppoa on ihmisiä manipuloida.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Käytännössä Turun kaikki valtuustoryhmät, paitsi persut, tuomitsevat uusnatsien suunnitteleman haudoilla hyppimisen.

Persujen Tavio taas vaatii "lisää kuria ja järjestystä". Epäselväksi jää, miten uusnatsien marssi sitä lisää.

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4055289/Turun...

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Vastasinkin jo, haudalla hyppii fasistien joukko, joka tuon kaikkien muiden ryhmien allekirjoitukset narranneen julistuksen on laatinut. En selitä toista kertaa, lue toisaalta tästä virrasta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Oma tilaisuutesi "kunnioittaa uhreja" ajamalla nuivaa agendaa. Tilaisuus ei näytä muistavan uhreja vaan teille "18.8.2017 oli päivä, jolloin Suomi otti askeleen kohti monikulttuurista unelmaa ja liittyi Euroopan uuteen normaaliin."

"Marokkolainen terroristi murhasi Turun kauppatorilla kaksi naista jumalansa nimissä ja haavoitti useita muita ihmisiä. Hän oli tullut turvallisesta Saksasta Suomeen turvapaikanhakijana. Hänen radikaalista käytöksestään ilmoitettiin poliisille, mutta vihjeeseen ei reagoitu.

Vuosi on kulunut, ja jihadisti on juuri tuomittu Suomen ensimmäisestä terrori-iskusta viettämään vankeinhoitolaitoksessamme noin 15 vuotta. Suomen valtiovalta ei ole tehnyt yhtään mitään ehkäistäkseen vastaavien tekojen toteuttamisen. Sen sijaan suomalaisten tavallisten ihmisten kirjoitetut tai lausutut tunteet tuomitaan vihapuheena."

Eipä tuossa uhreja muisteta. Pthyih helvetti mitä jengiä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #39

Tuon sanojen asettelun perusteella siellä todellakin muisteltiin terroristia, ei uhreja. Mutta ilman terroristien muistelua koko perussuomalaiselta politiikalta putoaisi pohja pois.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Muistella ja kunnioittaa Turun puukotuksen uhreja voi vaikka joka ikinen päivä, jos niin haluaa. Sen sijaan jokin virallinen seremonia on jo arveluttavampaa. Mihihin vedetään raja? Ovatko kaikki ihmishenkiä vaatineet tapaukset ja rikokset sitten samalla viivalla, vai pitääkö tekijän olla turvapaikanhakija, jotta virallinen muistohetki suotaisiin?

Den glider in.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Erikoista NewSpeak:iä harrastat.

Omalta osaltani tämä on kolmas muistotilaisuus tälle vuodelle, jossa olen mukana. Mutta eihän sinua kiinnosta muu kuin uhrien tai syyllisten etnisyys?

Okei, pajastan salaisuuden, niissä kahdessa muussa syylliset ovat (tietääkseni) olleet etnisiä suomalaisia. Minulle sillä tosin ei ole väliä, ehkä sinulle on?

Nythän virallinen muistotilaisuus nimenomaan kieltäydyttiin järjestämästä, ilmeisesti koska tekijä on turvapaikanhakija? Koeta jo päättää oletko rasisti?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Jos ei halua holhontaa, älkää toimiko kuten ihmiset, joita pitäisi holhota. Jos ei ymmärrä miksi natsien haudalla hyppimistä ei kannateta, niin kyllä siinä kummasti kyseenalaistuu kyseisten ihmisten kyky selvitä elämästä ihan omin aivoin.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Jo kolmas kerta, kuka tanssii haudoilla? Katso aiemmat kommnettini.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Periaatteena on se, että joka tuo kukkia torille on natsi."

Tämä aivoitus on pelkästään Luukkasen omasta päästä lähtenyt pumppa. Ja siihenkös Huhtasaari oitis veti vainun. Muuta sanottavaa ei sitten ollutkaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Lasketaanko aikaa kuinka kauan menee Huhtasaaren omaan ulostuloon tyyliin:
"Surevat omaiset leimataan natseiksi!"

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä tää persujen touhu alkaa olla jo niin paksua, että saas nähdä mitä vielä ennen vaaleja nähdään, kun kannatus laskee niin hermo pettää.

Kannattaisi hetki miettiä ennenkuin tälläisia tekstejä ulostaa, en millään tahdo uskoa, että blogisti olisi näin alas vajonnut, asiantuntemusta Venäjästä löytyy, ja niitä blogeja voi jopa suositella, mutta nyt tuntuu, että joku ihme maanisuus on vienyt koko järjen mennessään.

Huhtasaaren seuraaminen kirjoitustyylissä, ja normaali persu-uhriutuminen ei ole järkevää tomintaa, Huhtasaarelta nyt on tottunut näkemään niin ala-arvoista höpötystä, että se nyt ei enää aiheuta kuin naurunpyrskähdyksiä.

Kirjoita Luukkaanen tosissasi, kirjoita aiheesta, ja kirjoita ilman kiihkoa, tällaiset blogit alentavat arvoasi selvästi.

Haluatko tosissasi olla Hakkarainen tai Huhtasaari?

Vastarintaliike sanan pitäisi kertoa kaiken, siihen ei blogia tarvita

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Olipa normi oskennus. Arto julkaisi hyvän tekstin, josta näemmä ei ole sisällöllisesti mitään korjattavaa sinullakaan?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ei petteri näytä lukevan blogien tekstejä. Hän sen sijaan kirjoittaa kommenteikseen joka kerta jotakin 'persuja' solvaamaan tarkoitettua, liittyi se asiaan tai ei.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Arto. Pidin. Sain tässä runon. tahdon sen jakaa teille; Ken kukkia kantaa, hän rakkautta antaa, niin Luojaansa kohtaan, kuin rakkaitaan.

Hän varmasti tietää; Ken' tietänsä johtaa, kenen kanssa hän taivahan saavuttaa.
Vaikka maailma ympärillä, huutaa ja ryskää, vaik' saatana heitä noin tanssittaa. Hän olla saa vakaa, sen Sanansa takaa ja kädestään pitää, hän iäti saa. Lämpimin, Siunaavin terveisin Lasse Hietanen.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Lainataan tähän Turun Sanomia:
"Turun valtuustoryhmät julkistivat torstaina illalla yhteisen kannanoton, jossa tuomitaan Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen lauantainen marssi kaupungin keskustassa. Lauantaina on kulut tasan vuosi puukkoiskusta, joka vaati kahden ihmisen hengen.
– Ilmaisemme syvän huolemme ja paheksuntamme lauantaiksi 18. elokuuta suunniteltua suomalaisen uusnatsijärjestön Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen marssia kohtaan.
Kannanoton ovat allekirjoittaneet kokoomuksen, vihreiden, Sdp:n, Vasemmistoliiton, keskustan, Rkp:n, kristillisdemokraattien ja Sinisen tulevaisuuden valtuustoryhmät. Ryhmien mielestä "iskun vuosipäivää ei saa käyttää hyväksi turkulaisen rasismin levittämisessä".
Allekirjoittajien joukosta puuttuu Perussuomalaisten kolmehenkinen valtuustoryhmä. Sen puheenjohtajana toimiva kansanedustaja Ville Tavio lähetti perjantaina asiasta lausunnon.
– Asioiden korjaaminen on mahdollista vasta, kun lopetetaan kaunistelu ja tunnustetaan tosiasiat. Kyseessä oli terrori-isku, jonka motiivina oli jihadismi ja iskun taustasyy oli huono maahanmuuttopolitiikka. Suomi voi estää vastaavat iskut tulevaisuudessa vain lisäämällä kuria ja järjestystä siirtolaisuuteen, Tavio kirjoittaa."

Tuosta artikkelista saa selvän kuvan siitä mistä on kysymys. Jos persujen kansanedustaja Tavio, kansanedustaja Huhtasaari ja kaiken maailman dosentti Luukkanen haluavat osallistua natsien kulkueeseen niin menkää rohkeasti mukaan.

On tietysti erikoista, että persut kaipaavat uusnatsien kuria ja järjestystä. Hyvä, että teidän todelliset mielipiteenne tulevat julki!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Minkään muun puolueen sanomana toi olisi tietenkin iso yllätys ja närkästyksen aihe.
Persuille natsien komppaaminen on "uusi normaali".

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

"Tuosta artikkelista saa selvän kuvan siitä mistä on kysymys."

Voi olla, mutta se kuva ei vastaa realiteetteja.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Eipä blogi taida vastata todellisuutta ollenkaan...

Jyrki Åland

Kiitos Artolle hyvästä kirjoituksesta.
Sille on omat syyt, että emme olleet valtuustoryhmien yhteisenkannanoton takana. Mikäli kaupunginjohto olisi ollut hereillä ja myös Turkuun olisi järjestetty kaupungin toimesta muistotilaisuus, niin olisimme säästyneet tältä kaikelta öyhötykseltä. Kaikissa muissa kaupungeissa on muistettu, mutta ei Turussa. Tämän kaupungin päättäjät ovat antaneet liikkumavaraa äärijärjestöille ja tarjonnut niille oivan mahdollisuuden olla esillä. Nyt on turhaa jälkeenpäin rutista, kun on maito maassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ai että Turun terrori-iskun uhreja on muistettu kaikissa muissa kaupungeissa paitsi Turussa? Ihanko totta? Mistä se kynttilämeri sinne torille viime vuonna tuli?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Tämän kaupungin päättäjät ovat antaneet liikkumavaraa äärijärjestöille..."

Siinä sen nyt kuulitte. Kaikkien muiden ryhmien vika kun persut komppaavat uusnatseja. Turha rutista.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Jyrki Ålander voisi kertoa ne syyt, joiden vuoksi he eivät olleet valtuustoryhmien kannanotossa mukana. Olisiko syynä se, että noiden "vastarintapölhöjen" joukoissa on ns. omaa väkeä liian kanssa? Mutta uskalla Jyrki tunnustaa väriä ja marssi omiesi joukoissa!

Jyrki Åland

Niin tarkoitin vuosimuistamista. Kuten mm Tukholmassa tehtiin, johon myös kuninkaalliset osallistui.

Mitä tulee kukkiin ja kynttilöihin, niin aika nopeasti ne kärrättii roskikseen. Paikalle istutettiin yleisönpyynnöstä muistopuu, joka sittemmin syksyn pimeinä iltoina vähin äänin siirrettiin pois. Nyt kyseinen puu löytyy jos hakemalla hakee Turun tähkäpuistosta. Tämänkin paikallistamiseen tarvittiin puutarhurin apua, joka ei itsekään sitä heti löytänyt.

Perin kummallista oli, että valtuusto ei pitänyt hiljaista hetkeä ja terrori-iskusta ei saanut keskustella salin puolella.

Muistaa hiljaisesti on sama kuin unohtaa kuoliaaksi.

Toni Tamminen

Kiitti Arto blogista, sytytän kynttilän huomenna. Arvet muistuttavat meitä aina tapahtumista, vaikka Arvet yrittävät saada myös asian unohtumaan.

Käyttäjän PanuRaatikainen kuva
Panu Raatikainen

Jotenkin käänsin irtisanoutumisen natseista suomettumiseksi... Aikamoinen älyllinen häränpylly.
Kaikki täyspäiset ihmiset osaavat kyllä tehdä oikeat johtopäätökset siitä, että persujen on taas kerran aivan mahdotonta irtisanoutua natseista.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Kaikki täyspäiset ihmiset osaavat kyllä tehdä oikeat johtopäätökset siitä, että Raatikaisen on taas kerran mahdotonta irtisanoutua idiotismista.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Sinne voi käydä jättämässä muistokukat -ja kynttilät ihan ihmisten aikaan. Itseäni hävettäisi mennä natsien joukoissa muistelemaan tätä surullista tapahtumaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Unohtamallako uhreja muistellaan? Ruotsissa on tehty kaikkensa mamujen syrjäytymisen ehkäisemiseksi ja kiitokseksi saavat väkivaltaa ja mellakoita. Vihervasemmisto ei hyväksy todellisuutta ja pyrkii unohtamalla ja tosiasioiden kieltämisellä ajamaan järjenvastaista agendaansa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Mielestäni omaisille, heidän sukulaisilleen, ystävilleen ja muulle kansalle soisi kukkien tuonnin, mutta Politiikot pitäkööt näppinsä erossa, varsinkin "ne" jotka ovat tähän maahan päästäneet terroristeja.

Politiikot ja virkakoneisto on vastuussa näistä kuolemista ja loukkaantumisista. Heidän kuuluu taata turvallisuus tässä maassa. Viesti oli kylmä: Otan osaa, mut ku sulla on samanlaiset mahdollisuudet kuolla liikenneonnettomuudessa.

Tosin liikenneonnettomuus ei koskaan ole hyvin suunniteltu ja toteutettu massamurha.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Enää puuttuu se, että persut hyväksyvät vastarintaliikkeenkin ja ovat huolissaan, kun sitä ollaan kieltämässä.

Terhi Kiemunki tuon tapahtuman järjestäjissä pitäisi jo kertoa kaikille mistä siinä on kysymys.

Mutta kaikki on sallittua nykyään persuille, huomiota on saatava keinolla millä hyvänsä.

No onneksi kyseessä on pikkupuolue, jolla ei ole enää mitään arvovaltaa jäljellä.

Luukkanen on Huhtasaren ohella tämän uuden normalin esikuvia.

Erot vastarintaliikkeeseen pikkuhiljaa häviävät.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#49.

Kyllä ne ovat jo hyväksyneet ja omineet: Immosen uskolliset soturit.

Risto Koivula
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Meillä vaimon kanssa on ollut tapana piipahtaa Turun torilla lauantaisin ja silloin myös usein olen tavannut tuon surmansa saaneen nuoren naisen torin yläkulmassa nostuani parkkiluolasta torille. Tuo nuori nainen lähestyi meitä muutaman kerran tarjoten oman uskontokuntansa julkaisuja, kieltäydyimme kohteliaasti ja palkaksi saimme aina kauniin hymyn. Nyt tuota edesmennyttä nuorta, vain lyhyen aikaa aviossa ollutta naista, käytetään säälimättä hyväkseen ajattaessa omia sairaita aatteitaan, hävetkää. Kun Turun kaupunkia arvostellaan siitä, ettei se järjestä mitään tapahtumaa tuon hirmuteon vuoksi, niin oletteko varmoja siitä, ettei noiden kahden uhrin omaisiin ole oltu yhteydessä. Vaalien lähestyessä Luukkanen näköjään laskee blogiensa rimaa aina vaan alemmas ja alemmas.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Erinomainen ajatus tämä muistotilaisuus, suurin osa suomalaisista ei halua terroristeja Suomeen ja nämä laittomasti maassaolevat on pikimmiten palautettava kotiinsa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset