Arto Luukkanen

Merkelin auringonpaiste jatkuu lehmänkaupoilla

Vallanpitäjät eivät pidä tosiasioista, jotka ovat epämiellyttäviä. Siksi johtajan lähipiiri yleensä yrittää suodattaa väärän tiedon etukäteen ja esittelee johtajalle vain hyviä uutisia.

Hyvänä esimerkkinä poliittisesta makeilusta ja siitä seuraavasta tragediasta oli Saksan keisari Vilhelm II. Masennukseen ja ahdistukseen taipuvainen keisari oli tunnettu sotaisesta uhoiluistaan. Se merkitsi sitä, että keisarin lähipiirin oli hypittävä hänen pillinsä mukaan: Wilhelm II vaati lähimmiltään egohierontaa ja hyvää mieltä. Kuten eräs hänen kanslerinsa totesi: ”Ew. Majestät brauchen Sonne” (Teidän Majesteettinne tarvitsee aurinkoa). Tosiasioiden kieltäminen johti lopulta vuonna 1914 I maailmansotaan. Siihen, että keisarillinen Saksa antoi Itävalta-Unkarille valtakirjan toimia aggressiivisesti ja näin mahdollisuuden sytyttää maailmanpalon.

Saksan nykyinen johtaja kansleri Angela Merkel on samanlaisessa tilanteessa. Saksan liittotasavallan federaation tiedusteluviraston (Verfassungsschutz) johtaja Hans-Georg Maaßen sai potkut, kuten jo arvelin pari päivää sitten. Syy oli siinä, että Merkel oli jo naulannut oman arvovaltansa ja asemansa omaan narratiiviinsa. Hans-Georg Maaßen pahoitti saksalaisen hyvä-median mielen ja samalla asetti kyseenalaiseksi Merkelin ”hyvä-tulkinnan” Chemnitzin mellakoista.

CSU:n Seehoferille asia sokeroitiin nimittämällä tiedustelujohtaja Saksan sisäisestä turvallisuudesta vastaavaksi johtajaksi sisäministeriöön. Tuli "ylennyspotkut". Kenestä tulee uusi tiedustelujohtaja ei kukaan tiedä. Sisäiset riidat hallituspuolueissa jatkuvat, kun kenellekään ei tämä uljas kompromissi oikein maistu. Oppositiopuolueet naureskelevat partaansa.

Johtajan hyvä mieli oli säilytettävä ja potkut oli annettava. Kompromissina tiedustelujohtaja sai paremman viran reilun palkankorotuksen kera.

Auringonpaiste jatkuu Saksanmaassa! Suuri kauppasota kehittyy maailmalla! Uusi lama voi olla ovella.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kuuntelin Merkelin selityksiä itsekseni hymistellen. Kovin noudatti hänen ideoloogista poliittista kantaansa aiemminkin esittämiinsä. Maahanmuuttajia ei sovi missään tielanteissa arvostella. Syy on aina kantasaksalaisissa ja mitä ilmeisimmin niissä "natseissa", vaikka ei ole selvitetty keitä olivat nuo muutamat juosseet henkilöt ja missä mielessä juoksivat jonkun jäljessä.

Kaikkein hupaisinta oli tuo irtisanominen ja uuden korotusnimityksen saaminen, jota näyttää myös arvostellun Saksassa. Kaikkea politiikot saavatkin aikaan.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Saman tyyppinen, kiva-puheesta poikkeamisemisesta aiheutunut shokkireaktio ilmeni Pihlajalinnan Oulun toimipisteen johtajan ja kunnallisvaltuutetun erottamisessa, kun hän tuli möläyttäneeksi jo pitkään tiedetyn, mutta visusti vaietun totuuden suomalaisen paremmiston suhtautumisesta syrjäytyneisiin vähäosaisiin.

Merkelin tapauksesa kyse on kaiketi pitkälle kehittyneestä narsistisesta persoonallisuushäiriöstä, jossa tosiasioiden torjunta saa yhä sairaalloisempia ja ympäristön kannalta vahingollisempia piirteitä. Tätä oireyhtymää ovat poteneet jo aikaisemmat Saksan johtajat tunnetuin tuloksin. Ei tarvitse edes mennä Wilhelm II:een asti.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Pian saamme todeta Baijerin vaalituloksesta säilyttikö Seehofer kasvonsa tässä manööverissä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

juuri näin)) Seehoferia nimitetään Saksan lehdissä nyt Drehofeniksi - ts. näkevä tilallinen vs. kääntyilevä tilallinen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Se on jo vanha juttu, esim. tämä on huhtikuulta:

Seehofer alias Drehhofer: Innenminister fährt deutsche Grenzkontrollen zurück

- Miten muuten kääntäisit Zell am See?;)

https://politikstube.com/seehofer-alias-drehhofer-...

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala Vastaus kommenttiin #8

Zell am See tarkoittaa pientä munkkiyhteisöä (solu) järven rannalla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #8

Miksi pitäisi kääntää mitenkään? Kyseessähän on lomakeskus ja lähinnä "henkeäsalpaava" hiihtokeskus Itävallassa.

https://www.lumipallo.fi/hiihtokeskukset/alpit/ita...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #12

Josko näkevä Arto huomaisi mitä tarkoitin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitään vääräähän Maassenhan ei tehnyt, eihän?

Selvästi kyse oli vaan ja ainoastaan Merkelistä, Maassenhan oli toiminut hienosti, asiallisesti ja puolueettomasti?

Onko blogisti varmasti sisäpiirissä, että on selvä kuva miten Maassen toimi, ja että Merkel ja valtamedia vaan olivat väärässä?

Tällaista soopaa saa nykyään lukea jatkuvasti arvoisan blogistin toimesta.

No harmittaahan se, kun totuus tekee kipeää, koeta kestää, mutta älä valehtele.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"No harmittaahan se, kun totuus tekee kipeää"

Tätä totuutta Merkel ja vihervasemmisto ei halua myöntää, turvapaikanhakija tappoi taas saksalaisen. Sama se on Suomessakin, turvapaikanhakijat ovat tappaneet ainakin 10 suomalaista, mutta meteliä pidetään vain kuvitelluista natseista jotka eivät turvapaikanhakijoiden väkivaltaa hyväksy.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

hyvä petteri...jos Hans-Georg Maaßen olisi ollut "hyvisten" sakissa niin mitään tätä ei olisi tullut vaikka olisi kuinka paljon suutaan soittanut. Yhdestä "paha" lausunnosta lähti kelkka luistamaan. Kaikki meistä eivät saa anteeksi taksinajoa 22 000 eurolla!))

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tai saunassa asumista. Tai juhannusyönä taksinkäyttöä ''työajoihin''

Toinen on laitonta ja toinen ei.

Kannattaa opiskella mikä on laitonta ja mikä ei, joskus se auttaa ymmärtämään maailmaa oman kuplan ulkopuolelta.

Taas tuo normaali persuheitto hyviksistä.

Kusipäisyys ja taidottomuus ja ennakkoluuloisuus ei kuitenkaan kuulu tuohon virkaan.

Tiedätkö varmasti, että irtisanominen johtuu ainoastaan yhdestä lausunnosta?

Sinulla on siis suhteita Saksan hallituksen sisäpiiriin, ja salaiseen poliisiin?

No en minä muuta odottanutkaan dosentilta, kaikkien alojen ''asiantuntija''

Lauri Pajunen

Näin se on joka paikassa perusteltu, joten miksi emme tällä kertaa auktoriteettiuskoisina uskoisi virallista narratiivia, kuten sinä haluaisit uskoa. Ai niin, se sisältää sen mahdollisuuden, että kamala faschisti-rassissti persu olisi ollut jossain asiassa jollain tavalla oikeassa. Anteeksi.

Käyttäjän pkaka kuva
Pekka Kauppala

Epätoivoisesti yhteen runnattu hallitus on jälleen uudella superpiruetilla onnistunut torjumaan omat keskipakoisvoimansa. Mutta eihän tällaisesta mitään tule globaalisen kriisin keskellä. EU:n johtovaltio pyörii ja hyörii edestakaisin tappelussa sisäisten ähkyjensä kanssa. Mutta hyvänä puolena on näin, että EU:n vallan keskittämissuunnitelmistakaan ei tule ainakaan toistaiseksi mitään. Suomella on (vai onko niin, että "olisi"?) etsikkoaikansa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mutta hyvänä puolena on näin, että EU:n vallan keskittämissuunnitelmistakaan ei tule ainakaan toistaiseksi mitään."

Käynyt mielessä, vastustaako Merkelkin liittovaltiokehitystä, niin sekoilevaa ja kansalaisten vastaista on ollut EU:n politiikka.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Tähän mennessä selkein löytämäni virallinen selitys Maaßenin virheistä tai virheettömyyksistä annettiin oheisella videolla olevassa tiedotustilaisuudessa. (https://youtu.be/kJSZZ0ap_s8) Videon räväkkä otsikko on youtube-kanavan pitäjän. Mutta videon sisältö on suoraan tiedotustilaisuudesta. Videon antama kuva tapahtumien kulusta on aika uskottava.

Maaßen teki tavallaan majesteettirikoksen kritisoidesaan myös Merkeliä tai tämän lähipiiriä. Suuret puolueet päättivät, että Maaßen saa mennä. Toki tuo lähtö oli tietenkin ylennys korkeampaan virkaan.

Ilmeisestikään syy lähtöön ei ollut se, että Maaßen olisi antanut väärää tietoa Chemnitzin tilanteesta. Mainittu majesteettirikos on yksi mahdollinen syy. Mutta voi myös ajatella myös niin, että Saksa ei voi pitää tuollaisessa virassa henkilöä, jolle on kehittynyt somessa ja muuallakin oma vastustajien joukko. Maan etu voi siis vaatia jonkin tuntemattomamman ja neutralimman kaverin nimittämistä Maaßenin tilalle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset