Arto Luukkanen

Kun toimittaja valehtelee ja salainen poliisi suhmuroi

Klassinen kysymys.

Eikö vallassa olevan poliitikon pitäisi aina usuttaa salainen poliisi poliittisen vastustajansa perään?

Eikö se olisi tehokas ja hyvä tapa päästä eroon ikävistä ihmisistä?

Ja onhan se näin, että sosiaalisessa mediassa vellova väärä kritiikki on merkki mahdollisesta tulevasta terrorismista? 

Eikö valtiolla ole oikeus käydä vihollistensa kimppuun pro-aktiivisesti?

Meillähän on nettipoliiseja, joten ei kun natsien ja rasistien kimppuun? Davai! Sinne vaan!

Venäjän esimerkki

Hyvänä esimerkkinä salaisen poliisin menestyksellistä toiminnasta opposition tuhoamiseksi jo alkuunsa voidaan pitää Venäjällä tapahtunutta Anna Pavlikovan (17) ja Marija Dubovnik (19) pidätystä keväällä 2018.

Pidätyksen syy oli syyttäjän mukaan ”sosiaalisessa mediassa tapahtunut sekaantuminen terroristiseen yhteisöön”. Tytöt olivat aluksi viestitelleet toisilleen kriittisiä viestejä Venäjän nykypolitiikasta Telegram-yhteisöpalvelussa, jonka koodeja Venäjän hallitus ei ollut kyennyt murtamaan.

Venäjän salainen poliisi turvautui kuitenkin ”soluttautumiseen ja provokaatioon”. Sen agentit perustivat Telegrammiin ”Uusi Suuruus” nimiset keskusteluryhmän ja saivat tytöt sinne.  Sen jälkeen provokaattorit olivat innostaneet Annaa ja Marijaa osoittamaan kriittisiä mielipiteitään sekä lopulta on organisoineet nuoret aktiiviseen toimintaan.

Itse soluttautuminen tapahtui ammattimaisesti: Ruslan D. niminen agentti saavutti tyttöjen luottamuksen, organisoi tapaamisia MacDonald’siin ja toi heille  tulostimen printterin, joilla he painoivat opposition mielenilmauksia. Sitten tytöt teljettiin vankilaan ja annettiin syyttäjän käsiin, joka olisi mielellään lätkäissyt heille kunnon vankeustuomiot.

Yleinen mielipide kuitenkin tuomitsi tämän toiminnan ja toi kadulle ns. ”Äitien marssin”; tuhannet ihmiset marssivat kesällä Moskovan kaduilla tyttöjen puolesta. Lopulta heidät vapautettiin.

Provokaattorien käyttö ei sovi demokratiaan

Saksassa on herätty samaan. Salaisen poliisin jutut eivät ole aina totta.

Chemnitzin levottomuudet ovat herättivät aluksi tietyillä tahoilla reaktion, että pääsyllinen niihin on AfD.

On tuskin sattumaan, että uusimpien mielipidetutkimuksien mukaan Vaihtoehto Saksalle - AfD  on ohittanut suosiossa Saksan demarit, hallituksen toisen pääpuolueen.

Näiden mukaan Chemnitzin mielenosoituksista, ns. ”vaikenemismarssissa” oli järjestäjien joukossa kolme AfD:n maakuntajärjestöä. Tähän monentuhannen hengen mielenosoitukseen väitetään ottaneen osaa natseja, josta todisteena esitetään muutaman osanottajan tekemiä Hitler-tervehdyksiä.

Niinpä, kun Chemnitzissä järjestettiin myöhemmin laajalti valtamediassa mainostettu rasisminvastainen konsertti, niin ei sen erinomaisuutta haitannut mitään, että yhden bändin jäseniä oli salainen poliisi (BfV, Verfassungsschutz) asettanut tarkkailuun vasemmistoradikaaleina.

Tällainen ’tarkkailu’ muuten ei suinkaan rajoitu vain kohteitten varjostamiseen. Sen lisäksi vielä salaisen poliisin agentit (V-Männer), eivät kieltäydy mahdollisuuksista ohjailla soluttamaansa ryhmää haluamaansa suuntaan.

Ja kuten oikeudenkäynneissä on käynyt ilmi, soluttajat ovat yleensä ohjanneet ryhmiään nimenomaan radikaalimpaan, väkivaltaisempaan suuntaan provokaattoreina.

Tällä ”mallilla” on vanhat perinteet Saksassa. Natsiaikaa ja kommunistista Itä-Saksaa ei tarvitse edes mainita. Vielä tärkeämpää on, että se on uudelleenmuotoutunut myös sodanjälkeisessä Saksan Liittotasavallassa eli Länsi-Saksassa ryhdyttiin tällaista harrastamaan jo sen alkuajoista saakka.

Ennen Neuvostoliiton romahdusta olivat pääkohteena vasemmistolaiset väitetyt tai todelliset radikaalit. Ja turmiollista tässä oli, että radikaaliutta ei suinkaan mitattu väkivaltaisuudella tai kiihotuksella vaan virallisten valtionarvojen kannatuksella.

Selkosuomeksi: se, jota ei tarjonnut eikä tunnustautunut  katsottu kuuluvaksi ”vapaudellis-demokraattiseen perusjärjestykseen”, joutui epäillyksi. Kovimpana aikana 1972–1985 piti saada jokaiseen valtion virkanimitykseen salaisen poliisin kirjallinen hyväksyntä.

Mielenkiintoista myös on, että jo tällöin -ja myös ”vasemmistoradikaalien” sortamisessa- aloitteellisemmaksi ja tiukemmaksi kahdesta pääpuolueesta osoittautuivat nimenomaan demarit.

Neuvostoliiton jälkeen äärioikeisto!

Neuvostoliiton kaaduttua ja laitavasemmiston heikennyttyä kortit vaihdettiin. Uudeksi uhaksi tuli nyt ”äärioikeisto”.

Ongelmana on vain ollut se, että AfD on aina tiukasti irtisanoutunut jyrkästä oikeistosta ja natseista sekä erottanut tällaiset elementit puolueestaan. Sitä ei ole voitu julistaa ”äärioikeistoksi” vaikka vasemmistolaisten piirien medioissa tällaista esiintyykin.

Chemnitzin jälkeen tapahtui kuitenkin outo käännös. AfD:n natsittajana ”kunnostautuivat” demarit, mutta heihin liittyi kärkipoliitikkoja myös CDU:sta, vihreistä ja vasemmistopuolueesta. Sen sijaan Baijerin CSU on puheenjohtajansa, Saksan sisäministeri Horst Seehoferin johdolla ottanut kantaa sitä vastaan, vaikkakin laimein sanamuodoin.

Saksan tiedustelun ongelmat

Natsittaminen ei ole kuitenkaan helppoa. Saksan vallanpitäjien ongelmia on kasvattanut se, että maan salainen poliisi ei ole yhtenäinen. He ovat esittäneet erilaisia käsityksiä.

Saksan Verfassungschutz, ”Perustuslain suoja” eli salainen poliisi, on perustettu vuonna 1950. Kummisetinä toimivat englantilaiset, joiden saksalaisista luottomiehistä, monet heistä demareita, se rakennettiin. Vertailun vuoksi huomattakoon, että ulkomaantiedustelu BND on sen sijaan rakennettu 1946 käytännössä Weimarin tasavallan ja Hitlerin Saksan Abwehr’in, sotilastiedustelun pohjalta. Abwehr hankki läntistä luottamusta järjestelemällään vallankaappausyrityksellä Hitleriä vastaan 1944. Amerikkalaiset ryhtyivät BND:n kuraattoreiksi taaten samalla, ettei sitä koskaan käytetä saksalaisvastaisiin tarkoituksiin.

Verfassungschutz, salainen poliisi, jakautuu Saksan federaalisen systeemin mukaan itsenäisiin maakuntien Verfassungsschutz’eihin. Ja kaksi näistä, demarijohtoisten Bremenin ja Ala-Saksin Verfassungsschutz’it ovat jo ehtineet sijoittaa AfD:n paikalliset nuorisojärjestöt tarkkailuun.

Levottomuuksien Saksin CDU-johtoisessa maakunnassa kuitenkin sen oma Verfassungschutz päätti, että ei ole laillisia edellytyksiä AfD:n tarkkailuun.

Koko AfD:n tarkkailusta voisi päätöksen tehdä kuitenkin vain keskus- Verfassungschutz. Se ei ole sanonut asiasta mitään.

Saksan tiedustelu ei siis ole yksimielinen. Ristiriidoista antaa viitteen se, että tänään on syntynyt sen johtajan Hans-Georg Maaßen’in lausunnosta, että Verfassungschutz ei ole löytänyt merkkejä mistään Chemnitzissä tapahtuneesta kiihotusjahdista (Hetzjagd) ulkomaalaisia vastaan, kuten mm. liittokansleri Angela Merkel on väittänyt.

Onko kansleri siis valehdellut? Kertonut valheita?

Maaßen kuitenkin väitti, että tärkeä videonauha, jota on käytetty todisteena ”kiihotusjahdista” lienee väärennös. Helsingin Sanomien toimittajan - jonka nimeä en tässä halua säädyllisyyden takia mainita - perusti siten juttunsa valheenseen.

Maaßen on CSU-laisen sisäministerin valinta vuonna 2012 ja hänellä on myös Horst Seehoferin luottamus. Maaßenia arvellaan vuoden 2015 tehdyn rajojen aukaisupäätöksen kriitikoksi… Eikä siis ole ihmeteltävää että heti perään poliitikkoja demareista, vasemmistopuolueesta ja vihreistä on vaatinut hänen eroaan.

Miten kaikki kehittyy, näyttävät lähipäivät.

Mitä tämä merkitsee meille?

Saksassa tiedustelun asiantuntijoita ajetaan nyt rintamiin. Kuka on natseja vastaan ja kuka ei. Väärennökset ja pelkkä valehtelu on nyt mahdollista ymmärtää vain kaikkien korkeimmilla tasoilla.

Tilanne on mielenkiintoinen ja tutkijalle tämä on ihan parasta aikaa. Miten tiedustelupalvelujen taisto sujuu? Tehdäänkö AfD:stä soluttajien ja provokaattorien leikkikenttä? Voiko turvallisuuspalvelua käyttää hyväksi valtataistelussa? Haluaako Merkel helpon voiton vai halutaanko tosiasiallisia faktoja? Ovatko vanhurskaat voitolla vai eivät?

Meillä pikkuisessa Suomessa Helsingin Sanomien toimittajat jatkavat desinformaatiopolitiikkaansa. Mitään tilintekoa ei tehdä, vaikka tosiasiat Saksassa ovat osoittaneet suomalaisten Helsingin Sanomien toimittajien huuhailut valeeksi.

Vielä kerran: Saksassa ollaan nyt isojen asioiden kynnyksellä. Meillä Suomessa taas toimittaja ei voi myöntää valehdelleensa. Sehän on muuten yhtä ihanaa kuin se, että pääuutislähetyksessä kansalle lähetettiin vihreitä ”pikatotuuksia”.

Eikä kukaan ota vastuuta.

Tää on ihan jethroa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ettei HeSaa moittittaisi tarpeettoman paljon, niin:
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005819649.html

Se sentään uutisoi, että tiedustelujohtaja epäilee ainoata todistetta Chemnitzin ihmisjahdista.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Onkohan Suomessa tapahtunut todistettavasti poliittisten henkilöiden likvidointeja vastujiensa toimesta sitten WWIIsen. Olisi ihan mielenkiintoista tietää.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kuolemansyyn tutkinta on salassa pidettävää tietoa.

Emme siis voi tietää jokaisen politiikassa mukana olleen "sydänkohtauksen" tai muun kuolemaan johtaneen syyn taustoja.

Likvidointia ei kuitenkaan pidä poissulkea yhtenä mahdollisena kuolemansyynä.

Toki Olof Palmen tai Jörg Haiderin kaltaiset ilmeiset kuolinsyyt loistavat Suomessa poissaolollaan.

Mikään ei ole sen helpompaa kuin itsemurhan lavastaminen.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

#2 Ainakin tällaisia väitetään tapahtuneen ja tuskin me mikään lintukoto ollaan, vaikka valtaosa kansalaisista uskookin vielä niin.

https://www.youtube.com/watch?v=Fa3pOf7FrMU

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

pitäisikö sanoa: johtaa harhaan?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Älkää antakaa johtaa itseänne harhaan, seuratkaa valtamediaa.

Juha Hämäläinen

Hieno tilannekatsaus siihen kuinka pitkälle on valtakoneisto valmis menemään edistääkseen poliittista korrektiutta ja agendaansa. Mitään konsteja ei kaihdeta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tuore YLE:n anto. Jos politiikko on väärää mieltä tulee toimittajan siihen puuttua tai tuomio tulee.

https://yle.fi/uutiset/3-10394284

Åkesson otti tentissä kantaa maahanmuuttajien työllistymiseen Ruotsissa. Hänen mukaansa Ruotsissa on jatkuvasti toisteltu sitä, että jos vain maahanmuuttajat työllistyvät, ratkevat kaikki asiat.

– Näin ei ole tapahtunut eikä tule tapahtumaan. Siksi onkin kysyttävä, miksi näiden ihmisten on niin vaikeaa saada töitä. Se johtuu siitä, että he eivät ole ruotsalaisia. He eivät sovi Ruotsiin, lateli Ruotsidemokraattien johtaja.

SVT on saanut aiemmin langettavan päätöksen Ruotsin radio- ja televisiotoimilupaehtoja valvovalta, Suomen julkisen sanan neuvostoa vastaavalta lautakunnalta (Granskningsnämnden för radio och TV).

Langettavan päätöksen mukaan SVT ei puuttunut riittävästi kanavalla esiintyneiden poliitikkojen loukkaavaan kielenkäyttöön.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ylessä radion puolella oltiin viimeviikolla huolissaan hybridivaikuttamisesta ruotsin vaaleihin. Tarkoittettiinko sillä tällaista mistä yle nyt uutisoi.

Onko hybridivaikuttamista jatkuva uutisointi Trumpin käden asennoista, maneereista, twiiteistä jne... Pyritäänkö näillä pahan populistin edesottamuksilla vaikuttamaan suomessa poliittisiin mielipiteisiin? Ei niillä varmaankaan usan vaaleihin pystytä täältä vaikuttamaan. Ruotsin vaaleihin voisi jotakin vaikutusta suomen uutisoinnilla olla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kyllä Åkesson varmasti on oikeassa. Ihmiset joiden ”on niin vaikka saada töitä”, eivät sovi siihen yhteiskuntaan jossa ovat, kansallisuudesta riippumatta. Vai oliko sittenkin niin, ettei kansallisuus välttämättä ollutkaan yksinään selittävä tekijä?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Bodaus ei ole kestävyyslaji.Näiden modern age natsien ruumiinkulttuuri lähtee aivan eri periaatteista kuin 30-luvulla.Kork. 20 askelta ja ilmat pihalla.
Savun hälvettyä Chemnitzissä vasta eilen julkisuus sai esim tietää vandalismita,mikä kohdistui juutalaisomisteiseen ravintolaan.Miksi tämä salaus?
Oliko natsien toiminta organisoidumpaa kuin on annettu ymmärtää?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

"Sehän on muuten yhtä ihanaa kuin se, että pääuutislähetyksessä kansalle lähetettiin vihreitä ”pikatotuuksia”."

Kun Ylen tekniikassa oli ongelma ja uutislähetykseen tunkeutui useaan otteeseen Touko Aallon pärstä muutamaksi sekunniksi kerrallaan, ajattelin tykönäni, että tämä kyllä riemastuttaa persut melkoiseen salaliittotulitukseen. En ole kuitenkaan havainnut sen kummempaa mädättäjien ylistystä kuin ennenkään. Missä olivat kaikki persut torstaina iltauutisten aikaan?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Maassen ei ollut yhteydessä Saksan hallitukseen ennen kuin lähti toitottamaan perustelemattomia salaliittoteorioitaan iltapäivälehdessä. Hänet on kutsuttu kuultavaksi Saksan parlamentin sisäasianvaliokuntaan, missä hänen asemansa tulee varmasti puheeksi.

Monen poliitikon lisäksi moni lehti vaatii pääkirjoituksessaan tänään Maassenin eroa:

https://www.stern.de/politik/deutschland/chemnitz-...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Eipä ole HS:n Berliinin kirjeenvaihtaja pukahtanut omista uutisistaan.

Pekka Iiskonmaki

#13
Erkki Karjalainen meinasi repiä Ludentakkinsa, kun ihmettelin hänen asiokasta tietomääräänsä Itä-Saksan asioista ja niiden esille tuomista.

Raivo oli niin kovaa, että lentoemäntä ehdotti jo Karjalaisen jäämistä lentokentälle rauhoittumaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Äärioikeistonko pitäisi uutiset kirjoittaa? "Wir haben Bilder gesehen, wir haben Zeugen gehört, (...)" Natsit hyökkäsivät Chemnitzissä ulkomaalaisten lisäksi saksalaisten demarien kimppuun.

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/chemnitz...

Pekka Iiskonmaki

#16
Mikä demareista tekee noin alttiita väkivallalle. Kädet aina toisten taskuissa?

Miksi juutalaisia edelleen vainotaan?

Äärioikeisto on sosialisteja.

Pekka Iiskonmaki

Kehitys kehittyy.

Kun Itsenäisyyden puolesta ry. kokoontui Lahdessa eräässä ravintolan kabinetissa, niin Supon jepet istuivat kuin kuoripojat toisella puolella sermiä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Itsen%C3%A4isyyden_P...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

https://www.zeit.de/politik/deutschland/2018-09/ch...

Blogistin olisi ehkä kannattanut malttaa hetki.
Näyttää vahvasti nyt siltä, että suhmuroijat ovatkin toisaalla.

http://www.kn-online.de/Nachrichten/Politik/SPD-Vi...

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Erinomainen analyysi huipputärkeästä aiheesta, Arto! Valtataistelu Saksassa on jälleen puhjennut, ja taas samasta syystä kuin reilu kuukausi sitten, eli maahanmuutosta (sisäministeri Seehoferin mukaan: "kaikkien ongelmien äiti"). Ja taistelu käydään taas samoilla rintamalinjoilla eli CDU:n ja CSU:n sisällä, kun taas muissa puolueissa kaikki on selvää.
Se, että valtataistelusta puhkeaa vaatimuksia laajentaa salaisen poliisin tarkkailuja todella massiivisesti on erittäin huolestuttavaa, merkki siitä, että kamppailut halutaan ratkaista erikoispalvelujen avulla.
Suomen pitää muistaa tässä pysyä vain Suomena ja jättää huonot esimerkit omiin oloihinsa -vaikka ne tulisivat kuinka mahtavista euromaista.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Arto. Pidin. Sain Jumalan suuremmoisesta armosta elää tuolla maaseudulla, "kaukana kavalasta maailmasta", peräti n.70v. Siellä oli kodin seinällä taulu; Maan korvessa kulkevi lapsosen tie, hänt' inana enkeli kotihin vie. Elämä oli taulun mukaista, silta heikko, vaan enkeli luotettava ja vakaa, turvallinen. Sen koki ja tiesi, koska usein joutui olemaan hänen Isäänsä yhteydessä ja pyytämään heinänkorjuu ilmoja ja paljon muita, elämäntarpeellisia asioita Häneltä. Oikeastaan; "Enkelin muuttuminen supistusnimiseksi", tietotekniikkaa hallitsevaksi, piileksiväksi, ei kasvojaan näyttäväksi, kaukaiseksi, ei veljellisesti kommunikoiva, lie enemmän, "vihtahousun", kuin, maan korvessa kulkevan "veli"? Paljastui tietokoneen myötä, huomasi kuinka "vihtahousu tekee ahkerasti, kavaluuden työtä". Lämpimin, Siunaavin terveisin Lasse Hietanen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset